Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Astazi la 17:13
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 42 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 42 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Care (cât) este torsiunea unei drepte?
+4
virgil
Pacalici
gafiteanu
Abel Cavaşi
8 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Re: Care (cât) este torsiunea unei drepte?
Daca nu ar exista torsiune, nu ar exista nici o dreapta. Sa va explic:
Stiu ce torsiune are un fir torsionat (mercerizat simplu sau dublu). Torsiunea ii da rezistenta firului. In engleza a toarce se spune to spin. Firul tors are spin. Femeile sunt cele care au descoperit aceasta minune a tesatoriei. Prin torsiune (to spin) a fost posibila legatura firelor si scamelor scurte intrun fir lung si rezistent, ce se cheama "dreapta" torsionata suplimentar pe un mosor sau ghem.
Altfel si acum "oamenii" ar fi fost imbracati in piei de animale. Doar haina tesuta il face pe animal om !!!
Ti-am dat un verde, Abel, ca ai pus cea mai inteligenta intrebare din toata viata ta. La care ti-am raspuns con-torsionat.
Stiu ce torsiune are un fir torsionat (mercerizat simplu sau dublu). Torsiunea ii da rezistenta firului. In engleza a toarce se spune to spin. Firul tors are spin. Femeile sunt cele care au descoperit aceasta minune a tesatoriei. Prin torsiune (to spin) a fost posibila legatura firelor si scamelor scurte intrun fir lung si rezistent, ce se cheama "dreapta" torsionata suplimentar pe un mosor sau ghem.
Altfel si acum "oamenii" ar fi fost imbracati in piei de animale. Doar haina tesuta il face pe animal om !!!
Ti-am dat un verde, Abel, ca ai pus cea mai inteligenta intrebare din toata viata ta. La care ti-am raspuns con-torsionat.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Abel, cum definesti torsiunea unei drepte? (Intreb pentru ca , pentru mine acel "ceva" ar trebui sa fie 0, dar poate gresesc si deci doresc sa iti cunosc punctul de vedere.
Dreapta geometrica nu are decat o dimensiune, lungimea, si orice alta dimensiune este nula. Deci orice alta marime care are in componenta sa alte dimensiuni in afara de lungime, au ca rezultat valoarea zero.
Din Dex gasim;
TORSIÚNE, torsiuni, s. f. 1. Deplasare relativă a două secțiuni paralele și transversale ale unui obiect solid; răsucire. ♦ Indice care arată gradul de torsiune (1) al unui material textil. 2. Scrântitură, luxație. [Pr.: -si-u-] – Din fr. torsion.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink
Din Dex gasim;
TORSIÚNE, torsiuni, s. f. 1. Deplasare relativă a două secțiuni paralele și transversale ale unui obiect solid; răsucire. ♦ Indice care arată gradul de torsiune (1) al unui material textil. 2. Scrântitură, luxație. [Pr.: -si-u-] – Din fr. torsion.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Stai domne, asta e definitia DEX care a falsificat si limba Daca. Ai rabdare sa vedem definitia lui Abel ce Dumnezeu. Stai la coada.
Deoarece o dreapta e facuta dintro infinitate de puncte, care puncte insiruite fara pauza intro anumita ordine formeaza o dreapta, iar aceasta multime infinita de puncte formeaza un grup Abelian (dixit Abel) , ( https://en.wikipedia.org/wiki/Abelian_group ) putem cand vrem sa permutam punctele ca sa se torsioneze si rasuceasca incat tot dreapta sa ramana.
Abelianul torsionat: https://en.wikipedia.org/wiki/Torsion-free_abelian_groups_of_rank_1
Abelianul torsionat: https://en.wikipedia.org/wiki/Torsion-free_abelian_groups_of_rank_1
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu, te rog rasuceste tu un punct cu 15 grade fata de cel din fata lui.gafiteanu a scris:Deoarece o dreapta e facuta dintro infinitate de puncte, care puncte insiruite fara pauza intro anumita ordine formeaza o dreapta, iar aceasta multime infinita de puncte formeaza un grup Abelian (dixit Abel) , ( https://en.wikipedia.org/wiki/Abelian_group ) putem cand vrem sa permutam punctele ca sa se torsioneze si rasuceasca incat tot dreapta sa ramana.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Daca vrei, poti.
Daca poti, vrei. Adica o vrei.
Daca ceva n-are dimensiune, cu siguranta 100% nici nu exista. Dimensiunea conteaza. Sau vioiciunea. Amandoua nu se poate, deoarece ce e mare e si prost.
Noi aicea cercetam si punctul, originea a tot ce este in Univers. Facem teoria punctului. Il rasucim pe toate fetzele si aspectele. Punctul e dimensiunea minima, la el se raporteaza totul. Noi din puncte suntem facuti. Mici, dar cei mai vioi. Cu cat se aduna mai multe puncte la un loc, rezulta ceva mare si prost.
Daca poti, vrei. Adica o vrei.
Daca ceva n-are dimensiune, cu siguranta 100% nici nu exista. Dimensiunea conteaza. Sau vioiciunea. Amandoua nu se poate, deoarece ce e mare e si prost.
Noi aicea cercetam si punctul, originea a tot ce este in Univers. Facem teoria punctului. Il rasucim pe toate fetzele si aspectele. Punctul e dimensiunea minima, la el se raporteaza totul. Noi din puncte suntem facuti. Mici, dar cei mai vioi. Cu cat se aduna mai multe puncte la un loc, rezulta ceva mare si prost.
Restul e vorbarie goala. Si daca poti descrie cum o vei face.gafiteanu a scris:Daca vrei, poti.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mar 08 Dec 2015, 08:07, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Așa cum curbura este un parametru care ne arată cât de repede se îndepărtează o curbă de la dreapta instantanee tangenta la acea curbă, tot astfel torsiunea este un parametru care ne arată cât de repede se îndepărtează o curbă de la planul instantaneu în care se află curba (planul osculator).Pacalici a scris:Abel, cum definesti torsiunea unei drepte? (Intreb pentru ca , pentru mine acel "ceva" ar trebui sa fie 0, dar poate gresesc si deci doresc sa iti cunosc punctul de vedere.
Riguros spus, torsiunea este modulul derivatei binormalei (curbura este modulul derivatei tangentei) în raport cu parametrul canonic (elementul de arc).
Deci? Care este torsiunea dreptei atunci? Ai putea spune că e 0?
Depinde de parametrii canonici ai dreptei.Abel Cavaşi a scris:Deci? Care este torsiunea dreptei atunci? Ai putea spune că e 0?
Razvan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6183
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Eu zica asa, daca punctele care formeaza dreapta nu sunt plasate in ordine alfabetica, atunci DA, o dreapta poate avea torsiune.Altfel NU. Adica NU exista torsiune si nici macar nu se poate defini asa ceva la o dreapta.
P.S. Nici macar triedrul Frenet-Serret al unei curbe strâmbe nu poate ajuta....
Serios? Asta de unde ai mai scos-o?Razvan a scris:Depinde de parametrii canonici ai dreptei.Abel Cavaşi a scris:Deci? Care este torsiunea dreptei atunci? Ai putea spune că e 0?
Acuma hotărăște-te: ori e zero, ori nu se poate defini!Pacalici a scris:Eu zica asa, daca punctele care formeaza dreapta nu sunt plasate in ordine alfabetica, atunci DA, o dreapta poate avea torsiune.Altfel NU. Adica NU exista torsiune si nici macar nu se poate defini asa ceva la o dreapta.
Si la ce ar ajuta daca dreapta considerata ideala pana mai ieri, ar fi in realitate o curba ordinara ?
Poate doar ca ar disparea geometria plana si ar ramane doar cea spatiala.
Nici o dreapta nu mai e dreapta. Deoarece si spatiul e curb.
Poate doar ca ar disparea geometria plana si ar ramane doar cea spatiala.
Nici o dreapta nu mai e dreapta. Deoarece si spatiul e curb.
Exact de unde ai scos şi tu noţiunea de torsiune a unei drepte!Abel Cavaşi a scris:Serios? Asta de unde ai mai scos-o?Razvan a scris:Depinde de parametrii canonici ai dreptei.Abel Cavaşi a scris:Deci? Care este torsiunea dreptei atunci? Ai putea spune că e 0?
Razvan- Foarte activ
Orice om in democratie are dreptul sa se indoiasca de orice, sa se curbeze, chiar sa se si con-torsioneze cat mai elicoidal. Nu toti trebuie sa fim drepti. Nimic nu mai e drept pe lumea asta. "Cavasi om sucit." Si nu e singurul:
http://www.ilcaragiale.eu/opere/nuvele_si_povestiri/canuta_om_sucit.html#.VmbrfF40jCM
Merita citita nuvela, sa vedeti cum se facea cercetarea in Romania lui Caragiale. Exact ca si acum, cum o facem si noi aicea.
http://www.ilcaragiale.eu/opere/nuvele_si_povestiri/canuta_om_sucit.html#.VmbrfF40jCM
Merita citita nuvela, sa vedeti cum se facea cercetarea in Romania lui Caragiale. Exact ca si acum, cum o facem si noi aicea.
Du-te tu! Nu mă-nnebuni! Exact de-acolo? Ce treabă are scosul torsiunii dreptei cu „parametrii canonici” ai dreptei?Razvan a scris:Exact de unde ai scos şi tu noţiunea de torsiune a unei drepte!Abel Cavaşi a scris:Serios? Asta de unde ai mai scos-o?Razvan a scris:Depinde de parametrii canonici ai dreptei.Abel Cavaşi a scris:Deci? Care este torsiunea dreptei atunci? Ai putea spune că e 0?
Păi ia să vedem dacă are: ecuaţia unei drepte dintr-un plan o poţi scrie sub formă canonică; ecuaţia unei drepte cu torsiune dintr-un plan, o poţi scrie sub formă canonică?
Razvan- Foarte activ
Pentru acei care au ramas in urma cu matematica sfintilor canonizati, ii invit sa se canonizeze la zi cu urmatoarele canoane:
http://www.rasfoiesc.com/educatie/matematica/Forma-canonica-Jordan91.php
Da ce, credeati ca dreapta e asa de simpla ? Cand e luata la analizat de sfintii savanti, devine de nerecunoscut ! Ca sfintii nu se plictisesc niciodata, au vesnicia la dispozitie, sa intoarca si dreapta pe toate fetzele.
Asa se vorbeste canonic intre sfinti, cand vine vorba de dreapta, la "dreapta Tatalui:
http://www.rasfoiesc.com/educatie/matematica/Forme-ale-ecuatiei-dreptei-in-98.php
Iata mai jos cum arata o dreapta in viziunea lui Sf. Frânel si discipolului Abel....
http://www.rasfoiesc.com/educatie/matematica/Triedrul-lui-Frent52.php
Veti observa de la inceput exprimari esoterice, precum: "Planul osculator al unei curbe intr-un punct al ei"
http://www.rasfoiesc.com/educatie/matematica/Forma-canonica-Jordan91.php
Da ce, credeati ca dreapta e asa de simpla ? Cand e luata la analizat de sfintii savanti, devine de nerecunoscut ! Ca sfintii nu se plictisesc niciodata, au vesnicia la dispozitie, sa intoarca si dreapta pe toate fetzele.
Asa se vorbeste canonic intre sfinti, cand vine vorba de dreapta, la "dreapta Tatalui:
http://www.rasfoiesc.com/educatie/matematica/Forme-ale-ecuatiei-dreptei-in-98.php
Iata mai jos cum arata o dreapta in viziunea lui Sf. Frânel si discipolului Abel....
http://www.rasfoiesc.com/educatie/matematica/Triedrul-lui-Frent52.php
Veti observa de la inceput exprimari esoterice, precum: "Planul osculator al unei curbe intr-un punct al ei"
Puiule, tu încă nu știai că și curbele DIN PLAN au torsiune? AU! E nulă, dar AU! Capisci?Razvan a scris:Păi ia să vedem dacă are: ecuaţia unei drepte dintr-un plan o poţi scrie sub formă canonică; ecuaţia unei drepte cu torsiune dintr-un plan, o poţi scrie sub formă canonică?
Aoleu! Acuma văd! Păi, ce treabă are ecuația canonică a dreptei cu „parametrii canonici” ai acesteia?
Măi al naibii plan! Păi ori dreptele definite pe el n-au torsiune, ori ăla nu mai e plan! E spaţiu!
Zău, mi-e cam jenă să te iau precum Oracle, dar orişicât; câteodată chiar mă pui pe gânduri!
În sfârşit..., haide să nu ne mai certăm acum de sărbători, bine?
Zău, mi-e cam jenă să te iau precum Oracle, dar orişicât; câteodată chiar mă pui pe gânduri!
În sfârşit..., haide să nu ne mai certăm acum de sărbători, bine?
Razvan- Foarte activ
Abel Cavaşi a scris:
Puiule, tu încă nu știai că și curbele DIN PLAN au torsiune? AU! E nulă, dar AU! Capisci?
Aoleu! Acuma văd! Păi, ce treabă are ecuația canonică a dreptei cu „parametrii canonici” ai acesteia?
AU AU AU !!!
Foarte buna observatia !
Exact ca si inteligenta unui prost ! Prostul are inteligenta dar e nula !!
Capisci mai Razvane sau trebuie sa mai vrei si alte exemple ? Ai inteles Puiule sau nu ?
Vizitator- Vizitator
Puiule drag iti mai dau un exemplu:
Unii au terminat o facultate de matematica alti zero facultati de matematica.
Dar conteaza numarul facultatilor terminate ? Nu,normal ca nu ! Si zero este un numar ca oricare!
IN concluzie:
Noi toti de pe forum suntem matematicieni cu facultati de matematica terminate !
PS De la anul o sa propun ministerului sa dea diplome si la cei care au terminat zero facultati ! De ce le da doar celor care au terminat 1 ? Capisci ?
Unii au terminat o facultate de matematica alti zero facultati de matematica.
Dar conteaza numarul facultatilor terminate ? Nu,normal ca nu ! Si zero este un numar ca oricare!
IN concluzie:
Noi toti de pe forum suntem matematicieni cu facultati de matematica terminate !
PS De la anul o sa propun ministerului sa dea diplome si la cei care au terminat zero facultati ! De ce le da doar celor care au terminat 1 ? Capisci ?
Vizitator- Vizitator
Deoarece se apropie craciunul, va sfatuiesc pe toti sa studiati coada porcului care este torsionata.Asta pana nu trece Styxul nea Ghita.
Pacea fie cu voi fiilor!
Pacea fie cu voi fiilor!
Sigur ca au torsiuni, au si infinite intreruperi, dar e nule. O dreapta d`asta e facuta din mai multe segmente "intrerupte", care se lipesc aproape perfect. Trageti o dreapta si studiat-o la microscop. De fapt niciodata nu veti putea sa trageti o dreapta intreaga, ca e infinita, doar un segment. Si nu puteti sa stiti cum e si ce propietati nebanuite are pe la capetele infinite.
Chiar mai mult, intro dreapta este continute mai multe drepte incluse-suprapuse, un fasciculus. Deoarece orice dreapta nu are grosime (decat fizic pe hartie) si ca urmare incap o infinitate intruna singura. Oricand putem separa acest "fascicul", sa facem oricate drepte apoi. La fel cum Universul s-a nascut doar dintrun punct, care a continut toate punctele pe care le are astazi.
Chiar mai mult, intro dreapta este continute mai multe drepte incluse-suprapuse, un fasciculus. Deoarece orice dreapta nu are grosime (decat fizic pe hartie) si ca urmare incap o infinitate intruna singura. Oricand putem separa acest "fascicul", sa facem oricate drepte apoi. La fel cum Universul s-a nascut doar dintrun punct, care a continut toate punctele pe care le are astazi.
Mă, deștepților, mă, voi nu puteți face distincție între a avea torsiune NULĂ și a avea torsiune NEDEFINITĂ?!
Mai este o varianta de care nu vrei sa tii seama; unei drepte, nu poti sa-i asociezi notiunea de torsiune, pentru ca dreapta nu are decat o dimensiune liniara.Abel Cavaşi a scris:Mă, deștepților, mă, voi nu puteți face distincție între a avea torsiune NULĂ și a avea torsiune NEDEFINITĂ?!
virgil- Moderator
. Nu am terminat fac. de matematica dar am invatat suficienta in primii doi ani universitari. In plus, mi-a placut Geometria Analitica. Doresc sa-l sprijin pe mult criticatul Abel care indrazneste sa defineasca torsiunea unei drepte. Pentru aceasta propun un pdv mai "larg" (opus "vederii inguste"):
. Dreapta folosita de stiinta contemporana este aceeasi (ca definitie) cu aceea din urma cu cateva sute de ani. Pe definitiile (vechi) ale geometriei euclidiene s-a construit o intreaga stiinta matematica (care prin arogarea "monopolului" devine "vedere ingusta"). Atunci cand au aparut matematicieni indrazneti au aparut si matematici noi, diferite principial de vechea (vechile) matematica - Galois, Bolyai(-Lobacevski), de ex. E de presupus ca si in viitor va continua acest proces de multiramificare a matematicii.
. Privitor la "vederea ingusta", intalnim nenumarate dispute (pe toate forumurile ce abordeaza probleme stiintifice) intre "pozitia stiintifica oficiala" si "pozitia innoitoare" a diferitilor cercetatori /pasionati/ amatori sau nu.
. Propunerea mea este de a se da o noua definitie dreptei, in asa fel ca ea sa aiba si proprietati precum torsiunea sau altele (dar care sa poata fi folosita si in matematica actuala, de ex. - desi nu-i obligatoriu). Parerea mea este ca o astfel de initiativa este perfect acceptabila. Deci, rezolvarea disputelor privitoare la dreapta cu/fara torsiune poate fi facuta prin (re)definirea dreptei. Ca exemplu din realitatea fizica, exista deja referiri pe acest forum la UPAsi (Ultimate Physical Atom), care sunt compusi din zece "fire" (stringuri le zic unii), torsionate la maxim in sapte spirile, dar care prin "intindere" se dovedesc a fi un singur sirag de margele (bubles), fiecare margica avand libertatea de rasucire pe acest sirag (pare sa fie singura ei libertate de miscare).
.
. Dreapta folosita de stiinta contemporana este aceeasi (ca definitie) cu aceea din urma cu cateva sute de ani. Pe definitiile (vechi) ale geometriei euclidiene s-a construit o intreaga stiinta matematica (care prin arogarea "monopolului" devine "vedere ingusta"). Atunci cand au aparut matematicieni indrazneti au aparut si matematici noi, diferite principial de vechea (vechile) matematica - Galois, Bolyai(-Lobacevski), de ex. E de presupus ca si in viitor va continua acest proces de multiramificare a matematicii.
. Privitor la "vederea ingusta", intalnim nenumarate dispute (pe toate forumurile ce abordeaza probleme stiintifice) intre "pozitia stiintifica oficiala" si "pozitia innoitoare" a diferitilor cercetatori /pasionati/ amatori sau nu.
. Propunerea mea este de a se da o noua definitie dreptei, in asa fel ca ea sa aiba si proprietati precum torsiunea sau altele (dar care sa poata fi folosita si in matematica actuala, de ex. - desi nu-i obligatoriu). Parerea mea este ca o astfel de initiativa este perfect acceptabila. Deci, rezolvarea disputelor privitoare la dreapta cu/fara torsiune poate fi facuta prin (re)definirea dreptei. Ca exemplu din realitatea fizica, exista deja referiri pe acest forum la UPAsi (Ultimate Physical Atom), care sunt compusi din zece "fire" (stringuri le zic unii), torsionate la maxim in sapte spirile, dar care prin "intindere" se dovedesc a fi un singur sirag de margele (bubles), fiecare margica avand libertatea de rasucire pe acest sirag (pare sa fie singura ei libertate de miscare).
.
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Atunci trebuie redefinit punctul matematic, ca fiind un punct material oricat de mic, dar care se bucura de proprietatea de a putea avea miscare unghiulara in raport cu alte puncte vecine. De fapt geometria a pornit de la notiuni concrete, ca in final sa ajunga la notiuni abstracte, fapt ce o indeparteza de fizica.
virgil- Moderator
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Antimateria se mișcă pe elice cu torsiunea opusă celei pe care se mișcă materia
» Despre curbura şi torsiunea unei curbe
» Curbura este egală cu torsiunea
» Despre curbura şi torsiunea unei curbe
» Curbura este egală cu torsiunea
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum