Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Astazi la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 13 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 13 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Cum se produc salturile cuantice?
+4
WoodyCAD
virgil
curiosul
Abel Cavaşi
8 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Cum se produc salturile cuantice?
Ştim azi că Fizica oficială a încercat să ne explice cum, prin ce mecanism intim, primeşte şi cum cedează atomul energie. Doar că eu, greu de cap cum sunt, tot n-am înţeles. Mă puteţi ajuta voi? Nu uitaţi, că sunt pretenţios...
Editare în 1403261809:
Se pare că un prim răspuns este cel amintit de v0id:
Editare în 1403261809:
Se pare că un prim răspuns este cel amintit de v0id:
v0id a scris:Fotonii sunt creati sau anihilati de procesele de emisie si absorbtie.
Totodata, nu e explicatia mea, ci a fost data de trei mari fizicieni ai secolului trecut, anume Feynman, Schwinger si Tomonaga.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mier 26 Mar 2014, 18:12, editata de 1 ori
Re: Cum se produc salturile cuantice?
Dacă tot ești pretențios am să-ți dau un răspuns pretențios.
Dacă vom cunoaște asta până în cele mai mici detalii, fizica va fi floare la ureche, vom ști exact ce este adevărat și ce nu este, din prisma oricărei alte tentative de a descrie fizica.
Pentru că pe undeva, acesta este misterul absolut al fizicii.
Eu cred că înțeleg ce vrei să spui.
Deși ar trebui să fie ceva universal valabil, se pare că într-un final totul este relativ.
Așa, dacă vrei, definește-mi ce este energia și o să fiu capabil să-ți arăt cum se realizează transferul de energie.
Nu numai eu, toți ceilalți.
Dar definește mai întâi energia ca să știu cum să-ți răspund.
Dacă înțelegi ce vreau să spun.
Dacă vom cunoaște asta până în cele mai mici detalii, fizica va fi floare la ureche, vom ști exact ce este adevărat și ce nu este, din prisma oricărei alte tentative de a descrie fizica.
Pentru că pe undeva, acesta este misterul absolut al fizicii.
Eu cred că înțeleg ce vrei să spui.
Deși ar trebui să fie ceva universal valabil, se pare că într-un final totul este relativ.
Așa, dacă vrei, definește-mi ce este energia și o să fiu capabil să-ți arăt cum se realizează transferul de energie.
Nu numai eu, toți ceilalți.
Dar definește mai întâi energia ca să știu cum să-ți răspund.
Dacă înțelegi ce vreau să spun.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41548
Data de inscriere : 22/03/2011
Sigur, ai putea să spui că energie este egală cu masa ori pătratul vitezei luminii.
Din această formulă ar însemna, dacă încercăm să definim energia, că este o masă. Dar este și o viteză.
Deci ce-i energia asta până la urmă ?
Este masă sau este viteză ?
Asta încercam la un moment dat să spun.
Privim o formulă matematică și vedem un fenomen.
Oare, așa stau lucrurile ?
Din această formulă ar însemna, dacă încercăm să definim energia, că este o masă. Dar este și o viteză.
Deci ce-i energia asta până la urmă ?
Este masă sau este viteză ?
Asta încercam la un moment dat să spun.
Privim o formulă matematică și vedem un fenomen.
Oare, așa stau lucrurile ?
Cam aşa e în Fizica actuală. Nu se ştie aproape nimic la nivel fundamental. Când ajungem la necesitatea de a explica în amănunt, nu găsim explicaţiile.
În Fizica elicoidală totul va sta altfel. Acolo noţiunile dinamicii sunt noţiuni geometrice (masa este dată de torsiune). Aşa că în Fizica elicoidală este simplu totul, este matematic.
E-adevărat că nici matematica nu are toate răspunsurile ei, dar măcar este bine fundamentată.
Oricum, eu aştept încercări de explicare a acestor salturi cuantice, încercări distincte de cele din Fizica elicoidală.
În Fizica elicoidală totul va sta altfel. Acolo noţiunile dinamicii sunt noţiuni geometrice (masa este dată de torsiune). Aşa că în Fizica elicoidală este simplu totul, este matematic.
E-adevărat că nici matematica nu are toate răspunsurile ei, dar măcar este bine fundamentată.
Oricum, eu aştept încercări de explicare a acestor salturi cuantice, încercări distincte de cele din Fizica elicoidală.
Abel Cavaşi a scris:În Fizica elicoidală totul va sta altfel. Acolo noţiunile dinamicii sunt noţiuni geometrice (masa este dată de torsiune). Aşa că în Fizica elicoidală este simplu totul, este matematic.
Păi nu prea va sta altfel că dinamica o explică suficient de bine fizica actuală.
Dar nici fizica elicoidală nu explică cum se realizează transferul de energie.
Că despre asta-i vorba aici de fapt.
Deocamdată teoria ne precizează că masa ia naştere prin interacţia particulelor cu câmpul Higgs. Dacă în fizica elicoidală masa este dată de torsiune, ce se torsionează acolo: interacţia cu câmpul Higgs?Abel Cavaşi a scris:În Fizica elicoidală totul va sta altfel. Acolo noţiunile dinamicii sunt noţiuni geometrice (masa este dată de torsiune).
mus ca tse tse- Vizitator
În Fizica elicoidală există doar luxoni (doar puncte geometrice care merg cu viteza lumini). Puteţi înţelege asta printr-o comparaţie: lumea este alcătuită numai din lumină. Deci, ceea ce se torsionează acolo sunt razele de lumină, traiectoriile fotonilor.
Iar salturile cuantice se produc atunci când se trece de la o traiectorie mai simplă la una mai complicată; sau invers.
Iar salturile cuantice se produc atunci când se trece de la o traiectorie mai simplă la una mai complicată; sau invers.
Fiecare sistem natural de particule (nuclee atomice sau atomi intregi), reprezinta sisteme armonice care se caracterizeaza de o frecventa proprie de oscilatie, care se traduce printr-o energie proprie. Atunci cand sistemul respectiv este supus la un bombardament energetic ce consta din cuante electromagnetice, sistemul isi modifica starea energetica, adica ii creste frecventa de vibratie. La intreruperea bombardamentului electromagnetic sistemul oscilant revine la starea energetica initiala, emitand cuantele de energie primite la inceput, capatand iarasi frecventa initiala de oscilatie. In principiu starea energetica a unui sistem oscilant nu depinde de forma traiectoriei, ci doar de frecventa oscilatiei. Planck a fost primul care a aratat ca energia electromagnetica este emisa in portii de energie care sunt totdeauna multipli ai constantei momentului cinetic notat cu "h", de unde energia unei cuante este E=h*v; unde cu v s-a notat frecventa. Daca analizam emisiunile atomului de hidrogen observam ca frecventa acestora corespund cu diferenta dintre cele doua nivele energetice care corespund salturilor electronilor de pe o orbita pe alta. Astfel nu putem spune ca o orbita este mai complicata ca alta, doar ca nivelul energetic al acestor orbite este diferit.Iar salturile cuantice se produc atunci când se trece de la o traiectorie mai simplă la una mai complicată; sau invers.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56969
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Materia nu este continua, este granulara.Mai mult, este superfluida!
Aceasta superfluiditate are "legi" de interactiune ale CIRCUITELOR DE CURGERI!(EFT - elicoida fundamentala de transfer)
DACA ESTI PRINS INTR-UN VARTEJ...NU POTI SARI PE UN ALTUL DECAT...PRINTR-O INTERVENTIE EXTERIOARA/INTERIOARA!
Una este sa te deplasezi pe bratul galactic...alta este sa faci SALTURI "mega-cuantice" intre 2 brate adiacente!
"On the academic side, however, we still have no understanding of the universal properties of turbulence", says Bodenschatz, "but such accurate particle tracking opens up a whole new avenue".
http://physicsworld.com/cws/article/news/2001/feb/21/turbulent-times-for-fluids
Aceasta superfluiditate are "legi" de interactiune ale CIRCUITELOR DE CURGERI!(EFT - elicoida fundamentala de transfer)
DACA ESTI PRINS INTR-UN VARTEJ...NU POTI SARI PE UN ALTUL DECAT...PRINTR-O INTERVENTIE EXTERIOARA/INTERIOARA!
Una este sa te deplasezi pe bratul galactic...alta este sa faci SALTURI "mega-cuantice" intre 2 brate adiacente!
"On the academic side, however, we still have no understanding of the universal properties of turbulence", says Bodenschatz, "but such accurate particle tracking opens up a whole new avenue".
http://physicsworld.com/cws/article/news/2001/feb/21/turbulent-times-for-fluids
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23105
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
De ce nu creşte amplitudinea? Cum se produc aceste modificări? Cum este supus un sistem la un „bombardament energetic”, prin ce interacţiuni intime?virgil a scris:Atunci cand sistemul respectiv este supus la un bombardament energetic ce consta din cuante electromagnetice, sistemul isi modifica starea energetica, adica ii creste frecventa de vibratie.
Creste frecventa, amplitudinea nu creste decat atunci cand interfereaza doua unde de aceiasi frecventa care sunt in faza, ceia ce nu este cazul aici.Abel Cavaşi a scris:De ce nu creşte amplitudinea? Cum se produc aceste modificări? Cum este supus un sistem la un „bombardament energetic”, prin ce interacţiuni intime?virgil a scris:Atunci cand sistemul respectiv este supus la un bombardament energetic ce consta din cuante electromagnetice, sistemul isi modifica starea energetica, adica ii creste frecventa de vibratie.
Imagineaza-ti o vioara aflata intr-o incinta sonora unde poate fi modificata frecventa aerului. In mod normal sa spunem ca mediului ii corespunde o anumita frecventa corespunzand notei do, deci coarda do va fi in continua vibratie, tocmai datorita fondului sonor al aerului. La un moment dat, in mediul respectiv dam drumul la un difuzor cu frecventa notei sol, atunci coarda notei sol va intra in vibratie, frecventa acesteia fiind superioara notei do, vom spune ca vioara se afla pe un nivel superior energetic. Daca intrerupem difuzorul care emite nota sol, coarda acestei note va continua din inertie sa mai vibreze un timp emitand un sunet corespunzator, ceia ce putem traduce ca se emite o cuanta de energie. Dupa amortizarea notei sol, se inceteaza emisia cuantei de energie, fondul sonor revine la nota do si vioara cade din nou pe nivelul fundamental de energie. In mare cam asa se petrec lucrurile.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
În tot mesajul acesta, Virgil, tu n-ai explicat nici măcar de ce nu creşte amplitudinea, darmite restul problemelor ridicate.
Atunci pune mana pe carte si citeste, poate intelegi mai bine.Abel Cavaşi a scris:În tot mesajul acesta, Virgil, tu n-ai explicat nici măcar de ce nu creşte amplitudinea, darmite restul problemelor ridicate.
virgil- Moderator
Astea nu sunt bazaconii, aici te afli la limita de intelegere a existentei materiei, si a tot ce exista.Abel Cavaşi a scris:Tu chiar crezi că n-am mai citit bazaconii de-astea?
virgil- Moderator
...primata jalnica a scris:emisia cuantei de energie
Primatele nu inteleg:
1) ca EMISIA=pierdere de substanta=consum
2) energia...este a CUIVA, atribuita unui subiect (habar nu are cine este acel ceva/cineva)
3) rezonanta = capacitatea transportorilor elicoidali de a-si sincroniza actiunile, efectul de cumulare fiind mai mare decat cel de anihilare! (ex: in faza / opozitie de faza)
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23105
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Teoria sistemelor
TEORIA SISTEMELOR - SOLUTIE PENTRU INTERACTIUNEA REALA A CORPURILOR NATURALE.
Crivoi D- Vizitator
Daca chiar si hidrogenul are salturi cuantice si linii spectrale, inseamna ca e ceva acolo cu protonul lui, dar in nici un caz cu electronul.
Pentru a intelege mai mult, trebuie cunoscut protonul, care se leaga de electron in diferite moduri, prin ceea ce se cheama energii de legatura..
Protonul RE-emite anumite cantitati energii in pulsuri, are deci pulsatii proprii. Dar acestea sunt bine determinate dpdv al cantitatii si perioadei.
Mai trebuie sa tinem cont si de temperatura, aici insa se complica putin lucrurile. Dar intre anumite limite ale temperaturii emisia protonului este intotdeauna stabila, indiferent de temperatura. Foarte interesant.
Pentru a intelege mai mult, trebuie cunoscut protonul, care se leaga de electron in diferite moduri, prin ceea ce se cheama energii de legatura..
Protonul RE-emite anumite cantitati energii in pulsuri, are deci pulsatii proprii. Dar acestea sunt bine determinate dpdv al cantitatii si perioadei.
Mai trebuie sa tinem cont si de temperatura, aici insa se complica putin lucrurile. Dar intre anumite limite ale temperaturii emisia protonului este intotdeauna stabila, indiferent de temperatura. Foarte interesant.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mar 25 Mar 2014, 21:22, editata de 1 ori
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36097
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Exact! Este de fapt o tulburescenta fluorescenta a protonului ! )gafiteanu a scris:Daca chiar si hidrogenul are salturi cuantice si linii spectrale, inseamna ca e ceva acolo cu protonul lui, dar in nici un caz cu electronul.
Vizitator- Vizitator
Cel mai interesant salt cuantic mortal este desigur cand protonul devine neutron, dar si invers.
Oare exista mai multe feluri si de neutroni ?
Iarasi de tinut cont: electronul poate avea o gama foarte larga de energii peste Eo=511.000eV.
Insa protonul este foarte fix. Masa si Energia lui variaza altcumva, doar cu viteza, nu cu tensiunea. Este ceva ce controleaza protonul, un auto-control.
Oare exista mai multe feluri si de neutroni ?
Iarasi de tinut cont: electronul poate avea o gama foarte larga de energii peste Eo=511.000eV.
Insa protonul este foarte fix. Masa si Energia lui variaza altcumva, doar cu viteza, nu cu tensiunea. Este ceva ce controleaza protonul, un auto-control.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36097
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
orakle a scris:Exact! Este de fapt o tulburescenta fluorescenta a protonului ! )gafiteanu a scris:....
Printr-un salt cuantic a revenit orakolul Mezei !
Din pacate a produs o turbulescenta fluorescenta a protonului .
Bine ai revenit orakol Mezei !
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59035
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Mersi de urari
Nu stau mult ! Pana rezolvam problema lui Curiosul
Vizitator- Vizitator
orakle a scris:Mersi de urari
Nu stau mult !
Nu inteleg de ce ?!
Conform previziunilor , acolo unde este un proton trebuie sa orbiteze un electron...
CAdi- Foarte activ
orakle a scris:Mersi de urari
Păi așa zi, că-ți mai găsesc din astea așa deocheate.
) Problema este deocheata rau.Sa nu crezi ca fac pe "inteligentul" chiar am probleme la aceasta interpretare si vreau sa vad si alte pareri )
Vizitator- Vizitator
Da dar la un moment dat electronul prinde energie si lasa locul vacant altui electronCAdi a scris:orakle a scris:Mersi de urari
Nu stau mult !
Nu inteleg de ce ?!
Conform previziunilor , acolo unde este un proton trebuie sa orbiteze un electron...
Vizitator- Vizitator
Numai cei de pe ultimul strat ...
CAdi- Foarte activ
Pot fi excitati si electroni din paturile inferioare, cand cele de deasupra sunt inca ocupate, dar energia de extractie necesara este mai mare, din moment ce sunt mai strans legati.
Data de inscriere : 01/02/2014
v0id a scris:Pot fi excitati si electroni din paturile inferioare, cand cele de deasupra sunt inca ocupate, dar energia de extractie necesara este mai mare, din moment ce sunt mai strans legati.
Daca mergem pe aceeasi logica ,poate fi spart si nucleul si protonii imprastiati...
CAdi- Foarte activ
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» Salturile cuantice în Fizica elicoidală
» Teoria campurilor cuantice
» Femeia si barbatul si ciclurile cuantice
» Teoria campurilor cuantice
» Femeia si barbatul si ciclurile cuantice
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum