Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de ilasus Astazi la 19:58

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Logica si importanta ei - Pagina 4 Vote_lcapLogica si importanta ei - Pagina 4 Voting_barLogica si importanta ei - Pagina 4 Vote_rcap 
CAdi (12397)
Logica si importanta ei - Pagina 4 Vote_lcapLogica si importanta ei - Pagina 4 Voting_barLogica si importanta ei - Pagina 4 Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
Dacu2
eugen
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil
Forever_Man
Dacu2
CAdi
ilasus
eugen
Meteorr
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 1 Înregistrați, 0 Invizibil și 32 Vizitatori

ilasus

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Logica si importanta ei

+6
virgil
Dacu
totedati
CAdi
Bordan
curiosul
10 participanți

Pagina 4 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos

Logica si importanta ei - Pagina 4 Empty Logica si importanta ei

Mesaj Scris de curiosul Dum 09 Sept 2012, 16:28

Rezumarea primului mesaj :

...

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 14:33, editata de 1 ori

curiosul
Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit

Mulţumit de forum :
Logica si importanta ei - Pagina 4 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Logica si importanta ei - Pagina 4 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011

Sus In jos

Logica si importanta ei - Pagina 4 Empty Re: Logica si importanta ei

Mesaj Scris de totedati Joi 20 Sept 2012, 03:25

Sa astept sa ma indrept catre eternitate sau sa vad cata dreptate aveti ?
pentru a vedea tot chipul tău, al îngerului de lumină care e împreună cu tine de cînd ai apărut ca fruct în pîntecul mamei, nu e nevoie de o eternitate! dreptatea noastră trebuie să fie dreptatea lui, că el vorbește în fiecare clipă cu tine! cu fiecare celulă a corpului tău FIZIC ȘI MATERIAL! să îl vezi și să îi dai ascultare la fel ca ele dacă vrei să fii viu și să nu mori!

Demonstrati adevarul si va cred !
ochii tăi cauta degeaba bîta aia mai mare, logică și rațională, care să te reseteze pe poziția corectă în mod forțat!
logica și rațiunea duhului lumii n-au putere în fața credinței!

legea acțiunii și reacțiunii nu se ocolește se împlinește în fiecare clipă! singura demonstrație lucrătoare și eficientă e atunci cînd te vei crede pe tine însuți, îngerul tău luminos care îți vorbește, că adevărul nu vorbește cu gura lumii prin puterea lumească a creaturilor sale ci prin gura lui dumnezeu care nu e spirit, noțiune, adevăr abstract, cum greșit crede pavel coruț ci materie!

în pildele sale isus n-a vorbit cu de la sine putere ci a a vorbit cu gura tatălui, materială nu spiritual-abstractă, mișcată de duh sfînt!

dacă vorbea cu de la sine putere ar fi fugit de cruce!

cînd aștepți ca bîta mai mare ca a ta să te convingă că așa e bine cum zice ea, e o putere lumească cea în care crezi, adică faptul că e suficientă logica și rațiunea pentru a crede și te supune fără răzvrătire adevărului adevărat

adică rațiunea supune credința nu credința rațiunea ... dar deja avem demonstrat matematic că nu există o astfel de bîtă în lume! că ceilalți au bîte cel mult egale cu a ta! singura bîtă lucrătoare și eficientă pe propria ta piele e bîta ta, a îngerului tău! doar aia poate reseta corect toate cuantele logice sucite greșit nimic altceva!

n-ai cum pasa alegerea pe umerii celorlalți, liberul arbitru e o lege care se aplică peste tot nu doar prin unele zone ... în minciuna asta, că poți alege cînd și unde să aplici legile barosanului șef, crede doar michiduță care nu crede că dumnezeu e dumnezeu!

ar trebui sa vedeti cum e cand renunti la o convingere si accepti o alta
păi cum să fie? plîngi! sufletul tău plînge! ești ca un bebe mic supărat pe părinții care l-au bătut cînd n-a fost cuminte!

Se poate macar demonstra ca nu se poate demonstra ?
nu ... paradoxurile sunt într-o stare logică nedeterminată ... ca o cuantă nepipăită și nedesfăcută încă
ca un bebe mic care explorează lumea trebuie să apeși singur pe toate butoanele ca să verifici cu ochii tăi care e poziția corectă!

apropo de butoane! care aveți copii mici? eu îl am pe viermișorul sorei mele! whoa! i-ați văzut la lucru prin casă? ați văzut cum apasă pe toate butoanele!?!?!?

cum pipăie și pun mîna pe tot ce găsesc? cum bagă în gură tot ce prind? cum desfac și strică? cred că e o chestie profundă în felul acesta de comportare! ei de fapt prin aceste activităti de explorare nu fac nimic altceva decît sa tot seteze și reseteze cuante logice! își programează propria minte explorînd lumea din jur ca să fie 100% siguri că alegerea făcută e cea corectă, cea bună ... și apăsatul buotanelor fiind cea mai simplă analogie a unei asftel de cuante e cel mai simplu de testat și explorat! copii mici simt că e ceva ce trebuie neapărat să asimileze ceva esențial la un nivel foarte profund vizavi de butoanele telecomenzii sau ale telefonului mobil! și cînd prind obiecte cu butoane, cît mai multe cu atît mai bine nu se mai despart de ele pînă nu le-au butonat de le-au stricat!

ce jucării nenea, n-are nevoie de nici o jucărie! nici nu se uită la ele le scoate, încearcă să le strice după care le aruncă! n-au destule butoane! majoritatea deloc! care au cîteva deja e clar ce fac, neinteresant ... dar telecomanda e cu totul altceva! că doar a observat cum stă părintele tot timpul cu telecomanda în mînă! ce-o fi domle' la telecoamnda aia cu multe butoane? da' la telefonul mobil?

De ce as crede in acea lume ?
pentru că dacă dai cu capul de perete ăla nu e abstract ci concret!
și, convingerea mea cea mai puternică e în faptul că materia e necreeată în esența ei cea mai profundă, atomul antic și eteric, trup divin manifestat dar necreeat, în lumea fizică și materială ... la faza asta cred că woodycad face bine că se chinuie să meargă pînă la capăt cu teoria, apăsînd pe toate butoanele minții, deși ușor nu e deloc!

exact pe dos față de cum cred cei de pe forum, toți spirituali

convinși de puterea adevărului abstract, creat de mintea și în mintea omului, nu concret, material ... cum tot spune pavel coruț în mod greșit, că dumnezeu e spiritual și undeva sus ... nu e sus, e jos! e la baza fiecărui lucru!

eu sunt setat invers ... eu cred că barosanul șef bate ... că bătaia e ruptă din rai ...

cînd doi cimpanzei fiecare cu bîta lui în mînă își dau în cap unul celuilalt cu bîtele lor ca să stabilească adevărul și locul în ierarhie, este că bîta cîștigă totdeauna? zbang! pleosc! puff! hîc! și dăi și luptă pînă ambele țeste sunt sparte, combatanții nu mai mișcă pe cîmpul de argumentație, în schimb bîtele și corpurile moarte ale celor doi sunt bine mersi neînvinse!
materia are totdeauna dreptate!
n-o învingi în luptă cu puterea voinței tale niciodată!
o învingi doar dacă te supui legilor sale de functionare
ca în bancurile cu proști, cine pe cine bate? cele două bîte pe ambii cimpanzei sau cimpanzeii unul pe celălalt!?
păi bate ăla care are bîta mai mare! cel care cîștigă 100% totdeauna garantat, logic demonstrat, lupta! adică bîta! materia!

mie mi se pare logic! și simplu! nus bou ca un cimpanzeu să cred că am cîștigat ceva în plus față de bîtă punînd mîna pe ea și acționînd-o! fac ce zice ea nu ce vreau eu!

cum bine a subliniat Bordan, trupul, privit ca materie, are un rol decisiv în formarea minții și setarea ei corectă nu invers! adecvarea la realitate contează nu impunerea propriei voințe lumii! aia duce la distrugere si moarte!

și e sutăn-mie evoluție! nu cum urlă toți că nu trebuie să evoluăm că barosanul șef ne-a creeat perfecți! înțelegem totul exact pe dos, că evolutia conform definiției din dicționar nu e entropică e anti-entropică!

doar din cauza unui cimpanzeu ca darwin, sau mai bine spus a cimpanzeilor care au înțeles pe dos ce-a zis el adevărat, că și el plecînd de la teorie a spus o grămadă de prostii, creștinii luptă împotriva lui darwin deși isus ne-a cerut să evoluăm! să devenim mai buni! să acceptăm și să ne supunem de bună voie barosanului șef! că el nu vrea mare lucru doar să nu îi mai încălcăm poruncile ca să nu murim!

și noi batman, batman! nu și nu, e bine cum vrei noi nu cum vrea El! pai treabă-i asta? ne dăm deștepți și creștini refuzînd să evoluăm:

EVOLÚȚIE s. 1. devenire, dezvoltare, modificare, prefacere, schimbare, transformare.
EVOLÚȚIE ~i f. 1) la sing. Modificare treptată a calității spre un nivel superior; dezvoltare.

cît de aiurea pare totul să te dai credincios și să refuzi adevărul
isus zice să te schimbi că te-ai setat greșit, tu nu, că barosanul șef te-a creat perfect!

apropo de cuvinte doar eu am impresia că acest cuvînt a fost setat greșit în limba românilor!?

cum mama măsii de e atît de aiurea de pronunțat și gîndit în toate formele sale gramaticale!? nu vi se pare că e ciudat!? cine la băgat în forma asta în limbă!? nu putea fi decit un bubul, ca să își bată joc de noi! să ne înoade în mod greșit mintea și limba la toti, ca popor!

ar trebui să îl întrebam și pe pavel coruț!

din cauza asta nu gîndim în termeni de creație și acțiune creatoare! ci pe dos, dezorganizat! entropic nu anti-entropic!
l-aș schimba ieri dacă aș putea!

crrrrearrrrea ... crrrr sună ca ca ca*****'
și-a bătut cineva joc de noi cînd ne-am format ca națiune modernă, cînd s-a stabilizat limba și gramatica « corectă » între ghilimele, prin sec XIX, anii 1860 spre 1900 ... care o fi fost drăcușorul care a rîs atunci de noi știe careva?

sau doar eu am probleme să îl gîndesc|pronunț în minte?

Pentru mine nu-i suficient !
Mai incercati !

clar ca tuciul! dar dacă aștepți să te vrăjim dansînd în jurul tău dansul pinguinului ca să te impresionam astepți degeaba!

adevărurile adevărate sunt simple nu compuse! cuante logice setate corect în pași infinitezimali dar totuși cuantici, nu piramidele egiptene al intelectului uman de genul monumentalei wikipedia.org - Principia Mathematica a drăcușorului Bertrand Russell! o fi mai mare ca everestul da' ca sumă totală de adevăruri e mititică! că în împărăția cerurilor se adună altfel nu cum vrei tu! cu semnul corect nu ăla setat greșit!

vrei să îți arătăm pe post de bîtă, cea mai mare bîtă posibilă, o pisică intelectuală care face miau și fuge cînd vede șoricelul atomic!

cînd o zbura porcu'! astepți degeaba!

în zona asta e valabilă legea dacă nu vrei poți! o altă formă a legii acțiunii și reacțiunii upgradată la varianta legii inerției ... să dai cu bîta ta, care e cea mai mare, doar aia contează!

mulțumesc, știu, e timpul să mă opresc și retrag ... încă nu sa împlinit și n-au intrat toate zilele în sac! trebuie să mai așteptăm, nici o problemă, da' ai grijă că barosanul șef bate! bate bine! știe să dea, are antrenament! dă ca plutonierul la instrucție! te lovește unde te doare mai tare și unde te aștepți mai puțin! la lingurică!

deloc imaginar, concret 100%!

totedati
Foarte activ
Foarte activ

Numarul mesajelor : 1396
Data de inscriere : 02/06/2011

http://totedati.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 20 Sept 2012, 05:03

Totedati, ascunde-l pe barosanul tau ca-l atac…pe al meu l-am rezolvat, nu stiu pe unde se ascunde…ca din cauza barosanului tau ma screm acum…

SUNTEM SUFLETE MATERIALIZATE!, nu materie insufletita.

Inainte de a fi materie, suntem o amestecatura de particule cuantice, care intra si ies din existenta, cu tendinta de-a se condensa la vibratiile materiei, dar inainte de asta, oare ce suntem? Materie nu mai putem fi, dar daca acceptam formula lui Einstein ca E=mc^2, nu trebuie sa facem multe calcule ca sa ne dam seama ca suntem energii…energii care, “coborand” tot mai jos, se purifica, se “cupleaza” contrariile, ramanand in stand by, ca un ocean universal…omnipotent, omnistient si omniprezent…spatiul, timpul se destrama, trecutul, prezentul si viitorul sunt continute in acelasi “chip”…pana la o noua chemare, pana la o noua deranjare a acestui Camp… care deseneaza geometria vietii… aproape ca barosanul sef, dar el e mic copil…

La nivel cuantic suntem toti in aceeasi supa, suntem toti unul si unul toti, tot universul, cu catel si cu vitel! Electronii mei sunt si ai tai, fara aprobarea ta, si sunt ai tuturor, ai intregului univers. Aceasta legatura cuantica ramane si se manifesta la toate nivelele existentiale…eu sunt tu si tu esti eu…daca-ti fac rau tie, inclusiv cu gandul, imi fac mie…

Daca ne-am orienta vizorul prin care privim lumea, daca l-am putea intoarce si sa ne mutam atentia de la agitatie, lipsuri, ghinioane, durere si suferinta, am realiza ca insasi acea atentie a noastra este cea care modeleaza campul cuantic si care efectiv creaza realitatea noastra.

“Voi toti sunteti Dumnezei. Scriputurile voastre o spun!”Pentru afirmatia asta a lui Isus, au vrut sa-l arunce de pe stanci pentru blasfemie. Oare acesti “credinciosi” discipoli ai lui Iisus de azi, discipoli declarati, realizeaza cat de radical a fost Iisus? Au vrut sa-l omoare pentru o afirmatie!! Si cand a zis: “Toate minunile pe care eu le fac, si voi le puteti face si mai mari decat acestea.”? Auzim oare asta din gura popilor? Nu, sigur nu! Auzim doar: “Esti un pacatos mizerabil pentru ca Iisus a suferit si a murit pentru pacatele tale.”…ceea ce, nu-i adevarat... nimeni nu poate suferi si muri pentru pacatele tale, chiar daca le-ai avea...e ceva absolut personal. Ne aflam într-o iluzie de saracie si de lipsa, în timp ce traim într-un Univers al abundentei.

Nu exista saracie, lipsa, neajutorare, victimizare în campul cuantic al Universului.

Starea fundamentala a Universului este abundenta. Niciodata nu s-a inregistrat vreo lipsa in “campul cuantic”. Asa ca odata ce intelegem ca noi cream propria realitate din campul cuantic, putem avea tot ce ne dorim. Singurele care se opun acestei intelegeri sunt propriile noastre credinte limitative despre nesigurante, lipsuri, neajutorare…propria noastra logica…

Nu dumnezeu m-a facut pe mine, ci eu l-am facut pe el…nu putem conserva nimic, putem sau crea sau distruge…nu suntem materie insufletita, ci suntem suflete materializate…si atata timp cat exista materie inteligenta, nu este nici un motiv de a exista energii inteligente…

Totedati, ai crezut ca tu scapi asa usor cu barosanul tau?

Curiosule, am crezut ca pot trage linie si aduna tura asta, dar vad ca n-am reusit…nu mi-e usor nici mie sa ma explic…dar concluzia la care voi ajunge si-n care cred este ca cheia rezolvarii problemelor noastre este… INTELIGENTA OCCIDENTULUI+INTELEPCIUNEA ORIENTULUI…eu vreau sa vad proportia intre una si alta…si proportia asta e net in defavoarea uneia…asa ca, Curiosule, de divinitate tot nu scapi, dar divinitatea esti tu…probabil mai trebuie sa ma explic mai bine, dar esenta e asta…cal d7-f6Logic?

1000 de ani!!

Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Numarul mesajelor : 2219
Data de inscriere : 18/02/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 20 Sept 2012, 05:58

Bordan a scris:Totedati, ascunde-l pe barosanul tau ca-l atac…pe al meu l-am rezolvat, nu stiu pe unde se ascunde…ca din cauza barosanului tau ma screm acum…

SUNTEM SUFLETE MATERIALIZATE!, nu materie insufletita.

Inainte de a fi materie, suntem o amestecatura de particule cuantice, care intra si ies din existenta, cu tendinta de-a se condensa la vibratiile materiei, dar inainte de asta, oare ce suntem? Materie nu mai putem fi, dar daca acceptam formula lui Einstein ca E=mc^2, nu trebuie sa facem multe calcule ca sa ne dam seama ca suntem energii…energii care, “coborand” tot mai jos, se purifica, se “cupleaza” contrariile, ramanand in stand by, ca un ocean universal…omnipotent, omnistient si omniprezent…spatiul, timpul se destrama, trecutul, prezentul si viitorul sunt continute in acelasi “chip”…pana la o noua chemare, pana la o noua deranjare a acestui Camp… care deseneaza geometria vietii… aproape ca barosanul sef, dar el e mic copil…

La nivel cuantic suntem toti in aceeasi supa, suntem toti unul si unul toti, tot universul, cu catel si cu vitel! Electronii mei sunt si ai tai, fara aprobarea ta, si sunt ai tuturor, ai intregului univers. Aceasta legatura cuantica ramane si se manifesta la toate nivelele existentiale…eu sunt tu si tu esti eu…daca-ti fac rau tie, inclusiv cu gandul, imi fac mie…

Daca ne-am orienta vizorul prin care privim lumea, daca l-am putea intoarce si sa ne mutam atentia de la agitatie, lipsuri, ghinioane, durere si suferinta, am realiza ca insasi acea atentie a noastra este cea care modeleaza campul cuantic si care efectiv creaza realitatea noastra.

“Voi toti sunteti Dumnezei. Scriputurile voastre o spun!”Pentru afirmatia asta a lui Isus, au vrut sa-l arunce de pe stanci pentru blasfemie. Oare acesti “credinciosi” discipoli ai lui Iisus de azi, discipoli declarati, realizeaza cat de radical a fost Iisus? Au vrut sa-l omoare pentru o afirmatie!! Si cand a zis: “Toate minunile pe care eu le fac, si voi le puteti face si mai mari decat acestea.”? Auzim oare asta din gura popilor? Nu, sigur nu! Auzim doar: “Esti un pacatos mizerabil pentru ca Iisus a suferit si a murit pentru pacatele tale.”…ceea ce, nu-i adevarat... nimeni nu poate suferi si muri pentru pacatele tale, chiar daca le-ai avea...e ceva absolut personal. Ne aflam într-o iluzie de saracie si de lipsa, în timp ce traim într-un Univers al abundentei.

Nu exista saracie, lipsa, neajutorare, victimizare în campul cuantic al Universului.

Starea fundamentala a Universului este abundenta. Niciodata nu s-a inregistrat vreo lipsa in “campul cuantic”. Asa ca odata ce intelegem ca noi cream propria realitate din campul cuantic, putem avea tot ce ne dorim. Singurele care se opun acestei intelegeri sunt propriile noastre credinte limitative despre nesigurante, lipsuri, neajutorare…propria noastra logica…

Nu dumnezeu m-a facut pe mine, ci eu l-am facut pe el…nu putem conserva nimic, putem sau crea sau distruge…nu suntem materie insufletita, ci suntem suflete materializate…si atata timp cat exista materie inteligenta, nu este nici un motiv de a exista energii inteligente…

Totedati, ai crezut ca tu scapi asa usor cu barosanul tau?

Curiosule, am crezut ca pot trage linie si aduna tura asta, dar vad ca n-am reusit…nu mi-e usor nici mie sa ma explic…dar concluzia la care voi ajunge si-n care cred este ca cheia rezolvarii problemelor noastre este… INTELIGENTA OCCIDENTULUI+INTELEPCIUNEA ORIENTULUI…eu vreau sa vad proportia intre una si alta…si proportia asta e net in defavoarea uneia…asa ca, Curiosule, de divinitate tot nu scapi, dar divinitatea esti tu…probabil mai trebuie sa ma explic mai bine, dar esenta e asta…N h4-f3Logic?

1000 de ani!!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Logica si importanta ei - Pagina 4 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Logica si importanta ei - Pagina 4 Right_bar_bleue
Puncte : 21779

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 20 Sept 2012, 06:02

Am vrut sa modific, dar s-o dus...trai bun...trebuie sa cuplezi ce simti cu ce crezi...vrand, nevrand...dar ce simti e mult mai mult cu ce crezi...care nu se poate demonstra...se poate doar...simti...
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 20 Sept 2012, 08:59

Pe la mine ploua…si cand ploua nu se-ncurca…padurea e plouata ca o curca…cu ocazia asta o sa incerc sa ma adun, ca ma imprastii vazand cu ochii…materia se destrama…se subtiaza… merge din greseala in greseala… am vrut sa spun ca-i musai sa cuplezi ce stii cu ce simti… numai ca s-ar parea ca simti mai mult decat stii…

Bun! Dupa cate stim, in universul stiut, e materie 4%, din care stim cam ce e 6%... care e compusa din atomi…care sunt goi 99,99%... care materie e in stare de plasma 99%... in care “stam” si noi, barosanii sefi, care suntem numai minte cat suntem… care materie inainte de-a fi materie e curent electric… care avem o minte constienta, logica, rationala care “stie” 10%, si o minte subconstienta care “simte” 90%... care minte constienta poate percepe 40 de biti/secunda din 11 milioane… care se bate cu pumnul in piept ca le stie pe toate…

Eu n-am spus niciodata ca logica nu-i importanta, am spus ca nu-i suficienta si cat poti cuprinde si demonstra cu logica si ratiunea e doar o parte tare mica, infima, neinsemnata fata de ceea ce “simti” si nu poti demonstra cu intelepciunea… ceea ce “stim” si putem demonstra e doar 0,0...din ceea ce “simtim”, dar nu putem demonstra, putem doar trai… de aceea am spus ca adevarul absolut e in spatele logicii, in spatele cuvintelor, conceptelor, principiilor nu se poate demonstra, se poate doar “simti” pe propria piele… e adevarul tau pe care nu ti-l poate demonstra nimeni, numai tu…

E concluzia la care am ajuns eu, dupa ce-am pus intrebari logice la care n-am primit nici un raspuns, dupa ce-am trecut dincolo de logica… si dincolo de barosanul sef… dupa multe explorari in propria minte, pana mi-am pierdut-o, dar am gasit-o pana la urma… e calea pe care-o recomand s-o urmati, sa lasati drumul gunoscut si sa pasiti cu incredere in necunoscut, sa va invingeti propriile puteri, sa va eliberati de propria minte… abia atunci aveti acces la cunoasterea adevarata… la divinitate, la adevarul sacru, adevarul din spatele adevarului… abia atunci incepeti sa fii viu, acum doar ai traiti… abia atunci incepi sa faci, acum doar actionezi…

Si chiar daca nu pot demonstra ceea ce spun, am multe indicii care ma duc in directia asta… cercetari si dovezi ca suntem o constiinta comuna la nivel planetar… cercetari asupra judecatorilor, care trebuie sa judece dupa litera legii, care si-au constientizat propria moarte si care nu si-au constientizat-o, care au dat sentinte total in afara legilor, judecata e influentata inclusiv de aceasta constientizare, si altele…le puteti gasi usor daca le cautati…si daca va schimbati alegerile…

Curiosule, n-am crezut c-o sa spun lucrurile astea aici, dar uite ca le-am spus, si asta din respect pentru munca ta si pentru tine… si daca voi considerati ca nu vorbesc chiar aiurea mai spun, daca nu…tac…

Dimineata m-am incurcat in stiinta... ma tem ca sahul asta mi-o mancat mintile...

1000 de ani!!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Joi 20 Sept 2012, 10:44

Bordane, spui nu spui, faci nu faci, lumea tot te judeca! Tu doar manifestate aici si acum, dupa cum tii propriul crez! In rest ...e numa fum! Iar logica... hmmm, umila aroganta...

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24679
Data de inscriere : 31/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Joi 20 Sept 2012, 12:28

Bordan a scris:Totedati, ai crezut ca tu scapi asa usor cu barosanul tau?

LOL!
încă mai speri că îl vei învinge?
bagă! nu fii rușinos! fii bărbat! dă cît poți de tare!

nu uita de propria lege! tu ai formulat-o! acțiune-reacțiune! barosanul șef nu consumă nimic, nici un pic de energie, nu mișcă vre-o mînă sau bîtă, el doar este în timp ce tu dai în el!

și NU e barosanul meu! dacă ar fi i-ai fi împrăștiat creierii pe toți peretii deja de cît ai dat în el!

ca să îl învingi trebuie să îți resetezi mintea în așa fel încît cînd dă el cu bîta să nu mai simți nevoia să dai și tu, să nu mai simți nevoia să răspunzi cu aceeași monedă! să nu te mai doară, să nu mai consideri durerea provocată de bătaia sa o pierdere care trebuie compensată, celebra lege a talionului, printr-o lovitură egală la fel de puternică, la care mai pui și tu de la tine un pic ca să fie destul

că mintea de cimpanzeu luptă în luptă dreaptă dar mai vrea și să cîștige! refuză înfrîngerea! e negativul lui isus care s-a sacrificat pe cruce! așa e setat de mama natură, e pură biologie! și, evident, e în fiecare dintre noi! apare, descris cu lux de amănunte, inclusiv în biblie!

de ce? pare incorect! nu, nu e! cum așa!? păi foarte simplu, el are totdeauna dreptate!

adevărul adevărat există!
răspunsul la restul bîtelor pe care mi le-ai dat pe spinare e mai lung, din lipsă de timp și disciplină a muncii, adică lene, s-ar putea să nu răspund niciodată ... dar le-am notat în memorie, o să mă gîndesc la ele! promit!

cred că încep să înțeleg ce nu-ți place și gura nu-ți mai tace cînd dai în punct! în materie! în barosanul sef! e o cuantă logică setată greșit, la mine sau la tine ... terțium exclus! ... ciocu' mic! fals! s-ar putea să fie greșit setată la amîndoi!

gîndirea gînditoare:
hmm ... interesante concluziile vizavi de cuantele logice ... ne apropiem de definiția adevărului văzută și ca (acțiune|reacțiune) în universul creat!? adică fizic, nu în abstract unde orice e posibil și oricum, oricînd, ceea ce nu e valabil « pe acest pămînt »?

parcă!
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Prenume : Adrian-Aurel
Puncte : 21519
Obiective curente : metafizica, filozofia

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Joi 20 Sept 2012, 14:45

...

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 14:45, editata de 1 ori

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Joi 20 Sept 2012, 18:00

Eu ti-am trimis fericire, Totedati, nu fericire ai primit?

Cam asta cred ca-i diferenta intre ratiune si intelepciune…intre static si dinamic, poza si film, robot si om…cum bine spune si-n carte recomandata de tine “gandirea si miscarea”…multam fain…

dreapta cu care reprezinti timpul este imobila, timpul inseamna mobilitate, dreapta este gata facuta, timpul este ceea ce se face si chiar ceea ce face ca totul sa se faca… intre simultaneitati se va intampla tot ce dorim…timpul s-ar putea accelera enorm, chiar la infinit, nimic nu se va schimba pentru matematician, fizician sau astronom…

...actiunea se exercita cu usurinta numai asupra punctelor fixe, inteligenta noastra cauta fixitatea, ea se intreaba unde este, unde va fi, pe unde trece mobilul…totusi, cum sa nu vedem ca esenta duratei este curgerea si ca, prin alaturarea a ceea ce este stabil, nu se va face niciodata ceva care sa dureze ? Nu starile, simple instantanee luate in cursul schimbarii, sant reale, ci, dimpotriva, reale sant fluxul, continuitatea tranzitiei, insasi schimbarea. Constient sau inconstient, asa gandesc cam toata stiinta, de altfel in conformitate cu exigentele intelectului, cu necesitatile limbajului, cu simbolismul ei...nu cauta insusirile pozitive ale timpului...considera succesiunea drept o coexistenta ratata…prezinta poza din trecut, statica lui Newton…nefiind capabila sa prinda miscarea, creerea realitatii de ea, vartejurile existentiale…”

Cred ca si stiinta si religia ar trebui sa faca un pas inapoi, sa-si dea doua palme, si sa se apuce impreuna de treaba…ceea ce nu vad sa se intample prea curand…fiindca nu suntem in stare noi sa ne recunoastem propriile metehne…

Curiosule, nu cred c-am castigat la logica, iar la sah n-ai vazut ca-i…pat…regina ta in pat cu regele meu…si a mea in podu’ surii cu regale tau…ce ti-e si cu lumea asta…

Aloo!! Nevasta ma striga la zacusca…m-o zapacit azi cu zacusca ei…dar maine nu mai ploua… si-am incalecat pe-o sa…

1000 de ani!!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Joi 20 Sept 2012, 21:00

Eu ti-am trimis fericire, Totedati, nu fericire ai primit?
am primit! și am dat înapoi însutit, că între timp s-a înmulțit!

adevărul crește și se înmulțește cu fiecare bătaie care cade peste noi din rai!

Cred ca si stiinta si religia ar trebui sa faca un pas inapoi, sa-si dea doua palme, si sa se apuce impreuna de treaba
rezonăm împreună pe aceeași armonică și frecvență ... știința, ca simplă parte a metafizicii ar fi bine să își recunoască ca nesănătoasă dorința de putere, de a fi deasupra moțului! de a face și a drege tot inclusiv a desființa și înlocui sufletul și mintea umană cu soft, hard, biochimie, nanotehnologia și chimie organică toate ușor de manipulat și controlat!

această dorința de putere și control face rău sănătății și integrității sale! și fizice și morale!
fără a înțelege că dacă te naști trebuie să mori ajungi ca Anakin Skywalker în celebrul Star Wars:
wikipedia.org - Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

și nu, mesajul acelui serial e, în ciuda aparențelor, profund creștin!
titanica luptă a lui Anakin Skywalker împotriva morții și rezultatul ei are coordonate profund creștine!

e corect prezentată, lupta pentru propria viață și a celor dragi, cu orice preț, duce la moartea sufletului și teoretica posibilitate de a cîștiga întreaga lume!

prin acumularea de putere dar în schimbul acestei puteri reale nu fictive trebuie să dai în schimb strop cu strop cîte o parte din sufletul tău!

la sfîrșit mori!

X-Y>Y oricare ar fi Y dacă X și Y nu au aceeași natură ci unul aparține celuilalt!

în timp vei avea

X-1>Y-1
X-2>Y-2
X-3>Y-3
X-4>Y-4
.
X-(Y-1)>Y-(Y-1)
X-Y>Y-Y

Y-Y=0

ești mort! nu mai ai cu ce lupta! ai fost asimilat de borg-ul mai mare care oricum era deja borg-ul tău încă înainte de a te naște!

asta e matematica împărăției cerurilor

asta e singura victorie pe care o poate obține știința împotriva barosanului șef cea obținută de Anakin Skywalker!

dar, în zona oamenilor de știință sunt încă prea mulți inteligenți și genii neînțelese și pline de orgolii care în loc să își antreneze sufletul pentru a fi mai buni își antrenează doar mintea pentru a fi mai puternici!

rezultatele, mai ales în ultimul secol, XX, le știm! se văd peste tot în jurul nostru! și atunci, la ce îți folosește dacă ai cucerit toată lumea dacă ți-ai pierdut sufletul? fericirea? la ce îți folosește puterea dacă viața ta e plină de nefericire?

cu cît ești mai nefericit cu atît mai mult sufletul tău moare ... cînd ești fericit, devii mai viu! mai plin de viață! dăruind fericire celor din jur fără să iei nimic în schimb pentru că oricum n-ai pierdut nimic!

în împărăția cerurilor adevărul dăruit celor din jur nu se scade din avere, se adună!

de aceea adevărul e frumos și minciuna urîtă! una e viață, cealaltă moarte!
cînd lumea devine mai urîtă în jurul tău e pentru că sufletul tău e mai puțin viu ... a murit un pic ... a pierdut un strop de viață pentru că a crescut nefericirea din sufletul tău ... nefericirea e o creștere a minciunii ... cuante logice mentale setate greșit!

cît despre cealaltă parte a frontului, credința, religia și religioșii să facă bine să nu mai facă botic că și-au pierdut din puterea lumească și influența proastă, sprijinită pe puterea lumească și asupra acesteia !

ce-au pierdut și ce-au avut!

jobul lor e sufletul și împărăția cerurilor nu număratul banilor și cîntăritul averilor!
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Sam 22 Sept 2012, 08:04

...

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 14:45, editata de 1 ori

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Sam 22 Sept 2012, 20:20

care valoare de adevăr? că e un nonsens să plîngi cu lacrimi de crocodil soarta cea rea care te face sclavul tău!?

vrei alt stăpîn? mă ofer eu!

o altă mostră de proastă înțelegere a noțiunii de libertate ... unii vor să fie atît de liberi încît să nu se accepte nici măcar pe ei însiși ca proprii lor stăpîni!

mie mi se pare aiurea! logică ilogică la cote maxime!

utilizator linux înregistrat No. 352479
linux counter home page
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Sam 22 Sept 2012, 21:29

Dar ce te faci totedati daca mie mi se pare in regula? Unde-i adevarul si unde-i minciuna? Unde-i logica si unde-i ilogica? Esti tu si gandirea ta vre-un ultim reper? Sau CAdi, sau Bordan, sau oricare altul de oriunde? Si cine poate stabili, inafara propriului meu eu ce e alb si ce e negru? NIMENI!

La fel este valabil si pentru tine si pentru Bordan si pentru CAdi, sau pentru oricare altul de orinde ar fi el! Asa ca cine sau ce reprezinta ultimul reper si pentru cine? Asa ca dpmdv curiosul are perfecta dreptate. La fel cum are si Bordan! Pe tine nu te prea inteleg cu obsesia pentru subordonarea implicita catre un sef!

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Dum 23 Sept 2012, 20:17

pentru că așa e logic! a fi liber înseamnă a fii propriul tău stăpîn!

ceea ce e tot una cu a spune că ești propriul tău sclav, adică te supui doar ție!

eu nu îmi dau seama cum ar putea fi altfel ... dacă vouă vi se pare că ar putea fi și o altă definiție, mai logică, a libertății absolute, aștept precizările voastre ...

utilizator linux înregistrat No. 352479
linux counter home page
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Dum 23 Sept 2012, 20:56

Very Happy Stapanul cui, indraznesc eu sa te intreb?

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 25 Sept 2012, 11:57

...

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Mar 25 Sept 2012, 17:02

Acum tu vrei, Curiosule, sa te bagi si-n intimitatea mea, incaltat? Nu tare mai vreau sa-mi dau cu parerea la treaba asta, am vrut sa le aranjez cumva logic, dar n-am reusit…vezi ca pe unde trec imi fac numai dusmani…mai bine merg la dacii mei, aia nu se supara pe mine…

Tu o vezi, lumea asta, mai groasa, eu o vad mai subtire… o vad numai energie… iar noi energii solidificate… energiile astea n-au nevoie de aprobarea noastra ca ele sa se desfasoare… noi suntem configurati de geometria lor… asta ar fi logica din spatele logicii noastre…

Logic-psihologic, stiinta-constiinta, ratiune-intelepciune… pe varu Sandel nu-l poti judeca cu logica…trebuie sa intri in pielea lui si sa-i traiesti trairile lui…realitatea se judeca, adevarul se traieste… de aia nu-l poti demonstra, il poti doar simti, atinge… pe al tau. Deci nu gresesti deloc, fiindca-i al tau… al meu e altul si nu-l dau… 1000 de ani!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 25 Sept 2012, 18:45

...

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 14:46, editata de 1 ori

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Mar 25 Sept 2012, 19:35

Cred ca ala-i zidul lui Plank, Curiosule, cand dai de el iti vine mintea acasa.
La tine ca la tine, dar am vazut la mine ca-s exact pe dos, aici e baiu, ca ma duc la varu Sandel si-l intreb pe el, apoi ma mai linistesc putin…si ma mai linistesc putin cand vad ca nu-s chiar singur… pe dos, mai e unul declarat…
Ce zici Sadang? Numai noi doi suntem pe dos pe forumul asta si ceilalti is pe fata? E grav atunci… trebuie sa-l intreb pe varu Sandel, ca are pile…
1000 de ani!
Totedati a cazut ingandurat...
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Mar 25 Sept 2012, 20:00

Nu suntem numa noi doi, mai sunt si altii! Doar ca inca mai cugeta!

Eu m-am lamurit de cativa ani cum merg treburile si in stiinta oficiala, dupa ce alti ani buni mi-au trebuit sa ma conving cum e cu lumea si cu valorile ei! Si m-am lamurit intr-un tarziu! Adica "pe dinafara-i vopsit gardul si-nauntru-i leopardu'"! Adica nimic nu este fundamentat cu adevarat ci doar in aparenta. Si ni se vinde aceasta aparenta cu statul de adevar ultim! Si cati se lasa inca prostiti doamne!

Ai afirmat in topicul omuluidinluna ca ai renuntat demult la mecanica si ai trecut la curent. Eu pot doar sa-ti spun ca eu am renuntat si la curent, si in paralel cu a cauta permanent alte fundamente a mai ramas o ultima speranta in studiul plasmei. Si nu a plasmei oficiale care este fundamentata tot pe atomul material si alte conventii electromagnetice bine intiparite in cap. Daca nici de aici nu iese nimic, dau erase si o iau de la capat. Si daca nu dovidesc, ramane pe data viitoare!

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 25 Sept 2012, 20:33

...

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Vin 08 Feb 2013, 14:46, editata de 1 ori

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Mar 25 Sept 2012, 23:27

sadang a scris: Very Happy Stapanul cui, indraznesc eu sa te intreb?

mai repet o dată, dacă n-ai înțeles ... AL TĂU!

mai rumegă un pic celebrul paradox al mincinosului! vei înțelege de ce dihotomia stăpîn - sclav nu mai e valabilă, e pur și simplu ilogică, cînd vorbești despre tine însuți!

da, acea mulțime a tuturor mulțimilor e într-o stare paradoxală dacă folosim doar logica și rațiunea umană, însă axioma alegerii, care e deasupra logicii, o face falsă sau adevărată!

în aceste condiții ceea ce aleg eu a fi logic și rațional e faptul că eu sunt propriul meu stăpîn ȘI propriul meu sclav nu invers, în afara propriei mele ființe doar din dorința de a mă elibera de mine însumi, de a fi liber într-un mod imposibil și absolut ...

e adevărat că în acest tip|clasă de exemple gustul personal contează ... că variantele par mai multe și egal posibile ... însă cei care aleg altceva decît ce am ales eu, în comunicarea cu mine, prin orice mijloc de comunicare, nu putem ajunge la un numitor comun, la o logică și rațiune comună, din cauza acestei definiții buclucașe a libertății ...

aparent ceea ce mie mi se pare ilogic, să te eliberezi de tine însuți ca supremă dovadă a libertății absolute, altora de pe acest forum li se pare normal! logic și rațional!

incredibil dar adevărat ... și 100% ilogic! sau logic!? mie nu mi se pare deloc logic!
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Mier 26 Sept 2012, 00:02

pentru că așa e logic! a fi liber înseamnă a fii propriul tău stăpîn!
Very Happy Stapanul cui, indraznesc eu sa te intreb?
In acest context te-am intrebat al cui stapan! Rationamentul tau presupune existenta a doua entitati distincte. Unul stapan si celalalt sclav. De unde stii pe care il reprezinti in orice moment? Sau te consideri ca fiind cea de-a treia entitate care le supervizeaza pe celelalte doua in manifestarea lor permanent antagonica? O trinitate in manifestare oare? S-ar putea si dualitate sau unicitate in manifestare?

Eu nu sunt nici sclav si nici stapan! Eu doar sunt! Daca poti sa intelegi asta!

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Mier 26 Sept 2012, 00:31

păi e tocmai invers! raționamentul meu implică identitatea de ființă între stăpîn și sclav! doar logica ta impune separarea dintre cele două ființe din cauză că par, prin definiție, unul opusul celuilalt!

în fiecare clipă îi reprezinți pe ambii! pentru că sunt același eu, aceeași ființă, existență, nu separați!

da ești și doar atît, pentru că nu te obligă nimeni să te gîndești la tine ca sclav sau stăpîn, propriul tău sclav sau|și propriul tău stăpîn ... însă în momentul în care vrei să faci asta, automat ești și negativul|opusul a ceea ce pretinzi că ești!

nu scapi de paradoxul mincinosului! deaia e paradox!

paradox care poate fi extins și ca paradox al libertății ... prea multă libertate, pînă dincolo de absurdul noțiunii te face propriul tău sclav și stăpîn

sau cum forța Bordan realitatea, ieșind din propria lui minte doar doar astfel va deveni mai obiectiv ... a naibii definiție a nebuniei!

ca efect artistic e beton armat, ca logică și rațiune nu prea! cel puțin nu în ochii mei! mintea mea! logica mea și rațiunea mea!

iar ceea ce ești nu poți separa de ceea ce alegi să fii! de propriile tale decizii! axiomă adevărată sau falsă ... dacă eviți deciziile și alegerile personale, care te definesc pe tine, ajungi să nu mai fii nimic ...

tot așa cum nu poți ocoli paradoxul mincinosului nu poți evita nici axioma alegerii ... ca în matrix, pilula roșie sau cea albastră! ceea ce ai ales e ceea ce ești de acum încolo! nu te schimbi doar tu ci întreaga realitate!
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Mier 26 Sept 2012, 07:34

sadang a scris:Eu nu sunt nici sclav si nici stapan! Eu doar sunt! Daca poti sa intelegi asta!
Fara suparare,dar nu inteleg.Atunci cand cineva spune "Eu doar sunt!" inseamna ca daca are suficienta inteligenta trebuie sa continue filozofia cu trei intrebari simple:
1.- Cine sunt eu?,
2.- De unde sunt eu?
3.- De ce eu sunt?.
Ce raspunsuri ar trebui date la aceste intrebari?
Raspunsurile mele:
1.- Eu sunt Dumnezeu facut de DUMNEZEU.
2.- Eu sunt de la DUMNEZEU.
3.- Pentru ca asa a vrut DUMNEZEU.
In concluzie eu spun ca eu sunt robul lui DUMNEZEU adica fac ceea ce vrea DUMNEZEU sa fac.Nimeni nu s-a nascut liber deoarece toti suntem legati de DUMNEZEU.Eu asa gandesc ca este logic si important pentru mine si cred ca multi gandesc la fel ca mine.Multumesc!

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Mier 26 Sept 2012, 08:51

@ totedati
Cu pasi mici scoatem in evidenta aspecte comune, tuturor fiintelor. Ai dreptate! Insa continui eu in acelasi stil... afirmi tu:
raționamentul meu implică identitatea de ființă între stăpîn și sclav!
Cine este acest "meu"? De cea de-a treia identitate, supervizerul din postul meu anterior nu ai pomenit nimic! II constientizezi existenta? Sau este doar o elucrubratie de a mea?

@Dacu
De ce consideri tu ca raportul intre tine si creatorul tau trebuie sa unul de supunere, o robie asa cum bine afirmi? De unde aceasta mentalitate? Si de ce? Ia incearca sa-ti raspunzi dincolo de conveniente, de religii, de morala! Ai acest curaj? Care parinte isi doreste ca proprii copii sa-i fie sclavi?

Si inca ceva. Notiunea, conceptul de libertate, presupune permanent existenta unei dualitati, a doua entitati, eu, tu, si cel/cea fata de care vream sa fim independenti! Nu poti fi independent fata de tine insuti sau fata de nimic! E corect ce afirm sau sunt doar alte halcucinatii ale mele?

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de totedati Mier 26 Sept 2012, 16:31

Nu poti fi independent fata de tine insuti sau fata de nimic!

evident că sunt de acord! doar asta spun și eu, e un nonsens! e o extindere forțată a noțiunii de libertate și independență dincolo de domeniul de definiție! cum poți pretinde că ești liber doar dacă te eliberezi de tine însuți!? sau că judeci obiectiv doar dacă ieși din propria ta minte!?

Cine este acest "meu"?
eu! eu sunt acest "meu"! e mintea mea care gîndește, gura mea care vorbește, degetele mele dansează pe tastatură! nu e un alt eu, o dublură ascunsă!

sunt eu! și de ceva sute de ani n-am nevoie de nici o dovadă pentru a ști asta cu certitudine de 100%

cogito ergo sum! nu e nevoie de alte dovezi materiale sau spirituale!

cei cu care sunt în dialog pe forum da, pot avea îndoieli, mai ales în contextul comunicării online oricine își poate pune întrebarea dacă cel care scrie acum e identic cu cel care a scris ieri cu același nickname dar EU NU! eu sunt 100% sigur de identitatea mea!

iar acel supervizor, îngerul de lumină, nu te constrînge la nimic, nu acela e rolul lui! rolul lui e să fie prezent cînd cauți răspunsuri punînd întrebarea corectă! formularea întrebării e esențială dacă vrei să găsești răspunsul corect!

ai libertatea de a ocoli de cîte ori vrei răspunsul corect, cu tot felul de floricele logice, important e că atunci cînd obosești răspunsul corect să fie tot acolo unde era și la început ...

rolul barosanului șef e neutru, el doar este, nu face nimic pentru că toate variantele sunt deja existente ... pentru el nu există trecut sau viitor, doar un perpetuu prezent ( apropo de acest prezent, am dat pe net, pe wikipedia, de o chestie incredibilă, un articol unde la limită timpul cuantificat devine un etern prezent, care am legat-o imediat de un episod din doctor who, ăla cu statuile de piatră, gorgui, care cît timp te uiți la ele nu se mișcă ) ... toate combinațiile posibile au fost deja create, trebuie să alegi doar drumul pe care vrei să mergi ...

supunerea sau robia e doar față de o realitate deja existentă care nu poate fi schimbată cum vrea mușchiul nostru ... iar din exemplul bolovanului pe care l-am dat de mai multe ori aceste legi nu sunt exclusiviste sau imposibil de respectat!

sunt legi simple și utile, ca să fii fericit și să ai o viață lungă și prosperă nu trebuie decît să le cunoști și să le accepți așa cum sunt ... o fi mai ușor să le elimini, să miști bolovanul doar concentrîndu-te mental, da' uite că nu se poate!
totedati
totedati
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Bordan Mier 26 Sept 2012, 16:48

Totedati, cu logica ta poti judeca numai realitatea ta, nu si pe a mea, de ce crezi ca logica ta e buna si-a mea nu? Eu zic ca a ta e buna, ca atat te duce mintea, dar zic ca si a mea e buna…a cui e mai buna, atunci?

Cu Adevarul e si mai grava treaba, nu-l poti judeca ca-ti fuge printre degete, il poti doar simti cum adie, il poti atinge, dar de oprit nu-l poti opri, ca se duce… Care-i realitatea, atunci? Si adevarul? Si-o sa ma explic mai bine altadata…

Sadang, la “curent” nu m-am referit ca la curentul de la priza, si plasma e tot un curent si cum bine ai zis e mai mult decat… materie… e inaintea materiei, si-mi scapa si mie mai departe… si nu cred ca plasma e ultima la care trebuie sa ne oprim… l-am bazait pe sfantul duh si nu tare i-a placut… da-s pe el acum, nu-l mai ingadui… caut lampa lui Aladin, ca-i goala acum, s-o am la indemana, sa-l bag in ea… apoi sa va vad, care mai caraie… 1000 de ani!!
Bordan
Bordan
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Joi 27 Sept 2012, 08:19

[Offtopic]
sadang a scris:@Dacu
De ce consideri tu ca raportul intre tine si creatorul tau trebuie sa unul de supunere, o robie asa cum bine afirmi? De unde aceasta mentalitate? Si de ce? Ia incearca sa-ti raspunzi dincolo de conveniente, de religii, de morala! Ai acest curaj? Care parinte isi doreste ca proprii copii sa-i fie sclavi?
Si inca ceva. Notiunea, conceptul de libertate, presupune permanent existenta unei dualitati, a doua entitati, eu, tu, si cel/cea fata de care vream sa fim independenti! Nu poti fi independent fata de tine insuti sau fata de nimic! E corect ce afirm sau sunt doar alte halcucinatii ale mele?
Fara suparare dar nu inteleg.Fiecare are mentalitatea sa in functie de expeientele sale si eu cred ca sunt robul lui DUMNEZEU caci daca ar fi sa fiu liber atunci as putea face orice in univers ca de exemplu as putea face sa fie cald de 25 de grade Celsius pe o raza de 100 de metri in jur in plin viscol,sau as putea sa fac o paine de 1 kg din doar trei firimituri de paine cantarind cateva grame sau as putea trai fara aer si fara apa un an intreg si etc..Cand unui copil i se spune ca nu are voie sa faca anumite lucruri sau are voie sa faca alte lucruri desi el ar vrea sa faca contrariul atunci ce este acel copil daca nu robul sau.Sunt cazuri de copii care desi au parinti educati si instruiti si care au restrictionat pe copii sai sa fie la fel ca ei totusi acesti copii mai tarziu fac tot felul de faradelegi si invers copi din familii dezorganizate sunt copii care sunt evlaviosi si cu buna purtare desi a fost crescut doar de bunica lui cu putina cultura si se stie cazul copilului ajutat de curand de Gigi Becali.In concluzie toti suntem asa cum vrea DUMNEZEU si EL vrea sa fim buni dar ne lasa pentru o vreme sa fim ispititi de satan tocmai pentru a invata din greseli.As dori totusi si raspunsuri la cele trei intrebari ale mele.Multumesc![/Offtopic]

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Joi 27 Sept 2012, 09:35, editata de 1 ori (Motiv : Mesaj considerat offtopic)

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Joi 27 Sept 2012, 08:24

[Offtopic]{Bine Dacule, iti respect parerea! Raspunsul meu la cele 3 intrebari ale tale este doar atat: "Eu sunt"!}[/Offtopic]

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Joi 27 Sept 2012, 09:45, editata de 3 ori (Motiv : Mesaj considerat offtopic)

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Joi 27 Sept 2012, 08:40

[Offtopic]{Foarte bine!Cand Moise l-a intrebat pe DUMNEZEU cine este atunci DUMNEZEU i-a raspuns "EU sunt cel ce sunt!".Si eu sunt si stiu ca sunt Dumnezeu facut de DUMNEZEU dar vreau sa stiu si "De unde sunt?" si mai ales "De ce sunt?".Simplul raspuns ca "Eu sunt!" nu releva nimic rational daca nu continuam a ne intreba si "De unde suntem?" si "De ce suntem?".Ce inseamna de fapt filozofia lui "Eu sunt!" pentru cineva care se limiteaza doar la aceasta afirmatie?As dori clarificari.Multumesc!}[/Offtopic]

Ultima editare efectuata de catre curiosul in Joi 27 Sept 2012, 09:44, editata de 2 ori (Motiv : Mesaj considerat offtopic)

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Joi 27 Sept 2012, 09:46

...

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 4 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum: