Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Carti sau documente de care avem nevoie
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
» Mesaj de la eugen în Ce fel de popor suntem
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 38 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 38 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
+11
Pacalici
virgil
Abel Cavaşi
mm
eugen
Razvan
cris
virgil_48
CAdi
curiosul
scanteitudorel
15 participanți
Pagina 24 din 26
Pagina 24 din 26 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26
[rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Rezumarea primului mesaj :
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Urmatoarea fig. prezinta principiul fizic de functionare al |Transformatorului Energetic , ( Motor magnetic in 4 timpi).
Animația
Ultima editare efectuata de catre virgil in Joi 18 Feb 2016, 23:12, editata de 5 ori (Motiv : Am introdus un nu categoric la cererea mea.)
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25902
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat]Invenţia Transformatorul Energetic funcţionează?
Energia interna a magnetilor permanenti . Ei genereaza situatia de mai jos.george a scris:Ma apuc sa studiez inventiile tale daca-mi spui ce transformi,ce energie?
Cum stiu eu,un transformator face un transfer de energie dintr-un circuit in altu.Inteleg ca transformatorul tau are la iesire lucru mecanic,dar la intrare,in primar ce energie ai?
Lasa titlul inventiei . Este gresit. Inventia utilizeaza lucrul mecanic sau energia cinetica ,cum vrei sa ii spui care apare atunci cand un magnet permanent atrage prin intermediul liniilor sale un material fieromagnetic cu o anumita forta si pe o anumita distanta. Aceasta energie cinetica este transformata in energie potentiala care va fi eliberata atunci cand dorim sa desprindem materialul fieromagnetic de magnetul permanent pentru revenirea la pozitia initiala. Citeste topicul de la inceput si vei intelege.
- Numarul mesajelor : 4989
"Lasa titlul inventiei . Este gresit." Prima gresala recunoscuta.
"... energie potentiala care va fi eliberata atunci cand dorim sa desprindem materialul fieromagnetic de magnetul permanent ..."
Ca sa desprinzi un magnet permanent de un material feromagnetic,consumi energie nu eliberezi.
"... energie potentiala care va fi eliberata atunci cand dorim sa desprindem materialul fieromagnetic de magnetul permanent ..."
Ca sa desprinzi un magnet permanent de un material feromagnetic,consumi energie nu eliberezi.
george- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 1181
Data de inscriere : 07/04/2009
Consumi energia pe care o genereaza aerul comprimat din cilindrul , care a provenit din energia cinetica generata la atractia materialului fieromagnetic si trnsformata in energie potentiala. Dute si vezi-ti de drum . Nu stii nimic. Vorbesti ca sa te afli in treaba.george a scris:Lasa titlul inventiei . Este gresit." Prima gresala recunoscuta.
Bine Tudore,te las sa faci ce vrei...,nu inainte de a-ti spune ca energia ce ti-o cedeaza aerul comprimat din cilindru e mai mica decat energia folosita la comprimare.
Tu ai nevoie de energii cel putin egale.
george- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1181
Puncte : 21162
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Corect .... si aceasta mica diferenta va fi compensata din energia utila produsa pe timpul nr. 4george a scris:Bine Tudore,te las sa faci ce vrei...,nu inainte de a-ti spune ca energia ce ti-o cedeaza aerul comprimat din cilindru e mai mica decat energia folosita la comprimare.
Acea "mica diferenta" se poate sa atarne greu in bilantul energetic.
george- Foarte activ
Pai daca este mica, cum sa atarne greu ?george a scris:Acea "mica diferenta" se poate sa atarne greu in bilantul energetic.
In urma acestei discutii purtata cu george mi-am dat seama ca de fapt inventia nu transforma energia interna a magnetilor peramnenti. In inventie folosesc proprietatea unui magnet permanent de-a atrage un material feromagnetic datorita campului magnetic variabil in spatiu. Astfel apare energia cinetica ,( lucrul mecanic), care se manifesta pe timp nedeterminat din cauza sistemelor fizice aplicate in inventie.scanteitudorel a scris:Energia interna a magnetilor permanenti .george a scris:Ma apuc sa studiez inventiile tale daca-mi spui ce transformi,ce energie?
Cum stiu eu,un transformator face un transfer de energie dintr-un circuit in altu.Inteleg ca transformatorul tau are la iesire lucru mecanic,dar la intrare,in primar ce energie ai?
Corect titlul acestei inventii si al Motorului magnetic in 5 timpi ,( un motor transforma ), este : Generator de energie mecanica pe timp nedeterminat.
Chiar daca aceasta energie este transmisa la anumite intervale de timp catre volanta ia devine continua datorita acestui acumulator de energie mecanica.
Tudor,in animatia ta,magnetii sunt compusi din patru magneti mai mici,in ideea obtinerii unui magnet mai puternic.Dar asa se insumeaza magnetii permanenti? Parerea mea e ca,daca-i asezi asa cum le place lor,vei obtine un magnet echivalent mai slab decat cel mai puternic din grup.Adica,nu obtii suma puterilor daca-i asezi NS-NS...Ca sa ai putere maxima,ii fortezi sa stea NS-SN.
george- Foarte activ
Intrucat in Univers totul este obligatoriu in miscare, daca cineva va descoperi un lucru care sta, atunci va striga si mai celebra:
" Eppur non si muove " (Si totusi nu se-nvarte.)
Se pare ca romanii au inventat motorul care sta.
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36103
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Mie, topicul ăsta, a reușit să-mi clarifice noțiunea de "invenție", că până acum eram în ceață. Mulțam fain!
Bordan- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2219
Puncte : 21782
Data de inscriere : 18/02/2012
Corect . Asa se intampla cand sunt ei fabricati . Apare o comprimare din punct de vedere fizic, se manifesta in exterior iar aceasta reflecta energia lor interna . Daca ii aranjezi in forma descrisa de tine NS-SN dupa ce acestia au fost fabricati , anulezi o mare parte din energia lor . Vezi topicul ,, Forta de atractie vs. forta de respingere dintre magneti" deschis de Razvan.george a scris:Tudor,in animatia ta,magnetii sunt compusi din patru magneti mai mici,in ideea obtinerii unui magnet mai puternic.Dar asa se insumeaza magnetii permanenti? Parerea mea e ca,daca-i asezi asa cum le place lor,vei obtine un magnet echivalent mai slab decat cel mai puternic din grup.Adica,nu obtii suma puterilor daca-i asezi NS-NS...Ca sa ai putere maxima,ii fortezi sa stea NS-SN.
Daca ai unul sau mai multi magneti obtii aceiasi forta maxima la s=o , ( deoarece intensitatea H ramane aceiasi ), dar creste distanta pe care actioneaza , prin urmare va creste energia generata la atractia unui material feromagnetic . Din pacate nu stiu sa iti spun exact ce topic am deschis pe acesta problema . Ideal ar fi cum spui tu , dar nu cred ca as fi gasit magneti cu dimensiunea dorita de mine la un pret convenabil si mai mult , eu deja aveam o parte din ei. M-am adaptat situatiei.
Ei uite , ca eu vreau sa inventez motorul care iti sta mintea in loc., in conformitate cu un proverb romanesc . Care este problema ?gafiteanu a scris:Intrucat in Univers totul este obligatoriu in miscare, daca cineva va descoperi un lucru care sta, atunci va striga si mai celebra:
Si eu care credeam ca doar curiosul a inteles inventia . Uite inca un utilizator fericit. Macar a inteles notiunea de inventie. Sa fii sanatos si la punga gros.Bordan a scris:Mie, topicul ăsta, a reușit să-mi clarifice noțiunea de "invenție", că până acum eram în ceață. Mulțam fain!
Problema noastra pe forum e ca toti avem capul mare...Ce ne costa sa aflam care grupare de magneti e mai puternica;NS-SN sau NS-NS? Eu inclin sa cred ca e mai puternica gruparea NS-SN.
Argument:luam un magnet sub forma de bara si il rupem in doua.Obtinem doi magneti pe care,daca incercam sa-i reunim ,observam ca se resping.Se atrag doar cu un capat opus rupturii.Forta de atractie maxima o are in forma initiala sau daca-l fortam sa stea in acasta forma dupa rupere .Incercati!
Argument:luam un magnet sub forma de bara si il rupem in doua.Obtinem doi magneti pe care,daca incercam sa-i reunim ,observam ca se resping.Se atrag doar cu un capat opus rupturii.Forta de atractie maxima o are in forma initiala sau daca-l fortam sa stea in acasta forma dupa rupere .Incercati!
george- Foarte activ
Da de unde stii ? Singura poza pe care am vazut-o pe forum a fost a lui Razvan . In rest nu am de unde sa stiu daca exista un cap mare sau mic.george a scris:Problema noastra pe forum e ca toti avem capul mare..
Inclinatia ta este gresita . Ti-am explicat mai sus . Am sa deschid un nou topic.george a scris:.Ce ne costa sa aflam care grupare de magneti e mai puternica;NS-SN sau NS-NS? Eu inclin sa cred ca e mai puternica gruparea NS-SN.
Problema sa discutat saptamana trecuta , cred ca in ziua de miercuri. Ai lipsit de la ora. Cauta si tu in topicul Ce este un camp ?Camp si substanta si sigur ai sa gasesti.george a scris:Argument:luam un magnet sub forma de bara si il rupem in doua.Obtinem doi magneti pe care,daca incercam sa-i reunim ,observam ca se resping.Se atrag doar cu un capat opus rupturii.Forta de atractie maxima o are in forma initiala sau daca-l fortam sa stea in acasta forma dupa rupere .Incercati!
Tudor,daca legea atractiei e valabila si pentru magneti,
cand ii grupezi nu multiplici forta de atractie cu numarul magnetilor decat daca obtii un magnet in forma de potcoava.Lectia asta n-ai predat-o...
cand ii grupezi nu multiplici forta de atractie cu numarul magnetilor decat daca obtii un magnet in forma de potcoava.Lectia asta n-ai predat-o...
george- Foarte activ
Forta de atractie fata de un esantion feromagnetic la s= zero ramane aceiasi, indiferent daca ai un magnet sau trei magneti inseriati. In schimb creste raza de actiune a liniilor de camp magnetic in spatiu . De aici apare diferenta dintre energii.george a scris:Tudor,daca legea atractiei e valabila si pentru magneti,
cand ii grupezi nu multiplici forta de atractie cu numarul magnetilor
Adica numai magnetul potcoava directioneaza liniile de camp ? In alti magneti , ele raman doar la pozitia lor atunci cand atrag un material feromagnetic ? Interesanta logica.george a scris: decat daca obtii un magnet in forma de potcoava.
Inlocuiesc expresia ,, ai lipsit de la ora " cu ,,ai lipsit de la discutii" Parerea mea este urmatoarea : nu-ti mai bate capul cu fenomenele magnetice , daca nu ai timp sa citesti si alte topicuri deschise de mine pe aceasta tema . Produc niste efecte in anumite situatii total diferite fata de cum au fost gandite.george a scris:Lectia asta n-ai predat-o...
[1]
Ultima editare efectuata de catre Abel Cavaşi in Dum 25 Oct 2015, 07:53, editata de 1 ori (Motiv : Am adăugat tagurile pentru formulă.)
george- Foarte activ
Daca decodifici formula de mai sus,vei vedea ca forta de atractie dintre polii unui magnet este direct proportionala cu intensitatile celor doi poli si invers proportionalala cu distanta dintre poli.
Prin inserierea magnetilor in linie maresti intensitatea dar maresti si distanta dintre poli.La magnetul potcoava distanta nu se modifica.
Prin inserierea magnetilor in linie maresti intensitatea dar maresti si distanta dintre poli.La magnetul potcoava distanta nu se modifica.
george- Foarte activ
george- Foarte activ
DA.george a scris:Daca decodifici formula de mai sus,vei vedea ca forta de atractie dintre polii unui magnet este direct proportionala cu intensitatile celor doi poli si invers proportionalala cu distanta dintre poli.
, adica din exteriorul lor . Ce creste in interior sacade identic in exterior, iar rezultatul va fi urmatorul : intensitatea liniilor magnetice nu creste daca inseriezi 2 sau 3 magneti fata de unul singur. Dovedita practic , in schimb se mareste raza lor de actiune si asa cum ti-am scris mai sus creste lucrul mecanic la atractie . Sti cum se prezinta acesta situatie pe graficul fortelor ? Decalate pe axa ox , adica axa spatiului notat cu s. Indiferent daca ai magneti inseriati care sa dea forma unei potcoave sau in linie . Te rog sa imi prezinti inserierea magnetilor potcoava . Ce rezultat obtii. Teoria ta care se refera la montarea unor magneti in serie S-S;N-N , unde intensitatea campului va creste cade , adica nu este buna Nu te mai chinuii sa demonstrezi contrariu , introducand date false , ( magneti potcoava ).george a scris:Prin inserierea magnetilor in linie maresti intensitatea liniilor din interiorul magnetilor inseriati dar maresti si distanta dintre poli.
george ,
Rectific in textul de mai sus.
Rectific in textul de mai sus.
Corect : Decalate pe axa fortei , adica axa oy, la distanta notata cu s 1. Cand s = zero , placa feromagnetica este lipita de magnetul permanent iar la s 1 placa se afla la o anumita distanta de mag. Apar forte diferite la aceiasi distanta fata de magnetul compus din doua sau trei piese , fata de doar un magnet .scanteitudorel a scris: Decalate pe axa ox , adica axa spatiului notat cu s.
george ,
Ca tot mi-am adus aminte de formula scrisa de tine . Ti-am mai explicat odata la calculul randamentului, ca nu este bine sa aplici o formula generalizata in cazuri particulare. Matematica este excelenta , daca este aplicata exact pe fenomenul fizic studiat.
Ca tot mi-am adus aminte de formula scrisa de tine . Ti-am mai explicat odata la calculul randamentului, ca nu este bine sa aplici o formula generalizata in cazuri particulare. Matematica este excelenta , daca este aplicata exact pe fenomenul fizic studiat.
george , poate intelegi acum diferenta dintre un magnet si doi sau trei magneti inseriati.
De ce nu poate exista un magnet unipolar ?
De ce acestia nu devin nuli cand suprafetele polare N-N sau S-S , sunt perfect lipite ? Din aceasta cauza .
Incercati cu trei magneti inseriati poate rezolvati problema.
De ce acestia nu devin nuli cand suprafetele polare N-N sau S-S , sunt perfect lipite ? Din aceasta cauza .
Incercati cu trei magneti inseriati poate rezolvati problema.
Pagina 24 din 26 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26
Subiecte similare
» Cum se calculeaza randamentul ? Desprins din topicul Tr. energetic
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
» Turbina gravitationala
» [rezolvat]Suport de calculator în pat
Pagina 24 din 26
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum