Ultimele subiecte
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?Scris de Forever_Man Ieri la 21:41
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de Forever_Man Ieri la 21:38
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Forever_Man Ieri la 21:37
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Ieri la 18:02
» Ce fel de popor suntem
Scris de virgil Ieri la 17:40
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Dum 24 Noi 2024, 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Sam 23 Noi 2024, 21:12
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12466) | ||||
CAdi (12400) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3970) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 15 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 15 Vizitatori :: 3 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
O exceptionala problema inca nerezolvata
+6
negativ
scanteitudorel
virgil_48
Abel Cavaşi
virgil
Pacalici
10 participanți
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 3 din 4
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
O exceptionala problema inca nerezolvata
Rezumarea primului mesaj :
Onorabililor, va atrag atentia ca urmatoarea problema a fost postata de aproape o luna si inca nu a fost rezolvata! Voi bateti campurile iar problema asteapta o solutie:
Rusine cercetatorilor activi care nu au dat o solutie a acestei probleme. ma includ si eu in cei rusinati...
Onorabililor, va atrag atentia ca urmatoarea problema a fost postata de aproape o luna si inca nu a fost rezolvata! Voi bateti campurile iar problema asteapta o solutie:
Rusine cercetatorilor activi care nu au dat o solutie a acestei probleme. ma includ si eu in cei rusinati...
Re: O exceptionala problema inca nerezolvata
Pentru mine subiectul este epuizat, cel putin pana cand cel care l-a deschis, nu vine cu noi argumente serioase.
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12466
Data de inscriere : 25/05/2010
Asa mi se pare si mie ca ar fi cazul. De fapt nu stiu daca de argumentevirgil a scris:Pentru mine subiectul este epuizat, cel putin pana cand cel care l-a deschis, nu vine cu noi argumente serioase.
ar fi nevoie, sau de un punct de vedere alternativ.
In general ce au exprimat ceilalti, reflecta o convergenta. Nu inteleg ce
nu au inteles sau ar mai fi de demonstrat.
virgil_48- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 11380
Data de inscriere : 03/12/2013
Nu a răspuns nimeni la întrebările privind curbura în cei CINCI timpi menționați. Virgil a dat un răspuns evaziv și fals.
Nu inteleg dece insisti cu cei CINCI TIMPI. Consideri ca in timpii 1,Abel Cavaşi a scris:Nu a răspuns nimeni la întrebările privind curbura în cei CINCI timpi menționați. Virgil a dat un răspuns evaziv și fals.
3 si 5 poate avea loc vreo curbura?
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44933
Întelepciunea populara spune ca problemele se rezolva în "doi timpi si trei miscari".
Poate pare o gluma, dar asa este. Poate ai identificat bine 5 etape, dar nu toate sunt timpi. Felul în care gândesti lucrurile este efectul unei acumulari dezordonate de cunostinte, pe care în ultima vreme o remarc din ce în ce mai des la toata lumea si în toata lumea, fiind rezultatul unui sistem de învatamânt terminat, bagat pe gât prin forta împrejurarilor de reprezentantii un popor cu o singura carte de capatâi.
Nu trebuie interpretata ca o critica, ci ca un semnal de alarma, mai ales ca unii pe aici sunt profesori...
Poate pare o gluma, dar asa este. Poate ai identificat bine 5 etape, dar nu toate sunt timpi. Felul în care gândesti lucrurile este efectul unei acumulari dezordonate de cunostinte, pe care în ultima vreme o remarc din ce în ce mai des la toata lumea si în toata lumea, fiind rezultatul unui sistem de învatamânt terminat, bagat pe gât prin forta împrejurarilor de reprezentantii un popor cu o singura carte de capatâi.
Nu trebuie interpretata ca o critica, ci ca un semnal de alarma, mai ales ca unii pe aici sunt profesori...
Onorabile "Pacalici" , nu știu de unde ai luat problema , dar sigur conține pleonasme precum "urcă vertical în sus" și "coboară vertical în jos" care pot fi iertate , dar faptul că se spune că se deplasează pe verticala locului fie în sus fie în jos , atunci despre ce curbură a traictoriei poate fi vorba dacă se știe că verticala locului este o dreaptă care trece printr-un punct aflat în zona centrală gravifică a Terrei???!!!???Câte verticale trec printr-un punct de pe suprafața Terrei?Dacă într-un compartiment de tren , care merge cu viteza de 500 km/h , cineva dă drumul la o bilă în compartiment , atunci unde va cădea bila și care este curbura traiectoriei pentru cel care a lăsat să cadă bila?Care este curbura traiectoriei a acelei bile pentru un observator aflat în repaus pe Terra?Pacalici a scris:Onorabililor, va atrag atentia ca urmatoarea problema a fost postata de aproape o luna si inca nu a fost rezolvata! Voi bateti campurile iar problema asteapta o solutie:
Rușine , rușine , de trei ori rușine!
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22442
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Onorabile "Dacul", sursa acestei minunate probleme o puteti gasi aici: http://abelcavasi.blogspot.co.nz/2017/11/o-piatra-este-aruncata-vertical-in-sus.html
Problema perpendicularitatii în forma sa pura :
"Creste iarba, iarba deasa
Perpendicular pe casa
Vine calul si o paste
Alta iarba se dezvolta.
........
Si din bolovani cu apa
S-au format inspre apus
Muntii tai de incretire
Orientati cu varfu-n sus"
(Din lirica vangheliana - care este pe persoana fizica)
"Creste iarba, iarba deasa
Perpendicular pe casa
Vine calul si o paste
Alta iarba se dezvolta.
........
Si din bolovani cu apa
S-au format inspre apus
Muntii tai de incretire
Orientati cu varfu-n sus"
(Din lirica vangheliana - care este pe persoana fizica)
Răspunsul meu la întrebarea pusă de "Abel Cavași":Pacalici a scris:Onorabile "Dacul", sursa acestei minunate probleme o puteti gasi aici: http://abelcavasi.blogspot.co.nz/2017/11/o-piatra-este-aruncata-vertical-in-sus.html
Curbura traiectoriei este , deoarece raza de curbură a verticalei , adică a unei drepte , este .
Aștept comentarii.........
Dacu- Foarte activ
Citește răspunsul pe care i l-am dat lui Virgil și întrebările pe care i le-am pus și la care n-a răspuns. Și el a spus același lucru ca tine.Dacu a scris:Răspunsul meu la întrebarea pusă de "Abel Cavași":
Curbura traiectoriei este , deoarece raza de curbură a verticalei , adică a unei drepte , este .
Cât privește pleonasmele, mă străduiesc să fiu cât mai explicit și mai redundant cu tutulucii, căci aici nu facem română, ci cercetare.
muncitorul- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6
Puncte : 5508
Data de inscriere : 22/11/2019
Obiective curente : Acum mă preocupă doar sa descopar si sa-nteleg.
Muncitorule, ceea ce ai aratat este foarte corect. Si asta vine de la tutulucul obsedat de limba româna, limba fara de care ne încurcam în explicatii. (fara resentimente).muncitorul a scris:Va salut!
Cred ca raspunsul se afla in acest grafic...........
Daca problema initiala ia in considerare sistemul de referinta determinat de
punctul de pe sol de la pct. 1, atunci traiectoria nu are nici o curbura.
Punctul de pe sol de la pct. 1 si pct. 5 coincid. (T1 si T5 ?)
Traiectoria este dreapta din stanga.
Daca problema initiala ia in considerare alte sisteme de referinta si miscari
ale Pamantului, in jurul axei sale, in jurul Soarelui, etc. curbura devine variabila
nu are rost sa ne batem noi capul cu ea.
Curba propusa de muncitorul, daca este o parabola si precizeaza ca neglijeaza
efectul atmosferei, se poate referi cu succes la sistemul de referinta "centrul
Pamantului."Cu alte doua puncte de referinta niste stele de pe cer aflate in
planul de rotatie al Pamantului.
Nu are cine sa ne mai spuna dece este asa de exceptionala problema asta. Sau
macar sa-mi spuna daca si ce am gresit.
virgil_48- Foarte activ
Ai dreptate. Faci tu teoria brichetei, sau lasi un rand care nunegativ a scris:Asta e teoria chibritului.
spune nimic ?
virgil_48- Foarte activ
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12466
Puncte : 57013
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Ori sunt eu nebun, ori sunteți voi limitați.
Cum naiba să nu fie adevărată traiectoria curbă și cum dreacu de nu faceți distincția dintre "perspectiva" traiectoriei?
Orice perspectivă este o realitate!
Dar ce experimentezi efectiv este realitatea dintr-o singură perspectivă!
Deși fiecare are dreptate, ne "certăm" tocmai pentru că privim din perspective diferite.
Iar "perspectivele" nu pot fi generalizate, oricât ne-am dori să curbăm o dreaptă sau să îndreptăm o curbă!
Greu la deal cu boii mici!
Auzi la mine...deal!?!
Greu la vale cu boii mici!
Cum naiba să nu fie adevărată traiectoria curbă și cum dreacu de nu faceți distincția dintre "perspectiva" traiectoriei?
Orice perspectivă este o realitate!
Dar ce experimentezi efectiv este realitatea dintr-o singură perspectivă!
Deși fiecare are dreptate, ne "certăm" tocmai pentru că privim din perspective diferite.
Iar "perspectivele" nu pot fi generalizate, oricât ne-am dori să curbăm o dreaptă sau să îndreptăm o curbă!
Greu la deal cu boii mici!
Auzi la mine...deal!?!
Greu la vale cu boii mici!
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41563
Data de inscriere : 22/03/2011
"... si la vale cu juninci". Asta era continuarea din popor.
uite unul fara teorie:
Curbura depinde de sistemul de referinta in care consideri traiectoria
pietrei.
Poate avea o anumita curbura sau aceasta poate fi zero, in functie de
sistemul de referinta in care este plasat observatorul.
virgil_48- Foarte activ
Și energia pietrei depinde de reper, deci cele două se pot condiționa reciproc.
Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero.Abel Cavaşi a scris:Citește răspunsul pe care i l-am dat lui Virgil și întrebările pe care i le-am pus și la care n-a răspuns. Și el a spus același lucru ca tine.Dacu a scris:Răspunsul meu la întrebarea pusă de "Abel Cavași":
Cât privește pleonasmele, mă străduiesc să fiu cât mai explicit și mai redundant cu tutulucii, căci aici nu facem română, ci cercetare.
Eu nu văd pe acest forum ce întrebări i-ai pus lui "virgil" și te rog spune unde pot găsi acele întrebări....
Dacu- Foarte activ
Eu nu am raspuns pentru ca am considerat subiectul incheiat. Faptul ca raza de curbura poate lua valori intre 0 si +infinit este simplu de imaginat daca te gandesti cum variaza graficul functiei tangenta. Daca trigonometric se poate, inseamna ca exista un raspuns la intrebarea ta;Dacu a scris:Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero.Abel Cavaşi a scris:Citește răspunsul pe care i l-am dat lui Virgil și întrebările pe care i le-am pus și la care n-a răspuns. Și el a spus același lucru ca tine.Dacu a scris:Răspunsul meu la întrebarea pusă de "Abel Cavași":
Eu nu văd pe acest forum ce întrebări i-ai pus lui "virgil" și te rog spune unde pot găsi acele întrebări....
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
virgil a scris:Eu nu am raspuns pentru ca am considerat subiectul incheiat. Faptul ca raza de curbura poate lua valori intre 0 si +infinit este simplu de imaginat daca te gandesti cum variaza graficul functiei tangenta. Daca trigonometric se poate, inseamna ca exista un raspuns la intrebarea ta, mai mult decat atat acest grafic sugereaza ca nu exista traiectorii rectilinii decat traiectorii care pot fi considerate rectilinii, deoarece trecerea de la zero la infinit trece prin valori diferite. Deci linia dreapta este un caz particular al liniei curbe.Dacu a scris:Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero.Abel Cavaşi a scris:
Citește răspunsul pe care i l-am dat lui Virgil și întrebările pe care i le-am pus și la care n-a răspuns. Și el a spus același lucru ca tine.
virgil- Moderator
1) Ești de-acord cu raționamentul meu și anume "Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero."?virgil a scris:virgil a scris:Eu nu am raspuns pentru ca am considerat subiectul incheiat. Faptul ca raza de curbura poate lua valori intre 0 si +infinit este simplu de imaginat daca te gandesti cum variaza graficul functiei tangenta. Daca trigonometric se poate, inseamna ca exista un raspuns la intrebarea ta, mai mult decat atat acest grafic sugereaza ca nu exista traiectorii rectilinii decat traiectorii care pot fi considerate rectilinii, deoarece trecerea de la zero la infinit trece prin valori diferite. Deci linia dreapta este un caz particular al liniei curbe.Dacu a scris:
Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero.
2) Care este curbura traiectoriei pietrei pentru cei care se află în mișcare pe Terra cu viteza și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului iar piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori?
Dacu- Foarte activ
Tu n-ai inteles argumentul lui virgil cu care se poate schimbaDacu a scris:. . . . .
1) Ești de-acord cu raționamentul meu și anume "Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero."?
2) Care este curbura traiectoriei pietrei pentru cei care se află în mișcare pe Terra cu viteza și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului iar piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori?
intreaga fizica ? Nu exista traiectorie dreapta fiindca si dreapta
este tot curba ! Citeste mai atent.
virgil_48- Foarte activ
Cred că tu nu ai citit cu atenție ce am spus și nici nu ai citit cu atenție întrebările puse lui "virgil" și dacă ai fi citit cu atenție ceea ce am spus eu inclusiv întrebările puse lui "virgil" , atunci ai fi putut să răspunzi și tu (dacă știi) la întrebările:virgil_48 a scris:Tu n-ai inteles argumentul lui virgil cu care se poate schimbaDacu a scris:. . . . .
1) Ești de-acord cu raționamentul meu și anume "Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero."?
intreaga fizica ? Nu exista traiectorie dreapta fiindca si dreapta
este tot curba ! Citeste mai atent.
Aștept răspunsuri de om care pretinde că are studii superioare!
Ce facultate ai urmat și în ce perioadă ai făcut acea facultate?
Dacu- Foarte activ
Daca ai fi citit cu atentie ce este scris in acest topic, ti-ai fi dat
seama ca am sustinut, cu anumite deosebiri de abordare,
acelasi lucru. Nu m-ai contrazis. Poti fi linistit.
Vrei sa deschizi un topic despre nivelul meu de pregatire ?Dacu a scris:
Ce facultate ai urmat și în ce perioadă ai făcut acea facultate?
virgil_48- Foarte activ
Bine , atunci te rog răspunde si la a doua mea întrebare!virgil_48 a scris:Daca ai fi citit cu atentie ce este scris in acest topic, ti-ai fi dat
Nu , am întrebat ca să știu dacă poți înțelege ce spun eu și dacă poți să răspunzi la întrebările mele!virgil_48 a scris:Vrei sa deschizi un topic despre nivelul meu de pregatire ?
Ești cumva autodidact în unul sau mai multe domenii?Eu nu mă consider un autodidact dar încerc să devin un autodidact în matematică , fizică , chimie și nu în ultimul rând în Biblia Ortodoxă versus alte scrieri filozofice privind crearea universului.
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:1) Ești de-acord cu raționamentul meu și anume "Pentru cei care se află în repaus peTerra și privesc traiectoria pietrei pe toată perioada experimentului și dacă piatra este sferică și nu sunt curenți de aer perturbatori atunci traiectoria pietrei face parte din verticala locului din care a fost aruncată ceea ce înseamnă că piatra se deplasează tot timpul pe o traiectorie având curbura egală cu zero."?virgil a scris:virgil a scris:
Eu nu am raspuns pentru ca am considerat subiectul incheiat. Faptul ca raza de curbura poate lua valori intre 0 si +infinit este simplu de imaginat daca te gandesti cum variaza graficul functiei tangenta. Daca trigonometric se poate, inseamna ca exista un raspuns la intrebarea ta, mai mult decat atat acest grafic sugereaza ca nu exista traiectorii rectilinii decat traiectorii care pot fi considerate rectilinii, deoarece trecerea de la zero la infinit trece prin valori diferite. Deci linia dreapta este un caz particular al liniei curbe.
1). Pe distante scurte asa este, curbura pare a fi zero. Dar daca piatra este aruncata la inaltime mare, verticala locului nu mai corespunde datorita rotatiei Pamantului care actioneaza asupra pietrei in cadere libera, asa ca locul de cadere nu mai corespunde cu locul de aruncare. Pentru ca locul de cadere sa corespunda cu locul de aruncare, ar trebui ca Pamantul sa nu se roteasca, sau piatra sa primeasca o corectie pe timpul zborului in sensul de rotatie a Pamantului, pentruca la momentul aruncarii piatra are si o viteza tangentiala egala cu viteza periferica de rotatie a Pamantului, dar pe masura ce se indeparteaza de pamant creste raza de rotatie a pietrei in jurul axei pamantului, dar viteza tangentiala ramane constanta, deci piatra va ramane in urma sensului de rotatie a Pamantului, si va cadea la o oarecare distanta fata de punctul de aruncare.
2). Depinde fata de ce repere privesti miscarea pietrei. De exemplu daca piatra este aruncata la verticala paralel cu un stalp de telegraf aflat foarte aproape, ai sa observi ca piatra se deplaseaza paralel cu stalpul (evident pe inaltimea relativ mica a stalpului, ca sa nu intervina in mod evident influienta rotatiei Pamantului). Daca nu ai nici un reper, nici macar punctul de aruncare, ai sa vezi ca piatra are o traiectorie parabolica. Dar este doar o traiectorie aparenta, asemanator cu deformarea aparenta a traiectoriilor planetelor vazute de pe Pamant ca fiind niste curbe intortochiate numite ecliptice.
virgil- Moderator
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» O problemă nerezolvată cu numerele prime
» [Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
» Problemă
» [Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
» Problemă
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 3 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum