Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la CAdi în Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în OZN in Romania
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Carti sau documente de care avem nevoie
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 17 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 17 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
despre magnetism
+16
eugen
omuldinluna
Bordan
cris
Razvan
WoodyCAD
AMOT
meteor
CAdi
sadang
virgil
kosmyn
nic
mm
Abel Cavaşi
eliza
20 participanți
Pagina 11 din 11
Pagina 11 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
despre magnetism
Rezumarea primului mesaj :
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
eliza- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2
Puncte : 17163
Data de inscriere : 26/03/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: despre magnetism
Ce vorbesti, cat se pierde prin stratul de beton si asfalt?nu ai nevoie de baterii și nici de centre de reîncărcare a bateriilor! energia electrică se transferă în timp real din mațul îngropat în asfalt direct în motorul mașinii prin inducție
virgil- Moderator
- Numarul mesajelor : 12458
Data de inscriere : 25/05/2010
Nu merge prin inductie.Mai repede un pachet de condensatori si contacte din suta in suta de metri.
cris- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 1087
Data de inscriere : 31/01/2010
Mai bine cu motor electric si pe perna de aer, rezistentele la inaintare al vehicolului fiind foarte mici .
Puterea bateriei ar fi suficienta pentru cateva sute de km.
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59035
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Mai bine o baterie de acumulatori ca la telefon cu Li-Ion.Nu merge prin inductie.Mai repede un pachet de condensatori si contacte din suta in suta de metri.
Mai bine cu motor electric si pe perna de aer, rezistentele la inaintare al vehicolului fiind foarte mici .
[quote] Se consuma foarte multa energie pentru perna de aer, iar accidente ar cu mult mai multe datorita manevrabilitatii imprecise.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56969
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
păi de ce să nu meargă și prin inducție!? ce distanță e între podeaua mașinii și asfalt!? sub 20 cm!?
parcă ....
cred că ar merge chiar și cu tehnologiile actuale ... dacă mai răscolim prin patentele lui tesla sigur e și o variantă pentru distanțe mai mari!
parcă ....
cred că ar merge chiar și cu tehnologiile actuale ... dacă mai răscolim prin patentele lui tesla sigur e și o variantă pentru distanțe mai mari!
Pai avem nevoie de un transfer de energie mare si cum spui tu 20cm aer, plus asfalt ,poate mai si ploua, e greu.Trebuie sa ne gindim la costuri,un inductor continu cu randament bun.Mai repede un simplu contact la 100 m care sa incarce instant o baterie de condensatori pentru urmatoarea suta.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19991
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
Se poate de redus... chiar la 10, 5, 1, 0+ cm !!!totedati a scris:păi de ce să nu meargă și prin inducție!? ce distanță e între podeaua mașinii și asfalt!? sub 20 cm!?
Nevoile alea sa se afle pe discul rotii.
La urma urmei se poate de lasat o "antena" flexibila, in asa caz deja reducem la 0+.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25840
Data de inscriere : 19/06/2011
Mai bine ne folosim de tramvaie.
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
meteor a scris:sa se afle pe discul rotii
da! uite că nu mi-a trecut prin minte dar dacă distanța e problema o putem reduce pînă la zero! punem inductorul direct în roată! la fel partea mecanică, băgată cu totul în roată! în loc de una bucată motor cu axe de transmisie cardanică, 4 motoare independente în fiecare roată! 4x4 upgradat!
problema cu acumulatorii e greutatea ... indiferent cît de mici sau mari sunt greutatea care trebuie mișcată e enormă ... de-aia mi se pare că e mult mai eficient să se renunțe la acumulatori cu totul și energia să fie suptă în timp real din șosea!
eu mă gîndesc la trasee prestabilite, care pot fi asimilate rețelei actuale de șosele unde se poate schimba forma de acces la energie
pentru trasee adhoc, îți vine ție pe chelie să urci cu mașina pînă în vîrful omu sau la nu știu ce cabană, e mai bun|economic motorul pe benzină ...
altfel spus mașini personale hibride, pentru cei care vor să se miște cum vor ei și vor să fie liberi de orice fel de constrîngeri și mașini publice, un fel de taxiuri, pentru marea majoritate care n-are atîția bani de dat pe prostii
aceștia cînd vor mișcare și libertate merg pe jos sau folosesc bicicletele!
părerea mea e că s-ar reduce și poluarea și înghesuiala și lipsa de spațiu de parcare sau de merg pe șoselele patriei și mai ales pe străzile orașelor mari cum e bucureștiul ...
Asa sunt construite masinile electrice actuale.în loc de una bucată motor cu axe de transmisie cardanică, 4 motoare independente în fiecare roată! 4x4 upgradat!
Nu se vor folosi acumulatori cu plumb ci cu Li, care sunt mult mai usori.
virgil- Moderator
o fi mai ușori cei cu litiu dar parcă mai ușoară va fi mașina fără ei! în plus ocupă și mult spațiu ... în locul bateriilor mai bine lăsăm loc pentru porcul de crăciun!
Ăla (porcul adică) îl cari în spate ca un bărbat adevărat!
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30677
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
pentru carat porcul iti cumperi o dacie papuc.în locul bateriilor mai bine lăsăm loc pentru porcul de crăciun! .
virgil- Moderator
Ati încercat cu un magnet mai mare ? Sau de altã compozitie ?, sau cu alt raport al dimensiunilor ? Sau produs de alt producator ?
Daca numãrul de "petale" nu se modifica, e clar ca este vorba de modul în care se afisaza imaginea pe ecran. Vestitele CCD-uri de pe camerele video, asta fac : descompun fiecare pixel al imaginii, în culori fundamentale. Un mecanism asemãnãtor, dar în sens invers, se produce la redarea imaginii. Polii magnetului influenteazã redarea a doua din culorile de bazã (in cazul de fata rosu si verde, dupa cum am vazut), culoarea albastra strecurindu-se printre liniile de forta ale magnetului.
Experienta confirma ideea pe care o am legata de propagarea cimpului magnetic prin ceea ce noi numim vid, dar care in toate calculele legate de magnetism, de la Maxwell incoace, are o "permeabilitate" cu valoarea 4π×10-7 , notatã cu μ0 si o permitivitate notata cu ε0=1/μ0*c2 , estimata de CODATA la 8,854 187 817×10-12.
Despre felul in care cred ca se propaga magnetismul voi creea un topic separat, numai sa vad unde trebuie.
Cred ca raspunsul s-a afisat gresit, era un comentariu la un raspuns
Daca numãrul de "petale" nu se modifica, e clar ca este vorba de modul în care se afisaza imaginea pe ecran. Vestitele CCD-uri de pe camerele video, asta fac : descompun fiecare pixel al imaginii, în culori fundamentale. Un mecanism asemãnãtor, dar în sens invers, se produce la redarea imaginii. Polii magnetului influenteazã redarea a doua din culorile de bazã (in cazul de fata rosu si verde, dupa cum am vazut), culoarea albastra strecurindu-se printre liniile de forta ale magnetului.
Experienta confirma ideea pe care o am legata de propagarea cimpului magnetic prin ceea ce noi numim vid, dar care in toate calculele legate de magnetism, de la Maxwell incoace, are o "permeabilitate" cu valoarea 4π×10-7 , notatã cu μ0 si o permitivitate notata cu ε0=1/μ0*c2 , estimata de CODATA la 8,854 187 817×10-12.
Despre felul in care cred ca se propaga magnetismul voi creea un topic separat, numai sa vad unde trebuie.
Cred ca raspunsul s-a afisat gresit, era un comentariu la un raspuns
...
.... CU...CREDINTELE....la biserca stiintei....sau cum SE BAT CAMPII...!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23105
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Stimate WoodyCAD : eu cred ceva despre un fenomen despre care nimeni nu poate fi sigur de cum se manifesta. Poate ca bat cimpii, dar sunt in cautarea unei directii spre un munte pe care sa-l pot urca.WoodyCAD a scris:...Despre felul in care cred ca se propaga magnetismul
...
.... CU...CREDINTELE....la biserca stiintei....sau cum SE BAT CAMPII...!
Pot spune ca sunt multi altii care bat cimpii, chiar daca o fac cu gratie, de la inaltimea titlurilor de academicieni.
Ma asteptam sa intrebi mai intii ce cred.
Una peste alta despre "biserica stiintei" : stiinta e o dogmã mult mai severã decit biserica. Si daca nu crezi cu tarie ca 1+1=2 (crezi ca poti demonstra ?) vei fi nevoit sa suporti consecintele propriei necredinte pe propria piele, adica un rezultat eronat pentru problemele tale vitale.
Si ca sa nu mai pierd timpul, voi continua sa bat cimpii fara gratie, trecind cu indiferenta si ignoranta peste cele doua sute de pagini, reprezentand apoteoza eforturilor tale creative, pina cand convergenta inerenta a eforturilor noastre ne vor face loc in constiinta universala.
....insa
Cei cu...CREDINTE....ar trebui sa paraseasca acest forum!
.....
ACEST FORUM ESTE .....PENTRU CERCETARE!...nu pentru credintele unuia sau altuia...!
....insa NUMAI TITULATURA...ramane, caci cercetare...IOC...!
.....iar credinte.....GRAMADA...!
....insa
Cei cu...CREDINTE....ar trebui sa paraseasca acest forum!
.....
ACEST FORUM ESTE .....PENTRU CERCETARE!...nu pentru credintele unuia sau altuia...!
....insa NUMAI TITULATURA...ramane, caci cercetare...IOC...!
.....iar credinte.....GRAMADA...!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23105
Data de inscriere : 31/08/2010
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Pagina 11 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pagina 11 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum