Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 36 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 36 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Teorema
4 participanți
Pagina 1 din 1
Teorema
Teoremă:
Fie şi două numere prime consecutive.Dacă şi numai dacă numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi atunci există inegalitatea .
-------------------------------------------------
Observaţii:
1.- Teorema de mai sus este foarte simplu de demonstrat.
2.- Dacă conjectura lui Andrica ar fi adevărată atunci ar rezulta că numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a lui .Cum demonstrăm că numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a lui ????
Fie şi două numere prime consecutive.Dacă şi numai dacă numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi atunci există inegalitatea .
Observaţii:
2.- Dacă conjectura lui Andrica ar fi adevărată atunci ar rezulta că numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a lui .Cum demonstrăm că numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a lui ????
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: Teorema
Aştept comentarii!
Dacu- Foarte activ
adică geometric!? păi atunci ai demonstrat conjectura pentru că numerele naturale sunt echivalentul matematic al formelor geometrice, al bolovanilor, formelor reale!Teorema de mai sus este foarte simplu de demonstrat.
Alte comentarii vă rog!
Dacu- Foarte activ
Daca numerele 1, sqrt(Pn), sqrt(Pn+1) se spunea parca ca reprezinta laturile unui triunghi, atunci ele trebue sa respecte urmatoarele relatii:Dacu a scris:Teoremă:
Observaţii:
In asa numita teorema ta se spune ca:
.
Ceea ce indeplineste prima inegalitate.
Numerele prime consecutive si neconsecutive apartin numerelor impare si acestea la rindui numerelor naturale.
1. Conjectura lui andrica nu spune ca 1,sqrt(pn),sqrt(pn+1) sa reprezinte laturile unui triunghi.
Daca ar fi adevarata conjectura lui andrica atunci momentan indeplineste prima inegalitate din sistem si cu atit mai mult cele 2, si da atunci inseamna ca acele trei numere reprezinta laturile unui triunghi.
2. "Teorema" ta merge, caci ea indata rezulta din propriui enunt (ca daca cutarele numere reprezinta un triunghi.. apoi din relatiile dintre laturile triunghiului vedem ca este una despre care spune "teorema" ca exista).
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
3. Ceva imi pare ca teorema functioneaza si pentru cazurile cind numerele prime nu is consecutive, ceea ce inseamna ca e slabuta.
Ia si un exemplu:
1; sqrt(2); sqrt(5).
2 si 5 nu is 2 numere prime consecutive.
Ia si un exemplu:
1; sqrt(2); sqrt(5).
2 si 5 nu is 2 numere prime consecutive.
meteor- Foarte activ
Exemplul cu numerele este valabil şi pentru conjectura lui Andrica dar se pare că nu ai sesizat faptul că numerele reprezintă de fapt laturile unui triunghi şi tocmai de aceea eu mă indoiesc că această conjectură a lui Andrica ar fi adevărată pentru orice numere naturale prime consecutive.Rog a se citi cu atenţie teorema mea care spune că dacă şi numai dacă numerele reprezintă laturile unui triunghi atunci are loc inegalitatea şi mai rog să citţi cu atenţie şi observaţiile făcute de mine când am enunţat prima dată teorema mea.
Numerele respectă conjectura lui Andrica sau teorema mea?Evident că nu şi asta din cauză că numerele nu reprezintă laturile unui triunghi.Faptul că există anumite numere naturale prime care nu sunt consecutive dar care respectă conjectura lui Andrica şi teorema mea întăreşte faptul că teorema mea este completă faţă de conjectura lui Andrica care , repet , nu cred că este adevărată pentru toate numerele naturale prime consecutive existente şi asta deoarece nu ştim cât de mare poate fi diferenţa dintre două numere prime consecutive.Deoarece conjectura lui Andrica presupune că este adevarată pentru orice valori ale lui atunci asta înseamnă că numerele reprezintă obligatoriu laturile unui triunghi ceea ce înseamnă că de fapt Andrica consideră că numărul şi oricare din toţi radicalii numerelor prime consecutive reprezintă laturile unui triunghi iar eu,repet,mă îndoiesc de acest fapt.
Numerele respectă conjectura lui Andrica sau teorema mea?Evident că nu şi asta din cauză că numerele nu reprezintă laturile unui triunghi.Faptul că există anumite numere naturale prime care nu sunt consecutive dar care respectă conjectura lui Andrica şi teorema mea întăreşte faptul că teorema mea este completă faţă de conjectura lui Andrica care , repet , nu cred că este adevărată pentru toate numerele naturale prime consecutive existente şi asta deoarece nu ştim cât de mare poate fi diferenţa dintre două numere prime consecutive.Deoarece conjectura lui Andrica presupune că este adevarată pentru orice valori ale lui atunci asta înseamnă că numerele reprezintă obligatoriu laturile unui triunghi ceea ce înseamnă că de fapt Andrica consideră că numărul şi oricare din toţi radicalii numerelor prime consecutive reprezintă laturile unui triunghi iar eu,repet,mă îndoiesc de acest fapt.
Dacu- Foarte activ
Toate numerele prime consecutive şi numărul din teorema mea şi din conjectura lui Andrica trebuie să îndeplinească simultan cele trei inegalităţi din condiţia de a reprezenta laturile unui triunghi altfel nu poate fi adevărată inegalitatea .meteor a scris:Daca numerele 1, sqrt(Pn), sqrt(Pn+1) se spunea parca ca reprezinta laturile unui triunghi, atunci ele trebue sa respecte urmatoarele relatii:Dacu a scris:Teoremă:
Observaţii:
In asa numita teorema ta se spune ca:
.
Ceea ce indeplineste prima inegalitate.
Numerele prime consecutive si neconsecutive apartin numerelor impare si acestea la rindui numerelor naturale.
1. Conjectura lui andrica nu spune ca 1,sqrt(pn),sqrt(pn+1) sa reprezinte laturile unui triunghi.
Daca ar fi adevarata conjectura lui andrica atunci momentan indeplineste prima inegalitate din sistem si cu atit mai mult cele 2, si da atunci inseamna ca acele trei numere reprezinta laturile unui triunghi.
2. "Teorema" ta merge, caci ea indata rezulta din propriui enunt (ca daca cutarele numere reprezinta un triunghi.. apoi din relatiile dintre laturile triunghiului vedem ca este una despre care spune "teorema" ca exista).
Numerele sunt şi ele numere prime dar ele nu sunt numere naturale şi nu fac obiectul teoremei mele şi a conjecturii lui Andrica.
Dacu- Foarte activ
Cum demonstrăm că numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a numărului natural şi unde sunt două numere naturale prime consecutive????
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:Cum demonstrăm că numerele , şi reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a numărului natural şi unde sunt două numere naturale prime consecutive????
Raspuns: Ne uitam in teorema lui Dacu.
meteor- Foarte activ
Ca sa nu continuam teatrul la infinit:
Demonstreaza ca pentru oarecare n, numerele: 1, sqrt(Pn), sqrt(Pn+1) reprezinta laturile unui triunghi.
Restul.. deja e evident.
Demonstreaza ca pentru oarecare n, numerele: 1, sqrt(Pn), sqrt(Pn+1) reprezinta laturile unui triunghi.
Restul.. deja e evident.
meteor- Foarte activ
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 18:40, editata de 1 ori
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
M-am exprimat aşa pentru ca să întăresc condiţia că acele numere trebuie neapărat să reprezinte laturile unui triunghi dacă se vrea ca acea conjectură a lui Andrica să fie adevărată.
Dacă s-a demonstrat ca fiind adevarată conjectura lui Andrica atunci înseamnă că numerele reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a numărului natural ceea ce mi se pare a fi puţin probabil tocmai pentru că nu putem şti cât de mare poate fi diferenţa dintre două numere prime consecutive iar eu cred că pe măsură ce această diferenţă creşte atunci s-ar putea ca să existe valori ale lui pentru care conjectura lui Andrica sa nu mai fie adevărată.
Dacă s-a demonstrat ca fiind adevarată conjectura lui Andrica atunci înseamnă că numerele reprezintă laturile unui triunghi pentru orice valoare a numărului natural ceea ce mi se pare a fi puţin probabil tocmai pentru că nu putem şti cât de mare poate fi diferenţa dintre două numere prime consecutive iar eu cred că pe măsură ce această diferenţă creşte atunci s-ar putea ca să existe valori ale lui pentru care conjectura lui Andrica sa nu mai fie adevărată.
Dacu- Foarte activ
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum