Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 23 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 23 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Care sunt cărămizile materiei?
+5
virgil
Razvan
CAdi
meteor
Abel Cavaşi
9 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Care sunt cărămizile materiei?
Având în vedere topicul recent deschis de către Virgil, se pare că ne apropiem cu paşi repezi de o viziune mai clară asupra constituenţilor ultimi ai materiei, viziune pe care am putea s-o includem printre certitudinile din Fizică admise pe forumul nostru.
Aşadar, care sunt cele mai mici componente ale lumii, cărămizile acesteia, particulele ultime?
Desigur, părerea mea o cunoaşteţi. Eu consider că lumea este alcătuită numai şi numai din luxoni, adică, din nimicuri care se deplasează cu viteza luminii. Deplasându-se cu viteza luminii, luxonii capătă masă, se materializează.
Un argument clar pentru această presupunere este tocmai celebra formulă a lui Einstein, , formulă care ne arată, aruncându-ne în ochi evidenţa faptului, că fiecare bucăţică de materie, oricât de mică ar fi ea, mai are în ea energie ce se poate scoate cumva afară.
Totodată, relativitatea ne mai pune la dispoziţie deja un mecanism prin care se produce masă, şi anume, creşterea vitezei. Mai precis, relativitatea ne spune că prin creşterea vitezei masa corpurilor creşte. Atunci, mie mi se pare clar că mecanismul producerii masei nu este altul decât viteza. Natura nu face risipă de mecanisme prin care să producă un anumit efect fundamental, precum este masa. Unul singur e de-ajuns. Viteza este de ajuns pentru a crea masă. Aşadar, tot ce are masă nu este altceva decât nimicuri fără masă dar care au totuşi viteză, şi nu orice viteză, ci tocmai viteza luminii în vid, singura viteză obiectivă, care îşi arată aceeaşi valoare oricărui observator. O fi bun acest raţionament...?
Aşadar, care sunt cele mai mici componente ale lumii, cărămizile acesteia, particulele ultime?
Desigur, părerea mea o cunoaşteţi. Eu consider că lumea este alcătuită numai şi numai din luxoni, adică, din nimicuri care se deplasează cu viteza luminii. Deplasându-se cu viteza luminii, luxonii capătă masă, se materializează.
Un argument clar pentru această presupunere este tocmai celebra formulă a lui Einstein, , formulă care ne arată, aruncându-ne în ochi evidenţa faptului, că fiecare bucăţică de materie, oricât de mică ar fi ea, mai are în ea energie ce se poate scoate cumva afară.
Totodată, relativitatea ne mai pune la dispoziţie deja un mecanism prin care se produce masă, şi anume, creşterea vitezei. Mai precis, relativitatea ne spune că prin creşterea vitezei masa corpurilor creşte. Atunci, mie mi se pare clar că mecanismul producerii masei nu este altul decât viteza. Natura nu face risipă de mecanisme prin care să producă un anumit efect fundamental, precum este masa. Unul singur e de-ajuns. Viteza este de ajuns pentru a crea masă. Aşadar, tot ce are masă nu este altceva decât nimicuri fără masă dar care au totuşi viteză, şi nu orice viteză, ci tocmai viteza luminii în vid, singura viteză obiectivă, care îşi arată aceeaşi valoare oricărui observator. O fi bun acest raţionament...?
Re: Care sunt cărămizile materiei?
Eu cred ca nu.
Din putinele lucruri pe care le stiu, toate arata ca pe de o parte exista permament niste "granite", acolo unde o afirmatie are sens, pasind "granitile", afirmatia nu mai are sens. In acest caz fiind nevoe de alta afirmatie (adica cu un alt sens).
Luxonii cei despre care zici, poateca ar putea fi cele mai mici componente, INSA, tu nu specifici riguros pentru ce conditii, in ce sens, caz, etc.
Din putinele lucruri pe care le stiu, toate arata ca pe de o parte exista permament niste "granite", acolo unde o afirmatie are sens, pasind "granitile", afirmatia nu mai are sens. In acest caz fiind nevoe de alta afirmatie (adica cu un alt sens).
Luxonii cei despre care zici, poateca ar putea fi cele mai mici componente, INSA, tu nu specifici riguros pentru ce conditii, in ce sens, caz, etc.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25846
Data de inscriere : 19/06/2011
Abel tu pui bine problema si aici ai dreptate in expunerea ta de mai sus.
Insa consider ca lumina este prima caramida a materiei!
Insa nu imi este clar ...ce intelegi tu prin luxoni mai exact?
Pentru ca si lumina este un nimic care se deplaseaza cu...viteza luminii!
Oare vorbim de acelasi lucru?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Viteza faţă de ce? Dacă un obiect are viteza zero faţă de un altul, asta înseamnă că nu are masă?Abel Cavaşi a scris:Viteza este de ajuns pentru a crea masă.
Puncte : 33839
Data de inscriere : 18/03/2011
Ca sa vorbim despre caramizile materiei, trebuie mai intai sa aflam ce este materia. Materia poate fi sub forma de particule, fotoni, sau sub forma de unde, campuri, eter, materia intunecata, energie, etc. Materia ne scapa printre degete, cand se prezinta ca ceva palpabil, cand este un vid de nepatruns. Asa ca universul poate s-a nascut dintr-o idee, sau poate s-a nascut din nimic, despre ce caramizi putem vorbi?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56979
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Ce înţeleg eu prin luxoni? Hmmm... Bună întrebare...! Păi, în primul rând, ştim că luxonul este ceva care are viteza luminii în vid. Ce poate fi acest ceva, altceva decât nimicul? Imaginează-ţi un punct geometric care merge cu viteza luminii în vid. Punctul geometric este nimicul de care zic. Dar asta nu înseamnă că tu nu ai dreptate în legătură cu lumina. Lumina care merge prin vid coincide cu luxonii. Doar că noi nu vedem altceva decât lumină mergând prin diferite medii.CAdi a scris:Abel tu pui bine problema si aici ai dreptate in expunerea ta de mai sus.
Aşa cum viteza este relativă, aşa este relativă şi masa. Deci, un corp nu are masă faţă de un corp care stă şi are altă masă faţă de un corp faţă de care merge. Dacă, totuşi, se întâmplă ca un corp aparent în repaus să aibă masă, asta se datorează faptului că în interiorul său se află componente în mişcare.Razvan a scris:Viteza faţă de ce? Dacă un obiect are viteza zero faţă de un altul, asta înseamnă că nu are masă?
În mişcare faţă de CE şi cu ce viteză?Abel Cavaşi a scris:Dacă, totuşi, se întâmplă ca un corp aparent în repaus să aibă masă, asta se datorează faptului că în interiorul său se află componente în mişcare.
Dar de ce vrei sa dai o alta denumire luminii?
Luxon =luxi = Unitate de măsură a iluminării, echivalând cu iluminarea unei suprafețe care primește un flux luminos de un lumen, repartizat uniform pe un metru pătrat...
Si noi suntem formati din lumina...
Luxon =luxi = Unitate de măsură a iluminării, echivalând cu iluminarea unei suprafețe care primește un flux luminos de un lumen, repartizat uniform pe un metru pătrat...
CAdi- Foarte activ
În mişcare faţă de corpul considerat reper. Deci, să presupunem că avem două corpuri, unul A şi altul B. Dacă corpul B este în repaus faţă de A şi are totuşi masă, înseamnă că în corpul B există alte corpuri mai mici care se mişcă faţă de A, cu o viteză dată de masa componentelor. Dacă masa componentelor este nulă, atunci viteza este egală cu viteza luminii în vid.Razvan a scris:În mişcare faţă de CE şi cu ce viteză?
Adi, nu confunda luxonul cu luxul. Iar fotonii nu sunt tot una cu luxonii, decât în vid.CAdi a scris:Dar de ce vrei sa dai o alta denumire luminii?
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Lun 25 Iun 2012, 23:07, editata de 1 ori
Daca nu consideram fotonii caramizile fundamentale atunci primele caramizi ar fi quarcii... nu s-a descoperit altceva pana acum...
Ultima editare efectuata de catre CAdi in Lun 25 Iun 2012, 23:18, editata de 1 ori
CAdi- Foarte activ
Abel, eu stau pe un scaun şi sunt în repaus relativ faţă de el. Am sau nu masă? Dacă nu am masă, înseamnă că mă deplasez cu viteza luminii faţă de orice reper, implicit şi faţă de scaun?
Nu confund, dar am vrut sa-ti arat cat de aproape sunt ca denumire...Abel Cavaşi a scris:Adi, nu confunda luxonul cu luxul. Iar fotonii nu sunt tot una cu luxonii, decât în vid.
Care este totusi diferenta intre luxon si foton?
CAdi- Foarte activ
CAdi- Foarte activ
Masa este o proprietate, astfel un corp poate avea o masa fata de un observator, si poate avea alta masa fata de alt observator, daca viteza celui de al doilea observator este diferita de viteza primului. Notiunea de masa presupune o interdependenta dintre corpul studiat si viteza relativa dintre observator si corp. Determinarea masei se aseamana cu efectul Doppler, in care culoarea semnalului privit depinde de viteza relativa dintre observator si sursa. La viteze relative diferite, se percep culori diferite, iar la mase, la viteze relative diferite se inregistreaza mase diferite. Problema maselor pare ciudata pentru ca suntem obisnuiti cu determinari statice ale maselor.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Masa ta se descompune în două mase, aşa cum se descompune şi momentul cinetic în două. Există moment cinetic propriu şi moment cinetic orbital. La fel, există masă a centrului de masă şi masă a fiecărei componente. Deci, în exemplul tău, tu ai un centru de masă care este în repaus faţă de scaun, deci tu nu ai masă faţă de scaun. Dar componentele tale au centrul de masă în mişcare faţă de scaun, motiv pentru care ele au masă. Şi cum masa ta se compune din masa centrului tău de masă şi masa centrelor de masă componente, înseamnă că faţă de scaun masa ta este dată de masa componentelor tale.Razvan a scris:Abel, eu stau pe un scaun şi sunt în repaus relativ faţă de el. Am sau nu masă? Dacă nu am masă, înseamnă că mă deplasez cu viteza luminii faţă de orice reper, implicit şi faţă de scaun?
Fotonii sunt alcătuiţi din luxoni, dar nu şi invers. Luxonii merg întotdeauna cu viteza luminii în vid, pe când fotonii merg cu viteza care le permite mediul.CAdi a scris:Care este totusi diferenta intre luxon si foton?
Abel Cavaşi a scris:Fotonii sunt alcătuiţi din luxoni, dar nu şi invers. Luxonii merg întotdeauna cu viteza luminii în vid, pe când fotonii merg cu viteza care le permite mediul.CAdi a scris:Care este totusi diferenta intre luxon si foton?
Ciudat, si neutrinii au aceleasi proprietati ca ale luxonilor ! Nu cumva ....?
CAdi- Foarte activ
Ţi-am înţeles raţionamentul.
Dar, dacă:
Nu ştiu dacă s-au făcut astfel de experimente, în apropiere de zero absolut, prin care să se fi evidenţiat un asemenea fenomen. Măcar o câtuşi de mică variaţie de masă. Dacă cineva ştie...
Dar, dacă:
atunci, la temperatura de zero absolut, când nu mai avem nici un fel de mişcare, mai există masă? Conform raţionamentului ar trebui să nu mai existe....componentele tale au centrul de masă în mişcare faţă de scaun, motiv pentru care ele au masă....
Nu ştiu dacă s-au făcut astfel de experimente, în apropiere de zero absolut, prin care să se fi evidenţiat un asemenea fenomen. Măcar o câtuşi de mică variaţie de masă. Dacă cineva ştie...
Temperatura unui corp este data de vibratia atomilor in jurul pozitiei de echilibru. Zero absolut nu stiu daca se poate atinge, dar miscarea din sanul atomilor nu dispare, adica oscilatia electronilor legati de nucleu ramane.atunci, la temperatura de zero absolut, când nu mai avem nici un fel de mişcare, mai există masă? Conform raţionamentului ar trebui să nu mai existe.
virgil- Moderator
Da, dar chiar şi acea vibraţie e tot o stare de mişcare, nu-i aşa?
Presupunând (ipotetic) că s-ar obţine zero absolut şi încetează orice stare de mişcare, vibraţie sau oscilaţie, deci nu s-ar mai transmite nici un fel de câmp, ar mai exista masă în aceste circumstanţe?
Dacă privim masa ca pe o deformare a spaţiului ar trebui să existe şi în acele condiţii; dacă o privim prin prisma raţionamentului lui Abel, nu!
Singur experimentul ne poate spune şi nu ştiu dacă tehnologia actuală face posibilă atingerea unor temperaturi la care să înceteze orice stare de mişcare.
Presupunând (ipotetic) că s-ar obţine zero absolut şi încetează orice stare de mişcare, vibraţie sau oscilaţie, deci nu s-ar mai transmite nici un fel de câmp, ar mai exista masă în aceste circumstanţe?
Dacă privim masa ca pe o deformare a spaţiului ar trebui să existe şi în acele condiţii; dacă o privim prin prisma raţionamentului lui Abel, nu!
Singur experimentul ne poate spune şi nu ştiu dacă tehnologia actuală face posibilă atingerea unor temperaturi la care să înceteze orice stare de mişcare.
Dupa cum se stie o particula se naste cu masa de repaus care inglobeaza o energie E=m.c^2, ceia ce depaseste aceasta energie, se transforma in energie cinetica ce are efect asupra masei de miscare relativista. Temperatura este data doar de energia cinetica. Deci la zero grade kelvin, nu dispare masa de repaus.Presupunând (ipotetic) că s-ar obţine zero absolut şi încetează orice stare de mişcare, vibraţie sau oscilaţie, deci nu s-ar mai transmite nici un fel de câmp, ar mai exista masă în aceste circumstanţe?
virgil- Moderator
Sunt de acord cu asta.
. Imi place cum decurge discutia la acest topic. De aceea incerc si eu o parere in problematica analizata aici.
. Deja, cativa postatori au ajuns pe cai diferite la cam aceleasi concluzii. Dilema: Exista masa daca nu e miscare sau masa e masura miscarii? cred ca a fost transata deja de catre aceia care sustin ca un corp nemiscat are totusi masa si aceasta masa e o masura a miscarii interne a particulelor din care e alcatuit corpul.
. In aceeasi idee, cred ca ar fi mai fructuos in analiza din acest topic sa se ia in considerare ca si element nu corpul, materia, molecula, etc. ci sistemul.
. virgil a facut deja acest lucru atunci cand a studiat comparativ sistemul atomic cu sistemul planetar, cu sistemul galactic, etc. Rezultatele lui sunt deja foarte interesante deoarece a gasit cel putin o constanta "de distributie" care departajeaza sistemele (materiale) intre ele.
. In aceasta viziune sistemica, e posibila o definire a "caramizilor de materie" ca fiind doar niste forme (=sisteme) de organizare stabile, la anumite frecvente stabile, trepte, nivele sau ranguri, definite de legi de repartitie precum aceea descoperita de Jirmunskii la biosisteme.
. Nu in ultimul rand, ca si consecinta, "caramizile de materie" de ranguri diferite (sau mai exact sistemele de rang diferit) se pot "ignora" unele pe altele sau se pot intrepatrunde fara a putea interactiona intre ele (neputandu-se vedea unele pe altele).
. Similar, nu se va putea vorbi despre "viteza luminii" sau de viteza limita decat in cadrul strict redus al unui singur rang de sisteme, atunci cand unui sistem material de rangul "x" nu i se poate transmite (de catre un alt sistem de rag "x") decat o cantitate limita de energie-impuls. Acea viteza limita (gresit definita) nu este cu adevarat limitativa decat intre limitele rangului "x", ea putand fi depasita atunci cand se "sare" la un rang superior, sa-i zicem "y".
.
. Deja, cativa postatori au ajuns pe cai diferite la cam aceleasi concluzii. Dilema: Exista masa daca nu e miscare sau masa e masura miscarii? cred ca a fost transata deja de catre aceia care sustin ca un corp nemiscat are totusi masa si aceasta masa e o masura a miscarii interne a particulelor din care e alcatuit corpul.
. In aceeasi idee, cred ca ar fi mai fructuos in analiza din acest topic sa se ia in considerare ca si element nu corpul, materia, molecula, etc. ci sistemul.
. virgil a facut deja acest lucru atunci cand a studiat comparativ sistemul atomic cu sistemul planetar, cu sistemul galactic, etc. Rezultatele lui sunt deja foarte interesante deoarece a gasit cel putin o constanta "de distributie" care departajeaza sistemele (materiale) intre ele.
. In aceasta viziune sistemica, e posibila o definire a "caramizilor de materie" ca fiind doar niste forme (=sisteme) de organizare stabile, la anumite frecvente stabile, trepte, nivele sau ranguri, definite de legi de repartitie precum aceea descoperita de Jirmunskii la biosisteme.
. Nu in ultimul rand, ca si consecinta, "caramizile de materie" de ranguri diferite (sau mai exact sistemele de rang diferit) se pot "ignora" unele pe altele sau se pot intrepatrunde fara a putea interactiona intre ele (neputandu-se vedea unele pe altele).
. Similar, nu se va putea vorbi despre "viteza luminii" sau de viteza limita decat in cadrul strict redus al unui singur rang de sisteme, atunci cand unui sistem material de rangul "x" nu i se poate transmite (de catre un alt sistem de rag "x") decat o cantitate limita de energie-impuls. Acea viteza limita (gresit definita) nu este cu adevarat limitativa decat intre limitele rangului "x", ea putand fi depasita atunci cand se "sare" la un rang superior, sa-i zicem "y".
.
mm- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24255
Data de inscriere : 21/08/2008
Viteza limita ce caracterizeaza un sistem reprezinta o limita in interiorul sistemului, pentru ca acesta oscileaza pe o anumita frecventa. Daca examinam relatia momentului cinetic exprimata in functie de viteza si dimensiunile corpurilor ce oscileaza in sistem, observam ca aceasta viteza daca ar fi depasita, ar insemna sa se aduca modificari asupra dimensiunilor corpurilor etalon, ceia ce este imposibil prin definitie. Daca de exemplu un satelit ar fi transferat imaginar pe post de planeta, desigur ca viteza limita ar fi mai mare, pentru ca orbita ar fi mai mare si viteza necesara pentru respectarea frecventei de oscilatie (orbitare) va trebui sa fie mai mare.Acea viteza limita (gresit definita) nu este cu adevarat limitativa decat intre limitele rangului "x", ea putand fi depasita atunci cand se "sare" la un rang superior, sa-i zicem "y".
virgil- Moderator
virgil- Moderator
Nu stiu ce cauta expunerea aceasta pe acest topic Virgil!
In alta ordine de idei :
S-a mai discutat problema masei pe topicul despre Energie.
S-a ajuns si atunci la concluzia ca fara miscare nu exista nici energie si nici masa .
Ce facem acum iar reluam acea discutie?
Legat de titlul topicului eu prin caramizile materiei inteleg particulele elementare care stau la baza materiei:
quarcii,gluoni,bosoni,mioni ,fermioni etc...
Ar fi cazul sa discutam despre acestea nu sa deviem discutia spre altceva...
In alta ordine de idei :
S-a mai discutat problema masei pe topicul despre Energie.
S-a ajuns si atunci la concluzia ca fara miscare nu exista nici energie si nici masa .
Ce facem acum iar reluam acea discutie?
Legat de titlul topicului eu prin caramizile materiei inteleg particulele elementare care stau la baza materiei:
quarcii,gluoni,bosoni,mioni ,fermioni etc...
Ar fi cazul sa discutam despre acestea nu sa deviem discutia spre altceva...
CAdi- Foarte activ
Ok! caramizile macrocosmosului sunt atomii, liantul lor fiind campul gravitational. Caramizile microcosmosului sunt stringurile, sau poate luxonii, iar edificiile sunt particulele elementare, liantul lor fiind campul electromagnetic.
virgil- Moderator
Adi, chiar nu înţeleg ce vrei să scoţi în evidenţă. Vrei să demonstrezi că nu există luxoni? Sau că ei sunt altceva decât nimicuri care merg cu viteza luminii prin vid? Spune-mi ce sunt neutrinii şi-ţi voi spune dacă sunt luxoni. Eu am spus clar ce sunt luxonii: puncte geometrice (nimicuri) văzute în mişcare cu viteza luminii în vid. Sunt şi neutrinii aşa ceva?CAdi a scris:Ciudat, si neutrinii au aceleasi proprietati ca ale luxonilor ! Nu cumva ....?
Dacă s-ar obţine acel zero absolut, atunci ar trebui să dispară şi masa, desigur, în conformitate cu buna ta observaţie. Doar că acel zero absolut ar trebui să intre până în adâncul nucleului, peste tot, ceea ce nu prea pare posibil, aşa cum sugerează şi Virgil.Razvan a scris:Ţi-am înţeles raţionamentul.
Dar, dacă:atunci, la temperatura de zero absolut, când nu mai avem nici un fel de mişcare, mai există masă? Conform raţionamentului ar trebui să nu mai existe....componentele tale au centrul de masă în mişcare faţă de scaun, motiv pentru care ele au masă....
Sau ar mai exista posibilitatea ca şi temperatura să fie în legătură cu deformarea spaţiului. Arătam undeva pe blogul meu că există o legătură strânsă între temperatură şi direcţie.Razvan a scris:Dacă privim masa ca pe o deformare a spaţiului ar trebui să existe şi în acele condiţii; dacă o privim prin prisma raţionamentului lui Abel, nu!
Raţionamentul acesta ar fi fost corect dacă ar fi pornit de la premise corecte. Dar „naşterea” unei particule cu masă de repaus nu este un lucru atât de evident. Ce ne facem dacă naşterea unei particule nu este altceva decât o impresie a noastră ce rezultă în urma unor deformări puternice ale traiectoriilor luxonilor?virgil a scris:Dupa cum se stie o particula se naste cu masa de repaus care inglobeaza o energie E=m.c^2, ceia ce depaseste aceasta energie, se transforma in energie cinetica ce are efect asupra masei de miscare relativista. Temperatura este data doar de energia cinetica. Deci la zero grade kelvin, nu dispare masa de repaus.
mm, într-adevăr, o analiză sistemică este suficientă pentru nişte concluzii corecte. Doar că ea trebuie să definească precis termenii cu care operează. În acest sens, alegerea noţiunii de „luxon” vine în întâmpinarea tuturor problemelor care s-ar putea naşte, zic eu. Ce poate fi mai clar decât a spune că lumea este alcătuită numai şi numai din nimicuri care merg cu viteza luminii şi că întreaga complexitate a acestei lumi se datorează numai şi numai complexităţii formei traiectoriilor pe care se deplasează aceste nimicuri, numite luxoni.
Luxonii nu exista decat ca particule teoretice iar neutrinii sunt particule care trec absolut prin orice; nu exista materie atat de compacta care sa-i opreasca si au de asemenea viteza luminii! Din acest punct de vedere se aseamana cu fotonii care insa se deosebesc de ei prin faptul ca nu penetreaza materia...
CAdi- Foarte activ
Ce înţelegi tu prin „particulă teoretică”? Şi cum ar trebui să fie o particulă care nu este teoretică? Ţine seama de faptul că nimeni n-a văzut vreodată o particulă, ci doar efectele ei macroscopice pe vreun ecran sau într-o oarecare cameră cu ceaţă.CAdi a scris:Luxonii nu exista decat ca particule teoretice
Particulele teoretice sunt particulele care se presupun a exista dar care nu au fost dovedite ca exista prin incercari de laborator sau in acceleratoarele de particule.
Ceva ca bosonii Higgs sau eterul....
Ceva ca bosonii Higgs sau eterul....
CAdi- Foarte activ
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Există antifotoni şi care sunt caracteristicile lor?
» Ce sunt fenomenele pe care aviatori le numesc spiridusi
» Legi de conservare (1)
» Ce sunt fenomenele pe care aviatori le numesc spiridusi
» Legi de conservare (1)
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum