Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în How Self-Reference Builds the World - articol nou
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 28 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 28 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Electricitatea atmosferică este un mister
+14
meteor
virgil
cris
Razvan
eugen
sadang
Bordan
mm
george
IVAN
nic
exlaur
Iulian
Abel Cavaşi
18 participanți
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Electricitatea atmosferică este un mister
Rezumarea primului mesaj :
Recent, observând câteva fulgere, mi-am amintit de problema extrem de importantă a electricităţii atmosferice. Sunteţi în asentimentul marelui fizician Richard Feynman care spunea în volumul 2 al „Lecţiilor” sale celebre, la capitolul 9 că provenienţa electricităţii atmosferice nu este cunoscută în detaliu, sau consideraţi că acesta habar n-avea de electromagnetism când a susţinut aşa ceva?
Eu cred, împreună cu Feynman, că electricitatea atmosferică n-a fost explicată încă de nimeni cu adevărat.
Recent, observând câteva fulgere, mi-am amintit de problema extrem de importantă a electricităţii atmosferice. Sunteţi în asentimentul marelui fizician Richard Feynman care spunea în volumul 2 al „Lecţiilor” sale celebre, la capitolul 9 că provenienţa electricităţii atmosferice nu este cunoscută în detaliu, sau consideraţi că acesta habar n-avea de electromagnetism când a susţinut aşa ceva?
Eu cred, împreună cu Feynman, că electricitatea atmosferică n-a fost explicată încă de nimeni cu adevărat.
Re: Electricitatea atmosferică este un mister
Inaltimea la care au loc, determina presiunea gazului, temperatura lui si viteza straturilor de aer (cat si evident compozitia procentuala)
De citit (frunzarit, etc): http://scitechantiques.com/MMs_project/reference%20paper/index.htm
Eu zic ca e suficient pentru un om destept....
De citit (frunzarit, etc): http://scitechantiques.com/MMs_project/reference%20paper/index.htm
Eu zic ca e suficient pentru un om destept....
Bum! Bu-hu-hu! Bine...unde antimaterie nu e, nimic nu e!
Sau mai amănunţit: http://ruc.noaa.gov/AMB_Publications_bj/2009%20Schlatter_Atmospheric%20Composition%20and%20Vertical%20Structure_eae319MS-1.pdf
La pagina 45 zice ceva şi de turbulenţe.
La pagina 45 zice ceva şi de turbulenţe.
Puncte : 33833
Data de inscriere : 18/03/2011
Ati auzit de: http://ro.wikipedia.org/wiki/Theodor_V._Ionescu
Eu am avut deosebita onoare sa il cunosc pesonal si sa lucrez o perioada scurta intr-unul din laboratoarele de Fizica Atmosferei in care se studia amplificarea in ioni de O3 a undelor decametrice. Ce vremuri...De aceea postarile lui Bordan, ma distreaza , nu numai pe mine, dar chiar si pe Scriabin si sper ca in curand pe Razvan si Orakle, pe toti ceilalti "ofiteri acoperiti".
Eu am avut deosebita onoare sa il cunosc pesonal si sa lucrez o perioada scurta intr-unul din laboratoarele de Fizica Atmosferei in care se studia amplificarea in ioni de O3 a undelor decametrice. Ce vremuri...De aceea postarile lui Bordan, ma distreaza , nu numai pe mine, dar chiar si pe Scriabin si sper ca in curand pe Razvan si Orakle, pe toti ceilalti "ofiteri acoperiti".
ʺCel care râde de ceea ce nu cunoaște, este pe cale de a deveni idiot!ʺ
Mai caută printre manuscrise, Pacalici, și vino cu lecția învățată la următoarea oră, și explică decărcările în gaze fără presiune, la înalțimea la care se produc Red Sprites, că la flacăra violet am văzut că ești bun. De antimaterie nu te întreb până nu terminăm cu materia, să nu le încâlcim să facă bum-bum.
Iar dacă ai lucrat cu prof. Theodor Ionescu, ceea ce pe mine personal nu mă impresionezi cu asta, poate ai lucrat și cu prof. Mircea Sanduloviciu, cu teoria lui de apariția vieții pe Pământ din fulgere, și poate ne poveștești ceva din experimentele dânsului și din spatele experimentelor, ʺpe surseʺ, din surse autorizate.
http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0708/0708.4067.pdf
Sau dacă e prea mult deja pentru tine, lasă, și explică-mi cum se încarcă un nor cu electricitate, cum se separă sarcinile în el, și cum apar fulgerele, ascendente, descendente, negative, pozitive, cu toată pleiada de forme, cu fulgerul negru (pe cel globular lasă-l odată), că astea precis sunt floare la ureche pentru tine și te distrezi cu ele. Să ne distrăm împreună, nu? Poți să-ți chemi și plutonul de ʺplotonieri pârâțiʺ să te ajute. Care-i planton schimbul III, să dea deșteptarea la pluton, că-i de mărs la coasă?
Dacă poți să explici așa ceva cu cuvintele tale explică, dacă nu lasă link-urile, că din ălea îți dau și eu câte vrei.
Mai caută printre manuscrise, Pacalici, și vino cu lecția învățată la următoarea oră, și explică decărcările în gaze fără presiune, la înalțimea la care se produc Red Sprites, că la flacăra violet am văzut că ești bun. De antimaterie nu te întreb până nu terminăm cu materia, să nu le încâlcim să facă bum-bum.
Iar dacă ai lucrat cu prof. Theodor Ionescu, ceea ce pe mine personal nu mă impresionezi cu asta, poate ai lucrat și cu prof. Mircea Sanduloviciu, cu teoria lui de apariția vieții pe Pământ din fulgere, și poate ne poveștești ceva din experimentele dânsului și din spatele experimentelor, ʺpe surseʺ, din surse autorizate.
http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0708/0708.4067.pdf
Sau dacă e prea mult deja pentru tine, lasă, și explică-mi cum se încarcă un nor cu electricitate, cum se separă sarcinile în el, și cum apar fulgerele, ascendente, descendente, negative, pozitive, cu toată pleiada de forme, cu fulgerul negru (pe cel globular lasă-l odată), că astea precis sunt floare la ureche pentru tine și te distrezi cu ele. Să ne distrăm împreună, nu? Poți să-ți chemi și plutonul de ʺplotonieri pârâțiʺ să te ajute. Care-i planton schimbul III, să dea deșteptarea la pluton, că-i de mărs la coasă?
Dacă poți să explici așa ceva cu cuvintele tale explică, dacă nu lasă link-urile, că din ălea îți dau și eu câte vrei.
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21776
Data de inscriere : 18/02/2012
Ei Bordane, daca ai fi citit documentul postat de Razvan la https://cercetare.forumgratuit.ro/t9p90-electricitatea-atmosferica-este-un-mister#49892
nu m-ai fi plictisit cu badaraniile tale.Ai acolo raspunsul. El este combinat si cu liniile spectrale de mai sus.Asa, poate inveti sa si citesti, cine stie, poate te luminezi mai dacu lu` tata.
P.S. Regret ca nu pot sa iti satisfac curiozitatea in ceea ce priveste pe prof. Mircea S(U.A.I.C. Iasi) Nu l-am cunoscut pentru simplul motiv ca eu am terminat "facultatea de ofiteri activi ai fizicii" la Bucuresti. Cand l-am citat pe Acad. Th.V.Ionescu doream sa iti atrag atentia ca s-a ocupat in special cu descarcarile in gaze si poate pui mana pe cartea lui. In rest sa iti traiasca ***** (pardon, dacii).
nu m-ai fi plictisit cu badaraniile tale.Ai acolo raspunsul. El este combinat si cu liniile spectrale de mai sus.Asa, poate inveti sa si citesti, cine stie, poate te luminezi mai dacu lu` tata.
P.S. Regret ca nu pot sa iti satisfac curiozitatea in ceea ce priveste pe prof. Mircea S(U.A.I.C. Iasi) Nu l-am cunoscut pentru simplul motiv ca eu am terminat "facultatea de ofiteri activi ai fizicii" la Bucuresti. Cand l-am citat pe Acad. Th.V.Ionescu doream sa iti atrag atentia ca s-a ocupat in special cu descarcarile in gaze si poate pui mana pe cartea lui. In rest sa iti traiasca ***** (pardon, dacii).
Mă, da ce faine explicații, nu mai am nici un fel de observații.
Da, totul e foarte clar, mulțam fain! Da să nu crezi că scapi netrăznit!
Da, totul e foarte clar, mulțam fain! Da să nu crezi că scapi netrăznit!
Bordan- Foarte activ
THE ANKH - African origin of electromagnetism -
https://drive.google.com/file/d/0BxomEfpoVlkAanFEeUVqYmNWM1k/edit?pli=1
https://drive.google.com/file/d/0BxomEfpoVlkAanFEeUVqYmNWM1k/edit?pli=1
Bordan- Foarte activ
Înainte de a fi orice manifestare a materiei, e electricitatea, care în natură se manifestă sub diferite forme, de la electricitatea animală, până la cea din plante, fructe și legume sau bolovani. Un țipar electric, de exemplu, poate descărca sute de volți.
http://www.descopera.ro/dnews/7796133-lupta-mortala-intre-un-aligator-si-un-tipar-electric-video
Cum de nu se corentează el?
http://www.descopera.ro/dnews/7796133-lupta-mortala-intre-un-aligator-si-un-tipar-electric-video
Cum de nu se corentează el?
Bordan- Foarte activ
Se curenteaza si țipa si el atunci. D`aie i se zice țipar, ca țipa.
Natura energiei imense din atmosfera intrun timp scurt, care e declansata prin fulger, este total diferita fata de cazul țiparului. La țipar e ca la brichete, o transformare din energie mecanica in electrica, multe elemente inseriate.
In atmosfera nu se freaca norii de vanturi, e altceva. Sf.Ilie care da cu biciul fermecat poate stie, dar nu cred ca nici el..
Natura energiei imense din atmosfera intrun timp scurt, care e declansata prin fulger, este total diferita fata de cazul țiparului. La țipar e ca la brichete, o transformare din energie mecanica in electrica, multe elemente inseriate.
In atmosfera nu se freaca norii de vanturi, e altceva. Sf.Ilie care da cu biciul fermecat poate stie, dar nu cred ca nici el..
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36097
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Cu siguranta Dna. Stela Gaju care a scris cartea ELECTRICITATEA ATMOSFEREI , stie mult mai multe.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25896
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
,, Nori orajojosi se datoresc fenomenului de convectie termica . In interiorul norilor , cat si la baza lor se produce o miscare turbionara accentuata a aerului. Viteza curentilor ascendenti ajunge la 15-20 m/s". Pag. 46gafiteanu a scris:In atmosfera nu se freaca norii de vanturi, e altceva. Sf.Ilie care da cu biciul fermecat poate stie, dar nu cred ca nici el..
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25896
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
gafiteanu a scris:Sf.Ilie care da cu biciul fermecat poate stie ..
Gafitene, eu știu că ți-a șoptit și ție Sf Ilie mai multe, nu ne spui și nouă? Dacă nu-s taine ozn-iste ...
Am spus eu mai sus că sunt mai multe feluri de fulgere sau descărcări: între nori, scântei lungi de 15-20 km; în interiorul norilor, de sus în jos; în interiorul norilor, de jos în sus; între nor și pământ, ascendent sau descendent(negativ sau pozitiv); trăsnetul perlat, ca o succesiune de perle; trăsnetul rachetă; fulgerul globular, etc., atigând curenți de ordinul a 200000 A, în 6-24ľs. Culoarea fulgerelor diferă în funcție de sol.
Pe lângă fulgerele cu care suntem cât de cât obișnuiți, s-a descoperit un fulger mai puțin obișnuit, numit ʺfulgerul negruʺ, pulsații puternice de radiații invizibile.
http://www.descopera.ro/dnews/10729072-fulgerul-negru-geamanul-invizibil-al-fulgerului-obisnuit-te-poate-lovi-fara-sa-stii-video
În ochiul unei tornade e o ʺliniște năucitoareʺ, formată dintr-o mulțime de alte tornade mai mici, vortexuri care crează fulgere în zig-zag de o lumină albăstruie spre alb ...
https://www.youtube.com/watch?v=1Pg6JQgjKnI
Sau fulgerele vulcanilor ...
https://www.youtube.com/watch?v=rVBn8R4qzYQ
Ai cuvântul, maestre gafiteanu!
Bordan- Foarte activ
Cică s-a mai făcut un pas pentru descifrarea misterului cauzei fulgerului: http://phys.org/news/2016-02-scientists-clues-mystery-lightning.html
Pentru știință electricitatea atmosferică rămîne un mister, de fapt cu descoperirile din ultimul secol misterul s-a adîncit. Sigur că pot apare tot felul de licurici care dețin soluția problemei, pentru care fulgerul e un lucru banal, atît de banal că nu-și bat capul cu el și cu explicații ca să-l dezvăluie.
Cum se încarcă norii cu sarcini electrice, cum se separă sarcinile pozitive de cele negative în particulele de gheață, cînd acestea mai mult se ciocnesc între ele decît se freacă, cum se credea pînă nu demult, și nu în ultimul rînd cum apare scînteia în apă cu gheață, sau numai în particule de gheață, greu de preceput.
De s-ar opri apa în loc și o scînteie i-ar da foc, de cerul s-ar cutremura, pămîntul tot s-ar scutura, mi-ar spune cerul că ești tot, tu ești și apă ești și foc, ești șoapte blînde de iubire rămase parcă-n adormire, într-un culcuș fără de loc, un joc cu apă .. și cu foc ..
Cum se încarcă norii cu sarcini electrice, cum se separă sarcinile pozitive de cele negative în particulele de gheață, cînd acestea mai mult se ciocnesc între ele decît se freacă, cum se credea pînă nu demult, și nu în ultimul rînd cum apare scînteia în apă cu gheață, sau numai în particule de gheață, greu de preceput.
De s-ar opri apa în loc și o scînteie i-ar da foc, de cerul s-ar cutremura, pămîntul tot s-ar scutura, mi-ar spune cerul că ești tot, tu ești și apă ești și foc, ești șoapte blînde de iubire rămase parcă-n adormire, într-un culcuș fără de loc, un joc cu apă .. și cu foc ..
Bordan- Foarte activ
Fulgerul e demonstratia data de natura cum ca, sarcinile electrice dinamice de acelasi fel se atrag si se aduna singure, nu se resping cum zic savantii prosti.
Daca norii ar fi incarcati cu atatea sarcini statice, nu cumva ar trebui sa explodeze norul ca la carte?
Toate moleculele de vapori de apa au pe cer o temperatura. Daca se unesc, cedeaza o parte din energia termica, care devine electrica. Iata o metoda de conversie termo-electrica facuta de natura.
Mai sunt si alti factori-forte care ordoneaza aceste molecule incarcate si duc la urmarile amintite.
Daca norii ar fi incarcati cu atatea sarcini statice, nu cumva ar trebui sa explodeze norul ca la carte?
Toate moleculele de vapori de apa au pe cer o temperatura. Daca se unesc, cedeaza o parte din energia termica, care devine electrica. Iata o metoda de conversie termo-electrica facuta de natura.
Mai sunt si alti factori-forte care ordoneaza aceste molecule incarcate si duc la urmarile amintite.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
[Offtopic]Eroare de postare in acest topic. A se citi la: https://cercetare.forumgratuit.ro/t1480p120-masini-zburatoare-neconventionale#73657[/Offtopic]
Cum nu mai avem moderatori seriosi care sa ne ajute, asta e.
Cum nu mai avem moderatori seriosi care sa ne ajute, asta e.
Norii sunt doar suportul electricității, sursa e alta ...gafiteanu a scris:Daca norii ar fi incarcati cu atatea sarcini statice, nu cumva ar trebui sa explodeze norul ca la carte?
Bordan- Foarte activ
Desigur, oricine stie asta...Fiecare molecula e incarcata cu o electricitate in plus. Si cum sarcinile de acelasi fel se resping, asa zice cartea, nu ar trebui sa se respinga odata cu suportul, adica "sa faca explozie norul" ?
Așa ar trebui, să explodeze exact ca la carte, numai că norii nu știu atîta carte ... oficială ... Vezi că de p-aici cam fug toți oficialii? Nu e de joacă cu ... fulgerele ... Și totuși e o joacă ... pentru cei cărora le place ... jocul ...gafiteanu a scris: Fulgerul e demonstratia data de natura cum ca, sarcinile electrice dinamice de acelasi fel se atrag si se aduna singure, nu se resping cum zic savantii prosti.
Bordan- Foarte activ
Oamenii au darul de a generaaliza rezultatele experimentale fara sa patrunda intotdeauna in miezul lor. In cazul de fata, daca electronii liberi s-ar respinge, nu am putea obtine spoturile electronice pe tuburile catodice. Insa in cazul cand incarcam electric doua corpuri, intr-adevar acestea se resping daca au acelasi semn , si se atrag daca sunt de semne contrare. Insa in acest caz, nu avem electroni liberi, ci niste pelicule de ioni negativi aflati pe suprafata corpurilor studiate, ceia ce este cu totul altceva.Bordan a scris:Așa ar trebui, să explodeze exact ca la carte, numai că norii nu știu atîta carte ... oficială ... Vezi că de p-aici cam fug toți oficialii? Nu e de joacă cu ... fulgerele ... Și totuși e o joacă ... pentru cei cărora le place ... jocul ...gafiteanu a scris: Fulgerul e demonstratia data de natura cum ca, sarcinile electrice dinamice de acelasi fel se atrag si se aduna singure, nu se resping cum zic savantii prosti.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56969
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Free energy
» Oare tot ce nu este oficial este pseudoştiinţă?
» Un mister dezlegat: Metoda Brown de la NASA
» Oare tot ce nu este oficial este pseudoştiinţă?
» Un mister dezlegat: Metoda Brown de la NASA
Pagina 4 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum