Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de Forever_Man Astazi la 17:44
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Astazi la 15:37
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Astazi la 12:13
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12404) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 19 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 18 Vizitatori :: 1 Motor de căutareForever_Man
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Daci nemuritori
+16
omuldinluna
Pacalici
totedati
Dacu
gafiteanu
virgil_48
Razvan
virgil
curiosul
Bordan
mariamary
CAdi
sadang
mm
ladyblue
eugen
20 participanți
Pagina 11 din 16
Pagina 11 din 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Daci nemuritori
Rezumarea primului mesaj :
Merita sa avem un topic deschis despre personalitati romanesti de exceptie. Nu este strain de semantica topicului forumului nostru, acest fel de incursiune care tine tot de cercetare.
Vad pe ai nostri-cei cu care ne putem mandri-ca pe roade coapte din seva inepuizabila a poporului roman carpato-dunarean.
Asfel, MIRCEA ELIADE visa la un Imperiu Spiritual Romanesc. Nu militar, nu religios. Istoria noastra veche-fara a intra in amanunte care ar putea deschide suspiciuni istorice-arata ca Dacia, vechea Romanie, avea o spiritualitate proprie, functionala. Si ca ea putea avea rol civilizator, universal.
Dacia propunea lumii un mod de viata, asezat.
Asadar visul lui Eliade avea fundament realist.
Tot Eliade afirma ca "Suntem condamnati la cunoastere". Numai sa stim sa transformam aceasta condamnare in binecuvantare si nu in chin. Firea curioasa, agera, creativa a romanului arata ca se poate.
Cu aceste premize de plecare, cred ca merita sa indraznim a conserva spiritul dacic, acela de a urca pe varful muntelui, devenit tron pentru om, dar si pentru pasarea cerului.
Si de a refuza un tron facut de mana omeneasca, din lemn, fan sau trestie, chiar poleit cu aur.
In filmul Dacii-Columna, o banda de romani ii cer unui cioban batran
sa le arate calea prin munti. Geniala aceasta idee din film,simbolica:
Un batran cioban troneaza in munti peste oile sale, in contrast cu legionarii romani in cautare disperata de a digera si de a sclaviza.
Principiul Zamolxian "Inalta-te semet ca un munte" , ar putea fi un motiv de meditatie de genul:
Este muntele, la daci, o Golgota mantuitoare care nu cere sange?
Ci cere ochii interiori si exteriori deschisi majestuos catre Univers, pana-n orizontul vizibil si invizibil.
Ca o biruinta asupra orbirii. Ca o biruinta a pasnicului asupra sacrificiului absurd de sange. A sacrificiului-crima transformat in dogma teologica.
Universul nu cere pret de sange. El cere intelegere si sincronizare cu el. Din acest punct de vedere, Crestinismul pare ca trebuie in mod acut revizuit.
Citind principiile Zamolxiene, nu remarcam nimic sangeros, agresiv.
Din contra, ele propun un mod de viata pasnic, creativ, respectand Focul divin, pe ceilalti semeni si natura. Antrenand caracterul, urcand mereu muntele, ca filosofie de viata si religie.
MIHAI EMINESCU trebuie asezat la loc de cinste in templul spiritului national. Desi traim intr-o epoca a agendelor negre:crize, apocalipse,
deliruri, etc, ne putem incapatana sa credem intr-o agenda optimista, regeneratoare. O agenda a luminii care invinge intunericul. A pacii care invinge razboiul. A creatiei care invinge distrugerea.
Profetia lui Eminescu despre Romania "Si prevad prin secoli a ei inaltare" o vad posibila in plan spiritual. Chiar si in epoca informatiei reci, a calugarilor globalizarii crispate , a epocii androizilor, a oamenilor hibrizi, fiinte-masini.
Nu cred ca in Univers este pana de materiale, idei si planuri privind planeta noastra, in particular Romania. Nu suntem intr-o criza de resurse. Poate doar de crestere.
Ma incapatanez sa cred ca spiritul romanesc de supravietuitori, forjat de istorie-prin oamenii de exceptie- este matur si va supravietui acceselor copilaresti ale unei lumi rasfatate si agresive.
Si ca in final, vom fi iar senini, ca in alta profetie despre pace a lui Eminescu:"...Stapanea eterna pace"(Scrisoarea I, versurile nr 50 si 86).
Merita sa avem un topic deschis despre personalitati romanesti de exceptie. Nu este strain de semantica topicului forumului nostru, acest fel de incursiune care tine tot de cercetare.
Vad pe ai nostri-cei cu care ne putem mandri-ca pe roade coapte din seva inepuizabila a poporului roman carpato-dunarean.
Asfel, MIRCEA ELIADE visa la un Imperiu Spiritual Romanesc. Nu militar, nu religios. Istoria noastra veche-fara a intra in amanunte care ar putea deschide suspiciuni istorice-arata ca Dacia, vechea Romanie, avea o spiritualitate proprie, functionala. Si ca ea putea avea rol civilizator, universal.
Dacia propunea lumii un mod de viata, asezat.
Asadar visul lui Eliade avea fundament realist.
Tot Eliade afirma ca "Suntem condamnati la cunoastere". Numai sa stim sa transformam aceasta condamnare in binecuvantare si nu in chin. Firea curioasa, agera, creativa a romanului arata ca se poate.
Cu aceste premize de plecare, cred ca merita sa indraznim a conserva spiritul dacic, acela de a urca pe varful muntelui, devenit tron pentru om, dar si pentru pasarea cerului.
Si de a refuza un tron facut de mana omeneasca, din lemn, fan sau trestie, chiar poleit cu aur.
In filmul Dacii-Columna, o banda de romani ii cer unui cioban batran
sa le arate calea prin munti. Geniala aceasta idee din film,simbolica:
Un batran cioban troneaza in munti peste oile sale, in contrast cu legionarii romani in cautare disperata de a digera si de a sclaviza.
Principiul Zamolxian "Inalta-te semet ca un munte" , ar putea fi un motiv de meditatie de genul:
Este muntele, la daci, o Golgota mantuitoare care nu cere sange?
Ci cere ochii interiori si exteriori deschisi majestuos catre Univers, pana-n orizontul vizibil si invizibil.
Ca o biruinta asupra orbirii. Ca o biruinta a pasnicului asupra sacrificiului absurd de sange. A sacrificiului-crima transformat in dogma teologica.
Universul nu cere pret de sange. El cere intelegere si sincronizare cu el. Din acest punct de vedere, Crestinismul pare ca trebuie in mod acut revizuit.
Citind principiile Zamolxiene, nu remarcam nimic sangeros, agresiv.
Din contra, ele propun un mod de viata pasnic, creativ, respectand Focul divin, pe ceilalti semeni si natura. Antrenand caracterul, urcand mereu muntele, ca filosofie de viata si religie.
MIHAI EMINESCU trebuie asezat la loc de cinste in templul spiritului national. Desi traim intr-o epoca a agendelor negre:crize, apocalipse,
deliruri, etc, ne putem incapatana sa credem intr-o agenda optimista, regeneratoare. O agenda a luminii care invinge intunericul. A pacii care invinge razboiul. A creatiei care invinge distrugerea.
Profetia lui Eminescu despre Romania "Si prevad prin secoli a ei inaltare" o vad posibila in plan spiritual. Chiar si in epoca informatiei reci, a calugarilor globalizarii crispate , a epocii androizilor, a oamenilor hibrizi, fiinte-masini.
Nu cred ca in Univers este pana de materiale, idei si planuri privind planeta noastra, in particular Romania. Nu suntem intr-o criza de resurse. Poate doar de crestere.
Ma incapatanez sa cred ca spiritul romanesc de supravietuitori, forjat de istorie-prin oamenii de exceptie- este matur si va supravietui acceselor copilaresti ale unei lumi rasfatate si agresive.
Si ca in final, vom fi iar senini, ca in alta profetie despre pace a lui Eminescu:"...Stapanea eterna pace"(Scrisoarea I, versurile nr 50 si 86).
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3970
Puncte : 33361
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Re: Daci nemuritori
[Offtopic]{
}[/Offtopic]
Nu autorul a încălcat dreptul de autor, ci acela care a copiat integral textul în altă parte.Bordan a scris:Habar n-am cum funcționează drepturile astea de autor, dar bănuiesc că nu-și poate încălca un autor propriul lui drept.
Deci, un articol postat cuvânt cu cuvânt, cu autorul și cu sursa lui specificate clar, încalcă dreptul de autor?
}[/Offtopic]
Abel Cavaşi a scris:[Offtopic]{
Nu autorul a încălcat dreptul de autor, ci acela care a copiat integral textul în altă parte.
}[/Offtopic]
Scuze atunci, c-am avut îndrăzneala de-a pune la îndoială integritatea hăizașului ... Numa că, în cazul ăsta, ar trebui să ștergi cam jumătate din topic, să ștergi dacii, să rămînă numai nemuritorii ...
Bordan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2219
Data de inscriere : 18/02/2012
Bordane, trebuia sa prelucrezi articolele cu cuvintele tale neaoase. Sa contribui si tu cu ceva greseli, inexactitati, etc. Chiar si pozele sunt protejate, asa ca trebuie sa le distorsionezi sau altoiesti.
Tu cum crezi ca s-a scris istoria ?
Tu cum crezi ca s-a scris istoria ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36112
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
„Ratiile” bratarilor dacice
Una dintre afirmatiile fundamentale ale lui Abrams este ca tot ceea ce exista intr-o forma sau alta are o „semnatura vibrationala unica”. Aceste semnaturi sunt reprezentate in radionica printr-o serie de coduri numerice, asa numitele „rate” radionice. Dr. Albert Abrams considera ca dispozitivele metalice in forma de spirale dublu- concentrice influenteaza sistemul nervos central. Purtate ca bratari, pot avea un efect calmant, echilibrand sistemul nervos, inducand o stare de armonie. Cele de aur lucreaza cu cea mai pură si nobilă energie, cea a Soarelui, caruia ii si este consacrat aurul. Inca de pe vremea masagetilor (mileniul II i.C.) se purtau bijuterii spiralate din aur, la maini si la picioare, acestea avand efect benefic asupra organismului. Masagetii, inchinatori exclusiv la Soare, purtau bentite de aur, cu motive serpentiforme si spiralate, cand plecau la razboi. Ca preotii geto-daci cunosteau efectele „bobinelor” ca generatoare de energie vitală o demonstreaza sofisticatul sistem de pe culmea Caprareata, din incinta sacra de la Sarmizegetusa. Nu se stie cu ce „ratie” radionica lucrau, dar se presupune ca intregul sistem concentra in interior energie radionica din mediul inconjurator, ca apoi să o emane pentru a insufla razboinicilor „furor heroicus” sau sa o reverse asupra multimii pentru a o face sa simta energia cosmica.
http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/bratarile-radionice-ale-dacilor-73907.html/
Una dintre afirmatiile fundamentale ale lui Abrams este ca tot ceea ce exista intr-o forma sau alta are o „semnatura vibrationala unica”. Aceste semnaturi sunt reprezentate in radionica printr-o serie de coduri numerice, asa numitele „rate” radionice. Dr. Albert Abrams considera ca dispozitivele metalice in forma de spirale dublu- concentrice influenteaza sistemul nervos central. Purtate ca bratari, pot avea un efect calmant, echilibrand sistemul nervos, inducand o stare de armonie. Cele de aur lucreaza cu cea mai pură si nobilă energie, cea a Soarelui, caruia ii si este consacrat aurul. Inca de pe vremea masagetilor (mileniul II i.C.) se purtau bijuterii spiralate din aur, la maini si la picioare, acestea avand efect benefic asupra organismului. Masagetii, inchinatori exclusiv la Soare, purtau bentite de aur, cu motive serpentiforme si spiralate, cand plecau la razboi. Ca preotii geto-daci cunosteau efectele „bobinelor” ca generatoare de energie vitală o demonstreaza sofisticatul sistem de pe culmea Caprareata, din incinta sacra de la Sarmizegetusa. Nu se stie cu ce „ratie” radionica lucrau, dar se presupune ca intregul sistem concentra in interior energie radionica din mediul inconjurator, ca apoi să o emane pentru a insufla razboinicilor „furor heroicus” sau sa o reverse asupra multimii pentru a o face sa simta energia cosmica.
http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/bratarile-radionice-ale-dacilor-73907.html/
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21791
Prof. Tudor Diaconu- Scrierea secreta
https://content.uploady.com/download/51323755-Scrierea-Secreta.pdf?f=51323755-Scrierea-Secreta.pdf&fid=hxAEgh2Pe2Q&p=AMHkmxLpttH&m=application%2Fpdf&s=1&u=https%3A%2F%2Fwww.uploady.com%2Fdownload%2FhxAEgh2Pe2Q%2FEkDbaiRjwz6MMyRD&tp=remote&t=1458463474&ex=172800&ip=3580945206&h=1ed958c8e9541b434ceb052c17bb85652fc3f3bd
https://content.uploady.com/download/51323755-Scrierea-Secreta.pdf?f=51323755-Scrierea-Secreta.pdf&fid=hxAEgh2Pe2Q&p=AMHkmxLpttH&m=application%2Fpdf&s=1&u=https%3A%2F%2Fwww.uploady.com%2Fdownload%2FhxAEgh2Pe2Q%2FEkDbaiRjwz6MMyRD&tp=remote&t=1458463474&ex=172800&ip=3580945206&h=1ed958c8e9541b434ceb052c17bb85652fc3f3bd
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
eugen- Moderator
Trecand peste nelamuririle legate de sistemul de "distributie", am observat ca se face referire la "celebrul 5508", ca fiind an de referinta pentru facerea lumii (sau cum s-o mai numi).
Am si eu o intrebare : 5508 fata de ce reper ?
Eu zic sa va scoateti din cap astfel de interpretari total ilogice. Cine stie ce o inseamna asta, dar s-au gasit destepti total ignoranti sa zica ei minunătii. Si se gasesc tot felul de creduli care nu gandesc, sa sustina cu "manie revolutionara" astfel de absurditati.
Nu degeaba incepe imnul national cu indemnul : "Desteapta-te române !" Muresan ala, romantic, romantic, dar bun observator !
P.S. Nu stiu daca autoarea articolului a inteles despre ce este vorba, cand spune "Aproximativ 39.000 de programe sursă pot fi instalate în acest sistem de distribuție." Sau nu mai sunt eu la curent ? Da'chestia cu bratara radionica e criminala !
Eu zic sa va scoateti din cap astfel de interpretari total ilogice. Cine stie ce o inseamna asta, dar s-au gasit destepti total ignoranti sa zica ei minunătii. Si se gasesc tot felul de creduli care nu gandesc, sa sustina cu "manie revolutionara" astfel de absurditati.
Nu degeaba incepe imnul national cu indemnul : "Desteapta-te române !" Muresan ala, romantic, romantic, dar bun observator !
P.S. Nu stiu daca autoarea articolului a inteles despre ce este vorba, cand spune "Aproximativ 39.000 de programe sursă pot fi instalate în acest sistem de distribuție." Sau nu mai sunt eu la curent ? Da'chestia cu bratara radionica e criminala !
Din ce am gasit pe siteul lor, e vorba de un grup de programatori romani care lucreaza la o distributie proprie a sistemului de operare Linux. De unde si pana unde asocierea cu dacii, invingerea raului american si alte vitejii, asta nu poate lamuri decat autoarea articolului.
Charon- Statornic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 62
Puncte : 10161
Data de inscriere : 06/11/2015
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Ratiile astea "radionice", ar trebui sa aiba un suport fizic (asta inteleg ca ar fi corpul uman), legate de fizica fundamentala prin relatii matematice. Pai noi ne chinuim aici cu matematica elementara pentru a o putea stapani, si astia fac deja deja calcule "radionice". Pai daca tu nu stii bine ce e cu matematica si nu ai o viziune comuna a celor ce se ocupa cu asta, habar nu ai cum functioneaza si din ce e alcatuit corpul uman cum poti sustine asemenea lucruri ? Noi nu stim la ce folosesc in fiziologia umana toate substantele cunoscute (ca sa nu mai vorbim de alea necunoscute) si facem calcule despre astea ? Hai sa fim seriosi !Bordan a scris:„Ratiile” bratarilor dacice... Nu se stie cu ce „ratie” radionica lucrau, dar se presupune ca intregul sistem concentra in interior energie radionica din mediul inconjurator, ca apoi să o emane pentru a insufla razboinicilor „furor heroicus” sau sa o reverse asupra multimii pentru a o face sa simta energia cosmica.
Mor de curiozitate , pentru ca si mie mi-au iesit 18,5541 peri albi de cand ma chinui sa inteleg, ceea ce evident este indirect legat de cifra cu pricina, dar un raport radionic acolo, trebuie sa fie...
Mor de curiozitate , pentru ca si mie mi-au iesit 18,5541 peri albi de cand ma chinui sa inteleg, ceea ce evident este indirect legat de cifra cu pricina, dar un raport radionic acolo, trebuie sa fie...
„Desprinderea de cunoscut presupune uriaşi în gândire .. ", zice Tudor Diaconu, și-i cam dau dreptate.
Nu poți cunoaște necunoscutul dacă ți-e frică să-l gândești! Și să n-ai cumva impresia că societățile vechi nu au avut gânditori, poate în altă viață să le ajungi cumva pe la glezna gândirii lor, că în asta nu-ți mai dau nici o șansă ...
Bordan- Foarte activ
Nu poti face pasi uriasi in gandire. Depinde cine esti ca sa spui asta. Mai repede vii de-a berbeleacul. Pe mine m-a imbrâncit inspiratia de am facut un pas si deja am luat-o la vale, ca nu ma mai inteleg cu nimeni. Iluminarea (adica intelegerea) vine mai greu. Asta pentru ca oamenii gândesc rar, de obicei recita sabloane învatate prin scoli, presupunand ca asta e gandire.Bordan a scris:„Desprinderea de cunoscut presupune uriaşi în gândire .. ", zice Tudor Diaconu, și-i cam dau dreptate.negativ a scris:Tot nu stie nimeni ce inseamna 5508 asta ?
Nu poți cunoaște necunoscutul dacă ți-e frică să-l gândești! Și să n-ai cumva impresia că societățile vechi nu au avut gânditori, poate în altă viață să le ajungi cumva pe la glezna gândirii lor, că în asta nu-ți mai dau nici o șansă ...
Astia, esoteristii dau explicatii de toata jena unor cunostinte stiintifice reprezentate de simbolurile antice al caror sens a fost pierdut, drept pentru care avem acum maimutaria numita religie. E o bataie de joc. Falsii prooroci mentionati prin Apocalipsa sunt doar oameni de stiinta ce "prezic" tot felul de chestii imposibile. Desi nu sper ca ideile mele sa fie recunoscute pe loc ca fiind valide (scuzati cacofonia), ele vor trebui acceptate pentru a progresa. Sper sa termin pana dau coltul, si asa nu mai am mult... .
Vreau sa spun ca stiinta de azi a montat realitatea gresit si acum noi vedem o chestie asemanatoare, dar nefunctionala. Sunt satul de astia ce emit platitudini esoterice cu pretentie de adevar divin absolut. Si voi, ca unii cu pretentii de "cercetatori", va uitati la ei ca la sfintele moaste !
Postasem ceva din Tudor Diaconu . Ma asteptam la ceva reactii legate de radacina limbii romane si de inrudirea cu alte limbi din pozitie de sursa inspiratoare.
Tudor Diaconu , nu stiu ce volum de carti publicate are in Romania.
Am inteles ca a fost un nonconformist, antipatic pentru sistemul comunist.
Din ultima convorbire la telefon cu sotia dansului, am inteles ca era bolnav.
Si ca manuscrisele dansului s-ar afla pana una alta la prieteni de incredere...
De asemeni am inteles ca nu a existat preocupare pentru facerea cunoscuta a operei dansului , legata de dacism.
Nu s-au gasit bani de tiparit, etc.
Am gasit informatii ca in Statele Unite dansul a fost perceput ca un om foarte cult,etc.
Dar vorba Bibliei, nimeni nu e simpatic ca profet in tara lui...
Nu stiu daca domnul Tudor Diaconu poate fi incadrat la categoria uriasi in gandire, dar cineva cu pregatirea dansului poate fi un candidat la acest epitet.
Hai sa ne gandim la Nicolae Densusianu.
Este unul care ar fi meritat sa fie apreciat drept urias in gandire.
Dar voba lui Eminescu:
" A gandi e un " pericol",
Esti ciudat si esti ridicol".
Eminescu stia ce spune, piticii din jurul lui colaborand la asasinarea sociala si fizica a poetului. Trist si dubios debut pentru regalitatea reprezentata de regele Carol 1, in timpul guvernarii sale " intelepte" petrecandu-se tragedia lui Eminescu.
Densusianu nu a fost asasinat...N-au apucat...se imbolnavise dupa o munca de zeci de ani, echivalenta cu a unei institutii!
Alte detalii, cu alta ocazie.
Postasem ceva din Tudor Diaconu . Ma asteptam la ceva reactii legate de radacina limbii romane si de inrudirea cu alte limbi din pozitie de sursa inspiratoare.
Tudor Diaconu , nu stiu ce volum de carti publicate are in Romania.
Am inteles ca a fost un nonconformist, antipatic pentru sistemul comunist.
Din ultima convorbire la telefon cu sotia dansului, am inteles ca era bolnav.
Si ca manuscrisele dansului s-ar afla pana una alta la prieteni de incredere...
De asemeni am inteles ca nu a existat preocupare pentru facerea cunoscuta a operei dansului , legata de dacism.
Nu s-au gasit bani de tiparit, etc.
Am gasit informatii ca in Statele Unite dansul a fost perceput ca un om foarte cult,etc.
Dar vorba Bibliei, nimeni nu e simpatic ca profet in tara lui...
Nu stiu daca domnul Tudor Diaconu poate fi incadrat la categoria uriasi in gandire, dar cineva cu pregatirea dansului poate fi un candidat la acest epitet.
Hai sa ne gandim la Nicolae Densusianu.
Dar voba lui Eminescu:
Eminescu stia ce spune, piticii din jurul lui colaborand la asasinarea sociala si fizica a poetului. Trist si dubios debut pentru regalitatea reprezentata de regele Carol 1, in timpul guvernarii sale " intelepte" petrecandu-se tragedia lui Eminescu.
Densusianu nu a fost asasinat...N-au apucat...se imbolnavise dupa o munca de zeci de ani, echivalenta cu a unei institutii!
Alte detalii, cu alta ocazie.
eugen- Moderator
Cultura pe care tu o observi la Tudor Diaconu nu constituie decat premisele indispensabile genialitatii. Fara o gandire coerenta cu ajutorul careia sa poti manipula cantitati uriase de cunostinte, chiar si eruditia devine un lest in dezvoltarea personala. Vreau sa spun aici ca a avea cultura este mai mult preluarea ideilor altora despre realitate decat proprie analiza, in masura in care cunostintele acumulate se situeaza in zona proprie de confort intelectual, in care reprezentarile nu sunt mereu clare.eugen a scris:Despre uriasi in gandire
Si ce legatura exista intre nenea asta si Densusianu, sau Eminescu ? Incercarile de a sistematiza ceea ce stim, facute pe baza unor notiuni cel putin suspecte (ca sa nu zic altfel, adica aberante) de gen vibratie radionica nu mi se par chiar modele supreme ale gandirii umane. Asta demonstreaza ca omul de fapt nu a inteles din lumea inconjuratoare mai mult decat au inteles cei ce au scris textele pe baza carora s-au bazat religiile, acum 6 sau 8 mii de ani sau chiar mai mult.eugen a scris:Hai sa ne gandim la Nicolae Densusianu.
Dar voba lui Eminescu:
Eminescu stia ce spune, piticii din jurul lui colaborand la asasinarea sociala si fizica a poetului. Trist si dubios debut pentru regalitatea reprezentata de regele Carol 1, in timpul guvernarii sale " intelepte" petrecandu-se tragedia lui Eminescu. Densusianu nu a fost asasinat...N-au apucat...se imbolnavise dupa o munca de zeci de ani, echivalenta cu a unei institutii! Alte detalii, cu alta ocazie.
Nu vreau sa intelegi gresit. Poate omul e de toata isprava, dar ideile rezultate nu sunt din pacate pe masura efortului depus -in mod sigur- cu buna credinta, dar si cu naivitatea omului ce crede tot ce citeste. Nu inseamna ca toti constiinciosii au sclipirea lui Eminescu sau Densusianu. Din perspectiva asta, mai repede Constantin Dragan se apropie de obiectivitatea in gandire si chiar Napoleon Savescu, cu toate limitarile lui legate de convingeri emotionale mai mult decat de certitudini.
Parca era vorba de uriasi in gandire .. asa cum era flacaul asta de acum 8000 de ani ... care nu paseste nicaieri .. nici nu sare ca cimpanzeii ...
Bordan- Foarte activ
Mi-a placut mereu statueta, dar m-a speriat de la inceput atitudinea tovarasei lui, cu siguranta cauza atitudinii ganditoare. Dar mai avem si alte repere, mult mai vechi : " Paleontologii au stabilit că omul de Neanderthal a trăit în urmă cu 100.000 de ani, iar cel de la Ceo-Magnon cu circa 35.000. Fratele nostru oltean de la Buciuleşti, comuna Tetoiu, jud. Vâlcea, pe Valea lui Grăuceanu are o vechime de 1.900.000-2.000.000 ani!!! Descoperirea îi aparţine savantului Dardu-Nicolăescu-Plopşor." (Gasesti tot articolul aici)Bordan a scris:negativ a scris: Nu poti face pasi uriasi in gandire.
Parca era vorba de uriasi in gandire .. asa cum era flacaul asta de acum 8000 de ani ... care nu paseste nicaieri .. nici nu sare ca cimpanzeii ...
Asta demonstreaza ca omul e mult mai vechi decat ne imaginam noi si acum redescoperim ceea ce aia ce au precedat istoria cunoscuta stiau (mai multe decat stim noi acum). Istoria reala inca nu a fost scrisa, iar noi suntem acum in stadiul copilariei gandirii, in urma unei miraculoase renasteri dupa o catastrofa ce a fost probabil potopul.
Eu ma chinui acum sa refac bazele gandirii anterioare si rezultatul mi-a depasit toate asteptarile. Niciunul din simbolurile "religioase" nu are de-a face cu religia. Toate sunt stiinta pura. Prezenta tuturor acestor simboluri sapate in piatra la "pestera" de la Sinca veche, dovedeste acest lucru. Sunt semne transmise peste timp, pentru atunci cand oamenii vor sti iar semnificatia lor.
M-am dumiurit ce e cu 5508, dar tot nu vad legatura cu "ratiile radionice". Cand se ajunge la termeni de-astia, sarim gardul in lumea ezoterismului, a misticului dezorientat si total abatut de la orice realitate coerenta.
Te-ai gandit vreodata la posibilitatea de a gandi fara sa gandesti? Nu sa te gandesti la ceea ce gandesc altii, ci la ceea ce gandesti tu?negativ a scris: Mi-a placut mereu statueta, dar m-a speriat de la inceput atitudinea tovarasei lui, cu siguranta cauza atitudinii ganditoare.
La ce crezi ca se gandea Ganditorul?
Bordan- Foarte activ
Punctual, cred ca se gandea la eterna enigma, femeia.Bordan a scris:Te-ai gandit vreodata la posibilitatea de a gandi fara sa gandesti? Nu sa te gandesti la ceea ce gandesc altii, ci la ceea ce gandesti tu?negativ a scris: Mi-a placut mereu statueta, dar m-a speriat de la inceput atitudinea tovarasei lui, cu siguranta cauza atitudinii ganditoare.
La ce crezi ca se gandea Ganditorul?
Oamenii gandesc rar. In rest, judeca ceea ce deja stiu. Nu-mi aduc acum aminte cine, dar cineva a spus la un moment dat : "Stie bine ce cauta atunci cand spune ca nu stie ce cauta". De fapt nu poate exprima ceea ce cauta. In mare, cred ca asta e esenta gandirii : gasirea unei metafore pentru lucrurile pentru care nu exista inca un cuvant.
Io cred că vorbea la telefon ... că pe vremea aia nu prea existau enigme, nici măcar frunza în fața misterelor noastre.
Bordan- Foarte activ
La daci, Anul Nou începea la 1 martie și era împărțit în două anotimpuri: vară și iarnă. Mărțișorul era un talisman menit să poarte noroc, oferit de Anul Nou împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste și bucurie. Șnurul de mărțișor, alcătuit din doua fire de lînă răsucite, colorate în alb și roșu, sau în alb și negru, reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric, și se purta pîna cînd se arătau semnele de biruință ale primăverii: se aude cucul cîntînd, înfloresc cireșii, vin berzele și rîndunelele..
Printre obiceiurile și tradițiile primăverii și a reînvierii Naturii, care au trecut dintr-un trecut în alb-negru pînă în prezentul împestrițat, regăsim în Maramureș și ʺTînjaua de pe Maraʺ, un obicei folcloric legat de calendarul agrar al aratului ..
Printre obiceiurile și tradițiile primăverii și a reînvierii Naturii, care au trecut dintr-un trecut în alb-negru pînă în prezentul împestrițat, regăsim în Maramureș și ʺTînjaua de pe Maraʺ, un obicei folcloric legat de calendarul agrar al aratului ..
Bordan- Foarte activ
Georgiana Andronic a scris:„La daci, Anul Nou începea la 1 martie. Astfel, această lună era prima a anului.
Calendarul popular la daci avea două anotimpuri: vara şi iarna. Mărţişorul era
un fel de talisman, care era menit să poarte noroc. Deci era oferit de Anul Nou
împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie.”
Desi il voi supara pe Dacu, trebuie sa mentionez ca de fapt, dacii erau o categorie sociala (probabil mineri si constructori, cu ocupatii inrudite, legati de o anumita zona din cauza exploatarilor de resurse naturale restranse la un anumit areal), exact cum erau scitii (de fapt comercianti, astia din urma. "Sciții, ca și alte popoare migratoare ale istoriei Europei și Asiei, nu reprezintă un popor etnic omogen, ci un conglomerat de popoare și limbi. " De fapt, nu erau migratori, ci se plimbau cu marfa in spate si chiar daca se ocupau cu oieritul, acesta era practicat doar ca sursa stabila de hrana pe parcursul calatoriilor. ). Faptul ca erau identificati in mai multe zone de catre popoare antice abia formate ce nu aveau legatura cu stiinta si organizarea sociala a tracilor, denumindu-i dupa meserii, crezand ca sunt popoare, e altceva.
Si ca o confirmare a originii tracice a rusilor , "În secolul al XII-lea i.en., izvoarele asiriene menționează o populație nouă așezată în Anatolia, numită "musku" ( de la capetenia lor numita de fapt Mosc, de origine clar traca, devenit mult mai tarziu Moscova, nume dat asezarii intemeiate de acesta), un neam tracic al frigienilor. Pe tăblițele linearului B ce aparțin civilizației miceniene apare numele de "tre-ke-wi" (numele vechi al Traciei)."
Cu calendarul lor, mult mai complicat, pentru ca desi era comun, fiecare categorie sociala il folosea diferit, iar fara izvoare istorice clare nu se poate spune ceva precis. Oricum indiferent de zona geografica, toate popoarele antice aveau Anul Nou in jurul datei de 25 Dec. , pentru ca intre datele de 21 si 25 dec., sunt 3 zile in care soarele se ridica la cea mai mica inaltime pe cer, lucru legat atat de solstitiul de iarna cat si de fenomenul astronomic cu "Cei trei crai de la rasarit" (de fapt din constelatia Lebada), asociat cu povestea legata de nasterea lui IIsus, ce marcheaza locul de iunde va rasari soarele in timpul celor 3 zile.
Daca domnisoara in cauza sustine ceva legat de inceputul anului agricol, mai precis ultimele petreceri inainte lungile munci agricole ce incep primavara, e alta poveste. Si nu e legat de fenomene astronomice, ci mai mult de ceasul biologic al unor plante a caror inmugurire marcheaza negresit inceputul perioadei propice pentru dezvoltarea vegetatiei.
Macar nu mai citati domnisoare de-astea, "actrite" sau "jurnaliste" , absolvente de "Academii independente", care n-au vazut in viata lor vaca, decat la televizor, si aia din greseala.
Si ca o confirmare a originii tracice a rusilor , "În secolul al XII-lea i.en., izvoarele asiriene menționează o populație nouă așezată în Anatolia, numită "musku" ( de la capetenia lor numita de fapt Mosc, de origine clar traca, devenit mult mai tarziu Moscova, nume dat asezarii intemeiate de acesta), un neam tracic al frigienilor. Pe tăblițele linearului B ce aparțin civilizației miceniene apare numele de "tre-ke-wi" (numele vechi al Traciei)."
Cu calendarul lor, mult mai complicat, pentru ca desi era comun, fiecare categorie sociala il folosea diferit, iar fara izvoare istorice clare nu se poate spune ceva precis. Oricum indiferent de zona geografica, toate popoarele antice aveau Anul Nou in jurul datei de 25 Dec. , pentru ca intre datele de 21 si 25 dec., sunt 3 zile in care soarele se ridica la cea mai mica inaltime pe cer, lucru legat atat de solstitiul de iarna cat si de fenomenul astronomic cu "Cei trei crai de la rasarit" (de fapt din constelatia Lebada), asociat cu povestea legata de nasterea lui IIsus, ce marcheaza locul de iunde va rasari soarele in timpul celor 3 zile.
Daca domnisoara in cauza sustine ceva legat de inceputul anului agricol, mai precis ultimele petreceri inainte lungile munci agricole ce incep primavara, e alta poveste. Si nu e legat de fenomene astronomice, ci mai mult de ceasul biologic al unor plante a caror inmugurire marcheaza negresit inceputul perioadei propice pentru dezvoltarea vegetatiei.
Macar nu mai citati domnisoare de-astea, "actrite" sau "jurnaliste" , absolvente de "Academii independente", care n-au vazut in viata lor vaca, decat la televizor, si aia din greseala.
negativ a scris:Macar nu mai citati domnisoare de-astea, "actrite" sau "jurnaliste" , absolvente de "Academii independente", care n-au vazut in viata lor vaca, decat la televizor, si aia din greseala.
Dom inginer de constructii, eu am citat-o pe don`soara ca sa il fac atent pe Bordanel ca iar recidiveaza, fura de colo, colo si nu citeaza sursa....in rest, de acord, "jurnalizde"!
Văd că citezi tu mai mult decît citești ... dacă scociorăști internetul mai cu nădejde o să dai peste Bordan de acum vreo 3 ani cu citatul ăsta ... nu mi-a trecut prin diblă că ar fi cazul să mă citez pe mine ... dar specialitatea ta parcă e alta, nu dacologia? Dar îs dispus să te ajut unde nu te descurci ...Pacalici a scris:.. eu am citat-o pe don`soara ca sa il fac atent pe Bordanel ca iar recidiveaza, fura de colo, colo si nu citeaza sursa....
Bordan- Foarte activ
Serios? N-am știut pînă acum! E din cercetare negativă treaba asta, că din cea pozitivă știam că toate popoarele antice aveau anul nou în Martie , prima dată fiind sărbătorit la 1 ianuarie la Roma, în anul 153 î.H?negativ a scris: Oricum indiferent de zona geografica, toate popoarele antice aveau Anul Nou in jurul datei de 25 Dec. ..
Citat de aici ...
Bordan- Foarte activ
Mi-e necaz ca in loc sa tina de subiectul discutiei la modul serios, paraziteaza ideile cu tot felul de ineptii pe care le susccepteaza de a fi reale. Astfel, orice subiect de discutie de pe aici, arata ca volumele lui Pavel Corut, in care 1% (sau chiar mai putin) este adevar istoric iar restul speculatii S.F. de factura esoterica.Pacalici a scris:Dom inginer de constructii, eu am citat-o pe don`soara ca sa il fac atent pe Bordanel ca iar recidiveaza, fura de colo, colo si nu citeaza sursa....in rest, de acord, "jurnalizde"!negativ a scris:Macar nu mai citati domnisoare de-astea, "actrite" sau "jurnaliste" , absolvente de "Academii independente", care n-au vazut in viata lor vaca, decat la televizor, si aia din greseala.
Inteleg ca aceste "citate" sa fie puse sub semnul intrebarii cu mentiunea "Daca ar avea dreptate, de ce ?". Dar nici nu trebuie afisate ineptii fara explicatii, pentru ca unii care citesc superficial (din cate am observat e o practica comuna) sau fragmentar, ar putea crede ca ineptia = adevar. In continuare ar fi indicate contraargumente.
Nu se scrie "Dom inginer ..." ci "Dom' inginer ...". E o observatie inutila si cu siguranta greseala provine dintr-o eroare de redactare, avand in vedere ca mai incolo, ai scris corect "don`soara", nuantand nivelul echivalent de abordare, lucru care ar trebui sa ma supere, dar, cum nu ne cunoastem, poate ar fi bine sa pastram distanta minima de siguranta. Nu ma intereseaza cine e interlocutorul, dar daca avem un teren comun de interes si coerenta in gandire (chiar daca pornind de la premise gresite) si are o idee buna, de ce nu as profita de ea ? De multe ori insa am observat ca faci caz la astfel de greseli, lucru care nu e tocmai inutil, dar nu cred ca e obligatoriu decat in cazul confuziilor semantice, considerand natura si scopul forumului. Nu vreau sa fac pe moderatorul dar cred ca fiecare ar trebui sa-si cenzureze atitudinea fata de discutii in sensul eficientizarii si nu al diluarii acestora . Cred ca oricine stie sa injure, dar nu vad sensul sa o faci in public. E o lege sociala de baza, care ajuta la coagularea diferitelor grupuri sociale pe baza convingerilor sau nivelului de cunostinte. Si asta are un sens, dar nu facem sociologie.
Nu trebuie sa uitam ca romanii nu erau chiar un popor. Erau traci izgoniti probabil din zona locuita cu preponderenta de daci, adica niste derbedei, datorita ideilor lor diferite fata de societate, si nu se poate spune ca erau prea scoliti. (Ca o paranteza, traditionalismul e un fel de transmitere a cunostintelor pentru multimea nescolita, ce la vremea aia era numeroasa).Bordan a scris:Serios? N-am știut pînă acum! E din cercetare negativă treaba asta, că din cea pozitivă știam că toate popoarele antice aveau anul nou în Martie , prima dată fiind sărbătorit la 1 ianuarie la Roma, în anul 153 î.H?negativ a scris: Oricum indiferent de zona geografica, toate popoarele antice aveau Anul Nou in jurul datei de 25 Dec. ..
Citat de aici ...
Acelas fenomen social s-a putut observa si in epoca moderna, la formarea S.U.A.
Nu cred ca intamplator a fost inlocuit un calendar agrar cu unul astronomic, considerand ca republica Roma nu mai era o comunitate agricola, iar organizarea "statala" presupunea o influenta militara majora era mai de bun simt sa foloseasca un calendar astronomic pentru treburile organizatorice, chiar daca in paralel, calendarul agricol era folosit de comunitatile cu acest specific.
Probabil ca istoricii ar trebui sa faca o delimitare mai clara intre utilizarea calendarelor agricole si cele astronomice, utilizate concomitent de diverse categorii sociale. Nu trebuie sa uitam ca informatiile circulau greu si confuz in acele vremuri. Chiar si acum, calendarele si bancile agricole au statute si functionalitati diferite fata de celelalte, din cauza caracterului sezonier al ciclului vegetativ al plantelor de pe culturile agricole.
"Teoriile privind adevărata dimensiune a neamului geto-dac au un real sâmbure de adevăr şi nu reprezintă deloc o exaltare naţionalistă românească fără temei. Miceal Ledwith, un confident al papei Benedict, a avut acces la documentele secrete din biblioteca Vaticanului şi a făcut, recent, o afirmaţie care a şocat lumea şi a răsturnat teoria latinităţii .. "
Dacii au fost strămoşii romanilor
Bordan- Foarte activ
Legat de afirmatiile de mai sus, s-ar putea ca nea Miceal Ledwith asta, sa sufere vreun accident, pana sa mai zica ceva. Si ca sa lamurim putin lucrurile cu stiinta de istorie, pe care unii se chinuie sa o ingroape :Bordan a scris:"Teoriile privind adevărata dimensiune a neamului geto-dac au un real sâmbure de adevăr şi nu reprezintă deloc o exaltare naţionalistă românească fără temei. Miceal Ledwith, un confident al papei Benedict, a avut acces la documentele secrete din biblioteca Vaticanului şi a făcut, recent, o afirmaţie care a şocat lumea şi a răsturnat teoria latinităţii .. "
Nu dacii au fost stramosii romanilor, ci tracii. Dac erau mai degraba denumirea unei categorii sociale, decât a unui trib, probabil o categorie mai înstarita, nu-mi dau seama de care. E foarte posibil ca getii sa fi fost de fapt agricultori si nu un trib.
Roman, în limba tracilor, insemna renegat, exilat. Roma insemna "orasul renegatilor".(cam asa cum e acum Bucurestiul, fara sa insemne ca erau tâmpiti, ci doar cu vederi sociale inacceptabile pentru societatea traca). Denumirea de mai târziu, de România inseamna de fapt locul de unde au venit exilatii si a fost data de unii care intelegeau sensul, numai ca nu s-au obosit sa-l explice tuturor. De-asta si romii se numesc asa, pentru ca asa ii numeau tracii pe "Habiru", o populatie eterogena, care nu are prea multe legaturi cu tiganii, desi acestia se numarau printre ei.
Poporul nostru se numea trac, iar dac, este denumirea unei categorii sociale, asa cum e si decebal, care e o functie, nu un nume. Sa nu uitam ca si "cezar" nu era un nume, ci mai degraba un titlu de demnitate publica, abia apoi a devenit nume. "Decebalus per scorilo" este primul insemn de marca (asa cum e acum Versace) si insemna in limbaj modern, cu aproximatie, "facut de seful olarilor", decebal insemnand un fel de sef, sau cineva cu autoritate recunoscuta intr-un domeniu.
Bordan- Foarte activ
N-au pierit. Au emigrat un pic si au cucerit si Roma, asa cum se vede:
http://www.emigrantul.it/dacii-au-curerit-roma/
A fost Circ Maxim.
Au fost di Dacite:
Ehe!
Asa ca fi mandru.
http://www.emigrantul.it/dacii-au-curerit-roma/
Duminică, 21 aprilie 2013, la Circo Massimo, (Roma) a avut loc o mare sărbătoare dedicată gloriei romane de altădată. ”Armatele Daciei” venite din România au ”cucerit” publicul roman și turiștii străini prin forța și măreția oamenilor, a costumelor, prin originalitate și simplitate.
A fost Circ Maxim.
Au fost di Dacite:
Ehe!
Asa ca fi mandru.
Pagina 11 din 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Pagina 11 din 16
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum