Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de ilasus Astazi la 19:58

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Top postatori
virgil (12459)
Înfrunzirea forumului Vote_lcapÎnfrunzirea forumului Voting_barÎnfrunzirea forumului Vote_rcap 
CAdi (12397)
Înfrunzirea forumului Vote_lcapÎnfrunzirea forumului Voting_barÎnfrunzirea forumului Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
ilasus
CAdi
eugen
Meteorr
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 22 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 22 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Înfrunzirea forumului

+2
eugen
Abel Cavaşi
6 participanți

In jos

Înfrunzirea forumului Empty Înfrunzirea forumului

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Joi 16 Aug 2012, 21:18

În topicul „Principiile Cercetarii
mm a scris:tu cu talentul tau de a "infrunzi" subiectul
......................
tu ai o inclinatie naturala spre infrunzirea subiectelor discutate
......................
tu -fara sa vrei- mergi pe directia "infrunzirii" subiectelor examinate (deci ai sanse reale sa nu le mai rezolvi niciodata) si nicidecum nu mergi spre rezolvarea lor ci din contra - spre marea disperare a tuturor celor ce se afla in dialog cu tine. Dar asta e libera ta alegere si eu ti-o recunosc, desi nu o apreciez.
.......................
feriti-va! de informatia cetoasa, infrunzita,
.......................

Sunt dator cu o explicaţie pentru această obiecţie a lui mm pentru că e posibil ca şi alţii să gândească la fel ca el şi asta îmi pare a fi dăunător.

Într-adevăr, recunosc că îmi place să diversific cât mai mult mijloacele prin care ne apropiem de adevăr, motiv pentru care consider că „înfrunzirea” forumului (cum o numeşte mm) este benefică cercetării pentru că deschide perspective diferite pentru a rezolva diverse probleme.

Dacă am avea un forum cu doar 3 topice, să zicem, care s-ar lungi forţat doar pentru a nu deschide altele, am avea o varză de nedescris şi care ar fi o sfidare a răbdării cititorilor noştri.

Imaginaţi-vă un fluture care se zbate necontenit într-un geam şi nu explorează alte posibilităţi, alte zone ale ferestrei, prin care şi-ar putea împlini dorinţele. Un forum neînfrunzit ar semăna cu un asemenea fluture plafonat şi condamnat iremediabil la eşec.

Un copac cu multe frunze are bucătăria mai bogată şi este mai independent de dispariţia unor crengi datorată vijeliilor.

Acestea sunt motivele care mă determină să cred că este mai util să avem cât mai multe topice şi cât mai specifice decât un forum care să semene cu un blog sau cu o carte lungă şi plictisitoare.

Voi cum preferaţi forumul?
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Înfrunzirea forumului Left_bar_bleue9 / 109 / 10Înfrunzirea forumului Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Înfrunzirea forumului Empty Re: Înfrunzirea forumului

Mesaj Scris de eugen Joi 16 Aug 2012, 22:08

Eu ezit de exemplu sa deschid topice noi.
Informatia trebuie cat mai bine sistematizata.
Pe forum sa pare-sa-mi fie cu iertare- discutam, nu cercetam.
Modul de a sari de la un subiect la altul este necesar, dar trebuie evitat fenomenul de click , de a alerga iepureste in toate directiile.
Am propus mai demult crearea la cap de topic a unui cuprins.
Ne inecam in informatie si in efemer daca nu incercam si un mod de sistematizare.
De la o postare la alta ar fi de dorit ca cei care posteaza sa tina seama de criteriul constructiei unui subiect pe o tema data.
Pare ca polemicile nu construiesc, nu aduc solutii finale. Se opresc la jumatati de drum, deviind mereu pe colaterale.
Adica este nevoie de o focusare mai mare, mai eficienta.

eugen
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Înfrunzirea forumului Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Înfrunzirea forumului Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Vin 17 Aug 2012, 08:01

Sunt de acord cu faptul că informaţia trebuie bine sistematizată, dar nu cred că această sistematizare se obţine prin economie de topice. Fenomenul de clic poate fi evitat (dar nu întotdeauna) dacă alături de lincul cu detalii scriem cam tot ce trebuie pentru ca cititorul să nu fie nevoit să plece în altă parte (deşi cu CTRL+clic putem deschide lincul în alt tab pentru o lectură ulterioară pe îndelete).

Cuprinsul topicelor nu contravine înfrunzirii forumului. Eu, ca administrator, nu pot face prea multe în această privinţă. Dimpotrivă, responsabilitatea privind crearea cuprinsului respectiv este a celui care a deschis topicul în cauză.

Decât un forum perfect şi sărac în informaţie, mai bine unul în care informaţia există, chiar dacă ea este răsfirată peste tot. Desigur, preferăm o sistematizare a informaţiei, dar cine şi când să o facă? Cine şi când poate stabili fără echivoc că un subiect a fost epuizat? Cine şi când are curajul să considere că nu se mai poate spune nimic despre un anumit subiect?

Şi eu am propus un fel de sistematizare a informaţiei. Rămâne să începem să o aplicăm din ce în ce mai mulţi.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Înfrunzirea forumului Left_bar_bleue9 / 109 / 10Înfrunzirea forumului Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Vin 17 Aug 2012, 20:22

Considerati va rog, ca asa cum mi-am propus, nu mai sunt efectiv pe forum, dar il mai urmaresc din cand in cand. Si daca-mi permiteti, voi mai posta ocazional, pe ici pe colo, prin punctele ne-esentiale. Ca acesta.
Deci doriti mai multa vegetatie, in dauna proteinelor. Cata frunza, cata iarba, cum zicea Eminescu.
Ca sa existe frunze, trebuie ramurele. Oricum, trebuie avut grija sa nu fie nici chiar prea multe, sa se sufoce, sa se umbreasca una pe alta.
Si mai ales copacul sa nu faca umbra degeaba, sa faca si flori si fructe. Care sa nu fie padurete, mici si acre. Iar daca totusi sunt, sa fie facut ceva util din ele, cum e sucul de mere padurete, foarte la moda.
Stiati cat de importanta a fost si este fizica (si fizicienii)? (desigur ca nu aia ne-oficiala ). Dupa al II-lea RM conducerea superioara de partid a URSS avea cam 50% in compozitie savanti-cercetatori in fizica, care in realitate dictau. Cum de aveau asa putere ?
Doamna Angela Merkel a fost cercetatoare-fizician. A facut parte din politia secreta STASI, este vorbitoare si de limba rusa. Dar cel mai important lucru, a participat in anul 1980 la Berlin la un faimos si dubios Congres European asupra Free Energie. Unde purtator de cuvant era si a ramas Stefan Hartmann. Tot atunci a fost lansat filmul Jugoslavo-German numit "Tajna Nikola Tesla" = "The Secret of Nikola Tesla".. Dupa acest congres s-a schimbat radical pozitia Germaniei in lume, rusii, englezii si americanii au fost somati sa plece iar Europa a facut planul de unire.
Oare ce stiau germanii ?

http://www.overunity.com/12581/stefan-hartmann-replika/#.UC57eqkgeQk
http://www.overunity.de/1386/berliner-treffen-und-neue-projekte/#.UC58AakgeQk

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Înfrunzirea forumului Left_bar_bleue0 / 100 / 10Înfrunzirea forumului Right_bar_bleue
Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Sam 18 Aug 2012, 00:10

De ce s-a dat rosu la acest articol ?

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Înfrunzirea forumului Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Înfrunzirea forumului Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Mesaj Scris de CAdi Sam 18 Aug 2012, 08:26

De ce s-a dat rosu la acest articol ?

CAdi
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Sam 18 Aug 2012, 08:53

Cineva cu daltonism a vazut numai rosu in fata ochilor. Exista si frunze rosii.
De ce s-a dat cu rosu, de ce s-a aruncat cu rosii ? Pt ca asa vrea muschii lui de cercetator.
Si cum ziceam un post mai sus, important este fructul frumos. (Nu fructul oprit. Adica fizica ne-oficiala.)
Fructele pot sa faca si viermi (o fizica si mai neoficiala), adica sa-si creasca valoarea cu niste proteine, de majoritatea vegetarienilor neapreciate la justa lor valoare. Viermii sunt insa apreciati de pasarelele cunoscatoare.
Dar fizicienii ortodocsi au cercetat si inventat metode de lupta. Si anume vin cu popa si stropesc-afurisesc oficial cu insecticide pomii cat sunt in floare, sa nu se aseze fluturii ne-ortodocsi.
Noi vrem o fizica curata, fara gauri de vierme. Suntem vegetarieni si postim.

http://www.imdb.com/title/tt1513168/
Aici numai pentru carnivori. Se gaseste pe torrente si strong-DC++.
Unele episoade sunt de pomina si te ia groaza.
Ati vazut filmul "Contact" 1997. ?
http://www.imdb.com/title/tt0118884/

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Înfrunzirea forumului Left_bar_bleue0 / 100 / 10Înfrunzirea forumului Right_bar_bleue
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de Razvan Sam 18 Aug 2012, 13:27

Off topic:
Gafiteanu, ce legătură au mesajele tale cu subiectul acestei discuţii? Iar faci trolling pe-aici?
Ai fost deja avertizat să nu mai emiţi aprecieri cu privire la ceilalţi membri ai forumului.
"Cineva cu daltonism a vazut numai rosu in fata ochilor."
"Pt ca asa vrea muschii lui de cercetator."

Dacă prin acţiunile tale urmăreşti suspendarea, eşti foarte aproape de scopul urmărit!

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Sam 18 Aug 2012, 19:51

Prin actiunile mele urmaresc din contra, formarea corecta a atitudinii adevaratului cercetator si ganditor.
Cel mai mare dusman al cercetatorului actual este chiar el insusi. De aceea in Romania este asa cum este. De aceea majoritatea romanilor sunt asa cum sunt, intoleranti, obtuzi, rauvoitori, etc..
Daca vreti sa ajungeti la anumite realizari, la care doar o mica parte au ajuns (si chiar au ajuns), atunci este obligatoriu sa urmati doar o anumita cale.
Sunteti observati si doar cei potriviti sunt apoi "promovati" in turnul de fildes.. Restul se auto-suspenda.
Daca chiar credeti ca unii dintre voi, cu muschii vostri sunteti in situatia de a suspenda si spanzura pe cei ce stiu ceea ce doriti sa "cercetati", atunci nu mai stati pe ganduri. Suspendati baieti, suspendati, excludeti in nestire, pana ramaneti doar voi in Romania.
Stiti cum se zice, facerea de bine....
Mai este parca unul zis electron pe un forum al limitatilor fudui ce-si zic aiurea "stiinta azi si la zi".
Este oare si aici cu alt nume ?
De ce nu va uniti forumurile si cercetatorii ?
Abel Cavasi, iti fac o propunere, renunta la ceea ce va face rau forumului si veti avea de castigat.
Asta daca chiar stii ce va face rau. De exemplu nu mai lasati acel loc de batjocura, in care cei ce au mancarimi la degete se refuleaza.

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de meteor Sam 18 Aug 2012, 22:41

gafiteanu a scris:Prin actiunile mele urmaresc din contra, formarea corecta a atitudinii adevaratului cercetator si ganditor.
Cel mai mare dusman al cercetatorului actual este chiar el insusi. De aceea in Romania este asa cum este. De aceea majoritatea romanilor sunt asa cum sunt, intoleranti, obtuzi, rauvoitori, etc..
Daca vreti sa ajungeti la anumite realizari, la care doar o mica parte au ajuns (si chiar au ajuns), atunci este obligatoriu sa urmati doar o anumita cale.
Sunteti observati si doar cei potriviti sunt apoi "promovati" in turnul de fildes.. Restul se auto-suspenda.
Daca chiar credeti ca unii dintre voi, cu muschii vostri sunteti in situatia de a suspenda si spanzura pe cei ce stiu ceea ce doriti sa "cercetati", atunci nu mai stati pe ganduri. Suspendati baieti, suspendati, excludeti in nestire, pana ramaneti doar voi in Romania.
Stiti cum se zice, facerea de bine....
Mai este parca unul zis electron pe un forum al limitatilor fudui ce-si zic aiurea "stiinta azi si la zi".
Este oare si aici cu alt nume ?
De ce nu va uniti forumurile si cercetatorii ?
Abel Cavasi, iti fac o propunere, renunta la ceea ce va face rau forumului si veti avea de castigat.
Asta daca chiar stii ce va face rau. De exemplu nu mai lasati acel loc de batjocura, in care cei ce au mancarimi la degete se refuleaza.
In primul rind, nu pare de loc bine sa discutam, fara prezenta lui aici (directa).
In al doilea rind, el foarate mult a contribuit/ contribue la popularizarea stiintei.
Iata, daca anume asa oameni daca ii vei arunca dupa bord, va fi vai si amar de acea tara.
Insa, nimeni nu trebue idealizat, ca toti mai pot comite greseli (mici si mari).
Pe viitor (pe asa teme), voi incerca sa ma abtin.

Gatifenu, poate prezinti ideii, descoperiri ceva deale tale personale (nu mai te rog nu din politica)?!

meteor
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Sam 18 Aug 2012, 23:46

Domnilor, aici este recomandat sa prezentati idei, imbracate in diferite moduri, forme. Este totodata un forum al cunoasterii aptitudinilor si evolutiei fiecaruia.
Puteti provoca "adversarul" la discutii in asa fel incat sa nu se simta ofensat.
Umorul este o arma deosebita, cu multe subintelesuri si taisuri. Impungeti cu ea. Dar nu taiati.
Nu este bine sa jigniti persoane, sa va manifestati dezaprobarea cu dusmanie, sa-l vanati perpetuu pe unul sau pe altul fara temei.
Si pe dl. Dan Preda il putem intelege, sa folosm partea lui buna. Dumnealui si pt mine este inca o enigma, cum de stie anumite lucruri. N-am reusit inca sa-i aflu secretul.
In USA dupa al II-lea RM s-a facut o deosebita revolutie tehnico-stiintifica. Si a aparut nevoia de a gestiona totul. Fapt pt care au fost infiintate diferite servicii secrete. Inclusiv Majestic 12. Sa nu credeti ca a rasuflat ceva concret nici pana azi. Mai mult dezinformari. Savantii au fost alesi si inca mai sunt cu mare grija.
meteor cred ca se refera la acel vestit electron, nu-l cunosc si nici nu vreau. Este pe o lista a altora si acolo isi va duce traiul.
Teorema de recurenta pe care o tot dezbate Abel are o extrem de mare importanta in intelegerea cuantelor de diferite tipuri. Daca nu ar exista recurenta, atunci nici cuante nu ar exista, adica nimic, doar haos.

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Dum 19 Aug 2012, 00:06

Imi pare sincer rau ca nu am voie sa intervin prea mult in desfacerea nodului gordian ce sta in fatza lui Abel. Dar daca ar citi cu mai mare atentie ce a scris pe ici pe colo woodyCAD, atunci poate poate....ar aparea veriga lipsa. Care chiar daca nu seamana cu parintii...este din trupul lor.
Abel, sa faci si desene in 3D de recurenta, vezi ce-i cu geometria aia descriptiva. Deabea apoi sa treci la cea diferentiala.
Da, intradevar traiectoriile conteaza, traiectoria de recurenta in special.
O mica chichita este marea punte pe care trebuie sa o treaca cel ce devine cu adevarat clarvazator in lumea fizicii cuantice.
(scuzati ca nu am postat la topicurile respective).

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum