Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Sa mai auzim si de bine in Romania :
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
CAdi | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 39 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 39 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Perpetuum Mobile in magnetism
+2
virgil
scanteitudorel
6 participanți
Pagina 5 din 5
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Perpetuum Mobile in magnetism
Rezumarea primului mesaj :
Deschid acest subiect pentru a dezbate impreuna posibilitatea sau imposibilitatea obtinerii unei miscarii perpetue in magnetism.
Tranfer aici ultima postare a lui gafiteanu din subiectul ,,Ce fel de popor suntem "
Asi dori sa luam in discutie si aceste exemple :
https://www.youtube.com/watch?v=mO5OszGNe94
Domnul Mario Gudec prezinta mai multe filmulete cu ideile si lucrarile unor oameni pasionati de aceasta problema .
P.s. Pentru cine este interesat de noile materiale magnetice , poate accesa aceasta adresa :
http://neomagnet.ro/magneti-neodim-informatii-tehnice
Deschid acest subiect pentru a dezbate impreuna posibilitatea sau imposibilitatea obtinerii unei miscarii perpetue in magnetism.
Tranfer aici ultima postare a lui gafiteanu din subiectul ,,Ce fel de popor suntem "
Nu te contrazic pe subiectul savantilor ce au studiat si inca mai studiaza aceasta problema , mai ales ca si eu am lucrat pe un asemenea subiect timp de aproape 40 de ani , mai precis din anul 1979 , fara a obtine o miscare perpetua. Spre deosebire de Perpetuum Mobile gravitational consider ca fiecare magnet permanent are o energie interna ,( specifica ), care poate sustine materialele feromagnetice mai grele de peste 100 de ori masa magnetului respectiv, in cazul magnetilor din Neodim . Si intradevar asa cum ai afirmat mai inainte prin exemplul piliturilor totul se reduce la atractie , dupa care desprinderea magnetilor sau fierului de magnet , necesita aceeasi energie pe care ai obtinut-o la atractie .Prin urmare sistemul fizic se echilibreaza .gafiteanu a scris:La ora actuala milioane de savanti ca noi lucreaza la perpetuum mobile si lucreaza, lucreaza. Milioane au lucrat de mii de ani. Nici unul nu s-a trezit la timp ca asa ceva nu se poate. Numai natura poate misca totul perpetuu, omul nu are voie sa faca ce a interzis Dumnezeu.
Un magnet este doar o bucata de material neutru, ce are niste molecule orientate. Asta nu-l va pune in miscare vesnica. Trebuie sa avem o bucata de electroni sau de protoni orientati in aceeasi directie.
Asi dori sa luam in discutie si aceste exemple :
https://www.youtube.com/watch?v=mO5OszGNe94
Domnul Mario Gudec prezinta mai multe filmulete cu ideile si lucrarile unor oameni pasionati de aceasta problema .
P.s. Pentru cine este interesat de noile materiale magnetice , poate accesa aceasta adresa :
http://neomagnet.ro/magneti-neodim-informatii-tehnice
scanteitudorel- A decedat
- Mulţumit de forum : Prenume : Tudorel
Numarul mesajelor : 4989
Puncte : 25899
Data de inscriere : 20/02/2015
Obiective curente : Electricitate si magnetism , energii neconventionale .
Re: Perpetuum Mobile in magnetism
Ca sa realizezi un Perpetuum Mobile in magnetism ar trebuii sa cuplezi un electromotor si un generator electric , astfel ca generatorul sa furnizeze mai multa energie electrica electromotorului , iar ce apare in plus ca energie sa fie consumata in exterior . Se folosesc in acest caz doar electromagneti . Ei nu se consuma in timp asa cum se consuma magnetii permanenti .virgil_48 a scris:Pe timp nedeterminat inseamna perpetuum mobile. Daca principiulscanteitudorel a scris:Cine experimenteaza gaseste !
Ei bine , se poate transforma energia magnetostatica a unor magneti permanenti in energie cinetica pe timp nedeterminat , doar prin metode mecanice .
Incredibil de simplu este pricipiul fizic de functionare al unui astfel de dispozitiv .
Diferenta care exista intre forta de atractie si forta de respingere dintre doi magneti permanenti , sta la baza acestui principiu fizic .
Constructia motorului magnetic este aproape identica cu a motorului in 4 timpi.
Nu mai tin minte daca Razvan sau Pacalici, mi-a sugerat ideea de a construii un astfel de dispozitiv . M-am gandit atunci dar nu am gasit modalitatea, din punct de vedere teoretic, prin care sa rezolv aceasta problema .
,, Toate la timpul lor "
fizic este simplu, inseamna ca putem astepta din partea ta un astfel
de "convertizor" al energiei acumulate in magneti in energie cinetica.
Dupa ce il pui la treaba, poti constata daca functioneaza definitiv si
cam ce energie cinetica produce. Nu te entuziasma si tu ca ISabau
fara sa faci practic dispozitivul. Succese !
Chiar daca ani in sir am studiat si chiar lucrat pentru a obtine un generator electric fara forta de reactiune sau cu o forta mult redusa fata de normal , nu am reusit . Nici un electromotor care sa furnizeze mai multa energie mecanica decat energia electrica consumata .
Ce am descoperit acum nu tine de Perpetuum Mobile , dar chiar si asa , nimeni pana acum nu a realizat un dispozitiv care sa transforme energia specifica a uni magnet permanent in lucrul mecanic in mod ciclic si pe timp nedeterminat . Din acest motiv am scris > pe timp nedeterminat < , deoarece energia specifica a unui magnet permanent nu poate fi determinata cu aceiasi valoare in timp. In acest caz nici timpul nu poate fi determinat .
In spatele acestor vorbe exista experimente , unde am efectuat masuratori , iar din aceste masuratori am inteles ce fenomene fizice au loc si cum pot sa le modific pentru a creste cat mai sus randamentul supraunitar al masinii. Deci; lucrez teoretic , mai ales in mod logic , dar si practic .
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Sam 29 Iun 2019, 19:09, editata de 1 ori
- Numarul mesajelor : 4989
Imi cer scuze .
Dupa ce i-am raspuns lui virgi_48 am obsevat ca virgil si eugen au scris si ei pe acest topic .
Maine va voi raspunde in mod punctual , in masura in care o pot face , fara a va dezvaluii secretul inventiei , din motive obiective .
Dupa ce i-am raspuns lui virgi_48 am obsevat ca virgil si eugen au scris si ei pe acest topic .
Maine va voi raspunde in mod punctual , in masura in care o pot face , fara a va dezvaluii secretul inventiei , din motive obiective .
- Numarul mesajelor : 4989
Nu din liniile magnetice scot eu energie . Asta chiar ca ar fi revolutionar . Liniile cu energii diferite generate de catre magneti mai slabi sau mai tari , se comporta diferit fata de acelasi esantion feromagnetic . Prin urmare apar forte diferite pe spatii diferite, iar acestea inmultite dau valoare lucrului mecanic obtinut pentru fiecare situatie in parte .virgil a scris:Se stie ca liniile de camp magnetic sunt inchise, deci energia care circula printr-o linie este mereu aceiasi, chiar daca linia strabate medii cu densitati sau permeabilitati magnetice diferite .
Totdeauna fluxul magnetic care iese din polul unui magnet, trebuie sa fie egal cu fluxul magnetic care intra in polul opus, indiferent de aria sectiunii pe care o strabate la un moment dat prin mediul pe care il traverseaza. Nu ai cum sa scoti energie dintr-o linie de camp inchisa atat timp cat ceia ce iese din magnet trebuie sa fie egal cu ceia ce intra in magnet.
Eu nu am nici o incredere ca liniile acelea sunt altceva decatscanteitudorel a scris:. . . . .
Nu din liniile magnetice scot eu energie . Asta chiar ca ar fi revolutionar . Liniile cu energii diferite se comporta diferit fata de acelasi esantion feromagnetic . Prin urmare apar forte diferite pe spatii diferite, iar acestea inmultite dau valoare lucrului mecanic obtinut pentru fiecare situatie in parte .
o reprezentare grafica simplificata a unui fenomen legat de
miscarea unor particule din microcosmos. De aceea nu sunt
curios decat de rezultatul practic pe care l-ai obtinut si pe care
consider ca nu este cazul sa-l tii secret. Ba chiar ai putea sa
te lauzi cu el, sa atragi atentia in cazul ca este o inventie.
Ai o morisca care poate antrena ceva in miscarea de rotatie
NEALIMENTATA ?
Asa ai scris intr-un raspuns anterior. Scrie si ISabau
de o inventie, dar el a dat toate detaliile inainte sa obtina un
rezultat practic. Pretinde sa credem ca se invarteste, ceace...
virgil_48- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 11380
Puncte : 44921
Data de inscriere : 03/12/2013
eugen a scris:Atractia/ respingerea magnetica in versiunea Maxwell
Natura interactiunii atractie sau interactiunii respingere magnetica ne sugereaza o interactiune mecanica.
Atractia in cazul magnet / magnet sau magnet / feromagnet . Respingerea in cazul magnet/ diamagnet sau magnet / magnet . In aceste cazuri interactiunea mecanica produce energie mecanica sau consuma energie mecanica atunci cand inversam procesele respective .
In versiunea teoriei lui Maxwell , cele doua fenomene sunt interactiuni intr-un eter fluid.
Asta sustin si eu atunci cand afirm ca in interiorul unei linii magnetice sunt deplasari de sarcini magnetice pe traiectorii dublu elicoidale , asa cum este alcatuit filamentul unui bec incandescent .
Atractia poate fi interpretata ca dinamica de interactiune intre o presiune si un vacuum, corespunzatoare sensului opus al liniilor magnetice.
Aici nu-mi dau seama ce ai vrut sa scrii , deoarece in conceptia mea intre doua linii nu exista forta de atractie, doar forta de respingere , asa cum exista forta de repingere intre doua sarcini electrice de acelasi semn .
O linie de un sens se manifesta ca presiune, cea de sens contrar ca vacuum.
Corpurile materiale magnetice se atrag , ipotetic, in sensul exercitarii ”presiune-vacum” .
Respingerea este probabil efectul unor ” ciocniri, coliziuni” de fluxuri .
Cine afirma asa ceva ? Imi pare rau dar nu pot fi de acord cu aceasta afirmatie daca te referi la liniile magnetice . De acord pentru magnetii permanenti. Pentru atractie si respingere gasesti in Fizica atomului scrisa de mine la pag. 7 explicatiile necesare . Nu cred ca exista coliziunea intre fluxuri , chiar daca efectul pe care il produc liniile magnetice de sens contrar in afara miezului unei bobine este zero . Si Tesla foloseste acest efect in inventia sa .
Gasesc foarte semnificativa observatia lui Tudorel cu diferenta intre forta de atractie si forta de respingere.
Aici exista o diferenta pe care am gasit-o prima data in cartea Magneti permanenti , autor Emil Burzo la pag . 100. Daca valoarea fortei de atractie dintre doi magneti permanenti este egala cu 1 , atunci forta de respingere dintre aceiasi magneti este egala cu 0,33 . In anumite situatii forta de respingere poate deveni cu mult mai mica si asta in functie de valaoarea lui B max. .
virgil_48 a scris:Eu nu am nici o incredere ca liniile acelea sunt altceva decatscanteitudorel a scris:. . . . .
Nu din liniile magnetice scot eu energie . Asta chiar ca ar fi revolutionar . Liniile cu energii diferite se comporta diferit fata de acelasi esantion feromagnetic . Prin urmare apar forte diferite pe spatii diferite, iar acestea inmultite dau valoare lucrului mecanic obtinut pentru fiecare situatie in parte .
o reprezentare grafica simplificata a unui fenomen legat de
miscarea unor particule din microcosmos. De aceea nu sunt
curios decat de rezultatul practic pe care l-ai obtinut si pe care
consider ca nu este cazul sa-l tii secret. Ba chiar ai putea sa
te lauzi cu el, sa atragi atentia in cazul ca este o inventie.
Ce vorbesti vere ? ,, S-a intanlit hotul cu prostul ?" Eu cu lauda si altul cu inregistrarea la OSIM si cu toate drepturile care decurg de aici. Chiar nu ai priceput ca din motive obiective nu pot divulga secretul inventiei ? Documentele sunt in lucru .
NEALIMENTATA ?
Dar de ce in miscare de rotatie si nu in miscare dute -vino ? Am scris mai sus ca se aseamana motorului cu ardere interna , Otto / Diesel .
Asa ai scris intr-un raspuns anterior.
Unde ???
Scrie si ISabau
de o inventie, dar el a dat toate detaliile inainte sa obtina un
rezultat practic. Pretinde sa credem ca se invarteste, ceace...
Eu ce ti-am scris mai sus despre inventia mea ? Tu nu ai citit raspunsul pe care ti l-am dat ? Vezi acum :
In spatele acestor vorbe exista experimente , unde am efectuat masuratori , iar din aceste masuratori am inteles ce fenomene fizice au loc si cum pot sa le modific pentru a creste cat mai mult randamentul supraunitar al masinii. Deci; lucrez teoretic , mai ales in mod logic , dar si practic .
Nota . Ce treaba am eu cu isabau ? Pentru a intelege inventia lui mi-au fost necesare doar cinci secunde pentru a privi desenul respectiv . Iar pentru a demonstra ca nu functioneaza iti scriu doar atat . Cata energiie mecanica obtii la coborarea unui corp , atata energie vei consuma la ridicarea lui indiferent de drumul ales , plus lucrul mecanic de frecare .
Eu ti-am propus sa povestesti ce poate dispozitivul tau,scanteitudorel a scris:. . . . .
Ce vorbesti vere ? ,, S-a intanlit hotul cu prostul ?" Eu cu lauda si altul cu inregistrarea la OSIM si cu toate drepturile care decurg de aici. Chiar nu ai priceput ca din motive obiective nu pot divulga secretul inventiei ? Documentele sunt in lucru .
NEALIMENTATA ?
Dar de ce in miscare de rotatie si nu in miscare dute -vino ? Am scris mai sus ca se aseamana motorului cu ardere interna , Otto / Diesel .
. . . . .
nu cum este alcatuit sau cum functioneaza. Asta scrii
bineinteles numai in brevet.
Ce poate, ai inceput deja sa ne spui. Produce miscare alternativa.
Daca mai spui cat timp, curiozitatea mea este satisfacuta. Nu te
grabi sa spui ca "munceste" definitiv. Lasa-l sa se miste macar o
luna si vezi daca nu "oboseste". Si daca poate antrena ceva.
Toate motoarele acelea magnetice care te încântă pe YouTube
cu vioiciunea lor, nu ies pe piata tocmai fiindca "obosesc" repede.
Se epuizeaza energia inglobata in magneti. Daca speri altceva,
trebuie sa dovedesti practic.
virgil_48- Foarte activ
virgil_48 a scris: Eu ti-am propus sa povestesti ce poate dispozitivul tau, nu cum este alcatuit sau cum functioneaza. Asta scrii bineinteles numai in brevet.
Spre deosebire de inventiile pe care le gasesti pe Yutube ce au drept scop transformarea unui tip de miscare in alt tip de miscare , ( ex. Motorul Perendev ), care transforma presiunea magnetica generata de catre liniile statorice asupra liniilor magnetice rotorice care-i produc miscare de rotatie , iar aceasta se manifesta doar pana in momentul cand spinii electronilor necompensati si rotiti cu 180 de grade revin la situatia normala , adica pe directia vectorului magnetizare , asa cum au fost stabilit de catre producator . Aceste inventii nu transforma energia magnetilor permanenti in energie cinetica , ci doar o forma de miscare in alta forma de miscare, asa cu am scris mai sus.
In inventia mea apare o diferenta notabila intre energii , ( atentie , nu doar forte ), intre atractia unui material feromagnetic de catre liniile mag. pe un anumit spatiu pe care se deplaseaza si desprinderea acestui material feromagnetic de liniile mag. dar pe acelasi spatiu . Lucrul aceasta de diferentiere intre energii se realizeaza prin comutarea liniilor magnetice principale , dintr-un spatiu in alt spatiu , ( aer ) . Energia mecanica necesara pentru acest fenomen de comutatie este aproape de zero , deoarece anumite forte magnetice se anuleaza in mod reciproc.
Ce poate, ai inceput deja sa ne spui. Produce miscare alternativa.
Produce ce fel de miscare doresti , in functie de constructia masinii.
Daca mai spui cat timp, curiozitatea mea este satisfacuta.
Cat timp magnetii permanenti vor avea suficienta energie astfel ca randamentul sa fie supraunitar masina functioneaza .
Nu te grabi sa spui ca "munceste" definitiv. Lasa-l sa se miste macar o luna si vezi daca nu "oboseste".
Ce te grabesti asa ? Stai sa termin toate masuratorile . Sa ajung in randament supraunitar maxim , sa proiectez masina , sa fac documentatia necesara ptr. OSIM . Crezi ca un lucru se face cat ai bate din palme ?
Si daca poate antrena ceva.
Acesta ii este scopul .
Toate motoarele acelea magnetice care te încântă pe YouTube
cu vioiciunea lor, nu ies pe piata tocmai fiindca "obosesc" repede.
Se epuizeaza energia inglobata in magneti.
Nu obosesc de loc atata timp cat campul coercitiv Hc. nu depaseste valoarea indicata de producator . Ti-am explicat mai sus cum functioneaza ele si dece nu produc energie mecanica suplimentara .
Daca speri altceva,trebuie sa dovedesti practic.
In primul rand teoretic , deoarece inventia foloseste un nou principiu fizic , dupa care si practic pentru a valida teoria . [/b]
virgil a scris:Energia nu se naste din nimic.
Ea exista deja in magnetii permanenti . Nu trebuie sa se mai nasca .
Campul magnetic reprezinta un circuit inchis de energie sub forma unui flux de unde electromagnetice a carui forma este cat mai aproape de forma circulara.
Doar magnetice . Unde ai in fluxul de energie magnetica componenta electrica, ca sa scrii ,, sub forma unui flux de unde electromagnetice " ?
Orice interventie facuta asupra acestui flux se poate face ori modificand proprietatile mediului, ori folosind un alt flux magnetic, sau si una si alta.
De acord .
Aceste interventii presupun un consum de energie mecanica din partea expermentatorului, energie care se va regasi in raspunsul primit din partea campului asupra caruia se intervine.
De acord cu o singura mentiune . Citeste ultimul mesaj pe care i l-am scris lui virgil_48 si vei vedea cum raspunsul campului poate fi anulat .
Forta de respingere intre doua fluxuri magnetice se datoreaza deformarii liniilor de camp magnetic (de la forma initiala) atunci cand au sensuri opuse, la fel cum se deformeaza liniile de curent in vartejurile de apa cand sunt in apropiere.
Ceva nu este in regula in teoria ta . Atunci cand liniile celor doua fluxuri generate de catre magneti au acelasi sens apare forta de respingere intre ele , dar si cand au sensuri opuse datorita polaritatilor de acelasi semn a magnetilor apare forta de respungere intre magneti .
Forta de atractie intre doi magneti este data de insumarea a doua linii de camp apartinand a doua fluxuri magnetice diferite dar cu acelasi sens, intr-o singura linie de camp cu aceiasi dimensiune si forma ca cea initiala.
Daca ramane la fel , adio energie magnetica in plus . Mai gandeste-te putin .
Acest fenomen se datoreaza faptului ca doua sau mai multe unde electromagnetice se pot suprapune in acelasi volum sau linie de camp fara sa-si modifice forma sau volumul, pentru ca nu avem particule in miscare, ci doar vibratii ale mediului electromagnetic.
Asa o fi in campul electromagnetic , dar in campul magnetic ce spune si Maxwell ?
Mă bag și eu în seamă, "că cam" așa se procedează, ai-n-ai mingea, tragi la poartă!
Pe de altă parte, contradicția este drumul către progres.
Eu aș zice doar:
De ce un magnet e permanent?
Și, oare simplul fapt că acceptăm faptul că un magnet este permanent nu încalcă el însuși conservarea energiei?
Pentru că ce face un magnet?
Atrage!
Iar prin atracție, fie produce o energie cinetică suplimentară corpului atras, fie este nevoie de o forță pentru a-l scoate din acel câmp magnetic, forță care indiscutabil necesită un consum de energie.
Iar dacă este permanent, "altă-ntrebare"!
Un corp atras, "lipit" de un magnet, scade din intensitatea câmpului magnetic al magnetului inițial?
Adică la o distanță de "x metri" de centrul magnetului inițial, sau de centrul de masă al acestuia, acesta exercită o forță de y newtoni. Acesta atrage un corp metalic și-l ține lipit de el. În acest caz, la aceași distanță de x metri de centrul magnetului, sau al noului centru de masă, la aceeași distanță de "x metri" va fi exercitată aceeași forță de y newtoni?
Dar apropo, un magnet atrage mercurul?
Mă rog, era doar o curiozitate, să revenim.
Bun, a atras un corp. Sistemul corp-magnet mai atrage încă unul. Și încă unul, și încă tot așa.
Sistemul de magnet central cu diverse nenumărate corpuri metalice atrase și lipite de el, mai exercită încă aceeași forță magnetică de atracție?
Dacă nu, asta înseamnă că o parte din câmpul magnetic "l-a mâncat" fiecare corp atras, nu-i așa?
În caz contrar, dacă da, înseamnă că legea conservării energiei nu este universal valabilă!
Pe de altă parte, contradicția este drumul către progres.
Eu aș zice doar:
De ce un magnet e permanent?
Și, oare simplul fapt că acceptăm faptul că un magnet este permanent nu încalcă el însuși conservarea energiei?
Pentru că ce face un magnet?
Atrage!
Iar prin atracție, fie produce o energie cinetică suplimentară corpului atras, fie este nevoie de o forță pentru a-l scoate din acel câmp magnetic, forță care indiscutabil necesită un consum de energie.
Iar dacă este permanent, "altă-ntrebare"!
Un corp atras, "lipit" de un magnet, scade din intensitatea câmpului magnetic al magnetului inițial?
Adică la o distanță de "x metri" de centrul magnetului inițial, sau de centrul de masă al acestuia, acesta exercită o forță de y newtoni. Acesta atrage un corp metalic și-l ține lipit de el. În acest caz, la aceași distanță de x metri de centrul magnetului, sau al noului centru de masă, la aceeași distanță de "x metri" va fi exercitată aceeași forță de y newtoni?
Dar apropo, un magnet atrage mercurul?
Mă rog, era doar o curiozitate, să revenim.
Bun, a atras un corp. Sistemul corp-magnet mai atrage încă unul. Și încă unul, și încă tot așa.
Sistemul de magnet central cu diverse nenumărate corpuri metalice atrase și lipite de el, mai exercită încă aceeași forță magnetică de atracție?
Dacă nu, asta înseamnă că o parte din câmpul magnetic "l-a mâncat" fiecare corp atras, nu-i așa?
În caz contrar, dacă da, înseamnă că legea conservării energiei nu este universal valabilă!
curiosul- Banat temporar pentru comportamentul nepotrivit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 6790
Puncte : 41551
Data de inscriere : 22/03/2011
De fapt, Dorule, hai să simplificăm filozofia de mai sus!
În momentul în care un magnet (permanent sau nu) atrage un corp până îl lipește de el, sistemul magnet-corp se comportă ca un magnet mai mare, mai mic, sau la fel?
Adică, deși volumul sistemului magnet-corp atras s-a mărit, indiferent de distribuția spațială a masei, se mărește direct proporțional și forța de atracție magnetică?
Sau se micșorează?
Sau rămâne la fel?
În momentul în care un magnet (permanent sau nu) atrage un corp până îl lipește de el, sistemul magnet-corp se comportă ca un magnet mai mare, mai mic, sau la fel?
Adică, deși volumul sistemului magnet-corp atras s-a mărit, indiferent de distribuția spațială a masei, se mărește direct proporțional și forța de atracție magnetică?
Sau se micșorează?
Sau rămâne la fel?
Teoria ca teoria, practica te omoara !scanteitudorel a scris:virgil_48 a scris:
In primul rand teoretic , deoarece inventia foloseste un nou principiu fizic , dupa care si practic pentru a valida teoria .
virgil_48- Foarte activ
curiosul a scris:De fapt, Dorule, hai să simplificăm filozofia de mai sus!
Pentru a se face deosebirea dintre un magnet si un electromagnet s-a adoptat prin conventie denumirea de magnet permanent , ( chiar daca acest magnetism intern nu dureaza o vesnicie ), deoarece acesta are o energie interna proprie si radiaza in spatiu in mod continuu un camp magnetic . Aceasta energie se calculeaza cu urmatoarea formula . W = B. max x H. max / 2
Un electromagnet nu are energie proprie . El doar concentreaza si dirijeaza in spatiul inconjurator liniile magnetice generate de catre electroniii care circula , prin conductorul electric , (bobina cu miez feromagnetic ) . Din acest motiv se si numeste electromagnet .
Sau se micșorează?
Sau rămâne la fel?
Daca liniile magnetice generate de catre un magnet permanet sau un electromagnet sunt inchise in totalitate in jurul acelui magnet / electromagnet de catre un material feromagnetic , nu are cum sa se mareasca forta de atractie magnetica in jurul acestui ansmblu magnet / corp , deoarece nu mai exista linii magnetice care sa radiaze in spatiul inconjurator .
In concluzie : acest ansamblu magnet permanent / corp feromagnetic atras , nu devine un magnet mai mare , dimpotriva dispare ca notiune de magnet . Practic prin folosirea acestui procedeu ai izolat magnetul sau electromagnetul de mediul inconjurator . Asa functioneaza un ecran magnetic .
Dorule,
matimatica nu explică fenomenul, ci poate doar îl descrie cantitativ.
Nu asta ne interesează acum!
Deși știm toți că tu pui magnet lângă magnet, măsori ce se întâmplă acolo, în cel mai mulțumitor caz, ca și experimentator, tu doar constați ce se întâmplă acolo, nu și explici concret ce se întâmplă acolo.
Acele "închideri" ale liniilor de câmp magnetic sunt doar presupunerea ta raportat la justificarea experimentului!
Să dăm cezarului ce-i al cezarului!
N-are rost să ne mințim singuri bâjbâind într-un loc întunecat pe care nu-l "vedem" exact!
Adică, mergând pe linia teoretică a liniilor de câmp, pe care nu le-a văzut nimeni, să fim serioși, tu ai adaptat situația la teorie concluzionând că aceste linii se "închid".
Bun, știu că sunt tare cârcotaș acum, iar dacă chiar și pe tine, cu tot respectul, te pun pe post de Toma necredinciosul, merg pe același principiu care-ți dirijează și-ți construiesc și ție suspiciunile de you tube, eu înclin să cred că energia nu se poate "tranzacționa".
Adică nu poți s-o transformi în euro din dolari și aștepți să scadă prețul la lira sterlină.
N-ai cum să negi oricare alt principiu care aparent încalcă legea de conservare a energiei, în același timp în care tu consideri că poți pune la punct un sistem din care se poate obține energie.
N-ai cum!
Fie niciun sistem mecanic/magnetic nu merge, fie merg toate!
Pentru că dacă al tău va funcționa, principiul va funcționa pentru n alte sisteme!
Îmi pare rău, știu că este demotivant, dar pare că natura așa funcționează ea, Dorule!
Și trebuie să ne oprim la timp din iluzia că "sistemul meu" va merge!
Nu poți să trișezi natura!
Deși, cum spunea virgil, avem impresia că se poate.
Toată lumea știe că mie îmi place matematica mult de tot, deși n-am mai vorbit despre ea, dar înainte de a face matematică eu (ți-)aș propune să înțelegi și să-ți explici "mental" fenomenul.
Cum se atrag (electromagnetic) corpurile?
Cine generează forța (electro)magnetică, fotonul sau electronul?
De ce magneții atrag doar anumite substanțe și nu toate substanțele?
etc etc etc...
Mă rog, scuze pentru nota pesimistă a părerii mele despre obiectivitatea muncii tale, iar tu fă ce știi tu că trebuie făcut.
matimatica nu explică fenomenul, ci poate doar îl descrie cantitativ.
Nu asta ne interesează acum!
Deși știm toți că tu pui magnet lângă magnet, măsori ce se întâmplă acolo, în cel mai mulțumitor caz, ca și experimentator, tu doar constați ce se întâmplă acolo, nu și explici concret ce se întâmplă acolo.
Acele "închideri" ale liniilor de câmp magnetic sunt doar presupunerea ta raportat la justificarea experimentului!
Să dăm cezarului ce-i al cezarului!
N-are rost să ne mințim singuri bâjbâind într-un loc întunecat pe care nu-l "vedem" exact!
Adică, mergând pe linia teoretică a liniilor de câmp, pe care nu le-a văzut nimeni, să fim serioși, tu ai adaptat situația la teorie concluzionând că aceste linii se "închid".
Bun, știu că sunt tare cârcotaș acum, iar dacă chiar și pe tine, cu tot respectul, te pun pe post de Toma necredinciosul, merg pe același principiu care-ți dirijează și-ți construiesc și ție suspiciunile de you tube, eu înclin să cred că energia nu se poate "tranzacționa".
Adică nu poți s-o transformi în euro din dolari și aștepți să scadă prețul la lira sterlină.
N-ai cum să negi oricare alt principiu care aparent încalcă legea de conservare a energiei, în același timp în care tu consideri că poți pune la punct un sistem din care se poate obține energie.
N-ai cum!
Fie niciun sistem mecanic/magnetic nu merge, fie merg toate!
Pentru că dacă al tău va funcționa, principiul va funcționa pentru n alte sisteme!
Îmi pare rău, știu că este demotivant, dar pare că natura așa funcționează ea, Dorule!
Și trebuie să ne oprim la timp din iluzia că "sistemul meu" va merge!
Nu poți să trișezi natura!
Deși, cum spunea virgil, avem impresia că se poate.
Toată lumea știe că mie îmi place matematica mult de tot, deși n-am mai vorbit despre ea, dar înainte de a face matematică eu (ți-)aș propune să înțelegi și să-ți explici "mental" fenomenul.
etc etc etc...
Mă rog, scuze pentru nota pesimistă a părerii mele despre obiectivitatea muncii tale, iar tu fă ce știi tu că trebuie făcut.
Ultima editare efectuata de catre curiosul in Dum 30 Iun 2019, 17:42, editata de 1 ori
Pe mine invers . Teoria imi da de furca , mai ales atunci cand nu-mi dau seama de ce anumite fenomene se manifesta invers de cum le-am gandit . Ha-ha-ha !virgil_48 a scris:Teoria ca teoria, practica te omoara !scanteitudorel a scris:virgil_48 a scris:
In primul rand teoretic , deoarece inventia foloseste un nou principiu fizic , dupa care si practic pentru a valida teoria .
c.c , tu chiar vrei sa ma omori cu zile ? Daca este sa-ti raspund la absolut tot ce ai scris in textul tau chilometric , ma puca dimineata .curiosul a scris: N-ai cum să negi oricare alt principiu care aparent încalcă legea de conservare a energiei, în același timp în care tu consideri că poți pune la punct un sistem din care se poate obține energie.
N-ai cum!
Deci ; iti voi raspunde doar la textul de mai sus .
Energia exista . Eu doar trebuie sa o transform in alta forma de energie .
Nu trebuie să-mi răspunzi mie, ci poate ție, pentru că, normal, energie există, dar nu poate fi "tranzacționată" pentru că prețul ei natural va fi mereu neschimbat, indiferent de artificiul mecanic, magnetic, turbinogravitațional vom folosi.scanteitudorel a scris:c.c , tu chiar vrei sa ma omori cu zile ? Daca este sa-ti raspund la absolut tot ce ai scris in textul tau chilometric , ma puca dimineata .curiosul a scris: N-ai cum să negi oricare alt principiu care aparent încalcă legea de conservare a energiei, în același timp în care tu consideri că poți pune la punct un sistem din care se poate obține energie.
N-ai cum!
Deci ; iti voi raspunde doar la textul de mai sus .
Energia exista . Eu doar trebuie sa o transform in alta forma de energie .
Dacă eu îți dau 100 de lei ție cum ți s-ar părea să-mi dai înapoi măcar 200?
Natura nu face "cămătărie"!
Asta-i ideea de bază!
Dar...merită să încerci măcar!
Cam asta a fost ideea mesajului meu, care, cu siguranță, nu poate concura cu convingerile de nezdruncinat ale multora dintre noi!
Toate bune și ție, Dorule!
Repet, tu fă ce știi tu că trebuie să faci!
Pe de altă parte, Dorule, mai îmi veni o idee!
Sub ce formă se "reîntoarce" în natură, tot în natură, energia câștigată?
Numa' întreabă-te asta!
Apar particule noi, se dilată spațiul, mai apare vreo altă dimensiune spațio-temporală?
Sau doar tu te gândești că folosești energia deja existentă, într-o formă mult mai practică, accesibilă, utilă?
Sub ce formă se "reîntoarce" în natură, tot în natură, energia câștigată?
Numa' întreabă-te asta!
Apar particule noi, se dilată spațiul, mai apare vreo altă dimensiune spațio-temporală?
Sau doar tu te gândești că folosești energia deja existentă, într-o formă mult mai practică, accesibilă, utilă?
In lumea microcosmica mediul electromagnetic este foarte dens, ceia ce face ca si campurile electric si magnetic sa fie concentrate in volume foarte mici ce dau nastere la particule. Cand un camp insa este obligat sa strabata un alt mediu precum cel macro (gravitational) atunci liniile de camp sufera transformari marindu-si volumul. Acest lucru se observa foarte bine la iesirea liniilor de camp din polul unui magnet. Dar daca in calea liniilor de camp se afla un material capabil sa focalizeze aceste linii, acel material este atras deoarece are loc un fenomen de crestere a vitezei de propagare in acel mediu feromagnetic. Astfel functioneaza ca un motor cu reactie sau ca mijlocul de deplasare al unei sepii care absoarbe apa si o elimina cu viteza mai mare, numai ca in acest caz nu avem materie sub forma de particule, ci unde electromagnetice de mare frecventa. Din cate am citit si lumina isi modifica viteza de propagare cand trece prin sticla, apa sau alte medii. Pe de alta parte, tot ce iese dintr-un magnet pe la un pol, reintra integral prin celalalt pol, deci fluxul magnetic are un circuit inchis, si orice interventie de deformare de la forma naturala a fluxului (a liniilor de camp), se face cu o reactie din partea campului din care rezulta forta de respingere sau atractie. Lucrul mecanic pe care il face un magnet asupra altui magnet sau corp feromagnetic, este egal cu lucrul mecanic pe care il face omul pentru a interveni asupra campului prin diverse mijloace. Astfel nasterea curentului electric prin deplasarea unui conductor in campul magnetic este un exemplu elocvent ca acesta este direct proportional cu energia mecanica consumata pentru miscarea conductorului in camp. Randamentul acestei transformari este de peste 90%, dar niciodata peste 100%. Deci cu ajutorul campului magnetic nu putem scoate decat ceva mai putina energie decat consumam.curiosul a scris:
etc etc etc...
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12459
Puncte : 56976
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Sa experimentez , sa caut modalitatea prin care natura aranjeaza in asa fel fenomenele fizice , astfel ca in final , din suma bilantului energetic al unui astfel de sistem magnetic sa rezulte in mod obligatoriu zero .curiosul a scris: Repet, tu fă ce știi tu că trebuie să faci!
Chiar daca nu voi reusi sa gasesc in magnetism un sistem fizic din care in urma bilantului energetic sa rezulte o cifra mai mare decat zero , macar inteleg ce fenomene fizice au loc .
Pot sa raspund astfel in cunostinta de cauza , diverselor situatii care apar in anumite inventii , ce au acelasi scop ca cel urmarit de mine .
Am si eu o pasiune .
Ultima editare efectuata de catre scanteitudorel in Lun 01 Iul 2019, 18:02, editata de 2 ori
Foarte corect ce ai scris , dar asta nu ma opreste pe mine sa caut .virgil a scris:In lumea microcosmica mediul electromagnetic este foarte dens, ceia ce face ca si campurile electric si magnetic sa fie concentrate in volume foarte mici ce dau nastere la particule.curiosul a scris:
etc etc etc...
Cum ar fi ?
Cand un camp insa este obligat sa strabata un alt mediu precum cel macro (gravitational) atunci liniile de camp sufera transformari marindu-si volumul. Acest lucru se observa foarte bine la iesirea liniilor de camp din polul unui magnet. Dar daca in calea liniilor de camp se afla un material capabil sa focalizeze aceste linii, acel material este atras deoarece are loc un fenomen de crestere a vitezei de propagare in acel mediu feromagnetic. Astfel functioneaza ca un motor cu reactie sau ca mijlocul de deplasare al unei sepii care absoarbe apa si o elimina cu viteza mai mare, numai ca in acest caz nu avem materie sub forma de particule, ci unde electromagnetice de mare frecventa. Din cate am citit si lumina isi modifica viteza de propagare cand trece prin sticla, apa sau alte medii.
Alti au descoperit ca in Univers lumina poate avea o viteza mult mai mare decat aceia cunoscuta la ora actuala . Am vazut o emisiune pe Discovery Science acum doua sau trei luni .
Pe de alta parte, tot ce iese dintr-un magnet pe la un pol, reintra integral prin celalalt pol, deci fluxul magnetic are un circuit inchis, si orice interventie de deformare de la forma naturala a fluxului (a liniilor de camp), se face cu o reactie din partea campului din care rezulta forta de respingere sau atractie. Lucrul mecanic pe care il face un magnet asupra altui magnet sau corp feromagnetic, este egal cu lucrul mecanic pe care il face omul pentru a interveni asupra campului prin diverse mijloace. Astfel nasterea curentului electric prin deplasarea unui conductor in campul magnetic este un exemplu elocvent ca acesta este direct proportional cu energia mecanica consumata pentru miscarea conductorului in camp. Randamentul acestei transformari este de peste 90%, dar niciodata peste 100%. Deci cu ajutorul campului magnetic nu putem scoate decat ceva mai putina energie decat consumam.
curiosul a scris: Apar particule noi, se dilată spațiul, mai apare vreo altă dimensiune spațio-temporală?
Nu-mi bat capul cu asa ceva . Ce ai scris mai jos ma preocupa .
Nu ca`ta, ca ca`ti degeaba.scanteitudorel a scris: Foarte corect ce ai scris , dar asta nu ma opreste pe mine sa caut .
Numarul mesajelor : 7617
Puncte : 36100
Data de inscriere : 13/06/2011
Obiective curente : 0)-Fondator "Asociatia Fostilor Cercetatori Stiintifici".
1)-Stiinta camuflata in bascalie pentru tonti. Imi perfectionez stilul bascalios.
2)-Să-mi schimb sexul. Transplant cu altul mai vârtos. Si care să stie si carte.
Nu chiar degeaba . Am rezolvat problema . Am obtinut prin masuratori si calcule egalitate perfecta . Fata de altii care afirma ca aceasta egalitate exista, eu stiu si cum se manifesta . Problema este frumoasa , deci nu am avut ce pierde din punct de vedere stiintific si tehnic . Am jonglat cu fenomenele fizice de natura magnetica pentru a descoperii cum raspunde sistemul respectiv , astfel ca din suma energiilor generate si consumate sa rezulte zero. Pacat ca nu mai activeaza pe forum si The Misuser , un pasionat al acestor fenomene .gafiteanu a scris:Nu ca`ta, ca ca`ti degeaba.scanteitudorel a scris: Foarte corect ce ai scris , dar asta nu ma opreste pe mine sa caut .
Acesta este modelul fizic despre care am scris mai sus si care functioneaza in 4 timpi :
Deplasarea comutatorului de flux pe axa orizontala determina atractia slaba sau puternica a placii , pe axa verticala . Pentru a realiza un echilibru intre forta de atractie si forta de respingere a comutatorului de flux magnetic in fluxul statoric , am folosit 3 siruri de magneti din Neodim pentru respingere si 1 sir pentru atractie, deoarece am constatat ca raportul dintre forta de respingere si forta de atractie la intrarea in flux este = 3 . Acelasi raport exista si intre lucrurile mecanice deoarece fortele respective actioneaza pe acelasi spatiu. Raportul dintre energiile la atractie si retinere este egal cu 2 , ( raport supraunitar ), adica energia necesara la desprindere este la jumatate fata de energia generata la atractia placii.
Nota ; Aceasta diferenta dintre energiile , generata /consumata de catre placa , m-a dus pe mine in eroare atunci cand am gandit ca daca repectivele forte la patrunderea comutatorului in fluxul statoric sunt egale , ( energiile sunt si ele egale fara nici o problema ), nu voi mai consuma energie pentru deplasarile comutatorului . Dar la iesirea comutatorului din flux a aparut o forta de retinere pe distanta respectiva , prin urmare am consumat exact ce a generat in plus placa .
De ce ? Ce fenomene fizice sunt prezente ?
Deplasarea comutatorului de flux pe axa orizontala determina atractia slaba sau puternica a placii , pe axa verticala . Pentru a realiza un echilibru intre forta de atractie si forta de respingere a comutatorului de flux magnetic in fluxul statoric , am folosit 3 siruri de magneti din Neodim pentru respingere si 1 sir pentru atractie, deoarece am constatat ca raportul dintre forta de respingere si forta de atractie la intrarea in flux este = 3 . Acelasi raport exista si intre lucrurile mecanice deoarece fortele respective actioneaza pe acelasi spatiu. Raportul dintre energiile la atractie si retinere este egal cu 2 , ( raport supraunitar ), adica energia necesara la desprindere este la jumatate fata de energia generata la atractia placii.
Nota ; Aceasta diferenta dintre energiile , generata /consumata de catre placa , m-a dus pe mine in eroare atunci cand am gandit ca daca repectivele forte la patrunderea comutatorului in fluxul statoric sunt egale , ( energiile sunt si ele egale fara nici o problema ), nu voi mai consuma energie pentru deplasarile comutatorului . Dar la iesirea comutatorului din flux a aparut o forta de retinere pe distanta respectiva , prin urmare am consumat exact ce a generat in plus placa .
De ce ? Ce fenomene fizice sunt prezente ?
Imi place pe acest forum . Eu intreb eu raspund .scanteitudorel a scris: De ce ? Ce fenomene fizice sunt prezente ?
Placa este la o anumita distanta fata de magneti , astfel ca intre aceasta si magneti nu exista forta de atractie .
T1 - Atunci cand comutatorul de linii magnetice patrunde in fluxul statoric apare o forta de respingere dintre cele trei siruri x 4 magneti si fluxul statoric .
In acelasi timp intra si 1 sir x 4 magneti care sunt atrasi in acelasi flux statoric .
Forta de atractie este egala cu forta de respingere , deci rezulta ca deplasarea poate fi facuta in interior fara consum de energie .
T 2 - Cand comutatorul de linii a patruns pana la capatul cursei liniile statorice au fost comutate pe verticala , ( din interiorul cavitatii catre exteror ) . Acum apare forta de atractie dintre placa si magneti, ceea ce determina placa sa se deplaseze pana la cea mai mica distanta fata de piesele polare .
In cazul acesta toate liniile mag. statorice se inchid prin placa , iar in spatiul destinat comutatorului de linii nu mai exista alte linii magnetice in afara de liniile magnetice ale magnetilor care au fost atrasi in flux si a magnetilor care au fost respinsi de flux . Deci circuitul magnetic este inchis doar intre acesti magneti montati pe comutatorul de flux .
T 3 - Daca vrem sa-i extragem de la locul lor, fireste ca intre acestia si piesele polare , apare o forta de retinere pe distanta respectiva , deci si un consum de energie, care va fi egala cu 50 la % din energia generata de catre placa , la coborare .
T 4 - Placa revine la pozitia initiala fiind atrasa de catre magneti doar cu 50 la % din forta care s-a manifestat la atractie .
Gata .
Ce se intampla in acest motor magnetic ?
De unde apare miscarea de rotatie ?
https://www.youtube.com/watch?v=UDjVf5VVinM&t=370s
Când vor spune ce poate invarti motorul acela si cat timp, sa-tiscanteitudorel a scris:Ce se intampla in acest motor magnetic ?
. . . . .
bati capul. Dar am observat ca asa ceva nu poti afla. Pe inventator
il cuprinde la inceput entuziasmul, se lauda pe YouTube, dar cand
observa ca motorul lui a obosit, tace din gura.
De unde apare miscarea de rotatie, poti intelege si tu daca
le urmaresti cu atentie. Iar daca te gandesti la sursa de energie,
stii care este.
virgil_48- Foarte activ
Stiu , dar sursa este magnetostatica care respecta LCE . Adica ce intra aia iese . Deci ?virgil_48 a scris:Când vor spune ce poate invarti motorul acela si cat timp, sa-tiscanteitudorel a scris:Ce se intampla in acest motor magnetic ?
. . . . .
bati capul. O elice de ventilator si este arhisuficient .
Pai el nu stie ce fenomene fizice au loc , cum sa-mi explice ?
Dar am observat ca asa ceva nu poti afla.
Mai sa fie , chiar asa ?
Pe inventator il cuprinde la inceput entuziasmul, se lauda pe YouTube, dar cand
observa ca motorul lui a obosit, tace din gura.
De unde apare miscarea de rotatie, poti intelege si tu daca
le urmaresti cu atentie.
Poate imi explici tu ca eu nu stiu limba rusa .Iar daca te gandesti la sursa de energie,
stii care este.
Prin intermediul fenomenelor magnetice pot fi realizate multe modele mecanice care te surprind prin actiunea lor.
Am prezentat mai sus aceasta figura:
https://servimg.com/view/19175052/252
, unde in mecanismul respectiv , cu o forta mica introducem comutatorul de flux intre cele doua piese polare .
Placa datorita fortei de atractie capata o viteza foarte mare , practic izbeste cu o forta suficient de mare, incat poate sparge magnetii . Acest fenomen ne creeaza noua impresia ca energia obtinuta la coborare va fi mult mai mare decat energia pe care am consumat-o atunci cand am introdus comutatorul de flux .
Fals !
Pentru a ma convinge de realitate , am folosit un mecanism cremaliera /volanta si astfel cu energia mecanica acumulata in volanta sa pot introduce/ extrage comutatorul de flux .
Enegia obtinuta a fost mult mai mica decat energia necesara acestei
operatiuni .
Tot aici am sa scriu si despre inventia de mai sus .
Principiul de functionare a ei, este simplu .
In primul rand trebuie sa rotim cu 180 de grade orientarea spinilor ,( prin mecanismul de apropiere a magnetilor in situatia cand acestia se resping ) , din domeniile Bloch , a o mica parte din electronii necompensati ai materialului magnetic . In cazul magnetilor din Ferita dura aceasta rotatie poate fi realizata mult mai usor si in numar mai mare ,iar revenirea electronilor la orientarea initiala se face mult mai repede , fata de a magnetilor din Neodim .
Prin aranjamentul folosit , adica pozitionarea magnetilor rotorici fata de magnetii statorici se realizeaza permanent un dezechilibru al fortelor in rotatie .
Motorul functioneaza atat timp cat dureaza timpul de revenire a domeniilor Bloch deviate la pozitia initiala si astfel se transforma energia care a fost consumata pentru plasarea magnetilor care se resping fata in fata , in energie de rotatie , minus energia de frecare din lagare.
Nota : Ce pot eu sa spun despre aceste doua mecanisme prezentate ? Ca in ambele situatii folosesc mecanismul unor parghii mecanice in fenomene magnetice ?
Da , dar cu ce ma ajuta ? Absolut cu nimic in obtinerea de energie mecanica suplimentara .
Am prezentat mai sus aceasta figura:
https://servimg.com/view/19175052/252
, unde in mecanismul respectiv , cu o forta mica introducem comutatorul de flux intre cele doua piese polare .
Placa datorita fortei de atractie capata o viteza foarte mare , practic izbeste cu o forta suficient de mare, incat poate sparge magnetii . Acest fenomen ne creeaza noua impresia ca energia obtinuta la coborare va fi mult mai mare decat energia pe care am consumat-o atunci cand am introdus comutatorul de flux .
Fals !
Pentru a ma convinge de realitate , am folosit un mecanism cremaliera /volanta si astfel cu energia mecanica acumulata in volanta sa pot introduce/ extrage comutatorul de flux .
Enegia obtinuta a fost mult mai mica decat energia necesara acestei
operatiuni .
Tot aici am sa scriu si despre inventia de mai sus .
Principiul de functionare a ei, este simplu .
In primul rand trebuie sa rotim cu 180 de grade orientarea spinilor ,( prin mecanismul de apropiere a magnetilor in situatia cand acestia se resping ) , din domeniile Bloch , a o mica parte din electronii necompensati ai materialului magnetic . In cazul magnetilor din Ferita dura aceasta rotatie poate fi realizata mult mai usor si in numar mai mare ,iar revenirea electronilor la orientarea initiala se face mult mai repede , fata de a magnetilor din Neodim .
Prin aranjamentul folosit , adica pozitionarea magnetilor rotorici fata de magnetii statorici se realizeaza permanent un dezechilibru al fortelor in rotatie .
Motorul functioneaza atat timp cat dureaza timpul de revenire a domeniilor Bloch deviate la pozitia initiala si astfel se transforma energia care a fost consumata pentru plasarea magnetilor care se resping fata in fata , in energie de rotatie , minus energia de frecare din lagare.
Nota : Ce pot eu sa spun despre aceste doua mecanisme prezentate ? Ca in ambele situatii folosesc mecanismul unor parghii mecanice in fenomene magnetice ?
Da , dar cu ce ma ajuta ? Absolut cu nimic in obtinerea de energie mecanica suplimentara .
Motor magnetic , Brevet de inventie acordat de OSIM unui roman . Asa sa fie oare cum descrie inventatorul inventia ? Unde greseste ?
http://pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO131168%20RO%20131168&iDocId=10382&iepatch=.pdf
http://pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO131168%20RO%20131168&iDocId=10382&iepatch=.pdf
Dl. Inginer si examinator , ati distrus Motorul Perendev , in loc ca acesta sa fie perfectionat asa cum considerati dvs. si inventatorul.scanteitudorel a scris: Motor magnetic , Brevet de inventie acordat de OSIM unui roman . Asa sa fie oare cum descrie inventatorul inventia ? Unde greseste ?
Introducerea materialului feromagnetic de forma unor discuri din otel , asa cum scrie in inventie ,, rotoarele magnetice fiind solidarizate între ele prin şuruburi cu piuliţe, prin dispunerea între ele a unor discuri de oţel " aplicate la rotor , nu mareste cuplul si nici randamentul , dimpotriva acesta scade semnificativ, deoarece fluxul magnetic variabil care patrunde in materialul feromagnetic franeaza miscarea de rotatie a rotorului, chiar daca sunt eliminati prin procedeul folosirii unor tole , curentii Foucault . Este posibil chiar sa nu mai functioneze absolut deloc , deoarece forta de frecare poate fi fie mai mare decat cuplul de rotatie care se realizeaza intre magnetii permanenti , (prin revenirea spinilor electronilor necompensati la directia de magnetizare initiala ) . Din acest motiv nu poate fi realizat un Motor tip. Perendev cu magneti din Ferita dura . Liniile magnetice ale celor doi magneti permanenti, atunci cand se resping , patrund prea mult in magnetii pereche , iar la desprindere apare fenomenul de franare intre linii.
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 5 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum