Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de ilasus Astazi la 19:58

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la virgil în NEWTON
( 1 )

» Mesaj de la Meteorr în Global warming is happening?
( 1 )

» Mesaj de la eugen în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Reactionless drive - Motor inertial Vote_lcapReactionless drive - Motor inertial Voting_barReactionless drive - Motor inertial Vote_rcap 
CAdi (12397)
Reactionless drive - Motor inertial Vote_lcapReactionless drive - Motor inertial Voting_barReactionless drive - Motor inertial Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
virgil
Dacu2
CAdi
ilasus
eugen
Meteorr
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 40 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 40 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare

Reactionless drive - Motor inertial

+8
gafiteanu
Pacalici
curiosul
virgil_48
cris
Abel Cavaşi
WoodyCAD
theMisuser
12 participanți

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

Reactionless drive - Motor inertial Empty Reactionless drive - Motor inertial

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 11:43

M-a chinuit talentu' cateva zile de cand am auzit ca vor unii sa testeze EM drive in spatiu si am venit si eu cu o varianta de motor d-asta.

Reactionless drive - Motor inertial 2qte2ir

Deci avem o modificare de pozitie D pentru o tura de foton = L*P*(n^2-1)/(m*c).
Pentru X ture, inmultim cu X si avem distanta D = X*L*P*(n^2-1)/(m*c).

L = lungimea mediului incet
n = index refractie mediu incet
m = masa deplasata
c = viteza luminii

Dupa cum se vede, aceasta tehnologie nu modifica momentul masei deplasate. Ii modifica doar pozitia (!!!).
Momentul ramane conservat dar pe noi nu ne intereseaza asta. Pe noi ne intereseaza sa ajungem din punctul A in punctul B, adica sa strabatem o distanta D. Iar pt. asta nu e obligatoriu sa apelam la un moment net. Putem insa sa-l imprumutam de mai multe ori de la un foton Smile

Si acum sa vedem cum am ajuns la formula asta :

Variatia de viteza a masei m data de momentul p al unui foton Dv = p/m.
Distanta D pe care se misca masa m in timpul t este D = v*t  (fata din repaus).

Distanta pe directia inceata Ds = t1*p/m (Ds e de la Slow direction - asa mi-am notat eu)
Adunam momentul castigat de Minkowski n*p -p = (n-1)*p
Distanta castigata de acest moment Dg = t1*(n-1)*p/m (Dg e de la Gained distance)

Distanta pierduta pe intoarcere foton Df = t2*p/m (Df e de la fast distance)

Deplasarea totala pe un ciclu D1 = Ds + Dg - Df = t1*p/m + t1*(n-1)*p/m - t2*p/m => dupa simplificari
D1 = (t1*n - t2)*p/m

t in functie de lungimea mediului lent este
t2 = L/c
t1 = t2*n

=> D1 = (t2*n*n - t2)*p/m => dupa inlocuirea t2 = L/c => D1 = L*p*(n^2-1)/(m*c)

Pentru X ture foton distanta totala D = X*D1.

E clar cum ne deplasam fara sa violam conservarea momentului ?  Very Happy

Si acum, criticile.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11359
Data de inscriere : 25/02/2016
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive

Sus In jos

Reactionless drive - Motor inertial Empty Re: Reactionless drive - Motor inertial

Mesaj Scris de WoodyCAD Mar 11 Oct 2016, 12:11

iluminatul fotonic a scris:Dupa cum se vede, aceasta tehnologie nu modifica momentul masei deplasate. Ii modifica doar pozitia (!!!).

ABSOLUT FALS!
Deplasarea fotonica, prin diverse medii de propagare, este obligatoriu elicoidala! (Teorie de Camp Unificat)
Campul "rotoric" ,de deplasare fotonica, isi schimba caracteristicile, acesta DEPINZAND DE MEDIUL DE PROPAGARE!
"Vulpea fotonica" isi schimba "culoarea" dupa cum "evoluaza, in mediu polar sau carpatic"!
Schimbarea "pasului" elicoidal NU ESTE O DEPLASARE ci UN REGLAJ INTERN(sistemic) DE CURGERI OPTIMIZATE!

TRECEREA DE LA O CURGERE OPTIMIZATA LA ALTA...SI INVERS...SE FACE PRIN SCHIMBARE DE GEOMETRODINAMICA! Schimbarea GEOMETRICA(drum/traiectorie) inseamna schimbare in DINAMICA(viteze)!
CONSERVAREA ESTE...CONSERVARE GEOMETRODINAMICA!
WoodyCAD
WoodyCAD
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue6 / 106 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!

Sus In jos

Reactionless drive - Motor inertial Empty Re: Reactionless drive - Motor inertial

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Mar 11 Oct 2016, 12:38

theMisuser a scris:Dupa cum se vede, aceasta tehnologie nu modifica momentul masei deplasate. Ii modifica doar pozitia (!!!).
Te referi la impuls? Dar momentul cinetic se mai conservă? Cum menții corpul orientat în spațiu cu atâta precizie?
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue9 / 109 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 13:30

Abel Cavaşi a scris:Te referi la impuls? Dar momentul cinetic se mai conservă? Cum menții corpul orientat în spațiu cu atâta precizie?
Dpdv al motorului, daca ar fi cuplat absolut rigid cu masa de deplasat am avea impuls zero si moment cinetic conservat iar deplasarea s-ar face sub Planck lenght/foton.
Elasticitatea la transferul momentului elementar (care apare chiar daca luam cel mai dur material posibil pt. ca vorbim de energii elementare extrem de mici) modifica acest aspect insa si dpdv al motorului apar niste pierderi = cu acceleratia masei de deplasat. Si asa s-ar putea spune ca momentul cinetic al navei se modifica. Si energia se consuma in motor.

E inca in lucru analiza completa a sistemului dar cam pe aici ar trebui sa functioneze Smile

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 15:05

Abel Cavaşi a scris:Cum menții corpul orientat în spațiu cu atâta precizie?
Aaaa.... Nu stiu la ce precizie te referi.
Toate elementele din desen sunt in interiorul unei cutii si stau fixe unele fata de altele.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de cris Mar 11 Oct 2016, 15:22

EM drive functioneaza pe principiul urmator.In urma reflexiilor multiple apar in apropierea bazei mari a trunchiului de con puncte unde se insumeaza in faza undele EM generand particule neutre cu masa de repaos de genul neutrinilor cu moment cinetic ce parasesc fara probleme incinta prin baza mare.Deci nu incalca principiile fizicii.
cris
cris
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19994
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 16:39

Scopul meu era sa nu paraseasca nimic incinta Smile
Momentele fotonilor se anuleaza toate (emisie, reflexii, absorbtie) DAR cu mediul lent introduc o intarziere intre ciocniri/transferuri pe o directie.
Un fel de... iei un pumn in partea dreapta, te duci 1 metru pe gheata unde iei un pumn in partea stanga urmat imediat de un pumn in partea dreapta. Toti pumnii sunt la fel dar tu te deplasezi pe gheata. In momentul cand iei ultimul pumn ramai pe loc (absorbtia fotonului).

Merge sau nu merge masinaria ?
Daca nu, de ce ?

ps - intarzierea produce un moment Minkowski pe aceeasi directie cu deplasarea; ciudatele cai ale fizicii...

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mar 11 Oct 2016, 17:32

Poate inteleg eu prost si superficial schita ta, dar avand o sursa de
lumina cum este Soarele, se poate realiza o nava cosmica pe
principiul corabiilor cu panze, care sa se poata deplasa din A in B.
Vela solara.

Ai facut schita din prima cu note in engleza?
Dece vrei sa se invarteasca?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 18:01

Pai intentia ar fi sa te poti deplasa in orice directie.
Cat despre notite da, le-am facut in engleza.
Ce sa-i faci, daca pe toate gardurile numa' engleza.... Smile

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 11 Oct 2016, 18:28

theMisuser a scris:Un fel de... iei un pumn in partea dreapta, te duci 1 metru pe gheata unde iei un pumn in partea stanga urmat imediat de un pumn in partea dreapta. Toti pumnii sunt la fel dar tu te deplasezi pe gheata.

Acțiunea și reacțiunea...
În cel mai fericit caz cred că s-ar putea obține doar o mișcare oscilatorie dacă fenomenul se produce într-o incintă închisă, dar apare totuși conservarea impulsului și energiei care nu permite un câștig de energie cinetică fără acțiune exterioară.
Cred eu.

curiosul
Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mar 11 Oct 2016, 19:22

Sa intelegem ca punctul P si cele 4 oglinzi se afla pe "motor"?
Incinta de jos(T2), poate lipsi ?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 19:28

Reactionless drive - Motor inertial 358au69
Am facut un desen mai detaliat, poate e mai clar din el.
(ma gandesc sa postez si pe un forum de fizica in lb engleza)
Toate elementele sunt intr-o cutie inchisa.

Incinta cu T2 face parte din functionarea sistemului. Sigur, se poate sari problema si sa ramana cu doar 3 oglinzi, ba chiar si cu 2 oglinzi si o intrare/iesire mai jmechera din mediul lent dar am ales varianta asta de prezentare pentru a fi mai usor de analizat ce anume ar trebui sa se intample acolo (si la partea de socoteli e mai usor asa).

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mar 11 Oct 2016, 19:35

curiosul a scris:Acțiunea și reacțiunea...
În cel mai fericit caz cred că s-ar putea obține doar o mișcare oscilatorie dacă fenomenul se produce într-o incintă închisă, dar apare totuși conservarea impulsului și energiei care nu permite un câștig de energie cinetică fără acțiune exterioară.
Cred eu.
In mod normal asa ar trebui sa fie. Dar am pus acolo si traseul ala de intarziere a "loviturii" pe directia stanga-dreapta.
Asta ar insemna ca momentul spre dreapta este urmat de momentul spre stanga la un timp mai mic decat invers.
Intre cele 2 momente nefiind un timp egal, cutia ar trebui sa se deplaseze intr-o directie.

In varianta de interpretare pur mecanica nu (prea) functioneaza teoria asta (decat foarte greu si cu multe adaugiri - si nici asa nu cred ca e complet posibil de reprodus fenomenul).
Practic traseul care intarzie momentul dispre stanga spre dreapta genereaza si el un moment spre stanga (ar fi o palma printre restul de pumni, dar e pe directia deplasarii dorite).

Deci pur mecanic nu (prea) cred ca se poate interpreta. Ce face fotonul ala pe traseul lent nu stiu sa aiba corespondent pur mecanic.
(adica nu se poate face cu bile/parghii/roti uateva)

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Mar 11 Oct 2016, 20:07

Fotonul nu este "frânat" de mediul mai lent, ci are viteză constantă prin mediu.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue9 / 109 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Mier 12 Oct 2016, 00:17

TheMisuser a scris:In varianta de interpretare pur mecanica nu (prea) functioneaza teoria asta (decat foarte greu si cu multe adaugiri - si nici asa nu cred ca e complet posibil de reprodus fenomenul).
Practic traseul care intarzie momentul dispre stanga spre dreapta genereaza si el un moment spre stanga (ar fi o palma printre restul de pumni, dar e pe directia deplasarii dorite).

Deci pur mecanic nu (prea) cred ca se poate interpreta. Ce face fotonul ala pe traseul lent nu stiu sa aiba corespondent pur mecanic.
(adica nu se poate face cu bile/parghii/roti uateva)

Motorul are mari sanse sa functioneze , numai daca vei folosi o parghie cuantica de ordinul 0 , asa cum ne-a invatat antecesorul cercetator ISabau(Fie-i tarana usoara ca era om bun).
Atentie, asa cum spui, cu o parghie mecanica de ordin 0 nu va functiona.
Pacalici
Pacalici
Banat pe termen nedefinit

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue0 / 100 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue
Prenume : Pacalescu
Numarul mesajelor : 5571
Puncte : 20046
Data de inscriere : 21/08/2014
Obiective curente : Fara.

http://www.pacalici.com

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mier 12 Oct 2016, 04:16

Abel Cavaşi a scris:Fotonul nu este "frânat" de mediul mai lent, ci are viteză constantă prin mediu.  
E greu cu exprimarea prin relativitate Smile
E franat la iesire si e accelerat la intrare. Cel putin dpdv al momentului.
La o asemanare cu o bila, are viteza mai mica in mediul lent dar spre deosebire de ea, cand este incetinit momentul este invers.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mier 12 Oct 2016, 09:11

Ia sa vedem daca asa devine mai clara metoda de functionare Smile
V = W*X*L*(n^2-1) / (m*c^2)
Reactionless drive - Motor inertial 2a50jns
Unde V = viteza de deplasare
W = putere laser in Watts
m = masa nava

Adica practic viteza nu se acumuleaza ci este strict dependenta de puterea laserului.
Daca ai un laser pt. 100km/h si-l pornesti, cei din interior fac toti accident instant affraid

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mier 12 Oct 2016, 13:21

theMisuser a scris:. . . . .
Adica practic viteza nu se acumuleaza ci este strict dependenta de puterea laserului.
Daca ai un laser pt. 100km/h si-l pornesti, cei din interior fac toti accident instant affraid
Mai adanceste cercetarea Misuser, din ce vad eu acolo cu
laserul de la Magurele ai reusi sa topesti montajul acela,
dar nu sa-l clintesti.
Crezi ca o raza laser produce mai muta presiune, deci
impingere sau forta, decat presiunea luminii pe suprafata
incidenta? Iar presiunea cea mai mare se manifesta pe o
suprafata opaca. Daca ai tu alta parere...

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mier 12 Oct 2016, 13:37

virgil_48 a scris:
Crezi ca o raza laser produce mai muta presiune, deci
impingere sau forta, decat presiunea luminii pe suprafata
incidenta?
Nu. Ce zic eu aici e mai ineficient decat aruncarea fotonilor in spatiu.
virgil_48 a scris:
Iar presiunea cea mai mare se manifesta pe o
suprafata opaca. Daca ai tu alta parere...
Practic pe o suprafata reflectorizanta e mai mare presiunea (de 2x chiar) Smile
Iar modul de functionare al acestui sistem nu prea face valida compararea celor 2.. presiuni.
Un foton da un moment pe o suprafata si suprafata/obiectul ramane cu acel moment.
In sistemul meu fotonul doar ne imprumuta un moment pentru o bucata de timp apoi este luat inapoi.

Acest sistem produce o viteza cat timp laserul este in functiune. (ma rog, ar trebui, ca asta-i intrebarea : daca merge sau nu, desi eu cred ca da)
In momentul cand laserul se opreste, viteza intregului ansamblu de care e legat (masa de transportat) devine zero (aproape) instantaneu (microsecunde).

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mier 12 Oct 2016, 15:02

theMisuser a scris:Ia sa vedem daca asa devine mai clara metoda de functionare Smile
V = W*X*L*(n^2-1) / (m*c^2)

Putem considera partea "X*L*(n^2-1)" ca fiind o constanta a motorului Km
si formula devine :

V = W*Km / m*c^2

Km e in metri. Pt. un dispozitiv imaginat de mine (cu componente reale preparabile acasa) Km ar fi in jur de 10000.
Viteza V se aplica masei m.
c este viteza luminii.

Presupunand (asa, de amorul artei) ca sistemul functioneaza asa cum zic, are cineva vreo idee despre cum sa transformam aceasta viteza intr-o acceleratie ?

edit - eu ma gandesc la o varianta cu ceva interactiune elastica da' nu m-a lovit inspiratia pana acuma sa-mi dau seama cum

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Mier 12 Oct 2016, 16:12

Interesan subiectul numit motor inertial.
V-ati gandit vreodata ca atomul (protonul si neutronul) este un astfel de motor ? Niciodata nu poate sa fie oprit, nucleul se invarte permanent ca un adevarat rotor. Se bazeaza pe energiile punctului zero, care patrund peste tot si sunt infinite si in perpetua transformare. Am scris la plural, deoarece sunt mai multe si se mai numesc energii subcuantice difuze.
Construiti un motor electric care sa imite atomul. Cata energie mecanica va da prin ax afara, tot atata va fi autocompensata in mod automat din mediul subcuantic.  Pe aceasta se bazeaza si generatoarele si motoarele lui Keshe. Si ale celor de dinaintea lui, vezi Tesla, Moray, etc.
Ati auzit vreodata ca s-a oprit un atom din invartit ?
Deosemeni un electron liber se invarte permanent in jurul propriei exa, niciodata nu-i scade viteza si energia sub o anumita limita de Eo= 511.000 eV.
Atunci el are o anumita energie si un anumit moment electric si altul magnetic minimal. Poate ajunde de sute de ori mai mare.
Poate ajunge si mai mic, dar atunci e alta discutie, incepe distrugerea daca mediul nu-i mai este favorabil.
Fortele acestea enigmatice le putem numi fortele inertiale ale mediului.

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Reactionless drive - Motor inertial Left_bar_bleue0 / 100 / 10Reactionless drive - Motor inertial Right_bar_bleue
Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Mier 12 Oct 2016, 16:41

Deocamdata nu ma preocupa free-energy. Si nici nu-s optimist ca s-ar putea face ceva in directia asta curand.

Cat despre atom ca fiind un fel de motor inertial, posibil, da' el nu consuma energie pt. deplasare. Ce incerc eu sa fac insa cere o gramada de energie pt. foarte putina miscare.

Daca as putea sa recircul energia pierduta in mediul lent ar fi o jmekerie jmekera Smile
Adica fotonii aia pierduti nu dispar, majoritatea lor se absorb in mediul transparent.
Daca as gasi un material care sa fie transparent la o frecventa vizibila si undeva la 1500...2000 grade, eficienta motorului s-ar imbunatatii considerabil.
(am senzatia ca vreau un cristal de Dilitiu Very Happy - fanii StarTrek-ului tre' sa stie despre ce-i vorba)
Daca ajung cu Km pe la 1 miliard or smth, preferabil peste, motorul asta ar putea avea aplicatii reale.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mier 12 Oct 2016, 19:21

Eu cred că tot nu iei în calcul ceva.
Acțiunea și reacțiunea...zic eu...

Dar să vedem dacă am înțeles bine.
Recapitulăm.

Ideea, în mare și în funcție de cum am înțeles-o eu, este următoarea și te rog să mă corectezi dacă greșesc.

Presupunem într-o incintă închisă două medii în care fotonul se deplasează cu viteză diferită, în funcție de proprietățile mediului.
Pereții incintei reflectă fotonii, iar principiul în sine este faptul că trecând prin medii diferite fotonii se vor deplasa cu viteze diferite și vor lovii pereții incintei cu viteze diferite.

Considerând că presiunea exercitată de fotoni asupra pereților este mai mare dacă viteza lor este mai mare, separând în interiorul incintei mediile care modifică viteza fotonilor ar însemna că pe doi pereți opuși am putea exercita o presiune diferită, ceea ce ar implica într-un final deplasarea incintei spre direcția peretelui spre care fotonii lovesc cu o viteză mai mare.

Bun...până aici schema logica este bună, dacă am înțeles eu bine și corect ceea ce vrei tu să susții.

Dar în această schemă logică nu este luat în calcul faptul că... fotonii exercită și o presiune asupra mediului propriu-zis.

Când fotonii trec din mediul din care se deplasează mai repede în mediul în care se deplasează mai lent, aceștia produc o presiune pe direcția și sensul mișcării și în acel mediu care se transmite ulterior peretelui respectiv.

Aplicând principiul acțiunii și reacțiunii ceea ce poți obține într-un final, în cel mai fericit caz, este o mișcare oscilatorie a incintei și nu o deplasare a acesteia spre sensul de mișcare a fotonilor spre mediul ce le permite o mișcare mai rapidă.

Sper că înțelegi ce vreau să spun.

curiosul
Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mier 12 Oct 2016, 20:52

Cred ca raza de lumina cand patrunde in mediul dens sufera o franare, deci actioneaza cu un impuls asupra mediului in sensul deplasarii, iar cand iese din mediu, sufera o accelerare, adica actioneaza cu acelasi impuls pe peretele de iesire, in sens invers deplasarii. Rezultanta celor doua impulsuri este zero. Mai simplu, o masina cand franeaza te baga in volan, iar cand accelereaza te baga in scaun, rezultanta e nula.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Mier 12 Oct 2016, 23:49

theMisuser a scris:
Un foton da un moment pe o suprafata si suprafata/obiectul ramane cu acel moment.
In sistemul meu fotonul doar ne imprumuta un moment pentru o bucata de timp apoi este luat inapoi.
Eu nu inteleg dece consideri tu importanta marimea moment,
când in problema(montajul) ta este esentiala marimea impuls.
Ca sa se poata deplasa este nevoie de un impuls.
Daca fotonul atinge suprafata in dreptul centrului ei de masa,
ce moment mai produce?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Joi 13 Oct 2016, 04:22

Smile Ma bucur ca cineva incearca sa inteleaga cum merge la modul intim acest sistem.
curiosul a scris:
Recapitulăm.

Ideea, în mare și în funcție de cum am înțeles-o eu, este următoarea și te rog să mă corectezi dacă greșesc.

Presupunem într-o incintă închisă două medii în care fotonul se deplasează cu viteză diferită, în funcție de proprietățile mediului.
Pereții incintei reflectă fotonii, iar principiul în sine este faptul că trecând prin medii diferite fotonii se vor  deplasa cu viteze diferite și vor lovii pereții incintei cu viteze diferite. cu o intarziere diferita.

Considerând că presiunea exercitată pozitia modoficata de fotoni asupra pereților este mai mare dacă viteza intarzierea lor este mai mare, separând în interiorul incintei mediile care modifică viteza fotonilor ar însemna că pe doi pereți opuși am putea exercita o presiune deplasare diferită, ceea ce ar implica într-un final deplasarea incintei spre impotriva direcția peretelui spre care fotonii lovesc cu o viteză intarziere mai mare.

Bun...până aici schema logica este bună, dacă am înțeles eu bine și corect ceea ce vrei tu să susții.

Dar în această schemă logică nu este luat în calcul faptul că... fotonii exercită și o presiune asupra mediului propriu-zis.
Am luat. In primul mesaj am scris :
Adunam momentul castigat de Minkowski n*p -p = (n-1)*p

Când fotonii trec din mediul din care se deplasează mai repede în mediul în care se deplasează mai lent, aceștia produc o presiune un moment pe direcția și sensul invers mișcării și în acel mediu care se transmite ulterior peretelui respectiv intregului ansamblu/cutiei etanse.

Aplicând principiul acțiunii și reacțiunii ceea ce poți obține într-un final, în cel mai fericit caz, este o mișcare oscilatorie a incintei și nu o deplasare a acesteia spre sensul de mișcare a fotonilor spre mediul ce le permite o mișcare mai rapidă.
Iar modificand timpul unui brat/sens al oscilatiei obtinem o deplasare neta.

Sper că înțelegi ce vreau să spun.
Si eu Smile

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Joi 13 Oct 2016, 04:34

virgil a scris:Cred ca raza de lumina cand patrunde in mediul dens sufera o franare, deci actioneaza cu un impuls asupra mediului in sensul deplasarii, iar cand iese din mediu, sufera o accelerare, adica actioneaza cu acelasi impuls pe peretele de iesire, in sens invers deplasarii. Rezultanta celor doua impulsuri este zero. Mai simplu, o masina cand franeaza te baga in volan, iar cand accelereaza te baga in scaun, rezultanta e nula.
Intr-o varianta clasica de interpretare, asa e. Pentru acest motiv spun ca nu se poate executa cu bile acest sistem.
Intr-o varianta relativista, momentul este exact invers.
De studiat : https://en.wikipedia.org/wiki/Abraham%E2%80%93Minkowski_controversy
In perioada facerii sistemului, pana sa aflu' de Minkovski, am considerat situatia urmatoare :
O planeta cu gaura prin ea (am ales-o cu forma de covrig) si un foton care trece prin gaura covrigului.
Vine photonul din spatiu cu viteza... c, este accelerat de planeta si ii creste momentul/energia (ca viteza n-are cum), trece prin planeta si este incetinit (ii scade momentul/energia) pana la valoarea initiala. In apropierea planetei campul gravitational este mai mare iar viteza c (locala) este mai mica decat in spatiu liber. In concluzie avem o accelerare (adica marire de energie/moment) care produce o intarziere.
Cu o bila nu cred ca se poate face asa ceva (daca stie cineva cum s-ar putea face poate ma lumineaza si pe mine).

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Joi 13 Oct 2016, 04:46

virgil_48 a scris:
Eu nu inteleg dece consideri tu importanta marimea moment,
când in problema(montajul) ta este esentiala marimea impuls.
Mi s-a parut mai simpla analiza apeland la momente.
virgil_48 a scris:
Ca sa se poata deplasa este nevoie de un impuls.
Sau de un moment Smile
Sigur, se poate analiza problema si cu impulsuri doar ca e o complicatie suplimentara.
virgil_48 a scris:
Daca fotonul atinge suprafata in dreptul centrului ei de masa,
ce moment mai produce?
Produce un moment maxim pe directia lui.
Daca e prin alta parte, se va transforma o parte din moment in miscare de rotire.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Joi 13 Oct 2016, 05:06

virgil a scris:Cred ca raza de lumina cand patrunde in mediul dens sufera o franare, deci actioneaza cu un impuls asupra mediului in sensul deplasarii, iar cand iese din mediu, sufera o accelerare, adica actioneaza cu acelasi impuls pe peretele de iesire, in sens invers deplasarii. Rezultanta celor doua impulsuri este zero. Mai simplu, o masina cand franeaza te baga in volan, iar cand accelereaza te baga in scaun, rezultanta e nula.
A, ca am uitat in primul rapuns, cu planeta covrig.
Planeta va primi si ea un moment, pe directia inversa de deplasare a fotonului (planeta este atrasa de catre foton) iar la plecarea fotonului primeste iar un moment dar de data asta pe directia inversa fata de apropiere, pana se opreste.
Pe ansamblu, planeta este deplasata un pic inspre directia din care vine fotonul.

Am putea sa consideram planeta ca un magnet si fotonul ca o bila.
Vine bila, se atrage cu magnetul, magnetul vine inspre bila la sosire si merge inapoi dupa trecerea bilei de magnet.
DAR. In aceasta varianta clasica, bila primeste o viteza si ajunge mai repede la destinatie. Iar magnetul merge un pic inapoi.
In varianta cu fotonul, magnetul merge tot inapoi un pic dar fotonul ajunge mai tarziu la destinatie (viteza fotonului scade in camp gravitational).

Impulsul/momentul dat/cedat mediului/magnetului/planetei covirg este cu siguranta zero dupa trecerea bilei/fotonului pe langa insa deplasarea mediului lent nu e zero.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de theMisuser Joi 13 Oct 2016, 07:01

Am omis un cuvant.
curiosul a scris:Eu cred că tot nu iei în calcul ceva.
Când fotonii trec din mediul din care se deplasează mai repede în mediul în care se deplasează mai lent, aceștia produc o presiune un moment temporar pe direcția și sensul invers mișcării și în acel mediu care se transmite ulterior peretelui respectiv integului ansamblu/cutiei etanse.
Acel "temporar" e important. Timpul lui cumulat cu momentul lui este egal cu o deplasare.

theMisuser
Activ
Activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum