Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Electricitate si magnetism. Transformator electric . Fenomen fizic deosebit.
5 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Electricitate si magnetism. Transformator electric . Fenomen fizic deosebit.
In studiile teoretice si practice pe care le-am efectuat am vrut sa cresc randamentul unui transformator electric incercand sa anulez campul magnetic generat de catre spirele din secundar . Eu asta mi-am dorit dar fenomenele fizice nu tin cont de dorinta mea . Pe scurt . Am folosit primarul unui transformator asa cum exista in momentul de fata. In secundar am introdus o bobina cu spire fi o,5 mm, lungimea 10m ,spre exemplu , bobinate clasic , dupa care am confectionat o alta bobina cu acelasi conductor si aceiasi lungime , dar bobinata total diferit fata de prima . Ce am obtinut ? Curentul in gol primar 100mA- U 220V
Tensiunea la secundarul nr. 1 ( clasic), = 6 V , curent in scurt 2, 5 A , iar curentul din primar a crescut pana la o valoare pe care o consideram a fi egala cu unitatea (1).
Tansiunea din bobina secundara nr. 2 =4,5V , iar curentul in scurt 1,875 A. Desi am obtinut in cazul acesta o valoare a tensiunii si respectiv a curentului mai mic cu 25 % ,fata de prima bobina , curentul absorbit de primarul transformatorului a fost aceiasi , adica egal cu unitatea ( 1).
Este cunoscut faptul ca liniile magnetice generate de catre secundar franeaza liniile magnetice generate de catre primar reducandu-le acestora viteza . Din exemplul expus mai sus putem trage concluzia ca liniile magnetice generate de catre secundarul nr.2 pot fi la fel puternice ca liniile generate de catre secundarul nr. 1 dar la un curent mai mic cu 25 la % . Daca as fi crescut lungimea conductorului din bobina nr. 2 pentru a obtine aceiasi diferenta de potential ( 6 V ca la prima bobina ), care ar fi fost valoarea curentului absorbit de primar ? Fenomenul fizic descoperit poate fi folosit cu succes in motoarele electrice ?
Tensiunea la secundarul nr. 1 ( clasic), = 6 V , curent in scurt 2, 5 A , iar curentul din primar a crescut pana la o valoare pe care o consideram a fi egala cu unitatea (1).
Tansiunea din bobina secundara nr. 2 =4,5V , iar curentul in scurt 1,875 A. Desi am obtinut in cazul acesta o valoare a tensiunii si respectiv a curentului mai mic cu 25 % ,fata de prima bobina , curentul absorbit de primarul transformatorului a fost aceiasi , adica egal cu unitatea ( 1).
Este cunoscut faptul ca liniile magnetice generate de catre secundar franeaza liniile magnetice generate de catre primar reducandu-le acestora viteza . Din exemplul expus mai sus putem trage concluzia ca liniile magnetice generate de catre secundarul nr.2 pot fi la fel puternice ca liniile generate de catre secundarul nr. 1 dar la un curent mai mic cu 25 la % . Daca as fi crescut lungimea conductorului din bobina nr. 2 pentru a obtine aceiasi diferenta de potential ( 6 V ca la prima bobina ), care ar fi fost valoarea curentului absorbit de primar ? Fenomenul fizic descoperit poate fi folosit cu succes in motoarele electrice ?
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Electricitate si magnetism. Transformator electric . Fenomen fizic deosebit.
Banuiesc ca in a doua infasurare ai pus firul in doua si astfel ai anulat campul magnetic exterior, fapt ce a dus la scaderea tensiunii, deoarece o parte din energia campului magnetic s-a consumat pentru anihilarea partiala a acestuia la exteriorul bobinei, in loc sa produca cresterea de tensiune, si amperaj, adica de energie a electronilor.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Electricitate si magnetism. Transformator electric . Fenomen fizic deosebit.
Interesanta banuiala ta. Daca pui firul in doua si masori la cele doua capete ale acestuia obtii diferenta de potential zero si curent zero. Daca pui firul in doua si masori la cele patru capete obtii diferenta de potential mai mica ,dar curent mai mare deorece ai dublat sectiunea prin care circula electronii, respectiv prin dublarea conductorului. Forta magnetomotoare generata de catre primar este puternica. Vezi urmatoarea fig.virgil a scris:Banuiesc ca in a doua infasurare ai pus firul in doua si astfel ai anulat campul magnetic exterior, fapt ce a dus la scaderea tensiunii, deoarece o parte din energia campului magnetic s-a consumat pentru anihilarea partiala a acestuia la exteriorul bobinei, in loc sa produca cresterea de tensiune, si amperaj, adica de energie a electronilor.
Pentru virgil,
Un conductor electric plasat perpendicular pe liniile magnetice variabile in spatiu si timp.
Ai verificat aceste alternative de bobinaj si ai obtinut rezultatul zero? sau asa presupui?Daca pui firul in doua si masori la cele doua capete ale acestuia obtii diferenta de potential zero si curent zero.
Dar cum altfel ai facut bobinarea secundarului?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Normal ca am verificat. In mod logic obtii si tu acelasi rezultat . Deocamdata , felul in care a fost bobinat secundarul este secret. Fenomenul fizic poate fi aplicat electromotoarelor de curent continuu sau alternativ. Creste forta Laplace cu o valoare destul de mare si prin urmare creste randamentul masinii.virgil a scris:Ai verificat aceste alternative de bobinaj si ai obtinut rezultatul zero? sau asa presupui?Daca pui firul in doua si masori la cele doua capete ale acestuia obtii diferenta de potential zero si curent zero.
Dar cum altfel ai facut bobinarea secundarului?
O alta figura , unde sunt amplasate pe circuitul electric instrumentele de masura.
Scanteitudorel, poti si mai simplu anula campul magnetic parazit al secundarului, daca faci acest bobinaj din sfoara sau naylon de pescuit.
Inainte vreme chiar era sarma de cupru data deasupra cu un alt bobinaj zis de bumbac. Pesemne rolul atei de bumbac era de a nu mai face secundarul acel camp magnetic nedorit, cunoscut fiind propietatile antimagnetice (si antielectrice) ale bumbacului.
Vezi daca bobinajul toroidal te satisface, nu scapa nimic la exterior.
Ca sa nu mai existe secundar, mai este inca o metoda, autotransformatorul. Acelasi bobinaj joaca si rol de primar si de secundar.
Apropo, cum ai masurat viteza liniilor de camp magnetic ?
In motoarele trifazice este un camp magnetic invartitor sincron, 50 sau 60 cicluri pe sec. Cu cat e mai mare diametrul, cu atat campul magnetic are evident o viteza mai mare. Si Galaxia are un camp magnetic invartitor, este fantastica viteza acestuia. Acest camp invarte Galaxia care este ca un rotor, dar nu stim unde este inductorul.
Inainte vreme chiar era sarma de cupru data deasupra cu un alt bobinaj zis de bumbac. Pesemne rolul atei de bumbac era de a nu mai face secundarul acel camp magnetic nedorit, cunoscut fiind propietatile antimagnetice (si antielectrice) ale bumbacului.
Vezi daca bobinajul toroidal te satisface, nu scapa nimic la exterior.
Ca sa nu mai existe secundar, mai este inca o metoda, autotransformatorul. Acelasi bobinaj joaca si rol de primar si de secundar.
Apropo, cum ai masurat viteza liniilor de camp magnetic ?
In motoarele trifazice este un camp magnetic invartitor sincron, 50 sau 60 cicluri pe sec. Cu cat e mai mare diametrul, cu atat campul magnetic are evident o viteza mai mare. Si Galaxia are un camp magnetic invartitor, este fantastica viteza acestuia. Acest camp invarte Galaxia care este ca un rotor, dar nu stim unde este inductorul.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Unde ati citit in acest topic despre un camp magnetic parazit , pe care eu doresc sa-l anulez ? Textul in totalitatea lui scris de Dvs. ce legatura are cu subiectul deschis de mine ? Intreb doar .gafiteanu a scris:Scanteitudorel, poti si mai simplu anula campul magnetic parazit al secundarului,
Intradevar nu scrie "parazit". Ceva nedorit am crezut ca e un parazit.
Campul parazit indus in secundar se opune cauzelor care l-au creat, adica curentului si campului din primar. Daca curentul indus din secundar nu ar mai avea camp magnetic, atunci campul primarului ar fi mai puternic, nediminuat. Iar transformatorul ar putea lucra leger supraunitar.scanteitudorel a scris:In studiile teoretice si practice pe care le-am efectuat am vrut sa cresc randamentul unui transformator electric incercand sa anulez campul magnetic generat de catre spirele din secundar . Eu asta mi-am dorit dar fenomenele fizice nu tin cont de dorinta mea .
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
gafiteanu a scris:Campul parazit indus in secundar se opune cauzelor care l-au creat, adica curentului si campului din primar.Corect . Daca curentul indus din secundar nu ar mai avea camp magnetic, atunci campul primarului ar fi mai puternic nediminuat , Ar ramane la aceiasi viteza . Iar transformatorul ar putea lucra leger supraunitar.
1. Fara suparare dar eu pana acum nu am auzit de expresia ,, camp parazitar " generat de catre un curent care circula prin spirele conductoare ale secundarului. 2. Fals , deoarece campul magnetic generat de catre primar la revenirea liniilor magnetice la pozitia initiala ramane acelasi fara campul magnetic secundar si creste atunci cand liniile magnetice generate de catre secundar , i se adauga , dar viteza lor de revenire scade destul de mult , deoarece acestora li sa opus liniile magnetice secundare, in conformitate cu ceea ce ati scris mai sus. Exista expresia ,, Nu conteaza dimensiunea fluxului pentru a determina diferenta de potential la capetele unui conductor indus ci doar viteza lui " Expresia nu am scris-o eu , dar sunt perfect de acord cu ia.
Perfect de acord cu ia, ia mai pune mana pe ia, pe limba si "gramateca".
In rest ai dreptate. I se mai spune intensitatea fluxului si variatia acestuia in unitatea de timp.
De ce depinde inductia energetica atat de mult de aceasta viteza de modificare a intensitatii fluxului magnetic sau de viteza cu care sunt "taiate" de un conductor liniile de camp chiar constante ca intensitate, este o mare enigma. Nu aveti decat sa presupuneti diverse ipoteze. De exemplu ca unii electroni sunt surprinsi pe picior gresit (sau cu dosul) si n-au avut timp sa se repozitioneze, sa nu primeasca suturi.
In rest ai dreptate. I se mai spune intensitatea fluxului si variatia acestuia in unitatea de timp.
De ce depinde inductia energetica atat de mult de aceasta viteza de modificare a intensitatii fluxului magnetic sau de viteza cu care sunt "taiate" de un conductor liniile de camp chiar constante ca intensitate, este o mare enigma. Nu aveti decat sa presupuneti diverse ipoteze. De exemplu ca unii electroni sunt surprinsi pe picior gresit (sau cu dosul) si n-au avut timp sa se repozitioneze, sa nu primeasca suturi.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mier 09 Dec 2015, 20:28, editata de 5 ori
In primul rand, bine ai revenit cu subiecte interesante, ca de obicei.
Intrebare: Ne poti prezenta acum , studiile teoretice? De obicei se incepe cu teoria si dupa aceea se trece la faza laborator.Dar in fine, merge si asa.
Multumesc.
scanteitudorel a scris:In studiile teoretice si practice pe care le-am efectuat am vrut sa cresc randamentul unui transformator electric incercand sa anulez campul magnetic generat de catre spirele din secundar .
Ei n-a fost sa fie , asta e....am vrut sa cresc randamentul unui transformator electric...
Intrebare: Ne poti prezenta acum , studiile teoretice? De obicei se incepe cu teoria si dupa aceea se trece la faza laborator.Dar in fine, merge si asa.
Multumesc.
Cand am sa am timp am sa pun mana si pe i-a. Asta sa fie acum. La viteza se mai intampla . Daca va prezint cate greseli de gramatica ati facut dumneavoastra in textele pe care le-ati scris va apuca plinsul. Eu nu v-am corectat .gafiteanu a scris:Perfect de acord cu ia, ia mai pune mana pe ia, pe limba si "gramateca"
Pentru mine nu.gafiteanu a scris:De ce depinde inductia energetica atat de mult de aceasta viteza de modificare a intensitatii fluxului magnetic sau de viteza cu care sunt "taiate" de un conductor liniile de camp chiar constante ca intensitate, este o mare enigma.
De electroni cu picioare nu am auzit.gafiteanu a scris: Nu aveti decat sa presupuneti diverse ipoteze. De exemplu ca unii electroni sunt surprinsi pe picior gresit (sau cu dosul) si n-au avut timp sa se repozitioneze, sa nu primeasca suturi.
Multumesc. Am avut ceva important de construit ce are la baza principiului de functionare acest fenomen fizic .Pacalici a scris:In primul rand, bine ai revenit cu subiecte interesante, ca de obicei.
A fost taman pe dos . In loc sa scada forta Laplace aceasta a crescut . Bine si asa.Pacalici a scris:Ei n-a fost sa fie , asta e.
Nu pot acum sa dezvalui secretul inventiei . Acelasi raspuns i l-am dat si lui virgil . Scrie mai sus . Eu iti multumesc.Pacalici a scris:Intrebare: Ne poti prezenta acum , studiile teoretice? De obicei se incepe cu teoria si dupa aceea se trece la faza laborator.Dar in fine, merge si asa. Multumesc.
Si daca tot am constatat ca prin intermediul unui selenoid liniile magnetice permanente pot fi curbate intr-un sens sau altul utilizand o cantitate de energie electica mai mica, sa confectionam primarul identic cu secundarul descris mai sus si secundarul sa-l bobinam clasic ca in fig. 3. Acelasi principiu de functionare se aplica si in ,,Generatorul fara miscare Naudim " cu mentiunea ca in acesta atat secundarul cat si primarul sunt bobinate clasic, ( circular). Astfel intre secundar si primar nu apare o diferenta intre fortele Laplace.
Am construit si un electromotor bipolar cu o geometrie total diferita fata de cele existente la ora actuala , cu magneti permanenti din Neodinium , iar forta de reactiune este puternica. Am sa reeau experimentul descris in titlul pentru a determina cu exactitate cu cat la suta creste forta Laplace in cazul meu.
Am construit un nou Transformator si am determinat cu precizie cu cat la suta creste curentul din primar atunci cand cele doua circuite secundare sunt fiecare in scurt. Diferenta este destul de mare , aproape 45 %. Problema care se pune este urmatoarea .
1 Daca liniile magnetice generate de catre circuitul electric secundar franeaza liniile magnetice primare atunci fenomenul fizic poate fi folosit in electromotoare, deoarece creste forta Laplace.
2 Daca liniile magnetice generate de catre circuitul secundar slabeste din intensitatea liniilor magnetice primare atunci fenomenul poate fi folosit in generatoarele electrice. Scade forta de reactiune , ( forta Laplace ), la aceiasi putere a unui generator clasic.
Problema ramane in studiu. .,, Eu gandesc si muncesc "
1 Daca liniile magnetice generate de catre circuitul electric secundar franeaza liniile magnetice primare atunci fenomenul fizic poate fi folosit in electromotoare, deoarece creste forta Laplace.
2 Daca liniile magnetice generate de catre circuitul secundar slabeste din intensitatea liniilor magnetice primare atunci fenomenul poate fi folosit in generatoarele electrice. Scade forta de reactiune , ( forta Laplace ), la aceiasi putere a unui generator clasic.
Cred ca analiza ta este superficiala. Campul magnetic generat este totdeauna proportional cu intensitatea curentului care strabate infasurarea. Pe de o parte primarul transformatorului genereaza camp magnetic, iar pe cealalta parte secundarul genereaza curent electric. Cand secundarul este in scurt, creste curentul din secundar al carui camp magnetic se suprapune peste campul primar, astfel creste si curentul in primar. Cat timp transformatorul este in gol produce un camp magnetic foarte slab deoarece curentul primar este minim, atunci cand creste consumul in secundar, creste si curentul in primar, deci campul magnetic se intensifica.scanteitudorel a scris:Am construit un nou Transformator si am determinat cu precizie cu cat la suta creste curentul din primar atunci cand cele doua circuite secundare sunt fiecare in scurt. Diferenta este destul de mare , aproape 45 %. Problema care se pune este urmatoarea .
virgil- Moderator
Corectvirgil a scris:Cred ca analiza ta este superficiala. OARE ? Campul magnetic generat este totdeauna proportional cu intensitatea curentului care strabate infasurarea.
Si acest curent electric nu genereaza un camp magnetic ? Acesta ma intereseaza pe mine.virgil a scris: Pe de o parte primarul transformatorului genereaza camp magnetic, iar pe cealalta parte secundarul genereaza curent electric.
REGRET VIRGIL , DAR NU ASA SE PETREC FENOMENELE FIZICE IN TRANSFORMATORUL ELECTRIC.virgil a scris:Cand secundarul este in scurt, creste curentul din secundar ... DA... al carui camp magnetic se suprapune peste campul primar,... DA... astfel creste si curentul in primar . NU .....NU ASA SE PETREC FENOMENELE . Cat timp transformatorul este in gol produce un camp magnetic foarte slab deoarece curentul primar este minim,... DA , ESTE MIC .... DAR DE CE ESTE CURENTUL MIC ? atunci cand creste consumul in secundar, creste si curentul in primar, NORMAL ...ECHILIBRU ENERGETIC ...DAR DE CE ? deci campul magnetic se intensifica ...SI ACCELEREAZA ELECTRONII DIN CONDUCTORUL PRIMARULUI ?
Daca nu culegi energie, (in secundar), aceasta nici nu se produce (in primar). Totdeauna energia din primar este egala cu cea din secundar plus pierderile. Totul lucreaza ca un pendul.REGRET VIRGIL , DAR NU ASA SE PETREC FENOMENELE FIZICE IN TRANSFORMATORUL ELECTRIC.
virgil- Moderator
Cortect . Numai ca ceea ce ai scris mai inainte nu este in concordanta, din punct de vedere a fenomenelor fizice care se desfasoara intr-un transformator electric cu cele afirmate acum . Reciteste textul scris de tine si ai sa vezi unde te-am intrebat si corectat . Mecanismul acestor transformari sa-l explici, nu bilantul energetic. Nu echilibrul la care se ajunge intre cele doua energii , generate de catre primar , respectiv secundar.virgil a scris:Daca nu culegi energie, (in secundar), aceasta nici nu se produce (in primar). Totdeauna energia din primar este egala cu cea din secundar plus pierderile. Totul lucreaza ca un pendul.
virgil- Moderator
Pentru ca transformatorul lucreaza ca un pendul, trecand energia prin mai multe faze, acest lucru presupune ca daca energia este obstructionata in una din faze, ea va fi obstructionata in toate fazele, la fel si in caz contrar.scanteitudorel a scris:Cortect . Numai ca ceea ce ai scris mai inainte nu este in concordanta, din punct de vedere a fenomenelor fizice care se desfasoara intr-un transformator electric cu cele afirmate acum . Reciteste textul scris de tine si ai sa vezi unde te-am intrebat si corectat . Mecanismul acestor transformari sa-l explici, nu bilantul energetic. Nu echilibrul la care se ajunge intre cele doua energii , generate de catre primar , respectiv secundar.virgil a scris:Daca nu culegi energie, (in secundar), aceasta nici nu se produce (in primar). Totdeauna energia din primar este egala cu cea din secundar plus pierderile. Totul lucreaza ca un pendul.
virgil- Moderator
Din acest motiv am deschis acest topic . Sa vedem unde si de ce apar diferentele de curent, absorbite de catre primar la acelasi curent debitat de catre cele doua secundare ,(bobinate clasic si bobinate diferit).virgil a scris:Pentru ca transformatorul lucreaza ca un pendul, trecand energia prin mai multe faze, acest lucru presupune ca daca energia este obstructionata in una din faze, ea va fi obstructionata in toate fazele, la fel si in caz contrar.
Părerea mea e că Virgil a cam lămurit ce era de lămurit legat de transformatorul electric, care nu poate transforma altceva decât energie electrică, parametrii tensiune și curent păstrând aceeași frecvență, pe principiul inducției electromagnetice.
Eu alte mistere nu văd acolo.
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Parerea ta. Eu abia astept sa citesc parerea lui tudorel.Bordan a scris:Părerea mea
Pacalici a scris:Eu abia astept sa citesc ...
Ai rămas în pană de râs? Numai să nu te-apuce plânsu amu de sărbători ...
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012
Ce ai scris mai sus este foarte clar , dar nu despre asta se discuta.Bordan a scris:Părerea mea e că Virgil a cam lămurit ce era de lămurit legat de transformatorul electric, care nu poate transforma altceva decât energie electrică, parametrii tensiune și curent păstrând aceeași frecvență, pe principiul inducției electromagnetice.
In acest topic virgil deocamdata nu a lamurit nimic. Citeste te rog ce am scris referitor la fenomenul fizic respectiv. Daca in cele doua secundare obtii aceiasi valoare a energiei electrice , de ce secundarul bobinat clasic absoarbe din primar o cantitate de energie , iar secundarul cu bobinaj deosebit absoarbe din primar o cantitate de energie mai mare cu apox. 45 % ??? Aceasta este problema care trebuie lamurita. Obs. In cele doua secundare obtii aceiasi diferenta de potential, la capetele conductorilor si acelasi curent , atunci cand secundarele sunt in scurt, prin urmare aceiasi enegie electrica generata.
Este ca din cauza undelor scalare Tesla de care a pomenit eugen?
Continut sponsorizat
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Electricitate si magnetism . Un fenomen fizic interesant
» [rezolvat]Electricitete si magnetism. Arc electric in camp magnetic permanent
» Electricitate si magnetism- Generator sau electromotor ?
» [rezolvat]Electricitete si magnetism. Arc electric in camp magnetic permanent
» Electricitate si magnetism- Generator sau electromotor ?
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum