Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 18:21
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Dacu2 | ||||
eugen | ||||
Forever_Man | ||||
Abel Cavaşi | ||||
Meteorr |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 52 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 52 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
O exceptionala problema inca nerezolvata
+6
negativ
scanteitudorel
virgil_48
Abel Cavaşi
virgil
Pacalici
10 participanți
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 2 din 4
Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
O exceptionala problema inca nerezolvata
Rezumarea primului mesaj :
Onorabililor, va atrag atentia ca urmatoarea problema a fost postata de aproape o luna si inca nu a fost rezolvata! Voi bateti campurile iar problema asteapta o solutie:
Rusine cercetatorilor activi care nu au dat o solutie a acestei probleme. ma includ si eu in cei rusinati...
Onorabililor, va atrag atentia ca urmatoarea problema a fost postata de aproape o luna si inca nu a fost rezolvata! Voi bateti campurile iar problema asteapta o solutie:
Rusine cercetatorilor activi care nu au dat o solutie a acestei probleme. ma includ si eu in cei rusinati...
Re: O exceptionala problema inca nerezolvata
Păcăliciule, mă încântă faptul că începi să înțelegi că scârțâie ceva, totuși... Dar oricum încă ești depaaaaarte... Cât despre a vă da eu răspunsul... Păi, vi l-am dat de mult, dar am aruncat mărgăritare la porci. Așa că mi-a rămas să vă ajut să-l redescoperiți. Până o mai fac și pe-asta...
Cuplinitorul a scris:Păi, vi l-am dat de mult, dar am aruncat mărgăritare la porci.
Fa-o Maria ta, porcii iti vor fi recunoscatori!
Dupa cum se vede in poza, raza de curbura are valoarea maxima la capetele traiectoriei si valoarea minima in varful ei. deci pentru cazul cand piatra este aruncata vertical, parabola degenereaza intr-o dreapta la care varful parabolei coincide cu focarul ei, adica raza de curbura la varf este zero, deci curbura este infinita la varf. In restul traiectoriei, cele doua ramuri ale parabolei se suprapun intr-o dreapta, deci raza de curbura este infinita si curbura este zero.Abel Cavaşi a scris:În sfârşit, un răspuns (nedemonstrat) la problema ridicată de mine. Să înţeleg atunci că curbura creşte de la zero la infinit instantaneu? Trece ea prin toate valorile intermediare? În cât timp se produce această schimbare?virgil a scris:Fiind o linie dreapta. curbura este zero pe tot traseul deplasarii in sus si in jos, iar la varf cand are loc schimbarea sensului deplasarii curbura locala este infinita.
Heei, vai de Fizica voastră!
Intrucat problema este pur teoretica, curbura trece de la zero la plecare, ajungand la varf se schimba intr-un timp foarte scurt pana la infinit , dupa care revine la zero.
In cazul real, piatra cand se apropie de varf, viteza ei se apropie de zero, la fel si impulsul, deci directia pietrei devine instabila si pentru putin timp se afla in imponderabilitate. Acesta este momentul trecerii curburii de la zero la infinit si inapoi, cand piatra incepe sa coboare.
Ce nu-ti convine aici?
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56972
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Suplinitorul a scris:Cât despre a vă da eu răspunsul... Păi, vi l-am dat de mult, dar am aruncat mărgăritare la porci. Așa că mi-a rămas să vă ajut să-l redescoperiți. Până o mai fac și pe-asta...
virgil, nu mai insista, ca si tu esti la fel de porc ca si noi ceilalti (numai eugen nu e ca el lipseste si nu a apucat la margaritare), asa cum Maria Sa Marele Porc a scris mai sus. Ti-a dat margaritare si tu continui sa dai cu ratul.... Lasa-l domne sa ne dovedeasca el ce vrea de la porcii lui.
Virgil , dar de viteza de rotatie a Pamantului nu tii cont ?
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Mier 06 Dec 2017, 10:36, editata de 1 ori
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Peste acest „într-un timp foarte scurt” ai trecut cu prea multă superficialitate. Tocmai pentru că problema este pur teoretică, îți trebuie un fundament teoretic serios prin care să poți CALCULA acest timp „foarte scurt”.virgil a scris:Intrucat problema este pur teoretica, curbura trece de la zero la plecare, ajungand la varf se schimba intr-un timp foarte scurt pana la infinit , dupa care revine la zero.
Ce-ți mai place să dai cu presupusul... Treci repede peste lucruri extrem de importante, aruncând expresii precum „drecția pietrei devine instabilă” sau „pentru puțin timp”, uitând că ai nevoie de un fundament teoretic serios pentru a CALCULA astfel de lucruri.In cazul real, piatra cand se apropie de varf, viteza ei se apropie de zero, la fel si impulsul, deci directia pietrei devine instabila si pentru putin timp se afla in imponderabilitate. Acesta este momentul trecerii curburii de la zero la infinit si inapoi, cand piatra incepe sa coboare.
Ce nu-ti convine aici?
Cine vrea calcule, sa le faca.Tu ca matematician daca te intereseaza aceasta problema, nu ai decat s-o studiezi mai in amanunt. Cred ca aceste calcule sunt deja facute din moment ce exista aceasta simulare pe calculator, numai ca tu trebuie sa faci interpretarea corecta a rezultatelor.Abel Cavaşi a scris:Peste acest „într-un timp foarte scurt” ai trecut cu prea multă superficialitate. Tocmai pentru că problema este pur teoretică, îți trebuie un fundament teoretic serios prin care să poți CALCULA acest timp „foarte scurt”.virgil a scris:Intrucat problema este pur teoretica, curbura trece de la zero la plecare, ajungand la varf se schimba intr-un timp foarte scurt pana la infinit , dupa care revine la zero.Ce-ți mai place să dai cu presupusul... Treci repede peste lucruri extrem de importante, aruncând expresii precum „drecția pietrei devine instabilă” sau „pentru puțin timp”, uitând că ai nevoie de un fundament teoretic serios pentru a CALCULA astfel de lucruri.In cazul real, piatra cand se apropie de varf, viteza ei se apropie de zero, la fel si impulsul, deci directia pietrei devine instabila si pentru putin timp se afla in imponderabilitate. Acesta este momentul trecerii curburii de la zero la infinit si inapoi, cand piatra incepe sa coboare.
Ce nu-ti convine aici?
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Iar o dai cu presupusul. Păi, dacă ai simularea aia mură-n gură, atunci de ce-mi spui lucruri necalculate?virgil a scris:Cred ca aceste calcule sunt deja facute din moment ce exista aceasta simulare pe calculator, numai ca tu trebuie sa faci interpretarea corecta a rezultatelor.
Pentru mine este foarte clar, si nu am nici un motiv sa calculez ceva care te intereseaza pe tine. Acestea sunt comentarii neproductive, daca poti veni tu cu ceva nou e foarte bine, din moment ce ai deschis acest subiect, inseamna ca stii ceva ce nu stim noi, asa ca asteptam sa ne uimesti cu ceva. Succes !Abel Cavaşi a scris:Iar o dai cu presupusul. Păi, dacă ai simularea aia mură-n gură, atunci de ce-mi spui lucruri necalculate?virgil a scris:Cred ca aceste calcule sunt deja facute din moment ce exista aceasta simulare pe calculator, numai ca tu trebuie sa faci interpretarea corecta a rezultatelor.
virgil- Moderator
Atunci nu te băga în subiecte la care nu răspunzi.virgil a scris:Pentru mine este foarte clar, si nu am nici un motiv sa calculez ceva care te intereseaza pe tine.
Atunci nu te băga în subiecte la care nu răspunzi.
...am aruncat mărgăritare la porci
virgil, eu unul ma asteptam la acest raspuns inteligent al Porcarului Shef. Asa patesti daca te bagi in "troaca" lui. Ti-a dat margaritare si tu, nu si nu, ai dat cu ratul in ele.
Oricum, interesant este ca are in troaca din ce in ce mai putini porci. In curand o sa vorbeasca singur (n-ar fi prima oara). E plin de orgoliu porcesc de cand e suplinitor.
Mi se pare mie sau si tu te bagi in "troaca" lui ? Readucand in discutiePacalici a scris:Atunci nu te băga în subiecte la care nu răspunzi.virgil, eu unul ma asteptam la acest raspuns inteligent al Porcarului Shef. Asa patesti daca te bagi in "troaca" lui. Ti-a dat margaritare si tu, nu si nu, ai dat cu ratul in ele....am aruncat mărgăritare la porci
Oricum, interesant este ca are in troaca din ce in ce mai putini porci. In curand o sa vorbeasca singur (n-ar fi prima oara). E plin de orgoliu porcesc de cand e suplinitor.
problema neinspirata si abandonata a lui Abel, esti pe cale sa-ti
realizezi obiectivul ? Faci "cercetari" asupra manipularii psihice a
porcilor? Inca o data ti-ai dat arama pe faţă.
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
virgil_48 a scris:Mi se pare mie sau si tu te bagi in "troaca" lui ? Readucand in discutie
problema neinspirata si abandonata a lui Abel, esti pe cale sa-ti
realizezi obiectivul ? Faci "cercetari" asupra manipularii psihice a
porcilor? Inca o data ti-ai dat arama pe faţă.
virgil_48 draga, daca tu atat ai inteles iti meriti soarta. Stai foarte rau cu propria ta demnitate....iti meriti soarta de ..."cercetator".
Abel Cavasi a scris:...am aruncat mărgăritare la porci
Calmati-va dragi forumisti. nu considerati ca o discutie in contradictoriu trebuie sa degenereze intr-o cearta. Libertatea de opinie trebuie respectata, altfel vom vorbi singuri.
virgil- Moderator
virgil a scris:Calmati-va dragi forumisti. nu considerati ca o discutie in contradictoriu trebuie sa degenereze intr-o cearta. Libertatea de opinie trebuie respectata, altfel vom vorbi singuri.
Nu stiu daca ai observat, dar cam asta se întâmpla de la un timp pe aici. În cazul stiintei libertatea de opinie nu e admisibila pentru ca stiinta e o dogma. Discutia în contradictoriu a aparut aici pentru ca problema este neclar enuntata si are si o eroare grava : în punctul maxim al traiectoriei pietrei, aceasta nu stationeaza, ci are un moment în care viteza e nula. La modul cel mai simplu, în conditiile ideale impuse de legile lui Newton raspunsul este ca traiectoria pietroiului e o dreapta, daca observatorul e plasat în sistemul de referinta.
Nu am înteles ce cauta o astfel de problema aici, înafara de nevoia de amuzament a lui Pacalici, ce tinde sa devina patologica.
daca esti sofer, stii care este diferenta intre oprire si stationare. Negativ are dreptate.Abel Cavaşi a scris:Și în momentul în care viteza e nulă, nu e vorba de staționare?negativ a scris:în punctul maxim al traiectoriei pietrei, aceasta nu stationeaza, ci are un moment în care viteza e nula.
virgil- Moderator
Aiurea. În Fizică staționarea nu este de la cinci minute în sus.
Tare poanta.virgil a scris:daca esti sofer, stii care este diferenta intre oprire si stationare. Negativ are dreptate.Abel Cavaşi a scris:Și în momentul în care viteza e nulă, nu e vorba de staționare?negativ a scris:în punctul maxim al traiectoriei pietrei, aceasta nu stationeaza, ci are un moment în care viteza e nula.
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Ca sa stationezi, mai intai trebuie sa opresti, invers nu se poate. Asta este sensul cuvintelor, nu ai ce face.Abel Cavaşi a scris:Aiurea. În Fizică staționarea nu este de la cinci minute în sus.
virgil- Moderator
Așa, și? Crezi că ăsta este răspunsul la problema ridicată de mine, privind curbura?
Astept sa vad care este parerea ta in legatura cu acest caz. eu mi-am expus parerea privind curbura.Abel Cavaşi a scris:Așa, și? Crezi că ăsta este răspunsul la problema ridicată de mine, privind curbura?
virgil- Moderator
Aștepți degeaba, din moment ce ea este expusă și n-ai înțeles-o. Tocmai de aceea mă chinuiesc cu voi, ca să vă iau copăcel, copăcel de la nivelul vostru. Dar dacă nu-mi răspundeți nici măcar la întrebările simple pe care vi le pun, vom stagna.
Eu zic ca , mai bine ai cere scuze celor ce inca mai incearca sa aibe un dialog cu tine. Aroganta , fara suport, nu este o solutie.
Din păcate, aroganței nu-i poți răspunde cu eleganță, ci trebuie să cobori la nivelul persoanelor arogante pentru a le vorbi în același fel și a încerca să dezvălui parșivenia caracterelor acestor persoane lipsite de respect, a-i face să respecte în primul rând legile țării care sunt în vigoare, a le arăta ce este cinstit și drept. Dezbrăcați-le cu înțelepciune aroganța și veți vedea ce rămâne!
De citit de AICI
Se poate generaliza la subiectul meu, nu sunt mari deosebiri. Asa se intampla cand prostia ajunge la putere.
Iar uiți că asta e valabil pentru tine. Singurul arogant de pe acest forum ești doar tu. Rar și pentru scurt timp mai devin și alții. Dar la tine ține aproape mereu. De aceea, tocmai ție nu-ți „răspund cu eleganță”.
Ce spui, nu face decat sa iti demonstreze caracterul si sa intareasca cele postate de mine.
Partea proasta e ca ai facut o afirmatia de mai sus, care se adreseaza tuturor forumistilor tai. Dintr-un foc i-ai facut pe toti porci, arogantule. Asa e, ei nu se gasesc la nivelul tau.
Nu te mai screme sa argumentezi daca nu esti capabil sa ceri scuze. Devi penibil.
Abel Cavasi a scris:Iar uiți că asta e valabil pentru tine.
Partea proasta e ca ai facut o afirmatia de mai sus, care se adreseaza tuturor forumistilor tai. Dintr-un foc i-ai facut pe toti porci, arogantule. Asa e, ei nu se gasesc la nivelul tau.
Nu te mai screme sa argumentezi daca nu esti capabil sa ceri scuze. Devi penibil.
In acest caz particular, care este varianta ta despre curbura. Coincide cu parerea mea? sau prin ce se deosebeste?Abel Cavaşi a scris:Aștepți degeaba, din moment ce ea este expusă și n-ai înțeles-o. Tocmai de aceea mă chinuiesc cu voi, ca să vă iau copăcel, copăcel de la nivelul vostru. Dar dacă nu-mi răspundeți nici măcar la întrebările simple pe care vi le pun, vom stagna.
virgil- Moderator
Aş avea şi eu o variantă de răspuns la problema propusă asupra curburii traiectoriilor mobilului la timpii precizaţi, dar îmi lipsesc ceva rezultate experimentale şi de aceea, aş dori, mai întâi, să aflu şi părerea celuilalt moderator şi anume eugen.
Nu de alta, dar mi-ar displace ca o divergenţă de opinii cu un moderator de rang înalt să fie interpretată ca o aroganţă, cum am mai păţit! Şi după aia am mai fost şi pârât şi etc, etc...
La urma urmei, eugen este un experimentalist şi spre deosebire de noi, teoreticienii, ar putea imagina un experiment prin care să determine cerinţele respective.
Dacă n-a intervenit până acum, ori nu-i merge netul, ori se mai gândeşte!!
Eu unul aştept cu nesaţ opinia lui. După aia, o s-o zic eu şi pe-a mea!
Nu de alta, dar mi-ar displace ca o divergenţă de opinii cu un moderator de rang înalt să fie interpretată ca o aroganţă, cum am mai păţit! Şi după aia am mai fost şi pârât şi etc, etc...
La urma urmei, eugen este un experimentalist şi spre deosebire de noi, teoreticienii, ar putea imagina un experiment prin care să determine cerinţele respective.
Dacă n-a intervenit până acum, ori nu-i merge netul, ori se mai gândeşte!!
Eu unul aştept cu nesaţ opinia lui. După aia, o s-o zic eu şi pe-a mea!
Puncte : 33836
Data de inscriere : 18/03/2011
Salut coborârea in mijlocul actiunii a intransigentului nostruRazvan a scris:Aş avea şi eu o variantă de răspuns la problema propusă asupra curburii traiectoriilor mobilului la timpii precizaţi, dar îmi lipsesc ceva rezultate experimentale şi de aceea, aş dori, mai întâi, să aflu şi părerea celuilalt moderator şi anume eugen.
La urma urmei, eugen. . . . .
coleg. Interesul care i-l arata pe forum lui Eugen ma face
invidios. Cu toate astea ma bucur sa-l stiu sanatos si vigilent.
Moarte pseudostiintei!
virgil_48- Foarte activ
Pentru mine subiectul este epuizat, cel putin pana cand cel care l-a deschis, nu vine cu noi argumente serioase.
virgil- Moderator
Asa mi se pare si mie ca ar fi cazul. De fapt nu stiu daca de argumentevirgil a scris:Pentru mine subiectul este epuizat, cel putin pana cand cel care l-a deschis, nu vine cu noi argumente serioase.
ar fi nevoie, sau de un punct de vedere alternativ.
In general ce au exprimat ceilalti, reflecta o convergenta. Nu inteleg ce
nu au inteles sau ar mai fi de demonstrat.
virgil_48- Foarte activ
Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» O problemă nerezolvată cu numerele prime
» [Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
» Problemă
» [Rezolvat]Problemă cu teoria gravitaţiei? NU. Problema este rezolvată în cazul nerelativist.
» Problemă
Forum pentru cercetare :: Diverse :: Coş de gunoi invizibil pentru vizitatori :: Deschise de Pacalici
Pagina 2 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum