Ultimele subiecte
» Eu sunt Dumnezeu - viitoarea mea carte in limba romanaScris de Meteorr Ieri la 21:34
» În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
Scris de virgil Joi 21 Noi 2024, 20:31
» TEORIA CONSPIRATIEI NU ESTE UN MIT...
Scris de eugen Mar 19 Noi 2024, 21:57
» ChatGPT este din ce în ce mai receptiv
Scris de CAdi Mar 19 Noi 2024, 13:07
» Unde a ajuns stiinta ?
Scris de virgil Sam 16 Noi 2024, 12:00
» OZN in Romania
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 19:26
» Carti sau documente de care avem nevoie
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:50
» Fiinte deosebite.
Scris de virgil Vin 15 Noi 2024, 09:30
» Care și unde este "puntea" dintre lumea cuantică și cea newtoniană?
Scris de virgil Joi 14 Noi 2024, 18:44
» NEWTON
Scris de CAdi Mier 13 Noi 2024, 20:05
» New topic
Scris de ilasus Mar 12 Noi 2024, 11:06
» Pendulul
Scris de Vizitator Vin 08 Noi 2024, 15:14
» Laborator-sa construim impreuna
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 10:59
» PROFILUL CERCETATORULUI...
Scris de eugen Mier 06 Noi 2024, 07:56
» Ce anume "generează" legile fizice?
Scris de No_name Mar 05 Noi 2024, 19:06
» Ce fel de popor suntem
Scris de eugen Dum 03 Noi 2024, 10:04
» Fenomene Electromagnetice
Scris de virgil Vin 01 Noi 2024, 19:11
» Sa mai auzim si de bine in Romania :
Scris de CAdi Vin 01 Noi 2024, 12:43
» How Self-Reference Builds the World - articol nou
Scris de No_name Mier 30 Oct 2024, 20:01
» Stanley A. Meyer - Hidrogen
Scris de eugen Lun 28 Oct 2024, 11:51
» Daci nemuritori
Scris de virgil Dum 27 Oct 2024, 20:34
» Axioma paralelelor
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 14:59
» Relații dintre n și pₙ
Scris de No_name Dum 27 Oct 2024, 10:01
» Global warming is happening?
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:06
» Atractia Universala
Scris de Meteorr Vin 25 Oct 2024, 23:03
» Despre credinţă şi religie
Scris de Dacu2 Mier 23 Oct 2024, 08:57
» Stiinta oficiala si stiinta neoficiala
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:50
» țara, legiunea, căpitanul!
Scris de CAdi Vin 18 Oct 2024, 12:37
» Grigorie Yavlinskii
Scris de CAdi Joi 17 Oct 2024, 23:49
» STUDIUL SIMILITUDINII SISTEMELOR MICRO SI MACRO COSMICE
Scris de virgil Joi 17 Oct 2024, 21:37
Postări cu cele mai multe reacții ale lunii
» Mesaj de la virgil în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină? ( 2 )
» Mesaj de la CAdi în În ce tip de dovezi aveţi încredere deplină?
( 2 )
» Mesaj de la Abel Cavaşi în Daci nemuritori
( 1 )
» Mesaj de la CAdi în Fenomene Electromagnetice
( 1 )
» Mesaj de la virgil în Fiinte deosebite.
( 1 )
Subiectele cele mai vizionate
Subiectele cele mai active
Top postatori
virgil (12459) | ||||
CAdi (12397) | ||||
virgil_48 (11380) | ||||
Abel Cavaşi (7963) | ||||
gafiteanu (7617) | ||||
curiosul (6790) | ||||
Razvan (6183) | ||||
Pacalici (5571) | ||||
scanteitudorel (4989) | ||||
eugen (3969) |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Abel Cavaşi | ||||
Pacalici | ||||
CAdi | ||||
curiosul | ||||
Dacu | ||||
Razvan | ||||
virgil | ||||
meteor | ||||
gafiteanu | ||||
scanteitudorel |
Cei mai activi postatori ai lunii
virgil | ||||
No_name | ||||
CAdi | ||||
ilasus | ||||
eugen | ||||
Dacu2 | ||||
Forever_Man | ||||
Meteorr | ||||
Abel Cavaşi |
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Forever_Man | ||||
virgil | ||||
Dacu2 | ||||
Meteorr | ||||
ilasus | ||||
CAdi | ||||
eugen | ||||
Abel Cavaşi |
Spune şi altora
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 181, Vin 26 Ian 2024, 01:57
Subiecte similare
Teste propuse la matematică
+5
meteor
CAdi
curiosul
Razvan
Dacu
9 participanți
Pagina 12 din 15
Pagina 12 din 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: Teste propuse la matematică
Rezumarea primului mesaj :
Test de matematica:
Sa se gaseasca doua numere naturale consecutive astfel incat impartirea triplului unuia dintre numere la celalalt numar sa dea catul 2 si restul 5.
Test de matematica:
Sa se gaseasca doua numere naturale consecutive astfel incat impartirea triplului unuia dintre numere la celalalt numar sa dea catul 2 si restul 5.
Dacu- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2613
Puncte : 22433
Data de inscriere : 28/07/2012
Obiective curente : Acum mă preocupă următoarele:-1)...-2)...
Pai nu e frumos din partea ta.Mezei Geza a scris:Dacule de unde naiba gasesti astfel de probleme de doi lei ?Dacu a scris:Fără supărare dar asta se ştie din liceu....Deoarece sumele parţiale ale seriei specificate de mine converg către zero atunci evident şi seria specificată de mine converge către zero.Mai ai vreo obiecţie????omuldinluna a scris:Bun! Asta voiam sa stiu, ca se poate demonstra convergenta seriei. Chiar, cel care a propus problema stie sa demonstreze convergenta seriei ?
Le inventezi tu ? Exprimarea ta lasa de dorit la 99% dintre ele
Ultima editare efectuata de catre meteor in Vin 04 Oct 2013, 09:42, editata de 1 ori
meteor- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2203
Data de inscriere : 19/06/2011
Nu inteleg la ce mai trebuesc serii, daca se poate simplu de spus: Chite numere pozitive avem, tot atitea si negative avem.
meteor- Foarte activ
- Numarul mesajelor : 2203
Seriile sunt foarte importante, meteor. Multe probleme de fizica se reduc la rezolvarea unor ecuatii diferentiale, si putine dintre aceste ecuatii au solutii analitice exacte. Majoritatea au solutii exprimabile sub forme de serii infinite, de aceea studiul lor este asa important.
omuldinluna- Ne-a părăsit
- Mulţumit de forum : Prenume : Omul
Numarul mesajelor : 2728
Puncte : 30683
Data de inscriere : 03/08/2011
Obiective curente : Doresc sa termin expunerea problemei clasice a miscarii in camp central, cu aplicatie la campul gravitational Newtonian
of, omule, imi spui mie aceata ?!omuldinluna a scris:Seriile sunt foarte importante, meteor. Multe probleme de fizica se reduc la rezolvarea unor ecuatii diferentiale, si putine dintre aceste ecuatii au solutii analitice exacte. Majoritatea au solutii exprimabile sub forme de serii infinite, de aceea studiul lor este asa important.
Seriile au o importanta colosala, am spus deseori, pentru mine multe sunt un mister chiar.
eu ma refeream ca in cazul problemei cutare, nu mai e nevoe de facut asa mare teorie- din tintar, harmasar.
meteor- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 2203
Puncte : 25846
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Vin 04 Oct 2013, 08:17, editata de 1 ori (Motiv : Mesaj jignitor şi în afara subiectului.)
Vizitator- Vizitator
" Să se calculeze suma tuturor valorilor întregi ale numerelor de forma fracţiei . "
Ce nu iti place tie in enunt ?!
1. Valoarea intreaga a lui x din numarul de forma cutare nu trebue luata in calcul [unde mi-am prins urechile], ci numarul insusi.
2. Cum ai rezolvat ca inafara de acele valori ale lui x (care insumate dau 24), altele nu pot fi ?! Sau ai verificat cu mina ?!
1. Valoarea intreaga a lui x din numarul de forma cutare nu trebue luata in calcul [unde mi-am prins urechile], ci numarul insusi.
2. Cum ai rezolvat ca inafara de acele valori ale lui x (care insumate dau 24), altele nu pot fi ?! Sau ai verificat cu mina ?!
meteor- Foarte activ
1 Pai exact,nu zice nicaieri ca x-intreg.Dar asa ce rost mai are fractia respectiva ?meteor a scris:" Să se calculeze suma tuturor valorilor întregi ale numerelor de forma fracţiei . "
Absolut nimic ! Putea sa scrie absolut orice fractie sau absolut orice in loc de fractie.
Nu are nici un rol fractia data.
2 Pai nu cu mana !Tocmai aici era interesant sa reduci lucrul de mana la minim posibil.
Cu ajutorul unor elemente de analiza matematica poti reduce mult volumul calculelelor de mana
3 Suma (24) 99.99% ca este corecta.
Dar lasa nu mai despicam firul in patru !Poate avem si alte treburi mai importante. Sa ne vedem de treaba sanatosi !
Vizitator- Vizitator
Cel ce propune teste, cred ca are tot dreptul sa puna testul (desigur logic formulat corect) in asa mod, incit sa duca pe chiti mai multi care il rezolva in capcane.
Altfel nu ar fi interesant.
Privitor ca orecaror expresii matematice li s-ar putea gasi numere intregi (spre exemplu mi se pare ca fractia data: nu are valori intregi pentru orecare x), indiferent de x, cam stau pe ghinduri. In asa cazuri nu ai dreptate.
Privitor ca orecaror expresii matematice li s-ar putea gasi numere intregi (spre exemplu mi se pare ca fractia data: nu are valori intregi pentru orecare x), indiferent de x, cam stau pe ghinduri. In asa cazuri nu ai dreptate.
meteor- Foarte activ
Cum nu ! Hai sa ne intelegem sa nu vorbim aiureli.meteor a scris:Cel ce propune teste, cred ca are tot dreptul sa puna testul (desigur logic formulat corect) in asa mod, incit sa duca pe chiti mai multi care il rezolva in capcane.
Vrei sa spui ca nu exista x pentru care expresia data de tine sa fie numar intreg ?
Gresit ! Exista x numar real sau numar complex dupa caz pentru care expresia scrisa de tine sa fie chiar orice numar intreg. De ce nu ar exista ?
Pentru
de exemplu este -1
Vizitator- Vizitator
ok in cazul dat, insa de unde stii orice expresie (nu neaparat fractie, poate fi orice foarte compus) sa dea cel putin un intreg, indiferent de x ?!
Asa functii iau valori pe niste intervale mai mici ca 1, capetele carora sunt la marginea numerelor intregi.
Spre exemplu pentru 1/x definit pe (1,+inf)
Alt exemplu de o functie mai sanatoasa: 1/3 sin(x)+ 1/2
Acum, ca sa nu vorbesti aiureli, gasesti valori lui x, ca rezultatul expresiei sa dea numar intreg ?!
Asa functii iau valori pe niste intervale mai mici ca 1, capetele carora sunt la marginea numerelor intregi.
Spre exemplu pentru 1/x definit pe (1,+inf)
Alt exemplu de o functie mai sanatoasa: 1/3 sin(x)+ 1/2
Acum, ca sa nu vorbesti aiureli, gasesti valori lui x, ca rezultatul expresiei sa dea numar intreg ?!
meteor- Foarte activ
Acuma despici firul in patru.meteor a scris:ok in cazul dat, insa de unde stii orice expresie (nu neaparat fractie, poate fi orice foarte compus) sa dea cel putin un intreg, indiferent de x ?!
Nu pentru orice expresie,eu ma refeream la expresii banale gen ca cel dat de Dacu
Deoarece intradevar pot fi definite functii continue care sa fie marginite pe intervale mai mici decat 1 si cu un pic de atentie le poti face sa nu fie egale cu nici un numar intreg oricare ar fi x.
Sau le definesti din start in asa hal incat sa nu fie egale niciodata cu un numar intreg.
Noapte buna
Vizitator- Vizitator
ca copilasii, , noapte buna si tie .
Si citeste mai atent ce au scris administratorii in caracteristica ta, ca este ceva adevar: " .. ,dar este ironic la adresa celor pe care nu-i înţelege, fiind plafonat la cele ştiute azi."
Si citeste mai atent ce au scris administratorii in caracteristica ta, ca este ceva adevar: " .. ,dar este ironic la adresa celor pe care nu-i înţelege, fiind plafonat la cele ştiute azi."
meteor- Foarte activ
Nu e adevarat .Eu cred ca Mezei are o minte deschisa ....meteor a scris:
CAdi- Foarte activ
- Mulţumit de forum : Numarul mesajelor : 12397
Puncte : 59041
Data de inscriere : 16/02/2011
E bine ca stie si se pricepe la ceva, chiar pe mine m-a ajutat la unele lucruri.
E rau insa chind devine prea increzut in el (banui ca din cauza laudei).
E rau insa chind devine prea increzut in el (banui ca din cauza laudei).
meteor- Foarte activ
Ce folos dacă Mezei Geza nu recunoaşte că a greşit răspunsul la testul dat de mine la care mintea lui a fost închisă.... Pe tine ,dacă erai mai atent şi nu te refereai numai la numerele naturale,te felicitam......CAdi a scris:Nu e adevarat .Eu cred ca Mezei are o minte deschisa ....meteor a scris:
-----------------------------------------------------
Test:
Ce fel de numere pot fi numerele pentru ca fracţia sa fie un număr întreg?
Dacu- Foarte activ
Asta trebuia să sesizezi de la început şi anume faptul că problema nu spunea ce fel de număr este .....Recunoaşte că ai greşit!Mezei Geza a scris:1 Pai exact,nu zice nicaieri ca x-intreg.Dar asa ce rost mai are fractia respectiva ?meteor a scris:" Să se calculeze suma tuturor valorilor întregi ale numerelor de forma fracţiei . "
Absolut nimic ! Putea sa scrie absolut orice fractie sau absolut orice in loc de fractie.
------------------------------------------
Să zicem că în problemă se specifica că este număr întreg atunci aş dori să văd cum ai găsit tu valorile lui şi deci şi valorile fracţiei ,asta pentru a fi sigur că nu ai aflat acele valori cu ajutorul vreunui program de calcul de tipul lui "WolframAlpha"....
Dacu- Foarte activ
Rationale
CAdi- Foarte activ
Poţi să demonstrezi ceea ce ai afirmat?Orice fel de numere raţionale?Există numere zecimale periodice pentru care fracţia este un număr întreg?CAdi a scris:Rationale
Dacu- Foarte activ
CAdi,
Aştept un răspuns.....
Aştept un răspuns.....
Dacu- Foarte activ
Mezei Geza,
Aştept un răspuns.....
Aştept un răspuns.....
Dacu- Foarte activ
Să se rezolve ecuaţia ştiind că rădăcinile polinomului sunt .
Dacu- Foarte activ
Dacu , nu mai suntem la scoala !
CAdi- Foarte activ
Legat de prima problema :
Va trebui sa ma crezi pe cuvant deocamdata ca suma este 24.Poate saptamana viitoare in careva zi o sa-mi fac timp sa-ti fac si demonstratia.
Legat de a doua problema:
Radacinile sunt: 1/1,1/2,1/3,...1/k...1/n.
Va trebui sa ma crezi pe cuvant deocamdata ca suma este 24.Poate saptamana viitoare in careva zi o sa-mi fac timp sa-ti fac si demonstratia.
Legat de a doua problema:
Vizitator- Vizitator
Corect!Cum de-ai rezolvat-o aşa de repede căci abia am postat problema???Ce metodă ai folosit?Mezei Geza a scris:Legat de a doua problema:
Poate poţi să rezolvi şi testul de mai jos:
Test:
Ce fel de numere pot fi numerele pentru ca fracţia să fie un număr întreg?
Dacu- Foarte activ
Dacu a scris:Corect!Cum de-ai rezolvat-o aşa de repede căci abia am postat problema???Ce metodă ai folosit?Mezei Geza a scris:Legat de a doua problema:
Nu trebuie sa gasesti efectiv radacinile.Nu am luat nici macar creionul in mana.
Trebuie sa te folosesti de faptul ca o radacina duce polinomul in zero,scrii aceasta expresie si o inmultesti cu (1/x)^n.
Obtii un polinom identic cu cel la care trebuie sa-i gasesti radacinile (tot egal cu zero) doar ca in puterile lui 1/x nu in x
Daca faci substitutia 1/x=y o sa observi si mai repede ce vreau sa zic.
De aici in colo este simplu,daca al doilea polinom are radacina x primul va avea radacina 1/x
Sper ca am fost destul de clar
Ultima editare efectuata de catre Mezei Geza in Sam 05 Oct 2013, 20:25, editata de 1 ori
Vizitator- Vizitator
Pot sa deschid o culegere de cand eram la liceu si sa-ti dau zeci de probleme din acestea !Dacu a scris:Să se rezolve ecuaţia ştiind că rădăcinile polinomului sunt .
Eu cred ca pe acest topic se posteaza probleme nu neaparat dificile sau care necesita o munca de robot ,
cat probleme care se adreseaza perspicacitatii de genul celei date de Mezei, si ale altora...
CAdi- Foarte activ
Felicitări!Mezei Geza a scris:Dacu a scris:Corect!Cum de-ai rezolvat-o aşa de repede căci abia am postat problema???Ce metodă ai folosit?Mezei Geza a scris:Legat de a doua problema:
Nu trebuie sa gasesti efectiv radacinile.Nu am luat nici macar creionul in mana.
Trebuie sa te folosesti de faptul ca o radacina duce polinomul in zero,scrii aceasta expresie si o inmultesti cu (1/x)^n.
Obtii un polinom identic cu cel la care trebuie sa-i gasesti radacinile (tot egal cu zero) doar ca in puterile lui 1/x nu in x
Daca faci substitutia 1/x=y o sa observi si mai repede ce vreau sa zic.
De aici in colo este simplu,daca al doilea polinom are radacina x primul va avea radacina 1/x
Sper ca am fost destul de clar
Dacu- Foarte activ
Problema este foarte uşoară şi vezi modul de rezolvare dat de Mezei Geza...CAdi a scris:Pot sa deschid o culegere de cand eram la liceu si sa-ti dau zeci de probleme din acestea !Dacu a scris:Să se rezolve ecuaţia ştiind că rădăcinile polinomului sunt .
Eu cred ca pe acest topic se posteaza probleme nu neaparat dificile sau care necesita o munca de robot ,
cat probleme care se adreseaza perspicacitatii de genul celei date de Mezei, si ale altora...
Dacu- Foarte activ
Problemă:
Să se calculeze unde este un număr natural finit oarecare şi diferit de zero.
Să se calculeze unde este un număr natural finit oarecare şi diferit de zero.
Dacu- Foarte activ
Mezei Geza,
Nu este corect!
--------------------------
Nu mi-ai răspuns la un mesaj anterior şi anume:
"Să zicem că în problemă se specifica că este număr întreg atunci aş dori să văd cum ai găsit tu valorile lui şi deci şi valorile fracţiei ,asta pentru a fi sigur că nu ai aflat acele valori cu ajutorul vreunui program de calcul de tipul lui "WolframAlpha"...."
Nu este corect!
"Să zicem că în problemă se specifica că este număr întreg atunci aş dori să văd cum ai găsit tu valorile lui şi deci şi valorile fracţiei ,asta pentru a fi sigur că nu ai aflat acele valori cu ajutorul vreunui program de calcul de tipul lui "WolframAlpha"...."
Dacu- Foarte activ
Dar de ce trebuie sa fi tu sigur de asta ?Dacu a scris:Mezei Geza,
Nu este corect!
Nu este mai interesant sa ai aceasta suspiciune ?
PS. Deseara sper sa-mi rup timp si sa iti fac demonstratia
Vizitator- Vizitator
Pagina 12 din 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Pagina 12 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum