Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 17:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
Forever_Man | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 43 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 43 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Despre linia dreaptă
+3
virgil
eugen
meteor
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Despre linia dreaptă
[Provine din topicul „Politică şi religie”]
totedati: Eu poate rau am explicat intrebarea, sunt deacord e incomplita, am vrut sa spun ca tunelul sa fie orizontal (rectiliniu sau curbat conform stiintei voastre/actuale), sa fie tangent pe deasupra apei marii.
privitor la politica si la teoria pamintului plat, mi se pare ca facem un haus, oamenii inteligenti nu incep de la mijloc si haotic sa rezolve o problema, ci o iau de la inceput si ordonat.
totedati: Eu poate rau am explicat intrebarea, sunt deacord e incomplita, am vrut sa spun ca tunelul sa fie orizontal (rectiliniu sau curbat conform stiintei voastre/actuale), sa fie tangent pe deasupra apei marii.
privitor la politica si la teoria pamintului plat, mi se pare ca facem un haus, oamenii inteligenti nu incep de la mijloc si haotic sa rezolve o problema, ci o iau de la inceput si ordonat.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mier 24 Aug 2011, 05:48, editata de 1 ori (Motiv : Provine din topicul...)
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
Re: Despre linia dreaptă
Sa nu fie de suparare cuiva, sa nu creada ca il socot neinteligent, pur si simplu (eu cred) in stiinta , mai ales in cercetare trebue strict sa urmaresti o ordonanta oarecare.
meteor- Foarte activ
METEOR,
Iti dau dreptate. Politica demonstreaza ca ea poate crea zero absolut (grade kelvin!).Vorba ceea:"Minte de ingheata..." Desi nu stie cu ce se mananca! Mai jos nu se mai poate.
Dar taina aceasta numai stiinta o cunoaste.
Iti dau dreptate. Politica demonstreaza ca ea poate crea zero absolut (grade kelvin!).Vorba ceea:"Minte de ingheata..." Desi nu stie cu ce se mananca! Mai jos nu se mai poate.
Dar taina aceasta numai stiinta o cunoaste.
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
.... undes acei cu fizica cuantica?!
1) chiar ma gindeam mult timp din ce cauza se intimpla fenomenul acesta si cum au ajuns la aceste concluzii?
2) in o camera, in un spatiu oarecare cu o temperatura constanta, 2 materiale cu proprietati diferite au temperaturi diferite- e corect?! Ceva stiu ca se spune paremise in termodinamica ca e contrar ceea ce am spus , si contrazice tuturor legilor fizicii (si ar fi normal ). Dar, de ce o bucata de metal (de dorit cu dimensiuni cit mai mari), tot timpul pare a fi mai rece, fie ca il scoatem din un cuptor , fie ca il scoatem din un frigider, peste un timp oarecare dodeauna pare a fi mai rece ca temperatura spatiului unde ne aflam?! Aceasta daca ar fi corect, atunci poftim perpetuum mobile- exista 2 diferente de temperatura (mici dar exista, temperatura spatiului, spre exemplu si temperatura metalului) mai departe construim un motor de tip Stirling, motorul va functiuna atit timp cit vor exista aceste 2 diferente de temperatura (adica in sensul ca temperatura spatiului sa nu sa se echivaleze cu cea a metalului si invers).
1) chiar ma gindeam mult timp din ce cauza se intimpla fenomenul acesta si cum au ajuns la aceste concluzii?
2) in o camera, in un spatiu oarecare cu o temperatura constanta, 2 materiale cu proprietati diferite au temperaturi diferite- e corect?! Ceva stiu ca se spune paremise in termodinamica ca e contrar ceea ce am spus , si contrazice tuturor legilor fizicii (si ar fi normal ). Dar, de ce o bucata de metal (de dorit cu dimensiuni cit mai mari), tot timpul pare a fi mai rece, fie ca il scoatem din un cuptor , fie ca il scoatem din un frigider, peste un timp oarecare dodeauna pare a fi mai rece ca temperatura spatiului unde ne aflam?! Aceasta daca ar fi corect, atunci poftim perpetuum mobile- exista 2 diferente de temperatura (mici dar exista, temperatura spatiului, spre exemplu si temperatura metalului) mai departe construim un motor de tip Stirling, motorul va functiuna atit timp cit vor exista aceste 2 diferente de temperatura (adica in sensul ca temperatura spatiului sa nu sa se echivaleze cu cea a metalului si invers).
meteor- Foarte activ
Nu este mai rece, are exact aceiasi temperatura cu toate corpurile inconjuratoare, in schimb la atingere percepi senzatia de "mai rece" pentru ca metalele au caldura specifica (adica, cantitatea de caldura necesara pentru a ridica temperatura unui gram de substanta cu un grad celsius) mai ridicata decat a celorlalte corpuri, si sunt bune conducatoare de caldura. Astfel la atingere, pentru ca mana are cca 36 grade, iar metalul are temperatura mediului, care de obicei este mai mica, cat si faptul ca metalul este bun conducator termic, va absorbi mai repede o cantitate de caldura mai mare decat daca atingi o bucata de material izolator termic. Acest fenomen iti da senzatia de "mai rece".Dar, de ce o bucata de metal (de dorit cu dimensiuni cit mai mari), tot timpul pare a fi mai rece,
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
merci.
meteor- Foarte activ
cum incarcati imaginile?
meteor- Foarte activ
TPP.(Curbura Pamintului)
Insusi masurarea inaltimii unui obiect deasupra marii este relativa. Cauza fiind: pe mare tot timpul sunt valuri (cine le genereaza tot sunt curios sa aflu, parca se spunea ca Luna le genereaza), plus la toate aceastea apele in ociane si nu numai tot timpul curg si sunt in fluxuri si refpluxiri.
Unde se mai obtin erori?! Raspunsul consta in aceia ca valurile dupa cum am spus au o anumita inaltime (cit ar fi ea de mica si diferita,dar exista). Cind un obiect incepe sa se indeparteze de observator, atunci insusi unghiul de observatie al acestui obiect incepe a scadea, insa inaltimea valurilor ramine peste tot aceeasi. Astfel la distante foarte foarte mari obiectul incepe a crea senzatii ca este putin scufundat in apa (la distante extrem de mari valorile unghiulare ale valurilor si obiectului indepartat incep a tinde sa fie egale), deunde rezulta ca nu este din cauza presiunii/densitatii atmosferice.
E corect
Insusi masurarea inaltimii unui obiect deasupra marii este relativa. Cauza fiind: pe mare tot timpul sunt valuri (cine le genereaza tot sunt curios sa aflu, parca se spunea ca Luna le genereaza), plus la toate aceastea apele in ociane si nu numai tot timpul curg si sunt in fluxuri si refpluxiri.
Unde se mai obtin erori?! Raspunsul consta in aceia ca valurile dupa cum am spus au o anumita inaltime (cit ar fi ea de mica si diferita,dar exista). Cind un obiect incepe sa se indeparteze de observator, atunci insusi unghiul de observatie al acestui obiect incepe a scadea, insa inaltimea valurilor ramine peste tot aceeasi. Astfel la distante foarte foarte mari obiectul incepe a crea senzatii ca este putin scufundat in apa (la distante extrem de mari valorile unghiulare ale valurilor si obiectului indepartat incep a tinde sa fie egale), deunde rezulta ca nu este din cauza presiunii/densitatii atmosferice.
E corect
meteor- Foarte activ
meteor- Foarte activ
gafiteanu a scris:totedati, daca faci atac murdar la persoana....nu mai primesti restul informatiilor si ramai cu ce se da gratis la cantina saracilor. Cu duhul.
O clipa de "sinceritate" te costa. Pe viitor foloseste alt limbaj, mai civilizat.
ptiu *****! om bătrân și .... adică eu! îmi cer scuze dacă am fost prea spurcat la gură! neintenționat!
meteor a scris:totedati: Eu poate rau am explicat intrebarea, sunt deacord e incomplita, am vrut sa spun ca tunelul sa fie orizontal (rectiliniu sau curbat conform stiintei voastre/actuale), sa fie tangent pe deasupra apei marii.
ei bine aici e marea problemă! rectiliniu sau curbat ... cum demonstrezi că o linie dreaptă e dreaptă!? dacă, conform teoriei oficiale, trăim într-un spațiu neeuclidian, în apropierea unei mase inerțiale enorme, pământul, care curbează spațiul? într-un spațiu în care ai numai linii curbe cum știi care linie dreaptă e cea mai dreaptă?
pe la 1900 niște nebuni chiar sau pus pe construit o linie dreaptă de câțiva kilometri ... după multă transpirație concluzia a fost cât se poate de tulbure și neconcludentă! concluzia e simplă, linia dreaptă nu o demonstrezi ci o postulezi! existența unei linii drepte e o axiomă nu un fapt observat în realitate ... în realitate nu ai linii drepte decât dacă uiți să pui lupa sau microscopul pe acea linie pretins dreaptă ..
meteor a scris:privitor la politica si la teoria pamintului plat, mi se pare ca facem un haus, oamenii inteligenti nu incep de la mijloc si haotic sa rezolve o problema, ci o iau de la inceput si ordonat.
acel început ordonat e doar în teorie în realitate de fiecare dată progresul știintific a fost reprezentat de ordonarea bruscă a unui hau-haus de fapte disparate și cât de poate de dezordonate! hausul dezordonat precede ordinea pe care o dă teoria care de fiecare dată apare după haus
tangen=pe deasupra apei (am vrut sa spun). Initial desigur nu se stie pina la urma daca tubul e curbat/rectiliniu sau nu, doar pentru aceasta se face experimentul.
Pentru a nu avea din nou nevoi cu presiunea atmosferica, tubul va fi vidat (aproape, ca absolut cam nici nu poate fi). Daca asupra luminii nu actioneaza alte forte, atunci ea ar trebui sa ajunga exact la celalalt capat al tubului (in caz ca pamintul e plat), in caz contrar nu.
Experimentul e mai mult imaginar, sar putea poate de incercat cu o fibra optica, nustiu.
Daca asa duci cercetarile, atunci iti pot garanta ca 80 % din descoperirile tale sunt gresite, acum poate ca nu gasesti greseala insa cu timpul poate ca le vei gasi. Daca cercetez ceva, mai ales baza/ initialul trebue sa il intelegi ca pe 5 degete.
Pentru a nu avea din nou nevoi cu presiunea atmosferica, tubul va fi vidat (aproape, ca absolut cam nici nu poate fi). Daca asupra luminii nu actioneaza alte forte, atunci ea ar trebui sa ajunga exact la celalalt capat al tubului (in caz ca pamintul e plat), in caz contrar nu.
Experimentul e mai mult imaginar, sar putea poate de incercat cu o fibra optica, nustiu.
Daca asa duci cercetarile, atunci iti pot garanta ca 80 % din descoperirile tale sunt gresite, acum poate ca nu gasesti greseala insa cu timpul poate ca le vei gasi. Daca cercetez ceva, mai ales baza/ initialul trebue sa il intelegi ca pe 5 degete.
meteor- Foarte activ
nu prea inteleg regulile acestui forum, de ce mia disparut (s-a mutat in alt subiect) din acest subiect un mesaj (cu TPP), pe cind a doua parte a mesajului a ramas aici (adresa unei scheme)?!
meteor- Foarte activ
meteor a scris: Initial desigur nu se stie pina la urma daca tubul e curbat/rectiliniu sau nu, doar pentru aceasta se face experimentul.
păi dacă nu știi cât de drept e tubul, și dacă nu cumva ar putea exista în teorie un tub mai drept decât cel pe care l-ai construit, atunci cum poți trage concluzii din felul cum se va proiecta raza laser prin tub!? trebuie să fii 100% sigur că tubul e drept, cel mai drept tub!, dacă vrei să pretinzi că suprafața pământului e concavă sau convexă funcție de cum se va proiecta prin tubul vidat!
dacă vrei să construiești ceva la dimensiuni mari, zeci de kilometri de tub drept, dai de acelelași probleme ca rectilineatorul koresan din 1900, faptul că trebuie să iei în calcul și să compensezi deformări de material și torsiuni, stres de-a lungul tubului șamd ... dintro-dată linia care în teorie pare atât de dreaptă va fi destul de șerpuită ...
la fel se șerpuite vor fi și concluziile! linia dreaptă dă cu virgulă când trece dincolo de domeniul kilometrilor de linie dreaptă!
sugestie de cum ar arăta o linie dreaptă reală:
pui liniarul, tragi cu creionul pe hârtie o linie dreaptă de 1 metru, faci o poză cu o mărire optică reală nu interpolată digital care să îți dea un multiplicator de la 1m la 1km și uite linia dreaptă! o scoți la imprimantă pe un top de 1 km lungime de hârtie și gata, ai creat o linie dreaptă de 1 km lungime dar doar într-un plan 2D!
cam cum ar arăta o astfel de linie dreaptă? cam șerpuită! fractală! marginile nu sunt prea drepte! o cam iau în toate direcțiile! hmmm! dă cu virgulă!
Gravitatia curbeaza chiar si lumina (traiectoria undelorEM/fotonilor..
In extremis exista corpuri sferice cu o gravitatie enorma, care pastreaza permanent traiectoria unei raze de lumina paralela cu suprafata lor (daca radiatia emisa initial a fost paralela). Adica ne vedem dosul privind inainte.(conditia este sa nu ne striveasca si pe noi gravitatia si sa ne faca neutroni.) Evident ca radiatia EM va inconjura de infinite ori sfera, precum un satelit si nu va obosi.
Si inca e bine, ca in gaura neagra lumina intra si nu mai iese, adica fotonii devin grei ca bolovanii.
Referitor la linia cea mai dreapta, definitia este: dreapta urmareste traiectoria fotonilor, deci depinde de mediu. In anumite locuri din Univers o dreapta poate sa fie curba, daca si lumina e o curba. Era sa scriu altceva, ca b e langa v.
In extremis exista corpuri sferice cu o gravitatie enorma, care pastreaza permanent traiectoria unei raze de lumina paralela cu suprafata lor (daca radiatia emisa initial a fost paralela). Adica ne vedem dosul privind inainte.(conditia este sa nu ne striveasca si pe noi gravitatia si sa ne faca neutroni.) Evident ca radiatia EM va inconjura de infinite ori sfera, precum un satelit si nu va obosi.
Si inca e bine, ca in gaura neagra lumina intra si nu mai iese, adica fotonii devin grei ca bolovanii.
Referitor la linia cea mai dreapta, definitia este: dreapta urmareste traiectoria fotonilor, deci depinde de mediu. In anumite locuri din Univers o dreapta poate sa fie curba, daca si lumina e o curba. Era sa scriu altceva, ca b e langa v.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:Referitor la linia cea mai dreapta, definitia este: dreapta urmareste traiectoria fotonilor, deci depinde de mediu.
nu sunt de acord, linia dreaptă are din punctul meu de vedere altă definiție, pur geometrică:
o linie e mai dreaptă decât altă linie care se pretinde și ea dreaptă dacă:
1. e mai scurtă
2. fiind mai scurtă reușește totuși să unească două puncte diferite, distincte, în mod continuu, fără să se rupă ...
atunci acea linie dreaptă e mai dreaptă decât altă linie mai puțin dreaptă ...
pentru geometrii neeuclidiene o linie curbă e totuși dreaptă pentru că nu poți uni cu o linie și mai dreaptă, adică mai scurtă, două puncte ale spațiului care nu e nici el "drept" ci curbat, bombat ...
așa că fotonii nu au nici o treabă cu definiția liniei drepte ...
LE: ambele drepte trebuie să unească aceleași două puncte ... sunt la fel de drepte dacă unesc aceleași două puncte și sunt la fel de lungi ... dacă una reușește să unească punctele dar să fie și mai scurtă atunci e « mai dreaptă » decât cealaltă! adică mai scurtă!
LE la LE: cea mai dreaptă linie dreaptă e dreapta de lungime zero care unește un punct cu el însuși!
Nu privi lucrurile din alt spatiu, de la departare, fa un efort enorm intelectual imaginativ si considera ca lucuiesti pe acel corp imaginat de mine mai sus. Absolut totul la suprafata lui in orice directie ti se va parea drept si plat daca privesti paralel cu supratata, altfel nu. Oricum te vei roti-orienta geografic, tot iti vei vedea dosul la mare departare. Mai straniu nici nu se poate, totul in jur este enorm deformat, chiar si o linie dreapta daca nu e tinuta paralel cu supratata """Planetei""". Sau daca nu e tinuta perfect vertical. Sau si mai si, avem o linie de fier de 1 m sa zicem tinuta vertical. Pe masura ce o vom indrepta spre orizontal, se va lungi pana va deveni infinita si se va inchide intrun cerc cu ea insasi. Atomii se deformeaza pe acel corp imaginat de mine, cu gravitatie enorma, devin plati. Doar ne aflam pe raza Schwarzschild a unei GN.
Si daca nu stiati inca, denumirea de "Planeta" vine de la ceva plan sau plat. Ceea ce era de demonstrat. (denumitea corecta trebuia sa fie de "satelit".
Si daca nu stiati inca, denumirea de "Planeta" vine de la ceva plan sau plat. Ceea ce era de demonstrat. (denumitea corecta trebuia sa fie de "satelit".
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Decat sa vorbiti de ...linia dreapta...sau plan....mai bine vorbiti de....Harap Alb.
Niciunul nu are legatura cu ....REALITATEA!....iar voi vorbiti....BASME!....incapabili sa vorbiti despre lucruri concrete, palpabile...sa le pot fotografia!
......
..sunteti pe un taram iluzoriu, specific celor ce se drogheaza.... cu stiinta...incapabili sa vedeti REALITATEA!
Niciunul nu are legatura cu ....REALITATEA!....iar voi vorbiti....BASME!....incapabili sa vorbiti despre lucruri concrete, palpabile...sa le pot fotografia!
......
..sunteti pe un taram iluzoriu, specific celor ce se drogheaza.... cu stiinta...incapabili sa vedeti REALITATEA!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
.... altii ce pareri au despre posibilele erori ce se obtin din neluare in seama a valurilor apelor (la masurarea curburii pamintului), confundate cu presiunea atmosferica?!
meteor- Foarte activ
eu asta știu despre linia dreaptă, că e cea mai scurtă linie între două puncte și restul sunt toate doar false variațiuni, nu are treabă nici cu viteza luminii nici cu suprafața pământului! nu are nevoie de alte repere ajutătoare pentru a ști dacă e o linie dreaptă sau nu, e suficient să îi măsori lungimea!
cea mai scurtă linie între două puncte e și cea mai dreaptă indiferent cât de creață e în realitate! până nu reușești să faci o funie, maț, linie mai scurtă ca cea deja cea mai scurtă, cea care există deja și e cea mai scurtă oficial e cea mai dreaptă!
și de-aia e folosită ca unitate de măsură pentru că e cea mai mică!
păi dacă nu e asta definiția liniei drepte atunci care e maestre? ia să te vedem! care o fi realitatea asta ireală pe care doar matale o vezi și noi ceilalti nu? ce e linia dreaptă? nu cea mai scurtă linie între două puncte diferite? o fi aia cu mai multe bucle? dacă nu se învârte axial-elicoidal nu mai e destul de dreaptă?
eu zic că e! cât timp e cea mai scurtă nu trebuie să facă bucle elicoidale! e suficient să o măsori ca să vezi dacă e mai mică sau mai mare decât altă linie pretins dreaptă!
LE: meteor de ce insiști să măsori curbura pământului de la suprafața apei!? ești cumva masochist și îti place să îți joace metrul în mână în timp ce îți măsori lungimea nasului!?
avem tehnologii moderne! avem sateliți? ce ne tot chinuim atât cu metrul, sfoara, oglinda și teodolitul!? sa măsurat cu ajutorul laserului și al sateliților distanța de la pământ la lună cu ajutorul unor oglinzi puse pe suprafața lunii!
ce e așa mare scofală să se facă același lucru și pe pământ? se ridică 4 sateliți geostaționari în spațiul extra-atmosferic, se pun într-o formație piramidală 3D de tip tetraedric, se măsoară exact, cu ajutorul laserilor, distanța dintre perechile de câte 2 sateliți care formează laturile tetraedrului, fix 4 laturi egale, 4 sateliți fiecare măsurând distanța la ceilalți 3 sateliți, 12 măsurători câte 3 pentru fiecare latură care trebuie să coincidă, să fie egale, când ai distanța egală la toate laturile știi sigur că cei 4 sateliți sunt pe laturile unicului tetraedru care poate exista cu acea lungime a muchiilor, începi să măsori distanța dintre fiecare satelit și câte un punct de referință ales pentru fiecare pe pământ, muți sincron tetraedrul cu cei 4 sateliți până când ajungi la lungimile minime teoretice între cei 4 sateliți și cele 4 repere de pe pământ, în momentul ăla știi că ai centrat pământul în mijlocul tetraedrului, după care cu ajutorul tehnologiei GPS poți calcula distanța dintre centrul acestui tetraedru față de orice receptor de pe pământ indiferent unde e pe pământ sau pe mare fără să îți joace metrul în mână! o dată ce ai sistemul de referință setat, etalonul, metrul, poți începe să măsori variațiile geoidului planetei pământ față de suprafața sferică teoretică ...
e simplu! dacă vrei poți!
DAR! cu asta nu ai validat sau invalidat teoria exotică a universului întors pe dos! aceleași raționamente sunt la fel de valabile și pentru un spațiu neliniar! nu ai demonstrat că pământul e o sferă și universul înăuntrul ei sau în afara ei ai invalidat doar ideea unui pământ flat!
schema e valabilă doar dacă linia dreaptă există și la fel tetraedrul 3D!
cea mai scurtă linie între două puncte e și cea mai dreaptă indiferent cât de creață e în realitate! până nu reușești să faci o funie, maț, linie mai scurtă ca cea deja cea mai scurtă, cea care există deja și e cea mai scurtă oficial e cea mai dreaptă!
și de-aia e folosită ca unitate de măsură pentru că e cea mai mică!
WoodyCAD a scris:Niciunul nu are legatura cu ....REALITATEA
păi dacă nu e asta definiția liniei drepte atunci care e maestre? ia să te vedem! care o fi realitatea asta ireală pe care doar matale o vezi și noi ceilalti nu? ce e linia dreaptă? nu cea mai scurtă linie între două puncte diferite? o fi aia cu mai multe bucle? dacă nu se învârte axial-elicoidal nu mai e destul de dreaptă?
eu zic că e! cât timp e cea mai scurtă nu trebuie să facă bucle elicoidale! e suficient să o măsori ca să vezi dacă e mai mică sau mai mare decât altă linie pretins dreaptă!
LE: meteor de ce insiști să măsori curbura pământului de la suprafața apei!? ești cumva masochist și îti place să îți joace metrul în mână în timp ce îți măsori lungimea nasului!?
avem tehnologii moderne! avem sateliți? ce ne tot chinuim atât cu metrul, sfoara, oglinda și teodolitul!? sa măsurat cu ajutorul laserului și al sateliților distanța de la pământ la lună cu ajutorul unor oglinzi puse pe suprafața lunii!
ce e așa mare scofală să se facă același lucru și pe pământ? se ridică 4 sateliți geostaționari în spațiul extra-atmosferic, se pun într-o formație piramidală 3D de tip tetraedric, se măsoară exact, cu ajutorul laserilor, distanța dintre perechile de câte 2 sateliți care formează laturile tetraedrului, fix 4 laturi egale, 4 sateliți fiecare măsurând distanța la ceilalți 3 sateliți, 12 măsurători câte 3 pentru fiecare latură care trebuie să coincidă, să fie egale, când ai distanța egală la toate laturile știi sigur că cei 4 sateliți sunt pe laturile unicului tetraedru care poate exista cu acea lungime a muchiilor, începi să măsori distanța dintre fiecare satelit și câte un punct de referință ales pentru fiecare pe pământ, muți sincron tetraedrul cu cei 4 sateliți până când ajungi la lungimile minime teoretice între cei 4 sateliți și cele 4 repere de pe pământ, în momentul ăla știi că ai centrat pământul în mijlocul tetraedrului, după care cu ajutorul tehnologiei GPS poți calcula distanța dintre centrul acestui tetraedru față de orice receptor de pe pământ indiferent unde e pe pământ sau pe mare fără să îți joace metrul în mână! o dată ce ai sistemul de referință setat, etalonul, metrul, poți începe să măsori variațiile geoidului planetei pământ față de suprafața sferică teoretică ...
e simplu! dacă vrei poți!
DAR! cu asta nu ai validat sau invalidat teoria exotică a universului întors pe dos! aceleași raționamente sunt la fel de valabile și pentru un spațiu neliniar! nu ai demonstrat că pământul e o sferă și universul înăuntrul ei sau în afara ei ai invalidat doar ideea unui pământ flat!
schema e valabilă doar dacă linia dreaptă există și la fel tetraedrul 3D!
totedati, ai mare dreptate. Dar uite unde gresesti enorm: esti intrun alt sistem de referinta. Fiecare sistem trebuie sa foloseasca propria unitate de lungime locala si propriul "spatiu etheric".
S-ar putea ca metrul etalon atata de precis si de drept pe Pamant, sa se scurteze si sa se incovoaie daca-l duci altundeva, de exemplu spre centrul galaxiei, dar cei de acolo sa-l vada tot drept.
Sau e posibil ca cel pe care-l avem noi, vazut de altundeva sa fie elicoidal, fara sa stim.
In toate cazurile linia dreapta este asa cum spui, drumul cel mai drept si scurt dintre doua puncte, dar vazut obligatoriu din interiorul acelui sistem inertial.
Am exagerat, dar nu mult !!! Si poti sa fii sigur ca s-au facut destule experiente secrete aici pe Pamant, in care a fost curbat "spatiul etheric" ca-n povestile SF sau in filmele SF. A fost groaznic pt. cei ce le-au suportat, fara sa vrea. Senzatii ca la acceleratii enorme. Au fost vazute in procesul de torsionare bare metalice groase, apoi au disparut, dezintegrate in noul spatiu creat artificial.
Cateodata chiar un fulger sub ochii nostri poate face aceste efecte, in doar 1 ms, daca inconjoara un obiect intrun anumit fel.
Nu prea crezi in forta "spatiului-timp-materie ether", dar asa a aparut Universul din ether si asa s-ar putea sa dispara.
V-am recomandat un film, "The Void" din 2001. Sau "The Black Hole" (2006) minutul >42`-43`. Dar sunt destule despre deformarea spatiului. La astfel de experiente au acces doar maimutele savante avansate, care au bagat bine la cap "Fundamentele Universului-Singura Stiinta Adevarata", editia aIIa, total revizuita
S-ar putea ca metrul etalon atata de precis si de drept pe Pamant, sa se scurteze si sa se incovoaie daca-l duci altundeva, de exemplu spre centrul galaxiei, dar cei de acolo sa-l vada tot drept.
Sau e posibil ca cel pe care-l avem noi, vazut de altundeva sa fie elicoidal, fara sa stim.
In toate cazurile linia dreapta este asa cum spui, drumul cel mai drept si scurt dintre doua puncte, dar vazut obligatoriu din interiorul acelui sistem inertial.
Am exagerat, dar nu mult !!! Si poti sa fii sigur ca s-au facut destule experiente secrete aici pe Pamant, in care a fost curbat "spatiul etheric" ca-n povestile SF sau in filmele SF. A fost groaznic pt. cei ce le-au suportat, fara sa vrea. Senzatii ca la acceleratii enorme. Au fost vazute in procesul de torsionare bare metalice groase, apoi au disparut, dezintegrate in noul spatiu creat artificial.
Cateodata chiar un fulger sub ochii nostri poate face aceste efecte, in doar 1 ms, daca inconjoara un obiect intrun anumit fel.
Nu prea crezi in forta "spatiului-timp-materie ether", dar asa a aparut Universul din ether si asa s-ar putea sa dispara.
V-am recomandat un film, "The Void" din 2001. Sau "The Black Hole" (2006) minutul >42`-43`. Dar sunt destule despre deformarea spatiului. La astfel de experiente au acces doar maimutele savante avansate, care au bagat bine la cap "Fundamentele Universului-Singura Stiinta Adevarata", editia aIIa, total revizuita
gafiteanu- Foarte activ
mai totedati, zimi te rog frumos:
DIN CE CAUZA CIND PRIVESTI UNELE OBIECTE INTEPARTATE (PE MARE), NU APARE CURBURA (PAMINTULUI) LA VALORILE CARE TREBUE SA FIE???
tu prea din prea te indepartezi. Proectia unei drepte poate fi o dreapta sau un punct. Daca dreapta este intradevar dreapta (cu toateca deloc nu e corect formulat), atunci proectia ei trebue sa fie o dreapta sau un punct (proectata din 3D in 2D,in geometria Euclidiana).
Ce poate fi la proectarea unui punc- un punct, si inca ce????
DIN CE CAUZA CIND PRIVESTI UNELE OBIECTE INTEPARTATE (PE MARE), NU APARE CURBURA (PAMINTULUI) LA VALORILE CARE TREBUE SA FIE???
tu prea din prea te indepartezi. Proectia unei drepte poate fi o dreapta sau un punct. Daca dreapta este intradevar dreapta (cu toateca deloc nu e corect formulat), atunci proectia ei trebue sa fie o dreapta sau un punct (proectata din 3D in 2D,in geometria Euclidiana).
Ce poate fi la proectarea unui punc- un punct, si inca ce????
meteor- Foarte activ
apropo, cu vidul nu va jucati, cu el trebue sa fiti mai atenti. Daca ceea ce am invatat pe la scoala ca materia e formate din molecule,din atomi,ce au nucleu, sunt sferici....e adevarat. Atunci vidul exista doar in sptiul atomic si nicidecum in spatiul interatomic. Cu toateca si aceasta ipoteza tot e relativa, deoarece idee nu avem cei aceasta chimpul de atractie, din ce cauza se rotesc electronii, etc.
meteor- Foarte activ
meteor a scris:mai totedati, zimi te rog frumos:
păi care ar trebui să fie valoarea aia!? că marea nu stă nemișcată să îi măsori curbura! poate fi pe zeci de km pătrați un gol concav între două valuri și nu ai de unde ști dacă sfera mai mare, tot pământul, e sferic sau nu!
cât despre metru și linia dreaptă o dată ce am stabilit că e cea mai scurtă între două puncte nu înseamnă că e musai să o țin înțepenită în poziția dreaptă! nu are nevoie de alt reper de referință, de referențial extern, după ce am măsurat o pot îndoi cât vreau și pot măsura cu ea și alte suprafețe și linii mai șerpuite!
asta e dpdv teoretic cea mai importantă calitate a unei linii drepte, între două puncte nu poate exista decât o unică linie dreaptă! dacă e cea mai scurtă e și cea mai dreaptă! ca să verific dacă altă linie e mai dreaptă decât ea nu trebuie decât
1. să unesc cele două puncte, cele două repere
2. să compar lungimea ei cu lungimea primei linii
AMBELE SUNT DREPTE DOAR DACĂ AU ACEEAȘI LUNGIME!!!!! teoria îmi spune că nu pot avea două linii drepte de lungimi diferite! nu am nevoie de referențial extern, doar de comparația între cele două lungimi!cea mai lungă e automat exclusă, NU E DREAPTĂ!!!!
oricare două puncte distincte sunt suficiente! pot alege alte două puncte, mai apropiate, le pot măsura tot cu metrul inițial! îl tai până obțin cel mai mic segment de linie dreaptă care le unește după care compar iar cu altă linie pretins dreaptă și pot afla imediat care e linia dreaptă și care nu!
gafiteanu a scris:S-ar putea ca metrul etalon atata de precis si de drept pe Pamant, sa se scurteze si sa se incovoaie daca-l duci altundeva, de exemplu spre centrul galaxiei, dar cei de acolo sa-l vada tot drept.
nu contează referențialul! nici forma liniei pretins dreaptă! DOAR LUNGIMEA EI!!!! poate fi oricât de strâmbă, dacă în acel referențial să zicem lângă o gaură neagră care deformează puternic spatiul între două puncte nu pot întinde o funie mai scurtă decât etalonul atunci acela e cel mai scurt și cel mai drept!
și cel mai scurt traseu, cel mai mic drum, cea mai dreaptă linie are importanță nu e scoasă din burtă! cel mai scurt drum înseamnă drumul pe care pentru a ajunge din punctul A în punctul B consumi cea mai mică cantitate de energie! pe care îl parcurgi în cel mai scurt timp!
dacă s-ar descoperi un drum mai scurt între pământ și lună am ajunge mai repede acolo! dacă există o linie dreaptă mai dreaptă, adică mai scurtă, decât cea mai dreaptă linie cunoscută până acum? teoretic e posibil să existe linii drepte și mai scurte!
Incercati sa umpleti un acvariu cu bile de ping-pong si sa parcurgeti, ca o furnica, distanta dintre 2 colturi opuse.
Va veti da seama de adevar....!
.....SPATIUL .....ESTE PLIN.....NU GOL
....LUMINA, ca furnica,....CUM SE PROPAGA...?.....
....DE HARAP ALB....se ocupa STIINTA! ...si VOI!
Va veti da seama de adevar....!
.....SPATIUL .....ESTE PLIN.....NU GOL
....LUMINA, ca furnica,....CUM SE PROPAGA...?.....
....DE HARAP ALB....se ocupa STIINTA! ...si VOI!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
evident lumina, ca și furnica, ajunge din punctul A în punctul B mergând din sferă în sferă ....
100% de acord! vidul e plin! linia dreaptă e doar un concept abstract care însă poate fi aproximat și în lumea reală ... poți folosi criterii simple ca cele pe care le-am enumerat mai sus al definiției liniei drepte
linia dreaptă și metrul etalon nu sunt repere absolute! cât timp orice traseu parcurs de furnică depinde de aceste sfere-punct pretins invariabile si cu aceeași dimensiune/mărime în momentul în care bila/metru/etalon se contractă sau se expandează dacă nu am cu ce să măsor această expansiune/contracție din punct de vedere teoretic am aceeași linie cu aceeași lungime!
orice unitate de măsură fizică depinde de un etalon ... dacă toate etaloanele se modifică simultan nu am cum să măsor asta! spațiul absolut se poate contracta sau dilata cât timp nu am referențial, nu am cu ce să compar această variație, ea rămâne invariantă!
ca să pot spune că e cea mai scurtă linie trebuie să îi compar lungimea cu cel puțin o altă linie/metru/etalon
că aceasta e cea mai scurtă și mai dreaptă linie posibilă nu pot spune decât în cadrul unei teorii și sistem de axiome care îmi dau argumentele ca să pot pretinde că e cea mai scurtă linie posibilă și drept consecință cea mai dreaptă
am schimbat teoria și sistemul de axiome, se schimbă și definițiile și linia dreaptă sa transformat într-un simplu arc de cerc al unui spațiu neeuclidian care nu mai e drept!
și dintr-o dată teoria îmi spune că masa gravitațională impune limite suplimentare liniei drepte care o fac mai lungă! că teoretic ar putea exista linii și mai drepte! și mai scurte decât linia dreaptă!
și care ar putea fi cea mai scurtă linie în noile condiții ale unui spațiu neeuclidian? evident cea în care lungimea devine ZERO!
WoodyCAD a scris:SPATIUL .....ESTE PLIN.....NU GOL
100% de acord! vidul e plin! linia dreaptă e doar un concept abstract care însă poate fi aproximat și în lumea reală ... poți folosi criterii simple ca cele pe care le-am enumerat mai sus al definiției liniei drepte
linia dreaptă și metrul etalon nu sunt repere absolute! cât timp orice traseu parcurs de furnică depinde de aceste sfere-punct pretins invariabile si cu aceeași dimensiune/mărime în momentul în care bila/metru/etalon se contractă sau se expandează dacă nu am cu ce să măsor această expansiune/contracție din punct de vedere teoretic am aceeași linie cu aceeași lungime!
orice unitate de măsură fizică depinde de un etalon ... dacă toate etaloanele se modifică simultan nu am cum să măsor asta! spațiul absolut se poate contracta sau dilata cât timp nu am referențial, nu am cu ce să compar această variație, ea rămâne invariantă!
ca să pot spune că e cea mai scurtă linie trebuie să îi compar lungimea cu cel puțin o altă linie/metru/etalon
că aceasta e cea mai scurtă și mai dreaptă linie posibilă nu pot spune decât în cadrul unei teorii și sistem de axiome care îmi dau argumentele ca să pot pretinde că e cea mai scurtă linie posibilă și drept consecință cea mai dreaptă
am schimbat teoria și sistemul de axiome, se schimbă și definițiile și linia dreaptă sa transformat într-un simplu arc de cerc al unui spațiu neeuclidian care nu mai e drept!
și dintr-o dată teoria îmi spune că masa gravitațională impune limite suplimentare liniei drepte care o fac mai lungă! că teoretic ar putea exista linii și mai drepte! și mai scurte decât linia dreaptă!
și care ar putea fi cea mai scurtă linie în noile condiții ale unui spațiu neeuclidian? evident cea în care lungimea devine ZERO!
NIMIC DIN UNIVERS NU ARE O TRAIECTORIE PLANARA....!
....iar in aceste conditii...
...sunteti pe taramul lui HARAP ALB!
TREZITI-VA LA REALITATE!
...
....iar in aceste conditii...
...sunteti pe taramul lui HARAP ALB!
TREZITI-VA LA REALITATE!
...
WoodyCAD- Foarte activ
nimic din universul cunoscut nu e infinit! si totuși infinitul e cheia care ne va scoate încă o dată din ...! linia dreaptă intră în aceeași categorie, ceva ce știm că există deși nu există niciunde în lumea reală!
ar fi bine să îl lași pe harap alb în pace!
ar fi bine să îl lași pe harap alb în pace!
Linia dreapta...
Frumoase explicatii totedati!
Sa nu uitam ca realitatea are doua elemente componente:
REALITATEA FIZICA si
REALITATEA NONFIZICA.
Tot ceea ce putem masura sau percepe prin cele 5 simturi constituie realitatea fizica,realitate care poate fi exprimata matematic.
Indiferent cat de mult ar putea evolua tehnologia,ea nu va putea masura niciodata infinitul.
Din acest punct de vedere nu exista linie dreapta.
REALITATEA NONFIZICA este perceputa de un al 6-lea simt:RATIONAMENTUL UMAN.
Din punctul meu de vedere, aceasta realitate nonfizica este constituita din trei elemente:
TIMP,
SPATIU,
ENERGIE
care au la baza acelasi fundament:INFINITUL.
La acest nivel,aceasta realitate,nu mai poate fi exprimata cu aceeasi logica matematica.
Ea poate fi perceputa dar nu poate fi explicata.
Ce este timpul?
Ce este spatiul?
Ce este energia?
Intelegem despre ce vorbim,dar nu le putem defini.
Acest al 6-lea simt cu care percepem aceste notiuni,nu este suficient de dezvoltat.
Dar le putem interpreta,fiecare dupa imaginatia lui.
Iar cat despre linii,asa cum spuneai si tu,doua linii sunt egale,doar daca masurate cu ACELASI instrument,se obtine aceeasi valoare.
Raportat la infinit ,NU EXISTA DOUA DREPTE EGALE.
Iar linia dreapta ,exista doar daca exista PUNCTUL.
DAR...
EXISTA PUNCTUL?????????????????
Frumoase explicatii totedati!
Sa nu uitam ca realitatea are doua elemente componente:
REALITATEA FIZICA si
REALITATEA NONFIZICA.
Tot ceea ce putem masura sau percepe prin cele 5 simturi constituie realitatea fizica,realitate care poate fi exprimata matematic.
Indiferent cat de mult ar putea evolua tehnologia,ea nu va putea masura niciodata infinitul.
Din acest punct de vedere nu exista linie dreapta.
REALITATEA NONFIZICA este perceputa de un al 6-lea simt:RATIONAMENTUL UMAN.
Din punctul meu de vedere, aceasta realitate nonfizica este constituita din trei elemente:
TIMP,
SPATIU,
ENERGIE
care au la baza acelasi fundament:INFINITUL.
La acest nivel,aceasta realitate,nu mai poate fi exprimata cu aceeasi logica matematica.
Ea poate fi perceputa dar nu poate fi explicata.
Ce este timpul?
Ce este spatiul?
Ce este energia?
Intelegem despre ce vorbim,dar nu le putem defini.
Acest al 6-lea simt cu care percepem aceste notiuni,nu este suficient de dezvoltat.
Dar le putem interpreta,fiecare dupa imaginatia lui.
Iar cat despre linii,asa cum spuneai si tu,doua linii sunt egale,doar daca masurate cu ACELASI instrument,se obtine aceeasi valoare.
Raportat la infinit ,NU EXISTA DOUA DREPTE EGALE.
Iar linia dreapta ,exista doar daca exista PUNCTUL.
DAR...
EXISTA PUNCTUL?????????????????
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
da, există!
obiect(care există)=punct matematic
atât timp cât nu are și alte proprietăți, valori măsurabile, dimensiuni, doar există, obiectul e doar un punct matematic ...
poate fi cât un elefant, o balenă sau un microb minuscul cât timp nu îi știu restul valorilor=proprietăți el doar există și e doar un punct matematic ...
de aceea e potențial și infinit de mic și infinit de mare ... actual doar există și e adimensional(adică nu are dimensiuni)
linia dreaptă există dacă:
1. există o cea mai scurtă linie între două puncte, oricare ar fi acestea
2. dacă există o astfel de linie, cea mai scurtă linie, între aceste două puncte nu poate exista decât o singură linie dreaptă
asta e definiția spațiului drept, euclidian
dacă între două puncte am o linie dreaptă care le unește pe distanța cea mai scurtă oricare altă linie la fel de scurtă va trece în mod obligatoriu prin exact aceleași puncte intermediare ceea ce duce din punct de vedere logic la identitatea dintre cele două obiecte|existențe|linii pretins diferite!
între două puncte într-un spațiu euclidian nu pot avea decât o unică linie dreaptă!
unică în sensul că nu pot trasa o altă linie dreaptă, distinctă, care să treacă prin cel puțin un punct intermediar diferit la prima linie față de a doua linie și care să fie în același timp la fel de scurtă ... punctul diferit îmi dă ori o linie mai scurtă ori una mai lungă ... dacă e mai lungă nu mai e dreaptă dacă e mai scurtă e mai dreaptă și atunci prima linie nu mai e dreaptă ...
identitatea tuturor părților duce la identitatea întregului, la imposibilitatea de a le separa!
de aici avem linia dreaptă unică și lungimea ei, cea mai mică lungime posibilă ...
aici greșești, conflictul dintre finit și infinit e doar aparent ... orice obiect|existență măsurabil într-un anumit sistem de coordonate poate fi nemăsurabil, infinit, în alt sistem de coordonate
faptul că nu am o unitate de măsură nu înseamnă că nu va fi găsită niciodată o unitate de măsură ... oricând se poate face un progres și se poate găsi un nou mijloc de a măsura ceea ce era până atunci nemăsurabil ... și automat, în acel moment, cu ajutorul noului metru infinitul devine finit .... însă obiectul măsurat nu se schimbă! el există la fel ca până acum! obiectul doar există și nu are dimensiuni ...
e doar un punct matematic ... adimensional ...
obiect(care există)=punct matematic
atât timp cât nu are și alte proprietăți, valori măsurabile, dimensiuni, doar există, obiectul e doar un punct matematic ...
poate fi cât un elefant, o balenă sau un microb minuscul cât timp nu îi știu restul valorilor=proprietăți el doar există și e doar un punct matematic ...
de aceea e potențial și infinit de mic și infinit de mare ... actual doar există și e adimensional(adică nu are dimensiuni)
linia dreaptă există dacă:
1. există o cea mai scurtă linie între două puncte, oricare ar fi acestea
2. dacă există o astfel de linie, cea mai scurtă linie, între aceste două puncte nu poate exista decât o singură linie dreaptă
asta e definiția spațiului drept, euclidian
dacă între două puncte am o linie dreaptă care le unește pe distanța cea mai scurtă oricare altă linie la fel de scurtă va trece în mod obligatoriu prin exact aceleași puncte intermediare ceea ce duce din punct de vedere logic la identitatea dintre cele două obiecte|existențe|linii pretins diferite!
între două puncte într-un spațiu euclidian nu pot avea decât o unică linie dreaptă!
unică în sensul că nu pot trasa o altă linie dreaptă, distinctă, care să treacă prin cel puțin un punct intermediar diferit la prima linie față de a doua linie și care să fie în același timp la fel de scurtă ... punctul diferit îmi dă ori o linie mai scurtă ori una mai lungă ... dacă e mai lungă nu mai e dreaptă dacă e mai scurtă e mai dreaptă și atunci prima linie nu mai e dreaptă ...
identitatea tuturor părților duce la identitatea întregului, la imposibilitatea de a le separa!
de aici avem linia dreaptă unică și lungimea ei, cea mai mică lungime posibilă ...
nu va putea masura niciodata infinitul
aici greșești, conflictul dintre finit și infinit e doar aparent ... orice obiect|existență măsurabil într-un anumit sistem de coordonate poate fi nemăsurabil, infinit, în alt sistem de coordonate
faptul că nu am o unitate de măsură nu înseamnă că nu va fi găsită niciodată o unitate de măsură ... oricând se poate face un progres și se poate găsi un nou mijloc de a măsura ceea ce era până atunci nemăsurabil ... și automat, în acel moment, cu ajutorul noului metru infinitul devine finit .... însă obiectul măsurat nu se schimbă! el există la fel ca până acum! obiectul doar există și nu are dimensiuni ...
e doar un punct matematic ... adimensional ...
Punctul, linia, sau planul, sunt notiuni pur geometrice,EXISTA PUNCTUL?????????????????
imaginare, care au aparut ca o necesitate de masurare a suprafetelor arabile, si a trasarii liniilor de hotar, neglijand cu buna stiinta una din dimensiunile care nu prezinta interes. Suprafata arabila contine de fapt cel putin o adancime de harlet, altfel nu ar mai fi arabila. Hotarul intre doua lanuri, este locul unde se termina o brazda a unui lan si incepe celalalt lan, multe dispute au loc din acea latime de brazda, dar teoretic hotarul este considerat ca ar avea latimea zero. Punctul sau borna care marcheaza intersectia a doua hotare, este o piatra foarte importanta, dar a carei dimensiuni este neglijata. Toate aceste insemne cand au fost inscrise in documente oficiale, au devenit notiuni geodezice, si de aici pana la geometrie a fost doar un pas.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Dacă linia nu ar fi o dreaptă, cum ar descoperi asta Ştiinţa actuală?
» Despre proiecţia unei drepte pe o dreaptă perpendiculară
» Ce este LINIA DE CAMP MAGNETIC ?
» Despre proiecţia unei drepte pe o dreaptă perpendiculară
» Ce este LINIA DE CAMP MAGNETIC ?
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum