Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 35 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 35 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Problema pentru Amot
2 participanți
Pagina 1 din 1
Problema pentru Amot
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:38, editata de 1 ori
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41554
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Problema pentru Amot
Despre care forumuri vorbesti?????curiosul a scris:Amot,
am analizat activitatea ta de pe mai multe forumuri si am observat ca nu doar pe acest forum ti se reproseaza modul in care deschizi subiectele si...ii lasi pe ceilalti sa le continue si modul in care raspunzi mesajelor.
Formulez si eu o problema in stilul tau, pentru ca vreau sa-ti analizez modul in care intervii:
Sa se demonstreze ca modulul oricaror doua numere intregi nenule care sunt solutii ale ecuatiei de gradul al doilea,pentru determinant(delta) patrat perfect nenul, sunt oricare doua numere naturale.
Daca ceri explicatii, le ai pe toate in formularea problemei.
Eu nu am auzit de modulul a doua numere intregi nenule,dar am auzit de modulul unui numar intreg......Modulul numarului zero este numarul zero si nu vad de ce il excluzi in enuntul tau?????!!!!!Nu am auzit de determinantul unei ecuatii de gradul al doilea,dar am auzit de discriminantul ecuatiei de gradul al doilea.......Numerele intregi nu pot fi egale???Sa zicem ca nu vrei sa fie egale caci vrei ca discriminantul sa fie patrat perfect diferit de zero.......Asta nu e o problema ci de fapt o axioma si de fapt nu trebuia sa mai introduci in enunt si biata ecuatie de gradul al doilea..........
Eu cred ca trebuia sa enunti axioma asa:
Modulele oricaror doua numere intregi sunt oricare doua numere naturale.
Puncte : 18498
Data de inscriere : 07/12/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:38, editata de 1 ori
Conform DEX:
- "DISCRIMINÁNT, -Ă adj. (Mat.) Care face o separație între doi termeni. // s.m. Relație între coeficienții unei ecuații de gradul al doilea care indică dacă aceasta posedă două rădăcini distincte, o rădăcină dublă sau nu admite nici o rădăcină; realizant. [Cf. lat. discriminans, it. discriminante, fr. discriminant]."
-------------------------------------------------
- "DETERMINÁNT, -Ă s.m. Simbol matematic compus din numere așezate în linii și coloane reprezentând o expresie algebrică și folosit mai ales în rezolvarea ecuațiilor."
Sunt mai multe moduri de a gasi valoarea discriminantului ecuatiei de gradul al doilea..........Iata una dintre acestea:
Fie functia definita pe C si cu valori in C si sa gasim discriminantul ecuatiei .Derivam functia si obtinem si ridicand la patrat obtinem .
Din rezolvarea sistemului de ecuatii:
rezulta imediat eliminand pe din sistem ca pentru cele doua radacini discriminantului ecuatiei de gradul al doilea este .
----------------------------------------------
Pune mana pe carte.pe caiet si pe creion ca nu urzica!!!!!!!!!!!!!!
- "DISCRIMINÁNT, -Ă adj. (Mat.) Care face o separație între doi termeni. // s.m. Relație între coeficienții unei ecuații de gradul al doilea care indică dacă aceasta posedă două rădăcini distincte, o rădăcină dublă sau nu admite nici o rădăcină; realizant. [Cf. lat. discriminans, it. discriminante, fr. discriminant]."
- "DETERMINÁNT, -Ă s.m. Simbol matematic compus din numere așezate în linii și coloane reprezentând o expresie algebrică și folosit mai ales în rezolvarea ecuațiilor."
Sunt mai multe moduri de a gasi valoarea discriminantului ecuatiei de gradul al doilea..........Iata una dintre acestea:
Fie functia definita pe C si cu valori in C si sa gasim discriminantul ecuatiei .Derivam functia si obtinem si ridicand la patrat obtinem .
Din rezolvarea sistemului de ecuatii:
rezulta imediat eliminand pe din sistem ca pentru cele doua radacini discriminantului ecuatiei de gradul al doilea este .
----------------------------------------------
Pune mana pe carte.pe caiet si pe creion ca nu urzica!!!!!!!!!!!!!!
...
curiosul,
Eu am dat acea metoda cu derivata intaia intrucat vreau ca prin aceiasi metoda sa gasesc cumva cu ajutorul derivatei intaia si a doua discriminantul ecuatiei de gradul al treilea si asa mai departe pentru ecuatii de grad mai mare ca trei insa dificultatea se mareste cu cat gradul ecuatiei este mai mare ca 2.La ecuatia de gradul trei am observat o relatie interesanta intre derivata intaia,derivata a doua si coieficientii ecuatiei.....
Sunt mai multe metode de gasire a discriminantului ecuatiei de gradul al doilea de exemplu putem scrie ca din care aflam imediat cat este in functie si asa gasim formula discriminantului ecuatiei de gradul doi......Ar mai fi si o metoda grafica in cazul aflarii discriminantului ecuatiei de gradul doi.....Stii care este?????
Nu-mi plac laudele si nici vorbele indecente............
Cu aceiasi stima,
AMOT
Eu am dat acea metoda cu derivata intaia intrucat vreau ca prin aceiasi metoda sa gasesc cumva cu ajutorul derivatei intaia si a doua discriminantul ecuatiei de gradul al treilea si asa mai departe pentru ecuatii de grad mai mare ca trei insa dificultatea se mareste cu cat gradul ecuatiei este mai mare ca 2.La ecuatia de gradul trei am observat o relatie interesanta intre derivata intaia,derivata a doua si coieficientii ecuatiei.....
Sunt mai multe metode de gasire a discriminantului ecuatiei de gradul al doilea de exemplu putem scrie ca din care aflam imediat cat este in functie si asa gasim formula discriminantului ecuatiei de gradul doi......Ar mai fi si o metoda grafica in cazul aflarii discriminantului ecuatiei de gradul doi.....Stii care este?????
Cu aceiasi stima,
AMOT
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:39, editata de 1 ori
ERATA:AMOT a scris:curiosul,
Cu aceiasi stima,
AMOT
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:39, editata de 1 ori
Scrisul in culoarea galben-aurie se datoreaza culorii sufletului meu (si care este aceiasi culoare la toti oamenii) asa cum l-am vazut eu cu ochii trupului meu si este confirmat si de Biblia Ortodoxa.Cum altii nu vad sufletul asa nu cred ca Dumnezeu Tatal Ceresc exista si ca chiar si El are Suflet nu pot intelege multe din ceea ce spun eu despre credinta mea.... Intotdeauna raspunsul meu este in functie de ceea ce stiu si cred si nu de faptul ca unul ma lauda si o mie ma critica..... Intelegi gresit modul meu de a raspunde dar niciodata nu voi vorbi indecent si cer ca sa mi se spuna cand gresesc si voi recunoaste asta in functie de ceea ce stiu si cred si nu de altceva..... Despre credinta privind existenta Universului ti-am raspuns si chiar vreau sa continuam discutia la subiectul "Despre credinta si religie"........ Si tu ai renunta la intrebari daca ti s-ar da un raspuns care te multumeste.........Mai sus te-am intrebat despre metoda grafica de gasire a discriminantului ecuatiei de gradul doi......si am pus semne de intrebare ?????????.....si nu ai raspuns.....curiosul a scris:As vrea sa mai inteleg un singur lucru.
Imi dai de inteles de mult timp ca esti o persoana credinciosa, o si arati pe acest forum, dar nu inteleg de ce ai ales culoarea galbena pentru :"La inceput era CUVANTUL si CUVANTUL era la DUMNEZEU si DUMNEZEU era CUVANTUL."
Pentru ca nu se distinge suficient de bine si chiar trebuie sa privesti atent scrisul ca sa se inteleaga ce scrie.
Cu alte cuvinte eu interpretez asta ca si cum, in momentul in care ai scris asta, a fost ceva care te-a retinut sa fi ferm, convingator, hotarat.
Pentru ca ai fi putut folosi o culoare care sare in ochi: rosu, verde etc.
Iar tu prin anumite mesaje exprimi cat poti de clar cuvantul lui Dumnezu.
Concluzia mea este ca extrovertitii sunt incurajati si motivati de critici, in general, si nu de felicitari,iar tu o demonstrezi.
In ultimul tau mesaj am observat faptul ca ai abordat raspunsul intr-o alta maniera.
Felicitari.
Incep sa inteleg si cum ar trebui cineva sa poarte o discutie cu cineva ca tine, adica cu acelasi temperament, ca sa poata obtine ce se vrea.
In ultimul tau mesaj, corelat cu ceea ce am spus in prima parte a mesjului meu, nu ai mentionat nimic despre Dumnezeu.
Te-ai legat de subiectul matematica si nicidecum de BIBLIA CRESTIN ORTODOXA.
Care ar fi trebuit sa fie prioritatea pe care o expui continuu.
Deci se pare ca ai nevoie ca sa ti se dea dreptate ca sa renunti la semne de intrebare si exclamare.
Acesta este un forum unde parerile sunt aproape continuu contradictorii si nu vei primi intotdeauna confirmarile de care ai nevoie.
In momentul in care nu ti se da dreptate ai tendinta sa devii agresiv in exprimare si sa impui fortat ideile tale.
GRESESC ?
Dar mai important este cauza care te face sa fii asa.
Eu am mai multe ipoteze.
Aceasta nu este o critica !
Cu stima.
Nu ma intereseaza ce studii faci tu analizand persoana mea sau a altuia caci eu stiu ca nimeni de la atom pana la om nu are liberu-arbitru si toti oamenii sunt asa cum vrea Dumnezeu Tatal Ceresc pentru ca numai El are Liberul Arbitru.
Eu nu impun nimic ci doar accentuez ceea ce stiu si cred eu ca este adevarat si confirmat in mod logic fie de stiinta fie de Biblia Ortodoxa........Vezi si functia Gamma care generalizeaza factorialul din numerele intregi pozitive 0,1,2,3,........,n,.....!!!!!!!!!
Daca mai ai vreo problema de matematica pentru mine atunci astept cu aceiasi curiozitate..........
Cu stima!
...
curiosul,
Fie radacinile ecuatiei de gradul doi.Se stie ca orice parabola are un focar si ca distanta de la focar pana la un punct oarecare al parabolei (sa notam aceasta distanta cu d) este egala cu distanta de la acel punct pana la o dreapta numita directoarea parabolei (sa notam aceasta distanta cu e) care este paralela cu axa absciselor astfel incat varful parabolei se gaseste la distanta egala de focar si de directoare si are valoarea .In cazul metodei grafice pentru aflarea discriminantului ecuatiei de gradul doi trebuie sa calculam distanta d de la focar la punctul de coordonate pe care o egalam cu distanta e de la punctul de coordonate (i=1,2) la directoarea parabolei de unde rezulta vloarea radacinii si implicit valoarea discriminantului .Nu tu mi-ai dat o problema (in mod gresit)???!!Nu-mi plac oamenii care nu sunt sinceri.......Eu pun intrebari atunci cand nu inteleg ce spune un om si pun multe semne de intrebare ??????? si/sau de mirare !!!!!!!!! pentru a accentua faptul ca stiinta mea este alta decat cea a acelui om....si asa o sa fac pana cand lamurim care este adevarul unei stiinte sau a altei stiinte.... Ce sa mai zic de factorial caci daca n-ai inteles asta din functia Gamma nu ma mira ca nu intelegi ce spune Biblia Ortodoxa care nu are notiuni de matematica.....
Tu vad ca pierzi timpul analizandu-mi comportamentul ceea ce mi se pare a fi satanic.......
Am pus intrebarea pe MP pe un forum referitor la acea conjectura a ta si unul nu mi-a raspuns iar altul pe un forum (nu pe MP) mi-a spus ca depinde de intervalele considerate.........Am sa pun aceasta problema si pe Scientia daca tu esti de-acord..........
Prieten imi este doar fratele meu care macar crede ca Dumnezeu Tatal Ceresc exista!!!!! Ce inseamna a fi prieten cu cineva??????
Numai bine!
Fie radacinile ecuatiei de gradul doi.Se stie ca orice parabola are un focar si ca distanta de la focar pana la un punct oarecare al parabolei (sa notam aceasta distanta cu d) este egala cu distanta de la acel punct pana la o dreapta numita directoarea parabolei (sa notam aceasta distanta cu e) care este paralela cu axa absciselor astfel incat varful parabolei se gaseste la distanta egala de focar si de directoare si are valoarea .In cazul metodei grafice pentru aflarea discriminantului ecuatiei de gradul doi trebuie sa calculam distanta d de la focar la punctul de coordonate pe care o egalam cu distanta e de la punctul de coordonate (i=1,2) la directoarea parabolei de unde rezulta vloarea radacinii si implicit valoarea discriminantului .Nu tu mi-ai dat o problema (in mod gresit)???!!Nu-mi plac oamenii care nu sunt sinceri.......Eu pun intrebari atunci cand nu inteleg ce spune un om si pun multe semne de intrebare ??????? si/sau de mirare !!!!!!!!! pentru a accentua faptul ca stiinta mea este alta decat cea a acelui om....si asa o sa fac pana cand lamurim care este adevarul unei stiinte sau a altei stiinte.... Ce sa mai zic de factorial caci daca n-ai inteles asta din functia Gamma nu ma mira ca nu intelegi ce spune Biblia Ortodoxa care nu are notiuni de matematica.....
Tu vad ca pierzi timpul analizandu-mi comportamentul ceea ce mi se pare a fi satanic.......
Am pus intrebarea pe MP pe un forum referitor la acea conjectura a ta si unul nu mi-a raspuns iar altul pe un forum (nu pe MP) mi-a spus ca depinde de intervalele considerate.........Am sa pun aceasta problema si pe Scientia daca tu esti de-acord..........
Prieten imi este doar fratele meu care macar crede ca Dumnezeu Tatal Ceresc exista!!!!! Ce inseamna a fi prieten cu cineva??????
Numai bine!
AMOT- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1122
curiosul,
Pot sa postez conjectura ta pe forumul "Scientia"???????Raspunde!!!!!!!!
Pot sa postez conjectura ta pe forumul "Scientia"???????Raspunde!!!!!!!!
...
Eu nu spun de tine nimic ci doar postez conjectura ta..... .........dar este posibil ca vreunul de aici sa spuna a cui e conjectura........curiosul a scris:Sigur Amot.
Dar sa tii cont de dorinta lui Razvan.
Anonimatul.
curiosul,
Nu mai stiu unde e conjectura ta!!!!!!!Spune te rog unde e ca vreau sa o postez corect pe "Scientia" fara sa dau numele tau si nici forumul acesta unde zici ca nu mai aici esti tu.........
Nu mai stiu unde e conjectura ta!!!!!!!Spune te rog unde e ca vreau sa o postez corect pe "Scientia" fara sa dau numele tau si nici forumul acesta unde zici ca nu mai aici esti tu.........
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:40, editata de 1 ori
Scrie clar care este conjectura!curiosul a scris:Conjectura este:
Intre P(n) si 2P(n) exista cel putin n/2 numere prime.
P prim, iar n ordinalul sau.
Este suficient pentru a arata ca daca pana la un numar natural n sunt P prime, atunci intre n si 2n sunt cep putin P/2 numere prime.
Conjectura:
Daca intre numerele naturale 1 si n sunt P numere prime atunci intre n si 2n sunt cel putin sunt cel putin P/2 numere prime.Eu asa am sa o postez!
Intrebare:
Daca intre numerele naturale 1 si n sunt P numere prime atunci intre n si 2n sunt cel putin P/2 numere prime atunci intre n si 3n cate numere prime sunt????
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:40, editata de 1 ori
...
Cum sa calculez ceva cand nu stiu ce sunt ??????Cum variaza ?????Ce sa calculez la inegalitatea ??????Ce este p????????Nu-nteleeeeg!!!!!!!!curiosul a scris:Da, cam asa ceva.
Dar enuntul poate fi redus la o forma mai simpla si mai "frumoasa":
Intre si sunt cel putin numere prime.
Cate sunt intre n si 3n, nu stiu.
Calculeaza:
,
.
p , numar prim.
Raspunsurile la conjectura ta (postata de mine pe "Scientia") citeste-le tu pe forumul "Scientia"......
...
curiosul,
Sa inteleg ca sunt primele m numere prime iar variaza de la la pentru produs si de la la pentru suma acelor produse?????Nu-inteleeeeeg!!! Scrie tu desfasurat acea expresie ca eu nu stiu sa o scriu........Cum variaza numarul n in acea expresie????????
Ce este dubla inegalitate???????
Sa inteleg ca sunt primele m numere prime iar variaza de la la pentru produs si de la la pentru suma acelor produse?????Nu-inteleeeeeg!!! Scrie tu desfasurat acea expresie ca eu nu stiu sa o scriu........Cum variaza numarul n in acea expresie????????
Ce este dubla inegalitate???????
...
Tot nu-nteleeeeeeeeg!!!!!!!!!!Ma refer mai intai la acea suma si vad ca ai o suma cu m termeni format din doi factori principali iar al doilea factor principal este un produs de m-1 factori........Modul cum ai scris tu acea suma nu se poate desfasura asa cum ai desfasurat-o tu deoarece sunt m termeni ai sumei si primul termen al sumei cand m=1 rezulta clar ca nu e 1/2 ci 1/4 iar al doilea termen nu este 1/6 ci este 1/9 etc......si asta pentru ca primul termen e format din doi factori si al doilea termen e format din trei factori.......Acum intelegi de ce ti-am cerut desfasurarea sumei??????!!!!!!!!Si nu vad ce cauta acel n ca fiind zici tu primele n numere naturale uitand ca de fapt suma ta se refera la primele m numere prime......Spune si tu daca e corect ce ai scris???????!!!!!Poate nu-nteleg eu si tare as vrea sa stiu si parerea altora.........Cred ca de fapt nu trebuie sa fi scris n ci m chiar si in dubla inegalitate........Semnele ????????? si de !!!!!!! arata clar ca nu inteleg si ma mir foarte tare sau in cazul !!!!!! strig ca poate nu se aude destul de bine ce spun eu.......
Astept curios si alte pareri!!!!!!!!
Astept curios si alte pareri!!!!!!!!
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:41, editata de 1 ori
Curiosul,
Am inteles ce este cu acel n,dar suma aceea nu este scrisa corect adica conform termenului general nu poate fi ceea ce spui tu,mai analizeaza si ai sa vezi ca am dreptate..........
Astept si alte pareri!!!!
Am inteles ce este cu acel n,dar suma aceea nu este scrisa corect adica conform termenului general nu poate fi ceea ce spui tu,mai analizeaza si ai sa vezi ca am dreptate..........
Astept si alte pareri!!!!
...
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Sam 09 Feb 2013, 15:41, editata de 1 ori
Subiecte similare
» Avertisment pentru AMOT
» Problema urgenta pentru pasionatii de astronomie
» Inteligenta artificiala.