Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 17 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 17 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Ce este sarcina electrica
+5
gafiteanu
Abel Cavaşi
WoodyCAD
CAdi
virgil
9 participanți
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Ce este sarcina electrica
Sarcina unei particule reprezinta proprietatea prin care acea particula interactioneaza cu perechea ei. Prin particule perechi a nu se intelege particulele complementare de tipul electron -pozitron, ci perechi de particule proton -electron. Aceasta proprietate se observa si in cazul sistemelor gravitationale, in care satelitii interactioneaza cu planetele, iar la randul lor planetele formeaza sisteme cosmice cu stelele de tipul Soarelui, ca apoi aceste stele sa formeze alte sisteme cu alt gen de stele.
Atat Newton cat si Coulomb au exprimat legatura dintre perechile de entitati naturale prin legile lor asemanatoare. Folosindu-ne de aceasta asemanare vom cauta sa aflam ce reprezinta sarcina unei astfel de entitati.
Atat Newton cat si Coulomb au exprimat legatura dintre perechile de entitati naturale prin legile lor asemanatoare. Folosindu-ne de aceasta asemanare vom cauta sa aflam ce reprezinta sarcina unei astfel de entitati.
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Joi 23 Ian 2014, 09:13, editata de 1 ori (Motiv : Am transformat majusculele din titlu în minuscule.)
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Ce este sarcina electrica
Sunt de acord partial cu aceasta definitie .
Voi reveni la timpul potrivit.
Voi reveni la timpul potrivit.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59038
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
...O proprietate este...un "PRINCIPIU"...primata observator a scris:Aceasta proprietate se observa
"SARCINA" in teorie unificata inseamna CHIRALITATE, principiul-proprietate al materiei superfluide de ...a curge pe dreapta sau pe stanga!
CHIRALITATEA, in interactiune, comporta aceleasi reguli, indiferent de scara dimensionala, de la planete la atomi!
NU VA MAI CHINUITI INTELIGENTA, LUCRURILE ASTEA DEJA SUNT FACUTE PUBLICE!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Da,WoodyCAD in sarcina electrica intra si chiralitatea
(sensul liniilor de camp electric sau de torsiune ) dar
trebuie sa definim bine si ce este cu adevarat sarcina.
Sarcina este un impuls electric care se desfasoara cu
o anumita frecventa ,datorita unei diferente de potential,
intr-un anumit plan si pe o anumita directie.
La protoni si electroni difera directia campului sarcinii,
unuia fata de celalalt ,deci chiralitatea...
(sensul liniilor de camp electric sau de torsiune ) dar
trebuie sa definim bine si ce este cu adevarat sarcina.
Sarcina este un impuls electric care se desfasoara cu
o anumita frecventa ,datorita unei diferente de potential,
intr-un anumit plan si pe o anumita directie.
La protoni si electroni difera directia campului sarcinii,
unuia fata de celalalt ,deci chiralitatea...
CAdi- Foarte activ
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mar 21 Ian 2014, 14:40, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
In final dupa alte inlocuiri se ajunge la relatia; e=h*v/pi*c; in care; h este constanta lui Planck, v este frecventa Compton pentru proton, c este viteza luminii.
Verificare;
e=(6,626*10^-34)*(2,268*10^23)/3,14*(2,997*10^ 8 )=1,596*10^-16 [C] sau [kg.m/s];
Pe baza acestor relatii se poate face legatura dintre Coulombul de electricitate si unitatile de masura fundamentale (kg, metrul, secunda).
Verificare;
e=(6,626*10^-34)*(2,268*10^23)/3,14*(2,997*10^ 8 )=1,596*10^-16 [C] sau [kg.m/s];
Pe baza acestor relatii se poate face legatura dintre Coulombul de electricitate si unitatile de masura fundamentale (kg, metrul, secunda).
virgil- Moderator
ATENTIE!....ORICE ....este IMPULS!
MASA GEOETRODINAMICA ESTE "PLINA" DE....IMPULS!.....CHIRALITATEA VORTEXULUI nu este un principiu static, vorbim despre "ceva" (masa) ce are o dinamica, fuge intre A si B...cu viteza!
De aceea E=mc2...caracterizeaza micro/macrouniversurile! Aceasta formula constine atat SUBIECTUL ACTIUNII...cat si ACTIUNEA, o fraza cu SUBIECT si PREDICAT!
In aceasta situatie TEORIA UNIFICATA identifica cu acuratete de 100% CHIRALITATEA ca fiind...."sarcina"!
MASA GEOETRODINAMICA ESTE "PLINA" DE....IMPULS!.....CHIRALITATEA VORTEXULUI nu este un principiu static, vorbim despre "ceva" (masa) ce are o dinamica, fuge intre A si B...cu viteza!
De aceea E=mc2...caracterizeaza micro/macrouniversurile! Aceasta formula constine atat SUBIECTUL ACTIUNII...cat si ACTIUNEA, o fraza cu SUBIECT si PREDICAT!
In aceasta situatie TEORIA UNIFICATA identifica cu acuratete de 100% CHIRALITATEA ca fiind...."sarcina"!
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
A explica o noţiune neînţeleasă cu o altă noţiune neînţeleasă nu contribuie la progresul Ştiinţei. „Sarcină” sau „chiralitate”, aceeaşi Mărie cu altă pălărie.
Nu chiralitatea in sine este sarcina, ci impulsul masei care creaza spatiul ce defineste atomul. Un atom de hidrogen nu inseamna numai proton si electron, ci si campul inconjurator adica spatiul prin care se realizeaza legatura dintre cele doua particule.In aceasta situatie TEORIA UNIFICATA identifica cu acuratete de 100% CHIRALITATEA ca fiind...."sarcina"!
Vedeti ca in relatia sarcinii intra masa protonului si viteza luminii, sau constanta lui Planck si frecventa Compton a protonului adica; e=Mp*c/pi=h*v/pi*c; in care; h este constanta lui Planck, v este frecventa Compton pentru proton, c este viteza luminii.
Verificare;
Acest lucru inseamna ca protonul este cel care creaza campul inconjurator in care oscileaza electronul, si acest camp da si sarcina electronului.
virgil- Moderator
Are dreptate si WoodyCAD intr-o oarecare masura :
chiralitatea arata directia impulsului si orientarea spinului.
La proton este intr-o anumita directie, la electron in alta directie.
CAdi- Foarte activ
Si cum stie "spatiul" chiar si de la cativa km distanta ce fel de "chiralitate" este acolo departe undeva, unde este centrul campului perturbator? De unde stie ce fel de par balai bucalat si chiralat are o anumita particula, ce fel de particule predomina ?virgil a scris:[ Nu chiralitatea in sine este sarcina, ci impulsul masei care creaza spatiul ce defineste atomul.
Acest lucru inseamna ca protonul este cel care creaza campul inconjurator in care oscileaza electronul, si acest camp da si sarcina electronului.
Cum credeti ca apar fulgerele ?
Sa presupunem ca am undeva departe un conductor puternic incarcat, pozitiv sau negativ. Toti electronii (miliarde de miliarde) aflati intro mare "sfera de influienta" vor fi afectati si se vor pregati de drum, poate ultimul lor drum. Fie se vor apropia de centru, fie se vor departa, depinde ce comanda de la centru.
Exista oare impuls pozitiv, dar si impuls negativ ? Aiasta-i intrebarea, to be or not to be.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mier 22 Ian 2014, 12:58, editata de 2 ori
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Nu chiralitatea da impulsul, ci produsul dintre masa si viteza. Chiralitatea poate da sensul spinului +/-1/2, dar nu valoarea sarcinii. Arata-mi cum obtii valoarea sarcinii din chiralitate, pentru ca eu am aratat cum obtii valoarea sarcinii din impuls.CAdi a scris:Are dreptate si WoodyCAD intr-o oarecare masura :
virgil- Moderator
Virgil, cum obţii tu sarcina din impuls? Impulsul nu este un invariant relativist, pe când sarcina electrică este. Am tot repetat asta până m-am săturat...
Este ultima taina a materiei, ce e sarcina.
Am mai spus si acum 100 de ani, sarcina este chiar sarcina, tot timpul particulele sunt insarcinate. Eheeeei, ce vremuri, ce fizicieni erau odata, ce intuitie aveau !
Credeti ca nu puteau sa dea acestei propietati a electronului si protonului si alta denumire ? Chiar nu va pica fisa ? E drept ca inca nici lui WoodyDAN nu i-a picat, dar cu siguranta ii vor pica plombele, daca va afla.
Aaa, sa nu uit, cercetari si descoperiri de ultima ora au scos la iveala un fapt zguduitor: sunt asa de multe feluri de sarcini, incat nici nu va puteti inchipui. Cantitativ si calitativ, intra si extra, infer si super...Intreg Universul este plin de sarcini, dorite si nedorite.
Am mai spus si acum 100 de ani, sarcina este chiar sarcina, tot timpul particulele sunt insarcinate. Eheeeei, ce vremuri, ce fizicieni erau odata, ce intuitie aveau !
Credeti ca nu puteau sa dea acestei propietati a electronului si protonului si alta denumire ? Chiar nu va pica fisa ? E drept ca inca nici lui WoodyDAN nu i-a picat, dar cu siguranta ii vor pica plombele, daca va afla.
Aaa, sa nu uit, cercetari si descoperiri de ultima ora au scos la iveala un fapt zguduitor: sunt asa de multe feluri de sarcini, incat nici nu va puteti inchipui. Cantitativ si calitativ, intra si extra, infer si super...Intreg Universul este plin de sarcini, dorite si nedorite.
Ultima editare efectuata de catre gafiteanu in Mier 22 Ian 2014, 13:15, editata de 1 ori
gafiteanu- Foarte activ
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
La fel cum obtii energia interna a unei particule E=m*c^2; ce zici in aceasta relatie masa este relativista? tot asa obtin si eu impulsul I=m*c/pi; La acest nivel nu functioneaza relativitatea.Abel Cavaşi a scris:Virgil, cum obţii tu sarcina din impuls? Impulsul nu este un invariant relativist, pe când sarcina electrică este. Am tot repetat asta până m-am săturat...
virgil- Moderator
Sarcina + sau -...inseamna CHIRALITATEA de stanga sau de dreapta!
"INTENSITATEA" acestor curgeri, "calculul sarcinilor" se refera la dimensiunea materiei-cluster (planeta sau electron) la masa geometrodinamica!
CA SA INTELEGETI NOTIUNI DESPRE CHIRALITATE....STUDIATI..si incepeti cu propriul vostru corp...primitiv!
http://en.wikipedia.org/wiki/Chirality_%28chemistry%29
"INTENSITATEA" acestor curgeri, "calculul sarcinilor" se refera la dimensiunea materiei-cluster (planeta sau electron) la masa geometrodinamica!
CA SA INTELEGETI NOTIUNI DESPRE CHIRALITATE....STUDIATI..si incepeti cu propriul vostru corp...primitiv!
http://en.wikipedia.org/wiki/Chirality_%28chemistry%29
WoodyCAD- Foarte activ
Virgil, relativitatea funcţionează la orice nivel.
WoodyCAD, dacă foloseşti chiralitatea cu sensul actual, atunci nu o mai confunda cu sarcina.
WoodyCAD, dacă foloseşti chiralitatea cu sensul actual, atunci nu o mai confunda cu sarcina.
virgil a scris:Nu chiralitatea da impulsul, ci produsul dintre masa si viteza. Chiralitatea poate da sensul spinului +/-1/2, dar nu valoarea sarcinii. Arata-mi cum obtii valoarea sarcinii din chiralitate, pentru ca eu am aratat cum obtii valoarea sarcinii din impuls.CAdi a scris:Are dreptate si WoodyCAD intr-o oarecare masura :
Cine a spus despre chiralitatea ca da impulsul ? (Am subliniat ce am spus)
Valoarea sarcinii nu ai cum sa o obtii din chiralitate.
Dar chiralitatea iti arata daca sarcina este pozitiva sau negativa si aici
WoodyCAD are dreptate.
Daca directia ei intr-un sens e pozitiva, in alt sens e negativa,
depinde de conventie.
CAdi- Foarte activ
Daca relativitatea ar functiona la orice nivel atunci energia interna a electronului ar fi infinita pentruca intervine o masa care se misca local cu viteza luminii; E=m*c^2;Abel Cavaşi a scris:Virgil, relativitatea funcţionează la orice nivel.
virgil- Moderator
Pai deja toata masa se misca numai si numai cu viteza luminii, totul e facut din fotoni, fiecare proton si neutron. Desigur ca e vorba de o viteza locala, datorita factorilor de mediu epsilon si miu relativi extrem de diferiti in nucleu.
Daca spargeti cu ciocanul un sambure de proton sau neutron, ies cei trei asa zis cuarci, dar in realitate sunt trei fotoni de mare energie inlantuiti, blocati, incurcati intre ei. Fiecare foton trage sa iasa hais&cea, dar nu poate, ca-l trag invers ceilalti frati, este un fel de curent trifazic spatial acolo in nucleu.
Daca spargeti cu ciocanul un sambure de proton sau neutron, ies cei trei asa zis cuarci, dar in realitate sunt trei fotoni de mare energie inlantuiti, blocati, incurcati intre ei. Fiecare foton trage sa iasa hais&cea, dar nu poate, ca-l trag invers ceilalti frati, este un fel de curent trifazic spatial acolo in nucleu.
gafiteanu- Foarte activ
...primata cu o infinita inteligenta a scris:energia interna a electronului ar fi infinita
NICI O TERMEN NU ESTE INFINIT...!..ca urmare UN UNIVERS MARGINIT, este LIMITAT...in orice!
...ca si primata de mai sus...extrem de limitata!
...primata indoctrinata stiintific a scris:
CHIRALITATEA ESTE DE STANGA SI DE DREAPTA....ECHIVALENTUL SARCINII..+ sau -....
(modalitatea de interactiune a sarcinilor...este 100% identica interactiunilor vortexurilor, supunandu-se CODULUI FUNDAMENTAL!)
WoodyCAD- Foarte activ
Asta numai dacă ar fi valabilă ipoteza ta. Pui ipoteza ta împotriva teoriei relativităţii?virgil a scris:Daca relativitatea ar functiona la orice nivel atunci energia interna a electronului ar fi infinita pentruca intervine o masa care se misca local cu viteza luminii; E=m*c^2;
Una este semnul şi alta este întreaga mărime fizică. Tot nu poţi confunda chiralitatea cu sarcina.WoodyCAD a scris:CHIRALITATEA ESTE DE STANGA SI DE DREAPTA....ECHIVALENTUL SARCINII..+ sau -....
Te intreb daca in relatia E=m*c^2; este valabila teoria relativitatii. Dar te rog sa-mi raspunzi cu da sau nu.Abel Cavaşi a scris:Asta numai dacă ar fi valabilă ipoteza ta. Pui ipoteza ta împotriva teoriei relativităţii?virgil a scris:Daca relativitatea ar functiona la orice nivel atunci energia interna a electronului ar fi infinita pentruca intervine o masa care se misca local cu viteza luminii; E=m*c^2;
virgil- Moderator
Multumesc pentru raspunsul tau scurt, concis, dar gresit. Acum sa justific de ce este gresit; daca in relatia E=m*c^2; ar functiona teoria relativitatii, atunci masa continuta intr-un electron ar trebui sa fie infinita, pentru motivul ca are viteza luminii. In realitate vedem ca masa electronului devine relativista doar cand electronul in ansamblul lui se deplaseaza cu viteze comparabile cu viteza luminii, iar aceasta masa relativista se adauga la masa de repaus acea masa care este implicata in energia interna a particulei.Abel Cavaşi a scris:Da.
virgil- Moderator
Ce viteză are electronul?virgil a scris:daca in relatia E=m*c^2; ar functiona teoria relativitatii, atunci masa continuta intr-un electron ar trebui sa fie infinita, pentru motivul ca are viteza luminii. In realitate vedem ca masa electronului devine relativista doar cand electronul in ansamblul lui se deplaseaza cu viteze comparabile cu viteza luminii
Pentru cei care doresc sa afle ce este sarcina electrica am afisat acest linck.
http://fisier.biz/download.php?file=56CEESTESARCINAELECTRICA.docx
http://fisier.biz/download.php?file=56CEESTESARCINAELECTRICA.docx
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 23 Ian 2014, 12:00, editata de 2 ori
virgil- Moderator
Depinde la ce situatie te referi, o intrebare bine pusa contine jumatate din raspuns.Abel Cavaşi a scris:Ce viteză are electronul?virgil a scris:daca in relatia E=m*c^2; ar functiona teoria relativitatii, atunci masa continuta intr-un electron ar trebui sa fie infinita, pentru motivul ca are viteza luminii. In realitate vedem ca masa electronului devine relativista doar cand electronul in ansamblul lui se deplaseaza cu viteze comparabile cu viteza luminii
virgil- Moderator
Incearca sa deschizi linckul de mai sus si citeste despre sarcina electronului, poate este mai concludent decat raspunsurile trunchiate fara continuitate.Abel Cavaşi a scris:La situaţia pe care o descrii tu, bineînţeles.
virgil- Moderator
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 1 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum