Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 22 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 22 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
+9
Dacu2
Forever_Man
Dacu
virgil_48
gafiteanu
curiosul
Bordan
mm
Abel Cavaşi
13 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Rezumarea primului mesaj :
Știința actuală se tot mândrește cu faptul că ea se construiește pe dovezi. Ce dumnezeu sunt „dovezile”-astea? Din moment ce ochii ne înșeală cu iluzii optice, urechile cu iluzii auditive etcetera, din moment ce măsurătorile, de orice tip ar fi ele, nu sunt niciodată precise, ci au o marjă de eroare de care ne batem joc, atunci în ce dumnezeu mai putem avea încredere? Pe ce bază ne putem fundamenta raționamentele? Care sunt „certitudinile” pe care le acceptați din start și nu le mai puneți la îndoială niciodată?
Știința actuală se tot mândrește cu faptul că ea se construiește pe dovezi. Ce dumnezeu sunt „dovezile”-astea? Din moment ce ochii ne înșeală cu iluzii optice, urechile cu iluzii auditive etcetera, din moment ce măsurătorile, de orice tip ar fi ele, nu sunt niciodată precise, ci au o marjă de eroare de care ne batem joc, atunci în ce dumnezeu mai putem avea încredere? Pe ce bază ne putem fundamenta raționamentele? Care sunt „certitudinile” pe care le acceptați din start și nu le mai puneți la îndoială niciodată?
Re: În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Încrederea justificata care i se acorda matematicii poate produceAbel Cavaşi a scris:De ce numai în aritmetică? De ce nu și în restul Matematicii?
accidente in detrimentul stiintei. Vezi cum folositi abuziv geometria
pentru negarea miscarii rectilinii din mecanica chiar pe forumul nostru,
sau la scara mare analiza matematica, prin celebra integrala a virusarii,
pentru sustinerea conservativitatii campului gravitational.
Matematica poate fi o arma periculoasa in mana conspiratorilor din
stiinta. Tocmai din cauza ca este priceputa de prea putini oameni.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Dar asta nu înseamnă nicidecum că restul Matematicii ar conține falsități.virgil_48 a scris:Încrederea justificata care i se acorda matematicii poate produceAbel Cavaşi a scris:De ce numai în aritmetică? De ce nu și în restul Matematicii?
accidente in detrimentul stiintei.
Faptul că adevărul este folosit pentru a trage concluzii mai avansate, din nou, nu înseamnă că Matematica ar fi de neîncredere.Vezi cum folositi abuziv geometria
pentru negarea miscarii rectilinii din mecanica chiar pe forumul nostru,
sau la scara mare analiza matematica, prin celebra integrala a virusarii,
pentru sustinerea conservativitatii campului gravitational.
Matematica poate fi o arma periculoasa in mana conspiratorilor din
stiinta. Tocmai din cauza ca este priceputa de prea putini oameni.
. De acord cu Abel, care a evidentiat 'un esential':
...adevărul este folosit pentru a trage concluzii mai avansate, din nou, ...
. Treapta cu treapta se urca o scara; tot asa in cunoastere, faci un pas, ai urcat o treapta -dobandind un Adevăr- si constati ca nu e suficient si o iei de la inceput -din nou- cu efortul (de cunoastere) al inca unui pas. S.a.m.d.
. Evident, amatorii de pere malaiete sunt nemultumiti. Ei vor sa obtina totul dintr-un singur foc.
. Altfel spus, orice dobandire este relativa.
...adevărul este folosit pentru a trage concluzii mai avansate, din nou, ...
. Treapta cu treapta se urca o scara; tot asa in cunoastere, faci un pas, ai urcat o treapta -dobandind un Adevăr- si constati ca nu e suficient si o iei de la inceput -din nou- cu efortul (de cunoastere) al inca unui pas. S.a.m.d.
. Evident, amatorii de pere malaiete sunt nemultumiti. Ei vor sa obtina totul dintr-un singur foc.
. Altfel spus, orice dobandire este relativa.
Ultima editare efectuata de catre mm in Vin 15 Noi 2019, 22:33, editata de 1 ori
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24249
Data de inscriere : 21/08/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Si uite ase, din adevar mincinos in adevar mincinos, am ajuns sa vedem totul pi dos...mm a scris:. De acord cu Abel, care a evidentiat 'un esential':
...adevărul este folosit pentru a trage concluzii mai avansate, din nou, ... .
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36097
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Aveți noroc, astăzi sunt aproape "zen", feng-ul meu e cam "șui" acum, dar mă bag...
Iată care e vorba mea...
Dacă ceea ce determină încrederea deplină în ceva are treabă cu modul în care acel ceva inspiră încredere, atunci încrederea trebuie câștigată!
Carevasăzică, noi formulăm versiuni concrete ale realităților nostre într-o versiune anume doar pentru a inspira încredere în realitățile pe care le vedem noi.
Că se pare că obiectivitatea depinde de credibilitatea părerii, iar credibilitatea de forma în care este spusă părerea.
Mai mult, cum poate fi identificată mai exact părerea cu nuanță de impunere a unui "adevăr" și una strict fundamentată pe ideea de a impune/induce părerea despre ceva?
Primul aspect este insistența și publicitatea.
Acestea sunt artificii psihologice, uneori inconștiente în anumite circumstanțe.
Publicitatea este o formă mascată de a vinde, nu de a face cunoscut, iar insistența este o formă de a convinge forțat, nu de a sublinia adevărul.
Dacă vreți, eu vă mai spun...
Dar tot din astea newtoniene-darwiniste...
Că nu mă pricep la dinaltealalte...
Edit:
Azi, cățelușa mea Bela, mi-a demonstrat că violența este o formă de manifestare a lipsei de afecțiune...
Nu că ar conta, dar de umplutură, pentru că violența îmbracă diferite forme de manifestare în ce ne privește.
Spre exemplu, indiferența este o formă de violență!
Iată care e vorba mea...
Dacă ceea ce determină încrederea deplină în ceva are treabă cu modul în care acel ceva inspiră încredere, atunci încrederea trebuie câștigată!
Carevasăzică, noi formulăm versiuni concrete ale realităților nostre într-o versiune anume doar pentru a inspira încredere în realitățile pe care le vedem noi.
Că se pare că obiectivitatea depinde de credibilitatea părerii, iar credibilitatea de forma în care este spusă părerea.
Mai mult, cum poate fi identificată mai exact părerea cu nuanță de impunere a unui "adevăr" și una strict fundamentată pe ideea de a impune/induce părerea despre ceva?
Primul aspect este insistența și publicitatea.
Acestea sunt artificii psihologice, uneori inconștiente în anumite circumstanțe.
Publicitatea este o formă mascată de a vinde, nu de a face cunoscut, iar insistența este o formă de a convinge forțat, nu de a sublinia adevărul.
Dacă vreți, eu vă mai spun...
Dar tot din astea newtoniene-darwiniste...
Că nu mă pricep la dinaltealalte...
Edit:
Azi, cățelușa mea Bela, mi-a demonstrat că violența este o formă de manifestare a lipsei de afecțiune...
Nu că ar conta, dar de umplutură, pentru că violența îmbracă diferite forme de manifestare în ce ne privește.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41548
Data de inscriere : 22/03/2011
Si daca nu ti-ar fi raspuns nimeni de pe forum, inseamana ca ne puteaicuriosul a scris:. . . . .
Edit:
cataloga drept violenti? Ai fi fost indreptatit sa te superi sau sa ripostezi
lafel ?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44918
virgil_48.
Fiecare cu ce-l doare!
Eu când mă matolesc mă cred cel mai inteligent din univers, iar durerea mea este "dacu" nu cumva am și dreptate!
Este adevărat că după ce dispare "tulburelu" am remușcări și sentimente de vinovăție. dar...mi se rupe!
Acum iese curajosul cel curios!
În ce am eu încredere?
Voila mai jos!
Paranteză (îmi place mie cuvântul ăsta, "voila")!
Mi se pare că e mai interesant!
Trecând peste asta, eu acum nu pot să am încredere în nimic, pentru că nu am nicio dovadă că modul în care privesc eu acum lucrurile este unul corect.
Adică eu întotdeauna cred că gândesc corect, dar ceva face să mă îndoiesc de însăși obiectivitatea cu care analizez obiectivitatea lucrurilor.
Sau, altfel spus, eu sunt sigur pe ce spun, doar atunci când mă îndoiesc de ce spun.
Dacă nu mă îndoiesc în niciun fel de ce spun, sunt foarte sigur că eu cred că am o problemă!
Probleme avem toți, iar faptul că o anumită problema nu e aceeași pentru toți, face ca orice problemă să nu fie o problemă.
Fiecare cu ce-l doare!
Eu când mă matolesc mă cred cel mai inteligent din univers, iar durerea mea este "dacu" nu cumva am și dreptate!
Este adevărat că după ce dispare "tulburelu" am remușcări și sentimente de vinovăție. dar...mi se rupe!
În ce am eu încredere?
Voila mai jos!
Trecând peste asta, eu acum nu pot să am încredere în nimic, pentru că nu am nicio dovadă că modul în care privesc eu acum lucrurile este unul corect.
Adică eu întotdeauna cred că gândesc corect, dar ceva face să mă îndoiesc de însăși obiectivitatea cu care analizez obiectivitatea lucrurilor.
Sau, altfel spus, eu sunt sigur pe ce spun, doar atunci când mă îndoiesc de ce spun.
Dacă nu mă îndoiesc în niciun fel de ce spun, sunt foarte sigur că eu cred că am o problemă!
Probleme avem toți, iar faptul că o anumită problema nu e aceeași pentru toți, face ca orice problemă să nu fie o problemă.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41548
Data de inscriere : 22/03/2011
Ce filo...zoo...f ești!Faptul că ai îndoieli mai e cum mai e , ai grijă să nu ai întreieli și mai ales să nu o rupi în fericire!Calmează-te și nu mai fi așa frustrat și ai grijă că și alcolul dăunează grav sănătății!curiosul a scris:virgil_48.
Fiecare cu ce-l doare!
În ce am eu încredere?
Voila mai jos!
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22427
Data de inscriere : 28/07/2012
Cu cat se rarefiaza logica in directiile in care inainteaza matematica siAbel Cavaşi a scris:Dar asta nu înseamnă nicidecum că restul Matematicii ar conține falsități.virgil_48 a scris:Încrederea justificata care i se acorda matematicii poate produceAbel Cavaşi a scris:De ce numai în aritmetică? De ce nu și în restul Matematicii?
accidente in detrimentul stiintei.
sunt din ce in ce mai putini oameni care o inteleg, te poti astepta si la
asta. Daca doresc sa confirme cu orice pret ipoteze false in folosul
paradigmei care o sustin, vor apela si la falsificarea matematicii.
Si nu atat a matematicii teoretice cat a modului de aplicarea a ei in
fizica. Un exemplu este "integrala virusarii", care ca integrala mi se
pare a fi corecta.
Dar netinand seama de forta centrifuga/centripeta, pentru fizica este
falsa. Poti sa te gandesti la asta si sa vii cu argumente. Miza nu este
falsificarea matematicii ci a fizicii.
Ultima editare efectuata de catre virgil_48 in Dum 17 Noi 2019, 09:20, editata de 1 ori
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44918
Singurele certitudini sunt propriile experiente din constiinta.
Forever_Man- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 999
Puncte : 16133
Data de inscriere : 25/11/2012
Obiective curente : https://philpeople.org/profiles/cosmin-visan
gafiteanu a scris:Nu mai putem avea incredere nici in matematica, deoarece inca nu a reusit sa gaseasca sfarsitul la numarul PI. E foarte important, caci totul se invarte elicoidal si inca nu stim exact de cate ori se cuprinde pasul in circonferinta. Si cate nerezolvari inca are matematica asta imprecisa si irationala. De la matematica ni se trage, care e cel mai mare obstacol pt fizica.
Matematica e doar o serie de idei in constiinta. Avand o astfel de natura, matematica e dupa chipul si asemanarea constiintei. Iar cum fundamental constiinta e neformalizabila, atunci si matematica va avea probleme. Neformalizabilitatea constiintei vine de la natura self-referintei care are 3 proprietati contradictorii in acelasi timp: e ea insasi, se include pe ea insasi, se transcede pe ea insasi. Si asta se observa la fundamentele matematicii unde apare paradoxul lui Russell cu setul care se include pe el insusi. Discut despre asta in articolul meu "The Self-Referential Aspect of Consciousness".
Abel Cavaşi a scris:Nici eu nu cred în dovezile Științei, dacă sunt diferite de cele matematice.
Dimpotriva, vezi in postul meu anterior. Matematica este la randul ei o creatie a constiintei in constiinta. Plus de asta, este doar una din infinitele creatii ale constiintei. Asa ca a alege matematica ca flacara adevarului e a lasa majoritatea realitatii in intuneric.
Abel Cavaşi a scris:Ce-ți trebuie matematică aici? E logic că masa unui corp care nu există este zero. Nu există foton în repaus.
Nu-i nimic logic la asa ceva, din motivul trivial ca "masa", "corp", "foton", "repaus" sunt doar idei in constiinta, povesti pseudostiintificie pe care secolul 21 le ia ca stiinta, dar care elevilor din secolul 23 li se vor prezenta ca curiozitati istorice pseudostiintifice. Singura entitate existenta e constiinta.
Abel Cavaşi a scris:Virgile dragă, cuvintele au mai multe semnificații. A spune că nu există este ECHIVALENT cu a spune că are masă nulă.
A spune ca nu exista este defapt echivalent cu a nu fi o experienta in constiinta. In momentul in care vad rosu, rosul exista. In momentul in care nu-l mai vad, rosul nu mai exista.
Aerul există?Forever_Man a scris:A spune ca nu exista este defapt echivalent cu a nu fi o experienta in constiinta. In momentul in care vad rosu, rosul exista. In momentul in care nu-l mai vad, rosul nu mai exista.Abel Cavaşi a scris:Virgile dragă, cuvintele au mai multe semnificații. A spune că nu există este ECHIVALENT cu a spune că are masă nulă.
Dacu- Foarte activ
Conform acestui raționament rezultă că nu mai există nimic atunci când tu ai ochii închiși....Forever_Man a scris:
A spune ca nu exista este defapt echivalent cu a nu fi o experienta in constiinta. In momentul in care vad rosu, rosul exista. In momentul in care nu-l mai vad, rosul nu mai exista.
1) Dacă aerul nu există , atunci înseamnă că tu nu respiri!Dacă tu nu respiri , atunci cum mai exiști ca om........"Forever_Man"!?!?Forever_Man a scris:Normal ca nu exista.Dacu a scris:Aerul există?
2) Părinții tăi ce spun despre ideile tale aberante?
3) Ce respiri , ce mănânci și ce bei tu zilnic?!?!
Dacu- Foarte activ
Eu exist in virtutea modului in care exista constiinta. Nimeni nu stie ce anume sustine constiinta in existenta.
Vezi că psihedilice s-ar putea să-ți dea senzația că poți merge liniștit prin foc sau să mergi pe suprafața unei ape adânci....Știi să înoți?Forever_Man a scris:Eu exist in virtutea modului in care exista constiinta. Nimeni nu stie ce anume sustine constiinta in existenta.
Dacu- Foarte activ
Unii consideră că există două feluri de filozofii una idealistă și alta materialistă.Eu zic și cred că exista doar o filozofie și anume filozofia materialistă deoarece eu cred cu tărie că însusi DUMNEZEU, Creatorul tuturor de la atom până la Om, este de natura materială având caracteristicile unei Super-Plasme ce era din totdeauna și care a creat Universul doar prin Cuvântul Său.Abel Cavaşi a scris:Știința actuală se tot mândrește cu faptul că ea se construiește pe dovezi. Ce dumnezeu sunt „dovezile”-astea? Din moment ce ochii ne înșeală cu iluzii optice, urechile cu iluzii auditive etcetera, din moment ce măsurătorile, de orice tip ar fi ele, nu sunt niciodată precise, ci au o marjă de eroare de care ne batem joc, atunci în ce dumnezeu mai putem avea încredere? Pe ce bază ne putem fundamenta raționamentele? Care sunt „certitudinile” pe care le acceptați din start și nu le mai puneți la îndoială niciodată?
Singura certitudine este faptul că DUMNEZEU există și doar cu Voia LUI putem afla Adevărul Absolut care conține toate adevărurile existențelor tuturor de la atom până la Om.
Dacu2- Interesat
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 18
Puncte : 162
Data de inscriere : 22/10/2024
Dacu2 a scris:
Unii consideră că există două feluri de filozofii una idealistă și alta materialistă.Eu zic și cred că exista doar o filozofie și anume filozofia materialistă deoarece eu cred cu tărie că însusi DUMNEZEU,
Creatorul tuturor de la atom până la Om, este de natura materială având caracteristicile unei Super-Plasme ce era din totdeauna și care a creat Universul doar prin Cuvântul Său.
Singura certitudine este faptul că DUMNEZEU există și doar cu Voia LUI putem afla Adevărul Absolut care conține toate adevărurile existențelor tuturor de la atom până la Om.
Eu gandesc ca Dumnezeu este imaterial. Iar materia este doar o energie.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59035
Data de inscriere : 16/02/2011
Vreți să spuneți că DUMNEZEU care a creat tot ce este material adică tot Universul de la atom până la Om, este doar sub formă de SUFLET=DUH+SPIRIT?CAdi a scris:Dacu2 a scris:
Unii consideră că există două feluri de filozofii una idealistă și alta materialistă.Eu zic și cred că exista doar o filozofie și anume filozofia materialistă deoarece eu cred cu tărie că însusi DUMNEZEU,
Creatorul tuturor de la atom până la Om, este de natura materială având caracteristicile unei Super-Plasme ce era din totdeauna și care a creat Universul doar prin Cuvântul Său.
Eu gandesc ca Dumnezeu este imaterial. Iar materia este doar o energie.
Dacă DUMNEZEU este imaterial atunci spuneți-mi care este natura lui, ce formă, ce culoare și ce alte caracteristici mai are?
Dacu2- Interesat
Dacu2 a scris:
Vreți să spuneți că DUMNEZEU care a creat tot ce este material adică tot Universul de la atom până la Om, este doar sub formă de SUFLET=DUH+SPIRIT?
Dacă DUMNEZEU este imaterial atunci spuneți-mi care este natura lui, ce formă, ce culoare și ce alte caracteristici mai are?
Fiind imaterial nu are caracteristici.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59035
Data de inscriere : 16/02/2011
D-zeu nu iubeste si nu uraste pe nimeni, el doar creaza.CAdi a scris:Dacu2 a scris:
Vreți să spuneți că DUMNEZEU care a creat tot ce este material adică tot Universul de la atom până la Om, este doar sub formă de SUFLET=DUH+SPIRIT?
Ce s-ar intampla daca D-zeu ar iubi caprioarele ? leii nu ar mai putea manca nici una si ar muri de foame. Dar si leii sunt creatiile lui D-zeu.
Poate ca D-zeu iubeste doar pe oameni si atunci de ce ii lasa pe criminalii de razboi sa ucida milioane de oameni ? Nu D-zeu nu iubeste nici pe oameni, desi oamenii sunt tot creatia lui D-zeu. Cu toate razboaiele care au fost numarul oamenilor s-a dublat in ultimii 70 de ani, deci D-zeu creaza, si se regaseste in fiecare celula vie, in fiecare fir de iarba, in fiecare microb sau fiinta vie.
Legile naturii exista in orice colt au universului desi nu sunt scrise nicaieri, totusi materia, galaxiile, stelele, sistemele solare si tot ce misca in univers respecta aceste legi, Daca D-zeu a facut universul inseamna ca el reprezinta suma legilor naturii care au dus la crearea universului, iar aceste legi desi sunt imateriale, intreaga materie respecta aceste legi.
Asa ca D-zeu se afla si in noi, in sufletul nostru, numai ca in noi se afla si "cel rau", adica tendinta care se opune creatiei si care duce la moarte si intoarcerea la starea minerala din care suntem facuti. Asa ca reflectati asupra dictonului ;
"Din pamant esti, in pamant te vei intoarce".
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56969
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
CAdi apreciază acest mesaj
Adresându-mă mai multor matematicieni pe forum sau cel puțin celor care au o părere destul de bine formată între obiectivitatea matematicii în predictibilitatea fizică ar trebui să luăm în calcul următoarele aspecte.
Într-adevăr, matematica, în esența ei, este un limbaj cu care descriem și cuantificăm lumea din jurul nostru.
Ea ne oferă un cadru abstract, dar riguros, pentru a modela fenomene fizice, sociale, economice și multe altele.
Cu toate acestea, există o discrepanță între lumea abstractă a matematicii și lumea concretă a experienței noastre.
Trebuie să luăm în calcul faptul că matematica abstractizează lucrurile și "ne permite" să izolăm anumite aspecte ale realității și să le studiem în mod abstract.
Această abstractizare este esențială pentru a identifica tipare și relații fundamentale.
O teorie matematică este considerată validă dacă este consistentă intern și dacă deducerile logice din ea sunt corecte.
Cu toate acestea, această validitate matematică nu garantează neapărat o corespondență perfectă cu realitatea fizică.
Relația dintre matematică și realitate este complexă și nu poate fi redusă la o simplă corespondență unu-la-unu. Matematica ne oferă un limbaj puternic pentru a descrie și modela lumea, dar nu este o oglindă perfectă a realității. Experimentul și teoria sunt două aspecte complementare ale cunoașterii științifice, iar progresul în înțelegerea lumii se face printr-un dialog constant între ele, dar mai important aș zice eu, diferența dintre ceea ce construiește realitatea fizică și ceea ce construiește realitatea matematică.
Într-adevăr, matematica, în esența ei, este un limbaj cu care descriem și cuantificăm lumea din jurul nostru.
Ea ne oferă un cadru abstract, dar riguros, pentru a modela fenomene fizice, sociale, economice și multe altele.
Cu toate acestea, există o discrepanță între lumea abstractă a matematicii și lumea concretă a experienței noastre.
Trebuie să luăm în calcul faptul că matematica abstractizează lucrurile și "ne permite" să izolăm anumite aspecte ale realității și să le studiem în mod abstract.
Această abstractizare este esențială pentru a identifica tipare și relații fundamentale.
O teorie matematică este considerată validă dacă este consistentă intern și dacă deducerile logice din ea sunt corecte.
Cu toate acestea, această validitate matematică nu garantează neapărat o corespondență perfectă cu realitatea fizică.
Relația dintre matematică și realitate este complexă și nu poate fi redusă la o simplă corespondență unu-la-unu. Matematica ne oferă un limbaj puternic pentru a descrie și modela lumea, dar nu este o oglindă perfectă a realității. Experimentul și teoria sunt două aspecte complementare ale cunoașterii științifice, iar progresul în înțelegerea lumii se face printr-un dialog constant între ele, dar mai important aș zice eu, diferența dintre ceea ce construiește realitatea fizică și ceea ce construiește realitatea matematică.
No_name- Dinamic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 102
Puncte : 514
Data de inscriere : 29/09/2024
Forever_Man a scris:Eu exist in virtutea modului in care exista constiinta. Nimeni nu stie ce anume sustine constiinta in existenta.
Asta scrisesem in 2019. Acum in 2024 stiu: self-referinta prin faptul ca se uita-inapoi-la-ea-insasi etern.
Dacu2 a scris:Unii consideră că există două feluri de filozofii una idealistă și alta materialistă.Eu zic și cred că exista doar o filozofie și anume filozofia materialistă deoarece eu cred cu tărie că însusi DUMNEZEU, Creatorul tuturor de la atom până la Om, este de natura materială având caracteristicile unei Super-Plasme ce era din totdeauna și care a creat Universul doar prin Cuvântul Său.
Eu sunt Dumnezeu.
Altii se cred Napoleon. Nu are importanta cum te crezi tu, important este cum te vad altii.Forever_Man a scris:Dacu2 a scris:Unii consideră că există două feluri de filozofii una idealistă și alta materialistă.Eu zic și cred că exista doar o filozofie și anume filozofia materialistă deoarece eu cred cu tărie că însusi DUMNEZEU, Creatorul tuturor de la atom până la Om, este de natura materială având caracteristicile unei Super-Plasme ce era din totdeauna și care a creat Universul doar prin Cuvântul Său.
Eu sunt Dumnezeu.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56969
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
No_name- Dinamic
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 102
Puncte : 514
Data de inscriere : 29/09/2024
Citiți Biblia Ortodoxă Română, Facerea,capitolul 1, versetele 26, 27, 28 precum și Psalmul 81, versetele 1, 6 si veți vedea cine sunt oamenii.Forever_Man a scris:Dacu2 a scris:Unii consideră că există două feluri de filozofii una idealistă și alta materialistă.Eu zic și cred că exista doar o filozofie și anume filozofia materialistă deoarece eu cred cu tărie că însusi DUMNEZEU, Creatorul tuturor de la atom până la Om, este de natura materială având caracteristicile unei Super-Plasme ce era din totdeauna și care a creat Universul doar prin Cuvântul Său.
Eu sunt Dumnezeu.
Dacu2- Interesat
Credeți că DUMNEZEU ne-a creat pe noi sau am apărut așa cu de la sine putere?Totuși cum se manifestă DUMNEZEU?CAdi a scris:Dacu2 a scris:
Dacu2- Interesat
DUMNEZEU iubește toată creația Sa și cu Voia Lui se întâmplă și cele rele si cele bune pentru că EL ne vrea pe toți în Rai.virgil a scris:D-zeu nu iubeste si nu uraste pe nimeni, el doar creaza.CAdi a scris:Dacu2 a scris:
Ce s-ar intampla daca D-zeu ar iubi caprioarele ? leii nu ar mai putea manca nici una si ar muri de foame. Dar si leii sunt creatiile lui D-zeu.
Poate ca D-zeu iubeste doar pe oameni si atunci de ce ii lasa pe criminalii de razboi sa ucida milioane de oameni ? Nu D-zeu nu iubeste nici pe oameni, desi oamenii sunt tot creatia lui D-zeu. Cu toate razboaiele care au fost numarul oamenilor s-a dublat in ultimii 70 de ani, deci D-zeu creaza, si se regaseste in fiecare celula vie, in fiecare fir de iarba, in fiecare microb sau fiinta vie.
Legile naturii exista in orice colt au universului desi nu sunt scrise nicaieri, totusi materia, galaxiile, stelele, sistemele solare si tot ce misca in univers respecta aceste legi, Daca D-zeu a facut universul inseamna ca el reprezinta suma legilor naturii care au dus la crearea universului, iar aceste legi desi sunt imateriale, intreaga materie respecta aceste legi.
Asa ca D-zeu se afla si in noi, in sufletul nostru, numai ca in noi se afla si "cel rau", adica tendinta care se opune creatiei si care duce la moarte si intoarcerea la starea minerala din care suntem facuti. Asa ca reflectati asupra dictonului ;
"Din pamant esti, in pamant te vei intoarce".
Citiți Biblia Ortodoxa Română, Facerea, capitolul 1, versetele 28, 29, 30 și veți vedea ce anume a spus că trebuie să mănâce oamenii și ce trebuie să mănânce animalele.Eu zic că este rău că oamenii mănâncă carne și că leii mănâncă animale ierbivore.Dumneavoastră ați mânca carne de leu sau de lup?Toate relele inclusiv războaiele se întâmplă pentru ca noi oamenii să vedem cât de mare poate fi un rău sau altul.Care dintre toate tipurile de războaie este mai puțin rău față de un război nuclear?De ce a făcut DUMNEZEU Pomul Cunoștinței Binelui și răului în Rai?Citți Facerea, capitolul 2, versetul 9.
Dacu2- Interesat
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum