Scris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Polarizarea luminii în Fizica elicoidală, concepție corpusculară
Polarizarea luminii în Fizica elicoidală, concepție corpusculară
Noțiuni introductive
În Fizica elicoidală, lumina (și orice radiație) este alcătuită din perechi de corpusculi care se deplasează în tandem, cu viteza maximă, pe două elice coaxiale de aceeași curbură (extrem de mică, egală în vid cu inversul razei Universului) dar cu torsiuni opuse și egale în valoare absolută cu curbura (astfel, raportul dintre curbură și torsiune, adică lancretianul, este unitar).
Corpusculul a cărui torsiune este pozitivă va fi numit „corpuscul pozitiv”, iar corpusculul a cărui torsiune este negativă va fi numit „corpuscul negativ”.
În deplasarea lor pe cele două elice coaxiale, acești doi corpusculi pot ajunge în opt poziții relevante (numite „momente”):
- conjuncție inițială (momentul CI),
- cvadratură post-conjuncție inițială (momentul PCI),
- opoziție inițială (momentul OI),
- cvadratură post-opoziție inițială (momentul POI),
- conjuncție finală (momentul CF),
- cvadratură post-conjuncție finală (momentul PCF),
- opoziție finală (momentul OF),
- cvadratură post-opoziție finală (momentul POF).
Polarizarea impulsului
Re: Polarizarea luminii în Fizica elicoidală, concepție corpusculară
,,În completarea unui articol precedent în care arătam că prin concepția corpusculară putem explica interferența luminii, vin acum cu amănunte mai profunde privind o asemenea concepție.
În Fizica elicoidală, lumina (și orice radiație) este alcătuită din perechi de corpusculi care se deplasează în tandem, cu viteza maximă, pe două elice coaxiale de aceeași curbură
(extrem de mică, egală în vid cu inversul razei Universului) dar cu torsiuni opuse și egale în valoare absolută cu curbura (astfel, raportul dintre curbură și torsiune, adică lancretianul, este unitar).
Corpusculul a cărui torsiune este pozitivă va fi numit „corpuscul pozitiv”, iar corpusculul a cărui torsiune este negativă va fi numit „corpuscul negativ”."
Abel Cavaşi a scris:...Consider astfel că această interpretare a luminii permite explicarea polarizării acesteia și deschide un drum luminos către o Fizică absolută.
Invit toate mințile agere să mediteze profund la posibilitățile nebănuite pe care ni le pune la dispoziție această nouă interpretare a luminii ce revigorează concepția conform căreia lumina este alcătuită din corpusculi.
Deci pana la urma ce sa inteleg : vorbesti de interferenta sau polarizarea luminii ? Si cum justifici aceste fenomene prin teoria elicoidala?
(Mai simplu zis polarizarea lasa sa treaca printr-un filtru componente verticale si/sau orizontale , interferenta combina doua sau mai multe unde de aceeasi frecventa)
Interferenta
[img][/img]
Polarizare
[img][/img]
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Dacă citești cu atenție, înțelegi că ÎN ARTICOLUL PRECEDENT vorbesc despre interferență, iar în articolul curent vorbesc despre polarizare.CAdi a scris:Deci pana la urma ce sa inteleg : vorbesti de interferenta sau polarizarea luminii ?
Așa cum am scris în articole.Si cum justifici aceste fenomene prin teoria elicoidala?
Cum explici spectrul luminii (distributia culorilor) cu cei 2 corpusculi componenti ai luminii (pozitiv si negativ) in cazul interferentei?
Cum apare nuanta de rosu, galben, verde, albastru etc...
CAdi- Foarte activ
Ha, haaa!CAdi a scris:Sa vorbim putin despre interferenta, pentru ca pe linkul care il postezi nu pot sa intervin.
Cum explici spectrul luminii (distributia culorilor) cu cei 2 corpusculi componenti ai luminii (pozitiv si negativ) in cazul interferentei?
Da' știu că ai pretenții, nu glumă, Adi! Păi, puțintică răbdare, omule! Vrei să-ți dau deja mură-n gură toate explicațiile (pe care încă le caut și eu)? Vrei să construiesc de unul singur într-o zi ceea ce urmează să se realizeze în următoarele zeci de ani?
Fii blând, omule!
Abel Cavaşi a scris:CAdi a scris:Sa vorbim putin despre interferenta, pentru ca pe linkul care il postezi nu pot sa intervin.
Vrei să-ți dau toate explicațiile (pe care încă le caut și eu)? Vrei să construiesc de unul singur într-o zi ceea ce urmează să se realizeze în următoarele zeci de ani?
Eu am crezut ca ai deja construita o teorie elicoidala a luminii!
Ok , atunci uite ce iti propun Abel:
Stim ca in fizica clasica lumina alba este compusa din unde electromagnetice de mai multe lungimi de unda si frecvente diferite :
[img][/img]
Atunci iti propun ca si in cazul compozitiei luminii albe exprimate prin fizica elicoidala sa fie alcatuita din mai multi corpusculi de dimensiuni diferite care se gasesc intr-o anumita
conjuctura in compozitia luminii d.p.d.v. elicoidal si care sa explice interferenta si polarizarea luminii.
Te previn ca nu va fi usor. Unii fizicieni si-au dedicat intreaga viata in studiul compozitiei si proprietatilor luminii!
CAdi- Foarte activ
Înainte de a face legătura cu spectrul, trebuie să înțelegem ce este frecvența luminii. Adică, trebuie să vedem care dintre variațiile vectorilor pe care i-am definit recent este responsabilă de frecvența luminii. Și noianul de posibilități este descurajant, deocamdată.CAdi a scris:Atunci iti propun ca
Abel Cavaşi a scris:Înainte de a face legătura cu spectrul, trebuie să înțelegem ce este frecvența luminii. Adică, trebuie să vedem care dintre variațiile vectorilor pe care i-am definit recent este responsabilă de frecvența luminii. Și noianul de posibilități este descurajant, deocamdată.CAdi a scris:Atunci iti propun ca
Consider ca frecventa luminii ar putea fi data de marimea corpusculilor care intra in raza de lumina. In functie de marimea lor se obtine o anumita frecventa. Marimea corpusculilor = lungimea de unda din fizica clasica.
Frecventa unei unde ,,f" inmultita cu lungimea sa de unda ,,l" dau viteza undei ,,c " . Rezulta ca daca stii viteza undei (la lumina este c= 300.000km/s) poti sa afli frecventa. Adica c=f.l rezulta f=c/l
Poti sa afli frecventa si altfel: daca f = frecventa undei, atunci ea este inversa perioadei temporale T = perioada undei. (Perioada un ciclu(cerc) complet) Adica f=1/T
Raza de lumina ar trebui sa fie ca un tub plin cu corpusculi de diferite marimi care se roteste elicoidal - eu asa vad lucrurile....
CAdi- Foarte activ
Abel Cavaşi apreciază acest mesaj
In raza de lumina nu se misca nimic, se propaga insa semnalul din aproape in aproape, iar acel semnal este dat de impulsul initial la aparitia fotonului si impulsul final la absorbtia fotonului de catre tinta.CAdi a scris:Abel Cavaşi a scris:Înainte de a face legătura cu spectrul, trebuie să înțelegem ce este frecvența luminii. Adică, trebuie să vedem care dintre variațiile vectorilor pe care i-am definit recent este responsabilă de frecvența luminii. Și noianul de posibilități este descurajant, deocamdată.CAdi a scris:Atunci iti propun ca
Consider ca frecventa luminii ar putea fi data de marimea corpusculilor care intra in raza de lumina. In functie de marimea lor se obtine o anumita frecventa. Marimea corpusculilor = lungimea de unda din fizica clasica.
Frecventa unei unde ,,f" inmultita cu lungimea sa de unda ,,l" dau viteza undei ,,c " . Rezulta ca daca stii viteza undei (la lumina este c= 300.000km/s) poti sa afli frecventa. Adica c=f.l rezulta f=c/l
Poti sa afli frecventa si altfel: daca f = frecventa undei, atunci ea este inversa perioadei temporale T = perioada undei. (Perioada un ciclu(cerc) complet) Adica f=1/T
Raza de lumina ar trebui sa fie ca un tub plin cu corpusculi de diferite marimi care se roteste elicoidal - eu asa vad lucrurile....
Este un exemplu mecanic foarte sugestiv in propagarea impulsului fara nici o miscare pe traseu, si aceasta se vede clar la pendulul lui Newton. Impulsul initial este dat de prima bila, impuls ce se transmite nemodificat pe traseul format de bilele asezate in rand fara spatiu intre ele, si impulsul final dat de catre ultima bila din sir. In rest pe tot traseul nu se misca nimic. Insa pe langa propagarea impulsului mai exista si oscilatia campului electric si magnetic in plane perpendiculare pe directia de propagare, ceia ce complica mult lucrurile.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Ai fost acolo și ai văzut?virgil a scris:In raza de lumina nu se misca nimic
Intrebare de Gaga.Abel Cavaşi a scris:Ai fost acolo și ai văzut?virgil a scris:In raza de lumina nu se misca nimic
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
400 nm la 700 nm -nanometrii iar frecventa intre 430–750 Terahertz
Culoarea obiectelor care ne inconjoara este data de gradul de absorbtie si de reflexie al undelor luminoase si de natura obiectelor
(de materialul din care sunt alcatuite).
Fizica clasica a stabilit ca fotonii emisi se comporta ca niste unde la transport si sunt corpusculi la impact.
La impact o parte din energie este acaparata de obiectul de impact o parte se reflecta.
Cum se traduc aceste proprietati de unda si de corpuscul din fizica clasica in fizica elicoidala ?
Probabil ca ar trebui incorporat un numar foarte mare de fotoni ( o infinitate ) intr-o sectiune a razei luminoase fiecare foton distribuit radial pe suprafata unui cerc.
In functie de distanta si de distributia radiala fata de centrul cercului , acesti fotoni care se deplaseaza elicoidal in raza de lumina, lovesc diferit suprafata unui obiect,
si se reflecta diferit de unde rezulta si frecventa si culoarea.
CAdi- Foarte activ
Din câte îmi imaginez eu, în mișcare (la transport, cum zici tu), corpusculii din radiație se mișcă pe elice, iar la impact, torsiunea se micșorează vertiginos (este absorbită), corpusculii din radiație se rotesc aproape în cerc în jurul atomului de care au fost absorbiți.CAdi a scris:
Fizica clasica a stabilit ca fotonii emisi se comporta ca niste unde la transport si sunt corpusculi la impact.
La impact o parte din energie este acaparata de obiectul de impact o parte se reflecta.
Cum se traduc aceste proprietati de unda si de corpuscul din fizica clasica in fizica elicoidala ?
Abel Cavaşi a scris:Din câte îmi imaginez eu, în mișcare (la transport, cum zici tu), corpusculii din radiație se mișcă pe elice, iar la impact,CAdi a scris:
torsiunea se micșorează vertiginos (este absorbită), corpusculii din radiație se rotesc aproape în cerc în jurul atomului de care au fost absorbiți.
Cam asa ceva, numai ca la impact, corpusculii (fotonii) de obicei nimeresc un electron situat la periferia atomului, pe care il smulg sau daca acestia capata o energie suplimentara
trec pe un strat superior, in atom. Energia fotonului se conserva, o parte se gaseste in reteaua cristalina a materialului, alta in energia cinetica a electronului sau a fotonului reflectat.
Altii sunt deviati (reflectati) de campul din jurul atomului .
Lumina solara incalzeste apa de exemplu, iar o parte este reflectata si alta refractata....
https://ro.wikipedia.org/wiki/Dualismul_undă-particulă
https://ro.wikipedia.org/wiki/Efect_fotoelectric
Acum in lumina fizicii elicoidale ar fi necesara o discutie legata de consistenta corpusculilor ( fotonilor ) din lumina.
(Din ce sunt alcatuiti corpusculii (fotonii) , tinand cont ca acestia nu au masa de repaos)
Dupa parerea mea ar trebui sa fie alcatuiti din energie pura .
Si nu ma refer la energia calculata ci la energia transportata de o particula ca manifestare luminoasa (desi e impropriu zis,
pentru ca lumina nu este vizibila in spatiu cosmic, doar la impact apare suprafata luminata)
CAdi- Foarte activ
» Lagrangeanul în Fizica elicoidală
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?