Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 28 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 28 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Sarcinile electrice ale protonului si a electronului.
+3
Razvan
Bordan
scanteitudorel
7 participanți
Pagina 1 din 1
Sarcinile electrice ale protonului si a electronului.
Cunoastem faptul ca protonul are o sarcina electrica pozitiva iar electronul o sarcina electrica negativa . Intre acestia se manifesta o forta de atractie de natura electrica.
Din Wikipedia.
Protonul (din grecescul .....=primul) este particula subatomică din nucleul unui atom, cu masa (mp = 1,673ˇ10-27 kg) ?i cu sarcina electrică pozitivă (qp= e = 1,602ˇ10-19 C)
Electronul este o particulă subatomică fundamentală cu sarcină electrică negativă. Este un lepton de spin 1 care participă la interactiunile electromagnetice, masa acestuia fiind de aproximativ 1/1836 din cea a protonului. Împreună cu nucleul atomic, electronii formează atomul.
Daca admitemm ca o sarcina electrica este formata din corpuri extraordinar de mici, care sunt deplasate de la un corp la altul ,( proton -> electron, sau invers ), insiruite pe cate o linie , pe care o numim linie de camp electric , atunci sa analizam urmatoarea situatie.
In atom forta de natura electrica dintre proton si electron se manifesta datorita campului electric reprezentat prin liniile de camp. Noi stim din cele scrise mai sus ca aceste linii sunt alcatuite din corpuri extraordinari de mici mentinute le pozitie datorita unei forte de atractie .si circula de la un corp la altul , ( ca apa intr-un furtun , spre ex).
Consideram ca protonul este incarcat peste masura cu aceste minisarcini electrice pozitive Deci : ,sarcini in exces.
La fel si electronul , dar cu sarcini electrice negative. Spune-m despre aceste particule elementare ca au o energie interna mare care se manifesta in exterior .
Fiecare din ele cauta sa isi echilibreze energia prin modul descris mai sus, astfel ca in proton vor intra minisarcini electrice negative iar in electron vor intra minisarcinile electrice pozitive. Cand nr. minisarcinilor pozitive va fi egal cu nr. minisarcinilor negative ,( in electron) , se poate spune despre acesta ca sa echilibrat din punct de vedere energetic ,( electric).
Atunci cand electronul orbiteaza in jurul protonului , ( in atom ), inseamna ca intre aceste particule elementare are loc un schimb energetic pe o anumita peroiada de timp. Dupa care particule pot fi considerate ca fiind echilibrate din punct de vedere energetic.
Intrebare.
Ce se intampla dupa acest timp unde protonul si electronul au efectuat un schimb energetic ? Dispare campul de atractie electrica manifestata de catre fiecare particula elementara ?
Din Wikipedia.
Protonul (din grecescul .....=primul) este particula subatomică din nucleul unui atom, cu masa (mp = 1,673ˇ10-27 kg) ?i cu sarcina electrică pozitivă (qp= e = 1,602ˇ10-19 C)
Electronul este o particulă subatomică fundamentală cu sarcină electrică negativă. Este un lepton de spin 1 care participă la interactiunile electromagnetice, masa acestuia fiind de aproximativ 1/1836 din cea a protonului. Împreună cu nucleul atomic, electronii formează atomul.
Daca admitemm ca o sarcina electrica este formata din corpuri extraordinar de mici, care sunt deplasate de la un corp la altul ,( proton -> electron, sau invers ), insiruite pe cate o linie , pe care o numim linie de camp electric , atunci sa analizam urmatoarea situatie.
In atom forta de natura electrica dintre proton si electron se manifesta datorita campului electric reprezentat prin liniile de camp. Noi stim din cele scrise mai sus ca aceste linii sunt alcatuite din corpuri extraordinari de mici mentinute le pozitie datorita unei forte de atractie .si circula de la un corp la altul , ( ca apa intr-un furtun , spre ex).
Consideram ca protonul este incarcat peste masura cu aceste minisarcini electrice pozitive Deci : ,sarcini in exces.
La fel si electronul , dar cu sarcini electrice negative. Spune-m despre aceste particule elementare ca au o energie interna mare care se manifesta in exterior .
Fiecare din ele cauta sa isi echilibreze energia prin modul descris mai sus, astfel ca in proton vor intra minisarcini electrice negative iar in electron vor intra minisarcinile electrice pozitive. Cand nr. minisarcinilor pozitive va fi egal cu nr. minisarcinilor negative ,( in electron) , se poate spune despre acesta ca sa echilibrat din punct de vedere energetic ,( electric).
Atunci cand electronul orbiteaza in jurul protonului , ( in atom ), inseamna ca intre aceste particule elementare are loc un schimb energetic pe o anumita peroiada de timp. Dupa care particule pot fi considerate ca fiind echilibrate din punct de vedere energetic.
Intrebare.
Ce se intampla dupa acest timp unde protonul si electronul au efectuat un schimb energetic ? Dispare campul de atractie electrica manifestata de catre fiecare particula elementara ?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Sarcinile electrice ale protonului si a electronului.
Dacă admiți că electronul este particulă fundamentală nu mai poți admite că e format din alte "corpuri extraordinar de mici".
Ori nu e electronul particulă fundamentală?
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
Eu am scris cu litere ingrosate.Bordan a scris:Dacă admiți că electronul este particulă fundamentală nu mai poți admite că e format din alte "corpuri extraordinar de mici".
Eu cred ca reese clar din textul de mai sus faptul ca potonul si electronul nu mai pot fi considerate particule elementare. Ele sunt considerate asa in textul preluat din Wikipedia.scanteitudorel a scris:Daca admitemm ca o sarcina electrica este formata din corpuri extraordinar de mici, care sunt deplasate de la un corp la altul ,( proton -> electron, sau invers ), insiruite pe cate o linie , pe care o numim linie de camp electric , atunci sa analizam urmatoarea situatie.
Protonul nu este particulă elementară; doar electronul este considerat aşa.
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Cu atat mai bine. Deci sa consideram in exemplul dat de mine ca electronul nu este o particula elementara.Razvan a scris:Protonul nu este particulă elementară; doar electronul este considerat aşa.
Noi stim din cele scrise mai sus ca aceste linii sunt alcatuite din corpuri extraordinari de mici mentinute le pozitie datorita unei forte de atractie .si circula de la un corp la altul , ( ca apa intr-un furtun , spre ex).
De unde stii aceste lucruri despre liniile de forta? De fapt liniile de forta ale campului electric sunt doar reprezentari grafice ale diferentei de potential dintre cele doua sarcini. Aceste linii de forta nu exista fizic asa cum un camp baric este reprezentat prin niste curbe concentrice de presiune, tot asa si campul electric este doar reprezentat prin linii de forta. Este o chestiune de obisnuinta, un mod grafic de a reprezenta un camp.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Sarcina electrica elementara e ce creaza campul elementar E depinde cumva de starea de energie-excitatie a cuantei respective ? Masa m stim ca depinde. Este o constanta sau nu raportul e/m ?
Asa, cuanta electrica oricare ar fi (excitata sau nu) exercita printrun camp creat E niste forte asupra altor sarcini si eventual le pot pune in miscare daca sunt libere. Deci daca cuanta este excitata, are eventual si masa si camp electric mai mare. Rezulta ca sarcia nu e constanta, decat atunci cand e statica si nu are alte sarcini imprejur, este izolata.
Sa zicem ca incarcam electric o andrea dreapta cu doi electroni. Acestia se vor pozitiona opus la capetele ascutite. Daca mai adaugam inca doi electroni, tot la capete cate doi se vor pozitiona. Dar campul electric acum creat la fiecare capat va fi mai mare decat suma celor doi electroni luati impreuna. Atentie, cu toate ca avem patru electroni in andrea, campul electric nu e suma celor patru, deoarece vectorii au directii opuse, dar nici zero, nu se anuleaza. Astea sunt enigmele campului, niciodata explicate, doar constatate.
Asa, cuanta electrica oricare ar fi (excitata sau nu) exercita printrun camp creat E niste forte asupra altor sarcini si eventual le pot pune in miscare daca sunt libere. Deci daca cuanta este excitata, are eventual si masa si camp electric mai mare. Rezulta ca sarcia nu e constanta, decat atunci cand e statica si nu are alte sarcini imprejur, este izolata.
Sa zicem ca incarcam electric o andrea dreapta cu doi electroni. Acestia se vor pozitiona opus la capetele ascutite. Daca mai adaugam inca doi electroni, tot la capete cate doi se vor pozitiona. Dar campul electric acum creat la fiecare capat va fi mai mare decat suma celor doi electroni luati impreuna. Atentie, cu toate ca avem patru electroni in andrea, campul electric nu e suma celor patru, deoarece vectorii au directii opuse, dar nici zero, nu se anuleaza. Astea sunt enigmele campului, niciodata explicate, doar constatate.
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Daca ti-as spune tot nu mai crede . Am postat o problema folosindu-ma de o situatie imaginara . Pe aceste linii de forta eu le consider altfel . Am voie ?virgil a scris:De unde stii aceste lucruri despre liniile de forta? De fapt liniile de forta ale campului electric sunt doar reprezentari grafice ale diferentei de potential dintre cele doua sarcini. Aceste linii de forta nu exista fizic asa cum un camp baric este reprezentat prin niste curbe concentrice de presiune, tot asa si campul electric este doar reprezentat prin linii de forta. Este o chestiune de obisnuinta, un mod grafic de a reprezenta un camp.
Dl. gafiteanu . Ce ati postat dvs. merita analizat cu foarte multa atentie , dar nu acesta este problema pe care am abordat-o eu.gafiteanu a scris:Sarcina electrica elementara e ce creaza campul elementar E depinde cumva de starea de energie-excitatie a cuantei respective ?
In problema expusa am considerat ca cele doua ,( proton -electron ), au forma unui vas sferic si sunt incarcate cu alte particule pe care le-am numit microsarcini electrice. Starea lor energetica in corpul respectiv se va manifesta printr-o forta de respingere , ( dintre microsarcini), care duc automat la expulzarea lor din corp , dar si asupra microsarcinilor din celalalt corp cu o forta de atractie. Fortele respective obliga microsarcinile electrice sa se deplaseze formand niste elicoide pe care in mod conventional le vom numii linii de camp electric. Daca fizica considera ca sarcinile electrice sunt de doua feluri ,( pozitive si negative), iar fenomenul s-ar petrece dupa cum am scris eu rezulta ca dupa un anumit timp dispare ,( prin fenomenul anulare dintre microsarcini ), energia interna a fiecarui corp considerat a fi incarcat cu sarcini electrice. In cazul acesta dispar cele doua forte . Si atunci ce se intampla ?
Aici este problema . Ceea ce se considera a fi sarcina elementara ,(e), in fizica oficiala eu o consider a fi rezultatul unei insumari a unor energii interne existenta in niste corpuri extraordinari de mici , pe care le numesc microsarcini electrice . Acestea dupa parerea mea nu sunt de doua feluri , ( negative si pozitive ), ele au doar o proprietate fizica specifica , ( de a forma o legatura intre ele , de alipire fata de corpurile mult mai mari decat ele si de asociere cu alte microsarcini ce au proprietati fizice diferite). In functie de numarul acestora in electron , sau proton va depinde intensitatea liniilor de camp electric. Mai simplu spus pe proton il consider ca fiind un corp care primeste si emite astfel de particule , iar pe electron il consider a fi un corp neutru din punct de vedere electric , dar capabil sa gazduiasca un numar mai mare sau mai mic de astfel de microsarcini. In functie de acest numar se considera daca respectivul corp este pozitiv sau negativ din punct de vedere electric.gafiteanu a scris:Sarcina electrica elementara e ce creaza campul elementar E depinde cumva de starea de energie-excitatie a cuantei respective ?
Ex . Corpul electronului nu are in componenta sa aceste microsarcini electrice deci el poate fi considerat negativ din punct de vedere electric .Pe masura ce aceste microsarcini patrund in el acesta poate fi considerat pozitiv in raport cu prima situatie cu toate ca in el nu au patruns microsarcini electrice de semn pozitiv. Din cele scrise mai sus rezulta ca nu avem asa ceva. Doar un nr. de microsarcini electrice.
Este greu sa vin cu o astfel de teorie cand in fizica exista principii , teorii , deja impamantenite , cum se spune.
scanteitudorel a scris:Eu cred ca reese clar din textul de mai sus faptul ca potonul si electronul nu mai pot fi considerate particule elementare.
Mie îmi place să scriu poezii, dar îmi place să am și măsura valorii, să-mi cumpănesc cuvintele, când vorbesc despre știință.
Ai deschis subiectul ʺSarcinile electrice ale protonului și electronuluiʺ, admițând că electronul nu este particulă elementară și că sarcina electronului ar fi compusă din alte sarcini sau ʺcorpuri extraordinari de miciʺ. Admițând treaba asta trebuie să admiți și că sarcina electrică cuantificată, care formează un șir discontinuu de valori, q=N*e=1,6*10^-19C, nu mai este cuatificată.
Sau, ca să fiu mai clar, un coulomb nu mai reprezintă sarcina electrică a 6,241506×10^18 electroni. Nu mai reprezintă nici sarcina electrică transportată de un curent de 1 amper timp de 1 secundă.
Poți să scrii cu litere îngroșate și să decretezi și admiți orice, că e slobod la imaginație, dar dacă vrem să vorbim la obiect, științific, trebuie să avem simțul măsurii termenilor, cuvintelor și realității.
Dacă sarcina electrică e formată din ʺcorpuri extraordinari de miciʺ, trebuie scris negru pe alb, eventual și îngroșat, valoarea și ʺculoareaʺ acestor ʺcorpuriʺ. Poate și aroma. Ce sunt corpurile alea ʺextraordinar de miciʺ, corpuri sau unde, și care este corespondentul lor în lumea reală?
Altfel ... era atunci, era frumos, era ca o poveste ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
Vacanta mea sa terminat , va multumesc pentru atentie.
scanteitudorel a scris:Vacanta mea sa terminat , va multumesc pentru atentie.
Nu mi se pare corecta , abandonarea unei discutii ce devenea interesanta, cu afirmatii ca cele de mai sus. Ce vor spune cititorii?
Nu ai frica Dorule! Nimic din ce cunoastem noi sau vor cunoaste
oamenii pana la disparitia speciei, nu va fi particula elementara!
Cei ce discuta asta nu au inteles ce inseamna infinit. Si sunt asa
de multi! Cred ei ca au gasit capatul infinitului mic. Ha, ha, ha!
oamenii pana la disparitia speciei, nu va fi particula elementara!
Cei ce discuta asta nu au inteles ce inseamna infinit. Si sunt asa
de multi! Cred ei ca au gasit capatul infinitului mic. Ha, ha, ha!
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44924
Data de inscriere : 03/12/2013
Subiecte similare
» Masa protonului în viziunea lui Haramein
» Defecte la prize şi comutatoare electrice
» Electronul o fi un foton încărcat?
» Defecte la prize şi comutatoare electrice
» Electronul o fi un foton încărcat?
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: