Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Plasarea unor monede din Fier in camp magnetic . Desprins din topicul ,,Ce este un electron ?"
3 participanți
Pagina 1 din 1
Plasarea unor monede din Fier in camp magnetic . Desprins din topicul ,,Ce este un electron ?"
Prezint mai jos un experiment efectuat de subsemnatul care ilustraza modul in care niste monede din Fer se plaseaza intr-un camp magnetic . Poate asemanator cu acest fenomen fizic sunt distribuiti si electronii pe orbite.
Avem in situatia nr. 1, o moneda pe care o introducem in camp mag. Aceasta se va plasa automat pe axa varticala ca in fig. 1 poz. 1
In sittuatia nr.2 mai plasam inca o moneda in camp mag. Observam ca aceasta se pozitioneaza paralel cu prima la distente egale fata de axa verticala, ca in fig. 1 poz. 2
In situatia nr. 3 mai plasam o moneda feromagnetica . Aceasta se va plasa intre primele doua ca in fig. 1 poz. 3
In situatia nr. 4 plasam si a patra moneda . Ia se pozitioneaza ca in Fig .1 poz.4
Monedele sunt identice si nu este obligatoriu sa le plasam noi . Pot fi aruncate in campul magnetic de la o anumita distanta .
Oare de ce monezile din Fer se plaseaza in modul prezentat mai sus . Cand incercam sa deplasam una din ele de la pozitia respectiva automat toate celelalte o urmeaza. Cauta ele permanet zona cu energia magnetica cea mai puternica , generata de catre magnetul permanent ?
Electronii care formeaza atomul se plaseaza si ei pe orbite datorita acestei cauze ? Adica sa primeasca energie in functie de venirea fiecaruia in cadrul atomului ?
Avem in situatia nr. 1, o moneda pe care o introducem in camp mag. Aceasta se va plasa automat pe axa varticala ca in fig. 1 poz. 1
In sittuatia nr.2 mai plasam inca o moneda in camp mag. Observam ca aceasta se pozitioneaza paralel cu prima la distente egale fata de axa verticala, ca in fig. 1 poz. 2
In situatia nr. 3 mai plasam o moneda feromagnetica . Aceasta se va plasa intre primele doua ca in fig. 1 poz. 3
In situatia nr. 4 plasam si a patra moneda . Ia se pozitioneaza ca in Fig .1 poz.4
Monedele sunt identice si nu este obligatoriu sa le plasam noi . Pot fi aruncate in campul magnetic de la o anumita distanta .
Oare de ce monezile din Fer se plaseaza in modul prezentat mai sus . Cand incercam sa deplasam una din ele de la pozitia respectiva automat toate celelalte o urmeaza. Cauta ele permanet zona cu energia magnetica cea mai puternica , generata de catre magnetul permanent ?
Electronii care formeaza atomul se plaseaza si ei pe orbite datorita acestei cauze ? Adica sa primeasca energie in functie de venirea fiecaruia in cadrul atomului ?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Plasarea unor monede din Fier in camp magnetic . Desprins din topicul ,,Ce este un electron ?"
Intrebare: Moneda de fier se va comporta la fel ca si moneda de fer in acel camp magnetic ?
Re: Plasarea unor monede din Fier in camp magnetic . Desprins din topicul ,,Ce este un electron ?"
Cum se va orienta moneda de fier in campul magnetic, cu cap sau pajura (ban sau stema) spre polul Nord ?
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Rog un moderator sa adauge litera i acolo unde gaseste cuvintul Fer .
Multumesc
Multumesc
Corecta sesizare . De la formula si de la substantele feromagnetice mi se trage .Pacalici a scris:Intrebare: Moneda de fier se va comporta la fel ca si moneda de fer in acel camp magnetic ?
Nu stiu, nu am jucat arisca cu magnetul.gafiteanu a scris:Cum se va orienta moneda de fier in campul magnetic, cu cap sau pajura (ban sau stema) spre polul Nord ?
Se zice corect FER, pt a nu se confonda cu fierea si produsele dumisale verzui, ce contin mult fer si fier. Fiertura de fiere ne face viata tare amara si este recomandata de asociatia soacrelor.
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cum-poti-sa-ti-dai-seama-ca-ai-probleme-cu-fierea-516699.html
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/02/27/ficatul-fierea-si-bila-3192
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cum-poti-sa-ti-dai-seama-ca-ai-probleme-cu-fierea-516699.html
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/02/27/ficatul-fierea-si-bila-3192
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Pe mine, doamna invatatoare m-a invata ca FER se numeste si se scrie numai atunci cand discutam despre elementul chimic cu acelasi nume Fe (vezi tabelul lui Mendeleev)
De altfel nu exista monede facute din Fer, ar oxida imediat...ele sunt facute dintr-un aliaj numit MONEL cam 28-34% Cu, 2.5% Fe si 63% Ni.
Acele monede despre care este vorba in experiment, au un continut de Ni mult mai ridicat ca cel de Fe. Din fericire pentru experiment Ni este un marerial magnetic.
FIER se pronunta si se scrie ca atare cand discutam despre obiecte realizate cu ajutorul elementului chimic Fe.
Vezi si DEX.
Oare cum este corect sa scriem? PELE sau PIELE ?
P.S.Am facut aceasta corectie pentru a arata ca "cercetatorul" trebuie sa fie foarte riguros in descrierea experimentului, ca el sa poata fi reprodus si de alti "cercetatori" interesati de a-l reproduce.
P.P.S. Experimentul a fost facut in camp magnetic static. Nichelul pur are o proprietate numita MAGNETOSTRICTIUNE , exploatata in industrie pentru generarea ultrasunetelor de frecvente relativ joase.Magnetostrictiunea se manifesta in camp magnetic dinamic.
De altfel nu exista monede facute din Fer, ar oxida imediat...ele sunt facute dintr-un aliaj numit MONEL cam 28-34% Cu, 2.5% Fe si 63% Ni.
Acele monede despre care este vorba in experiment, au un continut de Ni mult mai ridicat ca cel de Fe. Din fericire pentru experiment Ni este un marerial magnetic.
FIER se pronunta si se scrie ca atare cand discutam despre obiecte realizate cu ajutorul elementului chimic Fe.
Vezi si DEX.
Oare cum este corect sa scriem? PELE sau PIELE ?
P.S.Am facut aceasta corectie pentru a arata ca "cercetatorul" trebuie sa fie foarte riguros in descrierea experimentului, ca el sa poata fi reprodus si de alti "cercetatori" interesati de a-l reproduce.
P.P.S. Experimentul a fost facut in camp magnetic static. Nichelul pur are o proprietate numita MAGNETOSTRICTIUNE , exploatata in industrie pentru generarea ultrasunetelor de frecvente relativ joase.Magnetostrictiunea se manifesta in camp magnetic dinamic.
Sau asa cum si Domnul Tudorel ne spune:
Se mai foloseste in forma asociata, pentru descrierea proprietatii unui corp care din punct de vedere magnetic se comporta asemanator elementului chimic Fe.
scanteitudorel a scris:De la formula si de la substantele feromagnetice mi se trage .
Se mai foloseste in forma asociata, pentru descrierea proprietatii unui corp care din punct de vedere magnetic se comporta asemanator elementului chimic Fe.
E clar , si astia de la monetarie au inceput sa fure metalele mai scumpe, asa cum un grec a furat din aurul medaliilor olimpice. Prea ruginesc monezile . Daca acestea ar fi confectionate din elementul chimic Fer acoperit cu elementul chimic Nichel cred ca ar fi mai bine.Am rupt o moneda din anul 1966 sa vad ce oxideaza mai repede .Pacalici a scris:De altfel nu exista monede facute din Fer, ar oxida imediat...ele sunt facute dintr-un aliaj numit MONEL cam 28-34% Cu, 2.5% Fe si 63% Ni.
Nu am stiut ca acest subiect ma va transforma intr-un mic Arhimede. Vorba aceia ,,Unde dai si unde crapa". E bine si asa , pentru mine care nu sunt un cercetator profesionist.
scanteitudorel a scris:Daca acestea ar fi confectionate din elementul chimic Fer acoperit cu elementul chimic Nichel cred ca ar fi mai bine.Am rupt o moneda din anul 1966 sa vad ce oxideaza mai repede .
Nu, nu ar fi mai bine.Cel mai bun este aliajul Monel, care a fost creat tocmai pentru a evita oxidarea rapida printre altele. Daca ar fi facut din Fe cu acoperire electrochimica de |Ni, orice zgarietura ar initia oxidarea, pentru ca stratul de Ni este de obicei foarte subtire.
Ar fi fost mai bine ca pret de cost . Am constatat ca acolo unde apare o zgarietura , apare si rugina si de aceia am rupt moneda si am introdus-o intr-un vas cu apa sa vad unde rugineste . Astfel am sa stiu daca s-au folosit doua metale la constructia ei.Pacalici a scris:Nu, nu ar fi mai bine.Cel mai bun este aliajul Monel, care a fost creat tocmai pentru a evita oxidarea rapida printre altele. Daca ar fi facut din Fe cu acoperire electrochimica de |Ni, orice zgarietura ar initia oxidarea, pentru ca stratul de Ni este de obicei foarte subtire.
Subiecte similare
» Ce este LINIA DE CAMP MAGNETIC ?
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Gravitaţie şi câmp magnetic
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Gravitaţie şi câmp magnetic
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum