Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 34 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 34 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Cum functioneaza METODA STIINTIFICA?
+2
Abel Cavaşi
Pacalici
6 participanți
Pagina 1 din 1
Cum functioneaza METODA STIINTIFICA?
Richard Feynman cu subtitrare in romaneste:
https://youtu.be/xV2A8jhjLuQ
Sau aici pentru imagine pe tot ecranul: http://surprise.ly/v/?xV2A8jhjLuQ:0:0:0:100
https://youtu.be/xV2A8jhjLuQ
Sau aici pentru imagine pe tot ecranul: http://surprise.ly/v/?xV2A8jhjLuQ:0:0:0:100
Re: Cum functioneaza METODA STIINTIFICA?
Feynman vorbește, de fapt, despre metoda PROTOștiinței (a Științei în formare). Numai protoștiința bâjbâie după adevăruri. Știința adevărată are numai certitudini.
La minutul 5 Feynman spune o prostie. Spune că putem fi siguri când greșim. Ei bine, nu! Nu este adevărat că putem fi siguri când greșim. Și tocmai aici este marea problemă a „Științei” actuale. În acest minut 5. Oamenii de „Știință” actuali sunt plini de sine crezând că știu sigur când cineva greșește. Avem și pe forum exemple de acest gen.
La minutul 5 Feynman spune o prostie. Spune că putem fi siguri când greșim. Ei bine, nu! Nu este adevărat că putem fi siguri când greșim. Și tocmai aici este marea problemă a „Științei” actuale. În acest minut 5. Oamenii de „Știință” actuali sunt plini de sine crezând că știu sigur când cineva greșește. Avem și pe forum exemple de acest gen.
Stiinta nu e "apexul" gândirii umane. E undeva în partea de jos a ierarhiei acestui proces mental. Acest vârf al gândirii umane este creatia si de la stiinta mai sunt înca vreo sapte etape pâna la creatie. Termenul care ar trebui folosit pentru ceea ce numim azi stiinta ar trebui sa fie de fapt gnoză, dar cine îsi bate capul pe forumul asta cu asa ceva ? E bine ca folosim cuvintele, fara a le acorda semnificatia cuvenita. De fapt, limbajul folosit peste tot, a devenit unul jurnalistic, de imagine si nu de esenta, de-aia nu mai pricepe nimeni nimic.Abel Cavaşi a scris:Feynman vorbește, de fapt, despre metoda PROTOștiinței (a Științei în formare). Numai protoștiința bâjbâie după adevăruri. Știința adevărată are numai certitudini.
Cand experimentul nu se potriveste cu teoria, game over pt. teorie. Si asta ar insemna ca "stii sigur" ca teoria e gresita.
Cand experimentul nu se potriveste cu teoria, game over pt. teorie. Si asta ar insemna ca "stii sigur" ca teoria e gresita.
Tu translatezi cumva problema la persoana. Adica "o persoana stie cand alta persoana greseste". Si in translatarea asta dispare experimentul. Dar Feynman zice totusi de experiment ca sursa a dobandirii certitudinii greselii. Nu omul cu impresiile lui. Ba chiar desfiinteaza omul si parerile lui cu "nu conteaza cat de frumoasa e teoria, nu conteaza cum te cheama, daca experimentul zice "error", ai gresit".Abel Cavaşi a scris: Oamenii de „Știință” actuali sunt plini de sine crezând că știu sigur când cineva greșește.
theMisuser- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 507
Puncte : 11362
Data de inscriere : 25/02/2016
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)Reactionless drive
Experimentele nu pot dovedi nimic. Pentru că sunt imprecise și supuse greșelilor. Ele pot, eventual, să ofere o idee teoreticianului, un ordin de mărime a mărimilor fizice implicate. Ele nu oferă nicidecum adevăruri indubitabile. Asta-i marea prejudecată a „științei” actuale.theMisuser a scris:Cred ca e vorba de experimente. Ele iti pot dovedi ca gresesti.
Singurele adevăruri dovedite sunt cele din Matematică. Restul sunt bâjbâieli.
Cu acest farmec si volubilitate inteligenta, R. Feynman a reusit
sa abureasca generatii de stiintifici. Daca as mai putea gasi
filmul in care combatea push gravity comparand fluxurile cosmice
cu o aversa de ploaie impotriva unei locomotive! Sa fim seriosi!
Fiindca a fost un mare fizician, a stiut sa introduca acel 1% eronat
care sa inverseze complet sensul povestii! Adica de la impingere
la atractie. El, ar fi putut dezvalui adevarul, dar nu era cușer.
sa abureasca generatii de stiintifici. Daca as mai putea gasi
filmul in care combatea push gravity comparand fluxurile cosmice
cu o aversa de ploaie impotriva unei locomotive! Sa fim seriosi!
Fiindca a fost un mare fizician, a stiut sa introduca acel 1% eronat
care sa inverseze complet sensul povestii! Adica de la impingere
la atractie. El, ar fi putut dezvalui adevarul, dar nu era cușer.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Abel, Feynman spune ca putem fi siguri cand gresim, referindu-se la propria persoana, nu la teoriile emise de altii, pe care e bine sa nu le catalogam.
Si eu cand vreau sa gresesc, gresesc.
Feynman asta a fost unul dintre cei mai schmecheri savanti evrei, care a contribuit la multe dintre marile lor descoperiri si inventii secrete. Si a facut astfel ca albul sa para negru si invers cu multa dibacie. Auzi colo, cica nu au inventat ozeneurile, nu e posibila antigravitatia. Pai atatia au si demonstrat-o practic. Bineinteles ca nu cu extraterestrii.
Si eu cand vreau sa gresesc, gresesc.
Feynman asta a fost unul dintre cei mai schmecheri savanti evrei, care a contribuit la multe dintre marile lor descoperiri si inventii secrete. Si a facut astfel ca albul sa para negru si invers cu multa dibacie. Auzi colo, cica nu au inventat ozeneurile, nu e posibila antigravitatia. Pai atatia au si demonstrat-o practic. Bineinteles ca nu cu extraterestrii.
Doar ce-i in mâna, nu-i minciuna. Asa ca....bâjbâiti cu mâna.Abel Cavaşi a scris: Singurele adevăruri dovedite sunt cele din Matematică. Restul sunt bâjbâieli.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Intradevar. Avem o baza de cunostinte serioasa din care se pot deduce relatii intre cantitati in situatii noi.Abel Cavaşi a scris:Experimentele nu pot dovedi nimic. Pentru că sunt imprecise și supuse greșelilor. Ele pot, eventual, să ofere o idee teoreticianului, un ordin de mărime a mărimilor fizice implicate.theMisuser a scris:Cred ca e vorba de experimente. Ele iti pot dovedi ca gresesti.
Totusi, aceasta baza de cunostinte este si un filtru, care lasa sa treaca prin el doar relatiile care se potrivesc in schema curenta.
Daca vii cu un EMDrive de pilda iti trebuiesc ani si ani de zile pana sa il ia cineva in serios. Pentru ca nu se potriveste cu schema actuala.
S-ar putea spune ca stiinta are inertie mare si nu-si schimba brusc directia
Corect. Da' Feynman spune si el acelasi lucru totusi. Ca nu putem dovedi ca ceva este adevarat ci doar ca inca nu e dovedit gresit.Ele nu oferă nicidecum adevăruri indubitabile. Asta-i marea prejudecată a „științei” actuale.
Lucreaza astia de zeci de ani la teoria stringurilor si... inca lucreaza si o sa tot lucreze. Pana cand ? Pana or sa poata dovedi experimental ca ce socotesc ei acolo e corectSingurele adevăruri dovedite sunt cele din Matematică. Restul sunt bâjbâieli.
ps - vad ca zici de matematica; poate imi sugerezi unde pe acest forum as putea cere ajutor pt. un calcul la motorul meu inertial; e vorba de ceva integrale dar macar una daca as rezolva ar fi grozav; integratoarele online imi dau doar raspunsuri partiale si nu ma descurc cu ele
theMisuser- Activ
Aoleoooo... Pai eu in cazul motorului meu fac traseul aproape fix invers .Pacalici a scris:
Am vrut un rezultat, n-am putut sa fac un experiment, mi-a reusit o predictie (cea cu intarzierea (de tip Shapiro) obtinuta din deplasarea masei), lucrez la ipoteza, care va genera niste intrebari si poate, daca va avea raspunsuri, se va putea face si vreo observatie (stiind ce caut).
Treaba e ca in cazul meu, valorile implicate sunt atat de mici incat nu au cum sa sara-n ochi cuiva, ca sa se inceapa cu observatia.
(la primele estimari ale eficientei motorului mi-a iesit ceva de ordinul a 22 milioane ani pentru o deplasare cat lungimea motorului, cu componentele avute prin casa)
theMisuser- Activ
Nu te speria ca nu ai nevoie de experiment, ca oricum nu dovedeste nimic. Da-i bataie mai departe.
Well, nu e chiar complet inutil, totusi e o parte de adevar in abordarea teoretica (filtrarea de catre sistemul curent).Pacalici a scris:Nu te speria ca nu ai nevoie de experiment, ca oricum nu dovedeste nimic.
Analizand integralele alea de ma tot zbat cu ele, am observat o problema in evaluarea de aici. Anume, este valabila doar pentru o anumita densitate a materiei. Daca densitatea se schimba, rezultatul difera. Inca nu-s lamurit cu modul in care variaza dar din calcule(-le neterminate) pare ca ar fi o dependenta de densitate totusi.
Si "predictia" (mai degraba verificarea metodei mele de calcul) cu intarzierea provocata de soare a functionat pt. ca discutam de densitati asemanatoare ale materiei in zona asta de univers.
Yeah, ii dau.Da-i bataie mai departe.
Pana ma impotmolesc, plictisesc sau rezolv problema.
theMisuser- Activ
Ca de obicei, ca să-ți poți atinge obiectivul mizerabil, o dai cotită. Cine a spus că nu ai nevoie de experiment? Dacă nu DOVEDEȘTE nimic, nu înseamnă că nu ai nevoie de el. Ziceam că experimentul dă idei, orientative, teoreticianului, în bâjbâielile sale.Pacalici a scris:Nu te speria ca nu ai nevoie de experiment, ca oricum nu dovedeste nimic. Da-i bataie mai departe.
Eu nu te-am jignit.Pot sa o fac, dar nu imi sta in fire.Chestie de educatie.Abel Cavasi a scris:Ca de obicei, ca să-ți poți atinge obiectivul mizerabil???, o dai cotită.
Te citez inca o data, e bine sa te hotarasti , pentru ca daca este asa cum afirmi, nu mai ai dreptul sa mai adaugi explicatii inutile dupa aceasta categorica afirmatie. Exista o singura concluzie dupa o astfel de afirmatie: Nu are rost sa iti pierzi timpul, atata timp cat,
.Abel Cavasi a scris:Experimentele nu pot dovedi nimic.
Fals. Tu mă jignești aproape prin fiecare mesaj al tău pe acest forum, bătându-ți joc de munca mea.Pacalici a scris:Eu nu te-am jignit.Pot sa o fac, dar nu imi sta in fire.Chestie de educatie.Abel Cavasi a scris:Ca de obicei, ca să-ți poți atinge obiectivul mizerabil???, o dai cotită.
Că tu nu poți trage decât această concluzie, este limitarea ta. Eu ți-am spus ce concluzii poți trage. Oamenii investesc timp în experimente, dar nu pentru că ele DOVEDESC ceva, ci doar pentru că NE AJUTĂ în raționamentele teoretice.Exista o singura concluzie dupa o astfel de afirmatie: Nu are rost sa iti pierzi timpul, atata timp cat,.Abel Cavasi a scris:Experimentele nu pot dovedi nimic.
Abel Cavasi a scris:Fals. Tu mă jignești aproape prin fiecare mesaj al tău pe acest forum, bătându-ți joc de munca mea.
Aceasta afirmatie, nu face decat sa ma ajute in munca de "fatare".
Sunt mandra fizicianca fatatoare.
Multumesc pentru indemnul prietenesc.
Subiecte similare
» Pentru "dăştepţii" care ne tot vâră pe gât "metoda ştiinţifică" de astăzi
» Un mister dezlegat: Metoda Brown de la NASA
» Metodă de cercetare aplicînd analiza și analogii din alte teorii
» Un mister dezlegat: Metoda Brown de la NASA
» Metodă de cercetare aplicînd analiza și analogii din alte teorii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum