Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 46 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 46 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Electronul o fi un foton încărcat?
+5
Pacalici
virgil
gafiteanu
Adrian Gheorghe
Abel Cavaşi
9 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Electronul o fi un foton încărcat?
Am primit acest linc de la un prieten
http://www.researchgate.net/publication/267922850_The_Electron_Is_a_Charged_Photon
Ce părere aveți?
http://www.researchgate.net/publication/267922850_The_Electron_Is_a_Charged_Photon
Ce părere aveți?
Re: Electronul o fi un foton încărcat?
Dl. Cavasi! Eu am aratat undeva ca fotonul absorbit in atom devine o sarcina electrica foarte dilatata. Si se demonstreaza ca sarcina fotonului refractat in atom este egala cu sarcina electronului.
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13951
Data de inscriere : 02/08/2014
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Si electronul este chiar fotonul gama de la anihilarea electronului cu pozitronul, refractat la 360 de grade. Si este o unda stationara cu amplitudinea de 511 KV, care se roteste cu 10^20 rotatii pe secunda.
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Electronul contine un singur fel de cuante, dar fotonul are si cuante opuse, adica are si antimaterie in el, la fel cum are neutronul si protonul. Fotonii de mare energie X si gama se descompun si in pozitroni efemeri.
Si electronul si fotonul face magnetism si campuri electrice, dar fotonul face campuri de doua feluri opuse.
http://www.topfeminin.ro/sanatate/sarcina/dilatarea+in+sarcina
Asta inseamna ca electronul insarcinat trebuie sa nasca in curand. Si va naste un fotonel.
Si electronul si fotonul face magnetism si campuri electrice, dar fotonul face campuri de doua feluri opuse.
Am auzit de gauri negre dilatate, de pupile dilatate, chiar si de sarcini dilatate.Adrian Gheorghe a scris: fotonul absorbit in atom devine o sarcina electrica foarte dilatata. .
http://www.topfeminin.ro/sanatate/sarcina/dilatarea+in+sarcina
Asta inseamna ca electronul insarcinat trebuie sa nasca in curand. Si va naste un fotonel.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Dl. Gafiteanu!
Sarcina electrica a fotonului absorbit (refractat) in atom este data de relatia: , unde raza fotonului in atom este: . Inlocuind in formula sarcinii fotonului, raza fotonului, rezulta ca:
Raza fotonului in atom fiind cu cateva ordine de marime mai mare decat raza electronului, iar sarcina fotonului refractat fiind egala cu a electronului, inseamna ca fotonul absorbit in atom apare ca o sarcina electrica elementara foarte dilatata.
Sarcina electrica a fotonului absorbit (refractat) in atom este data de relatia: , unde raza fotonului in atom este: . Inlocuind in formula sarcinii fotonului, raza fotonului, rezulta ca:
Raza fotonului in atom fiind cu cateva ordine de marime mai mare decat raza electronului, iar sarcina fotonului refractat fiind egala cu a electronului, inseamna ca fotonul absorbit in atom apare ca o sarcina electrica elementara foarte dilatata.
Adrian Gheorghe- Activ
Sunt tot felul de fotoni si fotoni absorbiti. Difera efectele enorm de mult dupa frecventa lor . Si caldura si fotonii "absorbiti" se regasesc tocati in interiorul atomilor ca intrun mixer. Acolo se invart haotic un timp si se spune despre transformarile ce au loc ca sunt "fotoni virtuali", as spune eu in plus si "electroni virtuali".
Cat despre demonstratia de virtuozitate de mai sus cu acele "relatii de formule formale" atat de precise, cred ca meritati sa intrati in marea carte a recordurilor stiintifice si sa ramaneti acolo. As fi vrut sa gasesc o hiba, o bresa, dar nu am gasit, sunt complete si perfecte. Acolo e lasata multa sarcina.
Am totusi o obiectie, sigur un foton puternic X sau gama e mai mic decat electronul.
Cat despre demonstratia de virtuozitate de mai sus cu acele "relatii de formule formale" atat de precise, cred ca meritati sa intrati in marea carte a recordurilor stiintifice si sa ramaneti acolo. As fi vrut sa gasesc o hiba, o bresa, dar nu am gasit, sunt complete si perfecte. Acolo e lasata multa sarcina.
Am totusi o obiectie, sigur un foton puternic X sau gama e mai mic decat electronul.
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Deci dupa cate am inteles din ultima descoperire si teorie adaptata, fotonii intra in atomi si-si lasa acolo sarcina sau sarcinile. Pentru scurt timp sarcinile din atom sunt modificate, dar cum, inspre plus sau minus ?
E foarte periculos sa modifici sarcina atomului, este ca si cum i-ai modifica grupa si valenta, parca ar fi o transmutare. Un singur foton care vine pe pielea noastra modifica carbonul in urmatorul element numit azot, ne umplem de nitriti, iar oxigenul din apa devine fluor si asa apare in noi acidul fluorhidric.
E foarte periculos sa modifici sarcina atomului, este ca si cum i-ai modifica grupa si valenta, parca ar fi o transmutare. Un singur foton care vine pe pielea noastra modifica carbonul in urmatorul element numit azot, ne umplem de nitriti, iar oxigenul din apa devine fluor si asa apare in noi acidul fluorhidric.
Dimensiunea unui foton de lumina vizibila este aproximativ egala cu diametrul unui atom, si este egala cu lungimea de unda a fotonului, in timp ce dimensiunea unui electron se poate aprecia ca fiind egala cu lungimea de unda Compton a cuantei generatoare a electronului. Dimensiunea unui foton gamma de inalta energie este mai mica decat dimensiunea electronului, motiv pentru care poate ricosa de electron.
In interiorul atomului, electronul nu poate fi localizat punctiform, el fiind distribuit pe o suprafata data de un orbital de forma descrisa de solutiile ecuatiei Schrodinger, deci in interiorul atomului, electronul nu este o particula, ci o unda. In experimentul celor doua fante electronul este emis ca o unda, si devine particula abia in momentul observarii lui, deoarece i se restrang gradele de libertate de catre cititorul de particule. Electronul particula este electronul dezbracat de unda insotitoare. Deci electronul in afara atomului, reprezinta o entitate bine definita numita particula, imbracata intr-o camasa mobila numita unda insotitoare. Nu putem cunoaste mai mult despre electronul aflat in interiorul atomului deoarece orice interventie asupra lui, presupune modificarea gradelor de libertate, si deci starea lui.
In interiorul atomului, electronul nu poate fi localizat punctiform, el fiind distribuit pe o suprafata data de un orbital de forma descrisa de solutiile ecuatiei Schrodinger, deci in interiorul atomului, electronul nu este o particula, ci o unda. In experimentul celor doua fante electronul este emis ca o unda, si devine particula abia in momentul observarii lui, deoarece i se restrang gradele de libertate de catre cititorul de particule. Electronul particula este electronul dezbracat de unda insotitoare. Deci electronul in afara atomului, reprezinta o entitate bine definita numita particula, imbracata intr-o camasa mobila numita unda insotitoare. Nu putem cunoaste mai mult despre electronul aflat in interiorul atomului deoarece orice interventie asupra lui, presupune modificarea gradelor de libertate, si deci starea lui.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dl. Virgil!
Fotonul absorbit (refractat) in atom, ca o singura unda stationara de mare amplitudine, are dimensiuni comparabile cu ale atomului. Dar fotonul in translatie libera in vid, are lungimea de 2,18 cm si latimea de . Grosimea fotonului, egala cu lungimea curentilor electro-eterici transversali, este variabila cu frecventa fotonilor. Dl. Virgil, dumneata expui aici teoriile cunoscute din fizica atomica. Eu expun rezultatele cercetarii personale. Dumneata esti partizanul undelor (mecanicii ondulatorii). Eu cred ca aspectul ondulatoriu apare datorita translatiilor circulare ale electronului si in jurul axei proprii si in jurul nucleului.Translatii cam de acelasi ordin de marime, din care ar rezulta periodicitatea campului electric al electronului. Eu chiar nu am inteles cum se deduce ecuatia lui Schrodinger, ca sa pot sa gasesc o legatura cu translatia electronului inelar.
Cred ca fotonul absorbit in atom, trebuie sa se comporte ca o srcina negativa care sa fie atrasa de nucleu si sa respiga alti electroni in exterior. Fiindaca daca s-ar forma o sarcina pozitiva ar fi respinsa de campul nuclear. Fotonii gama de energie mai mica decat a electronului, nu pot fi de dimensiuni mai mici decat ale electronului. Fiindca uite ce spune unda asociata (unda lui de Broglie).
, in care punem; si . Rezulta: . Punem . Si rezulta: . Se vede ca lungimea de unda, a undei asociate, tinde catre lungimea de unda a fotonului gama de la anihilarea electronului, care este chiar constanta efectului Compton. Ori aceasta lungime de unda este cu trei ordine de marime mai mare decat raza electronului
Fotonul absorbit (refractat) in atom, ca o singura unda stationara de mare amplitudine, are dimensiuni comparabile cu ale atomului. Dar fotonul in translatie libera in vid, are lungimea de 2,18 cm si latimea de . Grosimea fotonului, egala cu lungimea curentilor electro-eterici transversali, este variabila cu frecventa fotonilor. Dl. Virgil, dumneata expui aici teoriile cunoscute din fizica atomica. Eu expun rezultatele cercetarii personale. Dumneata esti partizanul undelor (mecanicii ondulatorii). Eu cred ca aspectul ondulatoriu apare datorita translatiilor circulare ale electronului si in jurul axei proprii si in jurul nucleului.Translatii cam de acelasi ordin de marime, din care ar rezulta periodicitatea campului electric al electronului. Eu chiar nu am inteles cum se deduce ecuatia lui Schrodinger, ca sa pot sa gasesc o legatura cu translatia electronului inelar.
Cred ca fotonul absorbit in atom, trebuie sa se comporte ca o srcina negativa care sa fie atrasa de nucleu si sa respiga alti electroni in exterior. Fiindaca daca s-ar forma o sarcina pozitiva ar fi respinsa de campul nuclear. Fotonii gama de energie mai mica decat a electronului, nu pot fi de dimensiuni mai mici decat ale electronului. Fiindca uite ce spune unda asociata (unda lui de Broglie).
, in care punem; si . Rezulta: . Punem . Si rezulta: . Se vede ca lungimea de unda, a undei asociate, tinde catre lungimea de unda a fotonului gama de la anihilarea electronului, care este chiar constanta efectului Compton. Ori aceasta lungime de unda este cu trei ordine de marime mai mare decat raza electronului
Adrian Gheorghe- Activ
D-le Adrian, un foton nu este un obiect ca sa aiba o dimensiune sub forma prezentata de dvs. iar spatiul prin care se deplaseaza fotonul nu este un spatiu continuu, liniar. Fotonul exista si se deplaseaza tocmai datorita proprietatilor spatiului care capata infatisarea fotonului, asa cum apa capata infatisarea valului. Daca ai putea pune un ecran virtual imaterial in calea fotonului, astfel incat sa poti observa fotonul doar cand traverseaza ecranul (un fel de stop cadru), ai vedea ca in spatele ecranului nu se afla nimic, in fata ecranului nu se afla nimic, doar in dreptul ecranului se afla o modificare a spatiului prezentand acei vectori ai campului electric si magnetic. Deci lungimea fotonului este aproximativ zero, ea depinzand de fapt de inertia spatiului de a reveni din starea excitata, in starea neutra, asa cum apa revine de la starea de val la starea neteda. Asa cum apa nu permite orice frecventa a valurilor, pentru ca la un moment dat se rupe formand picaturi sau spume, posibil ca si spatiul sa aiba o astfel de limita la frecvente mai mari decat cuantele gamma. Cred ca si eu m-am exprimat gresit cand am apreciat dimensiunile fotonului ca fiind egale cu lungimea de unda a acestuia. Cred ca fotonul este doar un front de unda ce se deplaseaza cu viteza luminii, front materializat prin prezenta simultana a campului electric si magnetic de marime variabila cu frecventa fotonului.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Sa facem urmatoarea experienta imaginara; sa urmarim un foton in drumul lui cu ajutorul gandului; ne folosim de trei ecrane imaginare, unul in fata fotonului, unul in spatele fotonului si unul intre cele doua, care cade pe mijlocul fotonului. Toate se deplaseaza odata cu fotonul, in asa fel incat pe primul ecran nu vedem absolut nimic, si nici pe ultimul deoarece nu se ating de foton, ci doar il marginesc, sau sunt tangente . Insa ecranul din mijloc cade pe centrul fotonului, de aceia sa urmarim ce vedem aici. Daca fotonul oscileaza, atunci pe acest ecran vom vedea la un moment dat un maxim de camp electric si magnetic, dupa care intensitatea celor doua campuri incepe sa scada pana ajunge la zero. Dupa acest moment observam o inversiune de campuri ceia ce inseamna valorile negative ale acestora, care incep sa creasca in modul, din ce in ce mai mult pana atinge o valoare negativa maxima, apoi se reia drumul spre valoarea zero. Deci pe ecranul din mijloc observam aceste variatii de campuri care se succed cu frecventa fotonului. Insa ce se petrece in imediata apropiere a ecranului din mijloc? cand exista un moment de extinctie, adica vectorii camp electric si magnetic sunt nuli, spatiul fiind neutru in stare relaxata, poate afirma cineva ca si acolo au loc aceste variatii de camp? poate afirma cineva ca pe ecranul din fata foarte apropiat de cel din mijloc vom observa vreodata un maxim sau un minim de camp? la fel si la cel din spate. Avem de a face cu o unda care oscileaza intr-un plan perpendicular pe directia de propagare care se stinge si se aprinde periodic cu frecventa fotonului, lungimea de unda fiind doar un efect rezultat ca urmare a deplasarii fotonului, fara ca aceasta sa confere un volum fotonului.
virgil- Moderator
Dl. Virgil! Eu am gasit (am dedus) ca fotonul ar fi ca un motoras electric liniar. Eu cred ca fotonul se deplaseaza rectiliniu si cu viteza luminii in vid c, nu numai datorita omogenitatii spatiului, ci si fiindca este propulsat de forta electromagnetica, forta care creaza presiunea asupra structurii dinamice de motor electric a fotonului.
Daca fiecare unda a fotonului, are doua fronturi de camp electric si magnetic, distantate la o semiunda, un tren de unde care contine un numar de unde , insirate una dupa alta, totalizeaza lungimea fotonului in vid . Cand , numarul de lungimi de unda este egal cu k. Inmultind lungimea de unda a fotonului gama electronic, cu k rezulta:
Inseamna ca spatiul perturbat de structura fotonului se intinde pe aceasta lungime. Deci fotonul are o lungime a lui proprie. Nu are lungime zero. Dovada lungimii fotonului este data de necesitatea respectarii lungimii de coerenta in fenomenele de interferenta, in holografie. Daca nu se asigura lungimea de coerenta, nu se produce interferenta. Si interferenta este un fenomen care se produce intr-un spatiu extins, nu doar intr-un singur plan.
Daca fiecare unda a fotonului, are doua fronturi de camp electric si magnetic, distantate la o semiunda, un tren de unde care contine un numar de unde , insirate una dupa alta, totalizeaza lungimea fotonului in vid . Cand , numarul de lungimi de unda este egal cu k. Inmultind lungimea de unda a fotonului gama electronic, cu k rezulta:
Inseamna ca spatiul perturbat de structura fotonului se intinde pe aceasta lungime. Deci fotonul are o lungime a lui proprie. Nu are lungime zero. Dovada lungimii fotonului este data de necesitatea respectarii lungimii de coerenta in fenomenele de interferenta, in holografie. Daca nu se asigura lungimea de coerenta, nu se produce interferenta. Si interferenta este un fenomen care se produce intr-un spatiu extins, nu doar intr-un singur plan.
Adrian Gheorghe- Activ
Sunt si fotoni gigantici, care au lungimea de mai multi km. Cu toate acestea ei se pot strecura printre multe obstacole, asa ca un sarpe, trec si prin pereti sau metale ne-legate la pamant, se reflecta si fac multe minuni, pana se sfarma si devin caldura. In preajma posturilor de emisie puternice acesti fotoni fac descarcari electrice si incalzesc pustile soldatilor, chiar si gardurile metalice. Multi localnici din apropiere fura astfel curentul de la emitator, au free energy cand intind o antena.
Evident ca fotonii emisi sunt incarcati electric si devin simpli electroni.
Electronul nu e un foton, dar fotonul e ca un electron alternativ. Se da peste cap si isi schimba sarcinile. Adica sarcina fotonului poate sa fie cand pozitiva, cand negativa. Dupa cum e intoarsa pe dos ca un ciorap, care are un puternic dampf in interior de la picior si altul diferit in exterior de la bocanc. Asta e marea enigma, cum un foton isi schimba sarcinile permanent, iar un electron niciodata.
Stiti care electron merge prin vid cu viteza luminii, aproape exact cat un foton ?
Evident ca fotonii emisi sunt incarcati electric si devin simpli electroni.
Electronul nu e un foton, dar fotonul e ca un electron alternativ. Se da peste cap si isi schimba sarcinile. Adica sarcina fotonului poate sa fie cand pozitiva, cand negativa. Dupa cum e intoarsa pe dos ca un ciorap, care are un puternic dampf in interior de la picior si altul diferit in exterior de la bocanc. Asta e marea enigma, cum un foton isi schimba sarcinile permanent, iar un electron niciodata.
Stiti care electron merge prin vid cu viteza luminii, aproape exact cat un foton ?
gafiteanu- Foarte activ
gafiteanu a scris:Stiti care electron merge prin vid cu viteza luminii, aproape exact cat un foton ?
Numai electronul scanteios poate sa fuga cu viteza luminii. Momentul este evidentiat printr-o serie de scantei lasate in urma lui.El e singurul care se vede, restul electronilor putand numai a fi ghiciti.
Daca ar fi asa, stiind ca forta este egala cu produsul dintre masa si acceleratie, iar masa fotonului fiind zero, inseamna ca viteza lui ar deveni infinita.Dl. Virgil! Eu am gasit (am dedus) ca fotonul ar fi ca un motoras electric liniar. Eu cred ca fotonul se deplaseaza rectiliniu si cu viteza luminii in vid c, nu numai datorita omogenitatii spatiului, ci si fiindca este propulsat de forta electromagnetica, forta care creaza presiunea asupra structurii dinamice de motor electric a fotonului.
virgil- Moderator
Dl. Virgil! In experimentul imaginar cu trei ecrane in calea fotonului, care se deplaseaza cu aceeasi viteza ca a fotonului, adica ecranele ar fi in repaus fata de sistemul fotonului, nu se va observa nici-o variatie a campurilor electric si magnetic ale fotonului. Dumneata imaginezi fotonul in translatie libera in vid, ca fiind o singura unda. Teoria spune, si eu sustin acest lucru, ca fotonul este un tren, sau un grup de unde. Pentru a se vedea cresterea si descresterea campurilor electric si magnetic ale fotonului, pe ecrane, trebuie ca ecranele sa aibe o alunecare fata de sistemul fotonului. De aceea zic eu ca fotonul apare ca fiind unda doar pentru observatorul din repaus. In punctele de nul ale campurilor, in nodurile undei, nu inseamna ca au disparut campurile, ci inseamna doar ca se compenseaza, ca suma campurilor da zero. Oscilatia (vibratia) campurilor, este o aparenta vazuta doar de observatorul in repaus. Si se datoreaza translatiei structurii periodice si transversale a fotonului. In vid nu exista nici-o vibratie, ci numai translatie. Masa fotonului nu este zero. Fiindca fotonul este energie si orice energie este purtata de o masa. Masa fotonului se deduce din formulele lui Planck si Einstein. . Teoria spune ca masa de repaus a fotonului este nula. Si ca fotonul are doar masa de miscare. Asta inseamna de fapt ca fotonul nu exista in repaus.
Adrian Gheorghe- Activ
Si electronul si nucleul (protonul si neutronul) sunt in miscare cu viteza luminii, deoarece sunt ca niste fotoni (aparent unde stationare rotitoare). Cu toate acestea au masa. Si fotonul are masa, dar nu stim cum sa o cautam, deoarece nu prea sta la disectie pe masa. Fotonii au impuls, deci au masa.Adrian Gheorghe a scris: Teoria spune ca masa de repaus a fotonului este nula. Si ca fotonul are doar masa de miscare. Asta inseamna de fapt ca fotonul nu exista in repaus.
gafiteanu- Foarte activ
Dl. Gafiteanu! Eu cred ca nu exista in nucleu si in structura particulelor elementare, translatii cu viteza luminii in vid c. Cu viteza luminii in vid c ar fi numai circulatia eterului in campul magnetic al nucleonilor. Translatia (propagarea) undei stationare a electronului, s-ar produce cu viteza , iar undele stationare ale nucleonilor s-ar propaga cu viteza
Adrian Gheorghe- Activ
Fotonul nu are masa de miscare, are doar impuls, p=hv/c; care este doar echivalent cu impulsul unei mase p=m.c;Fiindca fotonul este energie si orice energie este purtata de o masa. Masa fotonului se deduce din formulele lui Planck si Einstein. . Teoria spune ca masa de repaus a fotonului este nula. Si ca fotonul are doar masa de miscare. Asta inseamna de fapt ca fotonul nu exista in repaus.
virgil- Moderator
Dl. Virgil! Daca fotonul nu ar avea masa, ar insemna sa nu aiba nici densitate nici volum. Atunci ar fi la fel de insesizabil ca si eterul in care se propaga. Dar fiind energie, trebuie sa aiba un volum. Fiindca energia este produsul dintre un volum si o presiune.
Adrian Gheorghe- Activ
Poate va ganditi la cateva exemple, ca eu n-am gasit.Adrian Gheorghe a scris: ...... energia este produsul dintre un volum si o presiune.
gafiteanu- Foarte activ
Unda de soc a unei explozii are volum? se poate spune despre frontul de unda ca este o suprafata sferica , care expandeaza instant cu o mare energie, dar unde este volumul? In spatele frontului de unda se afla alte suprafete echipotentiale aflate in faza, a caror insumare face sa functioneze unda. Dar fotonul nu este asa, pentru ca se propaga intr-un plan perpendicular pe directia de deplasare, si in acel plan are loc evolutia fotonului. Fotonul nu are masa, deoarece masa este o proprietate a particulelor, chiar daca este de natura electromagnetica.Adrian Gheorghe a scris:Dl. Virgil! Daca fotonul nu ar avea masa, ar insemna sa nu aiba nici densitate nici volum. Atunci ar fi la fel de insesizabil ca si eterul in care se propaga. Dar fiind energie, trebuie sa aiba un volum. Fiindca energia este produsul dintre un volum si o presiune.
virgil- Moderator
Dl.Virgil! Oare te indoiesti de faptul ca unda de soc a unei explozii ocupa un volum?Unda de soc a unei explozii are volum?
Fotonul are o structura transversala la directia razei, dar se propaga doar dupa directia razei, nici decum intr-un plan perpendicular la raza.Dar fotonul nu este asa, pentru ca se propaga intr-un plan perpendicular pe directia de deplasare, si in acel plan are loc evolutia fotonului.
Adrian Gheorghe- Activ
Ocupa volum, dar se propaga in suprafete echipotentiale, asta am vrut sa subliniez, si nu faptul ca aerul din jur nu ar ocupa un volum.Dl.Virgil! Oare te indoiesti de faptul ca unda de soc a unei explozii ocupa un volum?
Este evident ca fotonul se propaga pe directia razei, dar oscilatiile lui au loc intr-un plan perpendicular pe directia razei. Aici este problema, a incercat cineva sa deseneze modul cum evolueaza campul electric si campul magnetic conform ecuatiilor lui Maxwell?Fotonul are o structura transversala la directia razei, dar se propaga doar dupa directia razei, nici decum intr-un plan perpendicular la raza.
Aceasta imagine nu este completa, deoarece ne reprezinta doar o frantura de adevar. Liniile de forta ale campului electric si magnetic trebuie sa fie infasurate, nu exista camp electric cu linii deschise si nici camp magnetic cu linii deschise. Noi suntem invatati cu reprezentarile din laborator, in care campul electric se afla intre placile condensatorului, iar campul magnetic se afla intre polii magnetului. In realitate trebuie sa avem un camp electric si magnetic rotational, campul magnetic trebuie sa arate precum liniile de forta circulare din jurul unui conductor, iar campul electric trebuie sa fie deasemeni circular, si ambele campuri trebuie sa se prinda ca zalele unui lant.
virgil- Moderator
Dl. Virgil! Reiau acum mesajul pe care l-am postat ieri si vad ca a disparut din pagina, desi a afisat ca -mesajul a fost trimis cu succes-.
Oscilatiile campurilor din sanul fotonului, in planuri perpendiculare la directia de propagare, sunt vazute doar de observatorul aflat in repaus. Si observatorul este indreptatit sa spuna ca lumina este vibratie a campului electromagnetic.
Desenul postat anterior, arata doar cum variaza vectorii camp electric si magnetic, in cursul fiecarei perioade a undei electromagnetice, recte a fotonului. Dar tot pentru observatorul aflat in repaus.
Cred ca in modelul de motor electric liniar, chiar asa cum spui, sunt aranjate campurile. Daca poti sa intri pe -astronomy.ro-, ai sa gasesti modelul simplificat al fotonului postat la linkul de mai jos.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=34828#34828
Nici in acest desen nu apar traseele curbilinii ale circulatiilor campurilor electric si magnetic din structura fotonului.
Oscilatiile campurilor din sanul fotonului, in planuri perpendiculare la directia de propagare, sunt vazute doar de observatorul aflat in repaus. Si observatorul este indreptatit sa spuna ca lumina este vibratie a campului electromagnetic.
Desenul postat anterior, arata doar cum variaza vectorii camp electric si magnetic, in cursul fiecarei perioade a undei electromagnetice, recte a fotonului. Dar tot pentru observatorul aflat in repaus.
.campul magnetic trebuie sa arate precum liniile de forta circulare din jurul unui conductor, iar campul electric trebuie sa fie deasemeni circular, si ambele campuri trebuie sa se prinda ca zalele unui lant.
Cred ca in modelul de motor electric liniar, chiar asa cum spui, sunt aranjate campurile. Daca poti sa intri pe -astronomy.ro-, ai sa gasesti modelul simplificat al fotonului postat la linkul de mai jos.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=34828#34828
Nici in acest desen nu apar traseele curbilinii ale circulatiilor campurilor electric si magnetic din structura fotonului.
Adrian Gheorghe- Activ
Recomand sa priviti pozele atasate de mine pe topicul cu undele gravitationale. Exista o asemanare intre undele gravitationale si undele electromagnetice. Ambele poze sunt reale, in prima este un sistem solar in formare, in care se observa discul de acretie si benzile din care se vor forma planetele, iar in a doua poza se vad inelele lui Newton, obtinute prin franjele de interferenta ale luminii.
PS. nu am putut intra pe astronomy pentru ca nu am intrat de mult si nu m-a primit, si nici eu nu am insistat.
PS. nu am putut intra pe astronomy pentru ca nu am intrat de mult si nu m-a primit, si nici eu nu am insistat.
virgil- Moderator
Dl. Virgil! Nu pot decat sa regret ca nu poti vedea modelul pe care l-am imaginat pentru foton. M a gandeam chiar sa te rog sa postezi acel desen in pagina forumului. O imagine grosiera ar fi comparatia cu o scara din care ramane doar treptele. Treptele scarii ar fi foitele de curenti eterici transversali sustinuti ce campul electric al fiecarei semiunde a fotonului si inconjurati de campurile mgnetice ale semiundelor. Din interferenta campurilor magnetice pe suprafata curentilor, apare forta electromagnetica, forta care propulseaza curentii in translatie cu viteza luminii in vid c.
Adrian Gheorghe- Activ
Incercati sa atasati poza pe forumul acesta. Banuiesc ca aveti poza salvata in calculatorul dvs.Adrian Gheorghe a scris:Dl. Virgil! Nu pot decat sa regret ca nu poti vedea modelul pe care l-am imaginat pentru foton. M a gandeam chiar sa te rog sa postezi acel desen in pagina forumului. O imagine grosiera ar fi comparatia cu o scara din care ramane doar treptele. Treptele scarii ar fi foitele de curenti eterici transversali sustinuti ce campul electric al fiecarei semiunde a fotonului si inconjurati de campurile mgnetice ale semiundelor. Din interferenta campurilor magnetice pe suprafata curentilor, apare forta electromagnetica, forta care propulseaza curentii in translatie cu viteza luminii in vid c.
virgil- Moderator
Dl.Virgil! Daca as fi stiut sa postez desenul il postam de mult. Ma gandesc sa-l trimit pe adresa dumitale si sa-l postezi dumneata daca crezi ca ar fi necesar. Dar E-mailul dumitale este pus pe forum?.
Adrian Gheorghe- Activ
Adrian Gheorghe a scris:Dl.Virgil! Daca as fi stiut sa postez desenul il postam de mult. Ma gandesc sa-l trimit pe adresa dumitale si sa-l postezi dumneata daca crezi ca ar fi necesar. Dar E-mailul dumitale este pus pe forum?.
Adresa mea este; virgil_1945@yahoo.com
virgil- Moderator
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum