Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Astazi la 09:16
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de Meteorr Ieri la 21:12
» Dovezi ce atestă existența lui DUMNEZEU și că EL este UNICUL CREATOR al Universului
Scris de Dacu2 Ieri la 16:20
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de Dacu2 Ieri la 15:18
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la virgil în Ce anume "generează" legile fizice?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12460) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7964) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
Meteorr | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Meteorr | ||||
Forever_Man | ||||
Dacu2 | ||||
virgil | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
Abel Cavaşi | ||||
eugen |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori :: 2 Motoare de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
despre magnetism
+16
eugen
omuldinluna
Bordan
cris
Razvan
WoodyCAD
AMOT
meteor
CAdi
sadang
virgil
kosmyn
nic
mm
Abel Cavaşi
eliza
20 participanți
Pagina 2 din 11
Pagina 2 din 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
despre magnetism
Rezumarea primului mesaj :
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
eliza- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2
Puncte : 17172
Data de inscriere : 26/03/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: despre magnetism
Indiferent ce faci cu magnetul, apar trei petale de o culoare si trei de alta culoare, respectand o simetrie in oglinda. Asta ma face sa cred ca liniile de forta ale unui pol creaza 3 petale, si liniile de forta a celuilalt pol creaza alte 3 petale in oglinda cu primele. inseamna ca liniile de forta ies din magnet prin cele trei domenii, si intra in magnet prin alte trei domenii. Am putea spune ca liniile de forta intre nord si sud sufera o rasucire de 60 grade. Dar oare campul de inalta tensiune al ecranului nu influienteaza si pozitionarea electronilor magnetului, sau magnetonii acestora?
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12460
Data de inscriere : 25/05/2010
Sadang,
pana nu faci experienta cu un magnet cilindric sau sferic nu pot sa trag o concluzie...
pana nu faci experienta cu un magnet cilindric sau sferic nu pot sa trag o concluzie...
CAdi- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 12397
Data de inscriere : 16/02/2011
Liniile de forta ale magnetului, se inchid de la un pol spre celalalt cu sensul dinspre Nord spre Sud. Cand acesta se afla cu polul Sud in sus, asa cum initial este in filmulet, liniile de camp magnetic ies din ecran, adica au sensul spre in sus, arcuindu-se catre polul Sud de deasupra:
Sugestia ta cu cate 3 domenii magnetice nu este sustenabila, deoarece un magnet care are doi poli - ca in cazul de fata - se presupune ca domeniile magnetice ale acestuia sunt coerente si aliniate cu polaritatea actuala. Si eu nu am observat ca vre-un magnet pemanent sa-si schimbe temporar polaritatea, sau sa-si mareasca numarul polilor magnetici, ca mai apoi sa revina singur la polaritatea initiala.
Sugestia cu rasucirea de 60 de grade a liniilor de forta magnetice, ar trebui detaliata. Cat despre campul de inalta tensiune al tubului, nu stiu sa ma pronunt cu certitudine, insa cred ca influenta acestuia asupra electronilor din magnet trebuie sa fie foarte mica, deoarece valoarea mare si reala a acestei tensiuni inalte (adica intensitatea campului electric) se face simtita cel mai tare in interiorul tubului, intre anod si catod. Inafara T.K.-ului, mai ales la modelele mai noi, valoarea campului electric extern este foarte mic, datorita mastii (partea interioar conducatoare a sticlei tubului) care pune la masa toate eventualele sarcini ce trec de stratul de luminofori.
CAdi, momentan pot doar sa-ti spun ca am facut filmulete cu un magnet cilindric, cu polii magnetici la capetele cilindrului, si cu un magnet inelar cu polii magnetici la fel, pe cele doua fete sus-jos, si efectul este exact acelasi. Si cu cat este mai puternic magnetul cu atat se compun si intrepatrund mai multe pelate, pastrand simetria formei si culorilor. Te vei convinge zilele urmatoare cand voi pune filmuletele pe youtube.
Va rog sa observati ca intotdeuna, atunci cand magnetul este cu polul N in jos, imaginea obtinuta este mult mai mare, comparativ cu imaginea obtinuta atunci cand in jos se afla polul S al magnetului. Indiferent de forma magnetului, marginea limita exterioara a petalelor va fi mai mare intotdeuna atunci cand magnetul de afla cu polul N in jos.
Voi incerca acelasi experiment cu monitorul agatat de undeva de sus (sa vad de unde il pot agata!) sa constat daca se pastreaza proprotionalitatea imaginii pentru cei doi poli.
Sugestia ta cu cate 3 domenii magnetice nu este sustenabila, deoarece un magnet care are doi poli - ca in cazul de fata - se presupune ca domeniile magnetice ale acestuia sunt coerente si aliniate cu polaritatea actuala. Si eu nu am observat ca vre-un magnet pemanent sa-si schimbe temporar polaritatea, sau sa-si mareasca numarul polilor magnetici, ca mai apoi sa revina singur la polaritatea initiala.
Sugestia cu rasucirea de 60 de grade a liniilor de forta magnetice, ar trebui detaliata. Cat despre campul de inalta tensiune al tubului, nu stiu sa ma pronunt cu certitudine, insa cred ca influenta acestuia asupra electronilor din magnet trebuie sa fie foarte mica, deoarece valoarea mare si reala a acestei tensiuni inalte (adica intensitatea campului electric) se face simtita cel mai tare in interiorul tubului, intre anod si catod. Inafara T.K.-ului, mai ales la modelele mai noi, valoarea campului electric extern este foarte mic, datorita mastii (partea interioar conducatoare a sticlei tubului) care pune la masa toate eventualele sarcini ce trec de stratul de luminofori.
CAdi, momentan pot doar sa-ti spun ca am facut filmulete cu un magnet cilindric, cu polii magnetici la capetele cilindrului, si cu un magnet inelar cu polii magnetici la fel, pe cele doua fete sus-jos, si efectul este exact acelasi. Si cu cat este mai puternic magnetul cu atat se compun si intrepatrund mai multe pelate, pastrand simetria formei si culorilor. Te vei convinge zilele urmatoare cand voi pune filmuletele pe youtube.
Va rog sa observati ca intotdeuna, atunci cand magnetul este cu polul N in jos, imaginea obtinuta este mult mai mare, comparativ cu imaginea obtinuta atunci cand in jos se afla polul S al magnetului. Indiferent de forma magnetului, marginea limita exterioara a petalelor va fi mai mare intotdeuna atunci cand magnetul de afla cu polul N in jos.
Voi incerca acelasi experiment cu monitorul agatat de undeva de sus (sa vad de unde il pot agata!) sa constat daca se pastreaza proprotionalitatea imaginii pentru cei doi poli.
sadang- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24685
Data de inscriere : 31/05/2010
Indiferent de forma magnetului, intrucat sunt 3 tunuri electronice, campul magnetic exterior produce o rotire in jurul axei asupra celor trei spoturi de electroni, aceasta rotire face ca electronii sa nu mai cada in gaurile normale din masca. Este suficient sa se roteasca cu o jumatate de gaura sau cu un numar de jumatatide gaura, in jurul axei, astfel fiecare spot va trece partial prin doua gauri alaturate, odata, iar cele trei spoturi vor activa incomplet, de fapt sase grupe de luminofori. Datorita fortei Lorentz data de magnet, spoturile se rasucesc si se mai disperseaza iar imaginea devine neclara. Eu am facut de mult aceasta experienta pe televizor, in timpul emisiunii, si se vedea imaginea rasucita si culorile modificate. Deci forta Lorentz este cauza.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12460
Puncte : 56983
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Virgil este una sa pui un magnet mare peste o imagine dinamica complexa, unde vei vedea doar curbura acelei imagini dupa forma fizica a magnetului (mai ales daca acesta este circular si provine de la un difuzor), si alta este sa pui un magnet slab peste o imagine alba. Acest mic magnet permite studierea aparitie si dezvoltarii acestui efect.
Am sa fac in seara asta poze cu un magnet de difuzor de ala mare. Sa vedem daca se mai distinge spatierea fractala a zonelor colorate. Si am sa mai fac si altele referitoare la culorile obtinute.
Forta Lorentz. Efectul Busch. Mi se pare prea puerila explicatia. Daca ar fi vorba doar de forta Lorentz, si efectul Busch atunci ar trebui sa se obtina un amalgam de culori, nici intr-un caz spatierea asta exacta a acestora.
Ca sa nu mai aduc in discutie, formarea imaginii pe tubul catodic. Linie cu linie. Rezolutie 1024x768. Matrice de 1024 de linii verticale si 768 de linii orizontale, adica 768 de grupe de luminofori RGB. La baleierea secventiala a acestor linii cu luminofori de la stanga spre dreapta si din stanga sus spre dreapta jos (privit din fata monitorului) dupa cele afirmate de tine, pe parcursul baleierii unei linii de catre cele trei fascicule, in anumite puncte de pe lungimea de 768 de grupe de cate trei luminofori are loc o deviere destul de curioasa a celor trei fascicule de electroni care actioneaza simultan. Mai degraba consider ca forma liniilor de forta ale campului magnetic al magnetului permanent, au aici un rol major.
Voi reveni maine cu alte poze... deocamdata!
Am sa fac in seara asta poze cu un magnet de difuzor de ala mare. Sa vedem daca se mai distinge spatierea fractala a zonelor colorate. Si am sa mai fac si altele referitoare la culorile obtinute.
Forta Lorentz. Efectul Busch. Mi se pare prea puerila explicatia. Daca ar fi vorba doar de forta Lorentz, si efectul Busch atunci ar trebui sa se obtina un amalgam de culori, nici intr-un caz spatierea asta exacta a acestora.
Ca sa nu mai aduc in discutie, formarea imaginii pe tubul catodic. Linie cu linie. Rezolutie 1024x768. Matrice de 1024 de linii verticale si 768 de linii orizontale, adica 768 de grupe de luminofori RGB. La baleierea secventiala a acestor linii cu luminofori de la stanga spre dreapta si din stanga sus spre dreapta jos (privit din fata monitorului) dupa cele afirmate de tine, pe parcursul baleierii unei linii de catre cele trei fascicule, in anumite puncte de pe lungimea de 768 de grupe de cate trei luminofori are loc o deviere destul de curioasa a celor trei fascicule de electroni care actioneaza simultan. Mai degraba consider ca forma liniilor de forta ale campului magnetic al magnetului permanent, au aici un rol major.
Voi reveni maine cu alte poze... deocamdata!
sadang- Ne-a părăsit
Cu ce instrument se poate vedea campul magnetic???????
Puncte : 18501
Data de inscriere : 07/12/2011
Sadang, reciteste 173/174... din FU, iti vei da seama ca dezvoltarea este....TETRAEDRICA!...TOTUL este firesc...in TEORIE UNIFICATA!....
Daca privesti culorile, in cazul magnet mic, vei vedea 2 tetraedre interpatrunse....
Ptr restul....oricare 2 pt se echilibreaza cu al 3-lea, in simetrie circulara, proictiv-plana!
....VEZI GEOMETRIA.....IN DINAMICA!
....GEOMETRODINAMICA...
Cu acordul tau...voi prelua imagini si..video....si le voi integra in proiect!
(te joci fara, sa-l stapanesti,....cu FUNDAMENTUL UNIVERSULUI)
Daca privesti culorile, in cazul magnet mic, vei vedea 2 tetraedre interpatrunse....
Ptr restul....oricare 2 pt se echilibreaza cu al 3-lea, in simetrie circulara, proictiv-plana!
....VEZI GEOMETRIA.....IN DINAMICA!
....GEOMETRODINAMICA...
Cu acordul tau...voi prelua imagini si..video....si le voi integra in proiect!
(te joci fara, sa-l stapanesti,....cu FUNDAMENTUL UNIVERSULUI)
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23114
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Aiureli (FU) ale unei maimute stiintifice cu IQ=-infinit......
@ WoodyCad
Probabil ca ma joc WoodyCad, insa daca asta este calea mea de a aprofunda ce sa fac? Sa renunt nu mai pot! Si stai sa vezi cate idei si experimente mai am in cap! Poti sa preiei tu, sau oricine altcineva, orice vrei si daca doresti pot face si la dorinta (nu la ordin!) anumite experimente.
Continui cu expunerea altor poze din acest experiment.
background alb - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
background alb - rezolutie 1600x1240 - aceiasi forma
doar tunul de albastru - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
doar tunul de verde - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
doar tunul de rosu - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
doar tunul de albastru - magnet lipit cu scotch - aceiasi forma
doar tunul de albastru - magnet lipit cu scotch suprapus peste celalalt magnet - polaritate NSNS - aceiasi forma dar multiplicata fractal
doar tunul de albastru - magnet lipit cu scotch suprapus peste celalalt magnet - polaritate NSSN - forma se anuleaza total
background alb - magnet de difuzor - aceiasi forma multiplicata fractal
Dupa cum se poate vedea din imagini, chiar si in prezenta unui singur fascicul de electroni, forma se pastreaza, aceasta fiind formata intotdeauna din celelalte doua culori. Adica daca vorbim doar despre tunul de albastru, atunci backgroundul va fi de culoare albastra, iar forma va fi formata din culorile verde si rosu. Aceiasi regula se respecta pentru celelalte doua fascicule, respectiv cel de rosu si verde.
Mi se pare prea precisa devierea fasciculului tunului albastru sa zicem, doar pe luminoforii de rosu si verde, si deloc, deloc pe luminoforii de albastru. La fel se intampla si in cazul celorlalte doua culori.
Voi reveni in zilele urmatoare cu analiza formarii acestei imagini la nivelul unei singure linii, si voi analiza cauzele posibile care duc la devierea fascicolului de electroni pentru fiecare culoare in parte.
Probabil ca ma joc WoodyCad, insa daca asta este calea mea de a aprofunda ce sa fac? Sa renunt nu mai pot! Si stai sa vezi cate idei si experimente mai am in cap! Poti sa preiei tu, sau oricine altcineva, orice vrei si daca doresti pot face si la dorinta (nu la ordin!) anumite experimente.
Continui cu expunerea altor poze din acest experiment.
background alb - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
background alb - rezolutie 1600x1240 - aceiasi forma
doar tunul de albastru - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
doar tunul de verde - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
doar tunul de rosu - rezolutie 800x600 - aceiasi forma
doar tunul de albastru - magnet lipit cu scotch - aceiasi forma
doar tunul de albastru - magnet lipit cu scotch suprapus peste celalalt magnet - polaritate NSNS - aceiasi forma dar multiplicata fractal
doar tunul de albastru - magnet lipit cu scotch suprapus peste celalalt magnet - polaritate NSSN - forma se anuleaza total
background alb - magnet de difuzor - aceiasi forma multiplicata fractal
Dupa cum se poate vedea din imagini, chiar si in prezenta unui singur fascicul de electroni, forma se pastreaza, aceasta fiind formata intotdeauna din celelalte doua culori. Adica daca vorbim doar despre tunul de albastru, atunci backgroundul va fi de culoare albastra, iar forma va fi formata din culorile verde si rosu. Aceiasi regula se respecta pentru celelalte doua fascicule, respectiv cel de rosu si verde.
Mi se pare prea precisa devierea fasciculului tunului albastru sa zicem, doar pe luminoforii de rosu si verde, si deloc, deloc pe luminoforii de albastru. La fel se intampla si in cazul celorlalte doua culori.
Voi reveni in zilele urmatoare cu analiza formarii acestei imagini la nivelul unei singure linii, si voi analiza cauzele posibile care duc la devierea fascicolului de electroni pentru fiecare culoare in parte.
sadang- Ne-a părăsit
Felicitari Sadang, inca iti place sa te joci cu...difractia electronilor in camp magnetic. (si nu sunt specialist...decat in teorie unificata).
Inca o data felicitari pentru aspectul practic al cautarilor tale!
http://www.compadre.org/Informal/images/features/electron-diffraction-large-.jpg
Inca o data felicitari pentru aspectul practic al cautarilor tale!
http://www.compadre.org/Informal/images/features/electron-diffraction-large-.jpg
WoodyCAD- Foarte activ
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Sadang,
S-ar parea ca liniile de camp magnetic se descompun dupa trei directii...
Am facut si eu acasa o experienta cu doi magneti cilindrici destul de mari :diametrul =40mm si h=50 mm
Ce am constatat?
Daca aproprii polul Nord cu Polul Sud bineinteles magnetii se atrag.
Am descoperit insa un lucru extrem de curios :
Am apropiat polul Nord al unui magnet cu polul Nord al celuilalt magnet si am constatat urmatoarele:
pe centrul celor doi magneti nu am putut sa lipesc cei doi magneti insa spre una din margini ei sau lipit (desi era N cu N si ar fi trebuit sa se respinga).
Influentat de filmul tau am deplasat la 120* magnetul si s-a lipit din nou N cu N evident mai spre marginea suprafetei cercului apoi din nou la 120* si s-a intamplat acelasi fenomen!
Aceasta inseamna ca petalele tale alternante 3 cu (-) si 3 cu (+) de la experienta cu magnetii pe ecranul monitorului sunt reale si ca avem o descompunere a liniilor de camp
ale magnetului pe 3 axe la 120* de la N-S si 3 axe de la S-N !!!!???.Nu am nicio explicatie...dar contravine total celor invatate la fizica din scoala...
S-ar parea ca liniile de camp magnetic se descompun dupa trei directii...
Am facut si eu acasa o experienta cu doi magneti cilindrici destul de mari :diametrul =40mm si h=50 mm
Ce am constatat?
Daca aproprii polul Nord cu Polul Sud bineinteles magnetii se atrag.
Am descoperit insa un lucru extrem de curios :
Am apropiat polul Nord al unui magnet cu polul Nord al celuilalt magnet si am constatat urmatoarele:
pe centrul celor doi magneti nu am putut sa lipesc cei doi magneti insa spre una din margini ei sau lipit (desi era N cu N si ar fi trebuit sa se respinga).
Influentat de filmul tau am deplasat la 120* magnetul si s-a lipit din nou N cu N evident mai spre marginea suprafetei cercului apoi din nou la 120* si s-a intamplat acelasi fenomen!
Aceasta inseamna ca petalele tale alternante 3 cu (-) si 3 cu (+) de la experienta cu magnetii pe ecranul monitorului sunt reale si ca avem o descompunere a liniilor de camp
ale magnetului pe 3 axe la 120* de la N-S si 3 axe de la S-N !!!!???.Nu am nicio explicatie...dar contravine total celor invatate la fizica din scoala...
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59044
Asa este WoodyCad, fenomenul se cheama difractie. Este vorba de difractia electronilor in camp magnetic. Si eu vreu sa scot in evidenta cum are loc acesta difractie la nivel cat mai profund, si la un nivel de intelegere cat mai accesibil.
Continui cu filmuletele facute acum 2 zile:
CAdi, nu pot decat sa te felicit pentru continuarea experimentelor in particular. Continua, rationamentul e ok, aprofundeaza, insa sa nu ne grabim cu concluziile. Mai am si eu multe de spus aici in acest topic, insa prefer sa o fac pe rand. Oricum, apreciez spiritul tau de observatie, si dorinta de practica.
Continui cu filmuletele facute acum 2 zile:
CAdi, nu pot decat sa te felicit pentru continuarea experimentelor in particular. Continua, rationamentul e ok, aprofundeaza, insa sa nu ne grabim cu concluziile. Mai am si eu multe de spus aici in acest topic, insa prefer sa o fac pe rand. Oricum, apreciez spiritul tau de observatie, si dorinta de practica.
sadang- Ne-a părăsit
Trebuie sa tinem cont ca electronii au spinul +/- 1/2h,
deci este normal sa avem descompunerea spotului in doua componente cu energii diferite, asa cum arata si efectul Zeeman anomal. Daca spotul de culoare albastra reprezinta nivelul de energie sa spunem zero, atunci datorita spinului vom avea o componenta pozitiva cu +1/2, si alta componenta cu energia -1/2. Curentul de inalta tensiune aplicat ecranului este alternativ mi se pare cu frecventa de 15Kh, si acest lucru poate influienta imaginea. Nu imi dau seama de ce apare simetria de floare. Nu stiu daca nu exista o diferentiere energetica intre spoturile de culoare, adica luminoforii daca sunt excitati la energii diferite, iar despicarea spotului in functie de spin, sa cada pe energiile celorlalte doua culori.
deci este normal sa avem descompunerea spotului in doua componente cu energii diferite, asa cum arata si efectul Zeeman anomal. Daca spotul de culoare albastra reprezinta nivelul de energie sa spunem zero, atunci datorita spinului vom avea o componenta pozitiva cu +1/2, si alta componenta cu energia -1/2. Curentul de inalta tensiune aplicat ecranului este alternativ mi se pare cu frecventa de 15Kh, si acest lucru poate influienta imaginea. Nu imi dau seama de ce apare simetria de floare. Nu stiu daca nu exista o diferentiere energetica intre spoturile de culoare, adica luminoforii daca sunt excitati la energii diferite, iar despicarea spotului in functie de spin, sa cada pe energiile celorlalte doua culori.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
Putem lua in calcul si efectul Busch, precum si efectul Zeeman, insa tocmai de aceea am facut poze pe cate o singura culore. O singura culoare, sa zicem albastru pe ecranul monitorului inseamna ca avem doar un singur fascicul din cele 3 RGB, adica doar fasciculul care iese din tunul pentru culoarea albastra. Acest fascicul este directionat strict doar catre luminoforii albastri.
In interorul tubului catodic nu exista nimic care sa influenteze directia electronului, odata ce acesta paraseste catodul si trece de circuitul de deflexie, tintit catre luminoforul abastru corespunzator, comandat de baleiajul pe orizontala.
Tensiunea pe anodul tubului catodic este tensiune continua de aproximativ 30KV (traful de linii, sau traful ridicator de tensiune, traiasca Tesla, care este intradevar comandat de catre tranzistorul final de linii la frecvente specifice, de ordinul KHz-ilor), deci excludem si aceasta posibilitate de influentare a imaginii.
In interorul tubului catodic nu exista nimic care sa influenteze directia electronului, odata ce acesta paraseste catodul si trece de circuitul de deflexie, tintit catre luminoforul abastru corespunzator, comandat de baleiajul pe orizontala.
Tensiunea pe anodul tubului catodic este tensiune continua de aproximativ 30KV (traful de linii, sau traful ridicator de tensiune, traiasca Tesla, care este intradevar comandat de catre tranzistorul final de linii la frecvente specifice, de ordinul KHz-ilor), deci excludem si aceasta posibilitate de influentare a imaginii.
sadang- Ne-a părăsit
Daca este asa atunci cred ca este legat de tehnologia de producere a magnetilor.S-ar parea ca liniile de camp magnetic se descompun dupa trei directii...
Sunt curios, daca am folosi magnetita naturala, am avea aceiasi simetrie?
Totusi cum rezulta din dispunerea gaurilor pe masca si a luminoforilor, cred ca simetria este data de catre acestea.
virgil- Moderator
Ar fi interesant ca intre magnet si ecran sa asezam o masca de aluminiu (din doza de bere sau cola), in care sa fie practicate niste gauri cu varful de ac, gaurile avand diferite pozitii spatiale.
virgil- Moderator
Ceea ce faci tu sadang nu este altceva decat influenta unui camp magnetic asupra altui camp-magnetic pe ecranul monitorului unui calculator sau de pe ecranul unui televizor.......ambele fiind in functiune.......Este stiut ca daca puiun aparat de radio in apropierea unui televizor in functiune apar pe ecran distorsiuni in diferite culori.......
Daca monitorul si televizorul nu sunt aprinse atunci nu mai vezi nimic.Care sunt liniile de campmagnetic plimband acel magnet pe ecranul monitorului stins?????Vizulizeaza-le!!!!!Care sunt liniile de camp magnetic atunci cand pe ecranul monitorului aprins misti o placuta metalica care nu este un magnet si nici nu este magnetizata??????
Daca monitorul si televizorul nu sunt aprinse atunci nu mai vezi nimic.Care sunt liniile de campmagnetic plimband acel magnet pe ecranul monitorului stins?????Vizulizeaza-le!!!!!Care sunt liniile de camp magnetic atunci cand pe ecranul monitorului aprins misti o placuta metalica care nu este un magnet si nici nu este magnetizata??????
Daca mergeti pe....MAGNETISM......este acelasi drum pe care am mers si eu, intelegand Fundamentul Universului...experimentand!
Acest DRUM va ajuta sa ....GANDITI PRINCIPIUL...fara sa vedeti materia!....sa va folositi intuitia la MAXIM!
Aceste experimente sunt de....INTERACTIUNE!....este Codul Fundamental, este esenta Universului....aplicata!
Aici electronii inainteaza in ...valuri, caracterul unda/corpuscul fiind evidentiat!
...Experimentul cuantic al celor 2 fante...este, INTERACTIUNE....este similar, insa interactiunea este intre ....gravitoni/electroni!
...
Incercati sa GANDITI ACESTE 2 EXPERIMENTE SINCRON!....si este posibil sa intelegeti ...sa stapaniti ....TEORIA UNIFICATA... ...
Aveti dreptate, priviti ferofluidul de pe sfera magnetica din palma mea!.....(FU) si vedeti distribuirea la 120 de grade....cele 2 tetraedre interpatrunse....!Practic ferofluidul este orientat dupa campul magnetic...si....SURPRIZA!
....
Acest DRUM va ajuta sa ....GANDITI PRINCIPIUL...fara sa vedeti materia!....sa va folositi intuitia la MAXIM!
Aceste experimente sunt de....INTERACTIUNE!....este Codul Fundamental, este esenta Universului....aplicata!
Aici electronii inainteaza in ...valuri, caracterul unda/corpuscul fiind evidentiat!
...Experimentul cuantic al celor 2 fante...este, INTERACTIUNE....este similar, insa interactiunea este intre ....gravitoni/electroni!
...
Incercati sa GANDITI ACESTE 2 EXPERIMENTE SINCRON!....si este posibil sa intelegeti ...sa stapaniti ....TEORIA UNIFICATA... ...
Aveti dreptate, priviti ferofluidul de pe sfera magnetica din palma mea!.....(FU) si vedeti distribuirea la 120 de grade....cele 2 tetraedre interpatrunse....!Practic ferofluidul este orientat dupa campul magnetic...si....SURPRIZA!
....
WoodyCAD- Foarte activ
Ar fi interesant de urmărit liniile de câmp pe un monitor alb-negru!
Puncte : 33842
Data de inscriere : 18/03/2011
La baza Universului stau fotonii si gravitonii iar spatiul absolut in care se afla Universul este un ocean de fotoni si gravitoni in care sunt in suspensie atomi,molecule si diverse corpuri.Experientele voastre nu explica cauza existentei Universului ci doar arata distorsiunile locale care apar in oceanul de fotoni si gravitoni.Asa zisa teorie unificata nu se poate dezvolta decat daca sunt studiate toate tipurile de plasma.
AMOT, unde este EXPERIMENTUL ce sustine aceste afirmatii!.....Orice maimuta poate sa spuna orice....insa numai ce se pune pe masa....este adevarat!
...aici oamenii isi sustin parerile cu experimente!
...
...iar parerea ta ...NU CONTEAZA...cata vreme nu este insotita de experiment!
...
WoodyCAD- Foarte activ
Atunci vor fi albe si negre......Razvan a scris:Ar fi interesant de urmărit liniile de câmp pe un monitor alb-negru!
Cand maimutele stiintifice isi vor vedea propriile suflete sau macar o parte a acestora cu ochii trupesti atunci vor intelege ca la baza Univesului este de fapt plasma care este specifica tipului de trup de la atom pana la Dumnezeu Tatal Ceresc.Plasma este formata din fotoni,gravitoni,atomi si molecule.Maimutele stiintifice fac experiente pentru ca nu li s-a dat inca sa cunoasca simplul adevar al facerii si existentei Universului.....Eu sunt Dumnezeu facut de Dumnezeu Tatal Ceresc!Si tu esti Dumnezeu facut de Dumnezeu Tatal Ceresc dar tie si altora le este dat sa creada ca sunt maimute nonstiintifice sau stiintifice care credeti ca va trageti din stramos comun cu al maimutelor stramos negasit nici pana azi de aberantii darwinisti.....WoodyCAD a scris:AMOT, unde este EXPERIMENTUL ce sustine aceste afirmatii!.....Orice maimuta poate sa spuna orice....insa numai ce se pune pe masa....este adevarat!
...
AMOT- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1122
Da, dar forma lor ne interesează (în treacăt fie spus - nu poţi asocia o culoare unor linii de câmp).AMOT a scris:
Atunci vor fi albe si negre
Iar începi?Plasma este formata din fotoni,gravitoni,atomi si molecule
Puncte : 33842
Data de inscriere : 18/03/2011
Asa as justifica de ce apar doar doua culori in petale. Dungile de culoare bleu, reprezinta spotul orizontal, care atunci cand intalneste magnetul deviaza de pe linia orizontala a luminoforilor albastri si excita doar luminoforii rosii si verzi. Cand iese din sfera de actiune a campului magnetic spotul devine iar orizontal si excita doar culoarea albastra. Nu stiu exact de ce apar petalele, poate intervinte interferenta data de frecventa liniilor si cea a campului de inalta tensiune.
virgil- Moderator
Pe TV alb negru nu exista masca cu gauri de pe ecran si dungile orizontale ale spotului sufera doar o rasucire, in dreptul magnetului.
virgil- Moderator
Sadang, modifica rata de improspatare a ecranului si verifica pentru mai multe frecvente...pe acelasi magnet!
Nu umbla deloc pe rezolutie(cea mai slaba)...ci numai in frecvente, la o plaja cat mai mare....5-6 frecvente?
....
un fel de....."experimentul celor 2 fante"...tragi mai rar...sau mai des....
Nu umbla deloc pe rezolutie(cea mai slaba)...ci numai in frecvente, la o plaja cat mai mare....5-6 frecvente?
....
un fel de....."experimentul celor 2 fante"...tragi mai rar...sau mai des....
WoodyCAD- Foarte activ
Crezi ca se modifica ceva?WoodyCAD a scris:Sadang, modifica rata de improspatare a ecranului si verifica pentru mai multe frecvente...pe acelasi magnet!....
Eu zic sa ramai la timplarie ca acolo faceai lucruri frumoase.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 20000
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
@ WoodyCad
Un bob zabava, si am sa fac ce mi-ai cerut. Astazi este 8 Martie si am cateva fete pe langa mine! Insa analizand teoretic, nu vad sa fie vre-o diferenta. Rata de refresh nu influenteaza imaginea obtinuta. Iti spun sigur asta pentru ca atunci cand am facut primele poze am tot schimbat rata de refresh intre 60-90Hz pentru a scoate dungile de pe ecran, insa la rata de 90Hz apareau mai multe si mai inguste, asa ca am ramas la 60Hz unde apareau una, doua benzi mai late.
@ Virgil
Voi face experimentul cu magnetul si tabla de la cutia de bere gaurita. Nu-i inteleg rolul, dar daca insisti am sa-l fac.
Imaginea facuta de tine este sugestiva, pentru difractia electronilor in prezenta campului magnetului permanent. Eu consider ca procesul de formare a petalelor consta doar in difractia fasciculului de electroni (in cazul unei singure culori). Dar voi mai continua cu experimentele care sa-mi intareasca aceasta convingere. Experimente personale sau sugerate de voi.
Un bob zabava, si am sa fac ce mi-ai cerut. Astazi este 8 Martie si am cateva fete pe langa mine! Insa analizand teoretic, nu vad sa fie vre-o diferenta. Rata de refresh nu influenteaza imaginea obtinuta. Iti spun sigur asta pentru ca atunci cand am facut primele poze am tot schimbat rata de refresh intre 60-90Hz pentru a scoate dungile de pe ecran, insa la rata de 90Hz apareau mai multe si mai inguste, asa ca am ramas la 60Hz unde apareau una, doua benzi mai late.
@ Virgil
Voi face experimentul cu magnetul si tabla de la cutia de bere gaurita. Nu-i inteleg rolul, dar daca insisti am sa-l fac.
Imaginea facuta de tine este sugestiva, pentru difractia electronilor in prezenta campului magnetului permanent. Eu consider ca procesul de formare a petalelor consta doar in difractia fasciculului de electroni (in cazul unei singure culori). Dar voi mai continua cu experimentele care sa-mi intareasca aceasta convingere. Experimente personale sau sugerate de voi.
sadang- Ne-a părăsit
Sadang,
Am continuat experientele cu magneti cilindrici care ii posed:
Am pus acum NN de-a lungul circomferintei unuia dintre magneti.
Am observat ca nu se respecta ,,petalele''(120*) cum initial am crezut!
Magnetii(Nord cu Nord si evident si Sud cu Sud) raman lipiti doar pe o portiune foarte mica de-a lungul intregii
circomferinte a unuia dintre ei cam 1/6 din suprafetele de contact am apreciat eu...
Nu pot sa-mi explic totusi de ce se intampla acest fenomen!?
Am continuat experientele cu magneti cilindrici care ii posed:
Am pus acum NN de-a lungul circomferintei unuia dintre magneti.
Am observat ca nu se respecta ,,petalele''(120*) cum initial am crezut!
Magnetii(Nord cu Nord si evident si Sud cu Sud) raman lipiti doar pe o portiune foarte mica de-a lungul intregii
circomferinte a unuia dintre ei cam 1/6 din suprafetele de contact am apreciat eu...
Nu pot sa-mi explic totusi de ce se intampla acest fenomen!?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59044
Plasa de frecvente este SLABA...insa poate fi EXTREM de convingatoare daca gasesti o evidenta CLARA de geometrie! Variatia geometriei cu frecventa de tragere inseamna...INTERFERENTA!....aceste proiectii sunt FRANJE DE INTERFERENTA, in limbaj....stiintifico-maimutesc!
WoodyCAD- Foarte activ
Repet:
Pagina 2 din 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Pagina 2 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum