Ultimele subiecte
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...Scris de eugen Ieri la 23:44
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de ilasus Ieri la 23:23
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 15:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12469) | ||||
CAdi (12407) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 34 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 34 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Legi de conservare (1)
+9
eugen
Abel Cavaşi
virgil
negativ
WoodyCAD
Razvan
Pacalici
gafiteanu
virgil_48
13 participanți
Pagina 14 din 34
Pagina 14 din 34 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 24 ... 34
Legi de conservare (1)
Rezumarea primului mesaj :
Am radiat primul mesaj care constituia o eroare. virgil_48
Am radiat primul mesaj care constituia o eroare. virgil_48
Vizitator 1- Vizitator
Re: Legi de conservare (1)
1.
2
3.
Scuze pentru intarzierea raspunsului! Au fost cauze obiective. Sunt sigur ca nu este prea inteligibil si criticabil.
Vedeti relatia nr. 8.In ecuatia nr 2 ati introdus derivatele fluxurilor de impuls mecanic, sarcina electrica, masa si entropie.
Nu ati introdus nimic legat de magnetism, etc.
Probabil considerati magnetismul ca marime derivata din celelalte ?
2
2. Teoria electroconvergentei "lucreaza" cu corpuri naturale cu functii distincte pe o anumita "distanta"/"durata" pe traiectul propriului flux urmata de conversie acestora (tot, pe "o anumita distanta/durata pe traiect) fapt ce genereaza "fluxul entropic"/presiune/frecare/...., Am incercat sa ma fac inteles cu riscul de a nu respecta anumite rigori,...O constatare, in ideea unei " legi" generale a curentilor , sugerata de Maxwell:
La Maxwell aparea curentul electric total ca suma a curentului de conductie si curentului de deplasare.
La dvs dupa cate inteleg intuiesc o lege generala a curentilor/ fluxurilor "Ampere-Maxwell-Boltzman " care include :
- curent " mecanic";
- curent electric de conductie;
- curent " masic";
- curent " entropic";
3.
3. Depinde de "natura" materiei din jurul anvelopei. Daca formele de miscare sunt conjugate atunci este posibil "alinierea"/curbiliniul perechilor,...," daca nu sunt conjugate interctiunea nu-I posibila si astfel interactiunea magnetica nu-I evidenta. Dupa cum vedeti nu-I vorba de corpuri naturale fara anvelopa entropica (ETHER) ci corpuri naturale cu anumite functii /rosturi realizate de anvelopa proprie.Fie un conductor electric supus unei diferente de potential electric la capete.
Curentul de conductie va stimula o anvelopa magnetica in jurul conductorului.
Magnetismul rotational este o stare de ordine si prin energia magnetica o crestere de energie/ ordine in jurul conductorului.
Nu este aceasta o stare de crestere a ordinii magnetice din eterul inconjurator conductorului ?
Ea este reversibila cand inceteaza curentul electric si se disipa inapoi in microvortexurile eterice , dupa viziunea Maxwell.
Se poate aplica legea cresterii entropiei unui sistem termodinamic la un fenomen magnetic " antientropic "?
Scuze pentru intarzierea raspunsului! Au fost cauze obiective. Sunt sigur ca nu este prea inteligibil si criticabil.
crivoi d- Vizitator
Viteze supraluminice ?
Multumesc pentru raspunsurile date de-a lungul acestui topic.
Am observat ecuatia 8 in care apare si energia magnetica.
Folositi c, viteza luminii la calculul puterii de interactiune a sistemului cu mediul.
Am intalnit in literatura stiintifica accesibila pe net cel putin trei autori de care stiu care au experimentat si argumentat viteze mai mari ca a luminii:
Weastone, Tesla, Eric Dollard.
Tesla a si publicat un patent cu rezultatele masuratorilor, care dadeau viteza supraluminica.
Noi folosim termenul camp electromagnetic , de natura ondulatorie.
In anumite conditii, in cazul campurilor de efect longitudinal, nevibratoriu, abordat de exemplu in experimentele Tesla, energia se poate transmite nu doar in forme vibratorii, ci si in forme scalare, in forme nevibratorii, ca impulsuri scalare electrice sau magnetice.
Astfel de fenomene am inteles ca sunt " suspecte" de propagari cu viteze supraluminice.
Cum s-ar modifica ecuatiile dvs in acest scenariu ?
Multumesc pentru raspunsurile date de-a lungul acestui topic.
Am observat ecuatia 8 in care apare si energia magnetica.
Folositi c, viteza luminii la calculul puterii de interactiune a sistemului cu mediul.
Am intalnit in literatura stiintifica accesibila pe net cel putin trei autori de care stiu care au experimentat si argumentat viteze mai mari ca a luminii:
Weastone, Tesla, Eric Dollard.
Tesla a si publicat un patent cu rezultatele masuratorilor, care dadeau viteza supraluminica.
Noi folosim termenul camp electromagnetic , de natura ondulatorie.
In anumite conditii, in cazul campurilor de efect longitudinal, nevibratoriu, abordat de exemplu in experimentele Tesla, energia se poate transmite nu doar in forme vibratorii, ci si in forme scalare, in forme nevibratorii, ca impulsuri scalare electrice sau magnetice.
Astfel de fenomene am inteles ca sunt " suspecte" de propagari cu viteze supraluminice.
Cum s-ar modifica ecuatiile dvs in acest scenariu ?
eugen- Moderator
- Numarul mesajelor : 3975
Data de inscriere : 19/03/2010
eugen a scris:In anumite conditii, in cazul campurilor de efect longitudinal, nevibratoriu, abordat de exemplu in experimentele Tesla,energia se poate transmite nu doar in forme vibratorii, ci si in forme scalare, in forme nevibratorii, ca impulsuri scalare electrice sau magnetice
Aceasta este o explicatia ca "saorma de toate".
Pentru cine totusi, vrea sa invete corect ce este o marime scalara si ce este o marime vectoriala, il invit sa citeasca Marimi scalare si vectoriale. Notiuni de analiza vectoriala.
sau : Mărimi scalare, Mărimi vectoriale
...sau sa se documenteze pe net. Sunt destule sit-uri de Fizica serioasa.
Cine, nu, "no problem" sa tot o tina lunga cu undele scalare si pseudostiinta.
1. Comentariu:
Potrivit fizicii , c, este maximul vitezei de miscare intr-un mediul masic. Mediul masic este mediul care structureaza, organizeaza, si da rosturi/functii Locului in DESERTACIUNE (gol). Vorbim in acest caz de Universul structural-fenomenologic, rezultat al interactiunii entitatilor masice/emergent msice (neutrino, fotoni,...,)
Este defect softul. Scriu eu, virgil_48:
De tinut minte: c este viteza maxima de miscare a particulelor
barionice. Daca nu este buna clasificarea, viteza particulelor care
alcatuiesc mediul nostru. Cele mai rapide ar putea fi fotonii.
Dar particulele sub fotonice, sau cele care nu fac parte deocamdata
dintre particulele cunoscute, ar putea avea viteze mai mari decat c.
Cine obliga particulele eterului dinamic sau ale materiei intunecate,
sa nu depaseasca viteza c ?
Asta am reusit sa inteleg eu din citat. Daca ma insel, ideea ramane.
Vizitator- Vizitator
Pacat ca se strica asa des softul! Era interesant daca redati tot comentariul meu.
crivoi d- Vizitator
Despre restul comentariului nu stiam sa spun nimic. Ce am scriscrivoi d a scris:Pacat ca se strica asa des softul! Era interesant daca redati tot comentariul meu.
despre citatul prezentat, corespunde macar intr-o mica masura
intentiei dvs ?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44936
Data de inscriere : 03/12/2013
Pentru Virgil 48:
Eu nu am nicio "intentie".
Pentru D-l Eugen:
Raspunsul pe care l-am dat la intrebarea dvs. il gasiti la colegii de pe forum (soft "defect").
D-l Forgaci/mm:
Eu nu am nicio "intentie".
Pentru D-l Eugen:
Raspunsul pe care l-am dat la intrebarea dvs. il gasiti la colegii de pe forum (soft "defect").
D-l Forgaci/mm:
De CE, CUM, CAND? Sunt intrebari care nu au raspuns in materialul prezentat. Definirea conceptelor fundamentale pentru a intelege fenomenele LIPSESTE.5. Pentru particulele in miscare de translatie, odata cu cresterea, sau scaderea vitezei, si in functie de particula, [de] orientarea ei in raport cu directia miscarii, si mediul parcurs, pot avea loc modificari de orientare, precum si fenomene de autoinductie -cu caracteristici exponentiale, plafonate asimptotic,- respectiv efecte de franare gen parasuta (mai exact gen elice neactionata), produse de mediul parcurs. Acestea se pot traduce fie printr-o crestere corespunzatoare a masei -si energiei sale- inclusiv o micsorare a lungimii de "unda asociata", in caz cand particula respectiva, in miscare, nu este supusa unei forte de propulsie -sau aceasta este, comparativ, slaba- (ceea ce trece)/[fie] printr-un fenomen de degradare energetica, adica gen "deplasare spre rosu". In consecinta, conceptia expansiunii initial "explozive" a universului nu este justificata, si nici cea de dilatare a acestuia dependenta de distanta.
crivoi d- Vizitator
Intrebare pt V. 48.Readuc aici si alta simulare, mai simpla, din care reiese ca
lucrul mecanic produs de o forta F care franeaza o miscare
inertial rectilinie in spatiul liber, este tot pozitiv!
Timpul si spatiul in fizica sunt parametrii "globali". Puteti simula "ceva' legat si de timpul "liber"/continuu/ asociat spatiului "liber"/fara legaturi/ori geentropic?
Acel "ceva" sa fie "evenimentul" ce produce lucru mechanic ("pozitiv" sau "negative").
E posibil asa ceva intr-un Timp "liber"/continuu, respectiv, spatiul "liber"?
Potrivit gandirii actuale se pare ca nu. Continuum-ul (temporal, spatial) nu permite manifestarea "discret"-ului/fenomenologicului/evenimentului, asa ca premizele experimentului propus (lucru mecanic) sunt eronate.
crivoi d- Vizitator
Daca puteti face un efort ca sa intrebati asa cum facemcrivoi d a scris:Intrebare pt V. 48. . . . .Readuc aici si alta simulare, mai simpla, din care reiese ca
lucrul mecanic produs de o forta F care franeaza o miscare
inertial rectilinie in spatiul liber, este tot pozitiv!
cei de pe aici,
poate voi incerca sa raspund sau chiar sa clarific. Asa cum
exprimati si redactati dvs. nu pot fi sigur niciodata ca am
inteles sensul si ajungem la discutii paralele.
Mi se pare ca ati ridicat o problema interesanta, dar
numai atât pot spune.
virgil_48- Foarte activ
Poate intelege cineva întrebarea vizitatorului nostru ca sa-mi traducacrivoi d a scris:. . . . .Intrebare pt V. 48.
Timpul si spatiul in fizica sunt parametrii "globali". Puteti simula "ceva' legat si de timpul "liber"/continuu/ asociat spatiului "liber"/fara legaturi/ori geentropic?
Acel "ceva" sa fie "evenimentul" ce produce lucru mechanic ("pozitiv" sau "negative").
Potrivit gandirii actuale se pare ca nu. Continuum-ul (temporal, spatial) nu permite manifestarea "discret"-ului/fenomenologicului/evenimentului, asa ca premizele experimentului propus (lucru mecanic) sunt eronate.
si mie in dialectul accesibil.
virgil_48- Foarte activ
Traducere
. . . . .Intrebare pt V. 48.
Traducere:
. . . . .Intrebare dupa un litru de votca V33
Timpul si spatiul in fizica sunt parametrii "globali".
Sigur ca da ! Pana aici nu sunt mari probleme.
"Puteti simula "ceva' legat si de timpul "liber"/continuu/ asociat spatiului "liber"/fara legaturi/ori geentropic?"
Da sigur ca putem ! Dar trebuia ca extorsiunea unui burlan /continu/discret sa cada perpendicular/paralel pe acensiunea torsionata/stabila/a evenimentului.
"Acel "ceva" sa fie "evenimentul" ce produce lucru mechanic ("pozitiv" sau "negative")."
Sigur ca da ! Normal ca pozitiv sau negative implicit doua pozitive/un negativ
"E posibil asa ceva intr-un Timp "liber"/continuu, respectiv, spatiul "liber"?"
Nu asta nu se mai poate! Din cauza exorcizarii lucrului mecanic indirect/direct matematiko-elikoidal.
"Potrivit gandirii actuale se pare ca nu. Continuum-ul (temporal, spatial) nu permite manifestarea "discret"-ului/fenomenologicului/evenimentului, asa ca premizele experimentului propus (lucru mecanic) sunt eronate."
Adevarat ca a inviat/a murit/iar a inviat.Astea nu mai sunt adevarate,sunt eronate/corecte/directe/indirecte.
Multumit de traducere ?
Traducere:
"Puteti simula "ceva' legat si de timpul "liber"/continuu/ asociat spatiului "liber"/fara legaturi/ori geentropic?"
Da sigur ca putem ! Dar trebuia ca extorsiunea unui burlan /continu/discret sa cada perpendicular/paralel pe acensiunea torsionata/stabila/a evenimentului.
"Acel "ceva" sa fie "evenimentul" ce produce lucru mechanic ("pozitiv" sau "negative")."
Sigur ca da ! Normal ca pozitiv sau negative implicit doua pozitive/un negativ
"E posibil asa ceva intr-un Timp "liber"/continuu, respectiv, spatiul "liber"?"
Nu asta nu se mai poate! Din cauza exorcizarii lucrului mecanic indirect/direct matematiko-elikoidal.
"Potrivit gandirii actuale se pare ca nu. Continuum-ul (temporal, spatial) nu permite manifestarea "discret"-ului/fenomenologicului/evenimentului, asa ca premizele experimentului propus (lucru mecanic) sunt eronate."
Adevarat ca a inviat/a murit/iar a inviat.Astea nu mai sunt adevarate,sunt eronate/corecte/directe/indirecte.
Multumit de traducere ?
Oracaila- Vizitator
Daca întrebarea mi-ai adresat-o mie, trebuie sa recunosc ca este oOracaila a scris:. . . . .Intrebare pt V. 48.
Traducere:
. . . . .
Multumit de traducere ?
traducere model in limba batraciana.
virgil_48- Foarte activ
Recunosc ca ati "tradus" (vorba lui Caragiale) pe toaNte si toNti. Traduceti si urmatoarele intrebari:Multumit de traducere ?
1. Ce-I MISCAREA CONTINUUA?
2. Ce-I TIMPUL CONTINUU?
Va sugerez sa consultati FIZICA (lui Aristotel, "tradusa" si-n romana).
Daca suntem "paraleli" n-o sa intelegem nicio "traducere"!
crivoi d- Vizitator
Lucrul mecanic este negativ daca unghiul dintre forta si drum este mai
mare decat 90 grade.
Observatia mea: deci daca forta este in sens opus deplasarii, lucrul
mecanic produs este negativ!!! Minciuna asta trebuie sa o retina toti!
Comentariu:
Daca avem o interactiune oscilatorie (de ex.- fluxul de impact variabil in timp asupra anvelopei entropice a Pamantulu care determina asa zisa miscare cu expansiune - contractie a Pamantului) in care sensul fortelor variaza in modul descris mai sus, care ar fi valoare lucrului mechanic? Vezi, puterea de interactiune- ec. nr. 8, si faptul ca variatia volumului matricei entropice deltaV poate fi pozitiv, respective, negativ, si in consecinta lucrul mechanic este,...,?
crivoi d- Vizitator
In contextul prezentat mai sus nu pot spune nimic despre lucrulcrivoi d a scris:. . . . .
Comentariu:
Daca avem o interactiune oscilatorie (de ex.- fluxul de impact variabil in timp asupra anvelopei entropice a Pamantulu care determina asa zisa miscare cu expansiune - contractie a Pamantului) in care sensul fortelor variaza in modul descris mai sus, care ar fi valoare lucrului mechanic? Vezi, puterea de interactiune- ec. nr. 8, si faptul ca variatia volumului matricei entropice deltaV poate fi pozitiv, respective, negativ, si in consecinta lucrul mechanic este,...,?
mecanic. Dar dvs. cum ziceti ca este...? Se anuleaza sau se
cumuleaza?
virgil_48- Foarte activ
Prin această extindere a conceptului de Ť lucru ť şi asupra transferului de căldură în calitate de Ť lucru termic ť de deformare entropică-probabilistică şi transferului de masă ca Ť lucru chimic ť se ajunge la relaţia:
conform căreia modificarea energiei interne, U, a unui sistem termodinamic este consecinţa ” deformării generalizate infinit mici”, dX, a acestuia sub acţiunea forţei generalizate Y [105]. Pentru studiul energiei corpurilor masive este important de ştiut că lucrul efectuat de corpuri sau câmpuri exterioare asupra sistemului este pozitiv şi conduce la creşterea energiei sale interne şi devine negativ dacă este exercitat de sistem asupra mediului exterior, determinând scăderea energiei acestuia. Există o excepţie la această regulă şi anume sistemele cu suprafaţa de control deformabilă, pentru care lucru efectuat este pozitiv (dV>0) iar cel consumat devine negativ (dV<0).
dU =∑ δLdef = j dXj, , (1)
conform căreia modificarea energiei interne, U, a unui sistem termodinamic este consecinţa ” deformării generalizate infinit mici”, dX, a acestuia sub acţiunea forţei generalizate Y [105]. Pentru studiul energiei corpurilor masive este important de ştiut că lucrul efectuat de corpuri sau câmpuri exterioare asupra sistemului este pozitiv şi conduce la creşterea energiei sale interne şi devine negativ dacă este exercitat de sistem asupra mediului exterior, determinând scăderea energiei acestuia. Există o excepţie la această regulă şi anume sistemele cu suprafaţa de control deformabilă, pentru care lucru efectuat este pozitiv (dV>0) iar cel consumat devine negativ (dV<0).
crivoi d- Vizitator
Nu va asteptati sa comentez ceva la raspusul dvs. Poate aveticrivoi d a scris:Prin această extindere a conceptului de Ť lucru ť şi asupra transferului de căldură în calitate de Ť lucru termic ť de deformare entropică-probabilistică şi transferului de masă ca Ť lucru chimic ť se ajunge la relaţia:
[center] dU =∑ δLdef = [i][size=16][img(33px,47px)]. . . . .
ceva si numai pentru Lucrul mecanic de miscare, asa cum este
abordat in cartea aceea de fizica de nivel mediu, despre care
am scris AICI. Pun problema acolo, daca lucrul mecanic de miscare
se cumuleaza ca energie consumata sau se poate compensa
pozitiv si negativ ca sa devina zero. Dupa tot ce am scris pe
acel topic, incerc sa aflu niste pareri.
virgil_48- Foarte activ
Virgil 48:
"Nu va asteptati sa comentez ceva la raspusul dvs. Poate aveti
,..."
1. Nu-I nimic de comentat. Conceptul de lucrul mechanic este correct definit
V. 48
"Pun problema acolo, daca lucrul mecanic de miscare
acel topic, incerc sa aflu niste pareri".
2. Nu aveti "voie" sa faceti "interventii"/"imbunatati" conceptul atata timp cat scopul acestuia nu "produce" contradictii in domeniul in care este utilizat.
Dumnevoatra incercati sa "legati" conceptul "lucrul" de un concept definit mai tarziu "energie". Mai sus eu am incercat sa va arat ca energia (matricei) corpului natural este definita cu ajutorul lucrului generalizat. Potrivit definitiei lui Planck energia reprezinta starea fizica instantanee a corpului respectiv (vezi, dU=Suma lucrurilor mecanice elementare ce actioneaza in corp urmarea interactiunii formelor de miscare conjugate). Variatia energiei (nu CONSUM!) este legata de "prezenta" lucrului generalizat (nu numai cel MECANIC!) in matricea entropica a corpului respective. Prezenta lucrului (si implicit variatia energiei) este data interactiune formelor de miscare a materiei conjugate (din corp, respective, mediu).
3.In ce priveste interactiunea magnetica aceasta este "legata"/determinata in principal de proprietatile materialului/materiei (sper sa nu gresesc, nefiind specializat in domeniu, este doar o PARERE).
4.Parerea mea este (daca imi permiteti) ca ati aflat destule pareri din partea colegilor de pe forum (unele chiar , doxa) pentru a inchide topicul si a nu ajunge in situatia celui care va enerva cu parghiile/PARERILE lui.
"Nu va asteptati sa comentez ceva la raspusul dvs. Poate aveti
,..."
V. 48
2. Nu aveti "voie" sa faceti "interventii"/"imbunatati" conceptul atata timp cat scopul acestuia nu "produce" contradictii in domeniul in care este utilizat.
Dumnevoatra incercati sa "legati" conceptul "lucrul" de un concept definit mai tarziu "energie". Mai sus eu am incercat sa va arat ca energia (matricei) corpului natural este definita cu ajutorul lucrului generalizat. Potrivit definitiei lui Planck energia reprezinta starea fizica instantanee a corpului respectiv (vezi, dU=Suma lucrurilor mecanice elementare ce actioneaza in corp urmarea interactiunii formelor de miscare conjugate). Variatia energiei (nu CONSUM!) este legata de "prezenta" lucrului generalizat (nu numai cel MECANIC!) in matricea entropica a corpului respective. Prezenta lucrului (si implicit variatia energiei) este data interactiune formelor de miscare a materiei conjugate (din corp, respective, mediu).
3.In ce priveste interactiunea magnetica aceasta este "legata"/determinata in principal de proprietatile materialului/materiei (sper sa nu gresesc, nefiind specializat in domeniu, este doar o PARERE).
4.Parerea mea este (daca imi permiteti) ca ati aflat destule pareri din partea colegilor de pe forum (unele chiar , doxa) pentru a inchide topicul si a nu ajunge in situatia celui care va enerva cu parghiile/PARERILE lui.
crivoi d- Vizitator
Chiar asta este, ca produce contradictii serioase. Dar asta amcrivoi d a scris:Virgil 48:
V. 48
Dumnevoatra incercati sa "legati" conceptul "lucrul" de un concept definit mai tarziu "energie". Mai sus eu am incercat sa va arat ca energia (matricei) corpului natural este definita cu ajutorul lucrului generalizat. . . . .
scris in topicul "Lucrul mecanic-..." Daca nu le-ati sesizat nu este
nici o problema. Nimic din ce afirmam noi pe acest forum nu este
litera de lege. Eu scriu pentru cei tentati sa analizeze si sa inteleaga
nu sa confrunte cu ce stiau de mult.
Tocmai cu energia corpului natural se falsifica lucrul mecanic. Eu
evidentiez numai aportul exterior de energie, cel care produce
deplasare si lucru mecanic. Ca plictisesc lumea, asta se vede dupa
participare, dar nu ma surprinde. Poate este unul care citeste si nu
spune nimic.
virgil_48- Foarte activ
Din interventiile participantilor la acest topic rezulta o buna cunoastere a tematicii propuse. Daca doriti sa dezvoltati prezentarea, va rog , sa aveti in vedere si urmatoarele intrebari:NEGATIV
"Este de presupus însa ca o structura chimica solida ar putea în anumite conditii de structura cristalina sa determine orientarea în acelas sens a fortelor rezultate în urma disocierii prin ardere a moleculelor combustibilului"
1. Puteti sugera cateva din conditii care ar determina orientarea în acelas sens a fortelor rezultate ?
2. Care ar fi sensul fortelor rezultate care ar imbunatati TRACTIUNEA?
3. Disocierea (moleculelor) este un process endoterm sau exoterm? Care ar fi temperatura optima din camera de ardere astfel incat sa nu "afectam" (prin ionizare termica) randamentul motorului racheta?
4. Care ar fi formele de miscare ale materiei in interactiune care ar "permite" orientarea in acelasi sens a fortelor rezultate.
5. Puteti gandi solutii de anularea a gravitatiei in conditiile in care nu se cunoaste "natura' acesteia?
6. Sunt solutii tehnice pentru utilizarea interactiunilor tuturor formelor de miscare a materiei din camera de ardere ( de ex. cea electrica ce apare la temperature mai mari de 3000 Celsus) pentru imbunatatirea Tractiunii?
crivoi d- Vizitator
Ai aflat, sau ai acceptat ca...e ca ei? Nu poti dezvalui nimic?Eu unul am aflat natura gravitatiei dar tot nu-mi dau seama cum ar putea fi anulata.crivoi d a scris:5. Puteti gandi solutii de anularea a gravitatiei in conditiile in care nu se cunoaste "natura' acesteia?
. . . . .
Editare ulterioara: Topicul acesta e virusat rau! Am scris eu, virgil_48.
Nu prea ma intereseaza sa aprofundez aspecte punctuale ale fizicii de manual, dar daca va puneti intrebarea : "Disocierea (moleculelor) este un process endoterm sau exoterm?" e clar ca mai avem mult pâna departe
Comentati numai intrebarile de "testare" a "cercetatorilor" de pe forumul "gratuit"? (vezi, Crivoi D. Aplicarea algoritmului Altshuller pentru gasirea solutiei pt eliminarea a contradictiilor la motoarele racheta chimice, Stiinta club/dumitru, ...,s.a.).
fiindca in motoare racheta n-am inceput inca sa ma amestec.
Dar poate este tot o defectiune. Eu sunt virgil_48. O seara placuta!
Este o defectiune! Am scris aici la ora 18.
crivoi d- Vizitator
Negativ:
Acum, ca înteleg, macar sa spun ce am inteles, desi nu e asa simplu. Cât despre stapânirea fenomenului, mai avem.
Daca "spuneti" correct ce este CAMPUL (de orice natura) si descrieti CORECT mecanismul din "spatele" acestuia atunci sunt convins ca stapaniti "fenomenul" (de orice natura, gravitational, antigravitational,...,). Pana atunci nu ma convinge nimeni!
crivoi d- Vizitator
Dl. Negativ!Eu unul am aflat natura gravitatiei dar tot nu-mi dau seama cum ar putea fi anulata.
Nu esti atat de amabil sa ne spui cum intelegi dumneata natura gravitatiei. Am si eu o incercare de explicatie a mecanismului gravitatiei. In teoria alcatuita de mine, efectul gravific, atractia dintre mase, ar fi produs de fluxul eteric de aspiratie generat de particulele nucleare, care s-ar comporta ca niste aspiratoare de eter, centrifugale. Ai vazut aceasta teorie?. La intalnirea (interferenta) in spatiu a fluxurilor de aspiratie ale substantei ar apare in spatiu depresiunea in care luneca masele. Gasesti ceva incorect la acest model pentru mecanismul gravitatiei?
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13966
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Daca ideea in sine e gresita, orice calcul e superfluu
Cu siguranta! N-ar fi in accord cu teoria similitudinii sa porniti TEORIA dinspre/despre macrocosmos (CELE VAZUTE) la microcosmos/cuantic (CELE NEVAZUTE)? Spatiul (fizic) al dvs. are de TOATE pe cand spatiul "liber"/ V.48 (nu) are NIMIC. Nu mai "sariti" peste "etape" in "vorbirea" despre "fenomene" ("produs" al spatiului fizic in care nu exista structura, organizare, functii/"procese"). Exista doar "formule".Dar m-am luat cu vorba.
crivoi d- Vizitator
Deci nici tu nu crezi ca N. Tesla a facut un automobil care functionascanteitudorel a scris:. . . . .
Din cand in cand ma apuca si pe mine joaca cu magnetii permanenti si-mi imaginez si construesc tot felul de traznai , poate , poate gasesc si eu un sistem fizic dezechilibrat, din punct de vedere energetic .Dar nimic . Totul se echilibreaza asa de frumos, ca ma apuca supararea . Dar ce sa-i faci , fizica intotdeuna are dreptate.
cu free energy !? Are dreptate fizica intotdeauna? Nu fi asa sigur!
virgil_48- Foarte activ
1. V. 48 nu vrea sa "vada" (oricat incercam noi) legatura dintre energie si miscare/lucrul (suma lucrurilor mecanice de calitati diferite corespunzator interaciunii formelor de miscare conjugate din sistem/corpul natural la un MOMENT DAT)1.D-l Gafiteanu:
[...] lucrul ala mecanic nu e neaparat o paraduiala de energie, ci poate fi si o crestere sau creare de energie suplimentara. .
2. La multi ani! Respect sincer tuturor participantilor la discutiile de pe forum!
crivoi d- Vizitator
LA MULTI ANI ROMANI , LA MULTI ANI ROMANIA !!!
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25914
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Et ego in ,...,Arcadia
D-l Pacalici:
N-a vrut sa spuna ca "chiar cand dorm muncesc". Asta-l creativitatea! Mi-a amintesc de o intalnire cu profesorul Cohen de la Universitatea din Drexler/sef department electric (la o conferinta de la Universitatea ecologica din Bucuresti, Cybernetics and systems, Proceding of the tenth international congres, 1998), prilej cu care mi-a sugerat posibilitatea accesarii unor date Nasa pentru finalizarea unui proiect demarat cu lucrarea prezentata de mine la acel congress. Din pacate n-a fost sa fie! El n-are nico vina. Asta-I,..., R(,...,).Adrian Stoica, cercetător NASA: “Când nu dorm muncesc, nu? Deci ştiu eu? 14 ore pe zi.”
crivoi d- Vizitator
D-l Pacalici:
S-ar putea sa aveti dreptate (daca aveti in vedere "visatorii"). Dar si asta este o munca (pe care, de regula, o fructifica "lenesii" inteligenti).
S-ar putea sa aveti dreptate (daca aveti in vedere "visatorii"). Dar si asta este o munca (pe care, de regula, o fructifica "lenesii" inteligenti).
crivoi d- Vizitator
Pagina 14 din 34 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 24 ... 34
Pagina 14 din 34
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum