Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 46 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 46 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Despre linia dreaptă
+3
virgil
eugen
meteor
7 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Despre linia dreaptă
Rezumarea primului mesaj :
[Provine din topicul „Politică şi religie”]
totedati: Eu poate rau am explicat intrebarea, sunt deacord e incomplita, am vrut sa spun ca tunelul sa fie orizontal (rectiliniu sau curbat conform stiintei voastre/actuale), sa fie tangent pe deasupra apei marii.
privitor la politica si la teoria pamintului plat, mi se pare ca facem un haus, oamenii inteligenti nu incep de la mijloc si haotic sa rezolve o problema, ci o iau de la inceput si ordonat.
[Provine din topicul „Politică şi religie”]
totedati: Eu poate rau am explicat intrebarea, sunt deacord e incomplita, am vrut sa spun ca tunelul sa fie orizontal (rectiliniu sau curbat conform stiintei voastre/actuale), sa fie tangent pe deasupra apei marii.
privitor la politica si la teoria pamintului plat, mi se pare ca facem un haus, oamenii inteligenti nu incep de la mijloc si haotic sa rezolve o problema, ci o iau de la inceput si ordonat.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mier 24 Aug 2011, 05:48, editata de 1 ori (Motiv : Provine din topicul...)
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
Re: Despre linia dreaptă
da, există!
obiect(care există)=punct matematic
atât timp cât nu are și alte proprietăți, valori măsurabile, dimensiuni, doar există, obiectul e doar un punct matematic ...
poate fi cât un elefant, o balenă sau un microb minuscul cât timp nu îi știu restul valorilor=proprietăți el doar există și e doar un punct matematic ...
de aceea e potențial și infinit de mic și infinit de mare ... actual doar există și e adimensional(adică nu are dimensiuni)
linia dreaptă există dacă:
1. există o cea mai scurtă linie între două puncte, oricare ar fi acestea
2. dacă există o astfel de linie, cea mai scurtă linie, între aceste două puncte nu poate exista decât o singură linie dreaptă
asta e definiția spațiului drept, euclidian
dacă între două puncte am o linie dreaptă care le unește pe distanța cea mai scurtă oricare altă linie la fel de scurtă va trece în mod obligatoriu prin exact aceleași puncte intermediare ceea ce duce din punct de vedere logic la identitatea dintre cele două obiecte|existențe|linii pretins diferite!
între două puncte într-un spațiu euclidian nu pot avea decât o unică linie dreaptă!
unică în sensul că nu pot trasa o altă linie dreaptă, distinctă, care să treacă prin cel puțin un punct intermediar diferit la prima linie față de a doua linie și care să fie în același timp la fel de scurtă ... punctul diferit îmi dă ori o linie mai scurtă ori una mai lungă ... dacă e mai lungă nu mai e dreaptă dacă e mai scurtă e mai dreaptă și atunci prima linie nu mai e dreaptă ...
identitatea tuturor părților duce la identitatea întregului, la imposibilitatea de a le separa!
de aici avem linia dreaptă unică și lungimea ei, cea mai mică lungime posibilă ...
aici greșești, conflictul dintre finit și infinit e doar aparent ... orice obiect|existență măsurabil într-un anumit sistem de coordonate poate fi nemăsurabil, infinit, în alt sistem de coordonate
faptul că nu am o unitate de măsură nu înseamnă că nu va fi găsită niciodată o unitate de măsură ... oricând se poate face un progres și se poate găsi un nou mijloc de a măsura ceea ce era până atunci nemăsurabil ... și automat, în acel moment, cu ajutorul noului metru infinitul devine finit .... însă obiectul măsurat nu se schimbă! el există la fel ca până acum! obiectul doar există și nu are dimensiuni ...
e doar un punct matematic ... adimensional ...
obiect(care există)=punct matematic
atât timp cât nu are și alte proprietăți, valori măsurabile, dimensiuni, doar există, obiectul e doar un punct matematic ...
poate fi cât un elefant, o balenă sau un microb minuscul cât timp nu îi știu restul valorilor=proprietăți el doar există și e doar un punct matematic ...
de aceea e potențial și infinit de mic și infinit de mare ... actual doar există și e adimensional(adică nu are dimensiuni)
linia dreaptă există dacă:
1. există o cea mai scurtă linie între două puncte, oricare ar fi acestea
2. dacă există o astfel de linie, cea mai scurtă linie, între aceste două puncte nu poate exista decât o singură linie dreaptă
asta e definiția spațiului drept, euclidian
dacă între două puncte am o linie dreaptă care le unește pe distanța cea mai scurtă oricare altă linie la fel de scurtă va trece în mod obligatoriu prin exact aceleași puncte intermediare ceea ce duce din punct de vedere logic la identitatea dintre cele două obiecte|existențe|linii pretins diferite!
între două puncte într-un spațiu euclidian nu pot avea decât o unică linie dreaptă!
unică în sensul că nu pot trasa o altă linie dreaptă, distinctă, care să treacă prin cel puțin un punct intermediar diferit la prima linie față de a doua linie și care să fie în același timp la fel de scurtă ... punctul diferit îmi dă ori o linie mai scurtă ori una mai lungă ... dacă e mai lungă nu mai e dreaptă dacă e mai scurtă e mai dreaptă și atunci prima linie nu mai e dreaptă ...
identitatea tuturor părților duce la identitatea întregului, la imposibilitatea de a le separa!
de aici avem linia dreaptă unică și lungimea ei, cea mai mică lungime posibilă ...
nu va putea masura niciodata infinitul
aici greșești, conflictul dintre finit și infinit e doar aparent ... orice obiect|existență măsurabil într-un anumit sistem de coordonate poate fi nemăsurabil, infinit, în alt sistem de coordonate
faptul că nu am o unitate de măsură nu înseamnă că nu va fi găsită niciodată o unitate de măsură ... oricând se poate face un progres și se poate găsi un nou mijloc de a măsura ceea ce era până atunci nemăsurabil ... și automat, în acel moment, cu ajutorul noului metru infinitul devine finit .... însă obiectul măsurat nu se schimbă! el există la fel ca până acum! obiectul doar există și nu are dimensiuni ...
e doar un punct matematic ... adimensional ...
Punctul, linia, sau planul, sunt notiuni pur geometrice,EXISTA PUNCTUL?????????????????
imaginare, care au aparut ca o necesitate de masurare a suprafetelor arabile, si a trasarii liniilor de hotar, neglijand cu buna stiinta una din dimensiunile care nu prezinta interes. Suprafata arabila contine de fapt cel putin o adancime de harlet, altfel nu ar mai fi arabila. Hotarul intre doua lanuri, este locul unde se termina o brazda a unui lan si incepe celalalt lan, multe dispute au loc din acea latime de brazda, dar teoretic hotarul este considerat ca ar avea latimea zero. Punctul sau borna care marcheaza intersectia a doua hotare, este o piatra foarte importanta, dar a carei dimensiuni este neglijata. Toate aceste insemne cand au fost inscrise in documente oficiale, au devenit notiuni geodezice, si de aici pana la geometrie a fost doar un pas.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010
cât despre existența pură, lipsită de proprietăți, e la fel ca punctul geometric ceva abstract pentru că în realitate existența e dată de cel puțin o proprietate măsurabilă de un organ de simț sau instrument de măsură a obiectului perceptibil, măsurabil șamd ....
la fel ca în cazul idealizării obiectelor reale se pleacă de la diversele proprietăți care definesc un obiect și la extrem se ajunge la ultima proprietate pe care o poate avea un obiect înaintea oricărei alte proprietăți ... simpla existență, existență chiar înainte de ai asocia oricare altă proprietate
și acela nu poate fi decât un punct ... matematic ... fără dimensiuni ... pentru că inclusiv dimensiunile înseamnă o proprietate măsurabilă a obiectului
punctul matematic există ... ideea că e musai să fie infinit de mic e o eroare logică ... punctul nu are dimensiuni!
un elefant sau un atom pot fi ambii puncte matematice ... simple existențe ....
deabia începând de la linie, ca mulțime de obiecte|puncte cu anumite proprietăți putem vorbi de dimensiuni
la fel ca în cazul idealizării obiectelor reale se pleacă de la diversele proprietăți care definesc un obiect și la extrem se ajunge la ultima proprietate pe care o poate avea un obiect înaintea oricărei alte proprietăți ... simpla existență, existență chiar înainte de ai asocia oricare altă proprietate
și acela nu poate fi decât un punct ... matematic ... fără dimensiuni ... pentru că inclusiv dimensiunile înseamnă o proprietate măsurabilă a obiectului
punctul matematic există ... ideea că e musai să fie infinit de mic e o eroare logică ... punctul nu are dimensiuni!
un elefant sau un atom pot fi ambii puncte matematice ... simple existențe ....
deabia începând de la linie, ca mulțime de obiecte|puncte cu anumite proprietăți putem vorbi de dimensiuni
Notiunea de punct matematic este doar o informatie fara corespondent in natura. Punctul exista doar ca informatie, adica in mintea omului, si reprezinta puterea de abstractizare a omului vizavi de infinit. Ajungi la punct indreptandu-te spre infinitul mic pe care nu-l atingi niciodata, punctul fiind o notiune asimtotica ce nu are legatura cu realitatea obiectiva.punctul matematic există ... ideea că e musai să fie infinit de mic e o eroare logică ... punctul nu are dimensiuni!
Asa se spune si in fizica cuantica despre electron ca reprezinta un punct matematic fara dimensiuni, cu toate acestea el a fost ""fotografiat"", deci are dimensiuni.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Dacă linia nu ar fi o dreaptă, cum ar descoperi asta Ştiinţa actuală?
» Despre proiecţia unei drepte pe o dreaptă perpendiculară
» Ce este LINIA DE CAMP MAGNETIC ?
» Despre proiecţia unei drepte pe o dreaptă perpendiculară
» Ce este LINIA DE CAMP MAGNETIC ?
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum