Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 25 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 25 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Formula lui Euler generalizată
4 participanți
Pagina 1 din 1
Formula lui Euler generalizată
Pe topicul „parerea mea”
Formula pe care o folosesc în avatare este o generalizare a formulei remarcabile a lui Euler. Aici, este un versor, adică un vector unitar.
Un argument pentru faptul că la exponent putem avea nu doar unitatea imaginară i (aşa cum apare ea în formula lui Euler), ci chiar şi un versor ar putea fi găsit în articolul meu despre existenţa a trei unităţi imaginare.
Nu sunt cercetător (plătit pentru aşa ceva din banii Statului), ci doar pasionat.meteor a scris:Da, si inca ceva,poate nu e locul aici dar.Stiu ca esti cercetator in matematica si fizica, poti sa explici egalitatea ceia e^s*PI=-1, cine este s (ca vector dupa cite vad), plus la toate astea din ce multime a numerelor trebue s sa apartina pentru ca esponentul unui numar pozitiv in rezultat sa dea un numar negativ??!
Formula pe care o folosesc în avatare este o generalizare a formulei remarcabile a lui Euler. Aici, este un versor, adică un vector unitar.
Un argument pentru faptul că la exponent putem avea nu doar unitatea imaginară i (aşa cum apare ea în formula lui Euler), ci chiar şi un versor ar putea fi găsit în articolul meu despre existenţa a trei unităţi imaginare.
Ultima editare efectuata de catre Razvan in Dum 11 Dec 2011, 09:59, editata de 1 ori (Motiv : Refăcut expresiile în LaTeX)
Re: Formula lui Euler generalizată
Asa de tare urasc numerele Complexe, nici nu iti inchipui.
Nu tin minte unde citisem ca este o mare greseala sa consideram numarul i=sqrt(-1), nici nu stiu daca e drept. Dar problema mai apriga, mie imi pare, este: Exista astfel de numere (complexe) sau nu, sau sunt niste "fantezii" deale matimaticienilor.
Nu tin minte unde citisem ca este o mare greseala sa consideram numarul i=sqrt(-1), nici nu stiu daca e drept. Dar problema mai apriga, mie imi pare, este: Exista astfel de numere (complexe) sau nu, sau sunt niste "fantezii" deale matimaticienilor.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
apropo mai gasisem si eu odata (mai demult) niste numere,
si imi par ca nus nici complexe nici hipercomplexe.
[Este urmat de topicul „Există o infinitate de numere prime”]
si imi par ca nus nici complexe nici hipercomplexe.
[Este urmat de topicul „Există o infinitate de numere prime”]
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Lun 20 Iun 2011, 07:22, editata de 1 ori (Motiv : Este urmat de topicul...)
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
Care este forma lui şi cum se calculează mărimea lui?Abel Cavaşi a scris:Formula pe care o folosesc în avatare este o generalizare a formulei remarcabile a lui Euler. Aici, este un versor, adică un vector unitar.
Din formula ta rezultă că şi deci adică ceea ce este absurd deorece un vector nu poate fi egal cu un scalar.
Mai rezultă şi că adică şi deci că ceea ce este iarăşi absurd.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Abel Cavaşi,
Din formula ta mai rezultă că adică sau că ceea ce este revoltător de absurd.....
Din formula ta mai rezultă că adică sau că ceea ce este revoltător de absurd.....
Dacu- Foarte activ
este un versor, deci un vector de mărime egală cu unitatea. Citește articolul indicat.Dacu a scris:Care este forma lui şi cum se calculează mărimea lui?
Ar fi adevărat ce spui doar dacă ai fi demonstrat că este scalar. Unde e demonstrația?Din formula ta rezultă că şi deci adică ceea ce este absurd deorece un vector nu poate fi egal cu un scalar.
Ai logaritmat și ai pierdut pe drum niște proprietăți. Nu te grăbi în halul acesta.Mai rezultă şi că adică şi deci că ceea ce este iarăşi absurd.
Revoltător de greșit. Nu rezultă așa ceva.Dacu a scris:Abel Cavaşi,
@Dacu
Mai degraba rezulta ca nu cunosti matematica la acest nivel
De formula lui Euler ai auzit ?
se demonstreaza prin dezvoltare Taylor.
Pune alfa =pi si obtii formula doar ca in loc de s vector al lui Abel ai inca i
Si acuma vine "marea descoperire" marea generalizare a ... pe bat a celebrului profesor care are si pretentia de al intrece si pe Moisil.
Considera ( si pe buna drepate ) ca nu numai i satisface proprietatea i^2=-1 ci mai sunt o clasa intreaga (dupa parea lui trei) de astfel de elemente care satisfac relatia si verifica formula lui Euler.Intradevar mai sunt cel putin trei: i,j,k-bazele unitare a unui cuaternion.
Preluand notatia vectoriala de la cuaternion (i,j,k vector) a introdus si el notatia s vector.
Dupa parerea mea nu este nimic gresit.
Teoretic putem construii o infinitate de astfel de "vectori" unitari.Cuaternioni,octogoni, si asa mai departe.Toate au acesta proprietate.Cea mai simpla (matrice de ordinul doi in R) este i. Restul sunt matrici de ordin 4,8...in R
El a gasit 4 (i fara vector,i.j,k vector) dar zice ca sunt trei-cel putin din titlu "lucrarii" de pe blog asa reiese. Labareala de explicatii te las pe tine sa le citesti.
2-Calculele tale care le faci mai sus se numesc analfabetism matematic.Pune-te la punct cu numerele complexe.
Si acuma vine "marea descoperire" marea generalizare a ... pe bat a celebrului profesor care are si pretentia de al intrece si pe Moisil.
Considera ( si pe buna drepate ) ca nu numai i satisface proprietatea i^2=-1 ci mai sunt o clasa intreaga (dupa parea lui trei) de astfel de elemente care satisfac relatia si verifica formula lui Euler.Intradevar mai sunt cel putin trei: i,j,k-bazele unitare a unui cuaternion.
Preluand notatia vectoriala de la cuaternion (i,j,k vector) a introdus si el notatia s vector.
Teoretic putem construii o infinitate de astfel de "vectori" unitari.Cuaternioni,octogoni, si asa mai departe.Toate au acesta proprietate.Cea mai simpla (matrice de ordinul doi in R) este i. Restul sunt matrici de ordin 4,8...in R
El a gasit 4 (i fara vector,i.j,k vector) dar zice ca sunt trei-cel putin din titlu "lucrarii" de pe blog asa reiese. Labareala de explicatii te las pe tine sa le citesti.
2-Calculele tale care le faci mai sus se numesc analfabetism matematic.Pune-te la punct cu numerele complexe.
Vizitator- Vizitator
De curiozitate am citit cateva randuri si iar nu pot sa ma abtin.
Citez de pe blog:
"Există în matematică un număr foarte interesant. Este vorba despre numărul radical din minus unu . Cât este radical din minus unu? Nu ştim cât este. Mai precis, nu există niciun număr cuprins între minus infinit şi plus infinit care să fie radical din minus unu. Atunci care este soluţia? Ce trebuie să facem ca să aflăm cât este acest număr? Matematicienii au inventat o soluţie. Au spus că dacă tot nu ştim cât este acest număr, atunci hai să-l notăm cu o literă anume şi să lucrăm cu el ca şi cu oricare alt număr. Zis şi făcut. Au notat .
Vă mulţumeşte această soluţie? Păi, chiar dacă nu vă mulţumeşte, n-aveţi ce face, căci nu putem mai mult. "
Chiar nu putem ?
Domnu cu diploma proaspat xeroxata,chiar nu putem ??
Presupunem prin absurd ca un astfel de personaj a terminat facultatea de matematica facultatea respectiva trebuie inchisa,cladirea demolata si locul dat cu var !!
Mai departe nu citesc ca tin la sanatatea mea ! Ma duc la o tigara !
Citez de pe blog:
"Există în matematică un număr foarte interesant. Este vorba despre numărul radical din minus unu . Cât este radical din minus unu? Nu ştim cât este. Mai precis, nu există niciun număr cuprins între minus infinit şi plus infinit care să fie radical din minus unu. Atunci care este soluţia? Ce trebuie să facem ca să aflăm cât este acest număr? Matematicienii au inventat o soluţie. Au spus că dacă tot nu ştim cât este acest număr, atunci hai să-l notăm cu o literă anume şi să lucrăm cu el ca şi cu oricare alt număr. Zis şi făcut. Au notat .
Vă mulţumeşte această soluţie? Păi, chiar dacă nu vă mulţumeşte, n-aveţi ce face, căci nu putem mai mult. "
Chiar nu putem ?
Domnu cu diploma proaspat xeroxata,chiar nu putem ??
Presupunem prin absurd ca un astfel de personaj a terminat facultatea de matematica facultatea respectiva trebuie inchisa,cladirea demolata si locul dat cu var !!
Mai departe nu citesc ca tin la sanatatea mea ! Ma duc la o tigara !
Vizitator- Vizitator
Nu înţeleg orăkăiala ta!!!!orakle a scris:@Dacu
Adică tu vrei,a spune,că ???Stimabile, din această relaţie aberantă rezultă că prin ridicare la pătrat obţinem .Ce mai rezultă de aici te las pe tine să orăkăieşti....
Ce fel de numere complexe ştii tu?Am impresia că tu confunzi aberativ numărul imaginar cu cuaternioni!
Ce ierburi fumezi de orăkăieşti aşa de aberant????
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:
Nu înţeleg orăkăiala ta!!!!
Adică tu vrei,a spune,că ???Stimabile, din această relaţie aberantă rezultă că prin ridicare la pătrat obţinem .Ce mai rezultă de aici te las pe tine să orăkăieşti....
Ce fel de numere complexe ştii tu?Am impresia că tu confunzi aberativ numărul imaginar cu cuaternioni!
Ce ierburi fumezi de orăkăieşti aşa de aberant????
Mei dacopitekus !
Oracaiala mea suna in felul urmator:
EXACT ASTA VREAU SA SPUN
Ridicare la patrat ?
Ia ridica corect la patrat partea dreapta,vezi daca mai obtii tampenia ce ai scris mai sus.
Ai dreptate In clasa a treia nu se face ridicarea la patrat.
(a+b)^2=a^2+b^2 ????????????????????? undi esti 2ab L-ai papat ?
Mei dakopitekus ! Aveam pretentii de la tine !
Inmulteste numarul complex cu conjugata lui mai bine ca la ridicare la patrat oricum obtii aberatii.
s-ul lui Abel ca e i ca e i,j,k-vectori din baza unui coaternion tot an drak,toti au proprietatea:s^2=-1
Vorba ta:
Pune mana si citeste
Vizitator- Vizitator
Hoopsss !
S-a strecurat o greseala grava:
Corect este :
La ultima egalitate este - nu + in fata lui 1
Corect este :
Vizitator- Vizitator
Tot o orăk(l)ială absurdă! orăk(l)ăitule!Ai greşit chiar şi dacă ai făcut corecţia asta...orakle a scris:Hoopsss !
Corect este :
Dacu- Foarte activ
Orăk(l)ăitule,să ştii că 2ab=0 deoarece !orakle a scris:
Ridicare la patrat ?
Ia ridica corect la patrat partea dreapta,vezi daca mai obtii tampenia ce ai scris mai sus.
Ai dreptate In clasa a treia nu se face ridicarea la patrat.
(a+b)^2=a^2+b^2 ????????????????????? undi esti 2ab L-ai papat ?
Aştept scuze!
Dacu- Foarte activ
Abel Cavaşi,
Formula lui Euler nu poate fi generalizată aşa cum ai făcut-o tu.Am să încerc să găsesc o generalizare scalară şi una vectorială.... Te rog mai analizează ceea ce am spus eu referitor la aşa zisa ta "Formula lui Euler generalizată"....
Formula lui Euler nu poate fi generalizată aşa cum ai făcut-o tu.Am să încerc să găsesc o generalizare scalară şi una vectorială.... Te rog mai analizează ceea ce am spus eu referitor la aşa zisa ta "Formula lui Euler generalizată"....
Dacu- Foarte activ
Nu uita că este doar o părere de-a ta.Dacu a scris:Formula lui Euler nu poate fi generalizată aşa cum ai făcut-o tu.
O fi incercat sa aplice legile helicoidalice? Sa fie de aici greseala?
Dacu a scris:Abel Cavaşi,
dacule scuze pentru deranj.
Intradevar am uitat sa aplic axioma:
"Totul este egal cu zero daca fata nu il iubeste pe baiat"
Oricum astept formula ta de generalizare.Buletinul meu expira in 2017 te mai deranjez cu un mesaj inainte sa urgentezi lucrarea.
Vizitator- Vizitator
Formula generalizată a lui Euler pentru scalari aşa cum o consider eu este următoarea:
unde , , , şi deci este un scalar adică un număr complex.
Pentru ce valori ale lui şi/sau scalarul este un număr real?
unde , , , şi deci este un scalar adică un număr complex.
Pentru ce valori ale lui şi/sau scalarul este un număr real?
Dacu- Foarte activ
Bravo dacopitekus ! Ai o bulina verde de la mine.Se vede ca ai mai deschis intre timp o carte max. doua de Teoria numerelor complexe.
Ce nu inteleg este ce rol are intrebarea :
Sper ca a doua varianta ca de nu inseamna ca te-ai blocat inainte sa incepi !
Ce nu inteleg este ce rol are intrebarea :
Ni se adreseaza noua sau este o intrebare retorica si urmeaza sa raspunzi tot tu la ea ?Dacu a scris: Pentru ce valori ale lui şi/sau scalarul este un număr real?
Vizitator- Vizitator
Orakleadapisule,orakle a scris:Bravo dacopitekus ! Ai o bulina verde de la mine.Se vede ca ai mai deschis intre timp o carte max. doua de Teoria numerelor complexe.
Ce nu inteleg este ce rol are intrebarea :Ni se adreseaza noua sau este o intrebare retorica si urmeaza sa raspunzi tot tu la ea ?Dacu a scris: Pentru ce valori ale lui şi/sau scalarul este un număr real?
Întrebarea se adresează oamenilor serioşi!
Dacu- Foarte activ
Atunci sa asteptam un om serios sa te scoata din incurcatura.
Eu fiind neserios iti recomand sa renunti la aceasta varianta si sa abordezi problema mai simplu.Te complici inutil cu nedeterminarea logaritmului complex.Inapoi la definitia numarului complex si la bijectia acestei multimi cu R^2
Eu fiind neserios iti recomand sa renunti la aceasta varianta si sa abordezi problema mai simplu.Te complici inutil cu nedeterminarea logaritmului complex.Inapoi la definitia numarului complex si la bijectia acestei multimi cu R^2
Vizitator- Vizitator
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum