Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Meteorr Astazi la 17:13

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )

» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )

Top postatori
virgil (12458)
Torsiunea totală - Pagina 2 Vote_lcapTorsiunea totală - Pagina 2 Voting_barTorsiunea totală - Pagina 2 Vote_rcap 
CAdi (12397)
Torsiunea totală - Pagina 2 Vote_lcapTorsiunea totală - Pagina 2 Voting_barTorsiunea totală - Pagina 2 Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
eugen
Dacu2
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man
Dacu2
virgil
CAdi
eugen
ilasus
Meteorr
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 20 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 20 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Torsiunea totală

+2
virgil
Abel Cavaşi
6 participanți

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Torsiunea totală - Pagina 2 Empty Torsiunea totală

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Vin 15 Ian 2016, 06:43

Rezumarea primului mesaj :

În Fizica elicoidală nu există altceva decât (o mulțime numărabilă de) centre de masă care se deplasează cu viteza luminii în vid.

Masa asociată acestor centre de masă este proporțională cu torsiunea totală. Torsiunea totală este o noțiune nouă pe care o vom defini aici.

Dacă traiectoria este o elice de curbură Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex și torsiune Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, atunci torsiunea totală a acestei traiectorii este Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex.

Dacă traiectoria este o curbă de precesie constantă (elice în jurul altei elice sau, echivalent, elice de ordinul doi), atunci torsiunea totală este Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, unde Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, derivarea făcându-se în raport cu parametrul canonic. Cum centrul de masă se mișcă cu viteza luminii în vid, derivarea în raport cu parametrul canonic este echivalentă cu derivarea în raport cu timpul propriu al centrului de masă.

Observăm că curbura de ordinul doi definită mai sus poate fi scrisă mai simplu în funcție de parametrul Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, numit „lancretian”. În funcție de lancretian și derivata acestuia, curbura de ordinul doi poate fi scrisă ca
Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex.

Prin recurență, se poate defini astfel torsiunea de ordin superior. Acest ordin crește atât timp cât lancretianul are derivata nenulă. În momentul în care un lancretian are derivata nulă, curbura de ordinul respectiv se anulează și ea, astfel încât nu mai contribuie la creșterea torsiunii. Prin urmare, torsiunea de orice ordin superior devine egală cu torsiunea maximă. Această torsiune maximă este torsiunea totală pe care am definit-o aici. Notăm această torsiune totală cu Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex.

Astfel, masa centrului de masă care se deplasează pe o anumită traiectorie este dată de Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, unde constantele ce apar în formulă sunt cele binecunoscute (constanta lui Planck barată și viteza luminii în vid).

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Dum 17 Ian 2016, 16:28, editata de 1 ori (Motiv : Am eliminat exponentul lui c.)
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue9 / 109 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Torsiunea totală - Pagina 2 Empty Re: Torsiunea totală

Mesaj Scris de virgil Dum 17 Ian 2016, 15:45

iar torsiunea ar trebui sa se masoare in inversul unitatilor de timp. Ceea ce ste corect.

Tocmai acest lucru nu inteleg, cum torsiunea se masoara ca o frecventa, adica 1/s ;

virgil
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 12458
Data de inscriere : 25/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Dum 17 Ian 2016, 16:02

Simplu, de cate ori se rasuceste intro secunda. Sau se zbate in zigzag.  Au aceleasi unitati de masura. Si la torsiune si la zigzag este o lungime de unda si o frecventa.

Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Dum 17 Ian 2016, 16:05, editata de 1 ori

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Numarul mesajelor : 7617
Data de inscriere : 13/06/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 17 Ian 2016, 16:04

virgil a scris:
iar torsiunea ar trebui sa se masoare in inversul unitatilor de timp. Ceea ce ste corect.
Tocmai acest lucru nu inteleg, cum torsiunea se masoara ca o frecventa, adica 1/s ;
Dupa cum ai observat, in fizica, totul are legatura cu frecventa, incepand de la E= h•μ
Asta provine din felul in care functioneaza aparatul matematic. Nu stau acum sa scriu o fituica pe post de lucrare de doctorat, ca altii care se fac doar ca au priceput ceva despre relativitate.
Aparatul matematic curent nu e de-ajuns. Am prins miscarea (am cateva ecuatii simple dar "pricopsite") si ti-am spus ca am rezolvat cu ajutorul ei ipoteza Riemann , care, cu toate ca suna curios, are legatura cu principiul incertitudinii, care este valabil pe un domeniu limitat in fizica doar de insuficienta matematica.
E o nebunie. De la Craciun incoace rezolv probleme la care nu aspiram pana acum, cu ajutorul noii descoperiri matematice. E logic, simplu si eficient. Mai am cateva nelamuriri cu privire la modul de calcul folosind algebra exterioara. Oricum, nu pot acoperi singur toate implicatiile. Va trebui sa ma rezum la ce este mai important.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 3196
Puncte : 21156
Data de inscriere : 11/12/2012

https://www.doxos.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Dum 17 Ian 2016, 16:08

virgil a scris:
Eu preferam ca torsiunea sa fie masurata in torsionari(rotiri sau grade) pe
unitatea de lungime. Dar nu conteaza ce prefer eu!

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 17 Ian 2016, 16:18

virgil_48 a scris:
virgil a scris:
Eu preferam ca torsiunea sa fie masurata in torsionari (rotiri sau grade) pe
unitatea de lungime. Dar nu conteaza ce prefer eu!
Are legatura cu felul in care functioneaza particula, indiferent daca este ea foton , electron sau proton. Torsionarile despre care spui ca ar fi preferabile, dau spinul particulei. Preferinta ta nu este decat o parte a problemei. Daca spun ca e corect, inseamna ca am verificat. Nu-mi pot pune totusi calculele aici pentru ca sunt pline de termeni noi. Trebuie prinse in sistemul matematic complet, din care avem pana acum, numai vreo 25%. Trebuie definite corect si complet, legat de notiunile vechi si o gramada de altele noi.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue5 / 105 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 17 Ian 2016, 16:27

virgil a scris:
Bordan a scris:Dacă vezi formula lui Abel, Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex , h barat înmulțit cu Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, este chiar energia din Torsiunea totală - Pagina 2 F09291a2934068644f41981dd51eb5b0, ceea ce zici și tu. Dar eu am vrut să văd care-i treaba cu torsiunea asta, cu ce se mănîncă, că tot îl aud de cîțiva ani cu ea. Cum se măsoară sau calculează, concret, nu hau-hau. Eu din formula care a dat-o Abel, Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, vreau să calculez masa, că vreau să văd dacă ajung la masa fizicienilor, așa cum a zis el. Cum o calculez?

Pentru asta trebuie sa incepem cu unitatile de masura  torsiunea "T" se masoara in grade sau radiani pe unitatea de lungime.  
deci masa;  m= (h/c2).T =[(m.c.R)/c2] .T; cum viteza 'C' se simplifica, inseamna ca raportul (R/c).T=1; deci torsiunea ar trebui sa se masoare ca raportul dintre o viteza si o lungime, ceia ce nu este  adevarat.
Ai dreptate, Virgil. Problema e că am pus Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex în loc de Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex. Restul rămâne valabil. Corectez acum.

Acum poți calcula torsiunea Lunii, Bordane?
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue9 / 109 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 17 Ian 2016, 17:16

Abel Cavaşi a scris:Ai dreptate, Virgil. Problema e că am pus Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex în loc de Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex. Restul rămâne valabil. Corectez acum.
Acum poți calcula torsiunea Lunii, Bordane?
Nu are cum; trebuie sa fie c2. O sa vad unde te-ai incurcat, desi banuiesc deja...

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Dum 17 Ian 2016, 17:28

Când am scris Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex mă gândeam la energie. Dar este vorba de masă, nu de energie.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Dum 17 Ian 2016, 18:17

Abel Cavaşi a scris:Când am scris Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex mă gândeam la energie. Dar este vorba de masă, nu de energie.
Gandeste-te cum calculezi o suprafata Mobius. Mai mult decat atata e greu sa-ti spun
negativ
negativ
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Lun 18 Ian 2016, 15:28

Abel Cavaşi a scris: Acum poți calcula torsiunea Lunii, Bordane?

Păi eu vreau să calculez masa Lunii nu torsiunea, din formula asta Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, pe care mi-ai dat-o. Știu pe h barat, pe c, și te-am întrebat cum pot măsura sau calcula torsiunea Lunii. Din toată știința mea habar nu am cum aș putea calcula torsiunea totală, Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex a Lunii.  

Tu o poți?
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21779
Data de inscriere : 18/02/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Lun 18 Ian 2016, 17:25

Din formula asta, dacă vrei să calculezi masa, trebuie să cunoști torsiunea. Pentru a cunoaște torsiunea trebuie să o măsori. Dar, spuneam că nu știu cum să măsor torsiuni. Eu nu le am cu măsuratul. Nu sunt experimentator.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Lun 18 Ian 2016, 17:39

Abel Cavaşi a scris:Din formula asta, dacă vrei să calculezi masa, trebuie să cunoști torsiunea. Pentru a cunoaște torsiunea trebuie să o măsori. Dar, spuneam că nu știu cum să măsor torsiuni. Eu nu le am cu măsuratul. Nu sunt experimentator.
Cine imi spune si mie ce este aceea torsiunea Lunii?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Lun 18 Ian 2016, 18:55

Prin abuz de limbaj, torsiunea Lunii este torsiunea traiectoriei pe care se deplasează centrul de masă al Lunii.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Lun 18 Ian 2016, 20:31

Nu poti afla o masa de ordinul doi, folosind relatii despre masa si energie de ordinul unu. Relatia lui Abel se refera probabil la masa de ordinul intai, privitoare la particule. Parerea mea este ca relatiile de torsiune pot fi legate doar de masa relativista a a particulelor.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Puncte : 56972
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Mar 19 Ian 2016, 07:06

Abel Cavaşi a scris: .. spuneam că nu știu cum să măsor torsiuni ...

"Deși vorbești pe înțeles, eu nu te pot pricepe .. " Smile

Io te aud de cîțiva ani buni cu curbe, elice, torsiuni, elicoide .. tot felul de strîmbături în lumea asta dreaptă. Drept îi că nici nu mi-am bătut capul să văd ce zici, pînă amu.

Dar cînd tu zici că "elicea are torsiunea determinată", io chiar m-am gîndit că o și poți determina. Că așa nu-i nici poezie, nu matematică. Sau așa e matematica?

Amu, io n-oi trece în gașca cealaltă, că mie nu-mi trebuie gașcă, nici nu zic că e imposibil ce zici tu, dar zic că nu mă pricep la asta, nu precep ce zici. Precepi? Parcă sună mai fain poezia ... Smile

1000 de ani!!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Mar 19 Ian 2016, 07:45

Elicea are torsiunea determinată în sensul că ea poate fi măsurată de cineva, dar nu neapărat de mine. Ce ar mai trebui să-ți explic?
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil Mar 19 Ian 2016, 08:46

Torsiunea e una, curbura e alta, dar impreuna genereaza elicea. Cum insa natura este discreta se poate construi o elice din elemente distincte aranjate corespunzator. In acest fel doar regula de aranjare are curbura si torsiune, in timp ce elementele constituiente, nu.
Torsiunea totală - Pagina 2 Xpvno6
Torsiunea totală - Pagina 2 2wdreoi
In aceste conditii, nu cred ca putem vorbi despre torsiune si curbura la propriu, ci doar ca informatie. Asa ca Luna de exemplu sau alt corp ceresc nu are torsiune, dar ar putea exista o informatie rezultata din dinamica sistemului care sa descrie o elice, ca fiind traiectoria corpului. Cum orice traiectorie nu este materiala, ci reprezinta o suma de pozitii observate in spatiu, atunci elicea descrisa nu este decat o informatie cumulata (sau suprapusa) in timp.

virgil
Moderator
Moderator

Mulţumit de forum :
Prenume : Virgil
Puncte : 56972
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Mar 19 Ian 2016, 09:55

Se vede clar ca curbura are zig-zag, dar nu si invers, zig-zagul nu are curbura, (deoarece natura e foarte discreta, nu guraliva). Iar impreuna genereaza elicea discreta zigzagoidala.
Daca natura este bipolara, atunci curbura este dubla si formeaza o torsiune. Chiar daca nu se vede, si galaxia are o astfel de torsiune intre perechile bipolare. Bineinteles ca si fotonul (unda EM cum ii spun necunoscatorii).
Fulgerul nu e bipolar si deci are numai curbura.  Fotografiati-l prin filtru inchis.

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue0 / 100 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue
Prenume : Vaxile
Puncte : 36100
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mar 19 Ian 2016, 10:07

virgil a scris:Torsiunea e una, curbura e alta, dar impreuna genereaza elicea. Cum insa natura este discreta se poate construi o elice din elemente distincte aranjate corespunzator. In acest fel doar regula de aranjare are curbura si torsiune, in timp ce elementele constituiente, nu.
In aceste conditii, nu cred ca putem vorbi despre torsiune si curbura la propriu, ci doar ca informatie. Asa ca Luna de exemplu sau alt corp ceresc nu are torsiune, dar ar putea exista o informatie rezultata din dinamica sistemului care sa descrie o elice, ca fiind traiectoria corpului. Cum orice traiectorie nu este materiala, ci reprezinta o suma de pozitii observate in spatiu, atunci elicea descrisa nu este decat o informatie cumulata (sau suprapusa) in timp.
Torsiunea este de fapt o deformare produsa prin "deplasarea relativă a două secțiuni paralele și transversale ale unui obiect solid; răsucire"(DEX) prin rotatie a sectiunilor in jurul unei axe . (Axa nu este neaparat o dreapta ! Aici o sa avem sigur probleme de perceptie  Surprised  ) Asemanarea formala intre rezultatele torsiunii si elicoide, nu inseamna ca elicoida este rezultata numai in urma torsiunii, la fel cum torsiunea nu determina numai elicoide. Traiectoriile punctelor determina elicoide in cazul in care axa de torsiune este fixa.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Mar 19 Ian 2016, 10:25

gafiteanu a scris:Se vede clar ca curbura are zig-zag, dar nu si invers, zig-zagul nu are curbura, (deoarece natura e foarte discreta, nu guraliva). Iar impreuna genereaza elicea discreta zigzagoidala.
Daca natura este bipolara, atunci curbura este dubla si formeaza o torsiune. Chiar daca nu se vede, si galaxia are o astfel de torsiune intre perechile bipolare. Bineinteles ca si fotonul (unda EM cum ii spun necunoscatorii).
Fulgerul nu e bipolar si deci are numai curbura.  Fotografiati-l prin filtru inchis.
Domnu' Gafiteanu !
In conformitate cu obiectivele pe care singur le-ati declarat :
gafiteanu a scris:Obiective curente: Acum mă preocupă următoarele:
1)...Să-mi sterg urmele de pe Pământ inainte de a mă duce dincolo.
2)...Cine-a tras in noi dupa 23 August 1944. ( Lovitura de Stat a lui Mihai I de Hopănțol ).
3)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu unul mai vârtos. Si care să stie si carte.
, cu siguranta ati gresit forumul pe care trebuie sa postati. Poate nu ati observat, dar aici oamenii au alte preocupari, e adevarat, mai putin importante decat ale domniei voastre.
In consecinta va recomandam mai multa atentie alegerii forumului potrivit in momentul in care aveti bunavointa de a comunica cate ceva celor interesati de ideile dumneavoastra. Pe forumul acesta, spre regretul nostru sincer, nu suntem interesati de (trebuie sa recunoastem) elgantele dumneavostra pareri in domeniul zigzagoidal.
Sanatate !   cheers

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Vin 22 Ian 2016, 18:15

Abel Cavaşi a scris:În Fizica elicoidală nu există altceva decât (o mulțime numărabilă de) centre de masă care se deplasează cu viteza luminii în vid.

Masa asociată acestor centre de masă este proporțională cu torsiunea totală. Torsiunea totală este o noțiune nouă pe care o vom defini aici.
Abel, tu esti profesor si poti explica mai bine si mai pe inteles decat
acolo. Dece sa consideri centre de masa care se deplaseaza cu viteza
luminii in vid? Exista asa ceva?
Poti face un efort textual pentru clarificare, care sa nu contina formule
si matematica? Ca pentru un elev mediocru.

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Vin 22 Ian 2016, 19:18

virgil_48 a scris:
Abel Cavaşi a scris:În Fizica elicoidală nu există altceva decât (o mulțime numărabilă de) centre de masă care se deplasează cu viteza luminii în vid.

Abel, tu esti profesor si poti explica mai bine si mai pe inteles decat
Poti face un efort textual pentru clarificare, care sa nu contina formule
si matematica? Ca pentru un elev mediocru.
Abel a descoperit ceva, dar e greu sa interpretezi ce a descoperit el. E doar ceva partial.
Mai simplu vorbind, masa este o rezultanta vectoriala a orientarii perturbatiilor fata de directia de deplasare a perturbatiei si determina viteza si directia de deplasare a acesteia. Centrul de masa despre care vorbeste Abel este de fapt o zona de tensiune zero, ca sa fiu mai explicit, un loc unde intensitatea perturbatiei este minima (adica 0 din punct de vedere matematic)
Deplasarea cu c despre care vorbeste se face numai la transformari subunitare in punctele fizice, despre care am mai spus ca nu trebuie confundate cu cele matematice.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Vin 22 Ian 2016, 21:54

virgil_48 a scris:poti explica mai bine si mai pe inteles decat
Fizica actuală a demonstrat că masa crește cu viteza. Așadar, viteza are o legătură profundă cu masa. Dar eu cred că această legătură este atât de profundă încât ÎNTREAGA MASĂ a unui corp se datorează NUMAI ȘI NUMAI VITEZEI.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Sam 23 Ian 2016, 00:38

Fals, e invers, viteza se datoreaza masei.  Toate cuantele cu cat ajung sa fie mai masive-mai dense, cu atat au viteze mai mari.
Mai intai trebuie sa masifici cuantele intrun anumit mod, apoi isi capata singure viteza corespunzatoare.
Atunci cand impingem accelerat un corp, indiferent cum, chiar si cu ajutorul unui camp, in realitate il masificam in prealabil.
Stelele cu cat devin mai masive, cu atat au viteze de rotatie mai mari.  Quasarii se invart incredibil la ce masa au.
In microcosmos e la fel.  Fotonii Gama sunt cei mai mici, mai densi si mai rapizi in frecventa, executand cele mai rapide rotatii la fiecare lungime de unda.  Un foton gama contine cam de 3000 de ori mai multa masa-energie decat un foton X sau un electron.
Sunt dispozitive de mixare a fotonilor X, care dau in final fotoni gama, mai mici si mai rapizi la invartire. Fotonii se invart diferit, dar avanseaza toti cu viteza c. !!!
Nu uita maestre Abel, mai taie-mi cateva puncte de la reputatia lu matale, fa-o te rog odata negativa.  Da-i o contorsiune totala, altfel cine stie de ce mai sunt in stare.  Vreau sa ma laud si eu cu ceva, vreau sa fiu cea mai deosebita pramatie, cum bine imi zici..

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Torsiunea totală - Pagina 2 Left_bar_bleue0 / 100 / 10Torsiunea totală - Pagina 2 Right_bar_bleue
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.

Sus In jos

Mesaj Scris de virgil_48 Sam 23 Ian 2016, 06:49

Abel Cavaşi a scris:
Fizica actuală a demonstrat că masa crește cu viteza. Așadar, viteza are o legătură profundă cu masa. Dar eu cred că această legătură este atât de profundă încât ÎNTREAGA MASĂ a unui corp se datorează NUMAI ȘI NUMAI VITEZEI.
Imi placeau nespus SF-urile cu paradoxul timpului in copilarie.
Deci un corp fara viteza nu are masa? Ne indreptam catre alt
paradox?

virgil_48
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Sam 23 Ian 2016, 12:53

Abel Cavaşi a scris:
virgil_48 a scris:poti explica mai bine si mai pe inteles decat
Aici gresesti. Masa creste odata cu viteza din pricina energiei acumulate intr-o structura pe care o numim particula. Basca, viteza nici macar nu este ceea ce crezi, asa cum am mai incercat o data sa explic pe aici. Credeam ca oamenii isi vor pune intrebari, dar sunt atat de incatusati in idei vechi de 2000 de ani, incat nici nu concep faptul ca nu sunt suficiente, basca prost interpretate.
Am mai spus, tu esti matematician, dar matematica folosita de voi e insuficienta. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca este la propriu paralela cu fizica iar asta nu vrea sa inteleaga nimeni.
Oricum, mi-a ajutat inclusiv ideea cu "deplasarea centrelor de masa", in sensul de a elimina posibilitati.
Acum ma gandesc mai bine si desi scriu aproape tot timpul, nu stiu inca daca trebuie sa public teoria asta. Trebuie sa intelegi ca nu modifica ceva din ceea ce stim, ci doar completeaza si explica. Ma intreb totusi de ce aceste cunostinte au fost camuflate pana acum asa de bine. S-ar putea sa fi avut vreun rost. Oricum nu trebuie sa intre pe mana unor lideri politici ca cei actuali, nu numai ai nostri, ma refer la toti.... Ma intreb cine mai stie ceea ce am vazut eu pana acum. Nu vreau sa-i dau apa la moara lui Gafiteanu, dar ceea ce intuieste el incepe sa se verifice.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de negativ Sam 23 Ian 2016, 12:56

virgil_48 a scris:Deci un corp fara viteza nu are masa? Ne indreptam catre alt paradox?
Desi ai dreptate, nu e un paradox, este o limita (intre perfectiunea organizarii si haos)

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Sam 23 Ian 2016, 15:42

Energia este egală cu constanta lui Planck înmulțită cu frecvența, E=h*f; și mai este egală cu masa ori viteza luminii la pătrat, E=m*c^2.

Din aceste două relații rezultă h*f=m*c^2, de unde masa m=h*f/c^2.

După formula lui Abel, Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, ar însemna că torsiunea să fie frecvență, că h sau h barat, cu viteza luminii sunt constante, iar masa depinde numai de frecvență, cu torsiunea nu mai știu ce să zic, se gată poezia.
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de gafiteanu Sam 23 Ian 2016, 15:51

negativ a scris: Nu vreau sa-i dau apa la moara lui Gafiteanu, dar ceea ce intuieste el incepe sa se verifice.
Apa am eu destula, vino cu grauntele, cu cuantele, sa le macinam, sa vedem din ce-s facute.
Matematica nu le macina.
Daca in curand nu vom mai auzi de tine, inseamna ca ai dat marea lovitura a vietii tale. Si-ti vom aduce un pios omagiu.
Bordane, sa analizam asa: un foton cu energia E=mc^2 intra in plexiglas si nu moare acolo.  Dar acolo isi micsoreaza viteza la 200.000 km/s.  Deci isi pierde ase di mult din enerjie ?
Apoi iese iar in libertate in aer si capata viteza c. Di undi bre ia asta noua enerjie di completare?
Sau crezi ca lumina isi schimba culoarea cand e in plexiglas ? E=hf.
Io zic ca ceva ie putred cu iepsilon asta, cari trebe si el bagat pe gat lu Ainstein.

Este urmat de topicul „Despre dimensiuni”.

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Dum 24 Ian 2016, 12:04, editata de 1 ori (Motiv : Este urmat de topciul...)

gafiteanu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Sam 23 Ian 2016, 21:18

virgil_48 a scris:Deci un corp fara viteza nu are masa?
Nu doar cele fără viteză nu au masă, ci nici măcar cele care au o altă viteză decât viteza luminii.

Bordan a scris:Energia este egală cu constanta lui Planck înmulțită cu frecvența, E=h*f; și mai este egală cu masa ori viteza luminii la pătrat, E=m*c^2.

Din aceste două relații rezultă h*f=m*c^2, de unde masa m=h*f/c^2.

După formula lui Abel, Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, ar însemna că torsiunea să fie frecvență, că h sau h barat, cu viteza luminii sunt constante, iar masa depinde numai de frecvență, cu torsiunea nu mai știu ce să zic, se gată poezia.
Ziceam undeva mai sus că formula corectă este cea cu viteza luminii simplă, nu la pătrat.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Mar 26 Ian 2016, 21:43

Și pentru că tot vorbiți de dimensiuni pe topicul vecin, haideți să vă mai arăt ceva interesant.

Din cele spuse de mine mai sus, rezultă că torsiunea totală a unei elice este Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex.

Și mai rezultă că torsiunea totală a unei curbe de precesie constantă (elice în jurul altei elice, adică elice de ordinul doi) este Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex.

Acum, dacă înlocuim pe Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex cu Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, deci pe Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex cu Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex, atunci obținem

Desigur, am avea și Torsiunea totală - Pagina 2 Mimetex

sau și

Dar radicalul acela ne sugerează că ar fi vorba de modulul unui vector într-un spațiu cu mai multe dimensiuni, în funcție de câte curburi avem. Deci, ar cam trebui meditat și la asemenea chestii interesante.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum