Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Conjectură
4 participanți
Pagina 1 din 1
Conjectură
Dacă şi sunt cel mai mic număr prim şi respectiv cel mai mare număr prim din intervalul unde atunci pentru orice .
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Conjectură
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:36, editata de 1 ori
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Pentru nu există vreun interval astfel încât să fie adevărată inegalitatea.Dacă conjectura mea ar fi adevărată atunci ar rezulta că in fiecare interval de numere naturale , definit de conjectura mea , ar trebui să existe cel puţin două numere prime şi deci şi conjectura lui Andrica ar fi adevărată evident pentru toate numerele prime consecutive.Conform acestor presupuneri se impun trei întrebări:
1.- Este posibil ca să existe vreun interval de numere naturale definit de conjectura mea în care să fie cel mult un număr prim?
2.- Este posibil ca să existe vreun interval oarecare şi oricât de mare de numere naturale consecutive în care să fie cel mult un număr prim?
3.- Cât de mare poate fi diferenţa dintre două numere prime consecutive?
În funcţie de răspunsurile la cele trei întrebări s-ar putea să transformăm conjectura mea şi/sau conjectura lui Andrica în axiome sau în teoreme , iar în caz contrar cele două conjecturi sunt adevărate doar în anumite condiţii.
În concluzie aş dori să infirmaţi conjectura mea dând măcar un singur exemplu.
Eu am sa caut să verific dacă există vreun inteval de numere naturale definit ca în cojectura mea în care sa fie cel mul un număr prim.
1.- Este posibil ca să existe vreun interval de numere naturale definit de conjectura mea în care să fie cel mult un număr prim?
2.- Este posibil ca să existe vreun interval oarecare şi oricât de mare de numere naturale consecutive în care să fie cel mult un număr prim?
În funcţie de răspunsurile la cele trei întrebări s-ar putea să transformăm conjectura mea şi/sau conjectura lui Andrica în axiome sau în teoreme , iar în caz contrar cele două conjecturi sunt adevărate doar în anumite condiţii.
În concluzie aş dori să infirmaţi conjectura mea dând măcar un singur exemplu.
Eu am sa caut să verific dacă există vreun inteval de numere naturale definit ca în cojectura mea în care sa fie cel mul un număr prim.
Dacu- Foarte activ
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:36, editata de 1 ori
Ideea e ca dupa un anumit numar, vei putea intilni o infinitate de intervale (100k, 100k +100) care sa contina unu sau nici un numar prim. In asa caz, conjectura nu mai merge la nimic.Dacu a scris:Dacă şi sunt cel mai mic număr prim şi respectiv cel mai mare număr prim din intervalul unde atunci pentru orice .
Pun pariu ca asa e.
Daca, limita superioara a intervalului o exprimai prin partea inferioara nu adunat cu o constanta ci cu o variabila (din limita inferioara), si explicai ce si cum, atunci da.
Insa cu constantele mare uimire nu faci.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
Nu ştiu dacă conjectura mea este bună sau nu.curiosul a scris:Dacule,
raportat la conjectura lui Andrica,
conjectura ta este buna, dar este insuficienta.
Ca sa rezulte conjectura lui Andrica din conjectura ta, trebuie demonstrat mai intai ca pentru orice k natural al intervalului conjecturii tale, exista cel putin doua numere prime in acel interval, iar pentru k suficient de mare, rezulat conjectura lui Andrica.
Dar ideea de baza este buna si prin rationamentul pe care l-ai folosit am putea verifica conjectura lui Andrica, raportand la logaritmul natural valoarea lui k, pentru care oricare doua numere prime consecutive se pot gasi in intervalul (nk , n(k+1) ).
Daca in jurul valorii lui n(k+1) diferenta medie aproximativa dintre doua numere prime consecutive este logaritmul natural al lui n(k+1), ai putea sa stabilesti valoarea aproximativa minima a lui k in functie de logaritmul natural al lui n(k+1).
Dar analizand in acest fel conjectura se ofera doar o anumita probabilitate de adevar a conjecturii ( mare ce-i drept), insa nu o demonstratie elementara.
Este posibil chiar , pentru numere suficient de mari, sa nu existe niciun numar prim, pentru ca ar insemna ca in orice interval de 100 de numere naturale consecutive sa existe cel putin un numar prim, presupunere foarte probabil falsa dupa parerea mea.
Sigur ca da. Exista intervale de numere naturale consecutive care tind catre infinit in care nu exista niciun numar prim chiar. Un exemplu simplu este intervalul ( n!+1 , n!+n). Imagineaza-ti un n infinit de mare. Vei vedea ca in acel interval nu exista niciun numar prim.
Asta este o intrebare buna iar raspunsul la ea este dificil.
Eu ştiu că mulţimea numerelor naturale consecutive nu conţine niciun număr prim.Cât de mare trebuie să fie din conjectura mea astfel încât să existe cel mult un număr prim în intervalul ?
Dacă mulţimea numerelor naturale consecutive nu conţine niciun număr prim atunci asta înseamnă că diferenţa dintre două numere prime consecutive tinde la infinit dacă ceea ce este fals doarece ar rezulta că mulţimea numerelor prime ar fi finită.În concluzie diferenţa dintre două numere prime nu poate fi oricât de mare.
Dacu- Foarte activ
Tot ce este posibil , dar aş vrea măcar un exemplu care să contrazică conjectura mea.Aştept!meteor a scris:Ideea e ca dupa un anumit numar, vei putea intilni o infinitate de intervale (100k, 100k +100) care sa contina unu sau nici un numar prim. In asa caz, conjectura nu mai merge la nimic.Dacu a scris:Dacă şi sunt cel mai mic număr prim şi respectiv cel mai mare număr prim din intervalul unde atunci pentru orice .
Pun pariu ca asa e.
Dacu- Foarte activ
...
Diferenta intre 2 numere prime consecutive tinde la infinit, cind si numerele tind la infinit.
Ca e gresita conjectura lui Dacu se poate de facut si o demonstratie, contraexemplu [fara demonstratie] se poate de cautat. Cred ca pe la/dupa citeva milioane se pot deja gasi asa intervale.
Ca e gresita conjectura lui Dacu se poate de facut si o demonstratie, contraexemplu [fara demonstratie] se poate de cautat. Cred ca pe la/dupa citeva milioane se pot deja gasi asa intervale.
meteor- Foarte activ
nu poate fi oricât de mare
dar ce înțelegem prin oricît de mare!? cum formulăm dpdv matematic această afirmație!? oricît de mare față de ce? de alt număr natural? alt număr prim?
nu înțeleg rolul unor limite arbitrare de genul 100k +100 și k≥21 cînd pentru orice nr. prim Pₖ avem un număr mai mare ca el care nu e prim!
și din acest simplu fapt se poate demonstra că există un număr M pentru care Pₖ+1=M număr natural mai mare ca acesta!
e ca și cum am încerca să arătăm că ultimul număr natural din șirul numerelor naturale, cel mai mare decît toate celelalte, e un număr prim sau nu!
interesantă problemă dar demonstrabil inconsistentă dpdv logic pentru că din momentul în care am ales acest cel mai mare număr prim automat apare și numărul (Pₖ+1) care e tot număr natural!
și e de domeniul evidenței că (Pₖ+1)>Pₖ! deci diferența nu poate fi cea mai mare pentru că Pₖ nu e cel mai mare număr natural!
mai interesante mi se par relațiile de genul
pt (a,b,c)∈ℕ*
√a+√b+√c>√(a+b)
√a+√b+√c>√(a+c)
√a+√b+√c>√(b+c)
√a+√b+√c>√(a+b+c)
și din ele să ajungem cumva la conjectura lui andrica care empiric pare adevărată ...
concret pentru expresia ta
pt. k∈(1,10000) avem MAX(P₍ₖ₊₁₎ - Pₖ)=72
P₃₃₈₆ - P₃₃₈₅ = 31469 - 31397 = 72
și e doar una bucată în tot șirul cel 10k primele nr. prime!
următorul MAX e 64, tot exemplar unic:
P₈₆₈₉ - P₈₆₈₈ = 89753 - 89689 = 64
și după aia următorul e 62 ... cu cît scade diferența cu atît mai multe numere prime apar
Eu spun un numar mare, la asa numere care rar le intilnesc prin veata, asa numere incep cam dupa 10000; similar e povestea si cu numerele mici si apropiate de 0.totedati a scris:nu poate fi oricât de mare
dar ce înțelegem prin oricît de mare!? cum formulăm dpdv matematic această afirmație!? oricît de mare față de ce? de alt număr natural? alt număr prim?
Nu am auzit sa fie o definitie clara care e numar clar.
nis eu nu inteleg patratelele alea si metaforele taletotedati a scris:
nu înțeleg rolul unor limite arbitrare de genul 100k +100 și k≥21 cînd pentru orice nr. prim Pₖ avem un număr mai mare ca el care nu e prim!
[quote="totedati"]
P(3386)~476
și din acest simplu fapt se poate demonstra că există un număr M pentru care Pₖ+1=M număr natural mai mare ca acesta!
e ca și cum am încerca să arătăm că ultimul număr natural din șirul numerelor naturale, cel mai mare decît toate celelalte, e un număr prim sau nu!
interesantă problemă dar demonstrabil inconsistentă dpdv logic pentru că din momentul în care am ales acest cel mai mare număr prim automat apare și numărul (Pₖ+1) care e tot număr natural!
și e de domeniul evidenței că (Pₖ+1)>Pₖ! deci diferența nu poate fi cea mai mare pentru că Pₖ nu e cel mai mare număr natural!
mai interesante mi se par relațiile de genul
pt (a,b,c)∈ℕ*
√a+√b+√c>√(a+b)
√a+√b+√c>√(a+c)
√a+√b+√c>√(b+c)
√a+√b+√c>√(a+b+c)
și din ele să ajungem cumva la conjectura lui andrica care empiric pare adevărată ...
concret pentru expresia ta
pt. k∈(1,10000) avem MAX(P₍ₖ₊₁₎ - Pₖ)=72
P₃₃₈₆ - P₃₃₈₅ = 31469 - 31397 = 72
și e doar una bucată în tot șirul cel 10k primele nr. prime!
următorul MAX e 64, tot exemplar unic:
P₈₆₈₉ - P₈₆₈₈ = 89753 - 89689 = 64
și după aia următorul e 62 ... cu cît scade diferența cu atît mai multe numere prime apar
..
meteor- Foarte activ
Rog a nu se face confuzie între oricare sută de numere naturale consecutive cu sutele de numere naturale consecutive date de intervalele din conjectura mea şi anume .
Mulţimea de numere naturale consecutive conţine o sută de numere naturale consecutive compuse adică conţine o sută de numere naturale consecutive care nu sunt prime însă nu există niciun număr natural astfel încât numărul şi numărul .
În concluzie conjectura mea trebuie infirmată printr-o demonstraţie şi nu printr-o presupunere care nu ţine cont de condiţia de interval dată de conjectura mea.Aştept să daţi un exemplu de interval unde şi pentru care conjectura mea nu este adevărată.
Mulţimea de numere naturale consecutive conţine o sută de numere naturale consecutive compuse adică conţine o sută de numere naturale consecutive care nu sunt prime însă nu există niciun număr natural astfel încât numărul şi numărul .
În concluzie conjectura mea trebuie infirmată printr-o demonstraţie şi nu printr-o presupunere care nu ţine cont de condiţia de interval dată de conjectura mea.Aştept să daţi un exemplu de interval unde şi pentru care conjectura mea nu este adevărată.
Dacu- Foarte activ
adicămeteor a scris:nis eu nu inteleg patratelele alea
√
√√√√√
√√
ție îți apar ca pătrate!? lol! mai upgradează winxp-ul ăla că are deja 10 ani vechime!
ar trebui să arate ca un radical dacă ești pe utf-8 și cu fonturi cît de cît mai cuprinzătoare:
Character: √ U+221A
Name: SQUARE ROOT
Alias names: radical sign
puricii pe post de cifre și indici subscript și superscript îi vezi sau și ăia sunt tot pătrățele?
Vreau un exemplu care să infirme conjectura mea!
Dacu- Foarte activ
mi-e lene!
Aştept totuşi exemple care să infirme conjectura mea.
Dacu- Foarte activ
meteor- Foarte activ
Eu am căutat exemple dar nu am găsit şi mă gândesc că cineva ar putea găsi.
Dacu- Foarte activ
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum