Ultimele subiecte
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...Scris de eugen Ieri la 23:44
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de ilasus Ieri la 23:23
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 15:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Carti sau documente de care avem nevoie
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12469) | ||||
CAdi (12407) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 22 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 22 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat] Generatoare si electromotoare -Doua probleme grele din fizica
4 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
[rezolvat] Generatoare si electromotoare -Doua probleme grele din fizica
In momentul de fata, atat la generatoarele de curent electric cat si la electromotoare apare forta Laplace care se manifesta intre indus si inductorul masini electrice. Se pune fireste intrebarea daca acesta forta poate fi crescuta in cazul unui electromotor sau poate fi redusa in cazul unui generator electric.
ELECTROMOTOR
In fig 1 a,b,c, avem trei situatii unde forta Laplace ce ia nastere intr-un electromotor se manifesta diferit.
In fig. 1 a , curentul care circula in conductor =1A Lungimea cond .=1m Inductia B= 1Tesla Consideram ca Rezistenta electrica este egala cu lungimea cond. l=1m R=1Ohm. Care este valoarea fortei Laplace ?
In fig. 1 b, conductorul este inclinat cu 45 de grade . Care este valoarea fortei Laplace ?
In fig. 1c, avem acelasi unghi de inclinatie dar lungimea conductorului este mai mare. Care este valoarea fortei Laplace?
Daca admitem ca in toate cele trei cazuri diferenta de potential la capetele conductorului este de 1Volt , atunci in cazul din fig. 1 b apare o diferenta intre energia electrica consumata si valoarea fortei Laplace . 1 pentru energie electrica si 0,7 pentru forta.
Inversati aceste valori in masina astfel incat sa consumati 0,7 energie electrica si sa obtineti valoarea 1 pentru forta Laplace. Creste astfel randamentul masinii cu 41,42 %.
GENERATOR DE CURENT CONTINU
O spira montata pe un indus si care intersectaza liniile de camp magnetic ale inductorului cu o anumita viteza genereaza un curent electric care prin intermediul liniilor magnetice se opune liniilor magnetice statorice. Ca si in situatia de mai sus discutam despre forta de reactiune Laplace.
Reduceti valoarea acestei forte cu 50 %. Creste randamentul generatorului electric.
Conditie . Masina electrica realizata trebuie sa genereze aceiasi putere electrica ca si masina clasica pentru aceiasi lungime si diametru al conductorului electric . In rest modificati ce doriti.
ELECTROMOTOR
In fig 1 a,b,c, avem trei situatii unde forta Laplace ce ia nastere intr-un electromotor se manifesta diferit.
In fig. 1 a , curentul care circula in conductor =1A Lungimea cond .=1m Inductia B= 1Tesla Consideram ca Rezistenta electrica este egala cu lungimea cond. l=1m R=1Ohm. Care este valoarea fortei Laplace ?
In fig. 1 b, conductorul este inclinat cu 45 de grade . Care este valoarea fortei Laplace ?
In fig. 1c, avem acelasi unghi de inclinatie dar lungimea conductorului este mai mare. Care este valoarea fortei Laplace?
Daca admitem ca in toate cele trei cazuri diferenta de potential la capetele conductorului este de 1Volt , atunci in cazul din fig. 1 b apare o diferenta intre energia electrica consumata si valoarea fortei Laplace . 1 pentru energie electrica si 0,7 pentru forta.
Inversati aceste valori in masina astfel incat sa consumati 0,7 energie electrica si sa obtineti valoarea 1 pentru forta Laplace. Creste astfel randamentul masinii cu 41,42 %.
GENERATOR DE CURENT CONTINU
O spira montata pe un indus si care intersectaza liniile de camp magnetic ale inductorului cu o anumita viteza genereaza un curent electric care prin intermediul liniilor magnetice se opune liniilor magnetice statorice. Ca si in situatia de mai sus discutam despre forta de reactiune Laplace.
Reduceti valoarea acestei forte cu 50 %. Creste randamentul generatorului electric.
Conditie . Masina electrica realizata trebuie sa genereze aceiasi putere electrica ca si masina clasica pentru aceiasi lungime si diametru al conductorului electric . In rest modificati ce doriti.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25911
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat] Generatoare si electromotoare -Doua probleme grele din fizica
Rog un Domn moderator sa inlocuiasca fig . 1 de mai sus cu aceasta fig .
Fig. nr. 2 pentru generatorul electric .
Va multumesc Dl . moderator.
Evident ca se respecta legea conservarii energiei. Asa ca sa nu mai visam la reduceri de forte Laplace prin metode asazise...neortodoxe.
Vezi ca ai uitat de cresterea fortei Laplace.Pacalici a scris:Evident ca se respecta legea conservarii energiei. Asa ca sa nu mai visam la reduceri de forte Laplace prin metode asazise...neortodoxe.
Cuvinte la ordinea zilei. ,, Scop, actiune ,cauza efect"
Le cunosti , rezolvi simplu cele doua probleme . Nu le cunosti , NU
Sunt probleme de fizica , simple si adevarate.
Ma bucur pentru tine ca le cunosti.In rest ramane cum am stabilit mai sus fie ca vrei sa o cresti fie ca vrei sa o scazi.
In concluzie . Cele doua probleme de fizica nu pot fi rezolvate teoretic sau practic deoarece incalca legea conservari energiei. Multumesc pentru parerea ta. Astept si alte pareri din partea unor fizicieni .Pacalici a scris:Ma bucur pentru tine ca le cunosti.In rest ramane cum am stabilit mai sus fie ca vrei sa o cresti fie ca vrei sa o scazi.
Stofa de maestru se vede de departe! Ehe! Avea dreptate Abel, nu stiu sa detectez valoarea....scanteitudorel a scris:Reduceti valoarea acestei forte cu 50 %. Creste randamentul generatorului electric.
Abia astept sa vad cum demonstrezi ce sustii mai sus.Mai invat si eu ceva.
Pacalici,
Bun materialul video . A predat ca la carte , sau dupa carte ? Nu stiu exact . Tu esti vigilentul. Ca a chinuit sarmanii copilasi inteleg , ca doar pentru asta este platit . Dar televizorul ce i-a facut ? Poate imi recomanzi si o lectie despre transformatoarele electrice. Sunt si eu curios cum se preda fizica prin alte scoli.
Bun materialul video . A predat ca la carte , sau dupa carte ? Nu stiu exact . Tu esti vigilentul. Ca a chinuit sarmanii copilasi inteleg , ca doar pentru asta este platit . Dar televizorul ce i-a facut ? Poate imi recomanzi si o lectie despre transformatoarele electrice. Sunt si eu curios cum se preda fizica prin alte scoli.
Asta este treaba ta.Pacalici a scris:Stofa de maestru se vede de departe! Ehe! Avea dreptate Abel, nu stiu sa detectez valoarea....
,,Rabdare si tutun" . Ma mai gandesc putin , daca este bine sa fac cunoscuta rezolvarea acestei probleme, inainte de-a inregistra inventia, ,,Generator electric de curent continu cu forta de reactiune redusa ". Tu ce zici ?Pacalici a scris:Abia astept sa vad cum demonstrezi ce sustii mai sus.Mai invat si eu ceva.
scanteitudorel a scris:Bun materialul video . A predat ca la carte , sau dupa carte ? Nu stiu exact . Tu esti vigilentul. Ca a chinuit sarmanii copilasi inteleg , ca doar pentru asta este platit .
Pai da, chinuitorul asta a fost profesor la Massachusetts Institute of Technology. http://web.archive.org/web/20140701083832/http://web.mit.edu/physics/people/faculty/lewin_walter.html
1978 - NASA Award for Exceptional Scientific Achievement
1984 - Alexander von Humboldt Award
1984 - Guggenheim Fellowship
1984 - MIT Science Council Prize for Excellence in Undergraduate Teaching
1988 - MIT Department of Physics W. Buechner Teaching Prize
1991 - Alexander von Humboldt Award (again)
1997 - NASA Group Achievement Award for the Discovery of the Bursting Pulsar
2003 - MIT Everett Moore Baker Memorial Award for Excellence in Undergraduate Teaching
2011 - first recipient of the Educator Award for OpenCourseWare Excellence (ACE)[15]
On April 3, 2012, Lewin was ranked by the Princeton Review among "The Best 300". He was the only MIT faculty member (albeit, retired) to make it to that list
Cu placere:scanteitudorel a scris:Poate imi recomanzi si o lectie despre transformatoarele electrice.
scanteitudorel a scris: Ma mai gandesc putin , daca este bine sa fac cunoscuta rezolvarea acestei probleme, inainte de-a inregistra inventia, ,,Generator electric de curent continu cu forta de reactiune redusa ". Tu ce zici ?
Pai eu tocmai am zis mai sus (chestia cu "conserva de energie"). Stiam ca vei aborda aceasta tema despre care ai mai pomenit mai de mult (esti destul de previzibil...). Ca o completare, daca vrei un sfat, pastreaza banii de OSIM. Vin greu la batranete. Daca ai gasit un investitor care sa iti cumpere inventia, atunci patenteaza.
Pacalici,
Am vizionat filmele pe cere mi le-ai recomandat. Sincer sunt total dezamagit si nu de prestatia renumitului profesor ci de halul in care a ajuns aceasta stiinta numita fizica . Eu o vad ca o strutocamila . Mai multa matematica decat fizica. Este foarte usor sa insiri in goana calului tot felul de formule fara sa explici fenomenele fizice care stau la baza acestor formule matematice . Sa nu mai discutam despre cauzele care le genereaza. Sarmani copii . Stau se uita , mai casca din cand in cand , noteaza ce pot si ei si vor pleca mai prosti decat au venit la scoala. Acum trei sau patru ani in urma am plecat la Bucuresti sa particip si eu la o conferinta organizata de o Editura renumita , condusa de un Director care a terminat Fizica , impreuna cu doi cercetatori de la IFA.
S-a umplut Aula Universitati de Drept cu foarte multi elevi de liceu. Un Domn, parca Patalea daca nu gresesc , cercetator la IFA a inceput sa expuna rezultatele cercetari sale . Vai samar de capul lui. Nu era in stare sa pastreze micofonul in fata guri . Circ sonor nu alta. Imediat cum acesta si-a terminat prezentarea 60% din participanti au parasit sala. Cei ramasi l-au ascultat si pe cel de al -2 -lea cercetator. Parca sa mai legat ceva. Am plecat acasa cu un gust amar. Am fost invitat cu ani in urma sa prezint la Facultatea de Inginerie Electrica studentilor cate ceva din activitatea mea . M-am luat cu una cu alta si nu am dat curs invitatiei. Poate din octombrie . Cine stie. Eu stiu sa le captez atentia , pot sa ii fac curiosi, ii determin sa gandeasca profund. Pacalici. Nu exista elev sau student prost . Doar cate unul care mama sa i-a dat in copilarie tuica in loc de lapte. Exista Profesor care nu stie sa predea . Trebuie sa folosesti in primul rand metoda comparatiei, sa le captezi atentia , sa le explici cu pasiune si multe altele. ,, Multi sunt , putini adevarati".
Am vizionat filmele pe cere mi le-ai recomandat. Sincer sunt total dezamagit si nu de prestatia renumitului profesor ci de halul in care a ajuns aceasta stiinta numita fizica . Eu o vad ca o strutocamila . Mai multa matematica decat fizica. Este foarte usor sa insiri in goana calului tot felul de formule fara sa explici fenomenele fizice care stau la baza acestor formule matematice . Sa nu mai discutam despre cauzele care le genereaza. Sarmani copii . Stau se uita , mai casca din cand in cand , noteaza ce pot si ei si vor pleca mai prosti decat au venit la scoala. Acum trei sau patru ani in urma am plecat la Bucuresti sa particip si eu la o conferinta organizata de o Editura renumita , condusa de un Director care a terminat Fizica , impreuna cu doi cercetatori de la IFA.
S-a umplut Aula Universitati de Drept cu foarte multi elevi de liceu. Un Domn, parca Patalea daca nu gresesc , cercetator la IFA a inceput sa expuna rezultatele cercetari sale . Vai samar de capul lui. Nu era in stare sa pastreze micofonul in fata guri . Circ sonor nu alta. Imediat cum acesta si-a terminat prezentarea 60% din participanti au parasit sala. Cei ramasi l-au ascultat si pe cel de al -2 -lea cercetator. Parca sa mai legat ceva. Am plecat acasa cu un gust amar. Am fost invitat cu ani in urma sa prezint la Facultatea de Inginerie Electrica studentilor cate ceva din activitatea mea . M-am luat cu una cu alta si nu am dat curs invitatiei. Poate din octombrie . Cine stie. Eu stiu sa le captez atentia , pot sa ii fac curiosi, ii determin sa gandeasca profund. Pacalici. Nu exista elev sau student prost . Doar cate unul care mama sa i-a dat in copilarie tuica in loc de lapte. Exista Profesor care nu stie sa predea . Trebuie sa folosesti in primul rand metoda comparatiei, sa le captezi atentia , sa le explici cu pasiune si multe altele. ,, Multi sunt , putini adevarati".
scanteitudorel a scris:Mai multa matematica decat fizica.
Pai tu nu ai inteles cu ce se mananca Fizica de fapt... Nu se mananca cu basme si desene colorate. Unealta Fizicii este Matematica si nu invers. Fara aceasta unealta, fizicianul nu exista.
Fizica se demonstreaza cu ajutorul Matematicii (cine cunoaste numai Matematica, nu inseamna ca este Fizician!)
Ma distreaza modul tau de a vedea Fizica.
Uite structura Facultatii de Fizica Bucuresti intre 1975-1980 pe vremea mea:
Anul I
Analiza Matematica I
Algebra
Desen Tehnic
Mecanica si Acustica
Fizica Moleculara si Caldura
Anul II
Analiza matematica II
Ecuatiile Fizicii matematice
Electricitate si Magnetism
Optica
Fizica Atomica si Nucleara
Mecanica Teoretica
Anul III
Mecanica Cuantica
Electrodinamica si Teoria Relativitatii
Programarea si utilizarea calculatoarelor
Chimie
Fizica Atomica si Nucleara
Dispozitive si Circuite Electronice
Termodinamica si Fizica Statistica
Filozofie
Pedagogie
Anul IV
Fizica Moleculei
Fizica si tehnologia Solidului si Semiconductorilor
Fizica Starii Lichide
Metodica Predarii Fizicii
Fizica Plasmei si Aplicatii
Metode de masura electrice si electronice
Microunde
Electronica fizica
Anul V
Specializari de domeniu.(Electronica, Fizica Atmosferei, Polimeri, Nucleara, Optica, etc)
Ei Tudorica tata, si la toate se dadea examen. D`aia zic...apucati-va-ti bre de carte.....
"Flacaul" ala de mai sus (Dom`prof. de la M.I.T. stia el bine ce preda acolo. Ala era cursul nostru de anul I de la Bucuresti, chiar mai stufos. Ca sa fiu cinstit noua ni s-a predat dupa Feynman (volumele Fizicii Moderne se mai gasesc in anticariate in limba romana sau : http://www.feynmanlectures.caltech.edu/ ). Da stau si ma gandesc, la ce ti-ar folosi? Fizica adevarata se invata la tinerete....
Asta este fizica adevarata ? Numai formule matematice . Ori este matematica ori fizica . Nu spun ca matematica nu ajuta , dar am ajuns sa sa intelegem fenomenele fizice numai din formule . Azi le stiu maine le uit.Pacalici a scris: Da stau si ma gandesc, la ce ti-ar folosi? Fizica adevarata se invata la tinerete.... Neutral
In privinta virstei te contrazic . Toate viata inveti si inainte de moarte constati ca nu sti nimic. Eu nu am ceva impotriva Dl . Profesor . Dimpotriva , preeda bine , dar in viteza si fara prea multe explicatii. Ce preda domnia sa gasesc in carti. Calm le citesc . Aici nu suntem pe aceiasi unda.
Iată aici relaţia dintre fizică şi alte domenii ale ştiinţei:
https://en.wikipedia.org/wiki/Physics#Relation_to_other_fields (se poate şi cu traducerea automată).
"Mathematics provides a compact and exact language used to describe of the order in nature. This was noted and advocated by Pythagoras, Plato, Galileo, and Newton.
Physics uses mathematics to organize and formulate experimental results. From those results, precise or estimated solutions, quantitative results from which new predictions can be made and experimentally confirmed or negated. The results from physics experiments are numerical measurements."
Fără matematică nu mai avem fizică, ci doar cunoştinţe despre natură!
https://en.wikipedia.org/wiki/Physics#Relation_to_other_fields (se poate şi cu traducerea automată).
"Mathematics provides a compact and exact language used to describe of the order in nature. This was noted and advocated by Pythagoras, Plato, Galileo, and Newton.
Physics uses mathematics to organize and formulate experimental results. From those results, precise or estimated solutions, quantitative results from which new predictions can be made and experimentally confirmed or negated. The results from physics experiments are numerical measurements."
Fără matematică nu mai avem fizică, ci doar cunoştinţe despre natură!
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33848
Data de inscriere : 18/03/2011
Eu nu am sustinut nici o data ca matematica trebuie sa dispara din fizica . Dar pana sa aplici matematica in fizica ai de rezolvat problemele de fizica.Razvan a scris:Fără matematică nu mai avem fizică, ci doar cunoştinţe despre natură
Pacalici, sunt sigur ca ai vazut primul film . F=i x l x B ? normal ca ai sa spui ca asa este. A demonstrat foarte bine Dl. Profesor. Este formula aceasta general valabila ? Nu este Pacalici. Formula este valabila din punct de vedere magnetostatic.
Din punct de vedere dinamic apar alte probleme . Si ai sa ma interebi si tu si Razvan asa cum sa intamplat in topicul ,, Forta de atractie vs. forta de respingere " Da de ce forta de respingere este mai mica , ca formula este aceiasi . Ca sa va citez. Asta inseamna fizica adevarata . Sa descoperi unde poate fi , sau nu aplicata respectiva formula matematica .
Din punct de vedere dinamic apar alte probleme . Si ai sa ma interebi si tu si Razvan asa cum sa intamplat in topicul ,, Forta de atractie vs. forta de respingere " Da de ce forta de respingere este mai mica , ca formula este aceiasi . Ca sa va citez. Asta inseamna fizica adevarata . Sa descoperi unde poate fi , sau nu aplicata respectiva formula matematica .
Doamne fere si pazeste! Cum o sa spun ca asa e?scanteitudorel a scris: F=i x l x B ? normal ca ai sa spui ca asa este.
Uite , asta e:
Mai uita-te o data la film....e chestia aia cu produs vectorial.
scanteitudorel a scris:Toate viata inveti si inainte de moarte constati ca nu sti nimic.
Adica ne pierdem vremea inutil, nu?
scanteitudorel a scris:Dimpotriva , preeda bine , dar in viteza si fara prea multe explicatii. Ce preda domnia sa gasesc in carti. Calm le citesc . Aici nu suntem pe aceiasi unda.
Evident ca, ce preda profesorul se gaseste in carti. Esti de parere deci,ca, profesorii sunt inutili? Acum incep sa inteleg mai bine ce zici. Ori ca el fiind prea repezit, si da dureri de cap la asistenta?
Zici ca nu esti pe aceeasi lungime de unda? Nici o problema! Take your time, cum ziceau vechii greci.
scanteitudorel a scris:
Toate viata inveti si inainte de moarte constati ca nu stii nimic. .......... Este o vorba din batrani pe care nu o comentez.
Toate viata inveti si inainte de moarte constati ca nu stii nimic. .......... Este o vorba din batrani pe care nu o comentez.
Nu Pacalici. Mi-as fi dorit asa cum cred ca am mai spus, mai multe explicatii legate de fenomenele fizice respective. Poate acestea exista , dar eu nu stiu engleza si de aceia cred ca nu sunt prezentate. OK.Pacalici a scris: Esti de parere deci,ca, profesorii sunt inutili?
Am inteles. Asa este, explicatiile exista in prezentarea facuta. Daca sti rusa, gafiteanu a recomandat niste filme foarte bune intr-un post mai vechi. Spune-mi daca vrei sa iti trimit link-ul.Mi-as fi dorit asa cum cred ca am mai spus, mai multe explicatii legate de fenomenele fizice respective. Poate acestea exista , dar eu nu stiu engleza si de aceia cred ca nu sunt prezentate. OK.
Nu este rau sa fie postate pe acest topic. In ceea ce ma priveste pe mine pot sa iti spun ca de vineri am o raceala de nu stiu cum ma cheama . Nu pot sa muncesc , nu pot sa gandesc , sunt debusolat complet. Dupa ce m-am inregistrat pe forum imediat cred ca am deschis topicul Generator electric cu forta de reactiune redusa . Eu am mai multe modele de astfel de generatoare electrice iar cel aflat in discutie l-am construit acum doi ani cu magneti aceia mici din Neodim care sunt prezentati in filmul video la Tr. energetic . Din pacate acestia sunt prea mici pentru dimensiunea masinii iar materialele feromagnetice folosite nu sunt corespunzatoare.Pacalici a scris:Am inteles. Asa este, explicatiile exista in prezentarea facuta. Daca sti rusa, gafiteanu a recomandat niste filme foarte bune intr-un post mai vechi. Spune-mi daca vrei sa iti trimit link-ul.
Teoretic forta de reactiune in modelul acesta poate fi redusa pana la 50 %. Practic ma incurca ceva si nu stiu cand voi relua cercetarile, sa imi dau seama ce anume. Masina cere conditii mai speciale din punct de vedere tehnic.
Iti doresc sanatate grabnica. Cel mai nasol este sa racesti cand afara sun +30 de grd.C...
Daca nu sti ruseste nu le postez. Eu o faceam pentru tine. O zi buna.
Multumesc .Pacalici a scris:Iti doresc sanatate grabnica. Cel mai nasol este sa racesti cand afara sun +30 de grd.C...
Au fost 38 de grade , a scazut brusc la 20 ziua si 13 noaptea iar acum vad ca iar creste.
Am facut rusa la scoala , ceva franceza , ceva italiana in particular dar ce mai conteaza cand nici limba natala nu o mai inteleg . Asa de mult au schimonosito. Ex. nu mai prezentam ...decelam ....fortuit = intamplator si uni confunda cu fortat.
Faci si tu cum crezi ca este mai bine .
Poate ne mai ajuta o data gafiteanu. Nu gasesc postarea lui. Iata alta:
http://dokonline.com/nauchno_populiarnie/fizika/
pentru inceput.
pentru inceput.
Lasa ca am sa vad eu. Deocamdata cred ca am rezolvat in proportie de 85% problema ,,Gripei Sovietice". 200ml Votca - 200ml vin rosu. Am baut aseara , am transpirat intens si astazi ma simt bine .Pacalici a scris:Poate ne mai ajuta o data gafiteanu. Nu gasesc postarea lui. Iata alta:
pentru inceput.
https://cercetare.forumgratuit.ro/t655p270-noutai#63667
Фильмы по физике - школьный курс
Задачники разные
Фильмы по физике - школьный курс
Задачники разные
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36112
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Două probleme interesante
» Deosebirea fundamentală dintre Fizica elicoidală şi Fizica actuală
» Invatati Fizica gratuit. (Este vorba de Fizica "oficiala")
» Deosebirea fundamentală dintre Fizica elicoidală şi Fizica actuală
» Invatati Fizica gratuit. (Este vorba de Fizica "oficiala")
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum