Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 42 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 42 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
+20
gafiteanu
virgil_48
Pacalici
virgil
Dacu
totedati
WoodyCAD
curiosul
AMOT
george
Razvan
eugen
CAdi
Bordan
sadang
nic
omuldinluna
cris
Abel Cavaşi
meteor
24 participanți
Pagina 9 din 13
Pagina 9 din 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Rezumarea primului mesaj :
Ma doare capul deacum, decite ori aud stiinta oficiala si stiinta neoficiala.
Acesta expresie o vad mai des folosit de un grup mixt de persoane.
DAR, ce mai sunt acestea?!
Eu, personal nu pre stiu cum sa le definesc.
Ce daca un grup anumit de persoane acepta o anumita descoperire se socoate oficial, si daca acest grup nu accept descoperirea ramine neoficial?
Mi se pare ca e o foarte mare greseala.
Au fost multe persoane in istoria omenirii, care, mult timp au fost ignorati (cu descoperirile lor) de mai toti oamenii cei inconjurau, insa, apoi peste ani, s-a dovedit ca au avut perfecta dreptate, si aceste (descoperiri) au devenit a fi oficiale. Asa e corect?!
Pina la urma stiinta(adevarata) trebue sa fie una, si sa aiba o explicatie clara.
O stiinta adevarata, e acea stiinta, la care orice afirmatie sunt demonstrate 100%.
Mai des ne putem ciocni, de unele persoane, ce nu prea doresc sa prezinte o demonstratie(normala) a ceeea ce afirma.
Aici si se poate ascunde smecheria.
Pentru mine, oficial/neoficial nu exista. Pentru mine, ca ceva sa accept ca fiind adevarat, trebue sa vad demonstratia (adevarata). In caz contrar s-ar putea sa vad doar un sir mare de ipoteze, sau un sir mare de smecherii si sarlatani.
Ma doare capul deacum, decite ori aud stiinta oficiala si stiinta neoficiala.
Acesta expresie o vad mai des folosit de un grup mixt de persoane.
DAR, ce mai sunt acestea?!
Eu, personal nu pre stiu cum sa le definesc.
Ce daca un grup anumit de persoane acepta o anumita descoperire se socoate oficial, si daca acest grup nu accept descoperirea ramine neoficial?
Mi se pare ca e o foarte mare greseala.
Au fost multe persoane in istoria omenirii, care, mult timp au fost ignorati (cu descoperirile lor) de mai toti oamenii cei inconjurau, insa, apoi peste ani, s-a dovedit ca au avut perfecta dreptate, si aceste (descoperiri) au devenit a fi oficiale. Asa e corect?!
Pina la urma stiinta(adevarata) trebue sa fie una, si sa aiba o explicatie clara.
O stiinta adevarata, e acea stiinta, la care orice afirmatie sunt demonstrate 100%.
Mai des ne putem ciocni, de unele persoane, ce nu prea doresc sa prezinte o demonstratie(normala) a ceeea ce afirma.
Aici si se poate ascunde smecheria.
Pentru mine, oficial/neoficial nu exista. Pentru mine, ca ceva sa accept ca fiind adevarat, trebue sa vad demonstratia (adevarata). In caz contrar s-ar putea sa vad doar un sir mare de ipoteze, sau un sir mare de smecherii si sarlatani.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
Re: Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Despre inventii:
Pai si cam ce ai fi vrut sa faca profesorul ala universitar? Sa iti pupe picioarele si sa te umple de bani pentru ca tu esti eugen si el un parlit de oficial?
Cred ca era bine daca ai mai fi citit in dreapta si in stanga cum stau lucrurile cu "inventiile" si mai ales cum sunt exploatate inventiile, ca tu sa te-ai dus acolo sa faci bani , citez:
Eu zic ca parlitul ala de oficial a procedat corect. Adica ca un adevarat berbec cu mioara ratacita. In viata e bine sa iti cunosti propriile limite.
O invenție nu este același lucru cu o descoperire, care înseamnă constatarea unei realități încă necunoscute.
Ele sînt în mod obișnuit rezultatul unei convergențe a tehnologiilor actuale într-un mod nou și unic. Lucrul acesta se poate realiza în urma satisfacerii unei anumite necesitați umane, ca o împlinire a dorinței unui inventator de a face ceva mai rapid sau mai eficient, ori chiar ca urmare a unei întimplări.
O invenție poate fi rezultatul unui efort individual, dar și al unei munci în echipă. Invențiile pot fi făcute simultan în diferite părți ale lumii.
eugen a scris:I-am pus pe masa trei poze de prototipuri personale realizate si el m-a intrebat contabiliceste daca producandu-le, le pot vinde mai ieftine decat piata, pentru a fi " eficient"...
Pai si cam ce ai fi vrut sa faca profesorul ala universitar? Sa iti pupe picioarele si sa te umple de bani pentru ca tu esti eugen si el un parlit de oficial?
Cred ca era bine daca ai mai fi citit in dreapta si in stanga cum stau lucrurile cu "inventiile" si mai ales cum sunt exploatate inventiile, ca tu sa te-ai dus acolo sa faci bani , citez:
"Am stat fata in fata cu un profesor universitar dintr-o tara capitalista, ajuns functionar la o firma de investitii in proiecte tehnice."
Eu zic ca parlitul ala de oficial a procedat corect. Adica ca un adevarat berbec cu mioara ratacita. In viata e bine sa iti cunosti propriile limite.
eugene, un mic exemplu:
De ce crezi ca a durat atat de mult? Ai vreo idee? iti spun eu:
Nu avea scoala la baza. Dar a fost un spirit curios. De asta a durat asa de mult nasterea becului.
In 1878 Edison began working on a system of electrical illumination, something he hoped could compete with gas and oil based lighting.
He began by tackling the problem of creating a long lasting incandescent lamp, something that would be needed for indoor use. Many earlier inventors had previously devised incandescent lamps, including Alessandro Volta's demonstration of a glowing wire in 1800 and inventions by Henry Woodward and Mathew Evans. Others who developed early and commercially impractical incandescent electric lamps included Humphry Davy, James Bowman Lindsay, Moses G. Farmer, William E. Sawyer, Joseph Swan and Heinrich Göbel.
Some of these early bulbs had such flaws as an extremely short life, high expense to produce, and high electric current drawn, making them difficult to apply on a large scale commercially.
Edison realized that in order to keep the thickness of the copper wire needed to connect a series of electric lights to an economically manageable size he would have to come up with a lamp that would draw a low amount of current. This meant the lamp would have to have a high resistance and run at a relatively low voltage (around 110 volts).
After many experiments, first with carbon filaments and then with platinum and other metals, in the end Edison returned to a carbon filament. The first successful test was on October 22, 1879; it lasted 13.5 hours!!!. Edison continued to improve this design and by November 4, 1879, filed for U.S. patent 223,898 (granted on January 27, 1880) for an electric lamp using "a carbon filament or strip coiled and connected to platina contact wires".
This was the first commercially practical incandescent light.
De ce crezi ca a durat atat de mult? Ai vreo idee? iti spun eu:
Nu avea scoala la baza. Dar a fost un spirit curios. De asta a durat asa de mult nasterea becului.
Self-educated with visits to the Cooper Union
Primul demonstrator:
Thomas Edison's first successful light bulb model, used in public demonstration at Menlo Park, December 1879
Dar pana sa se descopere si LEDul, au mai trecut aproape 100 de ani, cu toate ca aveau scoala de baza oficiala.
Becul cu carbune a fost inventat de echipa lui Edison dupa peste 100 de ani de la inventarea curentului. Nici Faraday nu a fost in stare sa-l descopere, sa vada ca sarma se poate incinge !!!
Cine stie cate alte aplicatii ale corentului inca nu au fost descoperite sau stau la secret. Poate una dintre ele este chiar OZNul, alta poate este sursa de free energy, iar ultima si cea mai de temut ar fi gaura neagra.
Desigur ca daca am aplica fizica si matematica elicoidala sau fizica din lucrarile lui WoodyCAD (adica am termina scoala de baza), daca am fi mai seriosi si am manifesta un respect profund fata de colegi, aceste inventii care "sunt pe vine", se vor putea face mai repede.
Eu de exemplu sunt extrem de prolific cand sunt serios si pe vine, cu leaptopul dupa mine.
Becul cu carbune a fost inventat de echipa lui Edison dupa peste 100 de ani de la inventarea curentului. Nici Faraday nu a fost in stare sa-l descopere, sa vada ca sarma se poate incinge !!!
Cine stie cate alte aplicatii ale corentului inca nu au fost descoperite sau stau la secret. Poate una dintre ele este chiar OZNul, alta poate este sursa de free energy, iar ultima si cea mai de temut ar fi gaura neagra.
Desigur ca daca am aplica fizica si matematica elicoidala sau fizica din lucrarile lui WoodyCAD (adica am termina scoala de baza), daca am fi mai seriosi si am manifesta un respect profund fata de colegi, aceste inventii care "sunt pe vine", se vor putea face mai repede.
Eu de exemplu sunt extrem de prolific cand sunt serios si pe vine, cu leaptopul dupa mine.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
"Să fie lumină!" Şi a fost lumină.
Asta e știință oficială o neoficială? Ce zici Gafitene, că tu ești cel mai bun oficial .. neoficial?
Asta e știință oficială o neoficială? Ce zici Gafitene, că tu ești cel mai bun oficial .. neoficial?
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
""Fizicienii-n mina,
Ca s-avem lumina !""
Ca s-avem lumina !""
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:""Fizicienii-n mina,
Ca s-avem lumina !""
Acolo-s fizicienii, în mină la CERN ... îl caută pe Iisus ... unda lui, că particula au depistat-o într-o galerie părăsită ...
Bordan- Foarte activ
Daca te uiti mai bine DEX-ul preia textual aceleasi definitii din Dictionarul Limbii Române Contemporane din 1955. Cine crezi tu ca voia sa ne faca mai destepti prin emiterea unui astfel de dictionar ? Imperiul sovietic ? Ma gandeam si eu...eugen a scris:A crea
https://dexonline.ro/definitie/a%20crea
Inteleg prin a crea si cazul de a construi ceva care nu exista inainte, de a aduce la lumina si a transforma o idee caracteristica fiintei umane in realitate.
Si robotii asambleaza, dar nu au idei ca oamenii, ci programe.
Obiectul creatiei nu este materie moarta.
Brancusi cand sculpta ceva, impregna fiinta lui in acea opera.
Asadar, pentru mine creatia mai inseamna amprentarea operei cu personalitatea autorului.
P.S. Gafitene, nu mai bate campii ! Spune si tu ceva util, sa priceapa si tineretul. Sau esti si tu platit tot de aia din 1955 ? Mi-e frica sa ma gandesc la faptul ca s-ar putea ca nici tu sa nu pricepi, daramite sa-i lamuresti pe altii. In consecinta, daca nui poti invinge, macar incurca-i. Sper sa nu am dreptate aici.
Si eu ca si Brancusi, dupa ce cream ceva, ne impregnam opera cu altceva din fiinta noastra. Era ca un botez.
Si eu ca si Brancusi, dupa ce cream ceva, ne impregnam opera cu altceva din fiinta noastra. Era ca un botez.
Si Dumnezeu a facut omul din lut, apoi l-a impregnat cu sufletul Lui.eugen a scris: Brancusi cand sculpta ceva, impregna fiinta lui in acea opera.
Nu stiam ca esti sculptor si tu, "ca si Brancusi". Da' sa stii ca nu-mi plac botezurile : toata lumea se veseleste si bietul copil nu stie ce-l asteapta. Din acest motiv prefer divorturile.gafiteanu a scris:Tu oriunde ai dreptate. Sefu are intotdeauna dreptate, chiar si atuncea cand greseste.
Si eu ca si Brancusi, dupa ce cream ceva, ne impregnam opera cu altceva din fiinta noastra. Era ca un botez.eugen a scris: Brancusi cand sculpta ceva, impregna fiinta lui in acea opera.
Dar, ce legatura au toate astea cu fizicile astea doua, oficila si dimpotriva (ca sa nu zic esoterica sau subterana, sau mai stiu eu cum) ?
Din perspectiva asta, Abel are dreptate. Ocupati-va nene de ceva util, la subiect.
Eu unul il acuz pe Abel doar ca se lasa dus de val si devine el insusi ceea ce condamna. Dar faptul ca nu sunt de acord cu teoria lui decat in proportie de 1% (si nu sunt singurul), ar trebui sa-l determine la introspectii serioase. Pentru ca nu el a inventat darbuzianul si lancretianul, acestea trebuind doar sa stea la baza teoriei lui, ca justificare matematica si nu ca elemente proprii teoriei sale , careia , sincer, nu-i vad utilitatea. Dar astea deja se cunosc, asa ca nu are rost sa vorbim despre ele, decat in momentul in care teoria asta va fi mai consistenta. Oricum, nu am sa-i spun unde are dreptate in teoria lui, caci daca nu descopera singur, nu se va lamuri niciodata.
Desi am inteles foarte bine ce ai vrut sa spui cand ai scris : "Si eu ca si Brancusi, dupa ce cream ceva, ne impregnam opera cu altceva din fiinta noastra. Era ca un botez.", mi se pare lipsita de sens o atitudine de acest gen fata de unul care a incercat sa exprime cum a stiut el mai bine notiuni abstracte carora unii nu le inteleg nici partea concreta.
E ca si cum impregnezi un calculator, dupa ce-l construiesti, cu diferite softuri invizibile. Altfel e ca un bolovan brancusian, care este tot din siliciu, ca si integratele calculatorului. Stiti cate calculatoare s-ar fi putut face dintrun bolovan d`ala irosit degeaba ?
...................................................................................
Brancusi ar fi putut la fel de bine sa-si faca opera identica din aur, lut, ceramica de lux sau din lemn. Desigur ca nu ar mai fi avut aceeasi imensa valoare ca bolovanul. De ce ? Fiindca numai din siliciul bolovanului se poate face procesorul, care gandeste in locul nostru. Poate ca in acei bolovani e inclusa multa inteligenta, care ne priveste si ne judeca din interior. Bolovanii lui Brancusi sunt vii si inteligenti. D`aia valoreaza mai mult decat daca ar fi din aur.
In curand siliciul isi va lua revansa in fatza lutului din care ne-a facut Dumnezeu si vom fi inlocuiti. Va fi o noua lume, mai inteligenta, in care bolovanii vor conduce si domina.
...................................................................................
Brancusi ar fi putut la fel de bine sa-si faca opera identica din aur, lut, ceramica de lux sau din lemn. Desigur ca nu ar mai fi avut aceeasi imensa valoare ca bolovanul. De ce ? Fiindca numai din siliciul bolovanului se poate face procesorul, care gandeste in locul nostru. Poate ca in acei bolovani e inclusa multa inteligenta, care ne priveste si ne judeca din interior. Bolovanii lui Brancusi sunt vii si inteligenti. D`aia valoreaza mai mult decat daca ar fi din aur.
In curand siliciul isi va lua revansa in fatza lutului din care ne-a facut Dumnezeu si vom fi inlocuiti. Va fi o noua lume, mai inteligenta, in care bolovanii vor conduce si domina.
"Quo vadis, Domine ?"
Ce m-o fi apucat sa citez cea mai celebra propozitie a lui Sienkiewicz, mai ales ca nu a fost fotbalist, nici fotomodel...
Ce m-o fi apucat sa citez cea mai celebra propozitie a lui Sienkiewicz, mai ales ca nu a fost fotbalist, nici fotomodel...
Bordan- Foarte activ
N-am nimic impotriva ca un popa sa predea fizica la universitate. Eu am cunoscut un popa care chiar stia carte, dar nu era convis prea tare de originile divine ale universului. Si nu dau doi bani pe ce spun popii care ma invata sa fac anumite lucruri, de frica lui Dumnezeu. Aia nu inteleg nimic. Am vazut in biserica sf. Constantin si Elena din Bucuresti, un citat foarte interesant (din Biblie cred) : "Nu mi-e frica de Dumnezeu, caci eu il iubesc, iar el ma iubeste." Pai, dreptcrediciosul ce sa faca mai repede, sa-i fie frica de Dumnezeu, sau nu ?Bordan a scris:Care-i mai de folos societății, un popă sau un fizician, voi ce ziceți și de ce ziceți ceea ce ziceți?
E o vorbă din bătrîni, "de ce ți-e frică nu scapi!" Și mai e una "să nu-ți fie frică de nimeni și de nimic numai de D-zeu!" Dar cum D-zeu e Iubire înseamnă că nu scapi veci de ea ... și de nemurire ... Logic, nu?negativ a scris: Pai, dreptcrediciosul ce sa faca mai repede, sa-i fie frica de Dumnezeu, sau nu ?
Bordan- Foarte activ
Pana aici, nu !Bordan a scris:E o vorbă din bătrîni, "de ce ți-e frică nu scapi!" Și mai e una "să nu-ți fie frică de nimeni și de nimic numai de D-zeu!" Dar cum D-zeu e Iubire înseamnă că nu scapi veci de ea ... și de nemurire ... Logic, nu?negativ a scris: Pai, dreptcrediciosul ce sa faca mai repede, sa-i fie frica de Dumnezeu, sau nu ?
Bordan- Foarte activ
Spiritul de turma in stiinta
Fanii din jurul unor vedete pe scena stiintei arata un anumit spirit de turma.
Probabil cel mai evident este cazul Einstein, care a transmis revelatia relativitii la enoriasii lui.
Oare fara Einstein sau fara originatorii relativitatii, ar fi putut individual enoriasii sa ajunga la aceleasi iluminari ca idolul lor?
Paradoxal, dupa materialele in circulatie, Einstein insusi s-a indoit de propriile concepte.
In mod normal , prin imitatie at fi trebuit ca si enoriasii sa se indoiasca, odata cu liderul lor...
Sau au devenit acestia mai catolici decat Papa ?
Einstein apare fotografiat langa un prelat catolic, declarat inspirator al acestuia.
Asa, stiinta si religia s-au infratit...?
Fanii din jurul unor vedete pe scena stiintei arata un anumit spirit de turma.
Probabil cel mai evident este cazul Einstein, care a transmis revelatia relativitii la enoriasii lui.
Oare fara Einstein sau fara originatorii relativitatii, ar fi putut individual enoriasii sa ajunga la aceleasi iluminari ca idolul lor?
Paradoxal, dupa materialele in circulatie, Einstein insusi s-a indoit de propriile concepte.
In mod normal , prin imitatie at fi trebuit ca si enoriasii sa se indoiasca, odata cu liderul lor...
Sau au devenit acestia mai catolici decat Papa ?
Einstein apare fotografiat langa un prelat catolic, declarat inspirator al acestuia.
Asa, stiinta si religia s-au infratit...?
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Şi nu numai atât!eugen a scris:Einstein apare fotografiat langa un prelat catolic, declarat inspirator al acestuia.
Einstein a participat şi la misiunile spaţiale în cadrul NASA:
A colaborat la realizarea primelor computere personale. Iată-l mai jos fotografiat alături de laptopul său:
Mai târziu, la autopsie, s-a dovedit că de fapt era un android sosit din viitor:
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
https://youtu.be/msVuCEs8Ydo
Pentru cei care vor sa inteleaga mai bine...niste chestii despre c.
Daca au rabdare si interes.
Daca nu...Hristos a inviat !
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Majoritatea cercatatorilor ramasi pe aici sunt surzi la limba engleza ...si nu numai asa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului.
Asa ca...mai bine...Hristos a inviat!
Nu e cel mai educativ clip .Am gasit eu una tare de tot care explica grafic foarte bine TR Lorentz.
Daca o gasesc am sa o postez.
Pana atunci sa ne ciocnim ouale !
Daca o gasesc am sa o postez.
Pana atunci sa ne ciocnim ouale !
Vizitator- Vizitator
Luate punctual, afirmatiile intelepciunii populare sunt corecte numai pentru anumite situatii. Insiruirea lor pentru situatii ce le depasesc domeniul de aplicare nu are logica. Asta nu e logic la ce ai spus.Bordan a scris:Nu-s logice vorbele bătrînilor, sau ce nu-i logic? Eu mă bazez pe înțelepciunea populară mai tare ca pe orice altceva.negativ a scris:Pana aici, nu !
Înțelepciunea populară nu are limite și limitări! Care e înțelepciune ... nu bancuri cu Bulă ...negativ a scris: Luate punctual, afirmatiile intelepciunii populare sunt corecte numai pentru anumite situatii.
Bordan- Foarte activ
Fundamentalismul
Fundamentalismul in stiinta a fost mereu amenintat de descoperiri noi.
Dar ca si in religie, exista riscul unei inchizitii stiintifice, rigide, atotstiutoare...
In domeniul tehnicii, un fundamentalist al curentului continuu ca Edison a fost depasit net de Tesla, cu beneficiile adaugate ale curentului alternativ.
Practicienii in salopete au sfidat uneori pe intelectualii stiintei.
Primele avioane, planoare, etc au fost platite cu sacrificii, dar au aratat ca un blocaj intelectual de gen " nu pot zbura aparatele mai grele ca aerul", poate fi sfaramat prin creativitate, imaginatie, risc.
De aceea nu este bine sa dispretuim "amatorii, diletantii, proletarii"...
Fundamentalismul in stiinta a fost mereu amenintat de descoperiri noi.
Dar ca si in religie, exista riscul unei inchizitii stiintifice, rigide, atotstiutoare...
In domeniul tehnicii, un fundamentalist al curentului continuu ca Edison a fost depasit net de Tesla, cu beneficiile adaugate ale curentului alternativ.
Practicienii in salopete au sfidat uneori pe intelectualii stiintei.
Primele avioane, planoare, etc au fost platite cu sacrificii, dar au aratat ca un blocaj intelectual de gen " nu pot zbura aparatele mai grele ca aerul", poate fi sfaramat prin creativitate, imaginatie, risc.
De aceea nu este bine sa dispretuim "amatorii, diletantii, proletarii"...
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Confunzi ştiinţa cu religia şi generalizezi nişte cazuri particulare.
Pe de altă parte, nu orice diletant, care scrie nişte trăznăi, ar trebui să se aştepte la aplauze şi să fie ridicat în slăvi.
Pe de altă parte, nu orice diletant, care scrie nişte trăznăi, ar trebui să se aştepte la aplauze şi să fie ridicat în slăvi.
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Fizica este discutabilă deoarece nu este Știință, ci este protoștiință, adică „Știință în formare”. Singura Știință este Matematica. Matematica nu este discutabilă. Nimeni nu dezbate teorema lui Pitagora, pentru că este o certitudine și este un rezultat foarte clar. Se dezbat doar lucrurile care nu sunt clare, precum sunt în Fizică.
Cum adica , matematica nu e discutabila ?Abel Cavaşi a scris:Fizica este discutabilă deoarece nu este Știință, ci este protoștiință, adică „Știință în formare”. Singura Știință este Matematica. Matematica nu este discutabilă. Nimeni nu dezbate teorema lui Pitagora, pentru că este o certitudine și este un rezultat foarte clar. Se dezbat doar lucrurile care nu sunt clare, precum sunt în Fizică.
Întrebari :
1) Pe un interval oarecare, inchis la un capat si deschis la altul, câte numere apartin I,Q,R,N,Z,T,C ?
2) Ce a demonstrat Lindemann, legat de cuadratura cercului ?
3) Pana la urma, cum definesti paralelele ?
Si sunt multe altele, dar nu le insir aici si nici nu astept un raspuns.
Razvan are dreptate : "Pe de altă parte, nu orice diletant, care scrie nişte trăznăi, ar trebui să se aştepte la aplauze şi să fie ridicat în slăvi."
In loc sa colaborati, vreti sa impuneti puncte de vedere. Parca ati fi politicieni ca PNL-istii care se lupta cu PSD-istii, doar acuzandu-i ca sunt mostenitorii comunismului. Nu cred ca asta e solutia "stiintifica".
Si tot legat de clarificari, "Care energie este mai mare ? Cea rectilinie sau cea circulara ?"
Este o diferenta intre a impune puncte de vedere si a sustine puncte de vedere.
De pilda intrebarea:"A ajuns omul pe Luna sau nu ?"
Exista un topic specific. Misiunea Apollo, avand legaturi cu multiple aspecte ale stiintei.
Am adus argumente dupa capul meu, logice- mi le-am sustinut- prin care aratam ca versiunea "omul a ajuns pe Luna " a fost falsa. Aceasta a fost si este pozitia mea, cu riscul de a fi etichetat in fel si chip.
Au fost si reactii decente dar si de genul:
" A, paranoicul ala!"
Este acesta un argument ?...
Poti discuta, poti colabora cu astfel de insi?
Cred ca exista un grad de infumurare printre " intelectualii" stiintei.
Orgoliile blocheaza mentalul.
Daca Romania este la pamant, una din cauze este dupa mine orgoliul exacerbat al unora. Reactiile emotionale libere ne pot face total ineficienti.
Un blocaj emotional de gen orgoliu prelungit duca la ineficienta, lipsa de creativitate, stagnare, agresivitate.
Nu consider argument stiintific o pozitie de genul:
" Lumea stiintifica, majoritara este pe pozitia cutare, deci are dreptate! Daca in mileniul trei ajunge un ratacit sa se indoiasca e grav de el!"
Oare?Principiul majoritatii o fi la marxisti.
Adevarul nu se supune la vot.
Mi- aduc aminte de Eliade si " diletanti".
Parca scria Eliade ca un diletant lucid este mai liber de prejudecati decat un " profesionist"...
Viata arata ca cei mai prietenosi, mai intelegatori, mai deschisi la dialog, mai relaxati, sunt oamenii cei mai bine pregatiti si mai culti. Dublati de un caracter asezat.
In schimb cei mai putin pregatiti, sunt mai incrancenati, mai obraznici.
Este o diferenta intre a impune puncte de vedere si a sustine puncte de vedere.
De pilda intrebarea:"A ajuns omul pe Luna sau nu ?"
Exista un topic specific. Misiunea Apollo, avand legaturi cu multiple aspecte ale stiintei.
Am adus argumente dupa capul meu, logice- mi le-am sustinut- prin care aratam ca versiunea "omul a ajuns pe Luna " a fost falsa. Aceasta a fost si este pozitia mea, cu riscul de a fi etichetat in fel si chip.
Au fost si reactii decente dar si de genul:
" A, paranoicul ala!"
Este acesta un argument ?...
Poti discuta, poti colabora cu astfel de insi?
Cred ca exista un grad de infumurare printre " intelectualii" stiintei.
Orgoliile blocheaza mentalul.
Daca Romania este la pamant, una din cauze este dupa mine orgoliul exacerbat al unora. Reactiile emotionale libere ne pot face total ineficienti.
Un blocaj emotional de gen orgoliu prelungit duca la ineficienta, lipsa de creativitate, stagnare, agresivitate.
Nu consider argument stiintific o pozitie de genul:
" Lumea stiintifica, majoritara este pe pozitia cutare, deci are dreptate! Daca in mileniul trei ajunge un ratacit sa se indoiasca e grav de el!"
Oare?Principiul majoritatii o fi la marxisti.
Adevarul nu se supune la vot.
Mi- aduc aminte de Eliade si " diletanti".
Parca scria Eliade ca un diletant lucid este mai liber de prejudecati decat un " profesionist"...
Viata arata ca cei mai prietenosi, mai intelegatori, mai deschisi la dialog, mai relaxati, sunt oamenii cei mai bine pregatiti si mai culti. Dublati de un caracter asezat.
In schimb cei mai putin pregatiti, sunt mai incrancenati, mai obraznici.
eugen- Moderator
Oricate traznai ar face, in munca lor de "cercetasi"....copii TREBUIE INCURAJATI! Din pacate...la adulti, se uita acest mecanism!Mai mult, se ridiculizeaza...oricand esti trimis "la doctor" daca ai idei...traznite! Este doar un mecanism de aparare, prejudecatile stiintifice fiind adanc infipte in subconstient!unul... far-de copii a scris:"Pe de altă parte, nu orice diletant, care scrie nişte trăznăi, ar trebui să se aştepte la aplauze şi să fie ridicat în slăvi."
Imaginati-va ce ar spune un fizician daca ai incerca sa-i arati ca intreaga sa munca, de o viata, intreaga sa cercetare, toate titlurile careierei sale, sunt...GRESIT FUNDAMENTATE!
CE SANSE AI SA-TI PREZINTI IDEILE REVOLUTIONARE....IN FATA UNUI GRUP CU O ACEEASI ATITUDINE..GENERALIZATA?
Din pacate...ORICE blocaj emotional duce la ineficienta, lipsa de creativitate, stagnare, agresivitate.
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Asa e Woody, ai mare dreptat., Dar tine seama ca tot ce si tu ai creat, are multi inaintasi cu ideile lor, care ti-au batatorit calea. Fara ei proiectai acum doar ghioage de lupta primitiva, rupte direct din copaci. Si ar fi fost confruntare mondiala intre armatele de ghioghari si bolovanari, (ca pana la evoluatele prastii, sulite si sabii mult mai este).
Nu uita, anturajul te-a facut savant ! Asa cum te-a facut, cu limba asta romana a ta cam stalcita si incoerenta, cu greseli "gramatecale", etc..Mai pune mana si citeste si ceva literatura, mai vezi filme si spectacole bune, ceva cultura, nu ura de cult.
"Copii spun idei traznite". "copii TREBUIE INCURAJATI!".
Nu uita, anturajul te-a facut savant ! Asa cum te-a facut, cu limba asta romana a ta cam stalcita si incoerenta, cu greseli "gramatecale", etc..Mai pune mana si citeste si ceva literatura, mai vezi filme si spectacole bune, ceva cultura, nu ura de cult.
"Copii spun idei traznite". "copii TREBUIE INCURAJATI!".
Si ce au facut, au inceput sa iasa din sala, nesimtitii !? EraiWoodyCAD a scris:. . . . .
CE SANSE AI SA-TI PREZINTI IDEILE REVOLUTIONARE....IN FATA UNUI GRUP CU O ACEEASI ATITUDINE..GENERALIZATA?
Din pacate...ORICE blocaj emotional duce la ineficienta, lipsa de creativitate, stagnare, agresivitate.
si tu mai tanar si mai increzator. Acum te-ai lamurit ca nu-i
pasa nimanui cum si ce se petrece in realitate in acest
Univers ? Daca s-a ridicat seful lor, pleaca toti fara nici o
retinere. Sau ai pus ceva sandwisuri in holul de la...iesire?
Nu te mai stradui sa fundamentezi un model sau sa prezinti
o teorie. Daca nu contine nimic care sa aduca bani, poti sa
il tii pentru tine, sau sa ni-l spui noua.
Dar sa nu uiti de firul acela de păianjen. Poate se soldeaza cu
ceva profit. Tragem Luna la noi si ce gasim pe ea, vindem
la fier vechi. Cica pe partea nevazuta ar fi chiar un avion!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Pagina 9 din 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Pagina 9 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum