Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de ilasus Astazi la 19:58
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 37 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 37 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Electronul o fi un foton încărcat?
+5
Pacalici
virgil
gafiteanu
Adrian Gheorghe
Abel Cavaşi
9 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Electronul o fi un foton încărcat?
Rezumarea primului mesaj :
Am primit acest linc de la un prieten
http://www.researchgate.net/publication/267922850_The_Electron_Is_a_Charged_Photon
Ce părere aveți?
Am primit acest linc de la un prieten
http://www.researchgate.net/publication/267922850_The_Electron_Is_a_Charged_Photon
Ce părere aveți?
Re: Electronul o fi un foton încărcat?
Cum se face ca putem avea lungimi de unda de ordinul metrilor sau kilometrilor? ce fel arata fotonul in acest caz? cum isi modifica fotonul lungimea de unda?
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12459
Data de inscriere : 25/05/2010
Dl. Virgil! Lungimea de unda este data de frecventa oscilatorilor legati la antenele emitatoare. Un val, un ventru al undei, este produs de contributia unui numar foarte mare de sarcini, care oscileaza simultan in antena. Sarcinile electrice din antena, oscileaza, fiind accelerate de campul electric alternativ (sinusoidal) aplicat antenei. Energia capatata de electroni in campul electric aplicat antenei, este eliberata simultan de toti electronii in campurile undei E-M.
O alta idee care mi-a venit acum, este ca daca in sanul fotonului nu exista oscilatie a campurilor, inseamna ca in referentialul fotonului nu sunt evenimente, adica nu exista timp. Asta ar insemna ca, in sistemul fotonului, timpul ar fi inghetat, sau ar fi dilatat la infinit. Ceeace ar fi in acord cu predictiile TR. Asa ca amputea spune ca dl Pacalici, ca: -Einstein loveste dinou-.
O alta idee care mi-a venit acum, este ca daca in sanul fotonului nu exista oscilatie a campurilor, inseamna ca in referentialul fotonului nu sunt evenimente, adica nu exista timp. Asta ar insemna ca, in sistemul fotonului, timpul ar fi inghetat, sau ar fi dilatat la infinit. Ceeace ar fi in acord cu predictiile TR. Asa ca amputea spune ca dl Pacalici, ca: -Einstein loveste dinou-.
Adrian Gheorghe- Activ
- Numarul mesajelor : 790
Data de inscriere : 02/08/2014
Nu este vorba despre cum se naste fotonul, natural sau artificial, ci cum arata fotonul odata nascut, pe traseul urmat cu viteza luminii. Spre exemplu avem o unda radio emisa de o stea (deci de origine naturala), pe care o receptionam aici cu ajutorul radiotelescoapelor. Cum arata un foton, din aceasta unda stiind ca lungimea de unda este de 1km?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dl.Virgil! Eu cred ca un foton singur, o cuanta luminoasa singura, arata asa cum l-am figurat in desen. Ca o scara formata dintr-o succesiune de foite f. subtiri de curenti eterici transversali. Dar in raza de lumina nu exista nici-o data doar un singur foton. Ci exista un grup de fotoni legati intre ei si in serie si in paralel, incat in ansamblu, creaza profilul de clopot al impulsului luminos. Faptul ca in raza de lumina sunt asociati foarte multi fotoni este dovedit de cresterea amplitudinii energiei si de cresterea lungimii de coerenta. La sursele banale de lumina (becuri), lungimea de coerenta ajunge pana la jumatate de metru. Dar la radiatia laser lungimea de coerenta ajunge la cativa metri
Adrian Gheorghe- Activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 790
Puncte : 13951
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
Prin intrebarea mea, am vrut sa subliniez faptul ca lungimea fotonului nu este data de lungimea de unda, esentiala fiind frecventa lui. Lungimea de unda fiind un rezultat secundar care spune ca dupa un parcurs cu viteza luminii de (exemplu) 1 km, se schimba faza fotonului din plus in minus, si invers.virgil a scris:Nu este vorba despre cum se naste fotonul, natural sau artificial, ci cum arata fotonul odata nascut, pe traseul urmat cu viteza luminii. Spre exemplu avem o unda radio emisa de o stea (deci de origine naturala), pe care o receptionam aici cu ajutorul radiotelescoapelor. Cum arata un foton, din aceasta unda stiind ca lungimea de unda este de 1km?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Dl. Virgil! Este corect ce spui. Eu am vrut sa arat ca undele E-M de frecventa mica sunt generate prin contributia unui numar foarte mare de sarcini care oscileaza simultan (sincron) cu frecventa mica in sistemul generator de unde.
Adrian Gheorghe- Activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1) Captatori de energie regenerabila cu randament maxim, solari eolieni si marini.-2) Ghiveci horticol ergonomic, care sa elimine unele lucrari agricole si de combatere a bolilor si daunatorilor, sa economiseasca apa de irigare si sa conserve structura solului.
De unde sarcini? cum apar acestea, si in noduri dispar? de unde camp magnetic? si toate astea in vid.Adrian Gheorghe a scris:Dl. Virgil! Este corect ce spui. Eu am vrut sa arat ca undele E-M de frecventa mica sunt generate prin contributia unui numar foarte mare de sarcini care oscileaza simultan (sincron) cu frecventa mica in sistemul generator de unde.
Asemanarea trebuie facuta cu substantele moleculare care se polarizeaza cand sunt expuse unui camp exterior, apoi revin la starea neutra cand campul dispare. Adica vidul este format din niste "celule Planck", care in stare de repaus sunt neutre, iar in stare deformata produc campuri. O alta asemanare a vidului ar fi cu cristalele piezoelectrice, care atunci cand sunt deformate produc campuri si respectiv curenti, si invers. Desigur este doar o asemanare in ce priveste legatura intre o deformare si un camp. Vidul inseamna "nimic" doar in stare nedeformata, sau neexcitata. Dar imediat ce apare un factor perturbator, vidul trece in starea de campuri. Atomul de hidrogen seamana cu o astfel de "celula Planck", care este neutra d.p.v.electric si magnetic, atat timp cat asupra lui nu se actioneaza cu nimic. Dar in momentul excitarii atomului de hidrogen, acesta imediat sufera o deformare (electronul sare de pe o orbita pe alta, deci atomul creste), dupa care revine la starea neutra, imediat ce inceteaza excitatia. Aceasta perturbatie insa, se propaga apoi prin vid in univers sub forma de unda E-M, prin deformarea periodica a spatiului E-M, adica a "celulelor Planck". Deci fotonul nu este decat informatia ce se transmite prin vid sub forma de unda E-M, atunci cand undeva apare un eveniment. El poarta energia evenimentului pe orice distanta cu viteza constanta data de parametrii vidului, pana este absorbit de un alt atom, producand un alt eveniment. Fotonul este doar o entitate informationala a carui informatie se traduce prin energie.
virgil- Moderator
Dl. Virgil! Sarcinile electrice se gasesc in substanta neutra. Sarcinile electrice de semne contrare sunt separate prin fenomene de ionizare, in cazul plasmelor, sau prin inductie electromagnetica, in conductori. Undele E-M de frecventa mica nu apar spontan in vid, ci sunt generate in sisteme de mase, de substante, aranjate in structuri specifice. Iar in nodurile undei, nu dispar sarcinile electrice, ci dispare doar energia lor cinetica, si atunci sarcinile de semne opuse se compenseaza. Daca pui problema cum ar fi aparut sarcinile electrice in universul de substanta, am o teorie fabulatorie, la capitolul 5 din -Teoria mecanoeterica a gravitatiei-, intitulat -Erele universului inainte de big-bang.
Adrian Gheorghe- Activ
Asa cum numim substanta neutra desi contin sarcini si respectiv campuri, tot asa si etherul este in stare neutra cand nu este perturbat, dar contine aceste campuri in momentul perturbarii. Imagineaza o "celula Planck" ca un arc, care in stare libera nu contine nici un fel de tensiuni, deci este neutru. In momentul intinderii arcului, intre capete se manifesta o forta de un anumit sens, care isi schimba sensul in momentul contractiei. Aceasta forta o asimilez cu campul electric. Insa odata cu aparitia acestei forte, in fiecare spira a arcului se manifesta o torsiune, care isi schimba sensul la destindere, fata de comprimare. Aceasta tensiune o asimilez cu campul magnetic. In acest fel se explica simultaneitatea variatiei campului electric cu cel magnetic, doar prin deformarea acestor "celule" ale spatiului E-M.Adrian Gheorghe a scris:Dl. Virgil! Sarcinile electrice se gasesc in substanta neutra. Sarcinile electrice de semne contrare sunt separate prin fenomene de ionizare, in cazul plasmelor, sau prin inductie electromagnetica, in conductori. Undele E-M de frecventa mica nu apar spontan in vid, ci sunt generate in sisteme de mase, de substante, aranjate in structuri specifice. Iar in nodurile undei, nu dispar sarcinile electrice, ci dispare doar energia lor cinetica, si atunci sarcinile de semne opuse se compenseaza. Daca pui problema cum ar fi aparut sarcinile electrice in universul de substanta, am o teorie fabulatorie, la capitolul 5 din -Teoria mecanoeterica a gravitatiei-, intitulat -Erele universului inainte de big-bang.
In aceasta poza, prin care am imaginat un electron, se disting acele meridiane elicoidale pe care le-am asimilat cu arcurile din textul de mai sus.
virgil- Moderator
Aici se vad mai bine aceste meridiane elicoidale, pe care le mai numesc si stringuri.
virgil- Moderator
Dl.Virgil! Sa stii ca am toata admiratia pentru talentul cu care faci desenele pe computer. Se vede ca esti partizanul saimetriei sferice a particulelor elementare. Parerea mea este ca la intensitatile gigantice ale campurilor de la nivelul particulelor elementare nu poate functiona simetria sferica, ci functioneaza doar simetria cilindrica. Am un desen cu modelul cilindric al fotonului absorbit in atom, model valabil si pentru electron, postat pe -astronomy.ro- la sectiunea -teorii alternative-. Desenul este postat la sfarsitul fisierului intitulat: -Parametrii fizici ai fotonului in atom-. La linkul de mai jos.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=35279#35279
Poate ne ajuta si de data asta dl. Curiosul si posteaza acel desen in pagina topicului.
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=35279#35279
Poate ne ajuta si de data asta dl. Curiosul si posteaza acel desen in pagina topicului.
Adrian Gheorghe- Activ
Încerc acum Adriane.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
La link-ul tău Adriane, este un pdf cu ceva teorie, nu cu imagini.
Sigur acela-i link-ul corect ?
Sigur acela-i link-ul corect ?
Dl. Curiosul! Multumesc foarte mult pentru postarea desenului. Eu am crezut ca desenul este la sfarsitul fisierului pdf. Se poate sa fi fost postat separat. Fisierul contine cam 50 de relatii pentru parametrii fotonului absorbit in atom
Adrian Gheorghe- Activ
Corpul electronului.
Electronul nu are nimic in comun cu fotonul. Sunt doua entitati distincte. Electronului i se aplica urmatoarea regula 2 FCD adica:
- functie, culoare , densitate ,
- forma , compozitie ,dimensiune.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=322725494600645&set=pcb.940085282669428&type=1&relevant_count=2
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=322725494600645&set=pcb.940085282669428&type=1&relevant_count=2
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Corpul electronului
Corpul electronului.
Scris de scanteitudorel Astazi la 22:44Electronul nu are nimic in comun cu fotonul. Sunt doua entitati distincte. Electronului i se aplica urmatoarea regula 2 FCD, adica:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=322725494600645&set=pcb.940085282669428&type=1&relevant_coun
Bine ați venit Domnule Tudorel !
Cum ați ajuns la aceste concluzii Domnule Tudorel ?
Mă refer în special la culoare.
Din link-ul pe care l-ați postat, ar reieși că electronul este negru, nu-i așa ?
Bănuiesc că ați ajuns la această concluzie prin altă metodă, nu prin observarea propriu-zisă, nu ?
Ați ajuns cumva la această concluzie prin calcularea frecvenței de lumină absorbită de electron, sau ceva de genul ?
scanteitudorel a scris:Electronul nu are nimic in comun cu fotonul. Sunt doua entitati distincte. Electronului i se aplica urmatoarea regula 2 FCD adica:
Cum ați ajuns la aceste concluzii Domnule Tudorel ?
Mă refer în special la culoare.
Din link-ul pe care l-ați postat, ar reieși că electronul este negru, nu-i așa ?
Bănuiesc că ați ajuns la această concluzie prin altă metodă, nu prin observarea propriu-zisă, nu ?
Ați ajuns cumva la această concluzie prin calcularea frecvenței de lumină absorbită de electron, sau ceva de genul ?
Intrebarea dvs. este normala intr-o astfel de situatie . Ma tem ca raspunsull va fi mai complicat. Un chimist Austriac studia Benzenul . Nu reusia sa-i dea acestuia formula chimica . In final a reusit . Intrebat fiind de catre oamenii de stiinta cum a fost posibil , acesta le-a raspuns . Am visat un sarpe incolacit. Calm. La momentul oportun am sa postez adresa unei lucrari stiintifice cu titlul MODELUL FIZIC ATOMULUI DE HIDROGEN. Lucrarea contine apox. 50 de pagini si cam tot atatea figuri explicative. Veti intelege atunci despre ce este vorba.
Sunt la inceput pe acest forum ,( nu am mai participat la discutii asemanatoare ) si va rog sa-mi acordati un timp de acomodare.
Sunt la inceput pe acest forum ,( nu am mai participat la discutii asemanatoare ) si va rog sa-mi acordati un timp de acomodare.
Aveţi tot timpul din lume.
Dacă modelul fizic al atomului de hidrogen pe care-l propuneți este diferit de structura clasică cunoscută, atunci aici este locul oportun, momentul îl stabiliți Dumneavoastră..
După cum probabil ați remarcat, cele mai multe idei discutate aici sunt idei diferite de cele clasice, unele chiar respinse de către oficiali.
Ați aterizat bine aici.
Dacă modelul fizic al atomului de hidrogen pe care-l propuneți este diferit de structura clasică cunoscută, atunci aici este locul oportun, momentul îl stabiliți Dumneavoastră..
După cum probabil ați remarcat, cele mai multe idei discutate aici sunt idei diferite de cele clasice, unele chiar respinse de către oficiali.
Ați aterizat bine aici.
Va multumesc pentru incurajare. Problema este ca nu pot posta in acest forum lucrarea in integralitatea ei si nici adresa unde este arhivata . In schimb aceasta adresa poate fi trimisa printr-un e-mail solicitantului. In momentul de fata doresc sa postez cateva inventii personale in domeniul energiilor neconventionale , dupa care mai discutam.
Aveți un răspuns în acest sens de la eugen, în subiectul cu laboratorul (link aici).
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum