Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Forever_Man Ieri la 22:56
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Ieri la 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Razvan în Global warming is happening?
( 1 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
( 1 )
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12458) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 21 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 21 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
despre magnetism
+16
eugen
omuldinluna
Bordan
cris
Razvan
WoodyCAD
AMOT
meteor
CAdi
sadang
virgil
kosmyn
nic
mm
Abel Cavaşi
eliza
20 participanți
Pagina 10 din 11
Pagina 10 din 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
despre magnetism
Rezumarea primului mesaj :
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
Imi cer iertare pentru limbajul meu nu tocmai "fizician", intrucat nu am avut inca ocazia sa studiez amanuntit acesta stiinta.
Se predau in scoli atatea lucruri despre magnetism, dar niciodata nu se atinge problema materialitatii campului magnetic. Nu se explica in nici o carte de ce o particula este influentata de o alta, desi nu exista aparent nici o interactie materiala, presupus fiind faptul ca intre particule nu ar fi nimic. S-a presupus la un moment dat ca ar exista niste particule responsabile de existenta campului magnetic, prea mici sa fie puse in evidenta. Existenta unor particule este oarecum sprijinita si de modul in care se modeleaza undele magnetice in jurul unui magnet.
Poate veti spune ca este doar o unda o energie? dar cum este purtata aceasta energie si transmisa mai departe?
Astept raspunsul dvs si imi cer scuze pentru lipsa de cunostiinte in domeniu.
O zi buna,
Eliza
eliza- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2
Puncte : 17163
Data de inscriere : 26/03/2009
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Re: despre magnetism
[Offtopic]
Hmm, aici discuţia deviază spre filozofie. Avem deja un topic pe această temă. De ce nu continui acolo discuţia, iar aici să vorbim strict despre magnetism?[/Offtopic]WoodyCAD a scris:......
si atunci despre CE vorbim, despre CE REALITATE?....
Razvan- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 6183
Data de inscriere : 18/03/2011
....pai FOTONII, MAGNETONII...sunt filozofie....pentru voi toti!
....
....asta va spun, ca.....DESCRIETI "DIN IMAGINATIE"...realitati ce ...NU EXISTA!....."FILOZOFIE STIINTIFICA"!
....
....va spun de zor ca vorbiti despre lucruri de care....NU AVETI HABAR..., toate fiind DOAR IN IMAGINATIA...VOASTRA...STIINTIFICA!....
...
DACA VA PUN SA DESENATI......NU PUTETI ...NICIUNUL...adica....DELIRATI STIINTIFIC, FILOZOFATI!
....
....asta va spun, ca.....DESCRIETI "DIN IMAGINATIE"...realitati ce ...NU EXISTA!....."FILOZOFIE STIINTIFICA"!
....
....va spun de zor ca vorbiti despre lucruri de care....NU AVETI HABAR..., toate fiind DOAR IN IMAGINATIA...VOASTRA...STIINTIFICA!....
...
DACA VA PUN SA DESENATI......NU PUTETI ...NICIUNUL...adica....DELIRATI STIINTIFIC, FILOZOFATI!
WoodyCAD- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2617
Data de inscriere : 31/08/2010
Tu cum ai desena un foton WoodyCad ?
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59035
Data de inscriere : 16/02/2011
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
desenele sunt 2D! deci ... nu există!
poate vrei să spui sculptură în piatră?
în ce raport? 1:1?
dacă e 1:20000 cum mai poți pretinde că e real desenul?!
ai o obsesie ciudată vizavi de desene! nu pricep cum poti pretinde să desenăm ceva, indiferent ce, cînd un desen e în fiecare clipă un desen nu un original!
adică nu e real! nu există decît în imaginație!
sau pentru tine e altfel? imaginea din oglindă o consideri reală? originalul nu proiecția sa!?
lol!
poate vrei să spui sculptură în piatră?
în ce raport? 1:1?
dacă e 1:20000 cum mai poți pretinde că e real desenul?!
ai o obsesie ciudată vizavi de desene! nu pricep cum poti pretinde să desenăm ceva, indiferent ce, cînd un desen e în fiecare clipă un desen nu un original!
adică nu e real! nu există decît în imaginație!
sau pentru tine e altfel? imaginea din oglindă o consideri reală? originalul nu proiecția sa!?
lol!
....precum ...CALEA LACTEE...!, o dinamica elicoidala de subparticule(roi), cu sens si chiralitate!....TOTUL ESTE ASA....inclusiv..VOI!
....
....incercati sa ganditi mai mult decat...o rama!...puteti face o proiectie 2D a oricarei realitati 3D....si vom intelege cu totii!....
....sau macar descrieti in cuvinte....!
....
....
MOMENTAN NU AVETI....... CE DESCRIE,CE PROIECTA....?...pentru ca plutiti in deriva, intr-o lume fantastica...!
....
....
....incercati sa ganditi mai mult decat...o rama!...puteti face o proiectie 2D a oricarei realitati 3D....si vom intelege cu totii!....
....sau macar descrieti in cuvinte....!
....
....
MOMENTAN NU AVETI....... CE DESCRIE,CE PROIECTA....?...pentru ca plutiti in deriva, intr-o lume fantastica...!
....
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23105
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
Dane tu ai o ideie fixa pe care o consideri adevar absolut.Cea mai clara dovada ca nu ai dreptate este ca dupa teoria ta propietatile magnetice ale unui obiect ar depinde de locul si pozitia pe care le ocupa in spatiu.Analizeaza cu atentie absurditatile care deriva daca universul ar fi asa cum il vezi tu.
cris- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Prenume : Cristian
Numarul mesajelor : 1087
Puncte : 19991
Data de inscriere : 31/01/2010
Obiective curente : Astrofizica
WoodyCAD a scris:puteti face o proiectie 2D a oricarei realitati 3D
hopaaaa! dintr-odată desenele 2D nereale sunt la fel de bune ca originalele 3D!?
phii! păi atunci de ce ne certăm!? că m-am pierdut de tot! salvează-mă!
omule tu îți dai seama cît de ridicol devii!? cum te învîrți degeaba în jurul cozii pentru că nu pricepi absolut de loc noțiunea de realitate? de univers de discurs?
care desene 2D sunt bune doar alea cu elicoide restul nu sunt reale!? de ce ar fi unele mai reale decît altele din moment ce toate sunt desene 2D, simple forme sau reprezentări abstracte, care pentru a deveni reale au nevoie de o minte care să le umple cu sens?!
care să le înțeleagă!?
ne-ai scos sufletul pe zeci de fire de discuție cu lipsa de realitate a desenelor 2D a dreptelor și liniilor degeaba!?
sau îți închipui cumva că un desen 2D în acuarelă e în vre-un fel oarecare diferit de o figură geometrică?! sau o statuie vizavi de persoana pe care a cioplit-o meșterul artist în piatră!? doar pentru că sunt 3D ai impresia că sunt mai puțin abstracte? mai puțin ireale vizavi de original!?
e tot un desen! indiferent dacă e 2D sau 3D! tot o reprezentare abstractă a unei entități reale!
n-are absolut nici o importanță că sunt doar linii, puncte, figuri geometrice 2D sau pete de culoare! sunt abstracțiuni!
deci cum rămînem, putem reprezenta realitatea cu desene 2D sau nu!?
că pînă acum eu aveam impresia că tu susții sus și tare cu fermitate, că nu se poate și că asta e una din slăbiciunile fundamentale ale științei oficioase, faptul că a înlocuit descrierea realității cu descrierea unor entități abstracte fără legătură cu realitatea!
cum se pupă asta cu
!?puteti face o proiectie 2D a oricarei realitati 3D
mie mi se pare că nu se prea pupă! se bate cap în cap cu ce ai susținut pînă acum!
nu că ar fi un lucru rău! dimpotrivă! dacă am reușit să te readucem cu picioarele pe pămînt e o enormă victorie! un uriaș salt înainte al civilizației umane cu nimic mai prejos decît primul pas pe lună al omului!
deabia de acum încolo începem să vorbim aceeași limbă! să ne înțelegem! folosind abstracțiuni în diverse forme pentru a comunica! ceea ce vezi pe acest ecran, aceste șiruri de pixeli colorați în diverse culori devin litere, cuvinte și schimb de informații, doar ca urmare a unui proces mental de abstractizare!
fără abstractizare schimbul de informații devine imposibil pentru că dpdv material avem doar niște pixeli! bucățele de materie! literele pe care le vezi pe ecran nu sunt reale decît dacă irealitatea abstractizată din mintea ta devine parte a realității atunci cînd decodifici într-un anumit sens acești pixeli!
doar în acel moment ceea ce scriu eu devine real pentru că devine parte a ceea ce vezi tu!
iar ceea ce vezi tu e în mintea ta care nu poate fi reală! mintea e 100% ireală! nu aparține realității pe care o studiază și cercetează știința oficioasă!
cum ar spune bordan e dincolo de realitate! pe lîngă realitatea materială există o infinitate de realități extinse, imateriale la fel de reale ca și realitatea materială!
confuzia dintre realitate în sens extins și realitatea materială e completă și extrem de extinsă în mintea aia a ta de papagal!
ar fi bine să începi să descoperi și restul științei și să nu te mai limitezi la știința oficioasă! să începi să descoperi și metafizica, filozofia, ontologia șamd, să pui burta pe carte și deabia după aia putem sta de vorbă și comunica cît de cît coerent și eficient!
cît timp reduci realitatea ca existență la realitatea materială te vei învîrti la infinit în jurul propriei cozi fără să pricepi de ce nu reușești să pricepi nimic din ... realitate!
eu deaia consider că sa făcut o imensă eroare de logică elementară în momentul în care prin monism sa pus în mod forțat semnul egalității între existență și realitate
din acel moment realitatea ca existență sa redus în mod forțat la realitate materială, realitate materială accesibilă științei în mod direct și de atunci în mintea multor oameni e evidentă această confuzie ontologică între realitate materială și realitate pur și simplu!
deaia aș considera mult mai util să rămînă realitate doar realitatea materială iar realitatea extinsă dpdv ontologic să fie pur și simplu existență!
doar așa ceea ce e ireal, baba cloanța și moș crăciun, pot exista chiar dacă nu sunt reale fără să ne încurcăm în propriile limbi și fără să vorbim unii cu alții la fel de eficient ca pacienții de la spitalul nouă!
însă trebuie să recunosc că în această direcție pe papagalul colorat woodycad știința oficioasă nu îl ajută de loc pentru că de ceva sute de ani exact asta pretinde în mod eronat știința oficioasă!
că realitate = tot ceea ce există!
adică monism
și de la această eroare ontologică și confuzie de limbaj, eu îl consider abuz intenționat, începe un adevărat circ neîntrerupt de vre-o 300 de ani!
...eu nu sunt aici pentru a intelege...ceva...!
...orice incercare de a forta nota(infantila)...este un prilej, pentru mine, de a contempla prostia umana, in toata splendoarea ei...
DOAR MA AMUZ, ....si CARAGIALE ar fi facut-o..!
...orice incercare de a forta nota(infantila)...este un prilej, pentru mine, de a contempla prostia umana, in toata splendoarea ei...
DOAR MA AMUZ, ....si CARAGIALE ar fi facut-o..!
WoodyCAD- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2617
Puncte : 23105
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele: doar ma amuz de prostia maimutelor savante, catarate in acest copac-forum!
ba ești dragule ești pentru a înțelege măcar de ce ceilalți nu înțeleg ce vrei tu să ne trasmiți din sferele înalte ale teoriei tale geometrodinamice!
acest proces se numește schimb de informații și el are loc doar dacă toți participanții la acest proces vor să înțeleagă ce nu au înțeles încă!
eu de exemplu sunt atras de obsesia ta infantilă vizavi de irealitatea liniilor 2D vizavi de realitatea formelor 3D și felul cum asta duce la tot felul de descoperiri năstrușnice și iluminări profunde! o bună ocazie să te strîng de cioc la paritate ca număr cu maimuțele savante pe care le-ai scos pe cioc pînă acum!
fie care maimuță savantă are ca imagine în oglindă papagalul colorat corespunzător!
altfel e pierdere de timp ... cît timp te amuză e tot schimb de informații!
te asigur că distracția e biunivocă și noi rîdem cu lacrimi cînd îți citim opera știintifică!
mai ales cînd vine vorba de celebra traversare a planului galactic și inversarea polilor magnetici!
aia da ocazie de rîs în hohote și cu lacrimi de crocodil!
cum e, sa upgradat profeția maiașilor? planul ăla galactic nu e mai e 2D ci 3D? are grosime? îl traversăm în următorii 20 de ani?
o da! o da! de ce nu în următorii 200 de ani!? o bună ocazie de a trimite la plimbare doamna cu coasa doar pentru a te mai strînge de ciocul de papagal colorat peste 200 de ani! atunci să te vedem pe unde mai scoți ciocul de papagal colorat!
acest proces se numește schimb de informații și el are loc doar dacă toți participanții la acest proces vor să înțeleagă ce nu au înțeles încă!
eu de exemplu sunt atras de obsesia ta infantilă vizavi de irealitatea liniilor 2D vizavi de realitatea formelor 3D și felul cum asta duce la tot felul de descoperiri năstrușnice și iluminări profunde! o bună ocazie să te strîng de cioc la paritate ca număr cu maimuțele savante pe care le-ai scos pe cioc pînă acum!
fie care maimuță savantă are ca imagine în oglindă papagalul colorat corespunzător!
altfel e pierdere de timp ... cît timp te amuză e tot schimb de informații!
te asigur că distracția e biunivocă și noi rîdem cu lacrimi cînd îți citim opera știintifică!
mai ales cînd vine vorba de celebra traversare a planului galactic și inversarea polilor magnetici!
aia da ocazie de rîs în hohote și cu lacrimi de crocodil!
cum e, sa upgradat profeția maiașilor? planul ăla galactic nu e mai e 2D ci 3D? are grosime? îl traversăm în următorii 20 de ani?
o da! o da! de ce nu în următorii 200 de ani!? o bună ocazie de a trimite la plimbare doamna cu coasa doar pentru a te mai strînge de ciocul de papagal colorat peste 200 de ani! atunci să te vedem pe unde mai scoți ciocul de papagal colorat!
Si pentru ca astazi voi fi ocupat cu cumpararea, configurarea hardware si software a unui laptop, va las tema de studiu, teoretic si practic! Fara arogante... please!
-= free energy generator - outside - filmed in one take =-
-= free energy generator - outside - filmed in one take =-
sadang- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 1774
Puncte : 24676
Data de inscriere : 31/05/2010
cris- Foarte activ
bucata aia de metal de sub bobină e un magnet permanent luat de la un hdd .... e destul de puternic ...
dacă e scamatorie cum o face!?
partea aia de magnet permanent + bobină pare o chestie extrem de simplă! diferențial de ficț 5,92 V!? păi e destul să aprinzi un bec seara! sau să dai viață unui hîrb de radio cît stai la stînă, în vîrful muntelui, singur cuc doar tu cu mioarele tale!
zice ceva de loc, că a trebuit să meargă pînă în locul ăla ... hmmm ...
dacă e scamatorie cum o face!?
partea aia de magnet permanent + bobină pare o chestie extrem de simplă! diferențial de ficț 5,92 V!? păi e destul să aprinzi un bec seara! sau să dai viață unui hîrb de radio cît stai la stînă, în vîrful muntelui, singur cuc doar tu cu mioarele tale!
zice ceva de loc, că a trebuit să meargă pînă în locul ăla ... hmmm ...
Cred ca este in apropierea unei antene cu emisie in ultrascurte de mare putere. Cineva spunea ca pe timpul lui Ceausescu, statea langa un post de radio, si aprindea un bec de la radiatiile inconjuratoare, asa cum aprinzi un bec daca il bagi in cuptorul cu microunde.O scamatorie reusita.
virgil- Moderator
- Mulţumit de forum : Prenume : Virgil
Numarul mesajelor : 12458
Puncte : 56969
Data de inscriere : 25/05/2010
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
păi la urma urmei ăsta e principul cu care vroia să transmită energie tesla! păi dacă poți ajunge la 6 V cînd stai sub cablurile de înaltă tensiune de deasupra ta, care sunt la 20-30 de metri înălțime, de ce altceva mai ai nevoie!?
sau dacă în loc de rețelele de 400 kw stai pe un loc de maxim potențial al curenților subterani e la fel!
singura jmecherie e să știi cum să miști potențiometrul astfel încît să te cuplezi la undele de energie electromagnetică care sunt peste tot în jurul nostru!
în filmuleț individul spune că a trebuit să meargă ceva kilometri ca să ajungă unde trebuie
sau dacă în loc de rețelele de 400 kw stai pe un loc de maxim potențial al curenților subterani e la fel!
singura jmecherie e să știi cum să miști potențiometrul astfel încît să te cuplezi la undele de energie electromagnetică care sunt peste tot în jurul nostru!
în filmuleț individul spune că a trebuit să meargă ceva kilometri ca să ajungă unde trebuie
Nu este deoarece aparatul de masura arata curent continu si motorul e de curent continu.Daca observati cind misca bobina tensiunea ramine fixa.Ramin la parerea mea.virgil a scris:
Cred ca este in apropierea unei antene cu emisie in ultrascurte de mare putere. Cineva spunea ca pe timpul lui Ceausescu, statea langa un post de radio, si aprindea un bec de la radiatiile inconjuratoare, asa cum aprinzi un bec daca il bagi in cuptorul cu microunde.
cris- Foarte activ
Cumva o realizare legata tot de magnetism. Nu i-am gasit locul in alta parte!
-= Volkswagen People's car project, Hover Car, the flying two-seater =-Cateva detalii aici:
- (VIDEO) VW People's Car Project: the magnetic suspension vehicle (Hover Car)
-= Volkswagen People's car project, Hover Car, the flying two-seater =-
- (VIDEO) VW People's Car Project: the magnetic suspension vehicle (Hover Car)
sadang- Ne-a părăsit
La 1.50 și de la 2.00 e clar ca bună-ziua că fundalul este filmat separat. Sunt și alte indicii că filmul e fals dar acolo e de o evidență strigătoare. Genul acesta de propulsie electromagnetică ar funcționa, cu condiția să existe șine polarizate opus care să susțină levitația vehicolului.
Edit: detalii despre acest lucru aici
Edit: detalii despre acest lucru aici
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30677
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
E un filmulet SF, facut cu ajutorul progamelor 3d. Intai traseul filmat este parcurs de o masina normala, apoi imaginea este inlocuita cu masina imaginara facuta in 3d.Cumva o realizare legata tot de magnetism. Nu i-am gasit locul in alta parte!
virgil- Moderator
Obiective curente : Deocamdată, ma preocupa o teorie a unificarii universale a interactiunii electromagnetice, gravitationale, cat si la niveluri de organizare inferioare acestora. Studiul similitudinii sistemelor micro si macrocosmice sta la baza teoriei unificarii universale.
și e sigur vorba de magnetism!? tot cam pe la 02:04 spre 02:07 se vede deșeul acela de hîrtie cum e suflat în lateral, ceea ce ar însemna că nu e vorba de levitație magnetică ci de levitație clasică, pe pernă de aer!
și, cînd vine vorba de curenți de aer tehnologia momentului a cam depășit de mult stadiul SF!
sa ajuns la niște chestii de rămîi tablou! suflătoare atît de performante de nu mai au nevoie nici de elici! aerul e tras prin pereții feonului!
e pe youtube un filmuleț dar nu mai dau de el ...
și, cînd vine vorba de curenți de aer tehnologia momentului a cam depășit de mult stadiul SF!
sa ajuns la niște chestii de rămîi tablou! suflătoare atît de performante de nu mai au nevoie nici de elici! aerul e tras prin pereții feonului!
e pe youtube un filmuleț dar nu mai dau de el ...
Balloons and Dyson Air Multiplier™ fans
La forma pe care o are, nu cred ca perna de aer ar permite sustinerea greutatii vehicolului, cred ca s-ar rasturna imediat. Deasemeni miscarile precise de parcare nu se pot realiza cu perna de aer. Ramane un filmulet de reclama frumos realizat.și e sigur vorba de magnetism!? tot cam pe la 02:04 spre 02:07 se vede deșeul acela de hîrtie cum e suflat în lateral, ceea ce ar însemna că nu e vorba de levitație magnetică ci de levitație clasică, pe pernă de aer!
virgil- Moderator
păi ca să nu se răstoarne ar putea sufla și pe laterale! ca să elimine jeturile puternice de aer, cum sunt cele care apar cînd aterizează sau decolează elicopterele jmecheria ar fi tocmai asta, în loc de jeturi puternice de aer, jeturi cît mai slabe dar care să acopere o arie mai mare!
la urma urmei ce contează cînd levitezi pe un jet de aer, volumul de aer pe care îl scuipi afară sau viteza cu care îl elimini!?
la vehicolele pe jet de aer mie mi se pare că accentul se pune pe viteza de ieșire a jetului de aer și nu pe volumul de aer care trece prin sburătoare!
ceea ce face astfel de vehicole pe pernă de aer incompatibile cu mediul urban ...
la urma urmei ce contează cînd levitezi pe un jet de aer, volumul de aer pe care îl scuipi afară sau viteza cu care îl elimini!?
la vehicolele pe jet de aer mie mi se pare că accentul se pune pe viteza de ieșire a jetului de aer și nu pe volumul de aer care trece prin sburătoare!
ceea ce face astfel de vehicole pe pernă de aer incompatibile cu mediul urban ...
Stabilitatea pe laterale cat si fata spate este prea perfecta, la fel si manevrele efectuate la curbe si la parcare, franare, sunt prea exacte. Pentru comparatie priveste cateva vehicule cu perna de aer si ai sa-ti dai seama.
virgil- Moderator
este un concept nu o realitate. iar filmuletul este o animatie 3D. baza acestui concept ar fi tehnologia MagLev, asa cum a sustinut omuldinluna. insa dpmdv este un concept nefiabil. vom vedea!
sadang- Ne-a părăsit
De ce ar fi nefiabil? Trenul sigur e mai rapid decât cele actuale. Ai idee cum stă în termeni de consum de energie și siguranță?
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
ma refeream la infrastructura necesara functionarii unui asemenea dispozitiv. modificarea tuturor drumurilor prin introducerea unui conductor central pe toata lungimea lor, nu cred ca justifica investitia. la fel si numarul si durata bateriile de pe dispozitiv, si porbabil si altele... si bineinteles in aprecierea mea despre fiabilitatea unu asemenea dispozitiv am in vedere si propriile idei. insa despre asta nu doresc sa discut.
sadang- Ne-a părăsit
A, ca automobil personal chiar n-are sens așa ceva. Pentru uz personal există mașini electrice în comerț deja, dar încă e nasol că dacă te lasă bateria-n papură acolo rămâi, și într-un oraș dacă stai la etajul 10 mai greu să tragi prelungitor până jos să o încarci. Trebuie puse la punct panouri solare eficiente. Tehnologie există, dar odată că poluează în ***** fabricarea lor (deși energia e verde, odată puse-n funcțiune) și încă nu dau suficient randament. Dar viitorul cam încolo e.
dap, de acord, e o animație 3D deocamdată ... dar ca să devină realitate nu e nevoie decît de voință politică, tehnologiile necesare există deja!
în primul rînd industriile poluatoare ar trebui mutate de pe pămînt sus, în spațiul cosmic, pe orbite geostaționare ... n-are nici un sens să distrugi mediul cînd ai centura de asteroizi full de materii prime!
energia o iei direct de la soare restul din reactoare nucleare
iar în spațiu nu lucrezi cu oameni ci cu roboți! omul stă comod într-un mediu virtual 3D și dirijează roboții așa cum pilotează acum licuriciul dronele din jurul iranului ...
la cît își fac de lucru ăștia cu spart asfaltul și pus borduri cred că ar fi o nimica toată să îl mai spargă o dată ca să tragă un maț de 10 cm diametru de curent electric prin asfalt
în viitor mașinile personale vor fi excepția nu regula în orașe! majoritatea dintre noi vom folosi un fel de taxiuri cam cum e cel din filmuleț ... cînd ai nevoie de el chemi unul, și plătești în bitcoini electronici direct de pe card ... iar municipalitatea nu trebuie decît să calculeze o medie statistică, cam cîte taxiuri sunt necesare la o populație de Y locuitori ...
de ce să dai o grămadă de bani pe o mașină care într-un an nu mai valorează decît jumătate din cît ai dat pe ea!?
eu de exemplu n-am mașină! cînd vreau să merg undeva și mă grăbesc iau un taxi! în rest merg pe jos! chiar și la supermarket! cumpăr mai multe produse și nu le pot duce pe toate, sunt prea grele, chem un taxi!
ies mult mai bine la bugetul personal! că nu merg în fiecare zi cu taxiul!
așa că în viitor conceptul poate fi extins pînă la un maxim teoretic în care în orice moment poți închiria o astfel de mașină
în orașe aglomerate ca bucureștiul ar fi extrem de utile!
în primul rînd industriile poluatoare ar trebui mutate de pe pămînt sus, în spațiul cosmic, pe orbite geostaționare ... n-are nici un sens să distrugi mediul cînd ai centura de asteroizi full de materii prime!
energia o iei direct de la soare restul din reactoare nucleare
iar în spațiu nu lucrezi cu oameni ci cu roboți! omul stă comod într-un mediu virtual 3D și dirijează roboții așa cum pilotează acum licuriciul dronele din jurul iranului ...
la cît își fac de lucru ăștia cu spart asfaltul și pus borduri cred că ar fi o nimica toată să îl mai spargă o dată ca să tragă un maț de 10 cm diametru de curent electric prin asfalt
în viitor mașinile personale vor fi excepția nu regula în orașe! majoritatea dintre noi vom folosi un fel de taxiuri cam cum e cel din filmuleț ... cînd ai nevoie de el chemi unul, și plătești în bitcoini electronici direct de pe card ... iar municipalitatea nu trebuie decît să calculeze o medie statistică, cam cîte taxiuri sunt necesare la o populație de Y locuitori ...
de ce să dai o grămadă de bani pe o mașină care într-un an nu mai valorează decît jumătate din cît ai dat pe ea!?
eu de exemplu n-am mașină! cînd vreau să merg undeva și mă grăbesc iau un taxi! în rest merg pe jos! chiar și la supermarket! cumpăr mai multe produse și nu le pot duce pe toate, sunt prea grele, chem un taxi!
ies mult mai bine la bugetul personal! că nu merg în fiecare zi cu taxiul!
așa că în viitor conceptul poate fi extins pînă la un maxim teoretic în care în orice moment poți închiria o astfel de mașină
în orașe aglomerate ca bucureștiul ar fi extrem de utile!
Eu as prefera o masina electrica, dar sa fie la un pret mai mic decat in prezent, deoarece este mult mai simplu de fabricat, si asta bineinteles daca ar exista centre de incarcare a bateriilor la fiecare PECO.
virgil- Moderator
virgil a scris:daca ar exista centre de incarcare a bateriilor
nu ai nevoie de baterii și nici de centre de reîncărcare a bateriilor! energia electrică se transferă în timp real din mațul îngropat în asfalt direct în motorul mașinii prin inducție
astfel se acoperă 99,99% din posibilele trasee mai ales în orașe și șoselele dintre orașe ... pentru restul traselor rămînem tot la motorul clasic pe benzină ...
Ce vorbesti, cat se pierde prin stratul de beton si asfalt?nu ai nevoie de baterii și nici de centre de reîncărcare a bateriilor! energia electrică se transferă în timp real din mațul îngropat în asfalt direct în motorul mașinii prin inducție
virgil- Moderator
Nu merge prin inductie.Mai repede un pachet de condensatori si contacte din suta in suta de metri.
cris- Foarte activ
Pagina 10 din 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Pagina 10 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum