Ultimele subiecte
» Ce anume "generează" legile fizice?Scris de CAdi Astazi la 22:40
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de virgil Astazi la 21:33
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de CAdi Astazi la 17:54
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de eugen Astazi la 12:33
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Astazi la 12:15
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 08:02
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Sam 23 Noi 2024, 23:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 11:12
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 23:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 23:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 08:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 10:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 01:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 05:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 00:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mar 05 Noi 2024, 21:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 09:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 02:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 10:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 01:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 10:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 04:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 00:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 12:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 12:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mar 22 Oct 2024, 21:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 01:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 01:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 12:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12471) | ||||
CAdi (12410) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3975) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
CAdi | ||||
No_name | ||||
Forever_Man | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 14 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 14 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Joi 25 Ian 2024, 15:57
Subiecte similare
Legi de conservare (2)
+7
negativ
curiosul
gafiteanu
Abel Cavaşi
scanteitudorel
virgil_48
virgil
11 participanți
Pagina 9 din 34
Pagina 9 din 34 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 21 ... 34
Legi de conservare (2)
Rezumarea primului mesaj :
Provine din „Legi de conservare (1)".
Ce parere? atat in stare de miscare uniforma si rectilinie a navei, cat si in starea de repaus, balizele vor indica acelasi lucru deoarece si ele vor avea viteza initiala egala cu a navei. In rest atractia gravitationala este aproape de zero, si chiar daca este masurabila tot nu afli daca nava se misca sau sta pe loc,ntru ca atat balizele cat si nava se comporta la fel.
Provine din „Legi de conservare (1)".
Ce parere? atat in stare de miscare uniforma si rectilinie a navei, cat si in starea de repaus, balizele vor indica acelasi lucru deoarece si ele vor avea viteza initiala egala cu a navei. In rest atractia gravitationala este aproape de zero, si chiar daca este masurabila tot nu afli daca nava se misca sau sta pe loc,ntru ca atat balizele cat si nava se comporta la fel.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12471
Puncte : 57037
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Legi de conservare (2)
Desi nu era ideea lor, grecii antici au tradus destul de corect din textele pelasgilor atomul ca fiind "ceea ce nu se mai poate taia". Chiar electronul este un fragment de atom si nu are sens de unul singur. Macro este de la atom în sus, micro este legat de tot ce contine atomul, iar cuantic este un atribut ce tine de proprietatile întregilor, indiferent de nivel. Asemanarile se datoreaza faptului ca exista o singura structura universala de baza ce permite transformarile, miscarile, etc. Compunerea ei determina varietatea de fenomene pe care le observam. Sa nu crezi ca lumea fizica e prea desteapta... stie una si buna !virgil_48 a scris:Mie tocmai asta mi se pare o conceptie daunatoare. Unde se termina micro si incepe macro ? Depinde de capacitatea noastra de patrundere ? Stiu ca este numai o parere, dar eu consider ca proprietatile se transmit de la micro la macro cu o continuitate, poate nu lineara, dar continuitate ! De la particula la planeta. Fara trepte diferite, care sa produca rupturi. Toate cele trebuie sa se regaseasca in ambele, ponderea fiind determinata doar de marimea masei considerate. Fara efecte speciale unilaterale. Parerea mea !
Pozitiv
1.N-ar fi mai potrivit un "fragment din mediu"?Chiar electronul este un fragment de atom si nu are sens de unul singur.
2. Pozitiv! De aici necesitatea definirii noilor constructe: ..., matrice ne/entropica,..., electroconvergenta, care permit modelarea/intelegerea mai aproape de realitate a micro/MACROcosmosului (nu a haosului).Asemanarile se datoreaza faptului ca exista o singura structura universala de baza ce permite transformarile, miscarile, etc.
Sa nu crezi ca lumea fizica e prea desteapta... stie una si buna !
Cea buna este ca nu iarta pe cei ce o schimonosesc! Vezi crizele din fizica/stiinte
Crivoi D- Vizitator
1) Nu, pentru ca mediul e continuu, nu poate fi fragmentat decât prin modificarea proprietilor sale, care înseamna de fapt schimbarea calitii de "mediu".Crivoi D a scris:1.N-ar fi mai potrivit un "fragment din mediu"?negativ a scris:Chiar electronul este un fragment de atom si nu are sens de unul singur.
2. Pozitiv! De aici necesitatea definirii noilor constructe: ..., matrice ne/entropica,..., electroconvergenta, care permit modelarea/intelegerea mai aproape de realitate a micro/MACROcosmosului (nu a haosului).
2 ) Nu sunt necesare constructii teoretice noi. Trebuie doar lamurite cele vechi.
Mai degraba încearca marea cu degetul..Crivoi D a scris:Cea buna este ca nu iarta pe cei ce o schimonosesc! Vezi crizele din fizica/stiintenegativ a scris:Sa nu crezi ca lumea fizica e prea desteapta... stie una si buna !
2. Trebuie cunostinte /constructe noi care sa lamureasca/clarifice mai mult decat cele vechi.
3. Mai degraba incerc Lumea cu degetul, marea problema nu-I raspunsul ci ,..., semnalul care orice ar fi va fi inteles cu ,..., timpul/spatial.
2. Trebuie cunostinte /constructe noi care sa lamureasca/clarifice mai mult decat cele vechi.
3. Mai degraba incerc Lumea cu degetul, marea problema nu-I raspunsul ci ,..., semnalul care orice ar fi va fi inteles cu ,..., timpul/spatial.
Crivoi D- Vizitator
Gravitatia ati omis-o intentionat ?Crivoi D a scris:1. Mediul este continuum in care sunt incastrate "proprietati"(de ex. ,...,,,cuante",...,"masa",...,) in interactiune locala,...,
Ca este nevoie de cunostinte mai avansate decat cele de astazi, nu este nici2. Trebuie cunostinte /constructe noi care sa lamureasca/clarifice mai mult decat cele vechi.
o indoiala. Dar nu in directia in care este angajata stiinta .
Cu timpul vor fi intelese toate. Cu spatiul mai vedem.3. Mai degraba incerc Lumea cu degetul, marea problema nu-I raspunsul ci ,..., semnalul care orice ar fi va fi inteles cu ,..., timpul/spatial.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44936
Data de inscriere : 02/12/2013
Valuri/"calitate versus "valori"/cantitate
Cu timpul vor fi intelese toate. Cu spatiul mai vedem.
,...,OUL ori GAINA?
Crivoi D- Vizitator
Valuri/"calitate versus "valori"/cantitate
1.,..., planeta, fac un tot unitar care se rotesc in spatiu in groapa de potential gravitational, fara sa consume sau sa cedeze energie, atat timp cat sistemul nu este deranjat de alte forte exterioare.D-l Virgil:
In cazul corpurilor naturale care orbiteaza intr-un sistem cosmic, trebuie mentionat ca acestea se formeaza in apropierea unui nucleu cu mult mai mare, in jurul caruia s-a format un vartej cosmic din nebuloasa primara, ca in poza aceasta reala privind nasterea unui sistem planetar;
In aceasta situatie ansamblul nucleu, mediul gravitational, planeta, fac un tot unitar care se rotesc in spatiu in groapa de potential gravitational, fara sa consume sau sa cedeze energie, atat timp cat sistemul nu este deranjat de alte forte exterioare.
1.Nu exista in Univers sistem/microMACROCORP natural care "nu este deranjat de alte forte/FLUXURI exterioare"
De mentionat ca sunt cazuri de schimb constant cu MEDIUL fapt ce nu-I afecteaza entropia.
Crivoi D- Vizitator
Schimburile de energie la care m-am referit eu sunt la nivelul cosmic despre care vorbim. De exemplu in microcosmos schimburile de energie se fac prin cuante electromagnetice. In macrocosmos astfel de schimburi energetice se fac prin unde gravitationale cu lungimi de unda cosmice, ceia ce nu este de dorit sa intalnim in urmatorul milion de ani, pentru ca un astfel de impact ar putea schimba orbita pe care se gaseste o planeta, asa cum pompajul EM produce efectul laser prin saltul electronilor de pe o orbita pe alta. Cat priveste alte schimburi de energie precum radiatiile solare, sigur au mare importanta pentru materia vie, dar nu la asta m-am referit.Crivoi D a scris:1.,..., planeta, fac un tot unitar care se rotesc in spatiu in groapa de potential gravitational, fara sa consume sau sa cedeze energie, atat timp cat sistemul nu este deranjat de alte forte exterioare.D-l Virgil:
In cazul corpurilor naturale care orbiteaza intr-un sistem cosmic, trebuie mentionat ca acestea se formeaza in apropierea unui nucleu cu mult mai mare, in jurul caruia s-a format un vartej cosmic din nebuloasa primara, ca in poza aceasta reala privind nasterea unui sistem planetar;
In aceasta situatie ansamblul nucleu, mediul gravitational, planeta, fac un tot unitar care se rotesc in spatiu in groapa de potential gravitational, fara sa consume sau sa cedeze energie, atat timp cat sistemul nu este deranjat de alte forte exterioare.
1.Nu exista in Univers sistem/microMACROCORP natural care "nu este deranjat de alte forte/FLUXURI exterioare"
De mentionat ca sunt cazuri de schimb constant cu MEDIUL fapt ce nu-I afecteaza entropia.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Actiune/interactiune sistem/extrasistem
Dragul meu Virgil. Eu nu „cred” așa ceva. Astea nu sunt lucruri despre care se vorbește la modul ăsta. Cel care nu înțelege noțiunile ești tu. Tu presupui că te poți juca cu înțelesurile. Află că un corp care se mișcă rectiliniu și uniform ARE și moment cinetic nenul. Studiază. Și abia apoi te poți pronunța despre lucruri care te depășesc.@virgil_48 a scris:Chiar crezi ca un corp care se misca rectiliniu si uniform (fara sa se
roteasca, asa se intelege) are moment cinetic altul decat zero?
Interesanta si totodata o corecta ipoteza stiintifica!
Crivoi D- Vizitator
Daca este o ipoteza, cum puteti fi sigur ca este corecta?Crivoi D a scris:Interesanta si totodata o corecta ipoteza stiintifica!Dragul meu Virgil. Eu nu „cred” așa ceva. Astea nu sunt lucruri despre care se vorbește la modul ăsta. Cel care nu înțelege noțiunile ești tu. Tu presupui că te poți juca cu înțelesurile. Află că un corp care se mișcă rectiliniu și uniform ARE și moment cinetic nenul. Studiază. Și abia apoi te poți pronunța despre lucruri care te depășesc.@virgil_48 a scris:Chiar crezi ca un corp care se misca rectiliniu si uniform (fara sa se
roteasca, asa se intelege) are moment cinetic altul decat zero?
O ipoteza are nevoie sa fie demonstrata.
Disputa a fost in legatura cu acel cuvant ARE. Eu am optat pentru
POATE AVEA. Cuvantul a fost esenta neintelegerii. Intre timp
noi ne-am lamurit. Dvs. care exprimare vi se pare mai corecta ?
N-ar stica sa-si spuna si ceilalti punctul de vedere, optional si fara
angajare, in astfel de cazuri.
virgil_48- Foarte activ
Informatie
1.Este vorba de CMR (L) pe care l-ai introdus in acest topic. Nu sunt
convins de posibilitatea rezolvarii, dar nici nu e greu sa te lamuresti.
O pot face si singur, insa consider ca daca se poate rezolva, ai
prioritate. Astept cateva zile
2.Interesanta si totodata o corecta ipoteza stiintifica!
Lamuriri:
1. Cititi "Gravitatia" ,1982, I.N. Popescu, care a "rezolvat"/lamurit problema "atacata"/CMR(L) de dvs. (CMR- in cazul gravitatie, CMR in cazul general).
2. Orice construct/teorie,..., nu este decat o "ipoteza stiintifica" deoarece cu siguranta va fi inlocuita/"cuprinsa" intr-o /de o viitoare "ipoteza stiintifica" mai "fundamentata".
Problema cu "roata rotita"- vezi experiment NET- si lamuriti-va ce moment genereaza. De ce apare "momentul" in momentul rotatiei/si invers? Trebuie intelese in profunzime interactiunile cu mediul. Experimentele cu "pendulul" AJUTA!
Problema "pierderii" energiei este gresit interpretata, dimpotriva este un castig de energie pentru system (energia= suma lucrurilor de orice calitate/natura).
Crivoi D- Vizitator
Incoerenta.
Re: Magnetismul in Univers .
Scris de scanteitudorel Astazi la 11:18
O precizare din partea vizitatorului Paca Plici .
Corpul ceresc cu proprietati magnetice deosebite se numeste Magnetar si nu Magnetotar asa cum am scris eu .
Multumesc Paca Plici pentru mesaj .
Deci :Un magnetar este un tip de stea neutronică despre care se crede că are un câmp magnetic extrem de puternic 10 ^ {13} -10 ^ {15}} G , sau 10 ^ {9} -10 ^ {11}} T ) [1] .
Degradarea câmpului magnetic împovărează emisia de radiații electromagnetice de mare putere , în special raze X și raze gama . [2] Teoria cu privire la aceste obiecte a fost propusă de Robert Duncan și Christopher Thompson în 1992, dar prima înregistrare de raze gamma creată de un magnetar a fost detectată la 5 martie 1979. În decursul următorului deceniu , ipoteza magnetar a devenit larg acceptată ca o explicație probabilă a repetoarelor gamma moi (SGR) și a pulsarelor anomale cu raze X (AXP).
O teorie cu privire la "obiecte" ce "explica"/prezinta "numai": o anumita proprietate/calitate nu poate sa fie o ipoteza stiintifica care sa reziste mult timp. Tot I.N. Popescu /Gravitatia ne prezinta conditiile /ipotezele generarii unui camp magnetic (eu as indrazni sa presupun ca ar fi EM) intr-un LOC din Univers.
Crivoi D- Vizitator
"NIMICUL"
"Unde nu exista , ce sa colectam ? "Scris de scanteitudorel Ieri la 19:56Acum am inteles si intrebarea pusa de tine . Daca consideram ca eterul reprezinta vidul absolut , atunci acesta nu are de unde sa aiba energie . Unde nu exista , ce sa colectam ?@eugen a scris:Se poate colecta energie din eter?
Daca eterul este un mediu energetic asa cum se poate demonstra pe topicul Maxwell ( Postarea ”Miu zero”), ne putem intreba : se poate colecta din aceasta energie?
CEA mai corecta intrebare pe care am gasit-o pe forum! Asa este! Corpul natural fara matrice locala entropica-ETHERONUL n-are posibilitatea (singur" sa produca LUCRUL (cf. teoriei electroconvergentei); in consecina, energia fiind suma lucrului "local" rezulta ca-I nula. Totusi, cum apare "energia" ? Vezi , electroconvergenta.
Crivoi D- Vizitator
Perturbatii
D-l Virgil:
Momentul cinetic este o constanta ce caracterizeaza un sistem armonic oscilant natural, iar daca distrugi sistemul studiind doar masele luate separat, notiunea de moment cinetic nu mai are sens. Energia unui sistem cosmic poate fi exprimata prin E=h.niu ; in care h este constanta momentului cinetic si niu este frecventa de oscilatie a sistemului. Aceasta relatie este folosita si in cazul undelor.
In NATURA constant este numai NIMICUL-etheronul. Restul depinde de fluctuatiile (palierelor de interactiune) in timp ale LOCULUI. "Vezi",...,daca "poti"!
Crivoi D- Vizitator
Eugen, nu demobiliza din cauza unor pesimisti. Eterul dinamicCrivoi D a scris:"Unde nu exista , ce sa colectam ? "Scris de scanteitudorel Ieri la 19:56Acum am inteles si intrebarea pusa de tine . Daca consideram ca eterul reprezinta vidul absolut , atunci acesta nu are de unde sa aiba energie . Unde nu exista , ce sa colectam ?@eugen a scris:Se poate colecta energie din eter?
Daca eterul este un mediu energetic asa cum se poate demonstra pe topicul Maxwell ( Postarea ”Miu zero”), ne putem intreba : se poate colecta din aceasta energie?
CEA mai corecta intrebare pe care am gasit-o pe forum! Asa este! Corpul natural fara matrice locala entropica-ETHERONUL n-are posibilitatea (singur" sa produca LUCRUL (cf. teoriei electroconvergentei); in consecina, energia fiind suma lucrului "local" rezulta ca-I nula. Totusi, cum apare "energia" ? Vezi , electroconvergenta.
este acolo si Tesla a reusit sa-l exploateze ! Poate nu reusesc
cei interesati, sa-l ascunda 100 de ani . Fii sigur ca energia lui
exista ! Numai captorul lipseste. Cel de pe automobilul
Pierce Arrow
Am incredere in tine !
virgil_48- Foarte activ
In lucrarea Fizica atomului scrisa de mine, consider ca tot gravitatia ar fi responsabila de formarea liniilor magnetice atomice .Crivoi D a scris: O teorie cu privire la "obiecte" ce "explica"/prezinta "numai": o anumita proprietate/calitate nu poate sa fie o ipoteza stiintifica care sa reziste mult timp. Tot I.N. Popescu /Gravitatia ne prezinta conditiile /ipotezele generarii unui camp magnetic (eu as indrazni sa presupun ca ar fi EM) intr-un LOC din Univers.
https://www.dropbox.com/s/6qmrik3oav7jxfe/3%20TEXT%20pentru%20carte%20salvat%20%20la%2028%20aprilie.docx?dl=0
Ele se cupleaza la un moment dat cu liniile electrice alcatuind linia electromagnetica , care din nou este descompusa in cele doua componente , electrica /magnetica , de catre electron .
Deci ; ce ati afirmat Dvs. poate fi valabil si in Microunivers .
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25914
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Ai inteles gresit problema .virgil_48 a scris: Eugen, nu demobiliza din cauza unor pesimisti. Eterul dinamic este acolo si Tesla a reusit sa-l exploateze ! Poate nu reusesc cei interesati, sa-l ascunda 100 de ani . Fii sigur ca energia lui exista ! Numai captorul lipseste. Cel de pe automobilul
Pierce Arrow
Am incredere in tine !
Vidul este mediul unde nu se gaseste energie , dar prin acest mediu energia electromagnetica poate cicrula la adevarata ei valoare , ( un mediu ideal pentru a fi transmisa o anumita forma de energie ), deoarece nimic din mediul respectiv nu i se opune . Tesla si-a dat seama de lucrul acesta si prin inventiile sale tocmai asta a cautat .
A conceput spre exemplul o bobina unde liniile magnetice sunt de sensuri diferite , fapt care le anuleaza reciproc , iar in acest caz ele nu se mai acumuleaza in mediul respectiv la fiecare alternanta pana la o anumita valoare , prin urmare variatia undei electromagnetice in spatiu si timp se desfasora in voie .
Si in cazul corpului de masa m care se deplaseaza cu o anumita viteza
intr-un mediu identic celui care i-a determinat acestuia un moment de inertie , ti-am explicat ca acest moment se consuma dupa un anumit timp , deoarece mediul static se opune intodeauna unui mediu dinamic . Mediul dinamic cedeaza din energia sa mediului static.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25914
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
D-l Virgil 48:
Comentariu:
Urcati-va pe un scaun care poate pivota in plan orizontal avind in mana un ax (perpendicular axul planulului de pivotare) pe care se roteste o roata de bicicleta. Vedeti ce se intampla cu momentul cinetic al rotii! Nu cumva o sa va roteasca pe scaunul ce pivoteaza? Se conserva/transforma CEVA, ori NU?
Intelegeti ca ma preocupa reducerea momentului cinetic al unui
rotor care genereaza lucru mecanic, in legatura cu afirmatia mea
CMC=HOAX.
Comentariu:
Urcati-va pe un scaun care poate pivota in plan orizontal avind in mana un ax (perpendicular axul planulului de pivotare) pe care se roteste o roata de bicicleta. Vedeti ce se intampla cu momentul cinetic al rotii! Nu cumva o sa va roteasca pe scaunul ce pivoteaza? Se conserva/transforma CEVA, ori NU?
Crivoi D- Vizitator
Daca roata are o miscare uniforma, si daca axul rotii sta perfect orizontal, scaunul va sta neclintit. Daca axul rotii se inclina la un anumit unghi in plan vertical, atunci scaunul incepe sa se roteasca pe timpul modificarii planului de rotatie prin inclinarea axei.Crivoi D a scris:D-l Virgil 48:Intelegeti ca ma preocupa reducerea momentului cinetic al unui
CMC=HOAX.
Comentariu:
virgil- Moderator
Cam acesta este nivelul experimentarilor, simularilor si demonstratiilorCrivoi D a scris:D-l Virgil 48:Intelegeti ca ma preocupa reducerea momentului cinetic al unui
CMC=HOAX.
Comentariu:
in favoarea CMC. Fiindca este vorba de alt topic, CMC prescurteaza
Conservarea Momentului Cinetic. Cea mai cunoscuta este simularea
cu balerina din cartea de fizica pentru primul an.
Pentru o notiune falsa creata in sprijinul paradigmei stiintifice actuale,
al conservativitati inexistente si al campurilor inventate, balerina este
o sustinere meritata.
virgil_48- Foarte activ
Foarte bun și exemplul cu balerina. Și ce bai are exemplul ăsta? Că n-am văzut niciun argument din partea ta.virgil_48 a scris:Cea mai cunoscuta este simularea
o sustinere meritata.
Excelent chiar, pentru cei de 12 ani. Iti revii abia pe la 60.Abel Cavaşi a scris:Foarte bun și exemplul cu balerina. Și ce bai are exemplul ăsta? Că n-am văzut niciun argument din partea ta.virgil_48 a scris:Cea mai cunoscuta este simularea
o sustinere meritata.
virgil_48- Foarte activ
Credinta , versus, stiinta
D-l Virgil:
Pentru sistemele reactante macroscopice/matrice corp masic masiv, rezultatele masuratorile/observatiile effectuate cu ocazia experimentelor cu pendulul evidentiaza (in situatiile de modificare brusca a fluctuatiilor/fluxurilor de impact ) procese in care "revenirea la starea initiala de neutralitate prin fortele campului sau" nu prea este prezenta. La scara macroscopica are loc modificarea energiei interne, respectiv, a energiei pericorp, au loc interactiuni chimice/masice, perturbari LOCALE ale OMOGENITATII/ calitatii interactiunilor,..., Este posibil ca pe un anumit palier de interactiune sa fie prezenta "revenirea" dar ,..., inca din antichitate se stie ca "niciodata nu te scalzi in aceeasi APA/,...,)
Comentariu:Orice mediu omogen are tendinta sa-si pastreze starea, si reactioneaza asupra cauzelor care il perturba printr-un camp de forte ce are tendinta de a reveni la starea initiala de neutralitate prin fortele campului sau.
Pentru sistemele reactante macroscopice/matrice corp masic masiv, rezultatele masuratorile/observatiile effectuate cu ocazia experimentelor cu pendulul evidentiaza (in situatiile de modificare brusca a fluctuatiilor/fluxurilor de impact ) procese in care "revenirea la starea initiala de neutralitate prin fortele campului sau" nu prea este prezenta. La scara macroscopica are loc modificarea energiei interne, respectiv, a energiei pericorp, au loc interactiuni chimice/masice, perturbari LOCALE ale OMOGENITATII/ calitatii interactiunilor,..., Este posibil ca pe un anumit palier de interactiune sa fie prezenta "revenirea" dar ,..., inca din antichitate se stie ca "niciodata nu te scalzi in aceeasi APA/,...,)
Crivoi D- Vizitator
Am scris; "are tendinta" acest lucru nu inseamna ca urmeaza neutralizarea imediata a cauzelor perturbarii, ci doar aparitia unui camp de forte. Daca un electron ciocneste un proton, se obtine un neutron prin care se elimina cauza perturbarii mediului si odata cu aceasta se elimina si cauza campului electric. In cazul campului gravitational, nu ne putem juca cu stelele si planetele in laborator, asa incat fiecare crede ce i se pare logic.Crivoi D a scris:D-l Virgil:Comentariu:Orice mediu omogen are tendinta sa-si pastreze starea, si reactioneaza asupra cauzelor care il perturba printr-un camp de forte ce are tendinta de a reveni la starea initiala de neutralitate prin fortele campului sau.
virgil- Moderator
Electroconvergenta-paradigma moderna de cercetarea a interactiuniii corpurilor naturale
1.Orice "camp" variaza dupa anumite mecanisme NATURALE. NU faceti confuzie intre ONTIC/"reguli" si Ontologic./mecanisme natural.Re: Eterul, eterul
Scris de virgil Astazi la 08:40
1.Aici trebuie sa adaug ca orice camp se manifesta intr-un mediu anume, prin modificarea unor proprietati (ale mediului) ce variaza dupa anumite reguli matematice.
2.Totdeauna mediul considerat ocupa un volum nemasurabil in comparatie cu perturbarea generatoare de camp ce poate fi localizat prin punctele sau domeniile de influienta ale acestuia.
3.Neomogenitatea spatiului cosmic se datoreaza tocmai prezentei campurilor.
2. MEDIUL este "influentat" de fluctuatii ce actioneaza pe "paliere"/nivele de interactiune, de aceea acelsi mediu prezinta gradient (e) de interactiune multiple (gravitational,..., electric, ..., chimic/masic,..., baric,...,
3. Vezi, pct. 2. Nu confundati "efectul" cu cauza.
In ce priveste "joaca" cu pendulul va asigur ca este un lucru foarte serios; dar cine doar "crede" doar ce scriu unii sau altii, bineinteles ca nu poate discerne "jocurile" naturii.
Crivoi D- Vizitator
Corectie
Ce-i de corectat? ONTIC/mecanisme natural, Ontologic/reguli "descoperite" de omenire1.Orice "camp" variaza dupa anumite mecanisme NATURALE. NU faceti confuzie intre ONTIC/"reguli" si Ontologic./mecanisme natural.
Crivoi D- Vizitator
Si omenirea le-a descoperit studiind mecanismele naturale. Sursa limbajului matematic este natura inconjuratoare filtrata prin mintea omului. Doar avocatii se agata de rastalmacirea cuvintelor pentru a ascunde adevarul, sau pentru a-l prezenta intr-o forma mai convenabila.Crivoi D a scris:Ce-i de corectat? ONTIC/mecanisme natural, Ontologic/reguli "descoperite" de omenire1.Orice "camp" variaza dupa anumite mecanisme NATURALE. NU faceti confuzie intre ONTIC/"reguli" si Ontologic./mecanisme natural.
virgil- Moderator
E bine de,..., STIUT!
REGULILE sunt "redescoperite"/"completate" /"presupuse" in mod continuu de -a lungul istoriei omenirii , deci sunt "subiective", pe cand MECANISMELE NATURALE,...,D-l Virgil:Crivoi D a scris:
Ce-i de corectat? ONTIC/mecanisme natural, Ontologic/reguli "descoperite" de omenire
Si omenirea le-a descoperit studiind mecanismele natural.
Crivoi D- Vizitator
D-ta consideri ca mecanismele naturale sunt sigure si faraCrivoi D a scris:REGULILE sunt "redescoperite"/"completate" /"presupuse" in mod continuu de -a lungul istoriei omenirii , deci sunt "subiective", pe cand MECANISMELE NATURALE,...,D-l Virgil:Crivoi D a scris:
Ce-i de corectat? ONTIC/mecanisme natural, Ontologic/reguli "descoperite" de omenire
Si omenirea le-a descoperit studiind mecanismele natural.
posibilitate de interpretare eronata. ONTICUL nu trebuie
sa depinda de cunoastera sau vointa omului .
Cine releva acest caracter cand este vorba de exemplu de
microcosmos sau de gravitatie ? Tot oamenii ?
virgil_48- Foarte activ
Confirmari ale electroconvergentei Pamantului
1. Vedeti TOATE experimentele legate de DESCOPERIREA sarcinii electrice (MELIKAN,...,).Re: Sarcina electrică – o altfel de abordare 1
Scris de gafiteanu Astazi la 00:57
Ce complicata a devenit explicatia asta a sarcinii ! Eu stiu una si buna, ca sarcina e aia care naste. Sarcina electrica naste electricitate. Daca nu era asa, marii savanti nu o botezau cum au botezat-o.
Unii stiu ca o sarcina electrica are si o pulsatie proprie, care e proportionala cu starea ei energetica. f=E/h h=constanta Planck. E=mc^2. Dar fiecare cuanta are si o Eo, energie de repaus proprie, care se modifica la cresterea vitezei cu acea formula celebra lasata de Einstein. Se modifica masa si implicit energia ei. Spre viteza luminii ar rezulta o masa infinita, dar nu e chiar asa, are loc atunci o transformare si cuanta chiar devine lumina.
Deci un electron sau proton are o frecventa de oscilatie in repaus si aceasta creste daca se misca repede. Dar mai trebuie tinut cont in ce mediu se misca, adica de epsilon si miu relativ, care franeaza oscilatiile.
Sper ca ati inteles ce face electronul si pozitronul cand oscileaza si pulseaza.
Cine poate intelege ce am spus, bravo lui.
2. Cu ce FLUX a LUCRAT?
3. Vedeti, mai sus, ELECTROCONVERGENTA PAMANTULUI, formula referitoare la puterea de interactiune a unui corp natural impactat de fluxurile masic/chimic, electric, mechanic/presiune, entropic si imaginati-va cam cum "functioneaza" acest fenomen si la scara MATRICE/microcorp natural!
4.Analizati/comparati EFECTUL avand in vedere Structura/Organizarea/ Functiile (intra/extra) MATRICEI corpului natural INAINTE, respective, dupa interactiunea cu fluxurile/fluxul de impact.
5. Vedeti CAUZA-cinematicii/dinamicii/,..., Cum se modifica SCHIMBUL la nive LOCAL/Anizotropia,...,
D-Virgil 48:
Craficati-va conceptele ONTIC/ONTOLOGI si sigur o sa intelegeti. Altfel, tot ce scrieti este pe "dos".
Crivoi D- Vizitator
Pagina 9 din 34 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 21 ... 34
Pagina 9 din 34
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum