Ultimele subiecte
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...Scris de eugen Ieri la 23:44
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de ilasus Ieri la 23:23
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Ieri la 22:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Ieri la 22:15
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 15:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Lun 25 Noi 2024, 18:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la No_name în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în NEWTON
( 1 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12469) | ||||
CAdi (12407) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 23 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 23 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
+11
Pacalici
virgil
Abel Cavaşi
mm
eugen
Razvan
cris
virgil_48
CAdi
curiosul
scanteitudorel
15 participanți
Pagina 21 din 26
Pagina 21 din 26 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26
Rezumarea primului mesaj :
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 18 Feb 2016, 23:12, editata de 5 ori (Motiv : Am introdus un nu categoric la cererea mea.)
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25914
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Tu-Dorele, de cateva sute de ani, de la nea` Newton citire se stie ca randamentul unui sistem fizic este <1 la tine este +15+/-ceva...adica mai mare ca 1...Se invata la Fizica.
Acesta este raspunsul universitatii din Galati.
Gresesti grav cand afirmi ca:
Acolo nu e vorba de mentalitate, este vorba de mai multe cunostinte acumulate in timp.Incep sa ii stimez, comparativ cu cei de la Iasi, vezi cazul profesorului Vasile Tudor si a sa teorie "unificatoare" .
Calculul tau asupra lucrului mecanic util si cel necesar este complet rupt de realitate.Dar asta este alta problema....Paqcat de bani.
Gresesti grav cand afirmi ca:
scanteitudorel a scris:Ce treaba are stiinta cu mentalitatea unor oameni de stiinta , unde paharul cunostintelor este atat de plin ca nu mai accepta nimic nou . Ex. Cazul tau. Ai afirmat ca masina este clasica si nu te intereseaza . Calculeaza tu in locul meu , dar nu uita si de suprafetele colorate discutate in topicul ,, Calculati lucrul mecanic conform acestui grafic". Poate obtii un randament subunitar, ( daca gripezi rulmentii), sau nimic.
Acolo nu e vorba de mentalitate, este vorba de mai multe cunostinte acumulate in timp.Incep sa ii stimez, comparativ cu cei de la Iasi, vezi cazul profesorului Vasile Tudor si a sa teorie "unificatoare" .
Calculul tau asupra lucrului mecanic util si cel necesar este complet rupt de realitate.Dar asta este alta problema....Paqcat de bani.
Recomand spre consultare: Motoare magnetice http://forum.softpedia.com/topic/234965-motoare-magnetice/
Un exemplu din Softpedia:
Ooooo!
Posted 05 February 2008 - 12:27
O stire luata dint-run ziar:
Liviu Sandu, un tânăr de 32 de ani, din Râmnicu Vâlcea susţine că a găsit soluţia pentru viitor, motorul nepoluant pe magneţi. Din octombrie anul trecut vâlceanul a trimis documentaţia la OSIM aşteptând zilele acestea brevetarea invenţiei. La “poarta” sa s-au înghesuit deja reprezentanţii BMW şi Daimler-Chrysler pentru a cumpăra invenţia.
Asigurat de câţiva prieteni că invenţia lui bate Internetul, Liviu s-a apucat de treabă. “Este cea mai simplă invenţie. Nu înţeleg cum de nu a fost pusă în practică până acum. Forţa de reacţie între polii magneţilor este destul de mare pentru a permite realizarea unui autovehicul care să funcţioneze pe acest sistem. Eu am construit deocamdată un piston care să meargă pe principiul acesta. Am documentaţia depusă la OSIM şi deja se bat mai multe firme pe ea. Mi s-au oferit 5 milioane euro pentru brevet. Lucrul de care mă tem este reacţia magnaţilor din sectorul petrolier”, spune inventatorul vâlcean.
Liviu, deşi inventator, nu are ca studii decât Liceul de Aeronautică din Craiova, absolvit în urmă cu 13 ani. “Nu am făcut facultate, dar în liceu, în anul în care studiam mecanica, am avut 28 de note de 10 la Fizică. A fost o pasiune a mea”, se mândreşte Liviu.
Cai-putere cât Loganul
Cai-putere cât Loganul, cam atât ar dezvolta un motor care ar funcţiona pe sistemul propus de tânărul vâlcean. “La un motor de 1.000 cmc ar dezvolta cam 85 de CP. Principiul este foarte simplu, se bazează pe atracţia sau respingerea dintre magneţi. În fiecare cilindru şi pe capătul pistonului se montează magneţi. Unul dintre aceştia se roteşte pentru a inversa polaritatea şi a dezvolta forţa de atracţie sau respingere”, spune Liviu Sandu.
Ooooo!
Stii tu ca acesta este raspunsul dat de organizatori . Uite unde statea Baba Omida.Pacalici a scris:Tu-Dorele, de cateva sute de ani, de la nea` Newton citire se stie ca randamentul unui sistem fizic este <1 la tine este +15+/-ceva...adica mai mare ca 1...Se invata la Fizica.
De 35 de ani studiez sistemele fizice in echilibru si toate rezultatele au fost negative demonstrate atat teoretic cat si practic . Numai ca acum a aparut aceasta problema . Cand afirmi ca lucrul mecanic calculat de mine este complet rupt de realitate te rog sa si dovedesti altfel vorbesti discutii.
A ...si inca o precizare . Toate rezultatele calculate matematic au fost la zecimale. Si mai gresesti o data deoarece randamentul este mult mai mare decat 15 +/- ceva. Adauga doar doua suprafete colorate din fig. 1 ,( roz si vernil), postata in Calculati lucrul mecanic.........si ai sa vezi ce rezultat obtii. Nu mai purta tu grija banilor mei, am eu grija de ei. Inca nu am devenit senil.
Teoria ca teoria , dar practica ne omoara.
Pacalici,
Si pentru ca tot prezinti exemple cu mag. permanenti sa stii si tu un lucru. Pe un disc aranjeaza magneti cum doresti , antreneaza-l intr-o miscare de rotatie cu ajutorul unor magneti plasati la exterior si ai sa vezi ca cercul nu se inchide . Mai ramane de parcurs apox. 6 grade. Exclus modelul Perendev care transforma un tip de miscare ,(dute -vino ),in miscare circulara, dar nu transforma energia mag. permanenti pe timp nedeterminat.
Si pentru ca tot prezinti exemple cu mag. permanenti sa stii si tu un lucru. Pe un disc aranjeaza magneti cum doresti , antreneaza-l intr-o miscare de rotatie cu ajutorul unor magneti plasati la exterior si ai sa vezi ca cercul nu se inchide . Mai ramane de parcurs apox. 6 grade. Exclus modelul Perendev care transforma un tip de miscare ,(dute -vino ),in miscare circulara, dar nu transforma energia mag. permanenti pe timp nedeterminat.
Energiile sunt egale si de sens opus iar rezultanta este zero.Pacalici a scris: Unul dintre aceştia se roteşte pentru a inversa polaritatea şi a dezvolta forţa de atracţie sau respingere”, spune Liviu Sandu.
Tot din Softpedia care ti-am recomandat-o mai sus, un " confrate" de suferint ,mai tanar, zice:
Asa ca nu esti singur pe lume....
Posted 17 April 2007 - 13:39
eu incerc de vreo 11 ani sa fac motorul asta. Problema este ca nu exista (sau nu am gasit eu pana acum) un material pe post de shield magnetic si care , la fel de important, sa nu fie atras de magneti. Am incercat sute de combinatii de materiale si degeaba.
Asta este problema ta , nu a mea.Pacalici a scris:Tot din Softpedia care ti-am recomandat-o mai sus, un " confrate" de suferint ,mai tanar, zice:Posted 17 April 2007 - 13:39
eu incerc de vreo 11 ani sa fac motorul asta. Problema este ca nu exista (sau nu am gasit eu pana acum) un material pe post de shield magnetic si care , la fel de important, sa nu fie atras de magneti. Am incercat sute de combinatii de materiale si degeaba.
Păcălici, valoarea mai mică decât unu a randamentului unui sistem fizic este valabilă doar pentru grafice cu suprafeţe incolore. Cum adaugi o culoare unei porţiuni din suprafaţa graficului, cum creşte şi valoarea randamentului proporţional cu aria colorată!
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33851
Data de inscriere : 18/03/2011
Asa este . Cine stie cunoaste.Razvan a scris:Păcălici, valoarea mai mică decât unu a randamentului unui sistem fizic este valabilă doar pentru grafice cu suprafeţe incolore. Cum adaugi o culoare unei porţiuni din suprafaţa graficului, cum creşte şi valoarea randamentului proporţional cu aria colorată!
"Randamentul este egal cu 17,8 J /1,1292 J
Randamentul este supraunitar si are valoarea 15,76"
Asa se calculeaza randamentul?
Cred ca valoarea de 0.9365 e mai aproape de adevar.
george- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1181
Puncte : 21174
Data de inscriere : 07/04/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Care randament ar fi mai deosebit si dorit in jurul lui 100%, 99,999999% sau 100,000001% ?
Sau altfel spus, 0,999999 vs. 1,000001.
Care dintre cele doua valori este mai sigura si care ne poate duce la pierzanie ?
Sau altfel spus, 0,999999 vs. 1,000001.
Care dintre cele doua valori este mai sigura si care ne poate duce la pierzanie ?
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36115
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Eu sunt inca pe aici si mor de ras.
george a scris:"Randamentul este egal cu 17,8 J /1,1292 J
gafiteanu a scris:Care randament ar fi mai deosebit in jurul lui 100%, 99,9999% sau 100,0001% ?
Adica vrea nea Tudorel sa isi taie ceva, gatul sau venele cu lama de ras ? Sa nu mori nea Tudorele, ca scade randamentul forumului, care uite cum duduie supra-unitar.
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Nu-i nici a mea nea Tudorele.scanteitudorel a scris:Asta este problema ta , nu a mea.
Doamne fere, ce io mi-am pierdut timpul atatia ani cu magneti ca, pana la urma sa nu ajung la o concluzie definitiva, recunoscuta de ...populatia asteptatoare de minuni a lumii?
Cum te vad un luptator, astept finalizarea motorului ca, noi ailalti,nestiutorii, sa murim de necaz si poporul sa se bucure.
Succes!
Semneaza: Paca.
Poate in alta tara unde mai exista un strung , o freza , masini de rectificat . Noi le-am dat la fier vechi . Baieti destepti.Pacalici a scris:Cum te vad un luptator, astept finalizarea motorului ca, noi ailalti,nestiutorii, sa murim de necaz si poporul sa se bucure.
Succes!
Semneaza: Paca.
Semneaza Doru S.
scantaitudorel a scris:Poate in alta tara unde mai exista un strung , o freza , masini de rectificat . Noi le-am dat la fier vechi . Baieti destepti.
Neah! La mine nu se pune, astea sunt scuze! Nu se accepta.Io vreau sa vad motorul in functiune.Nu fugii de responsabilitatea acestei minunate inventii.
Hai ca poti! Da-i bataie.
Tudorele
Nu ne intereseaza randamentele graficele calculele...Banuiesc ca nici pe tine nu te intereseaza.Calculele pot fi gresite din start !
Important sa-l vedem practic mergand.Sa-l auzim cum "toarce" incet,incet si produce ceva.
Nu ne intereseaza randamentele graficele calculele...Banuiesc ca nici pe tine nu te intereseaza.Calculele pot fi gresite din start !
Important sa-l vedem practic mergand.Sa-l auzim cum "toarce" incet,incet si produce ceva.
Vizitator- Vizitator
Iata unde motorul tau poate fi folosit cu succes, mai ales ca nu este poluant!:
https://drive.google.com/file/d/0B6BeaTgFcjIGTGo1RFZKUW1TS3M/view
Poporul asteapta!
https://drive.google.com/file/d/0B6BeaTgFcjIGTGo1RFZKUW1TS3M/view
Poporul asteapta!
27 aug 2015scanteitudorel a scris:Constructia prototipului deocamdata stagneaza .
Pentru un anumit experiment am folosit un cilindru cu piston de la un scaun ergonomic . Ca diametru interior este bun dar ca lungime nu . Tot caut pe internet cilindri utilizati pentru haioanele de la autoturisme . Sunt bune ca lungime dar nu si ca diametru interior . Lungime 270mm -280mm iar D interior= 20mm), asta caut . Jenanta situatie.
Cum adica REZOLVAT? Nu este rezolvat de loc....Cine a pus mincina aia in titlu?
Pacalici a scris:Cum adica REZOLVAT? Nu este rezolvat de loc....Cine a pus mincina aia in titlu? Suspect
Rezolva tu subiectul . Pentru mine cel care la deschis. Acest topic este inchis.
Eu sunt inca pe aici si mor de ras.
george a scris:
Razi Tudore...
Cand am dat valoarea de 0,9365,n-am scos-o din burta; R=17,8-1,1292/17,8=0,9365.
Pricepe chiestia asta,poate fi singura corecta in tot ceea ce faci.
george a scris:
Razi Tudore...
Cand am dat valoarea de 0,9365,n-am scos-o din burta; R=17,8-1,1292/17,8=0,9365.
george- Foarte activ
Sa fim seriosi george .Inventam o noua formula de calcul al randamentului unde acesta trebuie sa fie obligatoriu subunitar. De unde ai scos tu metada pe care o prezinti. Da-mi te rog un exemplu de model fizic clasic unde se aplica aceasta formula pentru calcularea randamentului. Scriu mai departe dupa formula data de tine ; Lmu -Lmc/ Lmu ....???????george a scris:Razi Tudore...
Ai vazut acum de ce rad ? Pricepe chestia asta si mai citeste o data topicul.
Lmu -Lmc/ Lmu sau 1-Lmc/Lmu,nu stiu alte formule.
george- Foarte activ
LMC (lmc) = la mintea cocosului, un acronim.
LMU = la muie, alt acronim
LMU = la muie, alt acronim
gafiteanu- Foarte activ
A scris Razvan in topicul ,, Cum se calculeaza lucrul mecanic "george a scris:Lmu -Lmc/ Lmu sau 1-Lmc/Lmu,nu stiu alte formule
Aceasta este formula . Randamentul = Lmu/LmcRazvan a scris:Razvan a scris:
La fel pentru toate sistemele fizice: făcând raportul dintre lucrul mecanic util şi lucrul mecanic consumat.
Toata discutia asta este inutila, pentru ca formula randamentului a fost stabilita pentru cazurile clasice, reale in care energia (chimica, electrica, hidraulica, etc) consumata, este mai mare decat energia cinetica obtinuta. In cazul de fata, nu exista nici o energie consumata, dar se spera sa se obtina energie cinetica din nimic. Daca un magnet atrage o bucata de fier, nu inseamna ca a efectuat un lucru mecanic mai mare decat am facut eu pentru a aduce magnetul in apropierea barei de fier, a suporta intreaga greutate, si apoi a desprinde bara de magnet. Magnetul permanent nu produce, si nu consuma energie, el este doar o capsula de energie constanta pe care noi o punem in evidenta prin anumite mijloace. Energia pe care ni se pare ca o elibereaza magnetul, este egala cu energia pe care o consumam noi pentru a observa acest lucru.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12469
Puncte : 57028
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Corect in afara de : Toata discutia asta este inutilavirgil a scris:Toata discutia asta este inutila, pentru ca formula randamentului a fost stabilita pentru cazurile clasice, reale in care energia (chimica, electrica, hidraulica, etc) consumata, este mai mare decat energia cinetica obtinuta.
Chiar nimic ? Energia magnetica pentru tine nu inseamna ...nimicvirgil a scris:In cazul de fata nu exista nici o energie consumata, dar se spera sa se obtina energie cinetica din nimic.
Offff, aici greseti tu si ca tine multi altii. Un magnet atunci cand atrage o bara de fier de la o anumita distanta , ( zona de extindere a liniilor sale ), efectueaza un lucru mecanic , sau cum se mai spune genereaza o energie cinetica. Daca acesta energie cinetica o transformam in energie potentiala folosindu-ne de un resort mecanic sau de un cilindru cu piston care comprima aerul ,(in cazul meu), atunci ai sa consumi foarte putina energie ca sa desprinzi magnetul de placa din fier sau invers. Totul este cum transformi energia cinetica ,(la atractie ), in energie potentiala pe care o vom folosi la operatiunea de desprindere a inchizatorului de flux mag. Nimic mai simplu din punct de vedere stiintific . Tehnic aceasta operatiune trebuie realizata tinindu-se cont de cele doua curbe , ( pozitiva si negativa), prezentate grafic mai sus. Timpul nr. 4 ,( generator de energie cinetica ), al masinii cred ca este aproape clar pentru toata lumea.virgil a scris:Daca un magnet atrage o bucata de fier, nu inseamna ca a efectuat un lucru mecanic mai mare decat am facut eu pentru a aduce magnetul in apropierea barei de fier, a suporta intreaga greutate, si apoi a desprinde bara de magnet.
Cata energie consumi tu ca sa montezi niste magneti permanenti pe inductorul unui electromotor , spre exemplu si cat timp iti va da el energie magnetostatica pentru a inlocuii energia electrica pe care ar fi trebuit sa o consumi cu bobinele electrice.?????virgil a scris: Magnetul permanent nu produce, si nu consuma energie, el este doar o capsula de energie constanta pe care noi o punem in evidenta prin anumite mijloace. Corect.
Energia pe care ni se pare ca o elibereaza magnetul, este egala cu energia pe care o consumam noi pentru a observa acest lucru.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Vin 02 Oct 2015, 17:21, editata de 1 ori (Motiv : Am înlocuit culoarea roşie, recomandată doar administratorilor.)
Cata energie consumi tu ca sa montezi niste magneti permanenti pe inductorul unui electromotor , spre exemplu si cat timp iti va da el energie magnetostatica pentru a inlocuii energia electrica pe care ar fi trebuit sa o consumi cu bobinele electrice.?????
Banuiesc ca ai auzit de superconductori, in care circula un curent electric (deci produce si camp magnetic) fara sa intampine nici o rezistenta. In cazul electromotorului energia consumata de electromagneti se datoreaza rezistentei electrice a conductorului. Acest curent genereaza un camp magnetic echivalent magnetului permanent, dar energia consumata reprezinta doar caldura emisa datorita efectului Joule. Energia cinetica de rotire a motorului electric este obtinuta din curentul consumat prin intermediul periilor de catre rotor. Asa ca exemplul tau nu este bun.
Banuiesc ca ai auzit de superconductori, in care circula un curent electric (deci produce si camp magnetic) fara sa intampine nici o rezistenta. In cazul electromotorului energia consumata de electromagneti se datoreaza rezistentei electrice a conductorului. Acest curent genereaza un camp magnetic echivalent magnetului permanent, dar energia consumata reprezinta doar caldura emisa datorita efectului Joule. Energia cinetica de rotire a motorului electric este obtinuta din curentul consumat prin intermediul periilor de catre rotor. Asa ca exemplul tau nu este bun.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil- Moderator
adica de catre indus .virgil a scris: Energia cinetica de rotire a motorului electric este obtinuta din curentul consumat prin intermediul periilor de catre rotor.
Ai uitat de inductor.
Nu ma mira ca din tot ce am scris mai sus, ai retinut doar ultima parte.
Si ca sa mai adug ceva. Inventia lucreaza pe timpul nr. 1 si nr. 3 in mod comlementar , asa cum lucreaza pe un scripete doua greutati . Ex. Un pod si o contragreutate . Contragreutatea sa inventat inainte de Newton citire . Vorba lui Pacalici, iar noi o putem inlocuii prin alte metode.
Acum cand am scris rezolvat vad ca anumiti utilizatori doresc sa mai scrie cate ceva referitor la aceasta inventie . Prin urmare am sa las subiectul deschis, ( nerezolvat ). Eu incerc sa aflu cu precizie valoarea lucrului mecanic generat de catre inchizatorul de flux atunci cand este atras de catre mag. permanent conform graficului .
Pagina 21 din 26 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 26
Subiecte similare
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
Pagina 21 din 26
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum