Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de ilasus Astazi la 19:58

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )

» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )

» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )

Top postatori
virgil (12459)
Alte aspecte privind teorema lui Fermat Vote_lcapAlte aspecte privind teorema lui Fermat Voting_barAlte aspecte privind teorema lui Fermat Vote_rcap 
CAdi (12397)
Alte aspecte privind teorema lui Fermat Vote_lcapAlte aspecte privind teorema lui Fermat Voting_barAlte aspecte privind teorema lui Fermat Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
Dacu2
eugen
Forever_Man
Abel Cavaşi
Meteorr

Cei mai activi postatori ai saptamanii
virgil
Forever_Man
Dacu2
CAdi
ilasus
eugen
Meteorr
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 28 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 28 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

Alte aspecte privind teorema lui Fermat

4 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

Alte aspecte privind teorema lui Fermat Empty Alte aspecte privind teorema lui Fermat

Mesaj Scris de curiosul Dum 24 Aug 2014, 08:13

Provine din topicul „O problema de geometrie”.

Da Orakle, frumos demonstrat, felicitări !

Am analizat un pic ce ai scris, am mai citit câte ceva și de prin trigonometrie și am găsit o relație trigonometrică foarte frumoasă care implică Marea teoremă a lui Fermat, relație de implicare ce are de asemenea o demonstrație superbă. Mă refer doar la demonstrația relației de implicare a teoremei, nu a demonstrației teoremei propriu-zise. Nu am timp acum s-o scriu dar o voi face curând pentru că merită și cred că am găsit și niște relații trigonometrice noi între laturile unui triunghi.
Și anume.

Soluțiile x, y, z ale ecuației trebuie să fie întregi pozitive, prime între ele și să fie laturile unui triunghi.
Plecând de la triunghi, relația de implicare este :

Ecuația are soluții întregi pozitive, dacă , unde A este unghiul format de x și z, B este unghiul format de y și z, iar C este unghiul format de x și y.

În consecință, putem ajunge la unde putem înlocui valorile cosinusurilor prin valorile determinate de teorema cosinusului și vedem ce rezultă.
Nu am mai avut timp aseară să mai continuu, dar cred că o voi face în seara asta și să văd la ce rezultat mai ajung.

Tu ai vreo idee, plecând de aici ?

Voi prezenta și demonstrația relației de implicare.
Este superbă !

Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Mar 26 Aug 2014, 20:37, editata de 1 ori (Motiv : Provine din topicul...)

curiosul
Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit

Mulţumit de forum :
Alte aspecte privind teorema lui Fermat Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Alte aspecte privind teorema lui Fermat Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011

Sus In jos

Alte aspecte privind teorema lui Fermat Empty Re: Alte aspecte privind teorema lui Fermat

Mesaj Scris de curiosul Dum 24 Aug 2014, 15:21

Inițial formula la care ajunsesem și relația de implicare cu Marea teoremă a lui Fermat am găsit-o plecând de la formula lui Heron pentru aflarea ariei, dar am găsit una și mai simplă.

Folosind formula sinusului (catetă opusă supra ipotenuză) și cea pentru aflarea ariei într-un triunghi, ajungem să stabilim generalizat că aria unui triunghi este :

unde alfa este unghiul format de cele două laturi ale triunghiului.
Procedând identic pentru celelalte înălțimi, ajungem la relația :

unde A, B, C sunt unghiurile formate de laturile x și z ale triunghiului, y și z și respectiv x și y, ceea ce duce la o constantă între laturile unui triunghi :

În continuare, putem găsi și o relație între raportul a două laturi ale triunghiului :

unde unghiurile A,B și C sunt cele menționate mai sus.

Plecând de relația de mai sus și raportat la ecuația lui Fermat, pe care o putem de asemenea scrie , folosind raporturile determinate mai sus pentru triunghi :

și implicit

Cum sinusul unui unghi este inversul cosinusului acelui unghi, înlocuind mai sus ajungem la :

și înlocuind valorile determinate de teorema cosinusului trebuie să găsim soluțiile x, y, z întregi pozitive și prime între ele care satisfac relația :

analizat în paralel cu faptul că

curiosul

Mulţumit de forum :
Alte aspecte privind teorema lui Fermat Left_bar_bleue10 / 1010 / 10Alte aspecte privind teorema lui Fermat Right_bar_bleue

Sus In jos

Alte aspecte privind teorema lui Fermat Empty Re: Alte aspecte privind teorema lui Fermat

Mesaj Scris de Vizitator Dum 24 Aug 2014, 15:40

In mare nu am ce sa comentez.Asa la prima vedere nu vad nici o problema.Desi la introducerea relatilor in Fermat ar trebui sa intrii un pic in detalii.
Apoi ajung la fraza:
Cum sinusul unui unghi este inversul cosinusului acelui unghi, înlocuind mai sus ajungem la :...
Aici nu imi este clar ce vrei sa spui.

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Dum 24 Aug 2014, 15:43

orakle a scris:
Cum sinusul unui unghi este inversul cosinusului acelui unghi, înlocuind mai sus ajungem la :...
Aici nu imi este clar ce vrei sa spui.

Păi, în principiu

Sau mă înșel ?
Dacă mă înșel trebuie să reiau aproape tot, sau să exprimăm sinusul unui unghi doar în funcție de laturile acestuia.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Dum 24 Aug 2014, 15:44

curiosul a scris:

Sau mă înșel ?
Dacă mă înșel trebuie să reiau aproape tot, sau să exprimăm sinusul unui unghi doar în funcție de laturile acestuia.

Te inseli si inca rau de tot !
Smile Smile Smile

Ultima editare efectuata de catre orakle in Dum 24 Aug 2014, 15:49, editata de 1 ori

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Dum 24 Aug 2014, 15:48

A mai mic de 90 de grade

Confunzi cu tangenta si cotangenta acolo ai o relatia in care una este inversa celeilalte.

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Dum 24 Aug 2014, 15:52

Aha, deci trebuie să mai corectăm ceva.
Mulțumesc.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Dum 24 Aug 2014, 17:15

curiosul a scris:
Folosind formula sinusului (catetă opusă supra ipotenuză) și cea pentru aflarea ariei într-un triunghi, ajungem să stabilim generalizat că aria unui triunghi este :

unde alfa este unghiul format de cele două laturi ale triunghiului.
Procedând identic pentru celelalte înălțimi, ajungem la relația :

unde A, B, C sunt unghiurile formate de laturile x și z ale triunghiului, y și z și respectiv x și y, ceea ce duce la o constantă între laturile unui triunghi :

Deja, analizând un pic la repezeală, cred că putem ajunge la o relație între laturile x, y,z ale triunghiului doar plecând de la ultima egalitate la care s-a ajuns, stabilind anumite condiții care trebuie să le satisfacă laturile triunghiului x, y, z, ca să poată fi prime între ele și să vedem ulterior cum se poate folosi aceasta pentru ecuația lui Fermat.

În principiu, Orakle, este corect să exprimăm egalitatea :

plecând de la cea de mai sus ?
Dacă da, înlocuind valoarea pentru sinus obținută din și ulterior cea pentru cosinus obținută din teorema cosinusului, dacă am analizat bine, atunci ajungem la anumite condiții care trebuie să le satisfacă x, y, z pentru a fi întregi pozitive și prime între ele.

Dar o să analizez mai bine diseară, cu pixul pe hârtie, ca să nu-mi scape ceva.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Lun 25 Aug 2014, 07:39

Se pot găsi exprimări ale sinusurilor în funcție de laturile triunghiului, dar nu prea mă ajută la ce vreau eu :

; ;

unde omega poate avea trei exprimări diferite, dar egale :

Dar altceva, vis-a-vis de o legătură între x, y, z, întregi cu condiția să fie prime între ele nu pot găsi.
Deocamdată...

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 11:36

curiosul a scris:Se pot găsi exprimări ale sinusurilor în funcție de laturile triunghiului, dar nu prea mă ajută la ce vreau eu :

; ;

unde omega poate avea trei exprimări diferite, dar egale :

Dar altceva, vis-a-vis de o legătură între x, y, z, întregi cu condiția să fie prime între ele nu pot găsi.
Deocamdată...

Și totuși se poate, analizat prin faptul că pentru n impar, dacă    atunci z și x+y au un factor comun, x și z-y au un factor comun, iar y și z-x au un factor comun.

Analizând ecuațiile , , și exprimarea sinusurilor din citat, ajungem la ecuațiile :

cu u real, ceea ce duce la o concluzie interesantă.

Voi detalia diseară.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mar 26 Aug 2014, 15:04

Nu este nici o graba.Gandeste de doua ori si scrie o singura data.
Pana pe data de 10 sept nu stiu ce net o sa am.Ne mai auzim dupa.

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 15:54

orakle a scris:Nu este nici o graba.Gandeste de doua ori si scrie o singura data.

Ai dreptate.
Deja, din grabă, am văzut că în a doua ecuație a sistemului apare y, și nu trebuie să apară.
Sistemul corect este

unde x'x"=x, y'y"=y si z'z"=z.

Oricum, o să încerc să analizez bine tot și să scriu o singură dată.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Alte aspecte privind teorema lui Fermat Empty Alte aspecte privind teorema lui Fermat

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 19:35

Rog un administrator sau moderator dacă poate muta ceea ce am scris eu și nu are relevanță cu problema referitoare la triunghi, ci cu teorema lui Fermat, să mute postările respective într-un alt topic, pentru că voi continua acolo, dacă se consideră cu nu este o chestie geometrică și nu are legătură cu subiectul.
Pentru că, într-adevăr, nu m-am înșelat și aș vrea să continui subiectul, pentru că se ajunge la un aspect interesant printr-o analiză trigonometrică a teoremei lui Fermat.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Mar 26 Aug 2014, 20:38

[Offtopic]{S-a făcut.}[/Offtopic]
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
Alte aspecte privind teorema lui Fermat Left_bar_bleue9 / 109 / 10Alte aspecte privind teorema lui Fermat Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 20:51

Mulțumesc Abel !

Orakle, mai este o chestie asupra căreia vreau să fim amândoi de acord.

Să presupunem că avem egalitatea

Este adevărat că, de asemenea, este adevărată și egalitatea (?)

Dacă este corect, atunci trebuie să avem și

ultima egalitate fiind cea care mă interesează de fapt.

Este corect până aici ?

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 21:11

Scuze Orakle, rectific, am încurcat un pic b cu c.
Corectez în citat :

curiosul a scris:

Orakle, mai este o chestie asupra căreia vreau să fim amândoi de acord.

Să presupunem că avem egalitatea .

Este adevărat că, de asemenea, este adevărată și egalitatea

?

Dacă este corect, atunci trebuie să avem și

ultima egalitate  fiind cea care mă interesează de fapt.

Este corect până aici ?

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mar 26 Aug 2014, 21:49

Din egalitatea:
rezulta:

raportul cerut:

Este corect !
De la capat:
Din egalitatea:
rezulta:

raportul cerut:

Este corect.

A doua intrebare pare o prosteala mare de tot

unde sunt restul de termeni ?
ori nu pricep eu ceva bine
(a+b)^2 egal cu a^2+b^2 daca n=2  ??????????

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 21:56

Păi Orakle, eu am gândit așa.

Dacă

atunci, prin aceeași logică trebuie să avem și

Dar cum , ridicând fiecare  membru la puterea n rezultă că  

Înțelegi ce vreau să spun ?

Să nu uităm că întotdeauna avem

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 22:11

orakle a scris:
A doua intrebare pare o prosteala mare de tot

unde sunt restul de termeni ?
ori nu pricep eu ceva bine
(a+b)^2 egal cu a^2+b^2 daca n=2  ??????????

Vorbim de raport Orakle, nu de egalitate.
Deci nu vorbim de (a+b)^2 egal cu a^2+b^2.

Este corectă concluzia :

curiosul a scris:Dacă

atunci, prin aceeași logică trebuie să avem și

Dar cum , ridicând fiecare  membru la puterea n rezultă că  

Să nu uităm că întotdeauna avem

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mar 26 Aug 2014, 22:19

Ha ha ha !!
Intradevar asa este cum zici.
Pare ciudat rezultatul dar este corect. Smile Smile Smile

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Mar 26 Aug 2014, 22:23

Ok, mă bucur că am confirmarea ta.
Restul cred că îți explic mâine.
Mai verific o dată, așa cum ai spus, analizează de două ori și scrie o dată.
Rezultatul este destul de interesant, zic eu, dacă calculele sunt corecte.

O seară bună Orakle !

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mar 26 Aug 2014, 23:44

curiosul a scris:Ok, mă bucur că am confirmarea ta.
Restul cred că îți explic mâine.
Mai verific o dată, așa cum ai spus, analizează de două ori și scrie o dată.
Rezultatul este destul de interesant, zic eu, dacă calculele sunt corecte.

O seară bună Orakle !

Calculele eu zic ca sunt corecte.Problema este ca egalitatea este mult prea restrictiva.
Maine daca o sa am net o sa-ti trimit un link cu o demonstratie frumoasa (ceva legat de numere prime) E f frumoasa si poate iti este de ajutor.

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Mier 27 Aug 2014, 07:59

orakle a scris:Ha ha ha !!
Pare ciudat rezultatul dar este corect.  Smile Smile Smile
Nu este nimic ciudat!Rezultatul este corect deoarece este o axiomă Este o axiomă că dacă Alte aspecte privind teorema lui Fermat Mimetex atunci Alte aspecte privind teorema lui Fermat Mimetex şi evident că Alte aspecte privind teorema lui Fermat Mimetex.Mare descoperire,mare şi ingenioasă pe care şi un copil de clasa IV-a (sau unul de clasa III-a maiisteţ) o ştie ca pe o axiomă!2=2 şi deci 2x2=2x2 , 2x2x2=2x2x2 şi etc............. Smile Smile Smile
Ce cercetare mai e şi asta!!!!????Te ştiu om serios! Rolling Eyes
Cred că şi tu ar trebui sa mai analizezi de două,trei,patru,etc. ori si după aceea să postezi un răspuns!

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mier 27 Aug 2014, 12:31

Dacu a scris:
orakle a scris:Ha ha ha !!
Pare ciudat rezultatul dar este corect.  Smile Smile Smile
Nu este nimic ciudat!Rezultatul este corect deoarece este o axiomă Este o axiomă că dacă Alte aspecte privind teorema lui Fermat Mimetex atunci Alte aspecte privind teorema lui Fermat Mimetex şi evident că Alte aspecte privind teorema lui Fermat Mimetex.Mare descoperire,mare şi ingenioasă pe care şi un copil de clasa IV-a (sau unul de clasa III-a maiisteţ) o ştie ca pe o axiomă!2=2 şi deci 2x2=2x2 , 2x2x2=2x2x2 şi etc............. Smile Smile Smile
Ce cercetare mai e şi asta!!!!????Te ştiu om serios! Rolling Eyes
Cred că şi tu ar trebui sa mai analizezi de două,trei,patru,etc. ori si după aceea să postezi un răspuns!

@Dacu
lol!
Nu la relatia respectiva m-am referit cand am spus ca este ciudata dar corecta.
Citeste cu atentie.M-am referit la asta:

Vorba ta : study study study
Si care este marea problema? Este "cercetare" la nivelul clasei a III. Cineva trebuie sa o faca si pe asta! lol! Fata de alte subiecte de pe acest forum subiectele de matematica deschise ale lui Curiosul pot fi denumite"cercetare fundamentala".Macar au o logica au cap si au coada !
Mai bine ma distrez cu astea decat sa ma enervez cu visele tampe ale unora. Ce vrei sa tot postez spermatozoizi la posturile lui Abel ? lol!

@Curiosul
Vezi asta:
http://primes.utm.edu/notes/proofs/Theorem2.html

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Mier 27 Aug 2014, 18:22

orakle a scris:Nu la relatia respectiva m-am referit cand am spus ca este ciudata dar corecta.
Citeste cu atentie.M-am referit la asta:

Vorba ta : study study study
Si care este marea problema? Este "cercetare" la nivelul clasei a III. Cineva trebuie sa o faca si pe asta! lol! Fata de alte subiecte de pe acest forum subiectele de matematica deschise ale lui Curiosul pot fi denumite"cercetare fundamentala".Macar au o logica au cap si au coada !
Mai bine ma distrez cu astea decat sa ma enervez cu visele tampe ale unora. Ce vrei sa tot postez spermatozoizi la posturile lui Abel ? lol!
Nu este nimic ciudat!Tot o axiomă este şi relaţia rezultantă!Ce mare descoperire,mare???!!!
Mai degrabă postezi la teoria elicoidală a lui Abel decât să vorbeşti ca să vorbeşti despre un şir de rapoarte egale la care există proprietăţi axiomatice ştiute şi de un copil isteţ de clasa III-a... Smile Smile Smile
Îţi doresc multă distracţie la acest subiect tocit...Mai bine te duci pe muntele Tâmpa ca ai ce vedea... Smile Smile Smile Smile

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Mier 27 Aug 2014, 18:42

Multumesc de urari Dacule ! S-a racit vremea nu e loc de excursii in munti.Desi as pleca cu cea mai mare viteza.

Eu personal nu am auzit de axiomele astea poate ma ajuti cu un link.
Nu am auzit din cauza ca pe mine m-au inscris direct in a V-a asa istet am fost.
Smile Smile Smile

De ce sa postez la Abel ? Ii vrei raul ?
Vrei sa moara de suparare ? Smile Smile Smile Il las o saptamana liber la batut campii .Sincer merita si el atata liniste.

PS
Cum mai stai cu problema de geometrie de mai jos ?
Cauta o axioma ceva... si rezolva cate ceva la ea. Nu o lasa de izbeliste ca se razbuna!  Smile Smile Smile

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de Dacu Joi 28 Aug 2014, 09:09

orakle a scris:Multumesc de urari Dacule ! S-a racit vremea nu e loc de excursii in munti.Desi as pleca cu cea mai mare viteza.

Eu personal nu am auzit de axiomele astea poate ma ajuti cu un link.
Nu am auzit din cauza ca pe mine m-au inscris direct in a V-a asa istet am fost.
Smile Smile Smile

De ce sa postez la Abel ? Ii vrei raul ?
Vrei sa moara de suparare ?  Smile Smile Smile  Il las o saptamana liber la batut campii .Sincer merita si el atata liniste.

PS
Cum mai stai cu problema de geometrie de mai jos ?
Cauta o axioma ceva... si rezolva cate ceva la ea. Nu o lasa de izbeliste ca se razbuna!  Smile Smile Smile
Caută pe internet sir de rapoarte egale.........
Teoria elicoidală a universului este o idee şi oricum este posibil să fie adevărată şi deci este mai interesant de discutat această teorie decât alte aşa zise probleme de matematică celebre pe care unii vor să le rezolve fără a cunoaşte axiomele din orice domeniu al matematicii..... Rolling Eyes
Care problemă de geometrie???Dacă vorbeşti de problema cu triunghiul şi şirul de rapoarte egale atunci aia nu este o problemă pentru că de fapt este o axiomă!!!!De ce nu vrei să fii serios??? Smile Smile Smile

Dacu
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Pacalici Joi 28 Aug 2014, 09:17

Io zic asahe, Dacii or fost primi care or inventat Teorema lu Fermat si Fermat o fost plagiator.Experienta recenta ne arata ca Romanii, urmashi Dacilor sunt Miezul Pamantului!
Pacalici
Pacalici
Banat pe termen nedefinit

Mulţumit de forum :
Alte aspecte privind teorema lui Fermat Left_bar_bleue0 / 100 / 10Alte aspecte privind teorema lui Fermat Right_bar_bleue
Prenume : Pacalescu
Numarul mesajelor : 5571
Puncte : 20046
Data de inscriere : 21/08/2014
Obiective curente : Fara.

http://www.pacalici.com

Sus In jos

Mesaj Scris de Vizitator Joi 28 Aug 2014, 13:14

Pacalici a scris:Io zic asahe, Dacii or fost primi care or inventat Teorema lu Fermat si Fermat o fost plagiator.Experienta recenta ne arata ca Romanii, urmashi Dacilor sunt Miezul Pamantului!

Si normal.
Exista si o axioma prin care se sustine asta.Axioma de pe vremea Dacilor.

Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj Scris de curiosul Sam 30 Aug 2014, 15:50

Da Dacule, matematică de clasa a treia, nu comentez nimic aici, pentru că mai mult nici nu-mi permite pregătirea pe care o am.
Însă, deși e de clasa a treia, se pare că eu știu să o aplic mai bine ca tine.

Folosind matematica asta de clasa a treia am reușit să arăt că dacă într-un triunghi este adevărat faptul că atunci trebuie obligatoriu să fie adevărată și egalitatea ,

bazat în principiu pe faptul că

Dar am găsit un raționament și mai simplu, care duce cumva la același rezultat cu acesta de mai sus, dar pentru care ar trebui să scriu ceva mai mult, și care-i este adresat lui Orakle, deoarece nivelul tău superior nu acceptă soluții simple pentru probleme care sunt totuși ceva mai complicate.

Așadar Orakle, spune-mi te rog părerea la mesajul pe care-l voi scrie în continuare. O să încerc să simplific cât pot. Am ajuns la acest rezultat prin mai multe modalități diferite, ceea ce îmi spune că est puțin probabil să fie greșit. Dar oricum, să vedem ce-am mai găsit.

curiosul

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum