Ultimele subiecte
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:38
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 21:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 24 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 24 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Care (cât) este torsiunea unei drepte?
+4
virgil
Pacalici
gafiteanu
Abel Cavaşi
8 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Care (cât) este torsiunea unei drepte?
Rezumarea primului mesaj :
Știe cineva ce torsiune are o dreaptă?
Știe cineva ce torsiune are o dreaptă?
Re: Care (cât) este torsiunea unei drepte?
Valoros! De retinut!Curbele care nu sunt plane se numesc efectiv CURBE STRÂMBE.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12466
Data de inscriere : 25/05/2010
De unde să știu eu ce torsiune are curba aia? Din vedere? Din vedere pare curbă strâmbă (deci, neplană). Și ce relevanță are asta pentru torsiunea dreptei?
Este torsionata sau nu?Abel Cavaşi a scris:De unde să știu eu ce torsiune are curba aia? Din vedere? Din vedere pare curbă strâmbă (deci, neplană). Și ce relevanță are asta pentru torsiunea dreptei?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Păi, tocmai ți-am răspuns la întrebarea asta: ziceam că n-am de unde să știu ce torsiune are.
Dar problema e că TU nu mi-ai spus ce legătură are discuția asta cu torsiunea dreptei. Aici nu discutăm de torsiunea altor curbe, ci de torsiunea DREPTEI. Sau vrei să mă înveți tu pe mine ce este torsiunea?
Dar problema e că TU nu mi-ai spus ce legătură are discuția asta cu torsiunea dreptei. Aici nu discutăm de torsiunea altor curbe, ci de torsiunea DREPTEI. Sau vrei să mă înveți tu pe mine ce este torsiunea?
Pai se vede de la o posta locul unde curba are torsiune si unde nu. Din moment ce este deformata ca o elice, zonele diametral opuse aflate pe diametrul mic al elipsei sunt torsionate, iar cele aflate pe diametrul mare sunt doar curbate.Abel Cavaşi a scris:Păi, tocmai ți-am răspuns la întrebarea asta: ziceam că n-am de unde să știu ce torsiune are.
Torsiunea dreptei nu exista, e simplu.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Argumentează. Ce înseamnă „a nu exista”? A fi nulă? Orice inexistență se reduce la anularea unui parametru. De exemplu, în vid nu există aer. Asta se traduce că densitatea aerului în vid este nulă. Deci?virgil a scris:Torsiunea dreptei nu exista, e simplu.
Daca am spus ca torsiunea unei drepte nu exista, inseamna ca este nula. Trebuie sa facem diferente intre dreapta geometrica si dreapta sa-i spunem fizica, care are un suport material oricat de subtil ar fi. Dreapta fizica este legata de substanta, de materie, in timp ce dreapta geometrica este imaginara, pentru ca nu are un suport fizic. Dreapta fizica in anumite situatii poate avea torsiune ( aminteste-ti de exemplul cu ata de paianjen si cablul de macara).Abel Cavaşi a scris:Argumentează. Ce înseamnă „a nu exista”? A fi nulă? Orice inexistență se reduce la anularea unui parametru. De exemplu, în vid nu există aer. Asta se traduce că densitatea aerului în vid este nulă. Deci?virgil a scris:Torsiunea dreptei nu exista, e simplu.
virgil- Moderator
În sfârșit, ai reușit să spui ceva despre torsiunea dreptei. Bun, deci tu consideri (ca și mulți alții) că torsiunea dreptei este nulă. Ai SPUS că torsiunea dreptei o consideri nulă. Dar nu ai DEMONSTRAT. Arată-mi de ce torsiunea dreptei nu poate fi egală cu 7, de exemplu.virgil a scris:Daca am spus ca torsiunea unei drepte nu exista, inseamna ca este nula.
Aici iar intri în aberații. Te rog, abține-te!Trebuie sa facem diferente intre dreapta geometrica si dreapta sa-i spunem fizica
Nu este nici o deosebire.virgil a scris:Trebuie sa facem diferente intre dreapta geometrica si dreapta sa-i spunem fizica
In rest de acord, o dreapta nu poate avea torsiune, deci nici nu se poate spune ca torsiune este 0.
In geometria Abel Cavasiana, dreapta are torsiune ca asa vrea ea.Dreapta, în matematică, este linia ce poate fi definită ca având doar o dimensiune, lungimea. Orice dreaptă este de lungime infinită, conține o infinitate de puncte, este de grosime zero și este o curbă perfect "dreaptă". În geometria euclidiană, pentru două puncte fixe există o dreaptă și numai una ce trece prin amândouă. Folosind metrica standard, linia dreaptă reprezintă drumul cel mai scurt dintre două puncte.
Măi nene Abel! Dreapta e definită într-un plan! Planul are torsiune? Nu are, că de-aia e plan!
Vezi că există nişte definiţii atât în fizică cât şi în matematică, pe care nu le schimbi cum vrei tu şi la orice oră! Dacă-s definiţii, aşa se mănâncă!
Vezi că există nişte definiţii atât în fizică cât şi în matematică, pe care nu le schimbi cum vrei tu şi la orice oră! Dacă-s definiţii, aşa se mănâncă!
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33848
Data de inscriere : 18/03/2011
De acord cu ce? Cu cine? Virgil a spus că torsiunea e nulă. Tu spui că „nu se poate spune ca torsiune este 0”. Te contrazici și pe tine:Pacalici a scris:In rest de acord, o dreapta nu poate avea torsiune, deci nici nu se poate spune ca torsiune este 0.
Pacalici a scris:Abel, cum definesti torsiunea unei drepte? (Intreb pentru ca , pentru mine acel "ceva" ar trebui sa fie 0, dar poate gresesc si deci doresc sa iti cunosc punctul de vedere.
Nu-mi pune în gură lucruri pe care nu le-am spus. Ți-am spus undeva cât este torsiunea unei drepte? Sau am spus că ea ar fi nulă?In geometria Abel Cavasiana, dreapta are torsiune ca asa vrea ea.
Spui că dreapta e definită în plan? Mai învață, puiule!Razvan a scris:Măi nene Abel! Dreapta e definită într-un plan! Planul are torsiune? Nu are, că de-aia e plan!
Abel, cum definesti torsiunea unei drepte? (Intreb pentru ca , pentru mine acel "ceva" ar trebui sa fie 0, dar poate gresesc si deci doresc sa iti cunosc punctul de vedere.
1.Ti-am testat terenul.
2.In geometria Abel Cavasiana, dreapta are torsiune cat vrea ea , atunci cand vrea ea.
3.Dreapta nu se defineste in plan ca are oroare de el.
Ce să învăţ? Vrei să spui că o dreapă poate fi definită în afara unui plan?
Care este definiţia dreptei????
Care este definiţia dreptei????
Trebuie nu un plan pt definirea dreptei, ci doua. Ce risipa pt a rezulta doar o dreapta.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36112
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
De acord, dar dreapta asta doar rezultă din intersecţie a două plane, nu că aşa ar fi ea definită.
Să vedem dacă Abel ne poate cita definiţia dreptei!
Razvan- Foarte activ
Vrei definiție pentru dreaptă ca să te scoți, pui? Bine. „Dreapta este curba a cărei curbură este nulă.” E bine, pui?
Abel Cavaşi a scris:„Dreapta este curba a cărei curbură este nulă.”
Fii serios! Cere-i banii înapoi profului care ţi-a predat aşa ceva!
Unde ai mai văzut tu definiţia asta a unei drepte?
Razvan- Foarte activ
Iata inca cateva situatii cand poti obtine o dreapta din intersectia unei figuri geometrice cu un plan;Razvan a scris:De acord, dar dreapta asta doar rezultă din intersecţie a două plane, nu că aşa ar fi ea definită.
virgil- Moderator
Geometria Cavasiana a scris:Vrei definiție pentru dreaptă ca să te scoți, pui? Bine. „Dreapta este curba a cărei curbură este nulă.” E bine, pui?
E muuuuult mai simplu decat intersectia a doua plane! E bine puisor, esti pe calea cea stramba.
rectific; Daca am spus ca torsiunea unei drepte nu exista, inseamna ca unei drepte nu poti sa-i atribui torsiune, tot asa cum nu poti sa-i atribui curbura, sau alte atribute pe care de detine doar materia.Abel Cavaşi a scris:În sfârșit, ai reușit să spui ceva despre torsiunea dreptei. Bun, deci tu consideri (ca și mulți alții) că torsiunea dreptei este nulă. Ai SPUS că torsiunea dreptei o consideri nulă. Dar nu ai DEMONSTRAT. Arată-mi de ce torsiunea dreptei nu poate fi egală cu 7, de exemplu.virgil a scris:Daca am spus ca torsiunea unei drepte nu exista, inseamna ca este nula.Aici iar intri în aberații. Te rog, abține-te!Trebuie sa facem diferente intre dreapta geometrica si dreapta sa-i spunem fizica
Dreapta este o reprezentare grafica a unei notiuni imaginare, adica a unui gand, iar un gand nu poate fi torsionat. Dreapta si orice alta forma geometrica nu are masa, culoare, grosime, sau orice alta proprietate detinuta de substanta.
Insa limbajul matematic, este un produs al mintii, si din acest punct de vedere, cu gandul poti torsiona o dreapta si sa-i dai orice valoare doresti, doar ca pentru asta trebuie specificat ca este vorba doar de o presupunere imaginara.
Este un proverb care spune; In mintea stramba si lucrul drept se stramba.
virgil- Moderator
La celălalt deștept n-am ce să-i răspund că nu mai merită. În schimb ție îți mai pot spune că cele două definiții sunt ECHIVALENTE. Capisci?Pacalici a scris:Geometria Cavasiana a scris:Vrei definiție pentru dreaptă ca să te scoți, pui? Bine. „Dreapta este curba a cărei curbură este nulă.” E bine, pui?
E muuuuult mai simplu decat intersectia a doua plane! E bine puisor, esti pe calea cea stramba.
Mai lucrează la mintea strâmbă. Tu mai ai de înțeles încă faptul că o dreaptă (un „gând”) are curbură nulă.virgil a scris:rectific; Daca am spus ca torsiunea unei drepte nu exista, inseamna ca unei drepte nu poti sa-i atribui torsiune, tot asa cum nu poti sa-i atribui curbura, sau alte atribute pe care de detine doar materia.Abel Cavaşi a scris:În sfârșit, ai reușit să spui ceva despre torsiunea dreptei. Bun, deci tu consideri (ca și mulți alții) că torsiunea dreptei este nulă. Ai SPUS că torsiunea dreptei o consideri nulă. Dar nu ai DEMONSTRAT. Arată-mi de ce torsiunea dreptei nu poate fi egală cu 7, de exemplu.virgil a scris:Daca am spus ca torsiunea unei drepte nu exista, inseamna ca este nula.Aici iar intri în aberații. Te rog, abține-te!Trebuie sa facem diferente intre dreapta geometrica si dreapta sa-i spunem fizica
Dreapta este o reprezentare grafica a unei notiuni imaginare, adica a unui gand, iar un gand nu poate fi torsionat. Dreapta si orice alta forma geometrica nu are masa, culoare, grosime, sau orice alta proprietate detinuta de substanta.
Insa limbajul matematic, este un produs al mintii, si din acest punct de vedere, cu gandul poti torsiona o dreapta si sa-i dai orice valoare doresti, doar ca pentru asta trebuie specificat ca este vorba doar de o presupunere imaginara.
Este un proverb care spune; In mintea stramba si lucrul drept se stramba.
Abel a scris:Mai lucrează la mintea strâmbă. Tu mai ai de înțeles încă faptul că o dreaptă (un „gând”) are curbură nulă.
Abel a scris:Capisci?
Si Cappo!
P.S. Apropos...Abel de ce foloseste proxy din Germania?
Torsiunea dreptei nu poate fi egala cu 7, pentru ca torsiunea se masoara in [grade/metru], adica dreapta se rasuceste cu un numar de grade in jurul axei, pe o lungime data. Cum nu s-au gasit metodele tehnologice prin care sa se rasuceasca o dreapta, inseamna ca dreapta inca nu are torsiune.Abel Cavaşi a scris:virgil a scris:Abel Cavaşi a scris:
Dar nu ai DEMONSTRAT. Arată-mi de ce torsiunea dreptei nu poate fi egală cu 7, de exemplu.
virgil- Moderator
Si Abel tot asa ceva a afirmat: ca torsiunea dreptei este nedeterminata.virgil a scris:
Torsiunea dreptei nu poate fi egala cu 7, pentru ca torsiunea se masoara in [grade/metru], adica dreapta se rasuceste cu un numar de grade in jurul axei, pe o lungime data. Cum nu s-au gasit metodele tehnologice prin care sa se rasuceasca o dreapta, inseamna ca dreapta inca nu are torsiune.
Mi se pare normal, dar nu stiu la ce foloseste, fiindca este numai un
exercitiu de gandire. Un fir de ata rasucit de 1000 de ori pe metru, din
fabricatie, daca il întinzi, tot drept este.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44933
Data de inscriere : 03/12/2013
Si intersectia a doua suprafete elicoidale, dau nastere la o "torsionata", un fel de dreapta la aspect dar care a rezultat dintr-o alta intersectie decat din cele doua plane. Sigur este un exercitiu de gandire. Vezi poza;virgil_48 a scris:Si Abel tot asa ceva a afirmat: ca torsiunea dreptei este nedeterminata.virgil a scris:
Torsiunea dreptei nu poate fi egala cu 7, pentru ca torsiunea se masoara in [grade/metru], adica dreapta se rasuceste cu un numar de grade in jurul axei, pe o lungime data. Cum nu s-au gasit metodele tehnologice prin care sa se rasuceasca o dreapta, inseamna ca dreapta inca nu are torsiune.
Mi se pare normal, dar nu stiu la ce foloseste, fiindca este numai un
exercitiu de gandire. Un fir de ata rasucit de 1000 de ori pe metru, din
fabricatie, daca il întinzi, tot drept este.
virgil- Moderator
Am arătat la ce folosește pe topicul vecin creat recent.virgil_48 a scris:Si Abel tot asa ceva a afirmat: ca torsiunea dreptei este nedeterminata.
Mi se pare normal, dar nu stiu la ce foloseste
Ei, până la urmă ați înțeles că torsiunea dreptei este NEDETERMINATĂ?
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
» Despre curbura şi torsiunea unei curbe
» Curbura este egală cu torsiunea
» Despre curbura şi torsiunea unei curbe
» Curbura este egală cu torsiunea
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum