Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 26 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 26 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Conservarea impulsului în momentul accelerației
+3
CAdi
Abel Cavaşi
curiosul
7 participanți
Pagina 6 din 6
Pagina 6 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Conservarea impulsului în momentul accelerației
Rezumarea primului mesaj :
Din câte am citit și am înțeles până acum, vorbim de conservarea impulsului doar din prisma unei mișcări inerțiale.
Dar ce se întâmplă cu această conservare a impulsului în momentul accelerării ?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile voastre.
Din câte am citit și am înțeles până acum, vorbim de conservarea impulsului doar din prisma unei mișcări inerțiale.
Dar ce se întâmplă cu această conservare a impulsului în momentul accelerării ?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile voastre.
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
Re: Conservarea impulsului în momentul accelerației
Poate cineva să-mi explice newtonian care este (și de ce este) răspunsul corect la întrebările de mai jos ?
curiosul a scris:
Dacă un corp se deplasează inerțial, cu viteză constantă și uniformă pe axa orizontală OX, iar la un moment dat o forță acționează asupra corpului pe direcție verticală, perpendiculară pe direcția lui de mișcare rectilinie uniformă, și-i produce acestuia o accelerație, cum va fi mișcarea corpului raportată la direcția orizontală atât timp cât acționează forța pe direcție verticală ?
Accelerată, prin compunerea vectorială, uniformă prin conservarea impulsului pe direcția orizontală sau decelerată atât timp cât forța acționează asupra corpului pe direcția verticală ?
- Numarul mesajelor : 6790
Dacă admiți că masa este constantă în cursul accelerației (cazul newtonian), atunci nu se modifică componenta orizontală a impulsului.
Abel Cavaşi a scris:Dacă admiți că masa este constantă în cursul accelerației (cazul newtonian), atunci nu se modifică componenta orizontală a impulsului.
OK.
Raportata la directia orizontala miscarea va fi in continuare uniforma. Darcuriosul a scris:Poate cineva să-mi explice newtonian care este (și de ce este) răspunsul corect la întrebările de mai jos ?curiosul a scris:
Dacă un corp se deplasează inerțial, cu viteză constantă și uniformă pe axa orizontală OX, iar la un moment dat o forță acționează asupra corpului pe direcție verticală, perpendiculară pe direcția lui ...
graficul miscarii va fi parabolic.
Daca la alt moment dat forta verticala inceteaza, miscarea ramane lineara,
tangenta la parabola, dar componenta orizontala a acestei tangente
"oblice", este identica cu miscarea inertiala initiala.
Daca pui conditia ca forta ce intervine "la un moment dat" sa fie orientata
permanent catre un punct, corpul citat dobandeste o miscare orbitala, ceace
schimba raportarea la directia orizontala.
Tu vrei o explicatie dece este asa? Asta decurge din legile conservarii.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
virgil_48 a scris:Raportata la directia orizontala miscarea va fi in continuare uniforma. Dar
graficul miscarii va fi parabolic.
Tu vrei să spui virgile că mișcarea va fi ceva de genul animației din stânga. Și totuși spațiul s-ar putea să fie curb. Voi detalia ceea ce mă face să cred asta ulterior. În primul rând, să stabilim ceva. Dacă pe direcția verticală corpul accelerează cu x, atunci și pe linia acelei parabole corpul accelerează cu y, y mai mic decât x, prin compunerea vectorială așa este ? Dacă așa este, iar gravitația s-ar datora unei forțe centrale ce acționează continuu asupra corpului orientată spre un singur punct (centrul Pământului), forța produce o accelerație a corpului atras, iar printr-o compunere vectorială, așa cum ar rezulta din animație, corpul ar trebui să accelereze pe orbită. Acesta totuși nu accelerează ! Ceea ce mă face încet încet să-l cred pe Einstein. Spațiul este curbat, iar explicația trebuie mai detaliată un pic, eventual să-ți mai fac o animație ca să înțelegi mai bine ce spun, dar n-am timp acum. Tu răspunde doar la întrebarea : Pe aceea parabolă descrisă de corp când forța acționează asupra lui, corpul accelerează ? |
Și cred că nu mă înșel.
Legea de conservarea a impulsului și gravitația, adică atracția corpurilor produsă de o forță centrală nu sunt compatibile !
Voi prezenta când o să am timp toate argumentele care duc la această concluzie, dacă analizăm newtonian situația.
Iar asta înseamnă că gravitația nu poate fi o forță propriu-zisă, ce din punct de vedere newtonian produce o accelerație, indiferent de faptul că masa rămâne sau nu constantă.
Eu o să încerc să contest în continuare faptul că spațiul este curbat, dar oricum ar fi, cred că voi ajunge într-un final la concluzia că gravitația nu poate fi o forță ce are caracteristici newtoniene.
Voi expune situația generalizată și rămâne să vedem dacă îmi scapă ceva sau nu iau în calcul ceva.
Legea de conservarea a impulsului și gravitația, adică atracția corpurilor produsă de o forță centrală nu sunt compatibile !
Voi prezenta când o să am timp toate argumentele care duc la această concluzie, dacă analizăm newtonian situația.
Iar asta înseamnă că gravitația nu poate fi o forță propriu-zisă, ce din punct de vedere newtonian produce o accelerație, indiferent de faptul că masa rămâne sau nu constantă.
Eu o să încerc să contest în continuare faptul că spațiul este curbat, dar oricum ar fi, cred că voi ajunge într-un final la concluzia că gravitația nu poate fi o forță ce are caracteristici newtoniene.
Voi expune situația generalizată și rămâne să vedem dacă îmi scapă ceva sau nu iau în calcul ceva.
Nu știu unde am citit asta, dar o să reiau ideea.
Dacă arunc un obiect înclinat într-un anumit unghi față de verticală, traiectoria acestuia descrie o curbă, urcă și într-un final ajunge pe Pământ.
Dacă îl arunc mai tare în același unghi, se va duce mai departe, dar traiectoria lui va fi tot o curbă.
Și tot așa, dacă îl arunc cu o viteză și mare, acest obiect descrie o curbă și mai întinsă, iar dacă are o viteză suficient de mare acesta va ajunge să coboare continuu în jurul Pământului.
Să revenim la prima aruncare.
După ce ajunge la un punct de maxim în înălțime va începe să coboare.
Coborârea însă este una accelerată, nu coboară cu viteză uniformă.
Poate nu cu accelerație g, dar cu siguranță coborârea este accelerată.
La a doua aruncare tot la fel, în momentul în care coboară, coborârea va fi tot una tot accelerată, din nou, cu accelerație mai mică ca g și nu cu viteză uniformă.
Și tot așa.
Dar la ultima coborâre, când de fapt el coboară continuu și orbitează în jurul Pământului, această coborâre nu ar trebui să fie tot una accelerată, ca în situațiile anterioare, dacă gravitația acționează ca o forță ?
În mod normal, răspunsul ar trebui să fie afirmativ.
Totuși, sateliții care orbitează în jurul Pământului nu accelerează.
Să fie oare explicația faptul că la ultima aruncare corpul nu mai coboară, ci se tot duce în linie dreaptă, chiar dacă aceasta este una rotundă, în jurul Pământului ?
Dacă arunc un obiect înclinat într-un anumit unghi față de verticală, traiectoria acestuia descrie o curbă, urcă și într-un final ajunge pe Pământ.
Dacă îl arunc mai tare în același unghi, se va duce mai departe, dar traiectoria lui va fi tot o curbă.
Și tot așa, dacă îl arunc cu o viteză și mare, acest obiect descrie o curbă și mai întinsă, iar dacă are o viteză suficient de mare acesta va ajunge să coboare continuu în jurul Pământului.
Să revenim la prima aruncare.
După ce ajunge la un punct de maxim în înălțime va începe să coboare.
Coborârea însă este una accelerată, nu coboară cu viteză uniformă.
Poate nu cu accelerație g, dar cu siguranță coborârea este accelerată.
La a doua aruncare tot la fel, în momentul în care coboară, coborârea va fi tot una tot accelerată, din nou, cu accelerație mai mică ca g și nu cu viteză uniformă.
Și tot așa.
Dar la ultima coborâre, când de fapt el coboară continuu și orbitează în jurul Pământului, această coborâre nu ar trebui să fie tot una accelerată, ca în situațiile anterioare, dacă gravitația acționează ca o forță ?
Să fie oare explicația faptul că la ultima aruncare corpul nu mai coboară, ci se tot duce în linie dreaptă, chiar dacă aceasta este una rotundă, în jurul Pământului ?
Satelitii care orbiteaza pe o traiectorie circulara, au o viteza constanta pe traiectorie. Important in acest caz este ca forta de atractie sa fie egala cu forta centrifuga. In cazul satelitilor care orbiteaza pe traiectorii eliptice, viteza lor este variabila periodic, si functioneaza ca un pendul in jurul Pamantului, suferind la fiecare rotatie o accelerare pana se apropie de periheliu si apoi o decelerare pana se apropie de afeliu. Omul din luna a prezentat intr-un topic "Miscarea in camp central" intreaga teorie.Dar la ultima coborâre, când de fapt el coboară continuu și orbitează în jurul Pământului, această coborâre nu ar trebui să fie tot una accelerată, ca în situațiile anterioare, dacă gravitația acționează ca o forță ?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Păi da virgil, am început eu să desenz, să scriu, să comentez, bla, bla, bla, dar n-am luat în calcul forța centrifugă.
Bine punctat. Mulțumesc.
De asemenea și pentru observația cu mișcarea în câmp central.
E chiar ciudat că nu mi-am amintit de ea în condițiile în care mă gândeam la lucruri asemănătoare.
Cred că o să mă apuc să mai răsfoiesc un pic foile și pe acolo.
Bine punctat. Mulțumesc.
De asemenea și pentru observația cu mișcarea în câmp central.
E chiar ciudat că nu mi-am amintit de ea în condițiile în care mă gândeam la lucruri asemănătoare.
Cred că o să mă apuc să mai răsfoiesc un pic foile și pe acolo.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pagina 6 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Pagina 6 din 6
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum