Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de Forever_Man Ieri la 23:49
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 23:03
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 21:21
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Sam 23 Noi 2024, 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 12 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 12 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este un electron?
+17
negativ
gafiteanu
Pacalici
scanteitudorel
AMOT
brbRosa
omuldinluna
curiosul
CAdi
sadang
gheorghe adrian
sandokhan
mm
george
Abel Cavaşi
virgil
cris
21 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Ce este un electron?
Rezumarea primului mesaj :
Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
Daca doi fotoni gamma se pot transforma intr-un electron si un pozitron si un neutron izolat se transforma intr-un proton si un electron,atunci ce poate fi un electron?
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20003
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Re: Ce este un electron?
Iata aici constantele cosmice pe familii de sisteme, din care rezulta vitezele, momentele cinetice, si alti parametri concentrati in acest tabel;
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12460
Data de inscriere : 25/05/2010
Asta am înteles, DAR : functie de marimea sistemelor, actioneaza legi diferite, din ce în ce mai complexe. Plus ca momentul cinetic este legat doar de masa, si nu e chiar asa. La orice nivel actioneaza nu numai masa cu forta gravitationala, ci si câmpurile electrice si magnetice, cu sarcinile si miscarea lor.virgil a scris:Fiecare familie de sisteme cosmice este caracterizata de o constanta a momentului cinetic. Deci pentru sisteme stelare, sisteme, solare, sisteme planetare, sunt determinate constante ale momentului cinetic, indiferent cu ce relatie le vom calcula. Astfel daca folosim relatia; h=m*c*lambda;, vom observa ca viteza maxima notata cu "c" trebuie sa fie din ce in ce mai mica cu cat sistemul considerat apartine unei familii cosmice mai mici. Astfel vitezele calculate prin relatiile de similitudine postate mai sus, corespund intocmai in calculul momentelor cinetice respective.Cu vitezele limita, totusi as fi foarte rezervat, la ambele praguri. Si asa am o problema cu asta, e greu de lamurit...
negativ a scris:Nu te mai lua dupa Pacalici tot timpul. A îmbatrânit si a dat în mintea copiilor
Asa negative! parca te laudai ca tu nu faci atac la persoana. Sa sti si tu ca Pacalici ramane vesnic tanar, ca de-aia e Pacalici.
De ce mi-o fi dat Abel cu rosu? Tu esti sanatos la bibilica Abele, ca sa stiu. Aicea nu era vorba de tine si mai ales nu era nici o minciuna.
Eu am atasat mai inainte o poza din care rezulta vreo sase relatii cu care se poate calcula momentul cinetic, in functie de foarte multi parametri, si folosind orice relatie, rezulta aceleasi valori pentru momentele cinetice. Campurile electrice sau magnetice nu au nici un rol in determinarea momentului cinetic sau a vitezelor maxime de propagare, pentru macrocosmos. Se pot insa calcula si chiar am facut acest lucru, am determinat valorile "pseudosarcinilor" macrocosmice si epsilon sau miu pentru acestea, dar repet, nu au nimic comun cu sarcinile electrice din microcosmos. Doar relatiile de calcul sunt aceleasi.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56986
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dl. Virgil!
Incerc acum sa scriu formulele pentru masa si pentru sarcina electronului asa cum rezulta pe baza identitatii dimensionale masa-sarcina. Identitate care cred eu ca duce la semnificatia exacta a marimilor (a conceptelor) cu care lucreaza (opereaza) fizica. Ele sunt postate si pe -astromomy- la -Fizica- si pe -softpedia- la -stiinta teoretica-. Am incercat dar nu am reusit sa le postez aici. Daca aveam aplicatia de atasament, postam fisierul de la mine.
Dacǎ facem comparatie intre formula masei electronului şi formula sarcinii electronului, observǎm cǎ cele douǎ formule sunt simetrice fiindcǎ se poate obţine una din celaltǎ numai schimbând între ei expunenţii lui Re şi De . De asemenea dacǎ admitem cǎ la viteze apropiate de viteza luminii odatǎ cu contracţia razei electronului se produce şi contracţia timpului propriu, adicǎ creşte frecvenţa undei proprii, observǎm cǎ în formula masei, raza este la puterea 1-îi, iar frecvenţa este la puterea a-2-a. De aceea micşorarea razei nu compenseazǎ creşterea frecvenţei, având rezultat creşterea masei electronului. În formula sarcinii electronului raza este la puterea a-2-a. De acea contracţia razei este compensatǎ de creşterea frcvenţei, având ca efect invarianţa sarcinii electronului accelerat cǎtre viteze luminice. Acest fapt este în acord cu prevederile Relativitǎţii.
Incerc acum sa scriu formulele pentru masa si pentru sarcina electronului asa cum rezulta pe baza identitatii dimensionale masa-sarcina. Identitate care cred eu ca duce la semnificatia exacta a marimilor (a conceptelor) cu care lucreaza (opereaza) fizica. Ele sunt postate si pe -astromomy- la -Fizica- si pe -softpedia- la -stiinta teoretica-. Am incercat dar nu am reusit sa le postez aici. Daca aveam aplicatia de atasament, postam fisierul de la mine.
Dacǎ facem comparatie intre formula masei electronului şi formula sarcinii electronului, observǎm cǎ cele douǎ formule sunt simetrice fiindcǎ se poate obţine una din celaltǎ numai schimbând între ei expunenţii lui Re şi De . De asemenea dacǎ admitem cǎ la viteze apropiate de viteza luminii odatǎ cu contracţia razei electronului se produce şi contracţia timpului propriu, adicǎ creşte frecvenţa undei proprii, observǎm cǎ în formula masei, raza este la puterea 1-îi, iar frecvenţa este la puterea a-2-a. De aceea micşorarea razei nu compenseazǎ creşterea frecvenţei, având rezultat creşterea masei electronului. În formula sarcinii electronului raza este la puterea a-2-a. De acea contracţia razei este compensatǎ de creşterea frcvenţei, având ca efect invarianţa sarcinii electronului accelerat cǎtre viteze luminice. Acest fapt este în acord cu prevederile Relativitǎţii.
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13960
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Am uitat sa dau semnificatia termenilor din formule.
este indicele de refractie al mediului atomic si este egal cu inversul constantei de structura fina
si rezulta din relatia
este frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul. Iar este factorul electric egal cu numarul de unde componente ale fotonului
este indicele de refractie al mediului atomic si este egal cu inversul constantei de structura fina
si rezulta din relatia
este frecventa fotonului gama de la anihilarea electronului cu pozitronul. Iar este factorul electric egal cu numarul de unde componente ale fotonului
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Vezi Pacalici, domnu Adrian Gheorghe este un foarte pasionat cercetator de mare valoare, e si f.serios. Cu toate acestea SuperDumnezeul nostru Abel nu i-a dar deocamdata apreciere decat de 27 puncte. Deci nu te mai plange ca te-a descalificat temporar. Pesemne ca inca nu a primit tot dosarul cu lucrarile dl.Adrian Gheorghe, sau poate ca acum inca il analizeaza si poate va depasi baremul de 50. Daca va aborda bineinteles si inertia curbilinie. Totul e sa fii curba.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36109
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
D-nul Adrian; inlocuiti in formula a doua pe "de" si "k" cu relatiile expuse de dvs, si veti observa ca in relatia sarcinii se simplifica sarcina "qe" din ambii termeni ai relatiei, iar ceia ce ramane este ca; c^2= f^2*(2pi.r)^2 ; adica viteza luminii este egala cu produsul dintre o frecventa si o lungime de unda. Aceasta nu are nici o legatura cu sarcina electrica a electronului.
Deasemeni vedeti ca expresia k=1/(4pi .eps), nu are nici o legatura cu lungimile de unda ale electronului.
Deasemeni vedeti ca expresia k=1/(4pi .eps), nu are nici o legatura cu lungimile de unda ale electronului.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pentru Pacalici : "Asa negative! parca te laudai ca tu nu faci atac la persoana. Sa sti si tu ca Pacalici ramane vesnic tanar, ca de-aia e Pacalici."
Nu fac nici un atac la persoana. Este doar un adevar ciudat. Si neinteresant...
Pentru Virgil : "c2= f2*(2pi.r)2 ; adica viteza luminii este egala cu produsul dintre o frecventa si o lungime de unda. Aceasta nu are nici o legatura cu sarcina electrica a electronului."
Asta asa este, dar numai partial. Totusi, sarcina electrica, pentru a ramâne constanta, se leaga cumva de masa, ca si la proton. Cred ca mi-ai dat o idee de completare. Dar tot trebuie cumva legata masa de sarcina electrica.
Nu fac nici un atac la persoana. Este doar un adevar ciudat. Si neinteresant...
Pentru Virgil : "c2= f2*(2pi.r)2 ; adica viteza luminii este egala cu produsul dintre o frecventa si o lungime de unda. Aceasta nu are nici o legatura cu sarcina electrica a electronului."
Asta asa este, dar numai partial. Totusi, sarcina electrica, pentru a ramâne constanta, se leaga cumva de masa, ca si la proton. Cred ca mi-ai dat o idee de completare. Dar tot trebuie cumva legata masa de sarcina electrica.
Daca privim sarcina electrica din punct de vedere mecanic, observam ca aceasta reprezinta chiar un impuls. e=M.c/pi ; dupa cum am aratat alta data, forta de interactiune electrostatica, poate fi exprimata ca produsul unui impuls cu a unei frecvente. Deci este o legatura stransa intre masa si sarcina, numai ca masa nu trebuie privita ca un corp compact, ci doar ca o unda EM pulsatorie, ca un domeniu din spatiu EM vibrant care interactioneaza cu un alt domeniu din spatiulEM acordat pe frecventa vibratiilor primului. Astfel nucleul atomului vibreaza ca o sursa, iar electronii vibreaza ca niste receptori de vibratii, si impreuna fac un ansamblu aflat in echilibru energetic cu mediul inconjurator.Asta asa este, dar numai partial. Totusi, sarcina electrica, pentru a ramâne constanta, se leaga cumva de masa, ca si la proton. Cred ca mi-ai dat o idee de completare. Dar tot trebuie cumva legata masa de sarcina electrica.
virgil- Moderator
Pana la urma ce este un electron? O unda, un val, sau o particula, un mal? Sau un val ce sparge-un mal? O invers ... Ce-i?
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21788
Data de inscriere : 18/02/2012
Electronul este o vibratie complexa a unui norisor electromagnetic, care se comporta altfel decat corpurile cu care suntem obisnuiti. dar ce, despre fulgerul globular stim mai multe?Bordan a scris:Pana la urma ce este un electron? O unda, un val, sau o particula, un mal? Sau un val ce sparge-un mal? O invers ... Ce-i?
virgil- Moderator
Asa mai vii de-acasavirgil a scris:
Daca privim sarcina electrica din punct de vedere mecanic, observam ca aceasta reprezinta chiar un impuls. e=M.c/pi ; dupa cum am aratat alta data, forta de interactiune electrostatica, poate fi exprimata ca produsul unui impuls cu a unei frecvente. Deci este o legatura stransa intre masa si sarcina, numai ca masa nu trebuie privita ca un corp compact, ci doar ca o unda EM pulsatorie, ca un domeniu din spatiu EM vibrant care interactioneaza cu un alt domeniu din spatiulEM acordat pe frecventa vibratiilor primului. Astfel nucleul atomului vibreaza ca o sursa, iar electronii vibreaza ca niste receptori de vibratii, si impreuna fac un ansamblu aflat in echilibru energetic cu mediul inconjurator.
Acum vreo 15 ani, la universitatea Waseda, un profesor de fizica a facut un experiment cu un fulger globular artificial care a a strapuns o placa de faianta bine-mersi. Nu mai gasesc filmultetul, dar trebuie sa fie pe undeva. De atunci, nu a mai aparut pe nicaieri... Asta confirma unele lucruri despre sarcina electrica.virgil a scris: despre fulgerul globular stim mai multe?
Intradevar viteza luminii in vid se poate scrie ca o relatie intre constantele electronului si inversul constantei de structura fina
Intradevar viteza luminii in vid se poate scrie ca o relatie intre constantele electronului si inversul constantei de structura fina
Adrian Gheorghe- Activ
Dl.Bordan!
Nu s-a inteles ca de la nivelul electronului, acesta apare ca un motor electric rotativ in structura caruia se gaseste ca forta electromagnetica (Femg=B*I*L) este la echilibru cu forta de inertie (Fi=Me*Ae). La fel puterea electromagnetica (Pemg=Ue*Ie) este egala cu puterea mecanica (Pm=Fi*v). Si are turatia de 10^20 rot/s. Iar din vecinatatea electronului apare ca o unda de amplitudine mare, care se propaga pe un cerc de raza electronului, pe care se roteste cu aceeasi frcventa.
Nu s-a inteles ca de la nivelul electronului, acesta apare ca un motor electric rotativ in structura caruia se gaseste ca forta electromagnetica (Femg=B*I*L) este la echilibru cu forta de inertie (Fi=Me*Ae). La fel puterea electromagnetica (Pemg=Ue*Ie) este egala cu puterea mecanica (Pm=Fi*v). Si are turatia de 10^20 rot/s. Iar din vecinatatea electronului apare ca o unda de amplitudine mare, care se propaga pe un cerc de raza electronului, pe care se roteste cu aceeasi frcventa.
Adrian Gheorghe- Activ
Nu cred ca m-ati inteles bine; era vorba de relatia cu care calculati sarcina electrica. In aceasta relatie aveti si in termenul din stg. si in dr. valoarea sarcinei introdusa in mod indirect prin celelalte constante. Ca si cum am spune in cuvinte ca; sarcina este egala cu sarcina.Adrian Gheorghe a scris:Dl. Virgil!
In ce priveste viteza luminii; particulele sunt definite intre o viteza minima v0=2,188.10^6m/s; si o viteza maxima c=2,997.10^8m/s; Raportul acestor doua viteze ne da numarul teoretic maxim de perechi electroni- protoni din atom. Adica fiecare pereche el-prot, trebuie sa difere de celelalte printr-o diferenta de energie we=m.(v0)^2 ;deoarece energia este cuantificata. a=2.997.10^8/2,188.10^6=137;
virgil- Moderator
Am inteles! E foarte clar ...Adrian Gheorghe a scris:Dl.Bordan!
Nu s-a inteles ca de la nivelul electronului, acesta apare ca un motor electric rotativ ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21788
Data de inscriere : 18/02/2012
S-ar putea sa aveti dreptate, numai ca un astfel de motor, consuma oarece energie pentru a se misca. Ne puteti explica de unde si cum îsi ia electronul energia pentru a se misca, sau cum de nu si-o pierde în timp ? Altfel, comparatia este foarte sugestiva... Parca seamana cu mecanica FOIP !?Adrian Gheorghe a scris:Dl.Bordan!
Relatia cu care am calculat sarcina velectrica elementara este formula care da viteza de propagare a undelor transversale. Fiindca undele electromagnetice sunt unde transversale. In aceasta formula, forta care tensioneaza mediul este forta electrostatica. Fiindca undele e.m. apar la interactiunea dintre sarcinile electrice. Iar in loc de masa unitatii de lungime avem sarcina unitatii de lungime.
Relatia cu care am calculat sarcina velectrica elementara este formula care da viteza de propagare a undelor transversale. Fiindca undele electromagnetice sunt unde transversale. In aceasta formula, forta care tensioneaza mediul este forta electrostatica. Fiindca undele e.m. apar la interactiunea dintre sarcinile electrice. Iar in loc de masa unitatii de lungime avem sarcina unitatii de lungime.
Adrian Gheorghe- Activ
Aici trebuie sa va dezamagesc. Undele em sunt atât transversale cât si longitudinale. Cum negociem formulele în acest caz ?Adrian Gheorghe a scris:Fiindca undele electromagnetice sunt unde transversale.
Electronul este o structura dinamica, foarte stabila, in masa caruia este stocata energia fotonului gama din care a luat nastere. Aceasta energie il roteste cu turatie foarte mare atat timp cat nu interactioneaza foarte puternic cu alte particule. Cand este accelerat in campul electric, electronul capata de la campul accelerator o energie suplimentara, energia cinetica de translatie. La ciocnirea cu alte sisteme aceasta energie este transferata sistemului ciocnit, producand efecte specifice, incalzire, topire, ionizare.
Electronul este o structura dinamica, foarte stabila, in masa caruia este stocata energia fotonului gama din care a luat nastere. Aceasta energie il roteste cu turatie foarte mare atat timp cat nu interactioneaza foarte puternic cu alte particule. Cand este accelerat in campul electric, electronul capata de la campul accelerator o energie suplimentara, energia cinetica de translatie. La ciocnirea cu alte sisteme aceasta energie este transferata sistemului ciocnit, producand efecte specifice, incalzire, topire, ionizare.
Adrian Gheorghe- Activ
Dl. Negativ!
Din cate stiu eu, undele e.m. longitudinale ar aparea doar in conductorii electrici, unde participa un numar imens de sarcini elementare. Interactia dintre doua sarcini elementare se produce doar in vid care este dielectric. Si atunci se aplica doar formula pentru viteza undelor transversale. Dar si in cazul cand s-ar aplica formula pentru viteza undelor longitudinale se ajunge la acelasi rezultat. Fiindca sub radical vom avea tot viteza la patrat.
Din cate stiu eu, undele e.m. longitudinale ar aparea doar in conductorii electrici, unde participa un numar imens de sarcini elementare. Interactia dintre doua sarcini elementare se produce doar in vid care este dielectric. Si atunci se aplica doar formula pentru viteza undelor transversale. Dar si in cazul cand s-ar aplica formula pentru viteza undelor longitudinale se ajunge la acelasi rezultat. Fiindca sub radical vom avea tot viteza la patrat.
Adrian Gheorghe- Activ
Asta stim. Aveti vreun mecanism pe baza caruia puteti spune cum se întâmpla toate astea ? Rog fara diagrame Feyneman.
Cum ar fi accelerat electronul în câmpul electric ? Pot fi generate diferente de potential de 300.000 V ?
Nu intreb aiurea ...
Cum ar fi accelerat electronul în câmpul electric ? Pot fi generate diferente de potential de 300.000 V ?
Nu intreb aiurea ...
Nu am eu un mecanism special pentru astfel de efecte. Eu stiu ca in tuburile electronice, electronii emisi de catod sunt accelerati de campul electric dintre anod si catod. Si in acel spatiu electronii capata energie cinetica. Energie care este transferata anodului la ciocnire. Si anodul se incalzeste, poate se si inroseste. Prin revista de -Stiinta si tehnica- se pomenea candva de sudura materialelor greu fuzibile cu fascicule de electroni, in vid.
Tensiunile electrice gigantice sunt produse prin fenomenul de inductie electromagnetica, in alternatoare si in transformatoare. In retelele pentru transportul energiei electrice se folosesc uzual tensiuni de 220 KV sau 440 KV.
Nu am eu un mecanism special pentru astfel de efecte. Eu stiu ca in tuburile electronice, electronii emisi de catod sunt accelerati de campul electric dintre anod si catod. Si in acel spatiu electronii capata energie cinetica. Energie care este transferata anodului la ciocnire. Si anodul se incalzeste, poate se si inroseste. Prin revista de -Stiinta si tehnica- se pomenea candva de sudura materialelor greu fuzibile cu fascicule de electroni, in vid.
Tensiunile electrice gigantice sunt produse prin fenomenul de inductie electromagnetica, in alternatoare si in transformatoare. In retelele pentru transportul energiei electrice se folosesc uzual tensiuni de 220 KV sau 440 KV.
Adrian Gheorghe- Activ
Bun si acum, cum credeti ca aceste fenomene se pot produce in interiorul unei unde ? Ce le induce ?
Am uitat sa dau semnificatia termenilor din formule.
si rezulta din relatia
Eu vorbesc de relatia a doua in care "de" contine sarcina. Deci d-ta calculezi sarcina folosind chiar valoarea sarcinei inclusa in 'de". Trebuie sa gasiti o relatie in care nu intervine sarcina in mod apriori.
virgil- Moderator
Asta e just. Un pic de analiza dimensionala nu strica.virgil a scris:Eu vorbesc de relatia a doua in care "de" contine sarcina. Deci d-ta calculezi sarcina folosind chiar valoarea sarcinei inclusa in 'de". Trebuie sa gasiti o relatie in care nu intervine sarcina in mod apriori.
Formula pentru sarcina electronului, rezulta de la viteza de propagare a undelor transversale.
.
Si de aici il scot apoi pe
Formula pentru sarcina electronului, rezulta de la viteza de propagare a undelor transversale.
.
Si de aici il scot apoi pe
Adrian Gheorghe- Activ
Adrian Gheorghe a scris:Dl.Negativ!
Nu am eu un mecanism special pentru astfel de efecte. Eu stiu ca in tuburile electronice, electronii emisi de catod sunt accelerati de campul electric dintre anod si catod. De ce ? [/b]Si in acel spatiu electronii capata energie cinetica. Energie care este transferata anodului la ciocnire. Si anodul se incalzeste, poate se si inroseste. Prin revista de -Stiinta si tehnica- se pomenea candva de sudura materialelor greu fuzibile cu fascicule de electroni, in vid.
Cum sa nu ai un mecanism pentru asemenea efecte ?
Dar de Generatorul Van de Graaff ce spui ?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25908
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
scanteitudorel a scris:Dar de Generatorul Van de Graaff ce spui ?
Asta ca sa nu mai vorbim de Generatorul Marx:
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Subiecte similare
» Plasarea unor monede din Fier in camp magnetic . Desprins din topicul ,,Ce este un electron ?"
» De ce precesia Pământului este perpendiculară pe liniile de câmp, nu paralelă precum este cea a unui titirez?
» Free energy
» De ce precesia Pământului este perpendiculară pe liniile de câmp, nu paralelă precum este cea a unui titirez?
» Free energy
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum