Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Carti sau documente de care avem nevoie
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 24 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 24 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Forumul dă dependenţă?
+2
Bordan
Razvan
6 participanți
Pagina 1 din 1
Forumul dă dependenţă?
Forumul dă dependenţă?
Formăm aici, cu toţii, o colectivitate on-line, cu bune şi cu rele. Devine uneori această colectivitate sufocantă, încât să ne dorim părăsirea ei?
Dacă da, putem lua o pauză, sau forumul dă dependenţă, aşa încât, dintr-o dată, ne străduim să fim daţi afară, deoarece nu ne putem rupe singuri?
Dacă da, putem lua o pauză, sau forumul dă dependenţă, aşa încât, dintr-o dată, ne străduim să fim daţi afară, deoarece nu ne putem rupe singuri?
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Re: Forumul dă dependenţă?
Sa scriu eu primul daca din cauza mea l-ai initiat.
Da, forumul creaza dependenta!
Dar eu incerc sa controlez aceste dependente. Acum, daca nu aparea treaba asta, vroiam sa termin "subiectul" care mai dura cca 1-2 saptamani, vroiam sa leg tot ce e dezlegat acuma acolo. Poate pentru multi e doar un haos, dar pentru mine nu e, si ma gandeam la logica curiosului sa-i arat legaturile mele sa ma ajute el, fiidca e o logica. Cum am mai scris e o logica si in haos.
Deci eu oricum intrerupeam o perioada peste 1-2 sapt, dar daca asa a fost sa fie, din vina mea, sau si ajutat, nu fortez filmul ... nu fortez logica ... si nici nu am fortat eu nota, eu chiar am vrut sa termin. Poate altadata ...
Da, forumul creaza dependenta!
Dar eu incerc sa controlez aceste dependente. Acum, daca nu aparea treaba asta, vroiam sa termin "subiectul" care mai dura cca 1-2 saptamani, vroiam sa leg tot ce e dezlegat acuma acolo. Poate pentru multi e doar un haos, dar pentru mine nu e, si ma gandeam la logica curiosului sa-i arat legaturile mele sa ma ajute el, fiidca e o logica. Cum am mai scris e o logica si in haos.
Deci eu oricum intrerupeam o perioada peste 1-2 sapt, dar daca asa a fost sa fie, din vina mea, sau si ajutat, nu fortez filmul ... nu fortez logica ... si nici nu am fortat eu nota, eu chiar am vrut sa termin. Poate altadata ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Logică are toată lumea Bordane, iar aici mulți chiar au o logică bună.
Problema principală este că în anumite momente problema discutată devine una personală, situație în care nu mai putem fi pur obiectivi .
Da, forumul poate crea dependență.
Nu este o regulă, să nu-i speriem pe eventualii viitori utilizatori ai acestui forum, nu e ca consumul de droguri, fumatul sau alcoolul, dar se poate ajunge la o dependență relativă.
Cred că la acest tip de dependență sunt mai ușor predispuse persoanele care au în viața de zi cu zi o predispoziție adictivă și orice devine rapid obișnuință.
În egală măsură, trebuie să stabilim totuși o limită între obișnuință și dependență. Activitățile care se repetă devin mai întâi obișnuințe, după care, dacă repetarea activității este constantă, încet și sigur devine un fel de dependență, situație care este o necesitate, un fel de hrană psihică.
Spre deosebire de alte tipuri de dependențe, dependența de forum poate avea și un aspect/efect pozitiv asupra unora.
Dacă activitatea pe forum este descrisă constant de încercarea rezolvării unor probleme, de discuții pașnice din care se poate înțelege și ajunge la o mai bună cunoaștere a ceea ce dorim să înțelegem, la explicarea unui subiect bine stăpânit, etc, atunci dependența asta este doar una pozitivă.
În momentul în care se cade în cealaltă extremă, cum ar fi nevoia de a-ți impune părerea, nu mai este una pozitivă.
Mai apare o problemă când folosim un timp care în mod normal ar trebui folosit pentru alte activități, iar problema este că dependența oferă forumului un caracter prioritar, situație care din punctul meu de vedere este de asemenea interpretabilă.
Poate sunt unii înconjurați de persoane care chiar nu au nivel de pregătire destul de dezvoltat astfel încât să fie capabile să întrețină subiectele de discuție la nivelul celor de aici, unde, odată ajunși aici, sunt atrași de acest aspect.
Și poate multe altele, sau chiar ce am spus și până acum, poate nu sunt tocmai corecte.
Cauzele dependenței pot fi multe și diverse, ele putând să difere de la caz la caz.
Problema principală este că în anumite momente problema discutată devine una personală, situație în care nu mai putem fi pur obiectivi .
Da, forumul poate crea dependență.
Nu este o regulă, să nu-i speriem pe eventualii viitori utilizatori ai acestui forum, nu e ca consumul de droguri, fumatul sau alcoolul, dar se poate ajunge la o dependență relativă.
Cred că la acest tip de dependență sunt mai ușor predispuse persoanele care au în viața de zi cu zi o predispoziție adictivă și orice devine rapid obișnuință.
În egală măsură, trebuie să stabilim totuși o limită între obișnuință și dependență. Activitățile care se repetă devin mai întâi obișnuințe, după care, dacă repetarea activității este constantă, încet și sigur devine un fel de dependență, situație care este o necesitate, un fel de hrană psihică.
Spre deosebire de alte tipuri de dependențe, dependența de forum poate avea și un aspect/efect pozitiv asupra unora.
Dacă activitatea pe forum este descrisă constant de încercarea rezolvării unor probleme, de discuții pașnice din care se poate înțelege și ajunge la o mai bună cunoaștere a ceea ce dorim să înțelegem, la explicarea unui subiect bine stăpânit, etc, atunci dependența asta este doar una pozitivă.
În momentul în care se cade în cealaltă extremă, cum ar fi nevoia de a-ți impune părerea, nu mai este una pozitivă.
Mai apare o problemă când folosim un timp care în mod normal ar trebui folosit pentru alte activități, iar problema este că dependența oferă forumului un caracter prioritar, situație care din punctul meu de vedere este de asemenea interpretabilă.
Poate sunt unii înconjurați de persoane care chiar nu au nivel de pregătire destul de dezvoltat astfel încât să fie capabile să întrețină subiectele de discuție la nivelul celor de aici, unde, odată ajunși aici, sunt atrași de acest aspect.
Și poate multe altele, sau chiar ce am spus și până acum, poate nu sunt tocmai corecte.
Cauzele dependenței pot fi multe și diverse, ele putând să difere de la caz la caz.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Ce înseamna predispoziţie adictivă?curiosul a scris:Cred că la acest tip de dependență sunt mai ușor predispuse persoanele care au în viața de zi cu zi o predispoziție adictivă și orice devine rapid obișnuință.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Forumurile nu dau dependenţă deoarece prin comunicare şi dialog civilizat putem învăţa multe şi putem afla adevărul.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Omul este o fiinta sociala, dornica de comunicare si schimb de informatii, asadar fiind stabilita o legatura informationala intre doi indivizi, aceasta se bucura de un timp de functionare, tatonare, dupa care in functie de compatibilitate, discutiile pot continua, stabilindu-se adevarate afinitati sau adversitati, intre oameni. In ce priveste dependenta de forum, o putem reduce la dorinta de comunicare intre persoane cu aceleasi preocupari, aspiratii, pasiuni, etc.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Din punctul meu de vedere, forumul acesta devine din ce în ce mai mult sinonim cu un grup de oameni speciali. Din acest punct de vedere, eu sunt dependent de acest forum pentru că sunt dependent de oameni speciali. Iar dependenţa nu este întotdeauna indezirabilă; suntem dependenţi şi de aer, iar pentru asta nu ne condamnă nimeni.
Subiecte similare
» Forumul liniştit s-a transformat în forumul neliniştiţilor
» Despre energie şi (in)dependenţa acesteia de DIRECŢIA vitezei
» Inteligenta artificiala.
» Despre energie şi (in)dependenţa acesteia de DIRECŢIA vitezei
» Inteligenta artificiala.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum