Forum pentru cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romana
Scris de Forever_Man Ieri la 22:56

» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31

» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57

» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07

» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00

» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26

» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50

» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30

» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44

» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05

» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06

» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14

» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59

» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56

» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06

» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04

» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11

» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43

» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01

» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51

» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34

» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59

» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01

» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06

» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03

» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57

» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50

» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37

» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49

» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37

Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )

» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )

» Mesaj de la No_name în TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
( 1 )

» Mesaj de la CAdi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )

Top postatori
virgil (12458)
deplasarea in timp - Pagina 2 Vote_lcapdeplasarea in timp - Pagina 2 Voting_bardeplasarea in timp - Pagina 2 Vote_rcap 
CAdi (12397)
deplasarea in timp - Pagina 2 Vote_lcapdeplasarea in timp - Pagina 2 Voting_bardeplasarea in timp - Pagina 2 Vote_rcap 
virgil_48 (11380)
Abel Cavaşi (7963)
gafiteanu (7617)
curiosul (6790)
Razvan (6183)
Pacalici (5571)
scanteitudorel (4989)
eugen (3969)

Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi
Pacalici
CAdi
curiosul
Dacu
Razvan
virgil
meteor
gafiteanu
scanteitudorel

Cei mai activi postatori ai lunii
virgil
No_name
CAdi
ilasus
Dacu2
eugen
Forever_Man
Abel Cavaşi

Cei mai activi postatori ai saptamanii
Dacu2
virgil
Forever_Man
CAdi
eugen
ilasus
Abel Cavaşi

Flux RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 36 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 36 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57

deplasarea in timp

+6
cris
WoodyCAD
Razvan
nic
eugen
ppet
10 participanți

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

deplasarea in timp - Pagina 2 Empty deplasarea in timp

Mesaj Scris de ppet Joi 13 Oct 2011, 18:42

Rezumarea primului mesaj :

Buna ziua.Sunt nou pe forum.Acum o perioada am scris o carte (Introducere in fizica deplasarilor in timp.....) cu ipoteze nonconfirmiste la limita fizicii actuale .Cartea nu se gaseste in comert (nu sunt interesat sa castig bani sau premii). Doresc sa trimit un examplar (pentru inceput) .Adresa ...? Daca lucrarea pare interesanta continuam (evident fara a monopoliza subiectele pe forum )

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 34
Puncte : 14472
Data de inscriere : 10/10/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...

Sus In jos

deplasarea in timp - Pagina 2 Empty Re: deplasarea in timp

Mesaj Scris de Razvan Joi 20 Oct 2011, 18:11

Asta l-am mai întrebat şi eu:
O primă întrebare: de ce ai ales ca unitatea unei reţele-spaţiu să fie un cub? De ce mărimea h(0) nu poate fi o rază a unei sfere şi ai ales ca ea să fie latura unui cub?
Iar răspunsul său a fost:
un spatiu nu poate fi generat (nu pot incapea in spatiu ) decat figuri (forme) geometrice care au axele de simetrie de ordinul 1 adica centre de simertie ,de ordinul 2 adica plan de simetrie si axele de ordinul 3 ;restul axelor superioare sunt fie combinatii ale celor trei axe exemplu axa de ordinul 4 (combinatii de doua axe de ordinul 2) sau 6 (combinatii ale axelor 2 si 3) fie nu exista.De exemplu un plan poate fi generat de patrate s-au hexagoane si cam atat (pentagoane de pilda nu).Spatiul tridimensional poate fi generat teoretic doar de forme similare cristalelor cu mai multe axe de simetrie ,practic ar trebui sa constatam ca spatiul si fenomenele legate de el respecta aceste axe de simetrie .Experienta ne arata ca un cub ( cea mai simpla forma din natura) reflecta cel mai bine realitatea sugerand izotropia perfecta dupa cele 3 dimensiuni..Desigur si fractalii care nu au axe de simetrie pot genera un spatiu ( si sunt fenomene care chiar sugereaza acest lucru ) ,sferele insa nu,( raman goluri) ,la fel si fractalii care la limita sunt tot sfere.Personal cred ca din mai multe variante posibile cea mai probabila este cea mai simpla.

Razvan
Foarte activ
Foarte activ

Numarul mesajelor : 6183
Data de inscriere : 18/03/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de WoodyCAD Joi 20 Oct 2011, 18:44

...ma simt nevoit sa vad ca mm....are logica...departandu-se de o gandirea primimatei!
....
Pentru restul, 7 NU EXISTA....abstractizarile....NU SUNT REALITATI....curentul electric...o umbra a realitatii, un efect de care ne folosim..!
...Ce nu puteti intelege......sunt LUCRURI FUNDAMENTALE!
....
MM a observat CORECT....incurcati UMBRA cu REALITATEA!
...
A vorbi despre deplasearea in timp....este UN NON SENS....cat timp NU CONSTIENTIZATI CE ESTE TIMPUL!
....
IESITI DIN LUMEA UMBRELOR....PUNETI TIMPUL PE MASA...DACA VORBITI DESPRE LUCRURI CE EXISTA!
...
EU VA SPUN CA, FIRIMITURILE DIN POVESTE....NU AU TIMP...LA FEL TOATE PARTICULELE DIN UNIVERS....DACA PENTRU O ETERNITATE.....NU_SI SCHIMBA POZITIA RELATIVA!
....
FOLOSITI CREIERASUL....si introduceti TIMPUL din visele voastre....intr-un UNIVERS INERT!
....materia EXISTA...fara ...TIMP...insa maimuta savanta...nu vede!
GEOMETRIA SI DINAMICA UNIVERSULUI....SUNT 2 LUCRURI DISTINCTE!
GEOMETRIA ESTE ATEMPORALA.....IN ORICARE DIN TRANSFORMARILE SALE!....
Pentru a descrie GEOMETRIA, in diferite stadii de evolutie, ai nevoie de REPER, de ABSTRACTIZARE, DE LEGATURA! ACEASTA LEGATURA....NU ESTE REALITATE!
LEGATURA DINTRE 2 GEOMETRII EVOLUTIVE ....NU ESTE CEVA REAL...ESTE ....CONCEPTUL NECESAR GANDIRII UMANE!
...
ASADAR....Deplasarea in timp, pe directia ABCD, sau DCBA se poate concepe doar daca GEOMETRIILE EVOLUEAZA prin aceste stari!
...
DEPLASAREA ESTE...EXISTENTIALA!....GEOMETRIA SE DEPLASEAZA....NU TIMPUL!.....GEOMETRIA EVOLUEAZA SI CARA CONCEPTUL....DUPA EA!

WoodyCAD
Foarte activ
Foarte activ

Numarul mesajelor : 2617
Data de inscriere : 31/08/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Abel Cavaşi Joi 20 Oct 2011, 18:51

WoodyCAD a scris:Pentru restul, 7 NU EXISTA....abstractizarile....NU SUNT REALITATI....curentul electric...o umbra a realitatii, un efect de care ne folosim..!
Realitatea este o mulţime de relaţii între asemenea „umbre”. Dacă vrei, realitatea este ea însăşi o umbră. Dacă crezi că mărul de pe masa ta este mai real decât numărul 7, te înşeli amarnic.
Abel Cavaşi
Abel Cavaşi
Fondator
Fondator

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue9 / 109 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Prenume : Abel
Numarul mesajelor : 7963
Puncte : 34616
Data de inscriere : 28/02/2008
Obiective curente : Sunt în căutarea unei aplicații a Fizicii elicoidale.

http://abelcavasi.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Joi 20 Oct 2011, 19:01

Subscriu si eu la cele spuse de mm si curiosul. Contrazicerea nu duce la nimic bun, ci doar la consum energetic inutil.

Pentru a intelege ce zici tu WoodyCad, trebuie pe langa o minte deschisa la 360 grade si profunzime de patrundere, si multe alte calitati si capacitati care nu le poti avea prin prisma limitarilor impuse si cultivate de sistemul actual. Trebuie multa rabdare din partea ta, si multa abnegatie din partea celor ce vor sa inteleaga.

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue10 / 1010 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24679
Data de inscriere : 31/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de WoodyCAD Joi 20 Oct 2011, 19:18

Marul inseamna un conglomerat de 7 particule fundamentale....ce se deplaseaza in volumul marului...cu viteze uluitoare.
..... particulele inseamna realitate...7 este abstractizarea acesteia...LOGOSUL!
....
Faceti confuzii ULUITOARE, incurcati LOGOSUL ...cu realitatea, asa cum incurcati LOGOSUL energiei cu....masa.
ENERGIA NU ESTE MASA.....CONCEPTUL, ABSTRACTIZAREA, NU ESTE REALITATE!.....ABSTRACTIZAREA MATEMATICA REFLECTA, TRANSPUNE, REALITATEA....ACEEASI REALITATE....putand avea o infinitate de abstractizari!

EU NU MA INSEL...PAMANTUL NU ESTE PLAT....CHIAR DACA TOTI IL VAD PLAT!
....
Eu vorbesc CU REALITATEA PE MASA!

Sadang, EU NU MA ADRESEZ MAIMUTEI SAVANTE! Cool Cool Very Happy Very Happy
...daca din 1 000 de persoane 1 a trecut bariera...este OK.
(nu orice primata are voie ...sa-si faca...OZN Very Happy Very Happy )
WoodyCAD
WoodyCAD
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue6 / 106 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23108
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!

Sus In jos

Mesaj Scris de nic Vin 21 Oct 2011, 00:44

Salut,
sadang a scris:Subscriu si eu la cele spuse de mm si curiosul. Contrazicerea nu duce la nimic bun, ci doar la consum energetic inutil.
Lupta contrarilor înseamnă dezvoltare. A contrazice nu înseamnă a nega, este un mod de a căuta să înțelegi fenomenul. Când un elev pune întrebări profesorului îl contrazice?
sadang, ce zici de mentorul tău WoodyCad, citește:
WoodyCAD a scris:Sadang, EU NU MA ADRESEZ MAIMUTEI SAVANTE!
Ce vrea să spună? Fă-mă să înțeleg...

nic
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue0 / 100 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19876
Data de inscriere : 24/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de sadang Vin 21 Oct 2011, 07:43

Nic, ti-am raspuns pe topicul "cine pe cine copiaza". Daca doresti musai, putem continua pe PM.

sadang
Ne-a părăsit

Mulţumit de forum :
Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24679
Data de inscriere : 31/05/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Vin 21 Oct 2011, 18:53

Referitor entropie .Admitem ca reala afirmatia conform careia universul spatiu se deplaseaza in propriul spatiu ( caruia noi ii spunem timp).Daca traiectoria lui ar fi un cerc nu ar trebui sa se intample nimic (toate structurile ar fi nemodificate in timp ),ori noi constatam ca exista evolutie (de la particule elementare la fiinte ca noi), Noi percepem timpul ca fiind liniar doar pentru ca nu traim destul.Observam ca putem face lesne o asemanare cu planeta noastra care s-a rotit pe orbita sa eliptica de milioane de ori si dupa cum vedem de la un an la altul nu se intampla mari schimbari.Aceasta inseamna ca putem sa ne intrebam :;din care si din cate universuri purtam aceste discutii? Aceasta este o noua dimensiune a universului ( care poate fi interpretata si ca trei dimensiuni ascunse ).Noi stim ca “intr-un grup de obiecte cu insusiri diferite nu se poate face o ierarhizare absoluta ‘(.Pentru oricare observator din univers universurile sunt ortoexistente ) prin urmare nu putem sa afirmam cu certitudine ca universul nostru este primul ultimul s-au mai sunt alte cateva.Daca asemanarea cu Terra este reala atunci aceste noi universuri sunt aproape identice cu al nostru deoarece au aceeasi traiectorie si,aceeasi materie Sigur, in spatiul timp pot exista nenumarate alte obiecte tip univers probabil cu legi exotice complet diferite de ale noastre.Pastrand asemanarea noi ne aflam pe traiectorie cam prin luna Martie ,Probabil de aceia nu gasim alte civilizatii in univers (apar peste tot cam in acelasi timp ).Cam de acum ,miscarea fiind lenta in timp ,ar trebui sa masuram structuri din reteaua de timp de exemplu obiecte care par a se deplasa cu viteze mai mari decat viteza luminii sau fenomene puternic energetice care apar din nimic .Din pacate, nimic din ce vedem acum nu va mai exista in universul cu aceeasi materie dar cu sens temporal invers adica in antiunivers.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Razvan Vin 21 Oct 2011, 19:52

ppet a scris:...universul spatiu se deplaseaza in propriul spatiu ( caruia noi ii spunem timp).
Îmi place ideea. Să presupun că tu consideri ca spaţiul şi timpul ca având aceaşi structură iar spaţiul ca fiind un fel de "extrapolare" a timpului? Nu-mi dau seama dacă mă exprim prea bine, dacă nu înţelegi ce vreau să zic, spune-mi.
Pastrand asemanarea noi ne aflam pe traiectorie cam prin luna Martie ,Probabil de aceia nu gasim alte civilizatii in univers (apar peste tot cam in acelasi timp ).
Asta nu ştiu dacă am înţeles bine: pentru luna "martie" ai luat ca referinţă momentul Big-Bang şi ai raportat la asta, sau cum?
Sper să nu te superi că îţi pun întrebări punctuale, dar chiar îmi place subiectul şi prefer să urmăresc în continuare expunerea ta, întrebându-te acolo unde am nelămuriri sau unde cred de cuviinţă.
Îmi pare rău că pentru o perioadă acest forum s-a abătut de la subiect. Nu lua în consideraţie. Există membri pe forum pe care chiar îi interesează expunerile tale.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue9 / 109 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Puncte : 33836

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Sam 22 Oct 2011, 16:29

De fapt Razvan ,(o sa vedem mai tarziu) ,lumea este structurata pe retele de materie de diferite complexitati si functie de locul unde se afla observatorul deci functie de complexitatea lui el masoara o retea, ca fiind spatiu , miscare (structuri de vectori ), sau timp. Luna martie este calendaristic a treia luna din an ,eu dorind sa subliniez ca universul a parcurs cca.un sfert din traiectorie de la marea explozie (evident am gresit scuze . Trebuia trei luni de la solstitiul de toamna cand Pamantul este cel mai apropiat de soare )

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Razvan Sam 22 Oct 2011, 16:33

eu dorind sa subliniez ca universul a parcurs cca.un sfert din traiectorie de la marea explozie
Asta înţelesesem şi eu, dar nu eram sigur.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Sam 22 Oct 2011, 18:59

Ref,entropie-continuare.Definim informatia –simetrie (infosimetria ) ca fiind totalitatea elementelor de simetrie pe care le contine un fenomen sau o structura materiala .Simetria, este cea mai generala lege a naturii, in sensul ca tot ce vedem contine simetrie Fenomenele care interactioneaza pastreaza elementele comune de simetrie (principiul simetriei CURIE ).Cu alte cuvinte, :elementele de simetrie, trec de la un fenomen la altul, de la un obiect la altul.Vom face acum un paralelism intre o unda de lumina (campul electromagnetic ) si o unda de infosimetrie. Lumina se deplaseaza in spatiu iar.dupa axa X pot fi masurate lungimea de unda si frecventa.Pe celelalte doua axe se gasesc sinusoidele campului magnetic respective electric ,decalate in spatiu. Unda de infosimetrie se deplaseaza in timp ( axa X ) ,pe axa Y vom gasi ordonarile materiale ale retelei miscare iar pe axa Z,elementele de simetrie ale acestor structuri care trec in spatiu , decalate in timp .Lungimea de unda in acest caz are masura de timp si reprezinta durata de viata a respectivei structuri .Asa cum lumina se refracta, si inforsimetria ar trebui sa prezinte in reteaua de timp acelasi fenomen, cu deosebirea ca in loc de mediul A si mediul B trebuie sa intelegem universul A respectiv universul B.(care are timpul diferit ) Practic inseamna ca pot intra in univers elemente de simetrie care nu au suport masurabil dar care pot produce structuri materiale. Reflexia ,in cazul nostru,inseamna ca, un fenomen interactioneaza cu alt univers schimandu-si ritmul ( durata de viata ) si eventual chiar suportul material. Dubla refractie ,inseamna ca o structura dispare in timp si reapare in doua locuri diferite din spatiu pe suporturi diferite si cu ritmuri diferite.Polarizarea circulara inseamna ca structuri din univers virtuale ies din univers si reapar in acelasi loc si moment sub forma de structuri de materie De exemplu, fotonii de mare energie transformati in electroni si pozitroni. Analog luminii si undele de infosimetrie ar trebui sa interfere producand puncte de maxima sau minima infosimetrie.Si tot prin analogie ar trebui sa existe holograme materiale si care supuse contactului cu unde infosimetrice coerente sa ne dea posibilitatea sa aflam informatii din universurile retelei de timp.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Razvan Mier 26 Oct 2011, 22:19

PPET, dacă nu am am mai avut nimic de comentat nu înseamnă că nu-ţi urmăresc expunerile ci pur şi simplu că nu am întrebări punctuale referitor la ele. Tu continuă să-ţi expui teoria, trage concluziile, scrie-le aici şi le vom analiza.

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Lun 31 Oct 2011, 14:05

Continuare .Pentru simplificare, vom considera fiecare din cele trei retele ca fiind siruri de particule K(0). Reteaua observator spatiu are ca etalon masura h(1),reteaua miscare observata masura v(1), iar reteaua de timp masura c(1) ea semnificand spatiul pe care il parcurge o particula k(0) a retelei miscare in timpul t(1) durata de observare .Formal ,putem reprezenta parametri retelelor prin segmente: cel mai mic v(1) ,cel mai mare c(1) ,iar mijlociul h(1).

Observam ca v=h/t ( deci observatorul spatiu masoara in prezentul sau structuri de vectori viteza) Cand t=1 reteaua miscare se confunda cu spatiul (h=v). In lumea atomilor acest lucru se intampla cand temperatura ar atinge 0 grade Kelvin pe scara absoluta de temperatura.Cand viteza este foarte mare , (t=1,2 3 …)masura v este din din ce in ce mai mica .Ea nu poate fi masurata ca distanta ci numai ca vector.Prin urmare in prezent masuram structuri vectoriale. In acest caz etalonul h este o viteza constanta absoluta.Cand reteaua miscare are acelasi sens cu reteaua de timp particulele care genereaza structuri in prezent se regasesc in spatiul observatorului in viitor,(respectiv trecut daca sensul es te invers). Observam ca, indiferent de sensul timpului,structura vectoriala din prezent este identica. Mai observam principiul nedeterminarii respectiv ; ori masuram valoarea v(1) dar nu stim locul in spatiu al particulelor k(0) ,ori stim locul in spatiu al particulelor dar nu putem masura elementele de miscare.Mai observam ca intrucat observatorul are un anumit sens al timpului zona accesibila masurarii deci cunoasterii este limitata (ori trecutul ori viitorul ),in cazul nostru nu exista in univers structuri masurabile din viitor. Conform definitiei c=t.h Cand t=1 spatiul se confunda cu reteaua de timp. Mai observam ca masura in acest caz este o distanta etalon absolut si evident o sa vedem ca sunt valabile alte relatii( diferite de cele din relativitatea restransa ) Mai observam ca exista de fapt doi observatori unul care masoara structuri vectoriale (cu etalon viteza absoluta ) si alt observator care masoara structuri de (din) spatiu ( cu etalon spatiu absolut) Ca sa concretizam si noi oamenii, alcatuiti din atomi masuram miscarea cu etalon viteza absoluta (viteza luminii in vid ) .Observam insa ca propriul nostru corp este( pe scara absoluta a temperaturilor ) cu cca 300 grade mai cald decat spatiul(3,2K) Prin urmare fiecare atom din noi emite fotoni , iar cu putina imaginatie, intelegem ca avem in spatiu o dublura absolut identica alcatuita din structuri de spatiu(campul electromagnetic este spatiul atomilor). Etalonul acestuia este o masura de spatiu absolut (o lungime de unda) Mai tarziu o sa vedem consecintele .

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de mm Lun 31 Oct 2011, 15:46

ppet, in ultima postare ai reusit sa fi logic desi ai prezentat lucruri complicate. Suna bine pentru mine. Sper ca in explicatiile tale viitoare sa nu folosesti prea multe cuvinte noi. Infosimetria, un cuvant nou inventat, pentru care ai avut amabilitatea sa dai o definire, e totusi un usor handicap pentru cineva "din afara". Inclusiv pentru mine, drept pentru care te-as ruga sa dezvolti inca un pic aceasta notiune.
mm
mm
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue5 / 105 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Mar 01 Noi 2011, 13:05

Referitor simetrie-informatie . In sensul cel mai larg ,simetria inseamna invarianta materiei in raport cu unele transformari fiind astfel cea mai ganerala proprietate a materiei. Simetria are un caracter obiectiv intrucat exista independent de observator,are un caracter universal intrucat orice manifestare a materiei contine simetrie,are un caracter calitativ, intrucat elementele de simetrie ,discrete , cuantificabile,se pot numara ca atare sau ca ordin de simetrie.Simetria se conserva,elementele de simetrie nu se pierd (,eventual ele nu pot fi masurate trecand pe alte tipuri de structuri sau retele ). Simetria este o masura a gradului de organizare a materiei,asa cum intre un cristal si un mediu continuu ultimul are simetria cea mai inalta ( intrucat contine toate tiputile posibile de axe de simetrie ca numar si ordine de simetrie ),tot asa simetria cea mai inalta o are reteaua de timp ,apoi reteaua spatiu urmata de reteaua miscare.Vom demonstra ca exista mai multe tipuri de structuri ( K0,K1,…Kn),simetria scazand de la K0 la Kn,De asemenea la particule ea scade de la interior (structurile mai vechi in timp )la exterior si invers la antiparticule,iar la univers de la marginea masurabila catre observator (de la structurile mai vechi in timp din trecut catre prezent).Eu am adoptat termenul de simetrie –informatie in loc de simetrie intrucat in trecerea lor de pe o retea pe alta, elementele de simetrie par a se pierde, sau apar structuri noi aparent inexplicabil .Sunt prin urmare structuri necognoscibile .

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de mm Mar 01 Noi 2011, 23:57

ppet, am citit cu atentie dar si critic ultima ta postare. Ma asteptam sa dai infosimetriei o definitie extinsa si mai apropiata de notiunile cu care suntem obisnuiti. Cred ca asta ai si intentionat. Ai spus ce este simetria pe mai multe randuri dar abia la sfarsit de tot ai spus -practic- ca infosimetria e chiar simetria (daca am inteles eu bine).

. Desi am un respect deosebit pentru inventatori si oricare din incercarile lor de inovare, descoperire, acceptand orice idee (absurda chiar) totusi sunt cam critic in ce priveste afirmatiile facute de cineva. De aceea te rog sa nu te superi pe mine daca imi voi manifesta dezacordul cu unele din afirmatiile tale sau voi face unele precizari deoarece (ma straduiesc) sa nu atac persoane (nici macar pe internet) ci doar concepte.

. Spui, "simetria inseamna invarianta materiei in raport cu unele transformari" Parerea mea este ca materia "variaza" in timpul transformarilor fizice, chimice, biologice. Daca te-ai gandit la transformari matematice ori geometrice, trebuie sa clarificam aspectul ca materia nu se afla in spatiul (imaginar) matematic sau geometric -care este un spatiu abstract- ci se afla in spatiul fizic real.

. Zici, "Simetria are un caracter obiectiv intrucat exista independent de observator,are un caracter universal intrucat orice manifestare a materiei contine simetrie" S-ar putea ca simetria materiei sa fie obiectiva ca si materia dar daca nu o apreciaza, o constata, o masoara, un subiect atunci de unde stim ca e simetrie sau nu? Nu cred ca orice manifestare a materiei contine simetria. Din contra, exista structuri, obiecte, forme, s.a. nesimetrice. Eliciile lui Abel, de ex., sunt nesimetrice, triunghiurile scalene sunt nesimetrice, elementele impare de regula, etc.

. Spui, " Simetria este o masura a gradului de organizare a materiei,asa cum intre un cristal si un mediu continuu ultimul are simetria cea mai inalta" Gradul de organizare a materiei nu prea are legatura cu simetria, dupa mine. Poate ca totusi ar trebui sa recunosti ca acorzi notiunii de simetrie intelesuri noi, personale, care nu sunt cuprinse in definitia (re)cunoscuta a acestui cuvant.

. Nu mai continui lista si ma gandesc ca lucrand cu aceasta infosimetrie (care are un continut aparte in mintea ta) poate ai realizat totusi ceva interesant si astept continuarea expunerii teoriei tale. In legatura cu aceasta pot doar sa confirm ca "timpul negativ" este o realitate experimentala (si matematica).
mm
mm
Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue5 / 105 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 1526
Puncte : 24252
Data de inscriere : 21/08/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Joi 03 Noi 2011, 18:39

Ref.informatie simetrie –informatie. Definitia simetriei este preluata in buna masura din lucrarea profesorului I.S.Jeludev “ Simetria si aplicatiile ei “ aparuta la noi in 1979 la ed,tehnica. La acea vreme acesta avea cam 20 de ani in studiul simetriei ,si cum eu chiar cred ca doar profesionistii intr-un anumit domeniu pot duce progresul mai departe ,nu mi-am permis sa o modific, ci doar sa o leg de “informatie “ asa cum este ea descrisa de Acad.Prof.Dr. Mihai Draganescu in lucrarea sa :Inelul lumii materiale ,Ed. Enciclopedica 1981;respectiv, informatia ,nu este ceva imaterial, ci este o materie cu proprietati speciale (in lucrare se numeste infomaterie ) In cazul nostru ,informatia ,nu se pierde , structurile din univers emit fotoni care vor exista pana la sfarsitul lui .Imaginea (informatia ) aceasta a structurilor), poate interfera cu imagini (informatii) din trecut,(de exemplu imaginea noastra care interfera cu lumina unei stele indepartate) ,sau ,cu imagini din viitor (de exemplu lumina unei galaxi indepartate care trecand pe langa o gaura neagra se curbeaza partial astfel ca o imagine din prezent (ales arbitrar),poate interfera cu o imagine din viitor). Recunosc desigur, ca la C.E.R.N. ,fizicienii chiar au o masina a timpului cu care recreeaza materia primordiala ,aceasta echivaland cu o deplasare in trecut ,Eu incerc sa ma gandesc insa la altceva si anume la izolarea unei zone din spatiu (o nava ) pe care sa o putem deplasa nu in spatiul nostru ci in spatiul in care se deplaseaza universul si pe care noi il numim timp.Informatia dar si simetria este un domeniu foarte vast si plin de interpretari de aceea propun sa il aprofundam ceva mai tarziu.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Vin 04 Noi 2011, 19:01

Continuare structuri K(1) Reteaua spatiu observator de structura K (1 ),( dar si reteaua miscare de structura K(1) ,este alcatuita din particule K(0) de materie, respectiv particule K(0) de spatiu.Cum etalonul sau este masura h(1),respectiv latura unui cub de spatiu (o particula de spatiu ),el masoara reteaua miscare sub ,forma de structuri de materie cand v(1)=h(1)/t ,sau structuri de spatiu cand c(1)=h(1).t Cum pot exista doua sensuri diferite ale retelei de timp ,pot exista patru tipuri diferite de structuri: structuri vectoriale cu acelasi sens temporal cu al spatiului observator adica particule sau,structuri vectoriale cu sens temporal invers adica antiparticule (simetrie in oglinda ),structuri de spatiu (se refera nu la spatiul observator ci la spatiul retelei miscare ) cu acelasi sens al timpului adica particule tip univers, respectiv antiunivers pentru sensul invers. Dar observarorul ,(care nu este o notiune abstracta ) nu poate masura (prin urmare nu sunt accesibile cunoasterii) decat structurile cu acelasi sens temporal cu al lui, (in cazul nostru particulele si universul ).De asemenea cele patru tipuri de structuri reprezinta de fapt aceeasi retea (reteaua miscare ) ,faptul ca o masuram in patru moduri diferite se datoreaza doar etalonului nostru (h1) si retelei de timp .In lucrarea “Aplicarea principiilor de conservare la sistematizarea particulelor elementare “ din 1977,autorul I.S.Jeludev,sistematizeaza particulele elementare comparandu-le cu corpurile cu dumensiuni finite care au o simetrie determinata (cu cristalele ).Se observa ca este exact ce vrem si noi sa explicam.Laturile” cristalului” reprezinta vectori,axele de simetrie reprezinta axe de rotatie iar functie de valoarea unghiurilor fata de centrul de simetrie reteaua poate fi neaccelerata , daca parametri sunt constanti fata de centrul de simetrie sau accelerata daca parametrii difera ca valoare absoluta. Cele cinci axe de simetrie posibile (1,2,3,4.6.) cu cele doua sensuri de rotatie ,permit o comparatie cu numerele de spin.D aca notam 2(Pi)=360 grade cu 2 ,atunci centrul de simetrie (axa 1 ) are spinul 2,planul de simetrie (axa 2 ) are spinul 1 , axa de simetrie 3 are spinul 2/3, axa 4 are spinul1/2iar axa 6 de simetrie are spinul 1/3.Este usor de remarcat ca reteaua de timp, cea mai ordonata ,are axa de simetrie 1 (centrul de simetrie ), reteaua spatiu, planul de simetrie (axa 2 ) iar reteaua miscare axa 3,4 si 6 .Cunoscand spinurile particulelor din fizica ,putem lesne sa aflam, din ce retele fac parte si care sunt consecintele .Pe baza acestui model, vom incerca mai departe ,sa vedem tipurile posibile de particule K(1) si caracteristicile lor.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Razvan Vin 04 Noi 2011, 19:42

Devine din ce în ce mai interesant!

Foarte activ
Foarte activ

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Dum 06 Noi 2011, 18:30

Continuare. Retelele miscare neaccelerate (parametrii constanti),pot fi cu translatie, adica practic infinite si fara translatie respectiv finite.Se demonstreza (teoria retelelor cristalografice ) ca exista 32 de elemente distincte de simetrie ale claselor de simetrie specifice retelor finite ,270 de structuri ,7 clase de simetrie si 25 clase cu elemente mai putin simetrice Aplicand operatiile de simetrie specifice, se obtin, noi tipuri de celule elementare de spatiu specifice retelei miscare( diferiti de cei cubici ai retelei spatiu observator ) si anume: cubul cu masa 1 ,adica din cele 8 particule din colturile cubului 1 (una ) este a unui cub celelalte 7 apartin celorlalte cuburi (fiecare cub de spatiu ii corespunde o particula de substanta ),cubul cu masa 2, care are in plus pe diagonalele a doua fete opuse cate o particula sau un cub cu o particula la intersectia diagonalelor interioare ,cubul cu masa 4 respectiv cubul cu fete centrate .Acest lucru este important intrucat, acum ,intelegem de ce exista familii de particule elementare.Putem sa facem o analogie intre culorile percepute de noi “si singonia” retelelor miscare: alb(triclinic ),albastru (monoclinic ) ,verde (rombic ), galben (tetragonala ),violet ( romboedrica ),rosu ( cubica). Marind viteza unei retele rosii (cubice ) dupa directia z ,reteaua se transforma in galbena ,marind si dupa directia y ea devine verde,marind viteza unghiulara dupa axa x ,obtinem reteaua albastra.Modificand vitezele unghiulare ,vom obtine din reteaua rosie, reteaua violet si mai departe reteaua roz Cea mai dezorganizata fiind reteaua alba care poate rezulta si din interactiile dintre retelele primare ,rosu verde violet sau roz albastru galben. Se mai demonstreaza ca pot fi doar47 forme simple care inchid un spatiu pe caream putea sa le numim particule de structura K(1) culori. Simetriile se pot studia matematic prin simetrii tensorial-vectoriale.Din pacate tensorii nu fac deosebirea intre ordinul axelor de simetrie finit ,ei pun in evident doar simetria grupurilor limita (o axa de ordin finit are la limita ordinul infinit ),acesta este si motivul pentru care ,desi sunt acelasi lucru ,in fizica noastra particulele de culoare sunt de fapt retelele (singoniile ) si nu formele inchise posibile. Ne propunem acum sa observam o particula K(n).In” prezent”,ea, este similara unui cristal alcatuit din simetrii vectoriale , axele de rotatie sunt similar axelor de simetrie iar laturile sunt vectori.Spre centrul de simetrie segmentele v(n) sunt din ce in ce mai mici (reteaua este accelerata),exista insa un segment cel mai mic posibil corespunzator celei mai mari viteze in reteaua de timp (in cazul atomilor viteza luminii in vid ) .Aceasta este limita maxim masurabila ca vectori a unei particule.Ne indepartam de centrul de simetrie pana cand vitezele scad atat de mult incat v(n)=h(n),adica pana la limita “prezent”. Mai departe, (trecut ), constatam ca simetria nu mai poate fi masurara ca vectori, decat dealungul axelor de simetrie, adica sub forma de impuls (fotoni in cazul atomilor ).Mai constatam ca ,folosind etalonul h , pe anumite directii,particula nu poate fi masurata ca miscare ci doar ca spatiu (multiplu de h ) sau chiar ca timp (daca distanta este c ) Prin urmare o particula este o sarcina daca este masurabila ca miscare dupa cele trei dimensiuni ale spatiului, este un camp de energie daca este masurabila doar dupa doua ,respectiv cuanta de energie daca o masuram ca miscare dupa o o singura dimensiune.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Vin 11 Noi 2011, 14:52

Recapitulam.O particula are de la centrul de simetrie spre exterior , ,intervalul ( v.max.-h ) adica prezent ,masurabil ca structuri vectoriale,mai departe in intervalul (h-c) denumit viitor , pierde dimensiuni, fiind masurabila doar ca un camp de energie sau cuante (impuls) .(spatiul fazelor ??).Intervalul (0-v.max.)este denumit trecut fiind necognoscibil (retea de timp ) .O antiparticula are intervalul (c-h ) prezent iar exteriorul este intervalul (h-v.max.)denumit trecut .Intervalul (0-c )este denumit viitor fiind necognoscibil.O particula tip univers (structuri de spatiu ) are intervalul (h- c) denumit trecut, (dincolo de c este reteaua de timp necognoscibila ) In cazul structurilor de spatiu denumite particule tip antiunivers intervalul (h-v )este denumit viitor (zona necognoscibila ) iar reteaua de timp este la interior fiind necognoscibila . Daca apropiem o particula de o antiparticula constatam ca structura rezultata se afla in viitor adica in interiorul antiparticulei ,iar daca apropiem o particula de o alta particula structura se va afla in exteriorul lor.Prin urmare o particula seamana cu o “gaura alba “ iar o antiparticula cu o” gaura neagra”( Ce mult seamana cu teoria lui Nassim Haramein ). Ciocnirea particula –antiparticula genereaza structuri mai complexe (superioare ) iar ciocnirea particula –particula structuri mai simple.Mai observam ca fiecarei particule de substanta ii este asociata o particula de spatiu prin urmare ne asteptam sa existe o simetrie perfecta intre structurile de materie si cele de spatiu .Acum va trebui sa intelegem (sa vizualizam ) particulele de spatiu tip univers.Fiecare observator ,are o anumita durata de observare (t ) si un anumit loc in spatiu (.prezentul lui este chiar forma pe care o are observatorul ).In interiorul formei lui exista reteaua miscare structurata vectorial iar dincolo de aceasta forma exista doar campuri si energie.Toate aceste structuri de materie se pot studia folosind etalonul observatorului ,o viteza absoluta. De la limita prezent a formei observatorului incep structurile particulelor de spatiu care se intind in timp ca o sfera in trecut de la marginea formei lui pana la limita duratei lui de viata (reteaua de timp are simetria unui centru de simetrie ).Prin urmare fiecare forma din univers are o structura sferica din particule de spatiu ,in centru structura de materie din prezent iar in exterior structura de spatiu din trecut.Noi masuram aceste structuri ,aceste sfere , prin intermediul fotonilor .Universul mare ,retea spatiu, este o structura de aceste sfere care se interpatrund adica o holograma.(poate de aceea toti protonii sunt la fel ,toti oamenii sunt la fel ,toate legile sunt la fel etc.).Unda de lumina (particula cand fotonul este studiat ca miscare, respectiv unda cand il privim ca spatiu ), reprezinta pentru atom un veritabil relief ,el urca si coboara cu viteze variabile suprafata undelor de lumina.Relieful, are ca origine, energia potentiala bipolara datorata cuplajului electromagnetic dintre unda luminoasa si electronii atomului.Energia bipolara poate fi interpretata ca o deplasare a nivelului fundamental al atomului .Existenta sa a fost prevazuta si demonstrata experimental de catre J.P.Borroit si C.Cohen Tannovaji in 1961(microscop cu rezolutie de un nanometru ).Atomul are mai multe subniveluri cu energie potentiala proprie ,miscarea pe unda de lumina depinde deci de subnivelul pe care se afla atomul .Acesta sare de pe un nivel pe altul (emite un foton) ;cand ajunge in varful unei coline ,in loc sa accelereze la coborarea pantei el emite un foton si ajunge in fundul unei alte vai si ciclul poate continua.Simetria retelei spatiu este planul de simetrie ,adica structurile din univers sunt in oglinda cu cele din antiunivers. Fotonul , ca retea miscare ,are simetria unei axe de gradul 4,adica ,structurile sunt identice in 4 zone diferite (structuri din particule de materie,de antimaterie ,din particule tip univers respectiv particule tip antiunivers ).Daca privim din fata graficul unei unde de lumina chiar asta observam ,in planul campului electric plus inseamna sens in timp invers fata da minus,la fel si pentru campul magnetic.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Joi 17 Noi 2011, 19:01

Observam ca relatia lui Einstein de transformare a masei in energie este de fapt relatia de transformare a retelei miscare in retea spatiu.Mai observam ca observatia este duala, adica ,observatorul ,folosind etalonul sau (h), masoara structuri de materie (in cazul atomilor, viteza luminii in,vid “:postulatul vitezei absolute”),respectiv acelasi (h ), pentru masurarea structurilor de spatiu ,care de data asta este o lungime constanta absoluta (in cazul atomilor o lungime de unda:” postulatul spatiului absolut” ) In acest ultim caz observatorul se deplaseaza in spatiu utilizand etalonul sau “spatiu absolut “ si constata ca: fata de un observator in miscare reteaua spatiu se dilata (masuratoarea efectuata in sistemul in miscare da lungime mai scurta decat masuratoarea efectuata in sistemul in repaus ),un fenomen cu o anumita durata este masurat contractat in timp (ceasurile in miscare raman in urma celor aflate in repaus ) ,legatura clasica cauza – efect nu implica ordonarea absoluta in timp ,viteza luminii nu mai este o constanta absoluta ,ea difera de la observator la observator dar nu in sensul ca nu exista o viteza maxima in univers acceasi pentru orice observator ,ci in sensul modificarii punctului zero (0-c ).Cand universul avea o viteza maxima in timp ,exista numai materie cu viteza c ,iar pe masura ce acesta a parcurs traiectoria sa cu viteza mai mica ,punctul zero s-a deplasat spre stanga ,marind intervalul (0-c) Acum ne reamintim experimentul mintal imaginat de Einstein : fie doi observatori unul pe pamant si altul intr-un ascensor.Daca ascensorul cade liber cu acceleratia gravitationala ,in interior observatorul va constata ca nu exista gravitatie si nu va putea sa discearna intre sus sau jos in timp ce observatorul din exterior va constata realitatea campului gravitational .Invers,daca ascensorul este accelerat cu o acceleratie constanta,obsevatorul din interior va constata aparitia unui camp gravitational dupa directia miscarii.In concluzie,miscarea accelerata produce exact aceleasi efecte ca un camp gravitational.Un obsevator din present,va constata ca,intrucat viteza luminii este variabila in valoare absoluta ,ea avand intervalul (0-c) crescator exponential (asa cum este traiectoria in trecut ),el va masura structurile mai vechi in timp accelerate . Va fi deci atras de structurile din interiorul atomului din trecut (cu viteze apropiate de c ) dar si de limitele universului din trecut care au de asemenea viteze apropiate de c .Este interesant ca, daca printr-un procedeu tehnologic am putea controla punctul de zero ,respectiv am putea modifica dupa dorinta deplasarea unei portiuni din univers in reteaua de timp,am controla de fapt gravitatia si in general tot ce tine de reteaua miscare (masa,forte ,viteze.temperaturi,forme etc.) Mai observam ca in timp ce observatorul retea miscare se deplaseaza in spatiu,acelasi observator retea spatiu se deplaseaza in timp si in acel nou spatiu are o forma si interactioneaza cu alte forme similar celor pe care le vedem in jurul nostru.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Dum 20 Noi 2011, 19:25

Ca dovada ca structurile de spatiu au dimensiuni mai mari ,este faptul ca fiecare observator, indiferent unde se afla, constata ca el este centrul universului, iar structurile mai vechi sunt spre exteriorul sferei univers (adica mai mari), cumva invers decat masuram un atom (spre interior, structurile mai vechi par mai mici dimensional). In teoria relativitatii restranse se noteaza cu alfa radicalul cunoscut.Daca v este viteza de indepartare a observatorului fata de o galaxie din spatiu, iar c viteza luminii, atunci raportul v/c este egal cu raportul dintre variatia lungimii de unda si lungimea de unda masurata si care la randul ei, este proportionala cu distanta, (notata cu r), observator - galaxie, adica este egala cu H.r =Z . In care H este constanta Hubble =75 Km./s pe megaparsec, iar Z este deplasarea spre rosu. In concluzie : h(masurat )=h(real)/alfa. E(masurata )=E (reala)/alfa. t(masurat) = t (real).alfa .De exemplu, energia emisa de quasarul 4C3925, este masurata de noi contractata in timp. (intr-o secunda a observatorului este masurata energia emisa de quasar in 1,37 secunde). Daca aceasta observatie este reala atunci obiectele cosmice departate in timp (si spatiu ) par a avea durate de viata din ce in ce mai mici deci la o anumita distanta (corespunzand parametrului c) nu mai masuram nici o structura alcatuita din atomi (nu mai exista), demonstrand astfel ca universul este finit .Caldura, (energie dezorganizata ) este o marime care produce o variatie a parametrilor particulelor iar temperatura este o masura a acesteia.Pe scara absoluta a temperaturii,reteaua spatiu are situate temperatura zero grade Kelvin (nu mai exista miscare ),temperaturile poztive apartin retelei miscare iar cele negative (nu sunt in univers ) apartin retelei de timp.O particula are spre centru o temperatura maxima iar spre exterior minima .Antiparticula ar trebui sa aibe la exterior temperatura maxima iar la interior minima.Universul are spre trecut temperatura maxima iar spre present minima iar antiuniversul ,care nu poate fi masurat ,are temperatura negativa maxima la limita prezentului si minima in viitor .Retelele miscare sunt mai fierbinti decat cele de timp iar retelele mai ordonate sunt mai reci decat cele cu structura superioara.Un camp de energie are doua dimensiuni fierbinti si una rece iar cuantele o dimensiune fierbinte si doua reci.Ar trebui sa observam si un lucru straniu si anume ca pe masura ce universul avanseaza pe traiectoria lui se mareste nu numai intervalul (0-c) dar si intervalul (0 grade Kelvin –t.max.)in sensul ca punctul zero al temperaturii absolute se deplaseaza catre temperaturile negative .t.max. are semnificatia temperaturii maxime din perioada marii explozii initiale .(10 la puterea 32 grade Kelvin ) Mai observam ca de fapt deplasarea spre rosu nu este reala fiind doar o problema de observare.Daca universul spatiu are in reteaua de timp o forma finita atunci ar trebui sa masuram doua directii distincte Surprised axa de rotatie si o directie de deplasare in reteaua de timp.De curand s-a observat ca toate structurile macrocosmice se deplaseaza dupa o directie catre o zona foarte rece situata catre exteriorul universului .Aceasta ar putea fi directia de deplasare a universului in reteaua de timp.Doi cercetatori ,John Ralston si Borge Nodland ,au afirmat ca universul este orientat in raport cu o axa speciala.Ei au constatat o anizotropie a polarizarii undelor electromagnetice dupa o axa ce uneste constelatia Vulturul si Sextantului Rotatia planului de polarizare este mai rapida la undele care au directia sus amintita.Aceasta ar putea fi axa de rotatie a universului .

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Mar 22 Noi 2011, 19:00

O alta observare este aceea ca directia de deplasare a spatiului univers in reteaua de timp (asa zisa “axa a raului”),nu este aceeasi (nu corespunde )cu axa sa de rotatie.Acum 10 ani John Webb masurand liniile spectrale ale unui qasar vechi de 12 mld.ani, (masurabil din emisfera sudica ),a constatat ca erau decalate spre dreapta fata de observator si simetric ,adica spre stanga daca liniile decalate proveneau din emisfera nordica.Autorul concluziona ca ,constanta structurii fine (notata cu alfa ),este mai mica in spatiu in zona structurilor din sud decat in zona structurilor din nord( care este cu putin mai mare decat pe Terra),Directia aceasta comportandu-se asemeni unei bare magnetice iar variatia alfa depinde mai degraba de spatiu decat de timp.Daca ne reamintim ca universul spatiu evolueaza intre doua puncte ,unul cand predominau proprietatile legate de materie (de exemplu campul electric ),si un alt punct cand vor predomina proprietatile legate de particulele de spatiu (de exemplu campul magnetic ) atunci intelegem de ce de exemplu gaurile negre, (absorb particulele de materie si raman particulele de spatiu ),au in jur o inexplicabila zona cu uriase intensitati ale campului magnetic.Daca axa amintita ,este de rotatie in reteaua de timp ,ar fi posibil ca structurile simetrice cu aceasta axa sa fie alcatuite predominant din antimaterie ?? (sensul nostru de rotatie este invers in timp celor simetrice ) .Mai observam ca daca gravitatia este datorata modificarii in timp a punctului de zero ,atunci inertia este legata de acelasi fenomen intrucat deplasarea in spatiu a observatorului inseamna o deplasare si in timp ,implicit o deplasare a punctului zero catre dreapta (vitezele in univers sunt pozitive ).Observatorul atrage (este atras ) prin urmare de structurile din univers .

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de nic Mar 22 Noi 2011, 21:29

Salut,
Mult scris, greu de înțeles... Nu totdeauna când este mult este și bun...
ești învăluit de nu mai înțelegi nimic...Scuze...

nic
Activ
Activ

Mulţumit de forum :
deplasarea in timp - Pagina 2 Left_bar_bleue0 / 100 / 10deplasarea in timp - Pagina 2 Right_bar_bleue
Numarul mesajelor : 793
Puncte : 19876
Data de inscriere : 24/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de ppet Dum 27 Noi 2011, 16:56

Ptr.Nic. Variante; fac un rezumat , vedem unde sunt neclaritati si apoi continuam sau imi spuneti adresa unei casute postale unde trimit 10 exemplare din lucrare si apoi daca nu sunt obiectii continuam.

ppet
Preocupat
Preocupat

Mulţumit de forum :

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum