Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 29 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 29 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este lumea, un mediu continuu, ori un mediu discret?
+6
negativ
Pacalici
CAdi
virgil_48
virgil
Abel Cavaşi
10 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Ce este lumea, un mediu continuu, ori un mediu discret?
Ce credeți voi, mediul înconjurător este continuu, ori discontinuu?
Dacă este discontinuu, atunci golurile ce sunt? Dar plinurile? Și există limite precise matematice între plinuri și goluri?
Dacă este discontinuu, atunci golurile ce sunt? Dar plinurile? Și există limite precise matematice între plinuri și goluri?
Re: Ce este lumea, un mediu continuu, ori un mediu discret?
Orice mediu, la prima vedere este continuu , depinde de la ce distanta il privesti. De exemplu apa, este un mediu continuu daca o privesti in ansamblu, prin ea se propaga unde acustice, iar la suprafata ei se propaga valurile. Deci intruneste calitatile unui mediu continuu. Dar daca privim o molecula de apa la microscopul electronic, observam ca fiecare atom de hidrogen sau oxigen este o individualitate, adica intruneste calitatile unui mediu discontinuu, si totusi. diferenta dintre un mediu continuu si unul discontinuu consta in faptul daca provocam o perturbatie intr-o anumita zona la mediul continuu aceasta se propaga in tot mediul, pe cand aceiasi perturbatie la mediul discontinuu ramane locala, fara sa se poata propaga in restul mediului. Diferenta dintre cele doua medii consta tocmai in legaturile dintre elementele mediului, respectiv atomii sau moleculele acestuia, care formeaza plinurile sau elementele mediului, si golurile sau spatiile ce despart elementele mediului. Cand aceste spatii sunt caracterizate de campuri de legatura intre elemente, atunci avem un mediu continuu, iar cand spatiile sunt lipsite de linii de forta care sa faca legaturile dintre elementele mediului, sau legaturile sunt atat de slabe incat nu asigura transmiterea miscarilor sau fortelor dintre elemente, atunci mediul devine discontinuu. Sunt cazuri cand acelasi mediu este continuu intr-o stare de agregare de exemplu apa in stare lichida, si este discontinuu in alta stare de agregare, precum vaporii de apa. Un alt exemplu de mediu discontinuu este mediul granulat de genul pietrisului, nisipului, fainei, zaharului. etc., la care elementele mediului nu transmit deloc sau aproape deloc perturbatiile primite din exterior.Abel Cavaşi a scris:Ce credeți voi, mediul înconjurător este continuu, ori discontinuu?
Ultima editare efectuata de catre virgil in Sam 21 Mar 2015, 08:24, editata de 1 ori
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dar un mediu discontinuu nu este alcătuit din mai multe medii continue? Dacă da, oare limita de separație dintre ele este o suprafață perfectă, ori este ea însăși din nou un mediu continuu, doar că mai subțire?
Fiindca este un topic de exprimat o parere, in lumea mea,
numai spatiul este continuu. Desi am vazut o teorie unde
si acesta este alcatuit din "granule". A mai fost amintit pe
forum numele unui cercetator roman antebelic, pe nume
Alexandru Proca, care a avut o anumita contributie.
Recent, m-am intalnit cu asta:
http://www.1theory.com/teoria_primara_preview.pdf
numai spatiul este continuu. Desi am vazut o teorie unde
si acesta este alcatuit din "granule". A mai fost amintit pe
forum numele unui cercetator roman antebelic, pe nume
Alexandru Proca, care a avut o anumita contributie.
Recent, m-am intalnit cu asta:
http://www.1theory.com/teoria_primara_preview.pdf
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
L-am cunoscut personal pe autorul lucrarii ,pe care insa nu l-am mai
revazut de multi ani...
Sunt doar 10 pagini, unde este restul ?
revazut de multi ani...
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Daca il mai tii minte, il poti gasi pe retelele de socializare.CAdi a scris:L-am cunoscut personal pe autorul lucrarii ,pe care insa nu l-am mai
revazut de multi ani...
Pentru prieteni are si un pdf complet.
virgil_48- Foarte activ
Așadar, ce este lumea, un mediu continuu, ori ba?
In urma cu aproape 2500 de ani, unul Democrit a raspuns la intrebarea asta.
Mai nou ce zice ESA: http://sci.esa.int/integral/48879-integral-challenges-physics-beyond-einstein/
Ce ne facem fetelor ca campurile(fara virgula) sunt continue...cum se mai propaga ele intre granulele de spatiu?
Ce ne facem fetelor ca campurile(fara virgula) sunt continue...cum se mai propaga ele intre granulele de spatiu?
Cine stie daca e un ciolan de ros?....Abelitorul a scris:Și există limite precise matematice între plinuri și goluri?
Plinurile si golurile sunt alfabetul universului, cu ele se inscriu toate tainele lui si se construiesc toate structurile lui. Asa cum prin alfabetul Morse, se poate transcrie orice creatie a omului, folosind punctul, linia si pauza, sau cum prin alfabetul biologic produs de acidul ribonucleic, cu patru litere (adenina, timina, guanina si citozina) se poate descrie orice fiinta vie, tot astfel si universul care le cuprinde pe toate, si cele scrise si cele nescrise inca, poate sa se exprime si sa se autocreeze din individulalitati simetrice inlantuite de forte elastice, aflate intr-un dans continuu pe propria muzica. Nimeni nu poate spune unde incepe si unde se termina universul, dar macar putem spune mereu cate ceva nou despre univers, despre aceasta "fata morgana" a existentei noastre.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Lumea naturala (un termen ceva mai precis si mai cuprinzator, cu toate ca ar fi fost de preferat denumirea de Univers) este caracterizata de prezenta mai multor medii de manifestare a fenomenelor, functie de nivelele lor de organizare.
Întrebarea lui Pacalici "Ce ne facem fetelor ca campurile(fara virgula) sunt continue...cum se mai propaga ele intre granulele de spatiu?" este justificata. Cu toate ca Democrit (cu înfatisare evidenta de trac dupa cum ne arata Pacalici) avea cu siguranta o reprezentare mai precisa a notiunilor de chaos si cosmos, tot nu a putut raspunde corect, dar nu e de condamnat. Voiam sa spun ca întrebarea lui Pacalici a fost cea mai dificila întrebare la care a trebuit sa raspund pentru a gasi o solutie coerenta la asamblarea corecta a sistemului fizic si matematic.
Nu stiu de unde l-a scos virgil_48 pe Laurentiu Mihaescu asta, dar citind ipoteza sa initiala, unde spune ca "masa, energia si timpul sunt marimi fizice", m-am lamurit total si nu recomand pierderea timpului citind maimutariile alea, decât la folosirea lor drept eventuale contraargumente la cine stie ce chichita.
Vad ca Abel a luat taurul de coarne si îsi impune punctul de vedere (foarte bine face !) întrebând : "Așadar, ce este lumea, un mediu continuu, ori ba?". Are dreptate, asa ca am sa-i raspund : componenta imaginara a mediului este continua, cea virtuala ondulatorie, iar cea reala, discreta. Cine nu întelege asta poate ramâne linistit la cunostintele acumulate în scoli si sa fie un bun inginer, profesor, mecanic, etc., dar sa nu mai viseze aiurea la rezolvarea "misterelor" fizicii.
Întrebarea lui Pacalici "Ce ne facem fetelor ca campurile(fara virgula) sunt continue...cum se mai propaga ele intre granulele de spatiu?" este justificata. Cu toate ca Democrit (cu înfatisare evidenta de trac dupa cum ne arata Pacalici) avea cu siguranta o reprezentare mai precisa a notiunilor de chaos si cosmos, tot nu a putut raspunde corect, dar nu e de condamnat. Voiam sa spun ca întrebarea lui Pacalici a fost cea mai dificila întrebare la care a trebuit sa raspund pentru a gasi o solutie coerenta la asamblarea corecta a sistemului fizic si matematic.
Nu stiu de unde l-a scos virgil_48 pe Laurentiu Mihaescu asta, dar citind ipoteza sa initiala, unde spune ca "masa, energia si timpul sunt marimi fizice", m-am lamurit total si nu recomand pierderea timpului citind maimutariile alea, decât la folosirea lor drept eventuale contraargumente la cine stie ce chichita.
Vad ca Abel a luat taurul de coarne si îsi impune punctul de vedere (foarte bine face !) întrebând : "Așadar, ce este lumea, un mediu continuu, ori ba?". Are dreptate, asa ca am sa-i raspund : componenta imaginara a mediului este continua, cea virtuala ondulatorie, iar cea reala, discreta. Cine nu întelege asta poate ramâne linistit la cunostintele acumulate în scoli si sa fie un bun inginer, profesor, mecanic, etc., dar sa nu mai viseze aiurea la rezolvarea "misterelor" fizicii.
IMAGINÁR, -Ă, imaginari, -e, adj. 1. Care există numai în imaginație; închipuit, fictiv, ireal. ♦ (Substantivat, n.) Domeniu al imaginației. 2. (Mat.; despre numere) Care reprezintă rădăcina pătrată a unui număr real negativ. – Din fr. imaginaire, lat. imaginarius.
VIRTUÁL, -Ă, virtuali, -e, adj. Care nu există efectiv, ci ca o posibilitate; potențial. ◊ Imagine virtuală = imagine obținută într-un sistem optic la intersecția prelungirilor razelor de lumină, neputând fi prinsă pe un ecran. [Pr.: -tu-al] – Din fr. virtuel.
IMAGINÁR, -Ă, imaginari, -e, adj. 1. Care există numai în imaginație; închipuit, fictiv, ireal. ♦ (Substantivat, n.) Domeniu al imaginației. 2. (Mat.; despre numere) Care reprezintă rădăcina pătrată a unui număr real negativ. – Din fr. imaginaire, lat. imaginarius.
VIRTUÁL, -Ă, virtuali, -e, adj. Care nu există efectiv, ci ca o posibilitate; potențial. ◊ Imagine virtuală = imagine obținută într-un sistem optic la intersecția prelungirilor razelor de lumină, neputând fi prinsă pe un ecran. [Pr.: -tu-al] – Din fr. virtuel.
virgil- Moderator
Evident ca pot detalia. Ce crezi ca am facut pâna acum ?
Ca sa lamurim, astea sunt definitiile de dictionar, care desi se numeste explicativ, este doar informativ. Daca observi, uneori sunt date si sensuri contextuale pentru acelas cuvânt, indicând o semantica mult mai extinsa. Numai DEX-ul nu pote prinde toata semantica, etimologia si semiotica cuprinse într-o notiune, cu atât mai putin cu cât eu vreau sa prind caracterul general al notiunii, nu numai unul contextual. Cum limba este un imens tezaur de metafore uzate, trebuie gasita inclusiv metafora de provenienta.
Înca ma mai gândesc daca un termen mai potrivit nu ar fi "imaginat". Nu cred însa ca e cazul sa pun aici o jumatate de capitol din lucrarea mea doar pentru a lamuri sensul complex al acestor doua notiuni, mai ales ca nu sunt chiar definitivate. Basca, notiunea de real nu e nici ea prea clar definita si înteleasa, fiind una la care m-am cam încurcat datorita sensurilor curente foarte diversificate, dar si a sensurilor logicii semiotice destul de neclare.
Îmi dau seama ca ar trebui stabilit un limbaj comun, dar mai întâi trebuie sa am toate argumentele si nu cred ca o dezbatere de genul acesta cu WoodyCAD, Hercules sau Tudorel va aduce clarificari.
Vezi ca prin dictionare, etimologia este de porc. De exemplu la virtual, etimologia se afla tot în limba româna la cuvântul virtuos, si este o calitate netangibila ce poate fi atribuita unei persoane, în sensul în care aceasta are valori morale (deci obiecte imaginare) ce o caracterizeaza. Putem spune în schimb si ca persoana are reale calitati, de unde si confuzia pe care o am în definirea realitatii.
Ca sa lamurim, astea sunt definitiile de dictionar, care desi se numeste explicativ, este doar informativ. Daca observi, uneori sunt date si sensuri contextuale pentru acelas cuvânt, indicând o semantica mult mai extinsa. Numai DEX-ul nu pote prinde toata semantica, etimologia si semiotica cuprinse într-o notiune, cu atât mai putin cu cât eu vreau sa prind caracterul general al notiunii, nu numai unul contextual. Cum limba este un imens tezaur de metafore uzate, trebuie gasita inclusiv metafora de provenienta.
Înca ma mai gândesc daca un termen mai potrivit nu ar fi "imaginat". Nu cred însa ca e cazul sa pun aici o jumatate de capitol din lucrarea mea doar pentru a lamuri sensul complex al acestor doua notiuni, mai ales ca nu sunt chiar definitivate. Basca, notiunea de real nu e nici ea prea clar definita si înteleasa, fiind una la care m-am cam încurcat datorita sensurilor curente foarte diversificate, dar si a sensurilor logicii semiotice destul de neclare.
Îmi dau seama ca ar trebui stabilit un limbaj comun, dar mai întâi trebuie sa am toate argumentele si nu cred ca o dezbatere de genul acesta cu WoodyCAD, Hercules sau Tudorel va aduce clarificari.
Vezi ca prin dictionare, etimologia este de porc. De exemplu la virtual, etimologia se afla tot în limba româna la cuvântul virtuos, si este o calitate netangibila ce poate fi atribuita unei persoane, în sensul în care aceasta are valori morale (deci obiecte imaginare) ce o caracterizeaza. Putem spune în schimb si ca persoana are reale calitati, de unde si confuzia pe care o am în definirea realitatii.
La ce componente te referi? Numărul complex are „părți” reale și imaginare. Este mediul un număr complex, ca să aibă și el „părți”?negativ a scris:componenta imaginara a mediului este continua, cea virtuala ondulatorie, iar cea reala, discreta.
Numarul complex reflecta o realite. Cum exista spatiu imaginar, virtual si real, ele sunt suprapuse, iar diverselor puncte din aceste spatii li se pot atribui proprietati numerotate . De asta nu prea e corect sa notezi a+bi. "Plus" (+) este un semn care arata adunarea a doua lucruri de acelas fel. Afara de asta, planul complex este numai o proiectie a unei suprafete virtuale. Când vorbesti însa de spatiu virtual, e alta distractie. Te-ai gândit vreodata ce valoare numerica ar putea avea i ? Si de ce ar putea fi el negativ ? Este nevoie, sau nu se poate sa aiba valori negative ?Abel Cavaşi a scris:La ce componente te referi? Numărul complex are „părți” reale și imaginare. Este mediul un număr complex, ca să aibă și el „părți”?negativ a scris:componenta imaginara a mediului este continua, cea virtuala ondulatorie, iar cea reala, discreta.
. . . . .
trimis spre lecturare o lucrare a sa. Aceasta probabil va ramane
in arhiva fara miscare a internetului. Pentru mine a fost in cea
mai mare parte inaccesibila. Oricum eu nu inghit ideea aceea
cu spatiul granular. Dar tu ai putea sa eviti atitudinea asta de
superioritate, cel putin pana ti se va confirma opera. Ai citit tot
ce a scris sau numai inceputul?
El considera ca face ce poate in interesul stiintei, ca si tine, dar
nu te impiedica cu nimic sa te afirmi. Ba chiar mai mult, scriind
pe internet, o frantura de idee a lui poate servi cuiva ca sa faca
un pas inainte.
virgil_48- Foarte activ
Problema reala este ca porneste de la premise gresite. Concluziile nu pot fi altfel decât gresite. Se întâmpla foarte rar ca folosind premise si rationamente gresite sa cazi pe concluzii corecte, care pâna la urma se dovedesc inutile daca nu poti opera cu ele. Faptul ca " o frantura de idee a lui poate servi cuiva ca sa faca un pas inainte", l-am precizat spunând "...folosirea lor drept eventuale contraargumente la cine stie ce chichita."
Stii, eu unul nu am false modestii, si stiu cine sunt. Atitudinea mea este însa o reflexie a adevarului si majoritatea celor ce ma cunosc devin ostili mai ales dupa ce constata ca am avut dreptate. (Am si eu un defect) Altfel, au aceeasi atitudine cu a ta, considerând ca aerul meu de superioritate ar fi ostentativ, dar mai ales nefondat, când de fapt este exprimarea unui just punct de vedere.
Nu am nevoie de o confirmare a "operei" mele. Ce am facut pâna acum sunt doar observatii si completari, unele reorganizari. Vreau doar sa ma fac înteles, nu sa ma afirm. Nu vreau ca ceea ce am observat si dedus eu sa fie inaccesibil, ci dimpotriva, sa priceapa oricine are cunostinte de nivel mediu sau universitar, indiferent de specializare. Ceea ce caut eu sa exprim trebuie înteles deopotriva si de medici si de ingineri, nu numai de fizicieni.
În interesul stiintei publici numai ceea ce este clar si are logica, este usor de urmarit si priceput. Altfel este în dezinteresul stiintei si în interesul finantatorilor ce mai vor sa scape de plati la buget.
Stii, eu unul nu am false modestii, si stiu cine sunt. Atitudinea mea este însa o reflexie a adevarului si majoritatea celor ce ma cunosc devin ostili mai ales dupa ce constata ca am avut dreptate. (Am si eu un defect) Altfel, au aceeasi atitudine cu a ta, considerând ca aerul meu de superioritate ar fi ostentativ, dar mai ales nefondat, când de fapt este exprimarea unui just punct de vedere.
Nu am nevoie de o confirmare a "operei" mele. Ce am facut pâna acum sunt doar observatii si completari, unele reorganizari. Vreau doar sa ma fac înteles, nu sa ma afirm. Nu vreau ca ceea ce am observat si dedus eu sa fie inaccesibil, ci dimpotriva, sa priceapa oricine are cunostinte de nivel mediu sau universitar, indiferent de specializare. Ceea ce caut eu sa exprim trebuie înteles deopotriva si de medici si de ingineri, nu numai de fizicieni.
În interesul stiintei publici numai ceea ce este clar si are logica, este usor de urmarit si priceput. Altfel este în dezinteresul stiintei si în interesul finantatorilor ce mai vor sa scape de plati la buget.
continue iar materia si energia discontinue. Adica si una
si alta. Asta fiindca ai intrebat ce credem. Sa nu vrei si
demonstratii sau date precise.
virgil_48- Foarte activ
Ai dreptate, Virgile, trebuia să precizez la care „lume” mă refer, dar am presupus că înțelegeți că mă refer la lumea reală, fizică, la MATERIE.
Dar chiar și asta este discutabil, căci unii consideră că spațiul și timpul nu pot fi separate de materie.
Dar chiar și asta este discutabil, căci unii consideră că spațiul și timpul nu pot fi separate de materie.
Stiu ca nu te-ai referit la mine, dar mi-am permis sa intervin in discutie;Abel Cavaşi a scris:Ai dreptate, Virgile, trebuia să precizez la care „lume” mă refer, dar am presupus că înțelegeți că mă refer la lumea reală, fizică, la MATERIE.
Depinde despre ce spatiu vorbim, si de la ce distanta il privim, sau mai bine zis cat de sensibili sunt senzorii cu care privim spatiul. Discontinuitatile spatiului pot fi atat de fine, incat sa-l percepem ca pe un mediu continuu. Spatiul insusi trebuie privit ca o forma primordiala de existenta a materiei, din care se naste totul. Exista un spatiu geometric imaginar, care se afla in mintea noastra, si un spatiu fizic, real, in care au loc toate fenomenele naturii. Discontinuitatile spatiului real, sunt marcate de particule, sau corpuri, si fiecare particula se poate considera un punct singular care determina proprietatile spatiului inconjurator, proprietati numite campuri, iar legatura dintre particula, corp, si camp este indisolubila. Discontinuitatile spatiului real sunt marcate de constanta de actiune, sau constanta momentului cinetic. Indiferent la ce nivel cosmic ne referim, aceasta constanta defineste dimensiunile corpurilor, miscarile lor, cat si natura relatiilor dintre campuri si particule. In functie de nivelul cosmic pe care il studiem, putem categorisi spatiul ca fiind format din mai multe subspatii, in care se pot manifesta anumite perturbatii ce se propaga prin unde. Pana in prezent sunt cunoscute patru tipuri de interactiuni (tare, el-mag., slaba, si gravit.) si fiecare din aceste interactiuni se manifesta prin propriul subspatiu, si are propria ei raza de actiune.
virgil- Moderator
Materia este substanta organizata. Substanta este ceea ce umple spatiul universal si este haotica. Nu le poti separa. Sistemul fizic are ca orice sistem un set de legi, un mecanism de generare, unul de functionare si un invariant. Substanta asta haotica este invariantul, timpul este mecanismul de generare, evolutia cel de functionare. Spatiul face parte din setul de legi si e o structura abstracta invarianta la rândul ei. Daca separi una din ele sistemul devine nefunctional.Abel Cavaşi a scris:Ai dreptate, Virgile, trebuia să precizez la care „lume” mă refer, dar am presupus că înțelegeți că mă refer la lumea reală, fizică, la MATERIE.
Uite cum iar va dau pe tava si voi nimic...
Dacă spui că lumea e discretă, și ești în ton cu Democrit și succesorii lui, ce te faci cu timpul, ca să nu mai zic de continuumul spațio-temporal? Și ce te faci cu celelalte continuități din discontinuități, care apar ca să dispară?
În rest se poate vorbi orice ... vorbe goale, fără ... țoale ...
Dacă spui că lumea e discretă, și ești în ton cu Democrit și succesorii lui, ce te faci cu timpul, ca să nu mai zic de continuumul spațio-temporal? Și ce te faci cu celelalte continuități din discontinuități, care apar ca să dispară?
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
Mai, acum 50 de ani, substanta era o categorie de materie cunegativ a scris:. . . . .
Materia este substanta organizata. Substanta este ceea ce umple spatiul universal si este haotica. Nu le poti separa. . . . .
proprietati omogene: H2O, Na Cl, K OH etc. Am observat ca de
atunci a evoluat. Din ce spui despre substanta, am sa afirm
si eu ca FOIP este o substanta dinamica! Haosul poate fi si in
miscare(?)
virgil_48- Foarte activ
De spatiu virtual ai auzit ? Sunt sigur ca da. De ce nu ar fi acest spatiu legatura între cele doua "domenii" ?Bordan a scris:Dacă spui că lumea este un mediu continuu nu mai ai nevoie de știință, de numere, litere, de molecule, atomi sau particule elementare, etc.
Plus ca ideea de "continuum spatio-temporal" pare cam rebegita iar încercarea lui Minkovsky a esuat lamentabil. Nu are nici un suport. În realitate e simplu, dar nu cu solutia lui.
Voiam doar sa enumar câteva din "minunatiile" cu care ne chinuie tot felul de pretinse "genii" în speranta ca vor rezolva ceva bun.
Bordane, stiu ca nu prea ai imaginatie, dar eu vreau ca fiecare sa gândeasca folosind propria minte, nu sa repete papagal ca la clasa I. Chiar nu-ti dai seama ca "stiinta" noastra e schioapa ? (ma rog, a celorlalti, ca eu am mai avansat un pic, desi nu prea mult, chiar daca mi-as fi dorit)
P.S. Pun probleme ciudate pentru majoritatea celor de pe aici doar ca sa gândeasca "outside the box" (am vazut ca e la moda expresia)
Bordan- Foarte activ
Presupun ca ne-am înteles pâna acum destul de bine. Dar stii cum este ? Daca rasucesti cheia în yală si vezi ca usa nu se descuie, experienta m-a învatat ca în loc sa fortez si sa rup cheia, cel mai inteligent e sa încerc sa rasucesc invers. Si ce sa vezi ! De obicei da rezultate ...Bordan a scris:Poți să spui ce "limbaj" folosești pentru a gîndi cu propria ta minte?negativ a scris:... eu vreau ca fiecare sa gândeasca folosind propria minte ..
Pentru mine e "mister" total ... într-a veșniciei noapte pururea adîncă ... sper să nu te visez la noapte ... )negativ a scris:... componenta imaginara a mediului este continua, cea virtuala ondulatorie, iar cea reala, discreta. Cine nu întelege asta poate ramâne linistit la cunostintele acumulate în scoli si sa fie un bun inginer, profesor, mecanic, etc., dar sa nu mai viseze aiurea la rezolvarea "misterelor" fizicii.
Bordan- Foarte activ
E adevarat ca bântui prin cosmarurile multora, dar sa nu exageram.
Încearca sa iei un obiect simplu, cum ar fi un cub sau o mingie de pingpong. Tii în mâna obiectul real. Daca îl privesti, ochiul obtine o varianta virtuala, o imagine neprelucrata înca de creier, iar când te gândesti doar la el, este varianta imaginara a obiectului. Ele exista concomitent, chiar daca informatia despre ele ajunge la simturi cu un decalaj de timp.
Stii, misterele nu sunt datorate faptului ca lucrurile sunt ascunse, ba chiar sunt la vedere de multe ori. Întelegerea noastra limitata creeaza misterul. Daca întelegi, nu mai e nici un mister.
Încearca sa iei un obiect simplu, cum ar fi un cub sau o mingie de pingpong. Tii în mâna obiectul real. Daca îl privesti, ochiul obtine o varianta virtuala, o imagine neprelucrata înca de creier, iar când te gândesti doar la el, este varianta imaginara a obiectului. Ele exista concomitent, chiar daca informatia despre ele ajunge la simturi cu un decalaj de timp.
Stii, misterele nu sunt datorate faptului ca lucrurile sunt ascunse, ba chiar sunt la vedere de multe ori. Întelegerea noastra limitata creeaza misterul. Daca întelegi, nu mai e nici un mister.
Continuă este moartea, reală și concretă, pulsînd din nemurirea-i virtuți de discotecă, în viața cea plăpîndă, ușoară și ... discretă ...negativ a scris:... componenta imaginara a mediului este continua, cea virtuala ondulatorie, iar cea reala, discreta.
ʺComponenta imaginară a mediului este continuă ...ʺ zici tu .. ʺimagineaʺ nu poate fi continuă, fiindcă nu e film, e doar o poză, ori spui ʺcomponenta reală a mediului este continuăʺ, ori că imaginația ta a luat-o razna .. dar componenta reală poate fi și discretă și concretă, depinde de cine o gîndește sau trăiește ...
Nu poți gîndi discret un lucru concret, fiindcă nu poți întrerupe curgerea continuă după mintea ta fragmentară, un lucru exprimat e deja expirat. De aia se spune că cel ce vorbește nu știe, cel ce știe nu vorbește ...
Aa, am uitat că pentru tine nu mai există mistere .. cred că ți-ai rezervat un loc în ... rai ... ) în cel discret, fiindcă concret rămîne ... iadul ...
Bordan- Foarte activ
Bine Bordan, daca zici tu, asa este ...
» Sit-ul este supravegheat continuu din umbra...
» Maya.Este lumea o iluzie?
» Maya.Este lumea o iluzie?
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum