Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de ilasus Astazi la 08:19
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Ieri la 21:12
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Dacu2 Ieri la 16:20
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Ieri la 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Forever_Man în Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Abel Cavaşi | ||||
eugen |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 13 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 13 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Echivalenta dintre unitatile de masura electrice si cele mecanice.
+8
Razvan
eugen
virgil_48
curiosul
CAdi
omuldinluna
Adrian Gheorghe
virgil
12 participanți
Pagina 7 din 7
Pagina 7 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Echivalenta dintre unitatile de masura electrice si cele mecanice.
Rezumarea primului mesaj :
ECHIVALENTA DINTRE UNITATILE DE MASURA ELECTRICE CU UNITATILE MECANICE
De multe ori intalnim valori ale unor marimi electrice fata de care nu avem posibilitatea sa ne facem o parere de fapt ce reprezinta acestea din punct de vedere fizic. Unitatile de masura electrice au fost stabilite in functie de efectele fizice care se produc in urma experimentelor efectuate. Bunaoara curentul electric are ca unitate de masura “amperul”, care initial era definit ca;
extras din Wikipedia;
“Amperul electrolitic
Amperul internațional a fost definit in funcție de efectele electrolitice ale curentului electric,care trecând printr-o solutie de azotat de argint timp de o secundă,depune la catod 0,001118 grame de argint. Amperul internațional a fost inlocuit in anul 1948 cu amperul absolut(amperul electrodinamic)”.
“Amperul electromagnetic
Amperul este intensitatea unui curent electric constant care, menținut în două conductoare paralele și rectilinii de lungime infinită, de secțiune transversală circulară neglijabilă și plasate în vid la distanța de un metru unul de celălalt, produce între aceste conductoare o forță egală cu 2×10–7 newton pe fiecare metru de lungime”.
“Amperul internațional este 0,99985 din amperul absolut. În raport cu miscarea electronilor,un amper reprezinta un flux de aproximativ 6,241506×1018 electroni pe secunda”.
Daca luam in calcul amperul electromagnetic, observam ca acesta este definit in urma masurarii unei forte de atractie care se masoara in Newtoni. Deci putem scrie echivalenta dintre unitatea de masura a curentului electric, cu o anumita forta, adica;
1A=echivalent2.10^-7 N ; adica de cate ori intalnim notiunea de curent electric, ne putem imagina o forta care se manifesta intre doua conductoare datorita unor cauze electrice.
ECHIVALENTA DINTRE UNITATILE DE MASURA ELECTRICE CU UNITATILE MECANICE
De multe ori intalnim valori ale unor marimi electrice fata de care nu avem posibilitatea sa ne facem o parere de fapt ce reprezinta acestea din punct de vedere fizic. Unitatile de masura electrice au fost stabilite in functie de efectele fizice care se produc in urma experimentelor efectuate. Bunaoara curentul electric are ca unitate de masura “amperul”, care initial era definit ca;
extras din Wikipedia;
“Amperul electrolitic
Amperul internațional a fost definit in funcție de efectele electrolitice ale curentului electric,care trecând printr-o solutie de azotat de argint timp de o secundă,depune la catod 0,001118 grame de argint. Amperul internațional a fost inlocuit in anul 1948 cu amperul absolut(amperul electrodinamic)”.
“Amperul electromagnetic
Amperul este intensitatea unui curent electric constant care, menținut în două conductoare paralele și rectilinii de lungime infinită, de secțiune transversală circulară neglijabilă și plasate în vid la distanța de un metru unul de celălalt, produce între aceste conductoare o forță egală cu 2×10–7 newton pe fiecare metru de lungime”.
“Amperul internațional este 0,99985 din amperul absolut. În raport cu miscarea electronilor,un amper reprezinta un flux de aproximativ 6,241506×1018 electroni pe secunda”.
Daca luam in calcul amperul electromagnetic, observam ca acesta este definit in urma masurarii unei forte de atractie care se masoara in Newtoni. Deci putem scrie echivalenta dintre unitatea de masura a curentului electric, cu o anumita forta, adica;
1A=echivalent2.10^-7 N ; adica de cate ori intalnim notiunea de curent electric, ne putem imagina o forta care se manifesta intre doua conductoare datorita unor cauze electrice.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Mier 11 Mar 2015, 11:50, editata de 3 ori
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56983
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Re: Echivalenta dintre unitatile de masura electrice si cele mecanice.
Nu intelege gresit . Eu nu spun ca tu nu ai dreptate. Eu am gasit un alt raport si vreau sa stiu de ce este o diferenta asa de mare intre ele. Cine prezinta gresit acest raport ?virgil a scris:Tu ai citit calculele facute de mine? fa si tu aceleasi calcule si vezi ce iese, dar numai daca te intereseaza.
scanteitudorel- A decedat
- Numarul mesajelor : 4989
Data de inscriere : 20/02/2015
poate este un raport energetic, si nu masic.scanteitudorel a scris:Nu intelege gresit . Eu nu spun ca tu nu ai dreptate. Eu am gasit un alt raport si vreau sa stiu de ce este o diferenta asa de mare intre ele. Cine prezinta gresit acest raport ?virgil a scris:Tu ai citit calculele facute de mine? fa si tu aceleasi calcule si vezi ce iese, dar numai daca te intereseaza.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12460
Domnu' Tudorel, daca ajungem sa luam de bune referatele unor pusti de liceu (indiferent cat de straluciti) aflati in procesul de invatare, care inca nu au bine structurate notiunile cu care opereaza, atunci cercetarea noastra s-a dus de rapa.scanteitudorel a scris:Nu eu te contrazic , ei.virgil a scris:Rapoartele pe care le-am scris eu sunt verificate. Intre proton si electron exista raportul; Mp/me=1836;
http://www.referatele.com/referate/chimie/online10/Structura-Atomului---atom--proton--neutron--electron-referatele-com.php
De asta te-am intrebat. Care este adevarat.
Rolul unora ca noi este sa-i lamurim, macar sa stie ce tot calculeaza acolo, dar cum sa o facem, daca noi insine nu prea suntem ?
OK.negativ a scris:Domnu' Tudorel, daca ajungem sa luam de bune referatele unor pusti de liceu (indiferent cat de straluciti) aflati in procesul de invatare, care inca nu au bine structurate notiunile cu care opereaza, atunci cercetarea noastra s-a dus de rapa. scratch
Dar profesorii lor ce fac ? Din fericire eu am suficient de multe carti, dar ce te faci cu un elev care vrea sa cunoasca o asemenea problema si ia de bune ce sa scris . Vine si te contrazice cu ardoare , ca asa stie el. Poti sa-l contrazici ?
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25905
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Îl pui la munca si poate afla el si pentru tine !scanteitudorel a scris:OK.negativ a scris:Domnu' Tudorel, daca ajungem sa luam de bune referatele unor pusti de liceu (indiferent cat de straluciti) aflati in procesul de invatare, care inca nu au bine structurate notiunile cu care opereaza, atunci cercetarea noastra s-a dus de rapa. scratch
Dar profesorii lor ce fac ? Din fericire eu am suficient de multe carti, dar ce te faci cu un elev care vrea sa cunoasca o asemenea problema si ia de bune ce sa scris . Vine si te contrazice cu ardoare , ca asa stie el. Poti sa-l contrazici ?
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25905
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Revenind asupra relatiilor de echivalenta, vreau sa interpretez Voltul ca produsul dintre o acceleratie si timpul necesar de a atinge o anumita viteza. [V]=> [m/s2]*[s] => [m/s];
Deci diferenta de potential reprezinta de fapt produsul dintre acceleratia aplicata unui electron pe o durata de timp astfel ca electronul sa capete o anumita energie. Aceasta energie se poate exprima ca energie cinetica, in care la viteze apropiate de viteza luminii are loc atat cresterea vitezei cat si cresterea masei relativiste.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Pana la "masa relativista" e bine. Masa e masa si atat, ca si forta. Nu sunt de mai multe feluri.virgil a scris:.... in care la viteze apropiate de viteza luminii are loc atat cresterea vitezei cat si cresterea masei relativiste.
Asa, avem masa inertiala, relativista, etc, asa cum avem forte slabe, tari si alte nebunii. Cum iti dai seama de cresterea masei relativiste ? Probabil cu ajutorul impulsului, caci nu poti masura masa de repaos, cat timp obiectul se afla in miscare. Deci masa relativista este de fapt impulsul, ce o mai dam peste cap aici, ca sa intelegem ce nu este corect ? H=mv.
Daca socotesti in termeni de energie, ai H=mv, E=mc2 de unde rezulta H= vc2/Etot.
Ce atata iures si complicatii pentru un lucru simplu ? Sa iasa teoria relativitatii ? Nu iese. Imi pare rau pentru cei ce mai cred in ea sub forma in care e prezentata. Adica deformat.
Asa ar fi daca energia electronilor accelerati ar avea o limita E=mc2= 0.511MeV. in care ;1eV=1.6 .10^-19J;negativ a scris:Pana la "masa relativista" e bine. Masa e masa si atat, ca si forta. Nu sunt de mai multe feluri.virgil a scris:.... in care la viteze apropiate de viteza luminii are loc atat cresterea vitezei cat si cresterea masei relativiste.
Asa, avem masa inertiala, relativista, etc, asa cum avem forte slabe, tari si alte nebunii. Cum iti dai seama de cresterea masei relativiste ? Probabil cu ajutorul impulsului, caci nu poti masura masa de repaos, cat timp obiectul se afla in miscare. Deci masa relativista este de fapt impulsul, ce o mai dam peste cap aici, ca sa intelegem ce nu este corect ? H=mv.
Daca socotesti in termeni de energie, ai H=mv, E=mc2 de unde rezulta H= vc2/Etot.
Ce atata iures si complicatii pentru un lucru simplu ? Sa iasa teoria relativitatii ? Nu iese. Imi pare rau pentru cei ce mai cred in ea sub forma in care e prezentata. Adica deformat.
In realitate energia electronilor accelerati ajunge la valori de cca 40GeV= 40000 MeV;
"Acceleratorul liniar prezintă o utilitate esențială ce constă în producerea de electroni de mare energie (de exemplu: peste 40 GeV în acceleratorul de la Stanford), care nu pot fi accelerați în aceeași măsură în acceleratoarele ciclice, din cauza pierderilor mari de energie prin radiație."
Iata ca in aceste conditii desi viteza luminii la patrat este constanta, masa relativista creste de cca 80000 ori, ca sa ajunga la energia de 40GeV.
Deci cum stam cu impulsul?
virgil- Moderator
Electronul este doar parte a unui sistem (element de schimb, de interactiune). Accelerarea lui se face prin campuri magnetice, de la care acesta preia energie si o transforma dupa modul lui de functionare in Ec(impuls) si Ep(masa). Inafara de modul de functionare (dat de spinul particulei), probabil ca nici nu mai seamana cu particula initiala. Pana acum, am reusit sa schitez numai cum functioneaza. Nu am facut calcule inca privind comportarea in conditiile in care primeste energie si cat poate primi. Are si asta o limita. Oricum, daca reusesti sa il accelerezi la c, se distruge structura interna si se transforma in energie. Cresterea masei in conditiile in care energia totala a electronului creste din diverse motive (in cazul acceleratorului influenta unui camp e.m.), determina cresterea vitezei lui, si nu cresterea vitezei determina cresterea masei. In structura electronului, raportul energetic masa-camp, ramane identic, si de-asta masa electronului creste, odata cu energia cinetica iar datorata diferentei de camp propriu-camp mediu inconjurator, creste si viteza lui. Oricum particulele astea nu pot fi impinse pe cale mecanica, decat probabil in urma unor explozii de stele sau ceva de genul acesta.virgil a scris:Asa ar fi daca energia electronilor accelerati ar avea o limita E=mc2= 0.511MeV. in care ;1eV=1.6 .10^-19J;
In realitate energia electronilor accelerati ajunge la valori de cca 40GeV= 40000 MeV;
"Acceleratorul liniar prezintă o utilitate esențială ce constă în producerea de electroni de mare energie (de exemplu: peste 40 GeV în acceleratorul de la Stanford), care nu pot fi accelerați în aceeași măsură în acceleratoarele ciclice, din cauza pierderilor mari de energie prin radiație."
Iata ca in aceste conditii desi viteza luminii la patrat este constanta, masa relativista creste de cca 80000 ori, ca sa ajunga la energia de 40GeV.
Deci cum stam cu impulsul?
Pe Saturn ajunge la 10.mii de km lungime si multe tone greutate. 40 GeV e o nimica toata.
Cine e stapanul fulgerelor ? Savantul Sf.Ilie, cel cu biciul ?
Pe Saturn ajunge la 10.mii de km lungime si multe tone greutate. 40 GeV e o nimica toata.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36106
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Mare adevar graiesti !gafiteanu a scris:Am auzit la crasma ca electronul creste si se poate face mare cat un fulger. Nici nu-i trebuie accelerator pt hranire fortata.
deci in ce priveste teoria relativitatii, in cazul accelerarii particulelor, trebuie sa mai revii asupra ei, si sa n-o tratezi asa simplu.
deci in ce priveste teoria relativitatii, in cazul accelerarii particulelor, trebuie sa mai revii asupra ei, si sa n-o tratezi asa simplu.
virgil- Moderator
O exprim aici cat mai simplu cu putinta, sa nu ne intindem pe nenumarate pagini. Nu am tratat-o deloc simplu si am revenit asupra problemelor oridecate ori ceva a parut neclar. Relativitatea este totusi dependenta reciproca a doua marimi fata de un invariant pe care il genereaza. Exemplu simplu de relativitate : dependenta reciproca a volumului si presiunii unui gaz, fata de masa lui : la aceeasi masa, volum mic si presiune mare, volum mare, presiune mica. Relativitatea celor doua se bazeaza pe ceva ce au in comun cu invariantul : lungimea. In cazul vitezei, problema e ca cele doua marimi (spatiul si timpul), nu sunt de aceeasi natura si au norme incompatibile (lungime si ciclu) iar transformarea unitatilor se face prin intermediul identitatii de generare, cunoscuta ca identitatea lui Euler(ciclul cu unitatea de masura i, genereaza lungimea). Si stiu ce spun cand afirm ca viteza=spatiuxtimp, chiar daca noi o exprimam ca spatiu/timp pentru a o folosi in calcule, cu transformarea de generare gata facuta.virgil a scris:Negativ,deci in ce priveste teoria relativitatii, in cazul accelerarii particulelor, trebuie sa mai revii asupra ei, si sa n-o tratezi asa simplu.
In cazul accelerarii particulelor, este exact cum am spus, cu toate ca nu stiu exact daca la cresterea energiei electronului se pastreaza exact raportul masa camp. Am spus doar ca stiu cum functioneaza particulele elementare, ce sunt quarcii, etc. Stiu si cum sa leg functionarea particulei de viteza ei (de croaziera), dar nu am facut inca socotelile, pentru ca tot revin pentru a corecta erori de exprimare si logica in teorie. Daca pana la sfarsitul anului termin cu teoria, poate in cateva luni reusesc sa termin calculele fundamentale legate de teoria lui peşte, care tot incurca lumea aiurea. Tot mai sunt ceva probleme cu caldura, dar nu insurmontabile. Sunt legate tot de functionarea particulelor elementare.
Din cate am citit sarcina electronilor ramane constanta indiferent de viteza. cred ca acest lucru s-a verificat cu ajutorul ciclotroanelor.In cazul accelerarii particulelor, este exact cum am spus, cu toate ca nu stiu exact daca la cresterea energiei electronului se pastreaza exact raportul masa camp.
virgil- Moderator
O sa ajung si la calcule si atunci pot sa spun. Ceea ce pot spune acum e doar ca mecanismul de producere a masei e diferit de cel al campului e.m., desi principiul e acelas. Oricum, din felul in care functioneaza mecanismul producerii masei, pentru mine este clar ca se poate produce antigravitatie. Nu realizez insa care ar fi mijloacele tehnice pentru asta.virgil a scris:Din cate am citit sarcina electronilor ramane constanta indiferent de viteza. cred ca acest lucru s-a verificat cu ajutorul ciclotroanelor.In cazul accelerarii particulelor, este exact cum am spus, cu toate ca nu stiu exact daca la cresterea energiei electronului se pastreaza exact raportul masa camp.
Masa este proportionala cu frecventa cuantei generatoare; in cazul electronului m=h.v/c2, in care frecventa este ve=1.23.10^20 [1/s]; iar in cazul protonului vp=2.268.10^23 [1/s]; De aici se vede ca frecventa este factorul hotarator, restul fiind constante.negativ a scris:O sa ajung si la calcule si atunci pot sa spun. Ceea ce pot spune acum e doar ca mecanismul de producere a masei e diferit de cel al campului e.m., desi principiul e acelas. Oricum, din felul in care functioneaza mecanismul producerii masei, pentru mine este clar ca se poate produce antigravitatie. Nu realizez insa care ar fi mijloacele tehnice pentru asta.virgil a scris:Din cate am citit sarcina electronilor ramane constanta indiferent de viteza. cred ca acest lucru s-a verificat cu ajutorul ciclotroanelor.In cazul accelerarii particulelor, este exact cum am spus, cu toate ca nu stiu exact daca la cresterea energiei electronului se pastreaza exact raportul masa camp.
vp/ve= Mp/me =1836;
virgil- Moderator
Asta in cazul in care cele doua particule sunt prinse in sistem. In cazul in care le scoatem din sistem si le adaugam energie (acceleram particula), frecventele ar trebui sa creasca, pentru a "înghesui" o cantitate de energie suplimentara in acelas spatiu ocupat de particula. Rezultanta acestei transformari (masa), ar trebui sa creasca si ea.Atunci cresterea frecventei se manifesta printr-o marire de viteza. Acum cred ca stiu cum s-o exprim sa inteleaga toata lumeavirgil a scris:Masa este proportionala cu frecventa cuantei generatoare; in cazul electronului m=h.v/c2, in care frecventa este ve=1.23.10^20 [1/s]; iar in cazul protonului vp=2.268.10^23 [1/s]; De aici se vede ca frecventa este factorul hotarator, restul fiind constante.
vp/ve= Mp/me =1836;
https://drive.google.com/open?id=1ACeNsbRJkC8HETpCFmfEHWDMqBG29Lvy
https://drive.google.com/open?id=1ACeNsbRJkC8HETpCFmfEHWDMqBG29Lvy
virgil- Moderator
Calculul impulsului este riguros inclusiv în conditiile vitezelor mari, relativiste. Asta pentru ca de fapt masa de repaus nu creste si nu poti masura masa unei particule în miscare decât pe baza impulsului sau, cresterea impulsului fiind de tip exponential (marimea guvernata creste odata cu marimea care guverneaza relatia) si nu depinde de masa care joaca rolul lui e în functia exponentiala ex, iar x este dat de valori ale functiilor pentru energie si viteza din formula lui Einstein . Asa se explica si limita vitezei luminii din perspectiva matematica. Fizic , e altceva.virgil a scris:Astept comentarii la referatul acesta....
De ce ar creste impulsul exponential? stim ca relatiile lui De Broglie privind lungimea de unda si frecventa pentru electron sunt;negativ a scris:Calculul impulsului este riguros inclusiv în conditiile vitezelor mari, relativiste. Asta pentru ca de fapt masa de repaus nu creste si nu poti masura masa unei particule în miscare decât pe baza impulsului sau, cresterea impulsului fiind de tip exponential (marimea guvernata creste odata cu marimea care guverneaza relatia) si nu depinde de masa (care joaca rolul lui e în functia exponentiala ex).virgil a scris:Astept comentarii la referatul acesta....
Daca scriem impulsul in acest caz avem i=h.niu/c ; Daca luam frecventa din relatia de mai sus, aflam valoarea impulsului. Deci nu este o crestere exponentiala, ci doar o crestere relativista.
De altfel studiind cum variaza lungimea de unda la electronii accelerati pana la un milion de volti in microscopul electronic a rezultat tabelul de mai jos care pe o coloana arata lambda in conditii nerelativiste si alaturat coloana cu lambda in conditii relativiste. Diferentele majore incep de la un milion de volti in sus.
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 06 Iun 2019, 08:24, editata de 1 ori
virgil- Moderator
Pentru ca relatiile pe care le-ai aratat nu tin decât de valori punctuale ale impulsului, nu de felul în care creste acesta. Cauta niste ecuatii parametrice functie de masa, nu de viteza sau energie.
In cazul vitezelor mari electronul se comporta ca o unda, de unde energia si impulsul relativist se exprima cum am aratat mai sus.negativ a scris:Pentru ca relatiile pe care le-ai aratat nu tin decât de valori punctuale ale impulsului, nu de felul în care creste acesta. Cauta niste ecuatii parametrice functie de masa, nu de viteza sau energie.
virgil- Moderator
Pagina 7 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Subiecte similare
» Care este diferenta dintre radiatiile electromagnetice naturale si cele artificiale produse de oscilatori?
» Dispozitive mecanice amuzante
» Ce viteze aparente se pot măsura în prezent?
» Dispozitive mecanice amuzante
» Ce viteze aparente se pot măsura în prezent?
Pagina 7 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum