Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Intrebari-Raspunsuri
+11
Bordan
CAdi
gafiteanu
virgil
Razvan
curiosul
nic
sadang
meteor
omuldinluna
eugen
15 participanți
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Intrebari-Raspunsuri
Rezumarea primului mesaj :
Deschid acest topic la sugestia lui Razvan si din nevoia de a avea un loc pentru a se putea adresa colegilor forumisti intrebari concrete pe teme importante. Raspunsurile vom vedea cum vom face.
Daca sunt la obiect, concentrate, le putem da pe acest topic.
Daca sunt mai laborioase, pot fi date pe topicele specializate.
Incep cu propriile intrebari:
Ce poate frana propagarea fotonului(admis in stiinta oficiala) in vid, asa incat viteza lui sa se plafoneze la o valoare declarata constanta? (in stiinta oficiala)
Sunt permitivitatea electrica si permeabilitatea magnetica a vidului(declarat asa in stiinta oficiala),de fapt proprietatile unui eter nerecunoscut inca oficial, caracterizat ca un mediu cu densitate, vascozitate, elasticitate,compresibilitate, frecvente de vibratie, impuls?
Este acest eter cu vascozitate cauza franarii fotonului/undei electromagnetice/ perturbatiei la o valoare maxima asa-zis constanta?
Este aceasta una din dovezile existentei eterului?
A fost corect Maxwell cand a afirmat in teoria sa electromagnetica din 1864 ca unda electromagnetica este o comunicare a unui efect de la un capat la altul al eterului si nu un transport de particula anume?
Multumesc
Deschid acest topic la sugestia lui Razvan si din nevoia de a avea un loc pentru a se putea adresa colegilor forumisti intrebari concrete pe teme importante. Raspunsurile vom vedea cum vom face.
Daca sunt la obiect, concentrate, le putem da pe acest topic.
Daca sunt mai laborioase, pot fi date pe topicele specializate.
Incep cu propriile intrebari:
Ce poate frana propagarea fotonului(admis in stiinta oficiala) in vid, asa incat viteza lui sa se plafoneze la o valoare declarata constanta? (in stiinta oficiala)
Sunt permitivitatea electrica si permeabilitatea magnetica a vidului(declarat asa in stiinta oficiala),de fapt proprietatile unui eter nerecunoscut inca oficial, caracterizat ca un mediu cu densitate, vascozitate, elasticitate,compresibilitate, frecvente de vibratie, impuls?
Este acest eter cu vascozitate cauza franarii fotonului/undei electromagnetice/ perturbatiei la o valoare maxima asa-zis constanta?
Este aceasta una din dovezile existentei eterului?
A fost corect Maxwell cand a afirmat in teoria sa electromagnetica din 1864 ca unda electromagnetica este o comunicare a unui efect de la un capat la altul al eterului si nu un transport de particula anume?
Multumesc
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Re: Intrebari-Raspunsuri
Am mai adaugat ceva la enuntul tau, nu stiu daca esti de acord,curiosul a scris:
Să discutăm dirijați pe principiul că cea mai bună carte de vizită a unei persoane este bunul simț, nu inteligența sa sau pregatirea excelenta.
dar stiu precis ca societatea nu acorda premii pentru bunul simt.
Chemarea însă o apreciez.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Da virgil_48, mi-a scăpat.
Sunt sigur că tu știi de unde am extras citatul.
Ideea este că mie îmi rămân în minte anumite detalii,
psihicul meu este impresionat de anumite detalii,
iar acesta știi tu de unde mi-a rămas în minte.
Cu pregătirea-i la fel.
Probabil că eu nu am luat în calcul acest aspect din anumite considerente.
În fine, nu mai are importanță.
M-aș bucura să știu că ai înțeles ce-am vrut să spun.
Sunt sigur că tu știi de unde am extras citatul.
Ideea este că mie îmi rămân în minte anumite detalii,
psihicul meu este impresionat de anumite detalii,
iar acesta știi tu de unde mi-a rămas în minte.
Cu pregătirea-i la fel.
Probabil că eu nu am luat în calcul acest aspect din anumite considerente.
În fine, nu mai are importanță.
M-aș bucura să știu că ai înțeles ce-am vrut să spun.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Numarul mesajelor : 6790
Data de inscriere : 22/03/2011
Care este forumul lui Razvan , Curiosule ?
Sau mai stie cineva care este ?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Nu inteleg, cum totusi, o parte dintre veteranii acestui forum, nu au identificat tipare de comportament verbal (de exprimare) ale colegilor nostrii cu care ne certam zilnic pe aici, prin alte locuri.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Ştiu eu! http://cunoastere.wikiforum.ro/CAdi a scris:Care este forumul lui Razvan , Curiosule ?
Nu citi doar ultimele postări, sunt convins că vei găsi şi alte lucruri interesante pe-acolo.
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Pe ipadul de pe care postez, imi apar la unele postari pe care le -am facut, linkuri pe care eu nu le-am facut ( reclame, etc) si ma deranjeaza.
Cum se poate remedia ?
Multumesc.
Cum se poate remedia ?
Multumesc.
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Domnul Eugen! Iti raspund doar la prima intrebare din lista de mai sus. Fotonul este franat doar de campul electromagnetic de densitate energetica foarte mare, cum se afla in interiorul atomului, care are indicele de refractie egal cu 137, indice ce este dat de inversul constantei de structura fina alfa. Viteza fotonului (a luminii) in mediul atomic este: Vla=c/137=2 x Pi x Re x Ffae. Unde Re este raza clasica a electronului, iar Ffae este frecventa fotonilor gama de la anihilarea electronului (-e) cu pozitronul (+e).
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13951
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Stimate Domnule Gheorghe Adrian, comunitatea a inteles mesajul dumneavoastra.
Insa ca orice rezultat al cercetarii stiintifice, afirmatiile dumneavoastra trebuie sa fie intersubiectiv verificate de experti si de asemenea falsificabile, pentru ca sa le putem apoi introduce in articol.
Este una dintre regulile de baza ale cercetarii.
Vezi Filozofia ştiinţei--Arado 13 iunie 2007 (EEST)
Aveti idee de unde am citat?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Filozofia_%C8%99tiin%C8%9Bei
Adrian Gheorghe a scris:. Fotonul este franat doar de campul electromagnetic de densitate energetica foarte mare, cum se afla in interiorul atomului,
Un foton de lumina, in vid, daca este franat de un mediu energetic, duce la concluzia paradoxala ca vidul este activ energetic.
Ce poate fi acolo ?
Abel,
O sa mai verific, mersi.
eugen- Moderator
@Pacalici
Tot de pe wikipedia
Ne ajuta doamna Google
http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Dualismul_corpuscul-und%C4%83
@Adrian
Adriane eu nu ti-am mai raspuns la intrebebarile tale din simplul motiv ca mi-am pierdut interesul fata de teoria mecano-electrica.Mi-am pierdut interesul de la primele pagini.Am constatat o abordare diletantista a notiunilor fizice folosite plus ca exprimarea ta in scris si logica prezentarii lucrarii lasa de dorit.Din partea mea cel putin ar necesita un efort enorm ca sa te descalcesc si sa te si inteleg.
Cele de mai sus plus faptul ca nu cunosti "dusmanul" (nici TRR nici Teoria eterista,mai nimic nu cunosti din fizica) este un motiv suficient sa consider ca efortul tau ( de altfel laudabil) este sigur un esec.
Faptul ca teoria ta a fost deja discutata si rediscutata pe net de 7 ani incoace si nu ai reusit sa convingi si in urma acestor discutii nici macar nu ai schimbat nimic esential in structura lucrarii vine sa imi confirme temerile unei abordari "pseudo" din partea ta.Cu asa ceva eu nu imi bat capul.Daca refaci din temelii lucrarea sa aiba o structura logica si sa ai definit pe intelesul muritorului de rand fiecare notiune care o folosesti sa ma anunti.
O abordare pas cu pas amanuntita te ajuta in primul rand pe tine sa intelegi anumite aspecte plus ca vei fi si citibil de catre terti.
Tot de pe wikipedia
Ne ajuta doamna Google
http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Dualismul_corpuscul-und%C4%83
@Adrian
Adriane eu nu ti-am mai raspuns la intrebebarile tale din simplul motiv ca mi-am pierdut interesul fata de teoria mecano-electrica.Mi-am pierdut interesul de la primele pagini.Am constatat o abordare diletantista a notiunilor fizice folosite plus ca exprimarea ta in scris si logica prezentarii lucrarii lasa de dorit.Din partea mea cel putin ar necesita un efort enorm ca sa te descalcesc si sa te si inteleg.
Cele de mai sus plus faptul ca nu cunosti "dusmanul" (nici TRR nici Teoria eterista,mai nimic nu cunosti din fizica) este un motiv suficient sa consider ca efortul tau ( de altfel laudabil) este sigur un esec.
Faptul ca teoria ta a fost deja discutata si rediscutata pe net de 7 ani incoace si nu ai reusit sa convingi si in urma acestor discutii nici macar nu ai schimbat nimic esential in structura lucrarii vine sa imi confirme temerile unei abordari "pseudo" din partea ta.Cu asa ceva eu nu imi bat capul.Daca refaci din temelii lucrarea sa aiba o structura logica si sa ai definit pe intelesul muritorului de rand fiecare notiune care o folosesti sa ma anunti.
O abordare pas cu pas amanuntita te ajuta in primul rand pe tine sa intelegi anumite aspecte plus ca vei fi si citibil de catre terti.
Vizitator- Vizitator
eugen- Moderator
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 4 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum