Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 43 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 43 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Fizica luxonilor
5 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Fizica luxonilor
Rezumarea primului mesaj :
Vă propun să ne gândim la o teorie care să trateze numai luxonii, adică la o teorie care să studieze cum se mişcă nişte particule cu masă de repaus nulă şi cu masă de mişcare nenulă.
Luxonul este o noţiune elementară a Fizicii (elicoidale) care are următoarele proprietăţi:
-1). Nu are dimensiuni spaţiale (deci este un punct).
-2). Are masă de repaus nulă (deci nu există în repaus).
-3). Are masă de mişcare nenulă şi finită (deci masa lui depinde de modul în care se mişcă).
-4). Se mişcă cu viteza luminii în vid.
Se poate demonstra uşor că proprietatea 4) rezultă din 2), iar 2) rezultă din 3), dar ele au fost scrise explicit pentru a avea o idee clară despre ceea ce este luxonul.
Cum ar arăta o Fizică a luxonilor? Există deja construită o asemenea teorie? Ştie cineva?
Vă propun să ne gândim la o teorie care să trateze numai luxonii, adică la o teorie care să studieze cum se mişcă nişte particule cu masă de repaus nulă şi cu masă de mişcare nenulă.
Luxonul este o noţiune elementară a Fizicii (elicoidale) care are următoarele proprietăţi:
-1). Nu are dimensiuni spaţiale (deci este un punct).
-2). Are masă de repaus nulă (deci nu există în repaus).
-3). Are masă de mişcare nenulă şi finită (deci masa lui depinde de modul în care se mişcă).
-4). Se mişcă cu viteza luminii în vid.
Se poate demonstra uşor că proprietatea 4) rezultă din 2), iar 2) rezultă din 3), dar ele au fost scrise explicit pentru a avea o idee clară despre ceea ce este luxonul.
Cum ar arăta o Fizică a luxonilor? Există deja construită o asemenea teorie? Ştie cineva?
Re: Fizica luxonilor
Atunci trebuie sa precizezi tu care sunt motivele care te indreptatesc sa afirmi ca exista acesti luxoni, si care este rolul lor in natura.Abel Cavaşi a scris:Virgi, deocamdată, într-o Fizică a luxonilor nu a fost introdusă noţiunea de câmp electric sau magnetic. Fă diferenţa dintre o teorie nouă şi una veche.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12458
Data de inscriere : 25/05/2010
Nu, nu, Virgil. N-ai înţeles încă nici acum. Deocamdată, aceasta este doar o teorie. O teorie matematică. Vom vedea mai târziu dacă şi ce fel de aplicaţii are în realitate.
Eu v-am invitat să mă ajutaţi să vedem cam ce fel de consecinţe putem scoate din această teorie de mare viitor.
Eu v-am invitat să mă ajutaţi să vedem cam ce fel de consecinţe putem scoate din această teorie de mare viitor.
In urma cu vreo 50 de ani in URSS fizicienii de la Dubna aveau un tabel cu vreo 300 particule "elementare".
Fiecare fizician avea particulele lui descoperite si redescoperite, altele inventate doar in varful creionului.
Cineva s-a pus de-a facut curatenie si-au ramas doar zece. Particule, nu fizicieni.
(au descoperit chiar si particula lui Lenin).
Fiecare fizician avea particulele lui descoperite si redescoperite, altele inventate doar in varful creionului.
Cineva s-a pus de-a facut curatenie si-au ramas doar zece. Particule, nu fizicieni.
(au descoperit chiar si particula lui Lenin).
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Cele 300 despre care vorbesti, nu erau particule, ci rezonante, cu timpul de viata extrem de mic.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pai cand faci o teorie, te gandesti la ceva, ai un scop, vizezi o aplicatie. Nu poti sa faci o teorie spunand ca are mare viitor, fara sa-ti propui sa demonstrezi ceva concret.Abel Cavaşi a scris:Nu, nu, Virgil. N-ai înţeles încă nici acum. Deocamdată, aceasta este doar o teorie. O teorie matematică. Vom vedea mai târziu dacă şi ce fel de aplicaţii are în realitate.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Aveti rezon...= dreptate in fr. Dar rezon cu timp de viata f.mic. Chiar, nu mai bine pe astea cu rezonanta efemera le numim rezoni ?virgil a scris:Cele 300 despre care vorbesti, nu erau particule, ci rezonante, cu timpul de viata extrem de mic.
Pai tocmai veni Higgs si-si facu particula, a transformat eteronul. Acum ce facem cu Higgs ? Il transformam si pe asta in luxon Abel ?Abel Cavaşi a scris:Ei, acuma a cam venit vremea să facem să fie o singură particulă: luxonul.
Nu mai bine ii zicem gogoloiul lui Dumnezeu ?
Iar daca vrei sa fie o singura particula elementara, ce rost mai are sa o clasificam? (Vezi topicul "Clasificarea luxonilor").
Sau prin "clasificare" ai inteles de fapt "s-o trecem la secret=secretizare" ?
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Toţi luxonii sunt luxoni (au cele cinci proprietăţi). Clasificarea lor este făcută pentru uşurarea referirii noastre la ei. Decât să spunem că un luxon se deplasează pe o traiectorie de darbuzian nul şi lancretian nul, mai uşor îi spunem luxon de tipul 1a.
Particula Dumnezeu ori este luxon de un oarecare tip, ori nu există.
Particula Dumnezeu ori este luxon de un oarecare tip, ori nu există.
Cu luxonii lui Abel e cam asa: sunt de cate feluri vrea muschii lui, dupa cum le da un sut cu efect, ca la footbool.
Daca sutul are efect de bumerang si-si da autogol, sa ne explice ce particula este asta.
Multe ar avea de invatat Gheorghe Hagi de la Abel Cavasi.
Cu matematicile Abeliene m-am lamurit. Sunt Aburiene nule, Aberatiene nule, etc.
Daca sutul are efect de bumerang si-si da autogol, sa ne explice ce particula este asta.
Multe ar avea de invatat Gheorghe Hagi de la Abel Cavasi.
Cu matematicile Abeliene m-am lamurit. Sunt Aburiene nule, Aberatiene nule, etc.
gafiteanu- Foarte activ
Luxonii se deplasează, într-adevăr, pe curbe închise.
Hmmm... oare trebuia s-o trec şi p-asta la proprietăţi? Nu cred, căci putem admite că o traiectorie închisă este mai generală (naturală) decât una deschisă, căci luxonii nu apar şi nu dispar în timp.
Hmmm... oare trebuia s-o trec şi p-asta la proprietăţi? Nu cred, căci putem admite că o traiectorie închisă este mai generală (naturală) decât una deschisă, căci luxonii nu apar şi nu dispar în timp.
Si cam cat de mare sau mica e curba aia inchisa?
Luxonul e prizonier, e bine legat ombilical ?
La fel cum legam cu ata un carabus sau bondar ?
Luxonul e prizonier, e bine legat ombilical ?
La fel cum legam cu ata un carabus sau bondar ?
Lungimea traiectoriei luxonului poate fi foarte diversă şi depinde de intensitatea câmpului în care se află.
E posibil ca un luxon sa faca naveta intre periferia si centrul Galaxiei fara sa treaca prin toate stelele si planetele ? Exista o cale mai scurta ?
Se cunoaste sigur ca si Galaxia are un deosebit camp magnetic. Are si poli.
Se cunoaste sigur ca si Galaxia are un deosebit camp magnetic. Are si poli.
gafiteanu- Foarte activ
Inseamna ca in Univers sunt multi pitici care joaca harbuzian si lacretian cu acesti luxoni, avand grija sa nu se piarda nici o minge, sa revina intotdeauna de unde a plecat.. Cred ca fiecare luxon are pe el stantat un cod de recunoastere, tara de origine si asa se explica ca emigrantul clandestin este returnat tarii de origine, chiar daca e prins bantuind in orice ungher al galaxiei..
Nu cred ca din proprie initiativa stie drumul inapoi, ca se orienteaza dupa astre sau ca-l dirijeaza cineva prin nu stiu ce micro-unde.
Nu cred ca din proprie initiativa stie drumul inapoi, ca se orienteaza dupa astre sau ca-l dirijeaza cineva prin nu stiu ce micro-unde.
gafiteanu- Foarte activ
Abel, pentru tine sunt mai importante mingile luxonice.
Eu cred ca trebuia sa te concentrezi asupra piticilor fotbalisti.
Eu cred ca trebuia sa te concentrezi asupra piticilor fotbalisti.
Uite aici un filmulet despre protonul plin ochi cu luxoni, poate iti vine vreo idee:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qI7h6RtCIV0
Pacat ca-i lipseste campul pozitiv si electronul..Asa pare mai degraba filmat un neutron in timpul celor cca. 15 minute de viata libera.
Atentie, ceea ce vedeti are diametrul sub 3x10^-15 m !!!, de curand ultra-corectat cu -4%.
http://www.scientia.ro/blog-adrian-buzatu/1925-raza-protonului-cu-patru-la-suta-decat-se-credea.html
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qI7h6RtCIV0
Pacat ca-i lipseste campul pozitiv si electronul..Asa pare mai degraba filmat un neutron in timpul celor cca. 15 minute de viata libera.
Atentie, ceea ce vedeti are diametrul sub 3x10^-15 m !!!, de curand ultra-corectat cu -4%.
http://www.scientia.ro/blog-adrian-buzatu/1925-raza-protonului-cu-patru-la-suta-decat-se-credea.html
gafiteanu- Foarte activ
"Particulele" care circula sub viteza luminii sunt "condamnate" la aceasta restrictie.
Tot "particula" ipotetica e si tahionul, care poate circula in vid cu viteza infinita, iar la "franare", la viteza luminii devine luxon. Dupa mine sub viteza luminii discutam de particule, la limita perceptiei de dualitatea unda-particula, iar peste viteza luminii ramane doar unda, pe care noi nu o mai putem percepe.
Tot "particula" ipotetica e si tahionul, care poate circula in vid cu viteza infinita, iar la "franare", la viteza luminii devine luxon. Dupa mine sub viteza luminii discutam de particule, la limita perceptiei de dualitatea unda-particula, iar peste viteza luminii ramane doar unda, pe care noi nu o mai putem percepe.
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Tocmai tu nu ai sesizat luxonii si norii de luxoni..Abel Cavaşi a scris:Prostii plictisitoare. Abia am avut răbdare să- l urmăresc 30 de secunde.
Urmareste si traiectoriile luminitelor colorate, transpune-le din 2D in 3D si vezi ce iese.
Intradevar lipseste din vizibil cam mult, dar inca se lucreaza la imagine.
Poate poate cineva sa dea o mana de ajutor.
O imagine face cat toate cuvintele si chiar mai mult.
gafiteanu- Foarte activ
Dacă îmi arăți un avion și-mi spui să văd luxonii din el, o să mă plictisesc repede. Arată-mi de fapt luxonii.
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Clasificarea luxonilor
» Fizică atomică și moleculară, fizica cuantica,etc. Microuniversul (invizibilul).
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
» Fizică atomică și moleculară, fizica cuantica,etc. Microuniversul (invizibilul).
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum