Ultimele subiecte
» V-a supraviețui omenirea și vietățile pe Terra sau nu ?Scris de Vizitator Ieri la 22:42
» Căderea liberă în câmp gravitațional
Scris de virgil_48 Ieri la 17:03
» X la puterea -1
Scris de virgil_48 Ieri la 09:28
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de virgil_48 Vin 24 Mar 2023, 18:30
» Ce este FOIP?
Scris de virgil_48 Joi 23 Mar 2023, 21:15
» Fotografia astronomica.
Scris de virgil_48 Joi 23 Mar 2023, 20:56
» Basarabia, Bucovina - pământ românesc
Scris de CAdi Joi 23 Mar 2023, 07:40
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Mar 21 Mar 2023, 21:47
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Mar 21 Mar 2023, 18:29
» Ce fel de muzica ascultati?
Scris de CAdi Dum 19 Mar 2023, 21:44
» VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
Scris de virgil_48 Dum 19 Mar 2023, 08:00
» Idei de cercetari in fiizca nu ocupatii cu balade
Scris de Vizitator Sam 18 Mar 2023, 17:26
» EmDrive
Scris de eugen Sam 18 Mar 2023, 11:10
» Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
Scris de virgil_48 Sam 11 Mar 2023, 23:40
» O altă perspectivă a relativității
Scris de virgil Vin 10 Mar 2023, 20:45
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de gafiteanu Joi 09 Mar 2023, 21:01
» Bancuri......
Scris de virgil_48 Mar 07 Mar 2023, 17:37
» Despre conservarea momentului cinetic
Scris de virgil_48 Dum 26 Feb 2023, 09:39
» Lucrul mecanic - definitie si exemple (Secţiunea 2)
Scris de virgil_48 Mier 22 Feb 2023, 21:45
» Evaporarea sau inflatia universului.
Scris de virgil Mier 22 Feb 2023, 15:35
» Legea a treia a lui Kepler dedusă în Fizica elicoidală, fără a face apel la gravitație!
Scris de virgil Mar 21 Feb 2023, 07:44
» Baloane de spionaj
Scris de cris Mier 15 Feb 2023, 15:38
» Transformările Galilei și Lorentz.
Scris de virgil_48 Dum 29 Ian 2023, 16:07
» Experimentul Morley-Michelson
Scris de gafiteanu Dum 29 Ian 2023, 12:38
» Stiinta neoficiala....
Scris de Vizitator Lun 23 Ian 2023, 18:35
» Bibliografie
Scris de Vizitator Vin 20 Ian 2023, 13:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de gafiteanu Dum 15 Ian 2023, 08:42
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
Scris de virgil Joi 12 Ian 2023, 18:30
» Freamătul căutării
Scris de gafiteanu Joi 12 Ian 2023, 00:25
» Urări de sărbători
Scris de CAdi Mier 04 Ian 2023, 23:23
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la Razvan în Fotografia astronomica. ( 2 )
» Mesaj de la virgil_48 în Demonstratie ca Forever_Man are dreptate
( 1 )
» Mesaj de la virgil_48 în Fotografia astronomica.
( 1 )
» Mesaj de la Turcu Vasile în VARIABILITATEA CONSTANTEI GRAVITAȚIONALE G
( 1 )
» Mesaj de la eugen în EmDrive
( 1 )
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (11562) |
| |||
CAdi (10252) |
| |||
virgil_48 (9950) |
| |||
Abel Cavaşi (7764) |
| |||
gafiteanu (7596) |
| |||
Razvan (6074) |
| |||
curiosul (5974) |
| |||
Pacalici (5571) |
| |||
scanteitudorel (4989) |
| |||
eugen (3473) |
|
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi |
| |||
Pacalici |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
Dacu |
| |||
Razvan |
| |||
virgil |
| |||
meteor |
| |||
gafiteanu |
| |||
scanteitudorel |
|
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil_48 |
| |||
virgil |
| |||
eugen |
| |||
CAdi |
| |||
curiosul |
| |||
gafiteanu |
| |||
Abel Cavaşi |
| |||
Forever_Man |
| |||
Razvan |
| |||
Turcu Vasile |
|
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 8 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 8 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 49, Dum 20 Mar 2011, 14:29
Subiecte similare
Dimensiunea fizica in S.I. a lui C, Eo si k
+2
omuldinluna
Adrian Gheorghe
6 participanți
Pagina 2 din 6
Pagina 2 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Dimensiunea fizica in S.I. a lui C, Eo si k
Rezumarea primului mesaj :
Am decis sa deschid un topic nou, in care sa lamurim dimensiunile fizice in sistemul international de masuri S.I. ale capacitatii electrice C, ale permitivitatii electrice Eo si ale factorului electric K, deoarece pe baza dimensiunii lui k am explicat (am descifrat) structura constantei de actiune h, pe baza careia am modelat structura fotonului, structura nucleonului si mecanismul gravitatiei. Si am ajuns la o relatie de legatura intre campul electric E si campul gravific g . Relatie care sustine identitatea dimensionala masa-sarcina, asertiune care pare absurda si inacceptabila pentru spiritul rational format in spiritul stiintei oficiale. Pentru dimensiunile acestor marimi fizice in S.I. am doua demonstratii. Una care pleaca de la formulele dimensionale si alta care pleaca de la formulele energetice. Postez aceste demonstratii si ca sa demontez demonstratia domnului Mircea P. de pe –stiinta azi-, care daca s-ar dovedi adevarata, ar anula toata teoria elaborata de mine. Domnul Mircea P. a inteles corect, ca numai venind cu alta demonstratie logico-matematica, poate sa anuleze formulele mele, poate sa desfiinteze teoria edificata de mine. Demonstratia dumnealui pleaca de la constanta de timp a circuitului electric RC (format din rezistenta R si capacitate C). Dumnealui sustine cu fermitate, ca in S.I. rezistenta R si capacitatea C au alte dimensiuni fizice decat in sistemul C.G.S.electric. Si ne da formulele dimensionale ale rezistentei si ale capacitatii, atat in C.G.S.electric, cat si in S.I. Si demonstreaza ca produsul R.C da in ambele sisteme timp T , cu toate ca in sistemul international S.I. rezistenta R si capacitatea C ar avea alte dimensiuni fizice decat in C.G.S.electric.
In concluzie, compendiu sau ne-compendiu, in SI dimensiunea capacitatii nu este aceeasi cu dimensiunea in CGS electric si nu este lungime. Care e problema, de o tot intorci si-o rasucesti?
Citat din mesajul lui: gheorghe adrian din Noiembrie 09, 2010, 12:21:22
Dar sa vazut dimensiunea capacitatii si din analiza dimensionala a constantei de timp a circuitului RC. Si deci nu poate fi nici-o indoiala ca este lungime L si nu altceva. Si de aici rezulta acele concluzii, pe care si dumneata ca si dl Electron, le respingi. Desi mie mi se par a fi argumentate logic.
Nu poate fi nici o indoiala ca in SI dimensiunea capacitatii nu este lungime. Orice formula ai folosi. Daca ar depinde de formula, sistemul ar fi incoerent.
Pentru formula t=RC avem
in SI
[R]=kg\cdot m^2 s^{-3} A^{-2}
[C]=kg^{-1} m^{-2} s^4 A^{2}
Si deci
[RC]=kg^{1-1} m^{2-2} s^{-3+4} A^{-2+2}= s
in CGS electric
[C]=cm
[R]=cm^{-1} \cdot s
Si deci
[RC]=cm^{1-1} s= s
Dupa cum se observa foarte clar, formula functioneaza perfect in ambele sisteme (si in oricare altul pe care il poti inventa, atat timp cat e coerent). Si nici vorba nu rezulta din formula ca in SI capacitatea se masoara in metri sau ca TREBUIE sa se masoare in unitati de lungime
Eu sustin ca in S.I. rezistenta R si capacitatea C au aceleasi dimensiuni fizice ca si in C.G.S.electric. Si postez aici demonstratia care pleaca de la formulele dimensionale date de Dl Mircea P.
In S.I. formula rezistentei data in unitati de masura este:
(1)=Kg. m^{2}. s^{-3}. A^{-2}.})
\big(R\big)=Kg. m^{2}. s^{-3}. A^{-2}. Scrisa in dimensiuni fizice, formula rezistentei este:
(2)=M. L^{2}. T^{-3}. I^{-2}=\frac{M. L^{2}}{ T^{3}. I^{2}}.})
Iar dimensiunea capacitatii electrice in unitati de masura este:
(3)=Kg^{-1}. m^{-2}. s^{-4}. A^{2}})
Scrisa in dimensiuni fizice, formula capacitatii este:
(4)
SI deci:
(5)
In C.G.S.electric:
(6)
Si deci:
(7)
Eu sustin ca si in C.G.S. si in S.I. rezistenta R si Capacitatea C au aceleasi dimensiuni fizice, fiindca aceasta afirmatie este sustinuta de sistemul bidimensional al marimilor fizice (S.B.M.F.). Adica:
(
si
Ca sa avem in formula lui R un
, amplificam fractia odata cu T si odata cu
(9)
Si avem ca:
care amplificata cu
face:
(10)
Inseamna ca fractia din fata lui
, este egala cu 1 :
La fel in cazul capacitatii C, ca sa avem in formula un L , amplificam fractia cu L. Si avem ca:
(11)
Inseamna ca fractia din fata lui L este egala cu 1. Daca coeficientii lui
.
Si L sunt egali fiecare cu 1, inseamna ca in produsul R.C, produsul acelor coeficienti ar da tot 1. Si atunci inseamna ca rezistenta R si capacitatea C au aceeasi nsimensiune si in S.I. ca si in C.G.S. Avem:
(12)
. Vedem ca un coeficient este inversul celuilalt. Daca coeficientii sunt egali cu 1, inseamna ca in fiecare, numaratorul este egal cu numitorul. Adica avem ca:
(13)
Si inlocuim termeni din formulele lui R si C cu termeni din aceasta egalitate. Si avem pentru rezistenta:
(14)
Iar pentru capacitate avem:
(15)
Inseamna ca si in S.I. capacitatea electrica C este tot lungime L , iar rezistenta R este tot invers de viteza.
(16)
si produsul R.C este timp T . Daca dimensiunea capacitatii electrice este L si in S.I., inseamna ca permitivitatea electrica a vidului
(17)
care se masoara in S.I.,
in
este un adimensional fizic, deoarece faradul fiind unitate de capacitate electrica C, are dimensiunea lungimii L ca si metrul, care fiind unitate de lungime, este tot lungime L . Daca
este fizic adimensional, inseamna ca si factorul electric k este un adimensional fizic, fiindca:
(18)
Daca folosim identitatea dimensionala masa-sarcina si dimensiunea lor din S.B.M.F.
(19)
Rezulta de asemenea ca acele din fata lui
si L sunt egale cu 1.
(20)
Cu aceleasi substituiri obtinem dimensiunile lui R si C in S.I.. Pentru rezistenta R avem:
(21)
Iar pentru capacitatea C avem:
(22)
. De aici rezulta ca dimensiunea fizica a lui C,
si k sustine identitatea dimensionala masa-sarcina.
Am decis sa deschid un topic nou, in care sa lamurim dimensiunile fizice in sistemul international de masuri S.I. ale capacitatii electrice C, ale permitivitatii electrice Eo si ale factorului electric K, deoarece pe baza dimensiunii lui k am explicat (am descifrat) structura constantei de actiune h, pe baza careia am modelat structura fotonului, structura nucleonului si mecanismul gravitatiei. Si am ajuns la o relatie de legatura intre campul electric E si campul gravific g . Relatie care sustine identitatea dimensionala masa-sarcina, asertiune care pare absurda si inacceptabila pentru spiritul rational format in spiritul stiintei oficiale. Pentru dimensiunile acestor marimi fizice in S.I. am doua demonstratii. Una care pleaca de la formulele dimensionale si alta care pleaca de la formulele energetice. Postez aceste demonstratii si ca sa demontez demonstratia domnului Mircea P. de pe –stiinta azi-, care daca s-ar dovedi adevarata, ar anula toata teoria elaborata de mine. Domnul Mircea P. a inteles corect, ca numai venind cu alta demonstratie logico-matematica, poate sa anuleze formulele mele, poate sa desfiinteze teoria edificata de mine. Demonstratia dumnealui pleaca de la constanta de timp a circuitului electric RC (format din rezistenta R si capacitate C). Dumnealui sustine cu fermitate, ca in S.I. rezistenta R si capacitatea C au alte dimensiuni fizice decat in sistemul C.G.S.electric. Si ne da formulele dimensionale ale rezistentei si ale capacitatii, atat in C.G.S.electric, cat si in S.I. Si demonstreaza ca produsul R.C da in ambele sisteme timp T , cu toate ca in sistemul international S.I. rezistenta R si capacitatea C ar avea alte dimensiuni fizice decat in C.G.S.electric.
In concluzie, compendiu sau ne-compendiu, in SI dimensiunea capacitatii nu este aceeasi cu dimensiunea in CGS electric si nu este lungime. Care e problema, de o tot intorci si-o rasucesti?
Citat din mesajul lui: gheorghe adrian din Noiembrie 09, 2010, 12:21:22
Dar sa vazut dimensiunea capacitatii si din analiza dimensionala a constantei de timp a circuitului RC. Si deci nu poate fi nici-o indoiala ca este lungime L si nu altceva. Si de aici rezulta acele concluzii, pe care si dumneata ca si dl Electron, le respingi. Desi mie mi se par a fi argumentate logic.
Nu poate fi nici o indoiala ca in SI dimensiunea capacitatii nu este lungime. Orice formula ai folosi. Daca ar depinde de formula, sistemul ar fi incoerent.
Pentru formula t=RC avem
in SI
[R]=kg\cdot m^2 s^{-3} A^{-2}
[C]=kg^{-1} m^{-2} s^4 A^{2}
Si deci
[RC]=kg^{1-1} m^{2-2} s^{-3+4} A^{-2+2}= s
in CGS electric
[C]=cm
[R]=cm^{-1} \cdot s
Si deci
[RC]=cm^{1-1} s= s
Dupa cum se observa foarte clar, formula functioneaza perfect in ambele sisteme (si in oricare altul pe care il poti inventa, atat timp cat e coerent). Si nici vorba nu rezulta din formula ca in SI capacitatea se masoara in metri sau ca TREBUIE sa se masoare in unitati de lungime
Eu sustin ca in S.I. rezistenta R si capacitatea C au aceleasi dimensiuni fizice ca si in C.G.S.electric. Si postez aici demonstratia care pleaca de la formulele dimensionale date de Dl Mircea P.
In S.I. formula rezistentei data in unitati de masura este:
(1)
\big(R\big)=Kg. m^{2}. s^{-3}. A^{-2}. Scrisa in dimensiuni fizice, formula rezistentei este:
(2)
Iar dimensiunea capacitatii electrice in unitati de masura este:
(3)
Scrisa in dimensiuni fizice, formula capacitatii este:
(4)
(5)
In C.G.S.electric:
(6)
(7)
(

(9)
(10)
Inseamna ca fractia din fata lui
(11)
Si L sunt egali fiecare cu 1, inseamna ca in produsul R.C, produsul acelor coeficienti ar da tot 1. Si atunci inseamna ca rezistenta R si capacitatea C au aceeasi nsimensiune si in S.I. ca si in C.G.S. Avem:
(12)
(13)
(14)
(15)
(16)
(17)
in
(18)
(19)
(20)
Cu aceleasi substituiri obtinem dimensiunile lui R si C in S.I.. Pentru rezistenta R avem:
(21)
(22)
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Sam 06 Dec 2014, 23:50, editata de 5 ori (Motiv : Am corectat formula 22, la cererea autorului.)
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 12127
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Re: Dimensiunea fizica in S.I. a lui C, Eo si k
Postez acum demonstratia asupra dimensiunilor fizice ale capacitatii electrice, permitivitatii electrice si factorului electric k, care pleaca de la formulele energiei.
Energia de la anihilarea electronului cu pozitronul
este egala cu energia potentiala
la distanta de o raza electronica
, este egala cu energia totala de repaus a electronului
si este egala cu energia fotonului gama de la anihilarea electronului
. Adica avem egalitatile:
sau
 W_{ae}=\frac{k.q_{e}^{2}}{r_{e}}=m_{e}.c^{2}=h.f_{fae}.})
Energia fotonului (a cuantei)
de la anihilarea electronului este distribuita intr-un numar de unde
, care compun trenul de unde al fotonului
electronic, fiecare unda continand (purtand) energia unei singure unde
.
Amplificam relatia energiei potentiale cu
si avem:
De unde se vede ca factorul h (constanta de actiune) este data de relatia:
Schimbam frecventa
cu perioada
si avem:
 W_{pe}=\frac{k.q_{e}^{2}.t_{fae}}{r_{e}.t_{fae}}=k.\frac{q_{e}}{r_{e}}.\frac{q_{e}}{t_{fae}}.t_{fae}=h.f_{fae}=n_{\lambda fae}.W_{\lambda fae}})
Din legile fizicii stim ca raportul
este tensiune (potential). In raportul
avem sarcina electrica elementara (sarcina electronului)
si raza electronului
In sistemul C.G.S. capacitatea electrica C are dimensiunea fizica a lungimii
. Dar in S.I. nu stim care este dimensiunea fizica a capacitatii electrice C. In aceasta situatie facem ipoteza ca raportul
este tensiune (potential) U, si vedem ce consecinte produce aceasta ipoteza, la nivelul unei unde electromagnetice. Intr-o unda electromagnetica teorema lui Poynting ne spune ca energia undei este compusa in mod egal din energia campului electric
si din energia campului magnetic
:
 W_{\lambda fae}=\frac{1}{2}.W_{EL}+\frac{1}{2}.W_{MG}=\frac{1}{2}.\left ( C_{fae}.U_{fae}^{2}+L_{fae}.I_{fae}^{2} ).})
Intru-cat:
substituim pe
cu
si obtinem:
De aici scoatem capacitatea fotonului
:
Inlocuim tensiunea U cu aceea stabilita prin ipoteza. Si avem:
.
La numitorul fractiei avem pentru
care este egala cu
de la numaratorul fractiei. Se simplifica fractia si ramane ca
care este lungime L si se masoara in metri. Razulta de aici cu toata certitudinea ca marimea fizica zisa capacitatea electrica C are dimendiunea fizica a lungimii
. In relatia de la punctul 3
avem
este tensiune U si
este curent I, iar produsul
este energie. Si anume este energia continuta intr-o singura unda a fotonului gama electronic.
. Rezulta ca factorul electric k este fizic un adimensional este doar un numar. Si s-a vazut ca este egal cu numarul de unde continute in cuanta
de la anihilarea electronului. In relatia de definitie a factorului electric
apare permitivitatea electrica a vidului
care este fizic tot adimensional, deoarece k este adimensional. Cum
se masoara in S.I.
, si cum Faradul este capacitate electrica C, despre care am aratat ca in S.I. este lungime L si cum metrul este tot lungime L, rezulta fara vre-o urma de indoiala ca si \varepsilon _{o} este tot un adimensional fizic.
 \varepsilon _{o}=\frac{F}{m}=\frac{C}{m}=\frac{\left ( L \right )}{\left ( L \right )}=ad.})
Energia de la anihilarea electronului cu pozitronul
Energia fotonului (a cuantei)
Amplificam relatia energiei potentiale cu
De unde se vede ca factorul h (constanta de actiune) este data de relatia:
Schimbam frecventa
Din legile fizicii stim ca raportul
In sistemul C.G.S. capacitatea electrica C are dimensiunea fizica a lungimii
Intru-cat:
La numitorul fractiei avem pentru
Adrian Gheorghe- Activ
- Numarul mesajelor : 790
Te rog sa verifici ca (re) nu este raza electronului, ci doar raza orbitei electronului pentru care acesta ar avea viteza luminii intr-un atom ipotetic cu Z=137. Aceasta raza este de ~10^-12m adica de 137 de ori mai mica decat raza atomului de hidrogen, care este de ~10^-10m, pe cand raza ipotetica a electronului este de ~10^-15m. Nu stiu cum influienteaza calculele tale mai departe, dar tu esti in masura sa hotarasti.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 11562
Data de inscriere : 25/05/2010
Dl Virgil. Nu pot sa-mi imaginezi ce vrei sa spui. Re este raza clasica a electronului dedusa din egalitatea intre energia potentiala Wpe si energia de repaus a electronului Woe. 2,4247.10^-12 este lungimea de unda a fotonului gama electronic. Aceasta lungime de unda este contractata de 137 de ori in structura inelara (atomica) a undei stationara de mare amplitudine de tensiune a electronului. Imi pare ca nici dumneata nu poti sa admiti ca in S.I., k si Eo ar fi fizic adimensionali, adica ar fi doar niste numere.
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Dl Pacalici! Raspund acum la un mesaj anterior. Trebuie inteles foarte clar ca nu eu evit revistele de specialitate, ci revistele ma evita pe mine. Mai vreau sa spun ca in raspunsul anterior am omis sa spun ca teoria mea explica formula lui Fresnel fara antrenarea eterului. Si deoarece formula lui Fresnel este verificata experimental cu precizie, inseamna ca teoria mea are o confirmare experimentala sigura.
Adrian Gheorghe- Activ
Asa zis-a raza clasica a electronului este; re=2,817*10^-15m;Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil. Nu pot sa-mi imaginezi ce vrei sa spui. Re este raza clasica a electronului dedusa din egalitatea intre energia potentiala Wpe si energia de repaus a electronului Woe. 2,4247.10^-12 este lungimea de unda a fotonului gama electronic. Aceasta lungime de unda este contractata de 137 de ori in structura inelara (atomica) a undei stationara de mare amplitudine de tensiune a electronului. Imi pare ca nici dumneata nu poti sa admiti ca in S.I., k si Eo ar fi fizic adimensionali, adica ar fi doar niste numere.
Lungimea de unda Compton pentru electron este; Lambda=2,426*10^-12m;
Raza Bohr (pentru hidrogen) este; Rh=0,529*10^-10m;
0,529*10^-10m/[1/2pi (2,426*10^-12m)]=137; adica; Rh/[1/2pi*Lambda]=137;
[1/2pi (2,426*10^-12m)]/ 2,817*10^-15m=137; adica;[1/2pi*Lambda]/ re= 137;
Dupa cum se vede constanta structurii fine este de fapt raportul dintre marimile fizice aratate mai sus.
In teoria expusa de dv. mai sus ati facut o afirmatie eronata la relatia 3 in care scrie ca;
( k*q^2)/re=m*c^2; ceia ce nu este adevarat,
de fapt egalitatea este; (k*q^2)/[(1/2pi)*Lambda]=m*c^2;
Ati luat in calcul raza electronului in loc sa luati in calcul raza primei orbite a unui atom ipotetic care ar avea numarul de sarcina Z=137, adica Z egal cu numarul structurii fine, pentru care viteza electronului ar atinge viteza luminii. Numai in acest caz egalitatea este adevarata.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mar 28 Oct 2014, 19:55, editata de 1 ori
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 11562
Puncte : 52314
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Adrian Gheorghe a scris:Dl Pacalici! Raspund acum la un mesaj anterior. Trebuie inteles foarte clar ca nu eu evit revistele de specialitate, ci revistele ma evita pe mine.
Credeti in conspiratii? Ati gasit deja o explicatie acestui fenomen generalizat ? Orice este posibil, nu?
Cu stima
Dl Pacalici! Pai toate congresele de metrologie si de fizica ce sunt daca nu nuclee ale conspiratiei internationale?. Nu aici se statornicesc dogmele si criteriile de cenzurare a rezultatelor produse de cercetare?.
Adrian Gheorghe- Activ
Dl Virgil! Dupa stiinta mea, constanta structurii fine
este data de raportul intre viteza electronului pe prima orbita Bhor si viteza luminii in vid c. Eu am interpretat inversul constantei de structur fina
, ca indicele de refractie al mediului atomic, mediu de foarte mare densitate energetica
. Se poate demonstra ca factorul (constanta)
a efectului Compton este chiar lungimea de unda a fotonului gama
de la anihilarea electronului cu pozitronului. Eu nu pot sa cred ca electronul s-ar putea misca in atom cu viteza luminii in vid c. Fiindca ar fi aruncat imediat de forta centrifuga. Formulele puse de dumneata imi pare ca sunt redactate gresit. Fiindca mie imi dau alte rezultate.
Adrian Gheorghe- Activ
Eu am scris clar ca este vorba de un atom ipotetic cu Z=137. De altfel daca calculati forta centrifuga, va fi egala cu forta de atractie, in orice situatie.Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil! Dupa stiinta mea, constanta structurii fineeste data de raportul intre viteza electronului pe prima orbita Bhor si viteza luminii in vid c. Eu am interpretat inversul constantei de structur fina
, ca indicele de refractie al mediului atomic, mediu de foarte mare densitate energetica
. Se poate demonstra ca factorul (constanta)
a efectului Compton este chiar lungimea de unda a fotonului gama
de la anihilarea electronului cu pozitronului. Eu nu pot sa cred ca electronul s-ar putea misca in atom cu viteza luminii in vid c. Fiindca ar fi aruncat imediat de forta centrifuga. Formulele puse de dumneata imi pare ca sunt redactate gresit. Fiindca mie imi dau alte rezultate.
Ce ar fi daca ati inlocui valorile cunoscute in relatia 3 pe care ati scris-o mai inainte, si o sa vedeti ca nu corespunde cu valoarea energiei W=m*c^2 pentru electron.
virgil- Moderator
Dl Virgil! vrei sa spui ca formula aceasta nu este corecta?. 
Adrian Gheorghe- Activ
Inlocuiti valorile in relatie, apoi comparati valoric cu energia electronului We=h*niu=m*c^2;Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil! vrei sa spui ca formula aceasta nu este corecta?.
virgil- Moderator
Dl Virgil! Uite aici socotelile. Mie imi ies toate la fel.
^{2}/{2,87473.10^{-15}}=8,1981.10^{-14}J})

Adrian Gheorghe- Activ
Corect, cred ca nu am fost eu atent;Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil! Uite aici socotelile. Mie imi ies toate la fel.
dar problema pe care am ridicat-o eu provine din relatia lui Coulomb; (m*c^2)/R=k*Z*(e^2)/R^2; in care electronul capata viteza luminii pentru un atom ipotetic cu numarul de sarcina Z =137;
Pentru acest numar de sarcina Z, raza primei orbite devine; Rz=Rh/Z=(0,529*10^-10)/137=3,861*10^-13m; Tot din relatia lui Coulomb rezulta energia maxima a electronului; We=m*c^2=k*Z*(e^2)/Rz;
sau; We=m*c^2=k*(e^2)(Z/Rz); Daca notam raza electronului cu re=Z/Rz, atunci relatia ta este adevarata. Dar lungimea de unda Compton pentru electron este; L=2,426810^-12m=2*pi*Rz; adica; L=2*3,14*3,861*10^-13=2,42*10^-12m; Considerand electronul o unda stationara, inseamna ca raza electronului se contracta de 137 de ori in apropierea nucleului astfel incat sa ajunga re=2,8*10^-15m. Nu stiu in ce masura observatiile mele folosesc la ceva in demonstratia dvs.
virgil- Moderator
virgil a scris:Corect, cred ca nu am fost eu atent;Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil! Uite aici socotelile. Mie imi ies toate la fel.
dar problema pe care am ridicat-o eu provine din relatia lui Coulomb; (m*c^2)/R=k*Z*(e^2)/R^2; in care electronul capata viteza luminii pentru un atom ipotetic cu numarul de sarcina Z =137;
Pentru acest numar de sarcina Z, raza primei orbite devine; Rz=Rh/Z=(0,529*10^-10)/137=3,861*10^-13m; Tot din relatia lui Coulomb rezulta energia maxima a electronului; We=m*c^2=k*Z*(e^2)/Rz;
sau; We=m*c^2=k*(e^2)(Z/Rz); Daca notam raza electronului cu re=Z/Rz, atunci relatia ta este adevarata. Dar lungimea de unda Compton pentru electron este; L=2,426810^-12m=2*pi*Rz;
adica; L=2*3,14*3,861*10^-13=2,42*10^-12m; Considerand electronul o unda stationara, inseamna ca raza electronului se contracta de 137 de ori in apropierea nucleului astfel incat sa ajunga re=2,8*10^-15m. Nu stiu in ce masura observatiile mele folosesc la ceva in demonstratia dvs.
virgil- Moderator
Dl Virgil! 1) In atom electronul nu va avea nici-o data viteza mai mare decat c/137 din cauza densitatii de energie foarte mari a campului electric. 2) Atomul acela ipotetic, imaginat de dumneata, nu ar putea exista , din cauza instabilitatii nucleului, ca urmare a numeroaselor interactiuni dintre nucleoni. 3) Eu am modelat electronul cilindric, ca unda stationara intr-un inel si totodata ca motoras electric rotativ. Acest model este perfect compatibil cu datele oficiale si explica foarte simplu dualismul unda-corpuscul. In modelul cilindric electronul are intodeauna raza de 10^-15m. Nu numai in preajma nucleului. 4) Comportamentul ondulatoriu al electronului, pe orbita, apare datorita rotatiei electronului in jurul nucleului, cu frcventa egala sau sub multiplu al frecventei de rotatie in jurul axei proprii. Dar toate astea nu tin de subiectul topicului. Eu am inteles ca nu poti sa admiti ca ar fi demonstrata adimensionalitatea lui Eo si K in S.I.. Si de aici ca nu poti sa admiti identitatea dimensionala masa-sarcina.
Adrian Gheorghe- Activ
Trebuie sa va contrazic. Fiecare electron are o anumita energie cinetica in functie de orbita ocupata, iar acest lucru este demonstrat practic de functionarea laserului. Trecerea de pe o orbita pe alta se face prin salt energetic.1) In atom electronul nu va avea nici-o data viteza mai mare decat c/137 din cauza densitatii de energie foarte mari a campului electric.
Nu am afirmat ca exista asa ceva, de aceia l-am numit atom ipotetic. Acest lucru are doar un rol demonstrativ, cu ce se intampla cu electronul la valori limita ale vitezei.2) Atomul acela ipotetic, imaginat de dumneata, nu ar putea exista , din cauza instabilitatii nucleului, ca urmare a numeroaselor interactiuni dintre nucleoni.
Atat epsilon cat si niu, caracterizeaza mediul electromagnetic, si fiecare are insemnatatea sa, de aceia nu pot fi adimensionali. In ce priveste masa si sarcina electrica, nu inseamna acelasi lucru. Sarcina este sursa de camp electric, in timp ce masa este sursa de camp gravitational.Eu am inteles ca nu poti sa admiti ca ar fi demonstrata adimensionalitatea lui Eo si K in S.I.. Si de aici ca nu poti sa admiti identitatea dimensionala masa-sarcina.
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Dl Virgil! Cum ai facut sa postezi aceasta pagina?. Ma intereseaza pentru ca as fi vrut sa postez paginile cu deducerea factorului gravitational G. Chiar nu stiu ce rost are sa pervertim relatiile arhicunoscute?. De ce ar trebui sa inlocuim sarcina electrica cu impulsul mecanic?. Observ ca formula (19.6) este redactata gresit. De ce ar trebui in atom sa avem alta permitivitate (alt Eo)?. Ca si cum la nivel microscopic atomul nu ar evolua tot in vid?, ci intr-un mediu cu alta permitivitate, asa cum se constata la nivel macroscopic variabilitate lui Er in functie de substanta. Si cum se deduce aceasta relatie?. Eu observ ca epsilon postat de dumneata, este de fapt viteza la patrat. De asemenea la numitor contine permeabilitatea magnetica a vidului inmultita cu (pi)^2. Daca folosesti acest epsilon, atunci in formula care da viteza luminii, ar trebui ca (miu 0) permeabilitatea magnetica sa fie adimensional. In ultima relatie J.s/m este echivalenta cu Kg.V^2, nu cu Kg.v. Si faci echivalenta 1C=1J.s/m care nu este egal cu 1Kg.m/s. Fiindca constanta h, de la numitor, care este actiune A=W.t este inmultita cu frecventa f=1/t. Si ai uitat ca ai pus la inceput impuls G=m.v, nu sarcina Q=epsilon.E.So.
Adrian Gheorghe- Activ
P.S. Revin acum cu o corectie absolut necesara. Am confundat un t cu un l, si am scris gresit viteza la patrat. Poate Omul din luna sa stearga grupul (Cu Kg.V^2, nu cu). Sau altcineva care are acces.
Adrian Gheorghe- Activ
Am deschis pagina scrisa in Word, apoi click pe control si pe print scrern (o tasta din dreapta sus), in felul acesta s-a copiat pagina. Se deschide apoi o pagina in programul Irfan view, se da clic pe Edit, si apoi clic pe Paste, apoi se salveaza pagina intr-un folder anume.Dl Virgil! Cum ai facut sa postezi aceasta pagina?.
Intri pe forum si dai clic pe butonul "gazduieste o imagine"apoi Browse, si apoi click pe UPLOAD NOW. Se copiaza linkul aparut si se trece in mesaj cu Paste.
Da nu este redactat un "c", dar calculele care urmeaza sunt bune.Observ ca formula (19.6) este redactata gresit.
viteza luminii la patrat raportata la constanta de interactiune masica K, o constanta specifica pentru atom, care a fost calculata in pagina anterioara care nu este expusa.Eu observ ca epsilon postat de dumneata, este de fapt viteza la patrat.
Nu am folosit nicaieri permeabilitatea magnetica.De asemenea la numitor contine permeabilitatea magnetica a vidului inmultita cu (pi)^2. Daca folosesti acest epsilon, atunci in formula care da viteza luminii, ar trebui ca (miu 0) permeabilitatea magnetica sa fie adimensional.
1J=1N.m=1kg.(m/s^2).m=1kg.(m/s)^2;In ultima relatie J.s/m este echivalenta cu Kg.V^2, nu cu Kg.v. Si faci echivalenta 1C=1J.s/m care nu este egal cu 1Kg.m/s.
deci; 1J.s/m=1kg.(m/s)^2.s/m=1kg(m/s);
Adica sarcina electrica este echivalenta cu un impuls.
virgil- Moderator
Dl Virgil! Trebuie sa-mi cer scuze ca in raspunsul grabit de aseara am mai savarsit o gresala mare. Am uitat ca in formula vitezei luminii, si epsilon si miu sunt de fapt la numitor. Si amandoi factorii sunt fractii. Si atunci daca la numaratorul lui epsilon avem viteza la patrat, la numitorul lui miu trebuie sa avem viteza la a-4-a. Pentru ca dupa simplificare
sa ramana la numitorul lui miu viteza la a-2-a, care trece sus la numaratorul formulei. In formula dumitale (4.pi.k)/c^2,de la numitorul fractiei, este chiar permeabilitatea magnetica a vidului (miu 0).
Dar spui ca la nivelul atomului functioneaza alt factor electric, care lasa totusi neschimbata formula pentru viteza luminii?
Iti multumesc pentru indicatii. S-ar putea sa incerc candva. Sunt cam multe butonari de facut. trebuie sa fac multe exercitii ca sa-mi reuseasca. Ultimele egalitati sunt corecte. Dar inca de la inceputul paginii ai spus ca este vorba de impuls, ai scris e=m.v. tot asta este si la sfarsit. Adica ultimul e este tot impuls m.v, nu sarcina eps.E.S. Dar nu stiu ce rost au toate astea?. Vrei sa spui ca demonstratia care pleaca de la formulele energiei este gresita?
sa ramana la numitorul lui miu viteza la a-2-a, care trece sus la numaratorul formulei. In formula dumitale (4.pi.k)/c^2,de la numitorul fractiei, este chiar permeabilitatea magnetica a vidului (miu 0).
Dar spui ca la nivelul atomului functioneaza alt factor electric, care lasa totusi neschimbata formula pentru viteza luminii?
Iti multumesc pentru indicatii. S-ar putea sa incerc candva. Sunt cam multe butonari de facut. trebuie sa fac multe exercitii ca sa-mi reuseasca. Ultimele egalitati sunt corecte. Dar inca de la inceputul paginii ai spus ca este vorba de impuls, ai scris e=m.v. tot asta este si la sfarsit. Adica ultimul e este tot impuls m.v, nu sarcina eps.E.S. Dar nu stiu ce rost au toate astea?. Vrei sa spui ca demonstratia care pleaca de la formulele energiei este gresita?
Adrian Gheorghe- Activ
Constanta de interactiune K la mine se masoara in
[(m^3/kg).(1/s^2)]; si nu este aceiasi cu constanta k a dumitale. Eu pornesc de la relatia; F=K.M.m/R^2, in care K contine densitatile de sarcina cuprinse in proton si electron, cat si pe 1/4pi epsilon. La dumneata k il contine doar pe 1/4pi epsilon. Este un punct de vedere total diferit.
In ce priveste unitatile de masura; K[m^3/kg.s^2];
epsilon[kg/m]; miu[s^2/kg.m];
c^2=1/(epsion.miu)=1/[(kg/m).(s^2/kg.m)]=(m/s)^2;
Pot sa-ti arat si cum am ajuns sa exprimarea sarcinii prin impuls.
[(m^3/kg).(1/s^2)]; si nu este aceiasi cu constanta k a dumitale. Eu pornesc de la relatia; F=K.M.m/R^2, in care K contine densitatile de sarcina cuprinse in proton si electron, cat si pe 1/4pi epsilon. La dumneata k il contine doar pe 1/4pi epsilon. Este un punct de vedere total diferit.
In ce priveste unitatile de masura; K[m^3/kg.s^2];
epsilon[kg/m]; miu[s^2/kg.m];
c^2=1/(epsion.miu)=1/[(kg/m).(s^2/kg.m)]=(m/s)^2;
Pot sa-ti arat si cum am ajuns sa exprimarea sarcinii prin impuls.
virgil- Moderator
Dl Virgil! Eu am crezut ca factorul K din pagina postata era chiar factorul k electric. Dar daca spui ca este dedus din formula de la interactiunea maselor M si m, atunci K este de fapt factorul gravific G (gama). Daca folosesc sistemul bidimensional (S.B.M.F.), in prima relatie, unde masa (Kilogrmul) de la numitor este (L^3)/(T^2)=(m^3)/s^2), rezulta ca si factorul dedus de dumneata este fizic tot adimensional.
Adrian Gheorghe- Activ
Nu este factorul gravific K din macrocosmos, pentru ca contine densitatile de sarcina sigma pentru electron si proton. in care sigma proton=e/M respectiv sigma electron=e/m;Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil! Eu am crezut ca factorul K din pagina postata era chiar factorul k electric. Dar daca spui ca este dedus din formula de la interactiunea maselor M si m, atunci K este de fapt factorul gravific G (gama). Daca folosesc sistemul bidimensional (S.B.M.F.), in prima relatie, unde masa (Kilogrmul) de la numitor este (L^3)/(T^2)=(m^3)/s^2), rezulta ca si factorul dedus de dumneata este fizic tot adimensional.
Deci K=(sig.prot*sig.electr)/4pi.epsilon.
In ce priveste unitatile de masura pentru constanta de interactiune K rezulta; K [m^3/kg.s^2];
Dupa cum se poate observa, constanta de interactiune reprezinta inversul unei densitati, adica
1/(kg/m^3) inmultita cu 1/s^2, adica patratul unei frecvente, pentru ca frecventa se masoara in [s^-1]. Deci avem o marime fizica ce nu are corespondent in lumea macrocosmica.
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Dl Virgil! Relatiile postate de dumneata sunt corecte.
Dar unde vrei sa alungi cu aceste formule?. Vrei sa spui ca noua constanta la care ai ajuns are niste dimensiuni fizice specifice?. Eu cred ca (C^2)/(Kg^2) este tot adimensional. Fiindca fixatia mea este ca sarcina si masa au aceeasi dimensiune fizica. (Q)=(M)=(L^3)(T^2). Reese aceasta din formulele lui Coulomb si a lui Newton. Fiindca zic ca am aratat, faptul ca factorul k este adimensional. Si cred ca am gasit factorul gravific la nivelul nucleonului egal cu: Gn=2/(pi.k)=8/(4.pi.k)=8.Eo. care este tot adimensional, daca k este adimensional.
Dar unde vrei sa alungi cu aceste formule?. Vrei sa spui ca noua constanta la care ai ajuns are niste dimensiuni fizice specifice?. Eu cred ca (C^2)/(Kg^2) este tot adimensional. Fiindca fixatia mea este ca sarcina si masa au aceeasi dimensiune fizica. (Q)=(M)=(L^3)(T^2). Reese aceasta din formulele lui Coulomb si a lui Newton. Fiindca zic ca am aratat, faptul ca factorul k este adimensional. Si cred ca am gasit factorul gravific la nivelul nucleonului egal cu: Gn=2/(pi.k)=8/(4.pi.k)=8.Eo. care este tot adimensional, daca k este adimensional.
Adrian Gheorghe- Activ
Adrian Gheorghe a scris:Dl Virgil! Relatiile postate de dumneata sunt corecte.
Nu este vorba de ce cred eu sau d-ta, daca relatiile matematice sunt corecte, inseamna ca asa este. Interpretarea lor insa poate fi discutata. Campul electric nu este totuna cu campul gravitational, desi au aceiasi functie, dar la scari diferite. Prin relatiile stabilite de mine se poate face legatura intre unitatile de masura electrice si cele masice, dar ramane o legatura pur demonstrativa. Nu vad cum factorul k sa fie adimensional, cand epsilon nu este adimensional.
virgil- Moderator
. Dl Virgil! Daca admiti totusi ca Eo este dat de raportul intre capacitate C si lungime L, Uite cum zic eu sa facem. Luam capacitate C asa cum este data in S.I. si o raportam la lungime L sau la metru m daca este data in unitati de masura si vedem ce da. In S.I. formula capacitatii este:capacitate electrică farad F C V−1 A2 s4 kg−1 m−2 SauVirgil a scris:Nu vad cum factorul k sa fie adimensional, cand epsilon nu este adimensional.
Adrian Gheorghe- Activ
P.S. Iar mi-a scapat o gresala. Este vorba de egalitatea (12) din prima demonstratie, nu de egalitatea (15), din a doua.
Adrian Gheorghe- Activ
Adrian Gheorghe a scris:. Dl Virgil! Daca admiti totusi ca Eo este dat de raportul intre capacitate C si lungime L, Uite cum zic eu sa facem. Luam capacitate C asa cum este data in S.I. si o raportam la lungime L sau la metru m daca este data in unitati de masura si vedem ce da. In S.I. formula capacitatii este:capacitate electrică farad F C V−1 A2 s4 kg−1 m−2 SauVirgil a scris:Nu vad cum factorul k sa fie adimensional, cand epsilon nu este adimensional.. Raportata la lungime L se obtine:
. Care este egalitatea (15) din demonstratie. Este gresita aceasta egalitate?
Extras din Wikipedia;
"Conform analizei dimensionale, formula dimensională pentru capacitate se scrie sub forma:

În Sistemul Internațional de Măsuri sarcina electrică se măsoară în coulomb, C și potențialul în volt, V, rezultă că unitatea de măsură pentru capacitatea electrică este:

Daca imparti 1 farad la 1 metru, obtii un farad pe metru. Cum demonstrezi ca intensitatea la patrat inmultita cu timpul la a patra, este egal cu produsul dintre masa si volum?
Dupa socotelile mele, faradul este echivalent cu kilogramul.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Dum 02 Noi 2014, 14:30, editata de 1 ori
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Pagina 2 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

» Invatati Fizica gratuit. (Este vorba de Fizica "oficiala")
» Fizică atomică și moleculară, fizica cuantica,etc. Microuniversul (invizibilul).
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
» Fizică atomică și moleculară, fizica cuantica,etc. Microuniversul (invizibilul).
» Fizica actuală nu explică gravitația. Dar Fizica elicoidală?
Pagina 2 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|