Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 18:21
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 51 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 51 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
+20
gafiteanu
virgil_48
Pacalici
virgil
Dacu
totedati
WoodyCAD
curiosul
AMOT
george
Razvan
eugen
CAdi
Bordan
sadang
nic
omuldinluna
cris
Abel Cavaşi
meteor
24 participanți
Pagina 4 din 13
Pagina 4 din 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Rezumarea primului mesaj :
Ma doare capul deacum, decite ori aud stiinta oficiala si stiinta neoficiala.
Acesta expresie o vad mai des folosit de un grup mixt de persoane.
DAR, ce mai sunt acestea?!
Eu, personal nu pre stiu cum sa le definesc.
Ce daca un grup anumit de persoane acepta o anumita descoperire se socoate oficial, si daca acest grup nu accept descoperirea ramine neoficial?
Mi se pare ca e o foarte mare greseala.
Au fost multe persoane in istoria omenirii, care, mult timp au fost ignorati (cu descoperirile lor) de mai toti oamenii cei inconjurau, insa, apoi peste ani, s-a dovedit ca au avut perfecta dreptate, si aceste (descoperiri) au devenit a fi oficiale. Asa e corect?!
Pina la urma stiinta(adevarata) trebue sa fie una, si sa aiba o explicatie clara.
O stiinta adevarata, e acea stiinta, la care orice afirmatie sunt demonstrate 100%.
Mai des ne putem ciocni, de unele persoane, ce nu prea doresc sa prezinte o demonstratie(normala) a ceeea ce afirma.
Aici si se poate ascunde smecheria.
Pentru mine, oficial/neoficial nu exista. Pentru mine, ca ceva sa accept ca fiind adevarat, trebue sa vad demonstratia (adevarata). In caz contrar s-ar putea sa vad doar un sir mare de ipoteze, sau un sir mare de smecherii si sarlatani.
Ma doare capul deacum, decite ori aud stiinta oficiala si stiinta neoficiala.
Acesta expresie o vad mai des folosit de un grup mixt de persoane.
DAR, ce mai sunt acestea?!
Eu, personal nu pre stiu cum sa le definesc.
Ce daca un grup anumit de persoane acepta o anumita descoperire se socoate oficial, si daca acest grup nu accept descoperirea ramine neoficial?
Mi se pare ca e o foarte mare greseala.
Au fost multe persoane in istoria omenirii, care, mult timp au fost ignorati (cu descoperirile lor) de mai toti oamenii cei inconjurau, insa, apoi peste ani, s-a dovedit ca au avut perfecta dreptate, si aceste (descoperiri) au devenit a fi oficiale. Asa e corect?!
Pina la urma stiinta(adevarata) trebue sa fie una, si sa aiba o explicatie clara.
O stiinta adevarata, e acea stiinta, la care orice afirmatie sunt demonstrate 100%.
Mai des ne putem ciocni, de unele persoane, ce nu prea doresc sa prezinte o demonstratie(normala) a ceeea ce afirma.
Aici si se poate ascunde smecheria.
Pentru mine, oficial/neoficial nu exista. Pentru mine, ca ceva sa accept ca fiind adevarat, trebue sa vad demonstratia (adevarata). In caz contrar s-ar putea sa vad doar un sir mare de ipoteze, sau un sir mare de smecherii si sarlatani.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25843
Data de inscriere : 19/06/2011
Re: Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
DEX online spune că oficial este ceva care emană de la o autoritate iar neoficial este ceva care nu este oficial,care are caracter particular adică care are o trăsătură distinctivă ,care constituie specificul unui lucru, al unui fenomen etc. ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o aşa zisa ştiinţă neoficială ci mai degrabă despre o ştiinţă ipotetică care evident este susţinută de unii care de fapt în 99,99% din cazuri nu sunt competenţi într-un anumit domeniu ştiinţific.Ca atare titlul subiectului este corect să fie "Ştiinţa oficială şi ştiinţa ipotetică" şi în acest sens rog pe administratori dar şi pe moderatorul meteor să facă modificarea titlului acestui subiect.
Totodată ar trebui ca la acest subiect interlocutorii să vină cu argumente logice corespunzătoare.
Mulţumesc pentru înţelegere!
Totodată ar trebui ca la acest subiect interlocutorii să vină cu argumente logice corespunzătoare.
Dacu- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2613
Data de inscriere : 28/07/2012
Nu exista o stiinta oficiala si alta neoficiala. Exista o singura stiinta, elaborata de oamenii de stiinta. Insa stiinta poate sa atinga niveluri periculoase pentru oamenii de rand sau pentru comunitatile rauvoitoare, si atunci tot oamenii de stiinta sunt aceia care propun trecerea in regim special (in secret) a unor date sau cercetari stiintifice. In felul acesta nu orice discreierat va avea acces la cercetarile cu risc de pericol. (vezi bomba atomica si Coreia de Nord, sau Siria si armele chimice).
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12458
Data de inscriere : 25/05/2010
Uite exacta asa ceva vroeam eu sa iti scriu tie cindva, numai ca cu stilul poetic nu prea a iesit nimic.eugen a scris:Visatorii si Stiintificii
Cand " visatorul" Joule Verne scria carti de anticipatie despre aparate de zbor mai grele ca aerul, oamenii de stiinta ar fi putut sa-i sara in cap ca nu poate exista asa ceva si sa-l eticheteze eventual de "prost".
La vremea aceea nu se inventasera avioanele...
Dar miopia stiintificilor era clara: pasarile de exemplu, mai grele ca aerul, puteau zbura, contrazicand dogma stiintifica a momentului.
Asa ca "visatorul" Verne a anticipat corect cursul tehnicii, ceea ce multicalificatii nu au avut curajul...
Cine nu viseaza, sa nu-i faca prosti pe visatori.
S-ar putea ca visatorii sa vada mai clar ca stiintificii...
Trebue sa visezi, sa ai idei, imaginatie, fantezie, caci numai asa vei putea ajunge spre ceva nou (doar ca respectind demonstratii riguroase).
Succese !
meteor- Foarte activ
Nicidecum NU.Dacu a scris:DEX online spune că oficial este ceva care emană de la o autoritate iar neoficial este ceva care nu este oficial,care are caracter particular adică care are o trăsătură distinctivă ,care constituie specificul unui lucru, al unui fenomen etc. ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o aşa zisa ştiinţă neoficială ci mai degrabă despre o ştiinţă ipotetică care evident este susţinută de unii care de fapt în 99,99% din cazuri nu sunt competenţi într-un anumit domeniu ştiinţific.Ca atare titlul subiectului este corect să fie "Ştiinţa oficială şi ştiinţa ipotetică" şi în acest sens rog pe administratori dar şi pe moderatorul meteor să facă modificarea titlului acestui subiect.
Daca ai fi mai atent inca de la inceput, aceasta discutie eu am inceput-o ca o replica a unui grup (mai degraba o persoana) de oameni care foloseau/folosesc acest termen.
Acesti oameni (om) , mie nu imi par obisnuiti si neinteresanti, ba merita respect pentru cunostinele lor in stiinta.
Ce mie nu prea imi place ca e putin neclar/ gresit.
Daca se face o conventie, ceva pina la urma se poate lamuri.
DEX-ul explica si el in terminii sai, ca doar e robot cu o inteligenta foarte joasa, deseori in contexte el nu explica prea clar.
meteor- Foarte activ
No no no, hooou !Bordan a scris:N-ai grija, meteor, ca nu mor caii cand vor cainii ... )
Numai sa ma lase “arbitru” sa “aranjez” fiecare mesaj in topicul de profil, ca sa se poata vedea mai clar, sa nu mai scurtcircuiteze memoria si discutam si “ce este viata?” … frumoasa ca dimineata. “Arbitru” vad ca are liberul arbitru acum sa stearga si poezii de Eminescu ...
http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/glossa.php
ATRAG ATENTIA, AICI, IN MOD PUBLIC …
DACA ADMINISTRATORII ACESTUI FORUM, NU POT DISCERNE DIFERENTA DINTRE INTELIGENTA, INTELEPCIUNE SI TALMES-BALMES, MA VAD NEVOIT SA LE DESCHID OCHII PRACTIC, SA IMPART TOATE MESAJELE DIN TOPICUL ASTA IN TOT FORUMUL!
IAR LA FIECARE ACTIUNE CARE NU SE INCADREAZA IN LIMITELE CELOR “7 ANI DE ACASA” VOI REACTIONA EXPONENTIAL, INTR-UN VARTEJ CLOCOTITOR DEVASTATOR!
IAR DACA VA TRECE PRIN CAP SA-L BLOCATI PE “BORDAN”, SA LUATI IN CALCUL POSIBILITATEA CA “BORDAN” SA SE IMPARTA INTR-O ARMATA DE “ANTI-BORDANI”, FIECARE “SPECIALIZAT” INTR-O TEHNICA DE LUPTA!
INTELIGENTA REZOLVA PROBLEMA … INTELEPCIUNEA NU O ARE …
ASTEPT … 1000 de ani!!
“Iar poetul e-un sahist cand mai vesel, cand mai trist,
Care duce muza-n pat si din vorbe-o face mat!” )
Ce e cu tine ?!
Ce de parca ai fi o fata mare care face zarva mare ca a parasit-o iubitul ?!
Fii calm. Poti sa discuti cu mine, eugen, Cadi si altii, atita timp cit se vor linisti spiritele.
Stii vorba aia , "Nervosii la .."
Ca sa se linisteasca apele, citeste cartulia, si daca scrii ceva pe forum, cintareste ce scrii, ca apoi cineva va pute sa iti ceara explicatii sau demonstratii, daca vei scrie aiureli, atunci fa ce vrai, eu am obosit sa te educ.
meteor- Foarte activ
Daca te referi la Woody Cad, atunci afla ca e om si el.Mezei Geza a scris:1-Suntem o mana de ciudati in jur de 10 in saptamanile bune maximum 15.
Prosti,destepti,frumosi,urati tot noi suntem saptamana de saptamana.Nivelul forumului a crescut simtitor in ultima perioada fata de nivelul la care a fost cand am aterizat eu aici + unde mai punem ca nici "cusca" lui Woody nu mai infecteza cu zbierete si racnete.
2-Problema Bordan !
Dupa parerea mea al compara pe Bordan cu Woody este o mare eroare.Marele lui defect din cate l-am urmarit eu (sper ca se va corecta pe viitor) este ca orice ii trece prin cap "varsa" nerumegat pe forum (Poezii, Cantece,Conceptii personale, Fizica,Religie ...etc.) intr-un mod total nerumegat de multe ori doar de pe net adunate (multe efectiv doar cu copy-paste) sunt postate pe forum.Si nu le arunca cu un semn de intrebare in coada cum ar fi normal ci le posteaza ca un mare "adevar absolut"
Stilul acesta de a se baga in toate a incerca sa dea impresia ca te pricepi la toate, a povestii povesti de dragul povestilor trebuie sa si il corecteze.
In rest eu personal am citit si posturi bune de le el nu am alceva sa-i reprosez.La cati de multi suntem ar fi pacat sa pierdem un "ciudat" din cei maxim 15 !
Nu mii clar de ce ar face aceastea, insa la sigur ca totul in universul acesta e explicabil, sa fie ca e bolnav (fara suparare WoodyCad), sau sa fie ca il comanda cineva, sau e o neintelegere intre restul si el.
Ura(cearta) dintre restul cu el, cred ca a aparut ca rezultat al propagandarii (nu stiu pentru ce) a Teoriei Unificate, apoi s-a inceput cotcadaria.
meteor- Foarte activ
Unul din rosturile noastre pe forum cred ca este sa desacralizam minciuna, indiferent in ce templu idolatru se ascunde.
Nu pretindem ca detinem adevarul, dar contrastele sunt asa de puternice intre predicile religioase, politice sau stiintifice si realitate, incat nu putem accepta doar o fata a monedei.
Daca acceptam cu ochii inchisi ceea ce ni se spune de tot felul de pretinsi guru, ne complacem intr-o vrajitorie periculoasa, cu efecte otravitoare pe termen lung.
De fapt lumea arata in atatea locuri atat de stramba azi, datorita unui sir lung de aparente propagate de-a lungul istoriei, pretinse ca adevaruri.
Pacalici a scris:
quote]A very small number of physicists (like Dayton Miller and Edward Morley) continued research on the aether into the first decades of the 20th century. However, no evidence of the sort sought by these individuals has ever passed the tests of modern scientific standards. Today the majority of physicists hold that there is no need to imagine that a medium for light propagation exists. They believe that neither Einstein's general theory of relativity nor quantum mechanics have need for it and that there is no evidence for it. As such, a classical aether is an unnecessary addition to physics that violates the principle of Occam's razor. Moreover, it is hard to develop an aether theory that is consistent with all experiments of modern physics. Any new theory of aether must be consistent with all of the experiments testing phenomena of special relativity, general relativity, relativistic quantum mechanics, and so on. Some new "aether" concepts have been proposed in recent years, but all of these aethers differ in fundamental ways from the classical luminiferous aether.[/quote]
[/quote]
Cu alte cuvinte, politica de partid:
- cativa curiosi nonconformisti, sunt considerati eretici;
- majoritatea dicteaza adevarul stiintific;
-Comitetul Central Relativist cenzureaza politica eterului.
Jalnic!
Prefer formularea lui Sadang:
Nu pretindem ca detinem adevarul, dar contrastele sunt asa de puternice intre predicile religioase, politice sau stiintifice si realitate, incat nu putem accepta doar o fata a monedei.
Daca acceptam cu ochii inchisi ceea ce ni se spune de tot felul de pretinsi guru, ne complacem intr-o vrajitorie periculoasa, cu efecte otravitoare pe termen lung.
De fapt lumea arata in atatea locuri atat de stramba azi, datorita unui sir lung de aparente propagate de-a lungul istoriei, pretinse ca adevaruri.
Pacalici a scris:
quote]A very small number of physicists (like Dayton Miller and Edward Morley) continued research on the aether into the first decades of the 20th century. However, no evidence of the sort sought by these individuals has ever passed the tests of modern scientific standards. Today the majority of physicists hold that there is no need to imagine that a medium for light propagation exists. They believe that neither Einstein's general theory of relativity nor quantum mechanics have need for it and that there is no evidence for it. As such, a classical aether is an unnecessary addition to physics that violates the principle of Occam's razor. Moreover, it is hard to develop an aether theory that is consistent with all experiments of modern physics. Any new theory of aether must be consistent with all of the experiments testing phenomena of special relativity, general relativity, relativistic quantum mechanics, and so on. Some new "aether" concepts have been proposed in recent years, but all of these aethers differ in fundamental ways from the classical luminiferous aether.[/quote]
[/quote]
Jalnic!
Prefer formularea lui Sadang:
sadang a scris:Hai sa ma exprim si eu. Oficial, neoficial sunt doar concepte. Sau dogme. Sau cutume. Limitate spatio-temporal si individualizate la dimensiunea unui om, a unei grupari de oameni, natiuni...
Ce, Einstein cand a exprimat teoria relativitatii a fost oficiala de la inceputuri. L-au primit cu bratele deschise potentatii vremii? Nu!
Tesla cand a venit cu teoria curentului alternativ a fost primit cu bratele deschise de potentatii vremii si acceptata ca teorie oficiala imediat? Nu!
Galilei, Copernic, Newton si mai tot ceea ce cunoastem noi astazi ca stiinta oficiala a fost acceptata la vremea ei? Nu!
Si atunci cu ce drept negam ceea ce nu intelegem... deocamdata? De ce ar trebui ca fostele stiinte neoficiale, acum oficializate sa nu poata fi revizuite, rastalmacite, aprofundate si eventual mai profund exprimate, cunoscute si experimentate?
De ce gravitatia de exemplu trebuie sa ramana o forta de atractie la nivel macroscopic, in mecanica clasica, si o deformatie spatio-temporala pentru fizica relativista? Daca maine mai apare o noua teorie despre spatiu si timp care va fi sa zicem oficializata si ea, atunci musai va trebui sa mai apara inca o explicatie alternativa a gravitatiei care sa se potriveasca si cu acea noua teorie oficializata! Parca e de porc, ca sa folosesc o vorba de cartier!
Nu mai bine cautam la radacina efectelor cunoscute deja? De ce se merge doar pe urmele stiintei oficiale? Cine dicteaza acest trend? De ce? Este firesc sa fie asa? Asa au facut si Newton, Galilei, Copernic, De Broglie, si multi altii acceptati ca facand parte din stiinta oficiala, precum si ceilalti neacceptati precum, Moray, Keely, Schauberger, Tesla, Bauman si nu-i mai insir, ca si asa nu stie multa lume de ei? daca faceau la fel, si nu dadeau in strachini si ei la randul lor, daca nu se umpleau de penibil, si nu riscau cutumele morale ale vremurilor respective, probabil si azi am fi tot sub talpa inchizitiei. Intelegeti ca toti suntem cuprinsi in ecuatia vietii aici si acum si trebuie sa ne aducem aportul personal la cunoastere si intelegere, iesind din cutumele si limitarile stiintei oficiale si oficializate. mai ales in aceste vremuri in care stim ca stiinta se face doar pentru PROFIT, nu pentru cunoastere.
Prin prisma celor expuse mai sus ce ma indreptateste pe mine sa accept "trendul" oficial, chiar daca vad toate discrepantele si gaurile existente in stiinta oficiala? Mi se pare muuuuult mai firesc sa caut alternative, care sa umple gaurile respecitve sau chiar sa inlocuiasca stiinta oficiala ACTUALA! Pentru ca nimic nu este etern, totul este efemer, trecator sau dinamic, in permanenta schimbare! Si gata si aici!
eugen- Moderator
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 3969
Puncte : 33345
Data de inscriere : 19/03/2010
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Jalnic!
Intr-adevar.....
Totusi....macar asa, un pic...putem sa criticam?
Aha! Am inteles. Promit ca de acum numai mesajul va fi criticat. E bine asa eugene, ca mai sus unde sunt baietii aia doi?
Nu pot sa nu remarc faptul ca absolut orice rezultat "oficial" vine de la "partid", si e "mincinos", pe cand toate rezultatele "neoficiale" sunt "corecte" dar reprimate violent de "partid". Chiar asa sa fie oare?
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30680
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Asa faci din tantar armasar, ca maine ai sa te intrebi singur ceomuldinluna a scris:Nu pot sa nu remarc faptul ca absolut orice rezultat "oficial" vine de la "partid", si e "mincinos", pe cand toate rezultatele "neoficiale" sunt "corecte" dar reprimate violent de "partid". Chiar asa sa fie oare?
ti-a venit. Nici pe departe orice rezultat oficial sa fie mincinos,
in primul rand fiindca este vorba despre stiinta, nu este vorba
de sondaje. Dar ia-o invers, pui tu mana in foc ca tot ce a
dobandit fizica pana astazi este adevarat si netributar intereselor
materiale? Ca despre farmacologie sau energetica nici nu merita
sa vorbim!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Mit sau realitate ?
Omuldinluna,
Citez inca odata citarea lui Pacalici, care a aruncat o manusa, pentru mine, dubioasa:
Any new theory of aether must be consistent with all of the experiments testing phenomena of special relativity, general relativity, relativistic quantum mechanics, and so on.
Orice teorie a eterului trebuie sa sa fie concordanta cu toate experimentele fenomenelor testate in relativitate, relativitate generala, cuantica relativista, si asa mai departe.
Ti se pare normal ? Ca o teorie sa se raporteze la alta teorie ca si cum ar fi vorba de autoritate in Stiinta?
De ce sa nu se raporteze teoria direct la Natura ?
De ce sa se raporteze la o icoana a ei ?
Cand lui Newton i-a cazut marul in cap, a simtit o grozava...presiune...
Cum este posibil ca mijloacele rudimentare de acum o suta, doua de ani , pe baza carora s-au facut masuratori primare, sa emane o stiinta infailibila, care limiteaza Cosmosul la viteza luminii, care proclama gravitatia un impuls de atractie, care curbeaza spatiul pe nicovala, etc.
Suntem siguri ca am epuizat toate mijloacele de observare, ca am spionat destul Natura ca sa putem sa fim siguri ca am desacralizat tainele ei ?
Dupa cate inteleg, teoria falsificabilitatii acrediteaza un provizorat perpetuu in stiinta.
Asta este cunoastere ? Provizoratul ?
Astept punctul tau de vedere la postarea mea despre impulsul de " atractie" gravitationala, de pe FOIP.
Omuldinluna,
Citez inca odata citarea lui Pacalici, care a aruncat o manusa, pentru mine, dubioasa:
Any new theory of aether must be consistent with all of the experiments testing phenomena of special relativity, general relativity, relativistic quantum mechanics, and so on.
Orice teorie a eterului trebuie sa sa fie concordanta cu toate experimentele fenomenelor testate in relativitate, relativitate generala, cuantica relativista, si asa mai departe.
Ti se pare normal ? Ca o teorie sa se raporteze la alta teorie ca si cum ar fi vorba de autoritate in Stiinta?
De ce sa se raporteze la o icoana a ei ?
Cand lui Newton i-a cazut marul in cap, a simtit o grozava...presiune...
Cum este posibil ca mijloacele rudimentare de acum o suta, doua de ani , pe baza carora s-au facut masuratori primare, sa emane o stiinta infailibila, care limiteaza Cosmosul la viteza luminii, care proclama gravitatia un impuls de atractie, care curbeaza spatiul pe nicovala, etc.
Suntem siguri ca am epuizat toate mijloacele de observare, ca am spionat destul Natura ca sa putem sa fim siguri ca am desacralizat tainele ei ?
Dupa cate inteleg, teoria falsificabilitatii acrediteaza un provizorat perpetuu in stiinta.
Asta este cunoastere ? Provizoratul ?
Astept punctul tau de vedere la postarea mea despre impulsul de " atractie" gravitationala, de pe FOIP.
eugen- Moderator
Obiective curente : Ma intereseaza comportarea bobinelor in inalta frecventa, la care apar impedante capacitive proprii sporite, eliminarea lor, reducerea rezistentei peliculare, marirea inductantei unei bobine, condensatori de inalta capacitate, etc.
Pacalici a scris:
A very small number of physicists (like Dayton Miller and Edward Morley) continued research on the aether into the first decades of the 20th century. However, no evidence of the sort sought by these individuals has ever passed the tests of modern scientific standards. Today the majority of physicists hold that there is no need to imagine that a medium for light propagation exists. They believe that neither Einstein's general theory of relativity nor quantum mechanics have need for it and that there is no evidence for it. As such, a classical aether is an unnecessary addition to physics that violates the principle of Occam's razor. Moreover, it is hard to develop an aether theory that is consistent with all experiments of modern physics. Any new theory of aether must be consistent with all of the experiments testing phenomena of special relativity, general relativity, relativistic quantum mechanics, and so on. Some new "aether" concepts have been proposed in recent years, but all of these aethers differ in fundamental ways from the classical luminiferous aether.
Concluzia colegului necunoscut:
Jalnic!
Cum nu avem voie sa spunem nume, asta e. Nici cu rosu nu avem voie sa scriem... Da...o intrebare pot sa pun:
-E gresit ca eu am copiat din: http://schools-wikipedia.org/wp/l/Luminiferous_aether.htm
de la: Continuing adherents....Deci ei, ie mincinosi? Sa le fie rusine pentru ce-i invata pe bietii elevi! Jalnic-vorba lu' colegu'...(stim noi cine, da nu spunem ca asa am promis)
eugen a scris:Mit sau realitate ?
Citatul pe marginea caruia discutam spune urmatorul lucru: teoria eterului trebuie sa fie in concordanta cu rezultatele experimentelor efectuate in laboratoare, adica sa reproduca tocmai fenomenele observate pana acum in Natura. Aceste experimente valideaza in momentul de fata teoria relativitatii si mecanica cuantica, astfel ca rezulta implicit ca daca teoria eterului valideaza rezultatul experimental cutare, va fi in acord si cu teoria cutare, daca respectiva teorie spune acelasi lucru (ca rezultatul experimentului este cel observat). Noua teorie nu trebuie sa fie in acord cu o alta teorie ce inca nu este verificata, dar aici e vorba de teorii care sunt testate si rastestate in laboratoare de aproape 100 de ani (TR si MC). Negarea acestui fapt (verificarea experimentala a celor doua teorii) nu poate implica decat faptul ca traim intr-o conspiratie de proportii globale, in care o realitate fenomenologica intreaga este falsificata pentru scopuri oculte. Mi se pare dincolo de absurd, ca in fiecare laborator de pe planeta aceasta sa se observe una si sa se raporteze alta, ca sa se mentina iluzia validitatii unor teorii care sunt complet gresite.
Daca te enervezi, o prisma cu care sa privesti spectrul unei lampi de iluminat cu mercur, sau o lampa cu hidrogen, poti sa-ti construiesti si singur, ca sa verifici personal daca atomii au sau nu spectrul de emisie discret, asta ca sa mentionez un fapt experimental imediat care este prezit de mecanica cuantica.
Revin putin mai incolo si la raspunsul de pe topicul FOIP, bine ca mi-ai amintit.
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
Maxwell, Hertz, Tesla: onestitatea stiintifica si mediul antistiintific
http://educate-yourself.org/fe/radiantenergystory.shtml
Using mathematical models, James Clerk Maxwell had earlier suggested that two different types of electrical disturbances could possibly exist in Nature. One type was a longitudinal electric wave which required alternating concentrations of densified and rarefied pulsations of electrostatic fields that moved along a single vector (today, we refer to these as standing waves or scalar waves). Maxwell ultimately rejected this idea because he was convinced that this type of wave propagation was impossible to achieve, but his assumption was erroneous and would later portend formidable consequences for Tesla and the world at large.
Folosind metode matematice, Maxwell sugera mai devreme ca doua feluri de perturbatii electrice ar fi posibile in Natura. Una era :undele longitudinale electrice care presupun o concentrare pulsatorie a campului electrostatic care se misca de-a lungul unui singur vector( azi ne referim la unde stationare sau la unde scalare).
Maxwell in ultima instanta a respins aceasta idee fiind convins ca acest tip de propagare era imposibil de atins, dar aceasta apreciere a fost eronata, dar mai tarziu a prevestit consecinte formidabile pentru Tesla si pentru lumea larga.
Maxwell’s second wave postulation was that of a transverse electromagnetic wave that exhibited a rapid alternation of electric fields along a fixed axis that radiated away from its point of origin at the speed of light and was detectable at great distances. Maxwell had more faith in the existence of this type of wave and encouraged experimenters to look in this direction. It was the discovery of this type of wave that Hertz had laid claim to, but Tesla was meticulous and fastidious in replicating Hertz’s experimental parameters and he could not obtain the results claimed by Hertz.
Al doilea postulat Maxwell a fost ca o unda transversala electromagnetica care presupune o rapida variatie a campului electric de-a lungul unei axe fixe, radiaza de la punctul de origine la viteza luminii , si a fost detectabila la mari distante.
Maxwell a avut mai multa credinta in existenta acestui tip de unda si a incurajat experimentatorii sa cerceteaze in aceasta directie.
A fost tipul de unda pe care Hertz pretindea ca ar fi gasit-o, dar Tesla a fost meticulos si exigent in replicarea experimentului lui Hertz si nu a obtinut rezultatele pretinse de Hertz.
Tesla discovered a fundamental flaw in Hertz’s experiment: Hertz had failed to take into account he presence of air in his experiments. Hertz had mistakenly identified electrostatic inductions or electrified shockwaves as true electromagnetic waves. Tesla was saddened to bring this news to the distinguished academician, but felt scientific honesty was paramount if progress was to be achieved. Tesla visited Hertz in Germany and personally demonstrated the experimental error to him. Hertz agreed with Tesla and had planned to withdraw his claim, but reputations, political agendas, national pride, and above all, powerful financial interests, intervened in that decision and set the stage for a major rift in the ‘accepted’ theories that soon became transformed into the fundamental “laws” of the electric sciences that have held sway in industry and the halls of academia to the present day.
Tesla a descoperit un defect fundamental in experimentul lui Hertz: Hertz a omis sa ia in considerare aerul in experimentul lui.
Hertz a interpretat gresit inductia electrostatica , ori undele de soc electrice ca adevaratele unde electromagnetice.
Tesla a fost intristat sa aduca aceasta noutate in fata lumii academice, dar a simtit ca onestitatea stiintifica era suprema pentru progres.
Tesla l-a vizitat personal pe Hertz in Germania si i-a demonstrat erorile.
Hertz a fost de acord cu Tesla, si a planificat sa retraga pozitia lui, dar reputatia, agenda politica, mandria nationala si deasupra tuturora, interesele puterii financiare, au intervenit in acea decizie si au impus o ruptura , pentru teoria " acceptata", care curand a devenit legea "fundamentala" a stiintei electrice, care a inclinat balanta in industrie si in salile academice de azi.
eugen- Moderator
eugen, tot secretul este sa descoperim si sa intelegem undele stationare. Sunt un fel de laser cu energia stationara intrun anumit volum, daca nu ai intuit pana acum.
Apoi sa le descifram functionalitatea, aplicabilitatea.
Undele stationare sunt un fel de energie blocata. Si atomul este o energie blocata, dar altfel blocata.
Sa stii ca aerul curat nu prea conteaza, nu introduce pierderi daca campul e slab. Dar e de preferat vidul. Intrun fel se intampla fenomenele anumitor campuri prin aer, in alt fel prin vid.
Apoi sa le descifram functionalitatea, aplicabilitatea.
Undele stationare sunt un fel de energie blocata. Si atomul este o energie blocata, dar altfel blocata.
Sa stii ca aerul curat nu prea conteaza, nu introduce pierderi daca campul e slab. Dar e de preferat vidul. Intrun fel se intampla fenomenele anumitor campuri prin aer, in alt fel prin vid.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Detaliu
De acord.
Am incercat sa abordez undele stationare cum am putut, chiar si pe Laborator..., trecand peste bruiaj.
Am intelegerea mea asupra lor, dar trebuie mai multe minti clare, fara prejudecati, adunate la un loc.
Daca observi atent poza de pe topicul cu Tesla, ultima postare, e o chichita acolo, unde Abel ne poate ajuta cu principiul elicoidal.
E o pirueta la nodul central, pe care cred ca n-a observat-o nici Belgradeanul care a scris despre Tesla, de altfel, destul de consistent.
Dupa mine , acea chichita e foarte importanta.
Mai vedem.
De acord.
Am incercat sa abordez undele stationare cum am putut, chiar si pe Laborator..., trecand peste bruiaj.
Am intelegerea mea asupra lor, dar trebuie mai multe minti clare, fara prejudecati, adunate la un loc.
Daca observi atent poza de pe topicul cu Tesla, ultima postare, e o chichita acolo, unde Abel ne poate ajuta cu principiul elicoidal.
E o pirueta la nodul central, pe care cred ca n-a observat-o nici Belgradeanul care a scris despre Tesla, de altfel, destul de consistent.
Dupa mine , acea chichita e foarte importanta.
Mai vedem.
eugen- Moderator
Cauza tuturor relelor din noul sistem de invatamant romanesc este noua metoda de invatamant, bagata de Abramburica. Secretul ? Mult si inutil. Inclusiv distrugerea capacitatii de intuitie, creatie la toate nivelele.
http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/cititori-de-pe-teren/scoala-romaneasca-vs-scoala-de-afara-ep-2-scoala-de-aici-iti-baga-in-cap-cu-palnia-mii-de-stupizenii-si-de-inutilitati/
Vulpea Abramburica are deja adoptati doi mari sefi la invatamant, doi pui de olteni care o sug: nu pe Romulus si Remus, ci pe Remus Pricopie si Mihnea Costoiu, ambii cam analfabeti de felul lor.
Deocamdata ministrul Remus a divulgat de unde a supt.
Cineva aici pe forum cerea scoli, etc. Dar intro scoala noua romaneasca cea mai importanta a devenit sala de sport.
http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/cititori-de-pe-teren/scoala-romaneasca-vs-scoala-de-afara-ep-2-scoala-de-aici-iti-baga-in-cap-cu-palnia-mii-de-stupizenii-si-de-inutilitati/
Vulpea Abramburica are deja adoptati doi mari sefi la invatamant, doi pui de olteni care o sug: nu pe Romulus si Remus, ci pe Remus Pricopie si Mihnea Costoiu, ambii cam analfabeti de felul lor.
Deocamdata ministrul Remus a divulgat de unde a supt.
Cineva aici pe forum cerea scoli, etc. Dar intro scoala noua romaneasca cea mai importanta a devenit sala de sport.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
La 70 de ani , Einstein declara ca este un teoretician nesigur
"Tu crezi ca privesc inapoi spre munca de o viata cu satisfactie calma.
Dar de aproape arata destul de diferit. Nu este un singur concept despre care sunt convins ca va sta in picioare, si sunt nesigur daca sunt pe drumul cel bun".
"You imagine that I look back on my life's work with calm satisfaction. But from nearby it looks quite different. There is not a single concept of which I am convinced that it will stand firm, and I feel uncertain whether I am in general on the right track."
( Albert Einstein, on his 70th birthday, in a letter to Maurice Solovine, 28 March 1949 (in B. Hoffman Albert Einstein: Creator and Rebel 1972, p.328)
Daca insusi Einstein nu era sigur pe propriile emanatii, de ce ar trebui sa credem noi in dogma relativista ?
De ce sa fim noi mai catolici decat Papa Einstein ?
Am vazut pe articolul recomandat de Razvan ca electromagnetismul s-ar datora relativitatii !!
Pai legile fundamentale in Electromagnetism au fost statuate inainte de relativizare.
Gauss, Ampere, Ohm,Faraday, Maxwell au trait inainte de Einstein.
Deci Herr Einstein avea de unde sa copieze.
Ca electronii se misca relativ la protoni e veche.
Apa se misca fata de maluri de mii de ani.
"Tu crezi ca privesc inapoi spre munca de o viata cu satisfactie calma.
Dar de aproape arata destul de diferit. Nu este un singur concept despre care sunt convins ca va sta in picioare, si sunt nesigur daca sunt pe drumul cel bun".
"You imagine that I look back on my life's work with calm satisfaction. But from nearby it looks quite different. There is not a single concept of which I am convinced that it will stand firm, and I feel uncertain whether I am in general on the right track."
( Albert Einstein, on his 70th birthday, in a letter to Maurice Solovine, 28 March 1949 (in B. Hoffman Albert Einstein: Creator and Rebel 1972, p.328)
Daca insusi Einstein nu era sigur pe propriile emanatii, de ce ar trebui sa credem noi in dogma relativista ?
Am vazut pe articolul recomandat de Razvan ca electromagnetismul s-ar datora relativitatii !!
Pai legile fundamentale in Electromagnetism au fost statuate inainte de relativizare.
eugen- Moderator
Care e problema ta? Legile au fost elaborate, dar TR a adus în plus şi explicaţia lor.eugen a scris:Pai legile fundamentale in Electromagnetism au fost statuate inainte de relativizare.
Apropo, ai citit vreodată de curiozitate măcar teoria aia a relativităţii pe care o tot critici? Dacă nu, pune mâna pe carte înainte să vorbeşti numai prostii, că eterul ăla te-a ameţit de tot de când tot îl tragi pe nas!
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
[Offtopic]{Răzvan, măsoară-ți cuvintele! Lasă aroganța asta, că pe noi nu ne impresionează.}[/Offtopic]
Nu e aroganţă, e realitate!!!! Vorbiţi de fizica de acum sute de ani de parcă ar fi actuală!
A citit şi Eugen ceva broşuri de istoria fizicii, a dat de Tesla şi de Maxwell, de eter şi i se pare că totul s-a terminat acolo.
L-or fi impresionat pe el, dar vorba unui amic de-al meu: " cartea care m-a impresionat cel mai mult a fost abecedarul".
A citit şi Eugen ceva broşuri de istoria fizicii, a dat de Tesla şi de Maxwell, de eter şi i se pare că totul s-a terminat acolo.
L-or fi impresionat pe el, dar vorba unui amic de-al meu: " cartea care m-a impresionat cel mai mult a fost abecedarul".
eugen a scris:Daca insusi Einstein nu era sigur pe propriile emanatii, de ce ar trebui sa credem noi in dogma relativista ?
O sa mai repet probabil multa vreme de acum incolo. Fizica nu se face cu credinta, ci cu argumente. Teoria relativitatii a prezis cu succes un vagon de fenomene fizice necunoscute la aparitia ei, a explicat fenomene cunoscute, dar neintelese la respectivul moment, iar teoriile dezvoltate in jurul ei continua sa aiba succes in zilele noastre, vezi de exemplu modelul standard al particulelor elementare, care a prezis cu succes total pana acum fenomenele observate la CERN, inclusiv descoperirea bosonului Higgs (de care ma indoiam si eu la momentul respectiv). Teoria respectiva e foarte buna, dar intr-o buna zi se va descoperi si limita ei de valabilitate.
Eu te-am tot rugat sa postezi aici (nu neaparat sa elaborezi personal) un material unde sa se studieze concret un fenomen fizic cu aceasta teorie a eterului, asa cum se pot posta studii din orice teorie fizica serioasa. Inca nu l-am vazut. Poate sa fie cel mai banal fenomen din lume, care intr-o carte de scoala este sintetizat intr-un rand cu o formula de un deget, dar sa vad si eu niste marimi fizice si relatiile dintre ele, care-ti permit sa socotesti o chestie pe care apoi o poti masura in laborator.
In ceea ce priveste relatia dintre electromagnetism si teoria relativitatii, intr-adevar, legile electromagnetismului au fost sintetizate inaintea lui Einstein, si tocmai din studiul lor a descoperit teoria relativitatii. Relatia dintre cele doua este biunivoca insa. Teoria relativitatii este o consecinta naturala daca doresti invarianta legilor electromagnetismului la schimbarea sistemului de referinta din care sunt observate, dar la fel de bine, impunand principiul relativitatii, poti descoperi existenta interactiilor fundamentale din natura, printre care se numara si interactia electromagnetica.
EXPERIMENTUL LUI DAYTON MILLER, STERGEREA PROBELOR ETHER-DRIFT
"The trouble with Prof. Einstein is that he knows
nothing about my results." Dr. Miller said. "He has
been saying for thirty years that the interferometer
experiments in Cleveland showed negative results. We
never said they gave negative results, and they did
not in fact give negative results. He ought to give
[...problema cu domnul Einstein este ca nu stie nimic despre rezultatele mele. El spune de treizeci de ani ca interferometrul experimentat in Cleveland arata rezultate negative. N-am spus niciodata ca da rezultate negative, si nu au dat de fapt rezultate negative...
Just before Miller's death in 1941, he entrusted his extensive data archive on ether-drift experiments performed since the early 1900s to Shankland, to include over 300 data sheets from his extensive Mt. Wilson experiments, plus many experimental notebooks. All of this material vanished under Shankland's care.
Chiar inainte de moartea lui Miller in 1941, acesta a incredintat datele de arhiva largita despre ether-drift culese incepand din 1900 lui Sankland, incluzand mai mult de 300 de date din experimentele de pe muntele Wilson , plus multe note experimentale. Toate aceste materiale au disparut sub ingrijirea lui Sankland.
From the above accounts, it certainly would appear that the case was finally closed on Miller, and that all the lose ends were finally cleaned up. With the strongest support for cosmological ether-drift swept aside as the alleged product of temperature errors, Einstein's theory of relativity continued to grow in popularity and dominance.
Cu cele de mai sus, este clar , cazul Miller a fost inchis, ...urmele au fost sterse.
Cu puternicul suport al erorii ether-drift in baza erorilor de temperatura (versiunea Einstein) nota mea, teoria relativitatii lui Einstein continua in popularitate si dominare.
James DeMeo, Ph.D.
Director, Orgone Biophysical Research Lab,
Greensprings, PO Box 1148, Ashland, Oregon 97520 USA.
Tel/Fax: 541-552-0118
E-mail to: info(at)orgonelab.org
(Click or copy into your email program and insert the "@" symbol)
"The trouble with Prof. Einstein is that he knows
nothing about my results." Dr. Miller said. "He has
been saying for thirty years that the interferometer
experiments in Cleveland showed negative results. We
never said they gave negative results, and they did
not in fact give negative results. He ought to give
[...problema cu domnul Einstein este ca nu stie nimic despre rezultatele mele. El spune de treizeci de ani ca interferometrul experimentat in Cleveland arata rezultate negative. N-am spus niciodata ca da rezultate negative, si nu au dat de fapt rezultate negative...
Just before Miller's death in 1941, he entrusted his extensive data archive on ether-drift experiments performed since the early 1900s to Shankland, to include over 300 data sheets from his extensive Mt. Wilson experiments, plus many experimental notebooks. All of this material vanished under Shankland's care.
Chiar inainte de moartea lui Miller in 1941, acesta a incredintat datele de arhiva largita despre ether-drift culese incepand din 1900 lui Sankland, incluzand mai mult de 300 de date din experimentele de pe muntele Wilson , plus multe note experimentale. Toate aceste materiale au disparut sub ingrijirea lui Sankland.
From the above accounts, it certainly would appear that the case was finally closed on Miller, and that all the lose ends were finally cleaned up. With the strongest support for cosmological ether-drift swept aside as the alleged product of temperature errors, Einstein's theory of relativity continued to grow in popularity and dominance.
Cu cele de mai sus, este clar , cazul Miller a fost inchis, ...urmele au fost sterse.
Cu puternicul suport al erorii ether-drift in baza erorilor de temperatura (versiunea Einstein) nota mea, teoria relativitatii lui Einstein continua in popularitate si dominare.
James DeMeo, Ph.D.
Director, Orgone Biophysical Research Lab,
Greensprings, PO Box 1148, Ashland, Oregon 97520 USA.
Tel/Fax: 541-552-0118
E-mail to: info(at)orgonelab.org
(Click or copy into your email program and insert the "@" symbol)
eugen- Moderator
Ai postat o gramada de astfel de texte a caror autenticitate nu poate fi verificata. Astept si o problema simpla de fizica rezolvata cu teoria eterului.
MAXWELL, MENDELEEV , TESLA SI ETERUL
MAXWELL
[1] Clerk-Maxwell, J., “On Physical Lines of Force”, Philosophical
Magazine, Volume 21, (1861)
http://vacuum-physics.com/Maxwell/maxwell_oplf.pdf
Fenomenele magneto electrice se datoreaza materiei aflate in diferite conditii de miscare sau presiune in orice parte a campului magnetic, si nu datorita actiunii la distanta intre magneti sau curenti.
Substanta care produce aceste efecte poate fi ceva din materie sau poate fi ETERUL asociat cu materie.
Densitatea ei este mai mare in fier si mai mica in substante diamagnetice.
Dar trebuie in toate cazurile - cu exceptia fierului -sa fie rara, intru cat nici o substanta nu are o asa mare capacitate magnetica ca cea pe care o numim vacuum.
Maxwell, subliniaza ca fortele nu se transmit abstract, fara suport, ci trebuie sa fie din aproape in aproape prin perturbatii de presiune. Avanseaza conceptul ca ETERUL in incidenta cu materia ar putea da efectele electromagnetice.
MENDELEEV
http://www.rexresearch.com/ether/mendelev.htm
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Frusphysics.ru%2Farticles%2F128%2F
"...Nici gravitatia, nici oricare din problemele energiei nu pot fi intelese corect, fara o reala conceptie despre eter, ca fiind un mediu universal prin care se realizeaza transmiterea energiei la distanta. Mai mult, o conceptie reala despre eter nu poate fi obtinuta fara recunoasterea naturii chimice a acestuia, ca fiind o substanta elementara, iar in aceste zile nici o substanta elementara cunoscuta nu este inafara legii periodice..."
Poza cu tabelul original al lui Mendeleev, la 1906, in care la grupa zero apare elementul "newton" ("x") prezis a fi eterul:
existenta celui mai usor si de altfel celui mai rapid element "x", despre care eu consider ca il putem privi ca fiind eterul....
(Mendeleev)
TESLA
(Unknown Manuscript of Nikola Tesla by Mikhail Shapkin
http://fuel-efficient-vehicles.org/energy-news/?page_id=1320)
... I always based as fact the existence of mechanical ether in my works and therefore I could achieve positive success.
What is the ether and why is it so difficult to detect it? I reflected on this matter for a seriously long time and here are the outcomes I have been led to: I think that all the contradictions about whether the ether exists or not are the result of wrong interpretation of ether’s properties. The ether has always been presented as an aeroform environment. That was the essential mistake. The ether has a very strong density. It is known that of more dense a substance, the higher is the speed of wave propagation within it. When comparing acoustic speed in the air and the light speed I have drawn a conclusion that ether density is several thousand times higher than air density. It is not the ether that is aeroform but the material world is an aeroform to the ether! But as the ether is electrically neutral it very poorly interacts with the material world. Notwithstanding that poor interaction we still can feel the ether’s existence.
Intotdeauna am considerat reala existenta eterului mecanic in munca mea, de aceea am obtinut succes.
Ce este eterul si de ce este atat de deficil sa fie detectat? Am reflectatat mult la aceasta problema si aceasta este concluzia la care am ajuns:
Gandesc ca toate contradictiile privind existenta sau inexistenta eterului sunt rezultatul interpretarii gresite a proprietatilor eterului.
Eterul a fost mereu prezentat ca un mediu aeroform.
Aceasta a fost greseala esentiala. Eterul are o foarte mare densitate. Este cunoscut ca in substantele mai dense , viteza de propagare a undelor este mai mare. Comparand viteza sunetului in aer si viteza luminii, am tras concluzia ca densitatea eterului este de cateva mii de ori mai mare decat densitatea aerului. Nu eterul este aeroform ci lumea materiala este aeroforma fata de eter.
Dar cum eterul este neutru electric , va interactiona foarte slab cu materia.
Cu toate acestea, in ciuda interactiunii slabe, inca putem sa simtim existenta eterului.
Despre principiile Teoriei Eterice Dinamice a Gravitatiei a lui Tesla, in lucrarea lui William Lynne: Propulsia spatiala Tesla...
http://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/Lyne%20-%20Occult%20ether%20physics.pdf
MAXWELL
[1] Clerk-Maxwell, J., “On Physical Lines of Force”, Philosophical
Magazine, Volume 21, (1861)
http://vacuum-physics.com/Maxwell/maxwell_oplf.pdf
Fenomenele magneto electrice se datoreaza materiei aflate in diferite conditii de miscare sau presiune in orice parte a campului magnetic, si nu datorita actiunii la distanta intre magneti sau curenti.
Substanta care produce aceste efecte poate fi ceva din materie sau poate fi ETERUL asociat cu materie.
Densitatea ei este mai mare in fier si mai mica in substante diamagnetice.
Dar trebuie in toate cazurile - cu exceptia fierului -sa fie rara, intru cat nici o substanta nu are o asa mare capacitate magnetica ca cea pe care o numim vacuum.
Maxwell, subliniaza ca fortele nu se transmit abstract, fara suport, ci trebuie sa fie din aproape in aproape prin perturbatii de presiune. Avanseaza conceptul ca ETERUL in incidenta cu materia ar putea da efectele electromagnetice.
MENDELEEV
http://www.rexresearch.com/ether/mendelev.htm
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Frusphysics.ru%2Farticles%2F128%2F
"...Nici gravitatia, nici oricare din problemele energiei nu pot fi intelese corect, fara o reala conceptie despre eter, ca fiind un mediu universal prin care se realizeaza transmiterea energiei la distanta. Mai mult, o conceptie reala despre eter nu poate fi obtinuta fara recunoasterea naturii chimice a acestuia, ca fiind o substanta elementara, iar in aceste zile nici o substanta elementara cunoscuta nu este inafara legii periodice..."
Poza cu tabelul original al lui Mendeleev, la 1906, in care la grupa zero apare elementul "newton" ("x") prezis a fi eterul:
existenta celui mai usor si de altfel celui mai rapid element "x", despre care eu consider ca il putem privi ca fiind eterul....
(Mendeleev)
TESLA
(Unknown Manuscript of Nikola Tesla by Mikhail Shapkin
http://fuel-efficient-vehicles.org/energy-news/?page_id=1320)
... I always based as fact the existence of mechanical ether in my works and therefore I could achieve positive success.
What is the ether and why is it so difficult to detect it? I reflected on this matter for a seriously long time and here are the outcomes I have been led to: I think that all the contradictions about whether the ether exists or not are the result of wrong interpretation of ether’s properties. The ether has always been presented as an aeroform environment. That was the essential mistake. The ether has a very strong density. It is known that of more dense a substance, the higher is the speed of wave propagation within it. When comparing acoustic speed in the air and the light speed I have drawn a conclusion that ether density is several thousand times higher than air density. It is not the ether that is aeroform but the material world is an aeroform to the ether! But as the ether is electrically neutral it very poorly interacts with the material world. Notwithstanding that poor interaction we still can feel the ether’s existence.
Intotdeauna am considerat reala existenta eterului mecanic in munca mea, de aceea am obtinut succes.
Ce este eterul si de ce este atat de deficil sa fie detectat? Am reflectatat mult la aceasta problema si aceasta este concluzia la care am ajuns:
Gandesc ca toate contradictiile privind existenta sau inexistenta eterului sunt rezultatul interpretarii gresite a proprietatilor eterului.
Eterul a fost mereu prezentat ca un mediu aeroform.
Aceasta a fost greseala esentiala. Eterul are o foarte mare densitate. Este cunoscut ca in substantele mai dense , viteza de propagare a undelor este mai mare. Comparand viteza sunetului in aer si viteza luminii, am tras concluzia ca densitatea eterului este de cateva mii de ori mai mare decat densitatea aerului. Nu eterul este aeroform ci lumea materiala este aeroforma fata de eter.
Dar cum eterul este neutru electric , va interactiona foarte slab cu materia.
Cu toate acestea, in ciuda interactiunii slabe, inca putem sa simtim existenta eterului.
Despre principiile Teoriei Eterice Dinamice a Gravitatiei a lui Tesla, in lucrarea lui William Lynne: Propulsia spatiala Tesla...
http://cdn.preterhuman.net/texts/alien.ufo/Lyne%20-%20Occult%20ether%20physics.pdf
eugen- Moderator
Nu înţelegi omuledinlună că acolo era vorba de un experiment verificat, dar ale cărui rezultate was vanish ca prin minune? Poate nu-ţi dai seama de proporţia conspiraţiei mondiale!
P.S. Te rog, fie-ţi milă de Eugen, că s-a blocat când i-ai spus de probleme rezolvabile prin teoria eterului.
P.S. Te rog, fie-ţi milă de Eugen, că s-a blocat când i-ai spus de probleme rezolvabile prin teoria eterului.
Faceti-va temele, cititi-l pe Maxwell, conceptele lui si vedeti ca electromagnetismul lui Maxwell este emanat pe conceptia eterului.
Ce dovada mai practica vreti?
eugen- Moderator
Tu bagă tare cu TR şi lasă istoria fizicii, că nu eşti la muzeu.eugen a scris:Faceti-va temele, cititi-l pe Maxwell, conceptele lui si vedeti ca electromagnetismul lui Maxwell este emanat pe conceptia eterului.
Dragi colegi forumisti!
Ce parere aveti de postarea lui Razvan de mai sus si de argumentele pe care le aduc de ani de zile?
Ce parere aveti de postarea lui Razvan de mai sus si de argumentele pe care le aduc de ani de zile?
eugen- Moderator
Auzi, da tu altă treabă n-ai decât să-ţi inviţi colegii la bârfă?
Pierzi un timp util în care ai putea studia şi istoria mai actuală a fizicii, cam de pe la teoria relativităţii încoace!
Pierzi un timp util în care ai putea studia şi istoria mai actuală a fizicii, cam de pe la teoria relativităţii încoace!
Pagina 4 din 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Pagina 4 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum