Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la No_name în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 39 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 39 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
[rezolvat] Magneti permanenti - Motor magnetic in 4 timpi
+6
Razvan
virgil
virgil_48
gafiteanu
Pacalici
scanteitudorel
10 participanți
Pagina 9 din 11
Pagina 9 din 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
[rezolvat] Magneti permanenti - Motor magnetic in 4 timpi
Rezumarea primului mesaj :
the Misuser ,
Acesta este graficul cu fortele care se manifesta pe timpul 1 si 3 al masinii. Acestea devin egale intr-un anumit punct . Pana in acest punct energia pe timpul 1 este mai mare decat energia pe timpul 3 , dupa care situatia se inverseaza si din acest motiv mai scade din randament . In cazul acesta folosesc doar spatiul pana in punctul in care cele doua curbe se intersecteaza . Masina poate fi construita asa , nu este nici o problema .
Rezultatul obtinut practic , dar si pe simulator pentru timpii 2 si 4 este cu plus . 1,13
the Misuser ,
Acesta este graficul cu fortele care se manifesta pe timpul 1 si 3 al masinii. Acestea devin egale intr-un anumit punct . Pana in acest punct energia pe timpul 1 este mai mare decat energia pe timpul 3 , dupa care situatia se inverseaza si din acest motiv mai scade din randament . In cazul acesta folosesc doar spatiul pana in punctul in care cele doua curbe se intersecteaza . Masina poate fi construita asa , nu este nici o problema .
Rezultatul obtinut practic , dar si pe simulator pentru timpii 2 si 4 este cu plus . 1,13
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: [rezolvat] Magneti permanenti - Motor magnetic in 4 timpi
Prima tentație a românului este să renunțe în fața nedreptăților (și neregulilor). La unii, această tentație nu este doar prima, ci și ultima. De-aia o ducem așa bine (pe acest forum, desigur).
Poate ma razgandesc , nu stiu. Am fost dezamagit de modul la care s-au purtat discutiile pe acest subiect la vremea respectiva si acum normal sa am o oarecare retinere.Abel Cavaşi a scris:Prima tentație a românului este să renunțe în fața nedreptăților (și neregulilor). La unii, această tentație nu este doar prima, ci și ultima. De-aia o ducem așa bine (pe acest forum, desigur).
- Numarul mesajelor : 4989
Abel are dreptate. Iar timiditatea las-o de o parte. Fi barbat si combate combatatorii.
Cam greu , dar am sa incerc sa combat combatatorii.Pacalici a scris:Abel are dreptate. Iar timiditatea las-o de o parte. Fi barbat si combate combatatorii.
Deci: Acesta este principiul de functionare
.
Pentru rezolvarea bilantului energetic luam in calcul timpul 1 cu timpul 3 si timpul 2 cu timpul 4 .
t1 Lmg =+1 , ( atractia placilor feromagnetice )
t3 Lmc =-1 , ( desprinderea placilor feromagnetice si revenirea lor la pozitia initiala),
,prin urmare rezulta zero
t2 Lmc =-1 , ( apropierea magnetilor pana la distanta minima posibila prin intermediul celor doua carucioare ),
t4 Lmg =+1 , ( revenirea acestora la pozitia initiala ).
Si aici rezulta zero.
Prin urmare masina respecta LCE.
Dar am prezentat mai sus un grafic cu cele doua forte ,( atractie - retinere ), cu valori diferite care se manifesta pe timpul 1 si timpul 3 . Diferenta dintre ele apare pana in punctul de echilibru plasat la o anumita distanta fata de punctul zero si notata cu s 1.Daca placile feromagnetice se vor deplasa numai pe acesta distanta intre lucrurile mec. de la t 1 si t3 apare o diferenta de 1, 66 . In concluzie Lmg este mai mare fata de Lmc cu 1,66 si de aici apare acest surplus de energie .
.
Pentru rezolvarea bilantului energetic luam in calcul timpul 1 cu timpul 3 si timpul 2 cu timpul 4 .
t1 Lmg =+1 , ( atractia placilor feromagnetice )
t3 Lmc =-1 , ( desprinderea placilor feromagnetice si revenirea lor la pozitia initiala),
,prin urmare rezulta zero
t2 Lmc =-1 , ( apropierea magnetilor pana la distanta minima posibila prin intermediul celor doua carucioare ),
t4 Lmg =+1 , ( revenirea acestora la pozitia initiala ).
Si aici rezulta zero.
Prin urmare masina respecta LCE.
Dar am prezentat mai sus un grafic cu cele doua forte ,( atractie - retinere ), cu valori diferite care se manifesta pe timpul 1 si timpul 3 . Diferenta dintre ele apare pana in punctul de echilibru plasat la o anumita distanta fata de punctul zero si notata cu s 1.Daca placile feromagnetice se vor deplasa numai pe acesta distanta intre lucrurile mec. de la t 1 si t3 apare o diferenta de 1, 66 . In concluzie Lmg este mai mare fata de Lmc cu 1,66 si de aici apare acest surplus de energie .
Din punctul meu de vedere, subiectul nu este rezolvat, asa cum reiese din titlu.Acuma, eu nu am sa comentez nimic, referitor la ultima ta explicatie, pentru ca, iar o sa zici ca nu mai postezi nimic, din cauza mea.
Ii las pe ceilalti colegi de forum sa iti adreseze intrebarile sau parerile lor.
Ii las pe ceilalti colegi de forum sa iti adreseze intrebarile sau parerile lor.
Continuam .
Deoarece limitam cursa pe verticala a placilor doar pentru distanta notata cu s 1 reese clar faptul ca dupa punctul de echilibrul energia care exista nu o mai utilizam . In concluzie pierdem o parte din energie , dar este de preferat asa ceva, altfel ajungem in situatia de echilibru energetic , asa cum am demonstrat mai sus. LCE
Deoarece limitam cursa pe verticala a placilor doar pentru distanta notata cu s 1 reese clar faptul ca dupa punctul de echilibrul energia care exista nu o mai utilizam . In concluzie pierdem o parte din energie , dar este de preferat asa ceva, altfel ajungem in situatia de echilibru energetic , asa cum am demonstrat mai sus. LCE
Ex.
Forta de atractie maxima la t1 = 3,07 kg.
Forta de retinere maxima la t 3 =1,84kg.
Pentru fiecare din cele doua exemple calculam valoarea lucrului mecanic folosindu-ne de valorile fortelor masurate din mm in mm pana cand spatiul parcurs este egal cu s 1, punct in care cele doua forte sunt egale , ( punctul de echibru ). In cazul acesta fortele au fiecare valoarea de 0,65kg iar punctul de echilibru este situat fata de origine la distanta de 12 mm . Raportul dintre Lmg. ( t 1 ) si Lmc. ( t 3 ) are valoare de 1,66, adica Lmg > Lmc. La fel procedam si in cazul timpilor t2 si t4 dar pe intreaga distanta pe care se deplaseaza cele doua corucioare , ( apropierea magnetilor constitue un punct de maxima intensitate magnetica pana la distanta la care forta de respingere dintre ei nu mai exista , alt punct ).
OBS. Nu este obligatoriu deplasarea celor doua corucioare cu mag. . Este suficienta doar deplarea unuia dintre ele, efectul este acelasi. Se reduce astfel un consum de lucru mecanic inutil .
Forta de atractie maxima la t1 = 3,07 kg.
Forta de retinere maxima la t 3 =1,84kg.
Pentru fiecare din cele doua exemple calculam valoarea lucrului mecanic folosindu-ne de valorile fortelor masurate din mm in mm pana cand spatiul parcurs este egal cu s 1, punct in care cele doua forte sunt egale , ( punctul de echibru ). In cazul acesta fortele au fiecare valoarea de 0,65kg iar punctul de echilibru este situat fata de origine la distanta de 12 mm . Raportul dintre Lmg. ( t 1 ) si Lmc. ( t 3 ) are valoare de 1,66, adica Lmg > Lmc. La fel procedam si in cazul timpilor t2 si t4 dar pe intreaga distanta pe care se deplaseaza cele doua corucioare , ( apropierea magnetilor constitue un punct de maxima intensitate magnetica pana la distanta la care forta de respingere dintre ei nu mai exista , alt punct ).
OBS. Nu este obligatoriu deplasarea celor doua corucioare cu mag. . Este suficienta doar deplarea unuia dintre ele, efectul este acelasi. Se reduce astfel un consum de lucru mecanic inutil .
In SI (sistemul international, masa se masoara in kg
A nu se confunda kilogramul cu kilogramul-forță, utilizat în sistemul MKfS. !!!
Mai sa fie.Pacalici a scris:In SI (sistemul international, masa se masoara in kg
Masaor si eu cu ce am . Nu ma intereseaza acum valoarea exacta a lucrului mecanic , doar diferenta dintre valorile masurate . Daca tin neaparat , pot sa transform .
scanteitudorel a scris:Mai sa fie.
Masaor si eu cu ce am . Nu ma intereseaza acum valoarea exacta a lucrului mecanic , doar diferenta dintre valorile masurate . Daca tin neaparat , pot sa transform .
Nu va enervati maestre, continuati.
Asa cum am afirmat mai sus , pierdem o anumita cantitate de energie datorita spatiului limitat notat cu s 1 pe care se deplaseaza vertical placile feromagnetice . Dar de ce sa deplasam placi din fier cand in locul lor putem folosi magneti permanenti si atunci puterea masinii pe unitatea de masa creste . In loc de E 1 avem E1 x 2 . Fie placa sau magnet efectul fizic este acelasi.
In concluzie : Secretul inventiei in asta consta si anume sa limitam cursa placilor sau a magnetilor dupa caz , doar pe spatiul notat cu s 1 lucru care nu poate fi aplicat in cazul Transformatorului Energetic discutat si rezolvat la vremea respectiva.
OBS. Ce nu am reusit sa intelg pana in momentul de fata este faptul ca in cazul experimentelor efectuate de mine raportul dintre Lmg. si L mc. este de 1,66 , adica jumatate fata de raportul prezentat de Acad. Emil Burzo , ( 3.33 )
In concluzie : Secretul inventiei in asta consta si anume sa limitam cursa placilor sau a magnetilor dupa caz , doar pe spatiul notat cu s 1 lucru care nu poate fi aplicat in cazul Transformatorului Energetic discutat si rezolvat la vremea respectiva.
OBS. Ce nu am reusit sa intelg pana in momentul de fata este faptul ca in cazul experimentelor efectuate de mine raportul dintre Lmg. si L mc. este de 1,66 , adica jumatate fata de raportul prezentat de Acad. Emil Burzo , ( 3.33 )
scanteitudorel a scris:OBS. Ce nu am reusit sa intelg pana in momentul de fata este faptul ca in cazul experimentelor efectuate de mine raportul dintre Lmg. si L mc. este de 1,66 , adica jumatate fata de raportul prezentat de Acad. Emil Burzo , ( 3.33 )
Simplu, pentru ca Acad. Burzo, a citat si el pe altii. N-a facut experienta aia in viata lui.De obicei asa se scriu cartile mai repede.
Pentru diferenta dintre atractie si respingere, eu si Razvan am incercat sa iti explicam de unde apar, da tu, nu si nu Batman, Batman...!
Ultima editare efectuata de catre Pacalici in Joi 05 Ian 2017, 10:46, editata de 1 ori (Motiv : am mai adaugat un Batman, necesar in fraza.)
Si altii au scos-o de la ei din burta ?Pacalici a scris:scanteitudorel a scris:OBS. Ce nu am reusit sa intelg pana in momentul de fata este faptul ca in cazul experimentelor efectuate de mine raportul dintre Lmg. si L mc. este de 1,66 , adica jumatate fata de raportul prezentat de Acad. Emil Burzo , ( 3.33 )
Simplu, pentru ca Acad. Burzo, a citat si el pe altii. N-a facut experienta aia in viata lui.De obicei asa se scriu cartile mai repede.
Pentru diferenta dintre atractie si respingere, eu si Razvan am incercat sa iti explicam de unde apar, da tu, nu si nu Batman!
Fii serios, ca nu ati explicat nimic . Tot timpul ati combatut efectul fizic descoperit de mine , prin afirmatii ca asa ceva nu exista . Cum sa apara o diferenta de forte intre atractie / respingere ? Uite ca apare . Uite ca exista si un punct de echilibru intre forte . Sic. Batman ce esti. Alte probleme mai ai legate de acest subiect ?
Daca tu nu citesti atent ce ti se explica, nu da vina pe cei ce doreau sa iti explice , ca ce afirmi este o bazaconie.Da asta e. Esti cal batran si nimeni nu te poate trage de hamuri catre drumu ala bun , ca sti tu ce sti. Fanul al mai bun, trebuie sa fie acolo unde ai invatat o viata ca e si drumul spre el ramane acelasi. Continuati maestre. Suntem ochi ciuliti.
Am terminat Maestro . Comentarii pertinete la subiect ai ? Demonstratii ceva pe acolo ai ?Combate-ma, combatibatorule daca ai cu ce ? De vorbe sunt satul .Pacalici a scris:Daca tu nu citesti atent ce ti se explica, nu da vina pe cei ce doreau sa iti explice , ca ce afirmi este o bazaconie.Da asta e. Esti cal batran si nimeni nu te poate trage de hamuri catre drumu ala bun , ca sti tu ce sti. Fanul al mai bun, trebuie sa fie acolo unde ai invatat o viata ca e si drumul spre el ramane acelasi. Continuati maestre. Suntem ochi ciuliti.
Las pe ceilalti colegi cercetatori sa iti faca peer review.
Raportul adimensional dintre lucrul mecanic util și lucrul mecanic consumat se numește randament.
Datorită principiului conservării tuturor formelor energetice, randamentul unui sistem închis este întotdeauna un număr subunitar, doar ideal putând lua valoarea 1. Randamentul este adimensional și se exprimă în procente.
Domnul tudorel, spuneti-mi daca sunteti dragut (si sper ca sunteti) , cum definiti o linie de camp magnetic?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
Mai sa fie , abia acum aflu si eu.Pacalici a scris:Raportul adimensional dintre lucrul mecanic util și lucrul mecanic consumat se numește randament.Datorită principiului conservării tuturor formelor energetice, randamentul unui sistem închis este întotdeauna un număr subunitar, doar ideal putând lua valoarea 1. Randamentul este adimensional și se exprimă în procente.
Fara raspuns acum .
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Joi 05 Ian 2017, 13:29, editata de 3 ori
Cu multa grija si bagare in seama .Pacalici a scris:Domnul tudorel, spuneti-mi daca sunteti dragut (si sper ca sunteti) , cum definiti o linie de camp magnetic?
Multumesc anticipat.
Excelent! Inseamna ca vom putea sa ne bazam pe definitia dumneavoastra. O vom trece la rubrica : Certitudini in Fizica, dupa ce veti posta. Multumim anticipat.scanteitudorel a scris:Cu multa grija.
Ce sa mai postez , ca am terminat .Pacalici a scris:Excelent! Inseamna ca vom putea sa ne bazam pe definitia dumneavoastra. O vom trece la rubrica : Certitudini in Fizica, dupa ce veti posta. Multumim anticipat.scanteitudorel a scris:Cu multa grija.
Cum adica ai terminat????
Nu ai raspuns la aceasta intrebare.Domnul tudorel, spuneti-mi daca sunteti dragut (si sper ca sunteti) , cum definiti o linie de camp magnetic?
Multumesc anticipat.
Tudorele, ca tot ai devenic ucenicul lui WoodyCAD, spune-ne ce se afla intre liniile de camp magnetic ? Cumva traverse si buloane ?
Magnetismul circula pe aceste linii ca trenul magnetic ?
Magnetismul circula pe aceste linii ca trenul magnetic ?
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Ai mai sus raspunsul.Pacalici a scris:Cum adica ai terminat????Nu ai raspuns la aceasta intrebare.Domnul tudorel, spuneti-mi daca sunteti dragut (si sper ca sunteti) , cum definiti o linie de camp magnetic?
Multumesc anticipat.
Deci sa intelegem ca nu sti ce este o linie de camp magnetic? Nu pot sa cred...
Pornind de la definitia liniei de camp, voiam sa deschid o discutie asupra magnetilor si diferentei de forte de care faceai vorbire mai sus. Da daca nu sti ce e linia de camp magnetica, asta e.
Pornind de la definitia liniei de camp, voiam sa deschid o discutie asupra magnetilor si diferentei de forte de care faceai vorbire mai sus. Da daca nu sti ce e linia de camp magnetica, asta e.
Cum sa nu stie ? Stie ! E exact ce am zis si eu, deci stie. A si zis destul de clar ca raspunsul se afla in postarea mea anterioara:
https://cercetare.forumgratuit.ro/t2392p240-rezolvat-magneti-permanenti-motor-magnetic-in-4-timpi#80352
Iata deci ca Tudorel a furat startul si se transforma incet incet din maimutza savanta in .... ceva ce gandeste mai evoluat.
""....uite unul care face eforturi, in loc sa ceara mura in gura...gandeste!
Tudorel...a furat startul, a plecat cu scantei de pe loc!""
cum bine a apreciat si WoodyCAD aici:
https://cercetare.forumgratuit.ro/t312p270-geometrodinamica-elicoidala-teoria-unificarii#80318
Al naibi oportunistul Tudorel, vrea sa se dea bine si cu mine.
Tudorele, deci te duc picioarele, ies si scantei la pornire cand te ambalezi-accelerezi. Cu ce te-ai potcovit ? Cu cremene, cu piezo ?
(unora le scanteieste mintea, altora calcaiele !. Fiecare cu ce e mai tare.).
https://cercetare.forumgratuit.ro/t2392p240-rezolvat-magneti-permanenti-motor-magnetic-in-4-timpi#80352
Iata deci ca Tudorel a furat startul si se transforma incet incet din maimutza savanta in .... ceva ce gandeste mai evoluat.
""....uite unul care face eforturi, in loc sa ceara mura in gura...gandeste!
Tudorel...a furat startul, a plecat cu scantei de pe loc!""
cum bine a apreciat si WoodyCAD aici:
https://cercetare.forumgratuit.ro/t312p270-geometrodinamica-elicoidala-teoria-unificarii#80318
Al naibi oportunistul Tudorel, vrea sa se dea bine si cu mine.
Tudorele, deci te duc picioarele, ies si scantei la pornire cand te ambalezi-accelerezi. Cu ce te-ai potcovit ? Cu cremene, cu piezo ?
(unora le scanteieste mintea, altora calcaiele !. Fiecare cu ce e mai tare.).
gafiteanu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Vaxile
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Linia de câmp magnetic este o curbă închisă care iese din polul nord al magnetului , intră în polul sud al acelui magnet și se închide în interiorul magnetului.Pacalici a scris:Domnul tudorel, spuneti-mi daca sunteti dragut (si sper ca sunteti) , cum definiti o linie de camp magnetic?
Multumesc anticipat.
Dvs. cum definiți linia de câmp magnetic?
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22430
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Poate ar trebui spus mai inainte ca este un mijloc imaginar
de a simula fenomenul, ca sa nu-si inchipuie cineva ca
exista in realitatea materiala.
de a simula fenomenul, ca sa nu-si inchipuie cineva ca
exista in realitatea materiala.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
Zici ca se inchide in interiorul magnetului ? Foarte interesant e sa cunoastem unde se inchide mai exact ( la unul dintre poli sau la mijloc) si cum face cuplarea inceputul cu sfarsitul liniei. Se face un nod ? Si ar mai fi o observatie, sigur iese din NORD ? Daca e invers ?
Eu am pus la un solenoid un ecran dreptunghiular exterior din fier si in loc de linie curba am obtinut o linie magnetica rectangulara. Puteam sa fac ecranul si in zig-zag, deci linia magnetica se duce pe unde e drumul mai bun si mai usor. Prin aer e cel mai greu.
Acum studiez o noua linie magnetica, care sa se inchida tot prin miezul din interiorul bobinei. Sa nu mai iasa afara, unde poate sa pateasca lucruri urate. De exemplu sa o taie oricine, adica sa fie circumcisa.. Si sa ne trezim cu un singur cap magnetic ca un monopol.
Eu am pus la un solenoid un ecran dreptunghiular exterior din fier si in loc de linie curba am obtinut o linie magnetica rectangulara. Puteam sa fac ecranul si in zig-zag, deci linia magnetica se duce pe unde e drumul mai bun si mai usor. Prin aer e cel mai greu.
Acum studiez o noua linie magnetica, care sa se inchida tot prin miezul din interiorul bobinei. Sa nu mai iasa afara, unde poate sa pateasca lucruri urate. De exemplu sa o taie oricine, adica sa fie circumcisa.. Si sa ne trezim cu un singur cap magnetic ca un monopol.
Pagina 9 din 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Subiecte similare
» Motor magnetic in N timpi
» Motor Magnetic in N-spe mii de timpi construit in Argentina
» MOTOR MGNETIC IN 5 TIMPI
» Motor Magnetic in N-spe mii de timpi construit in Argentina
» MOTOR MGNETIC IN 5 TIMPI
Pagina 9 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum